View Full Version : Sony - kamkorder

anon1
20-06-08, 01:05
19 Jun 2008. 23:54
Sony fotografiše osmijeh

Japanski gigant, kompanija Sony, objavila je da će tokom sljedećeg mjeseca u prodaju pustiti prvi kamkorder visoke definicije koji će tokom snimanja videa u memoriji ostavljati slike nasmijanih lica.

Ova mogućnost ugrađena je u novi proizvod zahvaljujući poznatom detektoru lica, s tim što se prvi put pojavljuje u formi automatskog aparata na osmijehe.

Proizvođač je saopštio kako na ovaj način želi da pomogne korisnicima da ne moraju da prebacaju režim rada sa video kamere na fotoaparat u momentu kada primijete zadovoljni izraz lica, već će to uređaj uraditi sam za sebe.

Kamkorder koji će se u prodaji pojaviti 20. jula za ciljnu grupu prije svega ima mlađe korisnike.

anon1
20-06-08, 01:06
Ehh sto nece sve smislit :D ali interesantno je koliko puno elektronika i/ili racunari (mobilni) napreduju/je u zadnje vrijeme.... Stalno nekakvi novi proizvodi sa milion nekih novih opcija...

Batboy
20-06-08, 01:25
Ovo već postoji na njihovim telefonima... :)

Jeste.., masa novih stvari.., ali zaista vrhunski oni to ukoponuju... Samo kad ti nešto zatreba od dodatne opreme moraš u Japan...

Ja recimo imam Sony-jevu DCR-TRV950E.., vrhunski model što se tiče audio/video...

A ne mogu da ne pohvalim Japanski Sony koji mi je na molbu da mi treba daljinac za DC.., odgovorio da to nije nikakav problem te da će da mi poklone.., sve sa baterijama... Samo zahtjevaju da se sa pojavim sa ovim modelom DCR-a u bilo kom predstavništvu u Japanu... :unsure:

Anon-e treba mi štela za daljinac... :yawn431:

anon1
20-06-08, 01:27
hehehehe skokni do japana :)

jesi li im na japanski pisao :) ???

Blade
20-06-08, 01:27
Samo zahtjevaju da se sa pojavim sa ovim modelom DCR-a u bilo kom predstavništvu u Japanu... :unsure:

Ahahaha qq presmijah se ahahaha :D:D:D

Batboy
20-06-08, 01:33
hehehehe skokni do japana :)

jesi li im na japanski pisao :) ???

Na EN-US.., ma iskulirali me ljudi.., laganice... :red_bandana:

p.s. Svratiću ako mi bude usput...:hug432:

anon1
20-06-08, 01:35
US ... lele, pa kako i ne bi :)

da si samo na EN, e to bi bila druga pjesma:)

I ajde dosta spama na moju temu :D

Ko sto zna o ovome novome sony aparatu neka se javi :D

kliko
20-06-08, 09:12
Ne znam bas o tome kamkorederu,ali evo ti jedan jako fin link (http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=search&A=search&Q=&sb=bs%2Cupper%28ds%29&sq=asc&ac=&bsi=&bhs=t&ci=1871&shs=&at=Brand_Sony&basicSubmit=Skicka+fr%E5ga) u USA odakle mozes da narucis Sonija ;). S obzirom na jako nizak dolar, cijena bude mnogo nizha nego da ga kupis bilo dje u Evropu, cak i kad uracunas postarinu. Uporedi, ima mnogo elektronike na tom PROVJERENOM sajtu. Steta da nismo za njega na vrijeme znali. ;) :)

nikola
20-06-08, 12:57
a sad je sve jeftinije nabavljat iz amerike samo obratite paznju ako se na to odlucite da odgovara nasem standardu po pitanju napajanja i po pitanju snimanja i emitovanja slike (sistema PAL NTSC kao i podjele po regionima).