View Full Version : Kroz zivot sa osmehom

pehar
23-06-08, 11:57
Ljudi više vole da razgovaraju i posluju sa osobama koje su nasmejane i njima češće poklanjaju svoje poverenje

http://img516.imageshack.us/img516/9021/hgugnj9.jpg (http://imageshack.us)

Kad je reč o poklanjanju poverenja, pouzdanju i novčanim ulaganjima, obično dajemo prednost osobama koje često imaju osmeh na licu, ali ne i onima čiji je osmeh izveštačen. Anketa Zavoda za sociologiju Univerziteta Jagielonski u Krakovu pokazala je da čak 74 odsto ispitanika ne bi volelo da ima posla s potištenim i namrštenim ljudima, a 69 odsto ne bi moglo s njima da se sprijatelji.

Jedan od navedenih razloga je to što mnogi smatraju da potišteni ljudi nešto skrivaju. Javne ličnosti to odavno znaju i zato je jasno zašto tako često možemo da vidimo osmeh na licu političara, biznismena, pop-zvezda, televizijskih voditelja i ljudi koji se bave odnosima s javnošću, marketingom i trgovinom. Da biste izbegli glumatanje koje odbija, u školama za komunikaciju često savetuju: „Važno je da se opustite i da se smejete od srca, u suprotnom vaš osmeh može da deluje izveštačeno."

Istraživači su takođe ustanovili da osmeh povećava dotok krvi u mozak, a to utiče na poboljšanje raspoloženja.

Jedno drugo istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pod pokroviteljstvom tamošnje državne pošte otkriva da većina ljudi kod drugih osoba najpre primećuje osmeh. Gotovo polovina ispitanika rekla je da se ne bi upuštala u bilo kakav posao sa osobom koja izgleda namršteno.

Brajan Bejts, koautor knjige i televizijske serije „Ljudsko lice", kaže:

- Ovo istraživanje pokazuje koliko je osmeh važan u međuljudskim odnosima. Kad je reč o poklanjanju poverenja, pouzdanju i novčanim ulaganjima, obično dajemo prednost osobama koje često imaju osmeh na licu - kaže Bejts, i dodaje:

- Osmehivanje podstiče organizam na povećanu proizvodnju endorfina, hormona koji ublažava bolove. Osim toga, ljudi koji se spontano osmehuju imaju više uspeha i u privatnom životu i na poslu - kaže Bejts.

izvor:press

Zor_djevojka
23-06-08, 12:02
Sm'jehom strah pokrijem uvijek..
i najljepshi kompliment koji dobijem je: 'nasmij se jednom, tj.vrisni onako zhenstveno ka' shto ti umijesh od smijeha'...a meni se ochi smiju ;)

pehar
23-06-08, 12:40
Bravo Roksi,samo napred sa osmehom:):):)

pehar
17-08-08, 21:27
Meni se povratio osmeh na licu kada sam se ugojila 5kg,mnogo se lepse osecam.Zivela kilaza!:)

lavica
21-09-08, 22:39
ja sam uvijek nasmijana i lijepo mi stoji:D

pehar
22-09-08, 00:18
Volim Kada Vidim Nasmejane I Sretne Osobe

Supernova
22-09-08, 00:43
Smej se i kada bi plakati htela
osmehom guši što ti duša skriva
jer tako se mora pred ovim svetom
koji u tudjim suzama uživa....

seka
01-11-08, 12:15
ako se približavam osobi koja ima osmijeh na licu, to me ohrabri, znam da sam dobrodošla.. osmijehom se probija led.. osmijeh je poput širom otvorenih vrata koja pozivaju druge da uđu..ništa nas ne košta, a donosi drugima radost!

Daci
01-11-08, 12:54
Samo dobre vibracije...samo pozitivne misli...
Samo optimistično kroz život...jer, jedini je koji imaš. i, traje jako kratko...
Svaki novi dan poklon i svaki osmjeh koji dobijemo je neprocjenjiv....

AKO TI ŽIVOT DA 1000 RAZLOGA ZA PLAČ, TI DOKAŽI DA IMAŠ 1001 RAZLOG ZA SMIJEH! :p

pehar
02-11-08, 07:26
AKO TI ŽIVOT DA 1000 RAZLOGA ZA PLAČ, TI DOKAŽI DA IMAŠ 1001 RAZLOG ZA SMIJEH! :p

Uvek trebamo gledati nasmejanu stranu zivota:notworthy:

kliko
02-11-08, 08:25
Ja volim da idem sa osmjehom na licu. Zato uvijek imam ofinger u ustima.

draganna
02-11-08, 09:32
Volim Kada Vidim Nasmejane I Sretne Osobe

Naravno ... Ovo naočigled ne izgleda značajno ... ali od velike je važnosti u međuljudskoj komunikaciji i bitno za nas same .
Ali , primit ćemo osmjeh , tada kada smo ga i sami spremni dati ...

timi
02-11-08, 09:55
mnogo je lepo sresti nekoga sa osmehom na licu

seka
02-11-08, 11:19
Ja volim da idem sa osmjehom na licu. Zato uvijek imam ofinger u ustima.

..ali i manjak zuba :D

Leptiric
14-11-08, 14:12
Pade mi na pamet kad vidjeh ovaj sekin post....a kako se smiju oni sa ruznim zubima?
Kriju li osmijeh ili se uopshte ne smiju? :D

Okugata
14-11-08, 14:23
kod mene je situacija da menjam raspolozenja u roku od sat vremena! prodjem sva moguca raspolozenja za jedan dan :D naravno, najvise bude smeha.

Leptiric
14-11-08, 14:25
kod mene je situacija da menjam raspolozenja u roku od sat vremena! prodjem sva moguca raspolozenja za jedan dan :D naravno, najvise bude smeha.

Kod mene takodje,zabrinjavam samu sebe.....:D
Nekad poludim i smijem se a svi me gledaju kao da sam s Marsa pala,a onda se odjednom uozbiljim. Da ne pricham dalje......:whistling2:

pehar
15-11-08, 23:42
Pade mi na pamet kad vidjeh ovaj sekin post....a kako se smiju oni sa ruznim zubima?
Kriju li osmijeh ili se uopshte ne smiju? :D
smeju se,valjda ruzne zube ne primecuju:wacko:

andjela pizelli
29-11-08, 19:05
da i ja sam za tu parolu:bye1: