View Full Version : ima li nade

andjela pizelli
21-06-08, 01:57
sto mislite o ovom dejvisonu?

http://img48.imageshack.us/img48/904/nilenadejvqc8.gif (http://imageshack.us)
http://img48.imageshack.us/img48/904/nilenadejvqc8.5c2ab31650.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=48&i=nilenadejvqc8.gif)

Zor_djevojka
21-06-08, 12:21
Me 90 Ur...Me vladar trece, a Uran sedme...ovdje mora doci do cheshchih prekida komunikacije, naprasnog odlaska, nejavljanja...So 90 Sa mi se ne dopada...
Pojma nemam o Dejvisonima, sinastrijama i sl..al ovo mi 'upalo u ochi'...

Supernova
21-06-08, 21:37
- Ovdje se radi o karmičkoj vezi, jer je mjesec smješten u XII kuci u odnosu na saturn koji je u V kući gdje predstavlja kamen spoticanja i nemogućnost razvoja veze u željenom pravcu. Saturn kao (su) vladar VII kuće (ona) kvadrira sunce koje je ujedno i vladar asc (muski partner)...Mjesec (duša veze) dolazi iz XII (daleka prošlost), smjesten u IV kući koja je V od XII, što opet potvrđuje jaku karmičku vezu ovog para i nastavak ljubavne veze iz ranjih života. Osa V/XI, ukliještene kuće, počiva na algolu...a VI kuća koja predstavlja most između V i VII, u kojoj je smješten neptun, govori da veza ne može prerasti u brak jer će stagnirati na nivou neptuna koji predstavlja nadu i iluzije a u suštini laži, prevare i razočarenja...još VII kućom osim saturna vlada i uran koji teško može donijeti stabilnost...još uran kvadrira merkur koji predstavlja IQ veze i način komunikacije između ovo dvoje...
- Teško da će ova veza opstati i odoliti teškim iskušenjima i krizi prelaskom saturna preko sunca, a zatim i venere koja je u padu, pa je neminovno da dođe do pada ljubavi i najvjerovatnije prekida.

andjela pizelli
22-06-08, 00:43
Imala sam prilike da vidim, da karte(dejvison) koje imaju u sebi veliki trigon, uspijevaju da pobjede teske aspekte,ili da se osobe vracaju jedna drugoj, prilikom aktiviranja trougla tranzitima.(posebno jupitera)
DC u vodoliji,ne obecava miran odnos,jer vladar vodolija ej najveci neprijatelj braka,odnosno,nekog stabilnog odnosa,on stalno trazi raskid..

Vladar asc je sunce u konjukciji sa marsom,pa svaki susret ove dvije osobe,lako prerasta u svadju(jer bar jedna osoba u odnosu tome tezi)
Sada se tranzitni saturn seta po stelijumu palneta u djevici ,pri tom praveci pozitivan aspekt sa dispozitorom dc jupiterom,sto bi moglo prolongirat vezu,u stvari aktiviran je lijepi trougao(koji povezuje,doduse X,II i VI kucu,pa bi cak bilo dobro da osobe rade zajedno neki posao,tu bi se najbolje nasle)

Mars i venera su u konjukciji,lijep aspekt,jest da je u djevici gdje je venera u padu,al svakako konukcija marsa i venere,uvjek uakzuje na neki jak odnos,a tuda prolazi u julu saturn,mogao bi dodati neku dimenziju vezi,dublju,mogao bi je cak ucvrstiti...

Sredinom septembra,tranzitni saturn ide na merkur u dejvisonu,koji inace ima napet aspekt sa saturnom u dejvisonu,pa je tada moguce zahladjenje odnosa

Ovaj saturn u V kuci,ukazuje na trajanje ljubavi a uran na neprestalno prekidanej kontakta,totalno kontradiktorna prica..ili prvo ide trajanej(jer je saturn prvi) pa dolazi do razdvajanja...
Obzirom da je jupiter u X,onako na vrhu neba,cini mi se da ovo dvoje,sto budu stariji,mozda u nekom drugom djelu zivota,kad sazrenu,mozda nekad dodirnu,nebo i budu sretni....

Supernova
22-06-08, 01:02
Pa i ja sam razmisljala o tom trigonu, medjutim, jupiter je na 29 ° ovna tako da jos uvijek nema zemljanog trigona...a zadnji stepeni su prilicno maleficni i naznacavaju kraj...ali opet naglasena simbolika XII kuce: 29. stepen, retrogradnost i jupiter egzaltira XII kucu....ono sto je sigurno, to je da ce oni tesko prekinuti kontakt, i da ce dugo vremena biti potrebno da se on potpuno ugasi...jer su vladar asc i dc uhvaceni u kvadrat tako da kada jedan partner pokusa da ode, drugi se aktivira i ne dozvoljava mu...jaka karmicka veza...i ako ostanu skupa to ce se zasnivati na trpljenju, tesko da ikada ovdje bude mira i harmonije....

milenaaaa
01-12-08, 19:57
Obzirom da je jupiter u X,onako na vrhu neba,cini mi se da ovo dvoje,sto budu stariji,mozda u nekom drugom djelu zivota,kad sazrenu,mozda nekad dodirnu,nebo i budu sretni....

e znas da sam se najezila, kad ovo procitah doslo mi je da zaplacem...
pgotovo zbog nekih stvari koje su se juce izdesavale...

sve sta ste rekli je tacno, apsolutno sve...