View Full Version : Odgovori Na Ostala Pitanja

Zel
17-06-08, 14:32
Ovde ćete postavljati pitanja koja se odnose na ostale probleme života, a nisu obuhvaćene ostalim, već navedenim temama.

VAŽNA NAPOMENA!!!
Ali prethodno je poterbno ispuniti uslov, a to je dati doprinos razvoju ovog podforuma. To se može učiniti prevodom nekog teksta iz Horarne astrologije (ako znate engleski jezik), ili da postavite neki tekst sa interneta ili nekog drugog forumana našem jeziku, uz obavezno navođenje izvora.

Tema za postavljanje tekstova:

http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=4321

inja
18-06-08, 15:51
Ja izgleda nikad necu steci uslov za odgovor na horar...:weeping: tesko da nesto strucno mogu prevoditi...:toobad: Ipak cu postaviti pitanje, pa ako dobijem odgovor, dobijem... ako ne... opet nista, zadovoljstvo mi je citati odgovore nekih osoba jer je meni neverovatno kako sve to povezuju tj. stapaju u jednu pricu...:thumb_up: Evo i mog pitanja... Hocu li do kraja godine uspeti da promenim mesto boravka? Ne mora to biti inostranstvo, mada ako se ukaze prilika... sto da ne..., za sada me zanima ova drzava u kojoj sam... Evo i vremena ako treba... tj. ono je kada je pusten post, a grad gde sam sada je Nis. Hvala...:bye1:

Zel
19-06-08, 11:47
Medijium

Pitanje je postavljeno: “Kada ću završiti fakultet?”

Horarne karta je urađena za vreme: 17 jun 2008, 11.01am, Belgrade

http://img149.imageshack.us/img149/6341/medijumbx4.jpg

ASC intelektualna devica na 8* stepenu.
Sabijski simbol “Čovek koji pravi planove za budućnost.”
A gde ide vladar nego u opet intelektualne blizancime, u X kuću, koje je II – profit od IX – fakulteta (diploma). Savršena slika nekoga po želi diplomu i pravi planove o završetku faksa... :)

Me je u svo sedištu blizancima, ali zapazi da je Rx i u svojoj stanici i za 2 dana i nekoliko sati od trenutko postavljanja pitanja, ME kreće direktno. Kako sam već rekao, on je u svom sedištu što mu daje snagu da deluje, ali zbog Rx i stanice, mora proći još neko vreme dok ti potpuno ne uđeš u formu. A to vreme je meni deluje nešto više od 2 meseca. Ali ovo je jak pokazatelj da se stanje poboljšava i da će se tvoje ambicije i ciljevi realizovati.

MC se skoro promenio u ušao u znak blizanaca te to opisuje tvoje ubrzanje, jer je ME najači u svom znaku i sposoban je da se tu izrazi. I ubrzavanje će se nastaviti. Ali opet ponavljam dok je Rx, nije još uvek u stanju dati svoj maximum i mora se nužno vraćati na neke strare stvari i problem ili ispite...

Postoji spajanje izmešu vladara X i MO, postoji spajanje između MO i planete smeštene u X i postoji spajanje drugog vladara X i vladara ASC. U svim slučajevima to su ME i MO, te ti završavaš faks. Ali kako je spajanje preko opozicije sigurno je da uspehom i vremenom realizacije nećeš biti baš naročito zadovoljna. Opozicija uvek spaja sa nekim kajanjem.

MO je smešten u IV i govori na drugi deo tvoje usmerenosti. Zapazi kao MO odlazi od 90 sa SA i 0 sa LILIT, a i MO u znaku strelca nije naročitio dobro postavljen, a pritom ME – tvoja ličnost ne voli MO (strelac je znak izgona MO). Dispozitor Mo je JU i otišao je u znak JARCA, svoj pad u V.
Primeti da MO i ME imaju opoziciju, a to je ipak nekakav unutrašnji razdor među tvoji svesnim i emotivnim delom. Rekao bih da se javio neki problem kod tebe u domu, ili sa nekim od ukućana, a možda vezano za ljubavne pehove koji su te snašli (kada stavimo MO u V kuću i znak jarca, on je u izgonu), jer je vladar V kuće taj SA koji je toliko blizu ASC, ali ipak u XII kući, kući psiholoških teškoća. Kulminacija situacije je bile pre nekih 5 meseci ili nedelja, kada su zastoji i prepreke morali biti naglašeni. Dodatno je ovo oko zastoja i manjka efikasnosti potvrđeno retrogradnošću ME tvog signifikatora...

Spaljenost VE od SO, kao i činjenica da VE vlada uklještenim znakom u IX, ali i vrhom II – novac i III – dokumenti, papiri, a i VE i SO si znaku blizanaca te opisuje neke dokumente. Pretposstavljam da ima nešto u vezi sa faksom sa čime tebi bliske sobe nisu upoznate, a ti jesi (ME drži u vlasti SO i VE u blizancima). Šta god da je u pitanju, milim da će se za nekih nedelju i po, ili mesec dana postati jasnije. Ali ovo su samo nagađanja. Baš mi napiši da li imaju smisla.

Ali činjenica je da se stanje popravlja i ostaje ti samo da središ unutrašnji razdor između doma (MO u IV) i ambicije oko završetka faksa (ME – ti u X). Neće bii lako jer je ovde ego i ličnost žele potpunu dominaciju nad emocijama (ME je u sedištu i jak, a MO je smešten u strelcu gde je ME u izgonu, te ME “ne voli” ME). Ali prvi aspekt koji se dešava jeste baš taj MO180ME i to po duploj aplikaciji (jer je MO direktan, a ME rx), tako da ćeš se sa timo morati suočiti i to baš negde u okvirima tih malo više od dva meseca o kojima sam ti pričao, nakon čega se stvari popravljaju u vezi sa fakultetom, ili bar sa tvojom jasnošću u vezi sa tim.

A što se tiče vremena za završetak fakulteta iz ovoh horoskopa postoje dve solucije.
1. aplikacija MO i ME jeste 1*27’ i od MO di JU (prirodni signifikator visokog obrazovanja) koji je prvo telesno spajanje dve planete ima dva nepuna znaka. Takođe VE koja je vladar uklještenog bika u IX za 1* i 15’ menja znak i opisuje veliku promenu u vezi sa faksom
Ovo mi govori da je u pitanju godinu i po ili bar nešto manje od dve godine.
2. Ako brojim stepene od MO do JU dobijam 39* stepeni.
A to je prevedeno u mesece 39 stepeni, odnosno nešto više od tri godine…

Dodatna napomena.
Ovo razmatranje uzmi dosta široko…
Samo me brine tačka KATASTROFE MC-u kao i Tačka MAJKE koje je u konjukciji sa KIRONOM i opoziciji sa MARSOM koja je skoro prošla. Da li je to imalo ikakvog uticaja na majku ili da li je majka ne neki način ovde problem u vezi sa pitanjem?

Pošto mi se horar nije naročito otvorio, svaki komentar je dobrodošao i od tebe Medium, kao i od onih koji mogu da dodaju nešto tumačenju...

Zel

beskrajnost
20-06-08, 05:36
Dali je moguce da netko pogleda moje raspolozenje, koji vrag je stao na moj put- nesto slicno kao saturn se osjeca. Jako sam lloseg raspolozenja od nedelje. Please.:toobad::mf_argue:

Last_Insight
20-06-08, 10:13
besrkjanosti, ipak je to horarna, moraš preciznije definirati.

beskrajnost
20-06-08, 15:27
besrkjanosti, ipak je to horarna, moraš preciznije definirati.

Ma osjecam se depresivno, ne znam razlog.

Cosmic_girl
28-06-08, 16:10
Moj doprinos:Aspekt jeste vezan deo hor.tumacenja,ali nije jedini.Ono sto aspekt daje jeste prilika da neki dogadjaj odigra.Ako te prilike nema,nema ni dogadjaja.Ali priliku mozemo imati i bez dogadjaja,ili bez zeljenog ishoda dogadjaja.Sama prilika nam ne daje pun odgovor.

Dostojanstva ukazuju na moc da se deluje
Recepcije ukazuju na sklonost da se deluje
Aspekt ukazuje na priliku da se deluje.

Moje pitanje je da li ici uskoro na more,jer su nam se ukazali neki problemi oko rezervacije karata i sada vec 2 nedelje cekamo,a vec smo trebali za par dana da krenemo,a trenutno ne znamo nista,tako da ne znam sta i kako da planiram.
Pitanje je postavljeno u danas u 16:08 Pančevo.
hvala:)

s_ana_dra
25-07-08, 17:42
nadam se da mogu dobiti odgovor. hehe

e sutuacija je sledeca. Pocela sam da radim u maju, i iskreno uzasno sam zabrinuta, jer nam se skoro promenio generalni direktor, a ovaj novi je vestac, Ja naravno nemam ugovor za stalno, i odmah je rekao da cim me je video sta ce njemu novi ljudi. Direktorka mi je rekla da je velika sansa da mi ne produzi ugovor, ali da ce se ona truditi d auradi sve sto je u njenoj moci. A mnei je najgore sto uopste nisam nacisto. Da poludis, odprilike

pitanje sam postavila 21.07. u 21:05, u bgd. Interesuje me da li cu dobiti otkaz???
hvala unapred
pozz

Zel
27-07-08, 12:41
s_ana_dra

«DA LI ĆU DOBITI OTKAZ?»

Pitanje je postavljeno dana 27.jul.2008 godine u 11.35am.

http://img512.imageshack.us/img512/3043/sanadragayp8.jpg

Moram odmah naglasiti da je karta jako nepovoljno postavljena po tebe i trenutni posao.

MO u znaku svoje egzaltacije, ali ipak smešten u VIII polju i to na lošoj zvezdi Algol. Već sam nekoliko primera poslovnih pitanja imao sa MO na Algolu i uvek je blio loše po osobu. Dodatno ovde je tvoj signifikator VE smeštena u X polju što pokazuje tvoje usmerenje na posao, ali aplikaciona konjukcija sa JMČ opet govori o nekom gubitku koji se može desiti za recimo mesec dana, jer tada i MO menja znak i iz soje egzaltacije ulazi u znak gde nema dostojanstvo. VE 0 JMČ u lavu koji su pod vlašću SO, govore takođe da direktor zaista smatra da na ovom radnom mestu predstavljaš višak ili da si je to na neki način gubitak za firmu.

MO jeste u praznom hodu što govori da se to neće odmah desiti i dovodi do odlaganja situacije, te opet dolazimo do pretpostavke da se za nešto manje od mesec dana može desiti krizna situacija.

Ti kao VE u lavu u vlasti si tog SO - direktora u X polju koje je postavljeno u konjukciji sa FORTUNOM. Trenutno nema neke logike za ovo, ali videčemo. Šta god da se desi, šta god taj direktor uradi imaće kao krajnji rezultat dobro po tebe.

A ta direktorka koja je predstavljena MO kao vladarom X polja na ALGOLU u VIII polju ipak mi se ne dopada iako je i nadaš se njenoj pomoći (VE voli MO jer je MO u biku gde venera ima sedište). ALGOL je često opis “VEŠCA” ili “VEŠTICE”, a ti si njega opisala kao vešca. Postoji mogućnost da nisam dobro dodelio signifikatore za direktora i direktorku, ali teško mi je prigvatiti da je ONA SO u lavu – muška planeta muški znak, a ON MO u biku na ženskoj zvezdi – ženska planeta ženski znak. A još ima logike jer je rak ženski znak na vrhu X polja, a zatim se nstavlja u lava . muški znak, a direktor je novi koliko sam razumeo. I na krjaju najviša pozicijija uvek predtavlja SO u lavu u zenitu. To baš imamo ovde i teško mije da to dodelim direktorki.

Zato, daj molim te, opiši mi te kvalitete tvog direktora zbog čega si ga kvalifikovala kao vešca. Koliko si ti sa njim direktno razgovarala, a koliko su to bile reči drugih ljudi, naročito ženskih priča? A ja ću nastaviti onako kako ja to vidim.

Direktor sa ovim SO u lavu sigurno da je svestan šta želi od svog posla i ako smatra da mu ne treba višak zaposlenih to je sasvim u redu. On ima položaj i moć i može da deluje u skladu sa tim. Ti si u njegovoj vlasti (VE u lavu vlada SO), a opet ponavljam da postavka FORTUNE na tom SO govori da je će šta god taj direktor odluči imati kao krajnji rezultat dobro za tebe, koliko god ti to ne izgledalo moguće.

Sabijski simbol ASC jeste “KRUŽNI TOKOVI” i možda nagoveštava da ćeš biti premeštana sa mesta na mesto ili da će se kako sam ranije pomenuo dešavati određena odlaganja tvog definitivnog statusa u firmi.

ARAPSKA TAČKA POSLA se našla na 9* bika, na samom vrhu VIII polja – smrt, a dispozitor VE jeste u aplikacionoj konjukciji sa JMČ – gubitak. Ti kao VE jasno je da voliš i želiš ovaj posao, jer je VE u biku ima svoje sedište, ali zbog vrha VIII polja strah i zabrinutost su neminovnost i to sa razlogom.

ARAPSKA TAČKA OTKAZA našla se na SMČ koji predtavlja dobitak. I sada ti opet protumači zašto meni nebo opet nagoveštava da je bolje da generalni direkor uradi kako je naumio i da ti otkaz ili prkeid na tom radnom mestu donosi nekakv dobitak.

Moje je mišljenje da je tebi potrebno drugo radno mesto. Suviše imam pokazatelja da je ovo stanje neprihvatljivo uopšte. Mislim da je zbog sabijskog simbola ASC (KRUŽNI TOKOVI) i VE (“KEMIČAAR PRED STUDENTIMA IZVODI NOVI EKSPERIMENT”) moguć i prelazak na drugo radno mesto u okviru firme po odluci direktora. Druga je mogućnost da ćeš po završetku ovog posla, pronaći još bolji i ispunjeniji. Ali prva mogićnost mi je verovatnija. Krizni momenat se može desiti za nešto manje od mesec dana (ili čak za 4-5 dana).

Želim ti puno sreće...i nadam se najboljem...

Zel...

s_ana_dra
27-07-08, 16:24
Hvala Zelic mnogo. E da predpostavljam da to oko dorektoa bas predstavllja nejasnu situaciju, ali cu ja malo to bolje da ti objasnim. Ovako: hehe, generalni direktor je postavljen na to rasno mesto 18.07. tako receno proslog ponedeljka. O njemu idu price po firmi jako lose, to sam naravno saznala od kolega sa kojima je on vec bio u kontaktu, jer je pre par godina dok su socijalisti bili na vlasti, bio isto direktor, i prica se da je jako nezgodan i neprofesionalan. Znas onu varijantu kada je neko na nekom mestu, a pritom je totalno nestrucan, i onda donosi neke odluke koje nemaju veze sa zivotom, a kad nastane sranje onda se povuce i pravi mutav. Naravno bio je smenjen sa tog mesta, jer je nesto spetljao, i uglavnom kad su radnici culi da dolazi na mesto generalnog sokirali su se. Medjutim ja sam mislila da on mene nece dirati, jer obicno ne diraju obicne radnike, nego se uhvate za sefove, direktore....
Sto se tice moje direktorke mog sektora, po mom misljenju, zena je stvarno sposobna. Pa pazi ako gledamo sa ove moje strane, moze da je predstavi sunce. Jer ona je toliko sposobna, toliko jaka zena, veruj mi sta ona naumi to i ostvari, i neda na sebe. A opet i ona je na tom radnom mestu od skoro. Ona je postavljena na mesto direktora u martu, a nasa sluzba mogu reci da radi u ovoj novoj postavci, pa bogami od maja. Mislim da je i u martu pocela da radi u firmi. Eto malo da ti pojasnim, a i ja sam pocela da radim u maju.
E da a i meni tacno ugovor istice 14.08. tako da je to da kazem krajnji rok da saznam sta ce biti na kraju.
Ali se ja nadam da ce se to po mene na kraju dobro zavrsiti. posao sam jedva nasla, a uslovima sam zadovoljna. Ali akd pogledam da ja i u natalu imam algola na vrhu 10 polja, ma muke moje.
Hvala ti puno, puno
pozz

Cosmic_girl
27-07-08, 19:54
Ne znam zasto je moje pitanje preskoceno,mada vise nije ni bitno,i znam da niko nije duzan da mi odgovori,ali vidim da preskacete ljude koji odgovaraju na natalna pitanja.
Stvarno ovo ne mogu da shvatim.

s_ana_dra
07-08-08, 18:02
evo samo da napisem da sto se posla tice, da je moja direktorka uspela da mi produzi ugovor do septembra, ali da je to jedva uspela. Za dalje cemo videti,
pozzz

mistique
15-08-08, 20:21
Treba samo kratko da mi se baci pogled za 1 putovanje ..
malo je duzhe i veoma vazhno ..
pa neka se dobrovoljci oglase- ako ih ima ...

neurotica
22-08-08, 22:27
imam jedno jako bitno pitanje i kad bi mi netko mogao odgovorit bila bi mu jaaakoo zahvalna!!!
uglavnom 28.08.2008. u 15:00h imam polagat drzavni ispit za medicinsku sestru i zanima me da li postoji ikakva mogucnost da to polozim s obzirom da imam 6 dana za naucit sve iz svoje struke + ustav RH?!!
unaprijed zahvaljujem

Zel
25-08-08, 23:51
Imaš dovoljno vremena...

Nemoj slučajno da ne izađeš na ispit...

Državni je opušten, imaš keca u rukavu...

Polažeš...

Ali nemoj da ne izađeš!!!

Daci
26-08-08, 00:35
evo ga i moj doprinos:

PRONADJITE IZGUBLJENU STVAR!

Za pronalazenje izgubljenih stvari uraditi kartu za vreme i mesto kad ste postavili sebi pitanje, odnosno kad je neko drugi dosao da mu pomognete i postavio pitanje da mu se pronadje izgubljena stvar.

Ako je pitanje u vezi neke vase izgubljene stvari onda gledate vrh 2. kuce, jer ona oznacava svu vasu pokretnu imovinu. Ali ako je pitanje u vezi neke stvari koju je sin ili cerka izgubila onda gledamo 2 kucu cerke ili sina, znaci 6 kuca katre ( 5. oznacava cerku ili sina a druga od 5., njihovu pokretnu imovinu, a to je 6. kuca - sistem derivatnih kuca!). Isto tako ako se pitate gde je vas muz izgubio neku stvar, gledacete 8.kucu karte, jer 7. predstavlja muza, a njegova pokretna imovina predstavljena je 8. kucom.
I ako vladaoca 8.kuce nadjete recimo u 9.kuci karte, to je njegova 3. kuca, pa citate objasnjenje za 3. kucu.

Posto nacrtate kartu, sledeca stvar koju treba uraditi je procena da li ce izgubljena stvar biti pronadjena. Proverite da li predstoji aplikacioni aspekt izmedju vladaoca kuce koja predstavlja osobu cija stvar nedostaje i vladaoca odgovarajuce druge kuce. Ako postoji, stvar ce biti pronadjena. (Pimer: Ako pitanje glasi "Gde je moj dzemper?" i ako je vl. 1. kuce, npr. Venera na 3° Ovna, a vl. 2.kuce Jupiter na 10° Blizanaca, znaci za 7° Venera ce biti u tacnom sekstilu sa Jupiterom, stvar ce biti pronadjena).

Izgubljena stvar ce biti pronadjena i u sledecim slucajevima:

Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i ASC-a ili Meseca i vl. Asc-a
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i vl. 2.kuce
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i planete u 2.kuci
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i Tacke Fortune
Ako predstoji aplikacioni aspekt vl. 2.kuce i planete u 2.kuci
Ako predstoji aplikacioni aspekt vl. 2.kuce i Tacke Fortune
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca i vl. Meseca
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Sunca i Meseca
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Sunca i vl. 2.kuce
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Sunca i vrh. 2.kuce
Ako predstoji aplikacioni aspekt trigona Meseca i vrh. 2.kuce
Ako je Sunce na ASC-u (osim ako je u Vagi ili Vodoliji)
Ako su Mesec, vl.2.kuce, Jupiter, Venera, Tacka Fortune, Severni mesecev cvor u 1., 2. ili 4. kuci
Ako je Mesec, vl.2.kuce u ugaonim kucama (1,4,7,10)
Ako je vl.2.kuce retrogradan
Ako predstoji aplikacioni aspekt Meseca ili vl. 2.kuce i Tacke Fortune onda je izgubljena stvar na sigurnom mestu i sigurno ce biti pronadjena.

Izgubljena stvar nece biti pronadjena:

Ako su Sunce i Mesec u kucama od 1 do 7
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u padajucim kucama ili daleko od vl.ASC-a
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u 7. ili 8. kuci aspektovan od vl.7. kuce (stvar koja nedostaje je ukradena)
Ako je Mesec ili Tacke Fortune pod vladavinom Marsa, Saturna, Juznog cvora ili Urana
Ako je vrh 2.kuce negativno aspektovan
Ako je Mesec ili vl.2.kuce udaljen do 17 ° od Sunca
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u 8. kuci ili u aplikacionom aspektu sa vl 8.kuce
Ako je Mesec ili vl.2.kuce u separacionom aspektu sa sopstvenim vladaocem

Dakle, gleda se u kom znaku pada vrh odgovarajuce "druge" kuce, njen vladalac i planete u njoj.

Tamo gde nadjete vladaoca odgovarajuce 2. kuce (znak i kuca) je prvo mesto gde treba traziti izgubljenu stvar.

Ukoliko je vladalac 2.kuce udaljen do 5 stepena od vrha sledece kuce, racuna se kao da je u sledecoj kuci. Ako je vl. 2. kuce, na samom kraju znaka (29 stepen) postoje sanse da je izgubljena stvar iza neke stvari.

Ako je vl. 2. kuce, na samom pocetku znaka (0 stepeni)onda je izgubljena stvar upravo preneta na novu lokaciju.

Daci
26-08-08, 00:36
MESTA ZA TRAZENJE IZGUBLJENIH STVARI

Pogledajte moguca mesta na kojima treba traziti izgubljenu stvar u zavisnosti od toga u kom znaku se nalazi vrh odgovarajuce druge kuce a potom i sam vladalac.

VATRENIM ZNACIMA: blizu grejnih tela, pec, dimnjak, gornji delovi sobe

OVAN: blizu peskovitog zemljista, ili brda. U kuci blizu tavana, plafona. Napolju, blizu ili u stali, orace zemlje; strana sveta: ISTOK

LAV: drvece, suma, pustinja, divljina, kamenita mesta, parkovi, gde ima puno toplote; strana sveta: SEVEROISTOK

STRELAC: stale, kos, ambari, brda i uzvisenja. Biblioteke, gornji spratovi kuce, mesta sa religioznim stvarima, ikone, svecnjaci; strana sveta: JUGOISTOK

ZEMLJANI ZNACI: u blizini poda, plocnika, podrum, suturen, ispod zemlje

BIK: stala, kos, zitnica,magacin, stovariste, zbunje, prizemlje ili prvi sprat u kuci, banke ili tamo gde stoji novac; strana sveta: JUGOISTOK

DEVICA: gde se uci, biblioteke, police sa knjigama, plakar, orman, basta, spajz, kancelarija. Obicno nije vidljivo, u dzepu, fijoci ili ormanu; strana sveta: JUGOZAPAD

JARAC: na poslu, kod roditelja, trnovitom zbunju, pustom, neplodnom zemljistu, u tamnim uglovima blizu zemlje, obraрenog zemljista ili iskopanog zemljista; strana sveta: JUG

VAZDUSNI ZNACI: Gore iznad, napolju visi na kanapu ili drvetu

BLIZANCI: blizu zida, deo zida uraрen na drugaciji nacin od ostatka, sanduk, kovceg, kufer, soba za rucavanje, ucionica ili druga mesta gde se uci, u kolima, garazi, obdaniste; strana sveta: JUGOZAPAD

VAGA: mansarde i nazidani delovi, spavaca soba, vrhovi planina ili brda, napalju na cistom i ostrom vazduhu; strana sveta: ZAPAD

VODOLIJA: neravno, bregovito zemljiste, vinogradi, krova, tavanice, prozora, avioni, u holovima ucionica za predavanje; strana sveta: SEVEROZAPAD

VODENI ZNACI: u blizini vodovodnih cevi, posuda sa mlekom, kuhinja, jezera, reka, bara, bazena, ribnjaka, fontana, blizu vode bilo koje vrste

RAK: potok, recica, izvora, kuhinja, bunara, obala, restoran, sobe gde se kuva, u dvoristu iza zgrade; strana sveta: SEVER

SKORPIJA: necista mesta, drenaza, mocvara, blato, kontejneri, vocnjaci; strana sveta: SEVEROISTOK

RIBE: izvori, reke, ribnjaci,bunar, stara kuca, rezervoari, usamljena mesta i skrivena; strana sveta: SEVEROZAPAD

Daci
26-08-08, 00:37
KUCE HOROSKOPA

Obratite paznju pri tumacenju kuce u kojoj se nalazi vladalac odgovarajuce druge kuce. Ako trazite odgovor na pitanje gde je stvar koju sam izgubila i vl.2 kuce nadjete u prvoj kuci, onda je to zaista prva kuca karte. Ali ako ste pitanje postavili za stvar koju je muz izgubio i vladaoca 8. kuce nadjete u 9. kuci karte, to je u stvari muzevljeva 3. kuca, znaci citate objasnjenje za 3.kucu!!

1.KUCA: Obicno je stvar tamo gde ju je sama osoba ostavila i osim ako vladalac kuce ima izrazito lose aspekte stvar ce biti pronadjena. Ovaj polozaj ukazuje na mesto na kome pitalac provodi najvise vremena, takodje ulazni hol, verandu, prilaz, prednja vrata i prozore kuce.

strana sveta: ISTOK

2.KUCA: Mesta gde se novac cuva, gde se cuvaju dragocenosti, u banci, novcaniku, sefovima, spavacim sobama, budoar, mesta za snabdevanje, cvetna basta, sibljak, sikara.

strana sveta: SEVEROISTOK

3.KUCA: U kolima ili garazi. Ili je kod rodjaka ili on zna gde je. U stolu gde se drze pisma ili knjige ili za kojim se uci. U prodavnici, marketu. U sobi gde se gleda TV ili slusa muzika. U hodniku ili na stepenistu, autobusu, taksiju, kod rodjaka u kuci ili kod suseda, u skoli.

strana sveta: SEVEROISTOK

4.KUCA: U kuci, u kuhinji, u spajzu, na bezbednom, sigurnom mestu. U dvoristu ili basti. U kuci roditelja. U suturenu, prizemlju, sobi za rucavanje, vodovodnih cevi, bilo koje mesto gde se drzi hrana, restorani, obala.

strana sveta: SEVER

5.KUCA: Dete je mozda negde stavilo tu stvar ili zna gde je. U decijoj sobi, baru, pozoristu, igralistu, u jami, sobi za igru, bilo kom mestu gde se zabavljate i uzivate, autotrke, kazino, kladionice. Pored tela za zagrevanje, vatre u centru kuce.

strana sveta: SEVEROZAPAD

6.KUCA: Na poslu, ili neko sa posla zna, ili je stavio tu stvar na to mesto, ili je pak video. Vas kucni ljubimac je mozda odvukao negde stvar koju trazite. U kutiji, dzepu, fijoci. Tamo gde drzite odecu, u ugradnjim ormanima. Obicno se ne vidi. U bakalnicama, restoranima, zoo vrtu, kod doktora, kod advokata. Tamo gde u kuci radis posao koji naplacujes (npr ako sijes za musterije).

strana sveta: SEVEROZAPAD

7.KUCA: Partner je mozda video ili stavio tu stvar negde. Spavaca soba, dnevna soba, veranda, predvorje, trem. Obicno je na vidnom mestu. U partnerovoj sobi, kancelariji, ili mestu u kuci gde radi.

strana sveta: ZAPAD

8.KUCA: Na nevidljivom mestu a cesto se i uopste ne moze naci! Proverite svako mesto gde ima vodovodnih cevi, kupatilo, kuhinja, podrum, prizemlje, groblja, osiguravajuca drustva, laboratorije.

strana sveta: JUGOZAPAD

9.KUCA: Na fakultetu, koledzu, univerzitetu, u avionu. Oznacava da je stvar mnogo daleko. Proverite u crkvi, biblioteci, gornjim spratovima, mansardama, gornjim policama ili u stali

strana sveta: JUGOZAPAD

10.KUCA: Dvorana, fabricka hala, trpezarija, javna zrada, ministarstvo, sefovska kancelarija, roditelj ili sef znaju gde je taj predmet. Kraj temelja, krovova, greda, zidova.

strana sveta: JUG

11.KUCA: Mesto za okupljanje, vile, klubovi, prijatelj ili zna gde je, ili je video, ili stavio na to mesto. Bilo koje mesto u kuci gde nesto radite.

strana sveta: JUGOISTOK

12.KUCA: Sta god da je izgubljeno, ne vidi se, potpuno je sakriveno i cesto uopste ne moze da se pronadje! Moze biti u bolnici ili kod doktora.

strana sveta: JUGOISTOK

Zakljucak: Ako vladaoca 2 kuce ili Tacku Fortune nadjemo u 10. kuci u znaku Device to znaci da je izgubljena stvar na juznoj strani npr. stana (10.kuca) ali u sobi ili prema zidu koji pripada jugozapadu (Devica)

Daci
26-08-08, 00:38
i još...

BOJE

Od velike pomoci moze biti i boja pored koje treba traziti izgubljenu stvar. U sledecim tabelama mozete videti koje boje odgovaraju znacima i planetama:

Mesec -bela, zuckasta, srebrna,siva, otvoreno plava, ili zelena

Merkur -svetloplava, golubija, zuta, bela, lila

Venera -bela, plava, zelena

Sunce -zuta, zlatna, tamnocrvena

Mars -drecava crvena, ili tamne nijanse crvene i zelene

Jupiter -plava, tamnocrveno, zuta

Saturn crno, tamnozeleno, braon,sivo

Uran -karirano, pomesane boje,tamno plavo, lila

Neptun -tirkiz, boje mora, otvorenosivo

Pluton -tamne nijanse

Ovan -crvena, crna, roze

Bik -zelena, braon, zuta, plava

Blizanci -narandzasto, lila, zuto kombinacija dve boje

Rak -bela, srebrna, zelena,plava, narandzasto zuta

Lav -crvena, narandzasta, zuta, svetle boje

Devica -siva, zelena, zuta, lila, plava, braon

Vaga -plava, bela, pastelne boje,roze, kontrasne boje

Skorpija -bordo, braon, crna

Strelac -tamnosrvena, plava, zuto

Jarac -crno,tamnobraon, indigo, siva,

Vodolija -nebo plavo, lila, neobicne nijanse

Ribe .tirkiz, bela, crvenolila, plava, zelena

Drugo mesto gde treba traziti izgubljenu stvar je znak i kuca u kojoj se nalazi Tacka Fortune. Za poziciju Tacke Fortune ne vazi sistem derivatnih kuca! Znaci ako postavimo pitanje u vezi neke stvari koju su sin ili cerka izgubili (znaci u vezi 6.kuce karte) i Tacku fortune nadjemo u 7. kuci gledamo objasnjenja za znak i 7. kucu.

Ako se Tacka Fortune ili njen vladalac nalazi u nekoj od ugaonih kuca (1,4,7,10) to znaci da je izgubljena stvar u kuci.

Ako je izgubljena stvar predstavljena ili pod vladavinom retrogradne planete, ta stvar ce sigurno biti pronadjena!

PROCENA VREMENA

Jedna od najtezih stvari u Horarnoj astrologiji je procena vremena kad ce izgubljena stvar biti pronadjena.
Vreme se procenjuje na osnovu razlike u stepenima koju Mesec treba da predje da bi napravio tacan aspekt sa planetom u 2. kuci ili sa Tackom Fortune ili sa vladaocem 4.kuce. Vreme se takodje moze proceniti na osnovu razlike u stepenima koju vladalac 2.kuce treba da predje da bi napravio tacan aspekt sa vladaocem 4.kuce.

Osnovna pravila za odredjivanje vremena su:

PLANETA U KUCAMA -- VREME

Kardinalni znak 1,4,7,10 --cas
3,6,9,12 --dan
2,5,8,11 --nedelja
Promenljivi znak 1,4,7,10 --dan
3,6,9,12 --nedelja
2,5,8,11 --mesec
Fiksni znak 1,4,7,10 --nedelja
3,6,9,12 --mesec
2,5,8,11 --godina

preuzeto sa neta

Daci
26-08-08, 00:40
i ovo...

Prisustvo horarne astrologije u odnosu na modernu astrologiju na nasim prostorima je zanemarljivo. Neverovatna je cinjenica, da neki danasnji moderni astrolozi i nakon godina prakse pitaju, sta je to?
Horarna astrologija je deo tradicionalne astrologije koja se od moderne razlikuje po mnogo cemu, ali je ljudi ipak najlakse povezuju sa cinjenicom, da ona ne “barata” sa spoljnim planetama, Uranom, Neptunom i Plutonom.
No, dublje, sustinske razlike su u samom pristupu analize, izmedju ostalog, dok je u modernoj astrologiji tumacenje polozaje neke planete obojeno postavkom u znaku i biva opisano karakteristikama tog znaka, u tradicionalnoj astrologiji ce postavka planete u odredjenom znaku dati informaciju kolika je planeta tu jaka i sposobna da se ispolji. Samo jednim malim delom se ponekad tumacenje nekih modernih astrologa preplice sa tradicionalnom i to kada u svom tumacenju “primete”, da je planeta u svom sedistu, eventualno egzaltaciji, dok se u tradicionalnoj polazi upravo odatle.

Ovaj mali uvod nije kritika moderne, sama je i dalje praktikujem sa sve fatalnim Plutonom , ali je bilo potrebno napisati ovo, da bi se mogla razumeti sustina, sta je to, i kako se praktikuje HORARNA ASTROLOGIJA.

Horarna astrologija daje odgovore na konkretna pitanja postavljena astrologu.
Raspon pitanja je veliki, ali naravno mora biti u razumnim granicama.
od
Da li cu se zaposliti?
Da li me voli?
Hocu li imati dece?
Da li cu dobiti kredit od banke?
Da li cu pobediti u partiji tenisa?
pa naravno i do pitanja o izgubljenim stvarima
Gde je moj novcanik? Hocu li ga uskoro pronaci?....i sl…

Kada astrolog shvati pitanje koje mu klijent postavlja, otvara kartu tog trenutka i horarna analiza moze da pocne.

izvor (http://www.vojvodinacafe.com/forum/astrologija/4966-horarna-astrologija-2.html)

mistique
26-08-08, 02:18
mogao bi malo moderator ,kad nadje vremena,da malo poslozi ove textove iz horarne ,poshto su razbacani na sve strane i bez ikakve hronologije ...

apologize
07-10-08, 21:57
Zamolila bih za malu pomoc, zanima me da li cu stici da upisem sledecu godinu studija? Rodjena sam 25.2.1982 u 20:10 u Boru, Hvala :wallbash:

andjela pizelli
07-10-08, 22:25
mogao bi malo moderator ,kad nadje vremena,da malo poslozi ove textove iz horarne ,poshto su razbacani na sve strane i bez ikakve hronologije ...

ako imas volje,mozes nam pomoci...:wink3:

apologize
12-10-08, 19:49
:( ?