View Full Version : Pitanja i Nedoumice Teorijske Prirode

Last_Insight
17-06-08, 18:42
dodajem ovome kad je signifikator u sjedištu on je ajde reći realan ali je i hladan boli ga briga za sve, sad recimo ženska pita za tipa a on mars u škorpionu gdje venera slini oko njega a on nije zainteresiran.

to mi je otužno vidjeti.

zvoncicaa
17-06-08, 18:47
Naravno, Mars ima snazno osnovno dostojanstvo u Skorpiji , i predstavlja muskarca koji voli sebe i misli samo na sebe u toj prici...hvala Last Insight :hug432:

mistique
17-06-08, 18:59
zatekoh se kako chitam tudja tumachenja ..zvonci ,bravo!Svidja mi se kako radis !:D

Voljela bih i meni da protumacis neke aspekte...mozda bas i moje mrchene aspekte u ljubavi ,ako se zaljubim ( nadam se da to nece biti brzo:D)

pozdrav!

ginger
17-06-08, 21:12
šta ako se planeta signifikator nađe u egzaktnoj konjunkciji sa suncem?

čitala sam da se onda radi o spaljenoj planeti koja nema efekta.jesam li u pravu?
npr. vladar 7. je ta spaljena planeta..dakle ništa od veze?

BlueVelvet
17-06-08, 21:33
ovaj moj ima mars u škorpionu pa ni hladan i sebičan

zvoncicaa
17-06-08, 21:35
šta ako se planeta signifikator nađe u egzaktnoj konjunkciji sa suncem?

čitala sam da se onda radi o spaljenoj planeti koja nema efekta.jesam li u pravu?
npr. vladar 7. je ta spaljena planeta..dakle ništa od veze?

Eh sad..da li je spaljenost ili je kazimi?
U horarnoj astrologiji spaljenost se smatra kao..bas problem..losa pokazatelj...jer..spaljena planeta ..ona je slepa..ona pogresno posmatra stvari...a spaljena je samo ako je na rastojanju manjem od 8 stepeni 30 minuta od Sunca. Ovo se posmatra samo ako su I sunce i ta planeta u istom znaku.
Ono sto moze da poboljsa celu situaciju je..ako npr. Venera u Biku pa sad 0 Sunce i to orbis npr.4. Venera je u svom znaku i ovo se onda ne tumaci kao spaljenost vec kao pozitivna recepcija.

A kazimi...ili u srcu Sunca..to je aspekt konjukcije sa Suncem ali kad je orbis manji od 17 minuta. Tada ta planeta dobija snagu sunca , njegovu moc i sjaj i to se tumaci kao jako povoljno.

ginger
17-06-08, 21:37

on je vruć...:D

a jel mu taj mars i u 8. polju ko Last Insightu?:tongue2:

ginger
17-06-08, 21:38
Eh sad..da li je spaljenost ili je kazimi?
U horarnoj astrologiji spaljenost se smatra kao..bas problem..losa pokazatelj...jer..spaljena planeta ..ona je slepa..ona pogresno posmatra stvari...a spaljena je samo ako je na rastojanju manjem od 8 stepeni 30 minuta od Sunca. Ovo se posmatra samo ako su I sunce i ta planeta u istom znaku.
Ono sto moze da poboljsa celu situaciju je..ako npr. Venera u Biku pa sad 0 Sunce i to orbis npr.4. Venera je u svom znaku i ovo se onda ne tumaci kao spaljenost vec kao pozitivna recepcija.

A kazimi...ili u srcu Sunca..to je aspekt konjukcije sa Suncem ali kad je orbis manji od 17 minuta. Tada ta planeta dobija snagu sunca , njegovu moc i sjaj i to se tumaci kao jako povoljno.

ma daj... odoh ja sad gledat to pa ti javim..

si sigurna u to šta pričaš?
:D

zvoncicaa
17-06-08, 21:39

Da, ali ovo je u slucaju kad tumacimo horarce..a ne natalna astrologija...i ja imam Ma u sco i sve jesam ali hladna i sebicna nisam :cheezy::cheezy::cheezy::cheezy:

zvoncicaa
17-06-08, 21:40
ma daj... odoh ja sad gledat to pa ti javim..

si sigurna u to šta pričaš?
:D

aha...jako jako sigurna ...idi vidi sta i kako...

BlueVelvet
17-06-08, 22:29
on je vruć...:D

a jel mu taj mars i u 8. polju ko Last Insightu?:tongue2:
neznam nemam sat
a i venera je u škorpionu
vruć je i previše dolazilo je do ozljeđivanja:cheezy:,ali ništa strašno

Zel
18-06-08, 00:48
A ovde, da ne bi moderatori bili prinuđeni da na temema određene odgovore brišu kao offtop, možete postavljati pitanja, teorijske prirode koja se odnose samo i jedino na horarnu astrologiju...

ginger
18-06-08, 12:24
Zele kako djeluje venera (18°02') u konjunkciji sa suncem(18°11') koji su kazimi aspektirani u 8.polju u blizancima.
venera je vladar 7 .polja tako da ga nemogu uzet za signifikatora žene.
sunce je vladar 10 polja. ni pitanje se ne odnosi na karijeru.

što sunce predstavlja inače ako nije povezano sa pitanjem..?

neznam dali je ovo šta jasno napisano..

Lalica
18-06-08, 15:37
A tekstovi moraju da su u vezi sa horarnom astrologijom ili mogu da budu uopste o astrologiji?

bebica
18-06-08, 15:41
A tekstovi moraju da su u vezi sa horarnom astrologijom ili mogu da budu uopste o astrologiji?
lalice ovo je tema o horarnoj :loveletter:

milenaaaa
18-06-08, 16:16
alo..
vidis da je ovo tema za postavljanje ljubavnih pitanja
prebaci te postove na temu kojoj odgovaraju....

limunada
18-06-08, 16:22
stvarno ne kontam ko zeli da pita za horarcu onda se postavi vrijeme i datum i u kojem boravku se nalazi a ne svoje datum rodjene!?

ko npr. milena je postavila pitanje zanima joj dali mozda im sanse da ponovo budu zajedno al nije postavila taco vrijeme i kada neg je ostavila svoje i njegov podatke nije mi jasno!?

bebica
18-06-08, 16:27
stvarno ne kontam ko zeli da pita za horarcu onda se postavi vrijeme i datum i u kojem boravku se nalazi a ne svoje datum rodjene!?

ko npr. milena je postavila pitanje zanima joj dali mozda im sanse da ponovo budu zajedno al nije postavila taco vrijeme i kada neg je ostavila svoje i njegov podatke nije mi jasno!?
ne znam sta ti nije jasno?
pitanje mozes postaviti i ne ostavljati vreme, jer ga moze astrolog tj osoba koja gleda horar da upise, u prevodu ukucace vreme kad bude gledao horar za tu osobu
a to sto je neko ostavio svoje natalne podatke nema veze sa horarom, mozda je neko ostavio podatke iz nekog drugog razloga..
nije mi jasno sta vam nije jasno, plasim se da ne opterecujemo forum i vredne momke bezveznim porukama zato me pitajte preko pp.

milenaaaa
18-06-08, 16:28
ja sam postavila i moje i njegove podatke, ali to ocigledno nije bilo potrebno
kako sam ja shvatila, dovoljno je vrijeme postavljanaj pitanja.to su oni po postu vidjeli
i sta smo ja i on u znaku....

limunada
18-06-08, 16:40
aha oki doki sorry ma samo sam pitala il da ne grijesim...

ginger
18-06-08, 22:32
mene nešto buni u horarnoj karti-

Prohibicija :

Definicija : odogovor će biti "ne" , ako postoji neki aspekt izmedju dva glavna signifikatora , ali neka treća planeta , obično brža od njih , presreće prvog signifikatora i tako remeti ostvarenje aspekta medju njima . Isto tako , ako se desi da bilo koja planeta pravi aplikaciju sa nekom od glavnih signifikatora to će takodje dovesti do prohibicije . To se zove "inhibicija" ...
primer : Venera je na 07°Ovna . Mars je na 10°Ovna . Njih dvoje imaju apl.0 . merkur je na 06°Ovna . On prvo pravi 0 sa Venerom , pa ondak 0 sa Marsom i to pre nego što Venera ostvari 0 sa Marsom .

što ako je taj treći planet retrogradan... i takav retrogradan se približava jednom od signifikatora?
djeluje li onda i koliko.

riječ je o merkuru u 8. polju u blizancima..

druga stvar- moram li pratiti kretanje planeta kroz par dana ili gledam sliku u tom trenu kakva je?

treća stvar:D- za koje vremensko razdoblje vrijedi to pitanje? mogu li istu stvar pitati do npr. mjesec dana ili npr pola godine?

može li kazimi aspekt popraviti sve od ovog navedenog lošeg?(prohibicija)

medijum
21-06-08, 15:45
imam ja jedno....zasto se u horarnoj uzima vreme kada astrolog otvara kartu ,a ne vreme kada je neko postavio pitanje??? Ne znam bas nista o horarnoj nisam nista ni citala ali sam ovo zapazila..pa da pitam cisto informativno???

Fenixxx
21-06-08, 20:08
Medijum i mene to zanima. Pitanje je dobrodošlo za početnike poput nas. Mene također zanima budući sam Zela pitala što i ti (kad će slavlje i diploma u ruci :)) a napisao je da vremensko određenje treba uzeti s određenom rezervom, ne bi li neka druga prognostička tehnika bila bolja od horarne astrologije? Pročitala sam negdje da je izrada horarnog charta zapravo najbolja za pitanja na koja je odgovor da ili ne. Pa ako netko može to malo razjasniti bilo bi super.

s_ana_dra
21-06-08, 22:51
ja sam skoro pocela da ucim horar, i na licnim primerima znam da je jako precizan, i devojka, koja je radila moje horarce, radila ih je tako sto ih radi onda kada ja postavim pitanje. NEki horar rade tako, a neki kao sto radi Zel, cak mislim da je Zel vec i nesto malo pisao o tome na jednoj temi, mislim da je bilo na temi za ljubavna pitanja, ali nisam sigurna. Svaki astrolog ce se odluciti za neku da kazem teoriju, kako ce to vec raditi, da li kada on razume i procita pitanje ili kada klijent postavi pitanje.
Mada i neko moje dosadasnje iskustvo je bilo da su mi se svi horarci ispunili, ali kada je u pitanju ljubav i ljubavna pitanja, to se nista nije ostvarilo. To je sad neka filozofija, odnosno kako bih ja rekal komplikovano.
nadam se da sam vam malo pojasnila

Zel
22-06-08, 00:53
Greška u određivanju vremena, kao i bilo koja druga greška, može da se javi samo ako astrolog pogreši i nije u stanju da istumači datu kartu. Čovek greši, a ne univerzu i Bog.

Kada kažem da se oređivanje vremena uzme sa određenom rezervom, to je zbog toga jer ja nisam siguran koju opciju da odaberem ili da uopšte uvidim vremensku povezanost. Ali karta kao karta, bila ona horarna, natalna, solar ili neka druga, uvek daje odgovor u skladu sa mogućnostima date tehnike. Nebo je savršeno, ali su na zemlji, koja predstavlja odraz neba, greške usled nemogućnosti potpunog uvida česta pojava. Veštinom i praksom se i preciznost stiče, kao i intuitivnost.

Što se tiče vremena koje se uzima za izradu karte na koje je postavljeno pitanje, negde sam napisao da je potpuno svejedno koje će se vreme uzeti. Probao sam čak i da radim sa proizvoljnim vremenom u budućnosti i prošlosti. I zaista sve radi. Slučajnosti ne postoje. Postiji samo ljudska nesposobnost da uvidi uzrok i posledicu.

Mišljenja sam da je potrebno samo da se zaista želi odgovor, a univerzum se brine da ga dostavi. Mnogi autori se raspravljaju koje vreme zaista uzeti, ali kažem vam da je sve jedno, sve dok se unapred definiše koje vreme želite uzimati. Ja generalno uzimam vreme kada sam postavio pitanje, jer sam tako odlučio i mene zadovoljava taj način, ali se nekada ne libim da uzmem i vreme kada je osoba zaista postavila pitanje. Moja prijateljica uzima vreme kada klijen postavi pitanje i ona i njeni klijenti su vrlo zadovoljni rezultatima.

Ali svoje stavove ćete kroz praksu i rezultate graditi.

Volim jednu izreku starih astrologa, koju sam čuo na jednom predavanju astrologa Roberta Kora:

"ŽIVOT JE KRATAK,
UMETNOST (ASTROLOŠKOG TUMAČENJA) DUGAČKA,
ISKUSTVO TEŠKO STEĆI,
A DONETI SUD NAJTEŽE!!!"

Red-Hot-Chili
22-06-08, 01:01
Da,slažem se u potpunosti.Primijetila sam to u slučajevima horarnih karata,gdje je tematika pitanja povezana,pa se neko stanje ocituje u svim kartama,ista dinamika je prisutna u svima,a da su vremenski daleko.Ili,kad se Davison i kompozit nadopunjuju i isprepliću,a racunaju se po razlicitim principima.

bebica
25-06-08, 10:16
da li covek koji mi znaci ima nekog tj.neku i da li je zaljubljen u tu osobu?
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view&current=astro_2gw_22_ima_37812_26931.gif
ovo ja sad vezbam..mada nemam pojma horarnu..

ako se gleda vladalac 7 kuce jer sam sa njim imala vezu, da li se gleda tradicionalan vladalac ju koji je re u 5 kuci u jarcu ili ne koji je re u 6 kuci, znam da je trenutno umoran jer jos nije formirana vlada itd..
nisam bas sigurna sta gledam marsa koji trad.predstavlja muskarca i koji je ovde u 12 losoj kuci ili sunce koje je u 10 kuci na kraju, da li to znaci da se oseca grozno ili..
pomazite da malo ucim i ja da gledam :)
a evo mog gledanja, naravno ja tek ucim zato mi i treba podrska

za Red Hot, ostavila sam ti pp tj odgovorila sam ti jer buni me ako sam ja merkur, u blizancima u 10 polju a on je sta? neptun ili jupiter, me120sa ne ali ne i sa ju, ako je on mars nalazi se u 12 kuci kao sto rekoh i ide u susret SA koji je pod vladavinom ME ali u 12 kuci,A SA je dizpozitor JU, takodje So ima konjukciju ali separativnu sa ve, ako je ve neka z.osoba, TJ ON JE IMAO NEKU ZENSKU OSOBU posto je sep.ili ..
ovo si mi napisala na pp. Neka njegova nova veza ili zaljubljenost očituje se konjukcijama s planetama koje nisu tvoji signifikatori(vladar ASC-a,Mjesec,Venera).[/
a ja se nadovezujem :

sto znaci posto mars ima aplikativnu (ono sto ce se desiti) konjukciju sa SA a ja pri tom nisam u toj prici Sa a pri tom je aplikacija moglo bi se reci da je odgovor da je zaljubljen u neku i da je to relativno tajna veza jer je u pitanju 12 kuca i da je posto je disp.SA merkur u 10 neka osoba sa posla mladja!
da li se gleda i to sto ako sam ja ac, ve i mo, onda So koje predstavlja njega ima konjukciju sa VE ali separativnu sto bi rekla da me je voleo ali sada ne..
mesec je u sedmoj kuci i da li to znaci da mesec voli njega? mislim na poyiciju mesec au 7oj
merkur je u sedistu i trebalo bi da je ok ali nije..zato pitam jer mi nesto nije bas jasno s‚obzirom da je merkur tu gde jeste a ja znam da se ne osecam ni malo ok..

pri tom mars u lavu u terminu i licu po tabeli a Saturn u terminu u merkuru http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view&current=dignities2.gif
tj objasnjene sta to znaci
Termin :
Kada se planeta nadje u terminu neke druge planete,
te dve planete su prijatelji i poštuju jedna drugu.

Lice :
Kada se planeta nadje u licu neke planete,
odnos medju njima je solidam, iako nema nekih pretereanih obaveza,
nema baš nešto ni interesovanja, a neki put je sve svejedno.
Može se smatrati malo lošijom pozicijom za datu planetu.
POMAZITE SVI

Red-Hot-Chili
25-06-08, 16:07
da li covek koji mi znaci ima nekog tj.neku i da li je zaljubljen u tu osobu?

Bebica,

pitanje,barem po mom mišljenju,nije ispravno postavljeno,horarna astrologija vrlo je precizna i zahtijeva precizno pitanje.Ako je pitanje neprecizno,takav je i odgovor.

Da mene pitaš,postavila bih:

''Ima li N.N. ljubavnu vezu trenutno s nekom drugom ženom'' ili ''Hoće li N.N. uskoro ući u ljubavnu vezu s nekom drugom ženom''...

Moj savjet ti je da pustiš ovu kartu na miru i pričekaš određeno vrijeme,najmanje tjedan dana,i tada precizno postaviš pitanje.Postavi onda kartu pa ćemo vidjeti.

:throb:

bebica
25-06-08, 16:14
:secret:hvala draga sto pomazes ..
mislis da za sl horar treba sacekati izvesno vreme s obzirom da nije postavljeno adekvatno pitanje u smislu da ili ne?

p.s. da li se razumes i da li tumacis horar po ta ili ma, tj tradic.ili modernu
i da li koristis tabelu digniteta i kako da tumacim kada se planeta nalazi
u Vladarstvo :
Kada se planeta nadje u svom znaku kojim vlada,
kaže se ili da je u svom sedištu,
ili da je u svom vladarstvu.
Značenje : sve najbolje.

Triplicitet :
Kada se planeta nadje u triplicitetu nele druge planete
kaće se da se medju njima razvija jako pozitivan i prijatan odnos.

Egzaltacija :
Sama nam reč kaže da je u pitanju nešto pozitivno, jako,
u najvećem broju slučaka to je obožavanje, divljenje, pa lak i opsesija,
ali neki put, sve zavisno od tipa pitanja,
egzaltacija može biti i preterivanje u obožavanju,
pa samim tim dovesti do negativnih posledica.

Termin :
Kada se planeta nadje u terminu neke druge planete,
te dve planete su prijatelji i poštuju jedna drugu.

Lice :
Kada se planeta nadje u licu neke planete,
odnos medju njima je solidam, iako nema nekih pretereanih obaveza,
nema baš nešto ni interesovanja, a neki put je sve svejedno.
Može se smatrati malo lošijom pozicijom za datu planetu.

Izgon :
Kada se plaenta nadje u izgonu, sama reč nam kaže
"ne oseća se kao kod kuće već kao da je izbačena iz nje"
Dosta negativna pozicija za planetu,
jer odnos te dve planete je loš,
nema puno poštovanja, indiferencija, pa čak i neslaganje
koje može odvesti u mržnju.
Problem postoji, ali ne i želja da se reši...

Pad :
Opet nam sama reč kaže da je to loša pozicija za datu planetu.
Pad je isti kao egzaltacija, ali u najvećem mogućem negativu.
Ova uzdiže, a pad spušta, negira, ne poštuje, mrzi i prezire.
I opet, sve zavisno od pitanja, na klackalici je da li je ovo
potpuno loš ili ne položaj za posmatranu planetu.
Vrlo često ga zovem "od buve nastao slon"...
tj. problem je veći nego što se čini.

sta to konkretno opisuje i kako?

Red-Hot-Chili
25-06-08, 16:24
:secret:hvala draga sto pomazes ..
mislis da za sl horar treba sacekati izvesno vreme s obzirom da nije postavljeno adekvatno pitanje u smislu da ili ne?

Tako da se planetarne pozicije u dovoljnoj mjeri promijene,konkretno Mjesec koji je najbrži,i koji nosi općenito klimu pitanja,pa samim time i odgovora...Da postaviš pitanje sad,imala bi istu situaciju,što ne bi bilo realno.Zato je važno pristupiti horarnoj astrologiji ozbiljno,ne hirovito i učestalo postavljati pitanja.To sam naučila na svojoj koži.Isto tako,astrologija je čovjeku pomoć,te se s respektom treba prema njoj odnositi,ali opet,ne ju suviše veličati.

:mwah1:

bebica
25-06-08, 16:34
Tako da se planetarne pozicije u dovoljnoj mjeri promijene,konkretno Mjesec koji je najbrži,i koji nosi općenito klimu pitanja,pa samim time i odgovora...Da postaviš pitanje sad,imala bi istu situaciju,što ne bi bilo realno.Zato je važno pristupiti horarnoj astrologiji ozbiljno,ne hirovito i učestalo postavljati pitanja.To sam naučila na svojoj koži.Isto tako,astrologija je čovjeku pomoć,te se s respektom treba prema njoj odnositi,ali opet,ne ju suviše veličati.

:mwah1:

svidja mi se kako raymisljas..nisam davno cula da neko tako razmislja...
ja sam jedno vreme stalno postavlja pitanja i imala nemir u dusi jer se pomalo razumem u to pa kad vidim da nema aplikacija ja skrenem :tears:, onda kasnije skapiram da to ne ide bas tako...:brucelee:
hvala ti jos jednom :kiss1:

Red-Hot-Chili
25-06-08, 16:34
Kako u izvatku i piše,sve zavisi od pitanja...Da,dostojanstvo planeta je obavezno sredstvo u tumačenju horarne karte.Osobno,kod znakova sa dvojnim vladarima,uzimam za signifikatora tradicionalnog vladara,a Neptun,Uran i Plutan samo iznimno ako su na osi ASC/DSC ili u konjukciji sa signifikatorima.Tumačim,opet,ovisno o pitanju.Za horarnu je potrebna vježba,osnovne smjernice dobiješ,kao što je i općenito slučaj sa astrologijom,a tumačenje zahtijeva onda povezivanje komadića karte u sliku tako da ni u jednom trenutku ne ispuštaš iz vida ono što tumačiš,kako ne bi zalutala...Kao u labirintu,pratiš liniju po liniju,zavoj po zavoj,ali opet imaš u vidu periferiju.

:smokeing: :throb:

ginger
01-07-08, 11:42
zašto nebi mogli tumačit horarnu po suvremenoj astr.?

Red-Hot-Chili
01-07-08, 15:26
zašto nebi mogli tumačit horarnu po suvremenoj astr.?

Zato što transcedentalne planete (Uran,Neptun i Pluton) nemaju definirana dostojanstva.

:1002:

:tears: