View Full Version : Odgovori Na Ljubavna Pitanja
Ovde ćete postavljati pitanja ljubavne sadržine. :love54236:
VAŽNA NAPOMENA!!!
Ali prethodno je potrebno ispuniti uslov, a to je dati doprinos razvoju ovog podforuma. To se može učiniti prevodom nekog teksta iz Horarne astrologije (ako znate engleski jezik), ili da postavite neki tekst sa interneta ili nekog drugog forumana našem jeziku, uz obavezno navođenje izvora.
Tema za postavljanje tekstova:
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=4321
nazalost se nerazumijem bas dobro engleski :mad: mislim odnoso o astrologiji na engleskom je malo teze
Ja mislim da sam ispunila uslov, ako je nesto bilo pogresno reci..
pa cu prevoditi tekst ako treba, ali moram da postavim jedo pitanje..
e sad nije mi jasno kako da ga formulisem...
jel ti mozes samo da mi kazes da li ce se u bliskom roku ispuniti, ili ikad..
nije mi bas najjasnija ova horarna astrologija, pa cekam neke osnovne tekstove od tebe..
UGLAVNOM, MOJE PITANJE BI BILO...OSJECA LI ON ISTA, ALI AMA BAS ISTA PREMA MENU I OCEMO LI MI IKAD BITI ZAJEDNO....
(andjelica mi je par puta radila i sinastriju i dejvison.i sve je rekla kako jeste) , ali mene zanima, jer cuh da imAs izrazenu intuiciju..da vidim jel moze tu biti netso konkretno, jer je mnogo zeznuta situacija...
ja 08.11.1987 podgorica 13.45h
on 18.06.1987 podgorica 16.20h
ako treba jos neki podatak ti mi reci...
vidjeh da nista to ne treba sem moj i njegov znak
on blizanac , ja skorpija :)
as you can see ....
Milena..pokusacu ja da ti odgovorim...Naravno Zel neka me ispravi..
Posto cemo ovde da ucimo horarnu, ja cu sve redom kako ja gledam, pa mozda nesto i naucimo zajedno.
Prvo, horarci...oni se otvaraju prema vremenu postavljanja pitanja..dakle nisu bitni ni tvoji ni njegovi podaci, vec vreme kad ti je to neko pitanje "palo" na pamet...ja sam ovde uzela vreme kad je ovaj post postovan..
Kad se postavljaju ova pitanja..ljubavna, gleda se vladar 1 kuce i 7 kuce, ako postoji neka konkretna osoba za koju postavlajs pitanje, kao kod tebe ovde... medjutim, ako pitas...da li cu se zaljubiti..e..onda gledas vladara 5 kuce..
Kaze se , vladar prve je tvoj signifikator, on predstavlja tebe , sta mislis, gde si usmerena..vladar 7 kuce predstavlja njega i govori na sta je on usmeren i sta je nejgova preokupacija. I uvek uvek, gleda se Mesec , i on predstavlja tebe ali vise tvoju emocionalnu stranu u ovoj celoj prici, kako se osecas povodom svega iznutra...
Postoji nesto sto se zove Ptolomejeva tabela digniteta. Na osnovu nje, mi procenjujemo dostojanstvo neke planete, njenu snagu, odnosno slabost..Ta tabela na osnovu vladarstava drugih planeta nad njom govori i o tome koga voli a koga ne voli ta nasa planeta...sta joj ide u prilog a sta je muci u celoj prici...Vladarstva se posmatraju kroz polozaj u znaku, egzaltaciju, triplicitetu, terminu, licu, izgonu i padu..
Nemamo ovde sada tu tabelu, ali nadam se da cemo je uskoro imati.....
Sad cemo na primeru to da "izokrecemo"...
Znaci, vladar prve kuce ovde je Venera, Venera si ti, otisal nam je Venera u Blizance u 9 kucu i samo sto nije promenila znak..jos malo pa ce ona da predje u znak Raka..sto je jedan od pokazatelja da ce se i tvoje neko stanje po pitanju ovoga vrlo brzo promeniti...
Venerom vlada Merkur
ona ne egzaltira nikog
u triplicitetu je Saturna
Terminu Marsa
licu Sunca
u izgonu joj je Jupiter
a pad nema
Ovaj Merkur koji vlada Venerom,njega Venera voli i prihvata ga takvog kakv jeste..dakle u vezi njega..ti bi sa njim pricala, komunicirala, smejala se...sve ono sto je vezano za prirodu planete Merkura..Merkur nam u horarcu vlada 9,11, i 12 kucom, i jos je retrogradan...pa..umesele su se neke druge osobe u tu vasu vezu( 9 kuca)..ili je bilo nesto paralelno( blizanci) ali ti se ipak nadas ( 11 kuca) da se neka komunikacija moze obnoviti ( retrogradni Merkur) ali ipak patis ( 12 kuca) i malo ipak radis sama sebi na stetu ( retro Merki) ...
Nasa Venerica ne egzaltira nikoga, sto bi znacilo da ona ipak relano sagledava celu situaciju, jer vladaarstvo po egzaltaciji je vezano za osecaj zaljubljenosti i zaslepljenosti, skakutanju po oblacima i preuvelicavanju..sa tobom ovde to nije slucaj, znaci..tacno znas na cemu si i nista ne pruvelicavas niti obmanjujes sama sebe..ali..ipak "teras" nesto svoje...
Venera je u triciplitetu Saturna , a on nam vlada 4 kucom...sto bi reklo..Satrun, nesto sto s eponavlja, nesto sto se vraca..pa bi ti zelela da se pomiris sa njim, i da opet uspostavis neku sigurnost i stabilnost..neki jaci kontakt..
Venera nam je u terminu Marsa i eto nam njega..sedmom kucom nam vlada taj mars a to nam je on! e ovde mi kazemo Mars nam ima vldaarstvo nad Venerom u terminuuu...to je tek 4 po snazi vladarstvo...sto znaci..ma nisi ni ti za njega nesto posebno zagrejana vec...nema nekih drugih , boljih jacih "maca" trenutno oko tebe pa sve nesto malo malo..pa mislis na njega..a sta je to sto te privlaci videcemo iz toga gde nam je Mars..u znaku Lava...oho.."lavasti" momcic...lep je, sladak je, privalacan je..sav je..ma meden je..ali tvoja privlacnost ka njemu je vise zasnovana na tom nekom fizickom nivou nego sto si stvarno zacopana...
Hajmo dalje..sad dolazimo do izgona i pada. Planeta koja je u padu..nju nasa Venera tj.ti...mrzi..znaci..bezi mi sa ociju..a u izgonu..e nju ne voli i to je to.
Posto Venerom niko ne vlada u ovom padu..ti nemas koga ti da mrzis...ali u izgonu Veneri je Jupiter..koji je retro i vladar 3,5,6 kuce, sto bi reklo...ma joj...stahujes malo..ipak negde znas da sve to i ne stima..nije on bas tako neko ko mozi da ispuni tvoje snove...ni kad je u pitanju mentalna stimulacija ( 3 kuca) ni sigurnost ( 4 kuca) a moze samo da dovede do nekih situacija koje ne bi mogla da iskontrolises a znas da ti potencijalno mogu arditi o glavi...( 6 kuca)..Osim toga...ne volis te price o njmu koje dolaze do tebe ( 3 kuca), pa te cine nesigurnom ( 4 kuca) i zabrinutom ( 6 kuca).
Pored Venere, ti si predstavljena ovde i Mesecom a vladarstva nad mesecom su sledeca
vladar jupiter
egzaltacja nema
triplicitet Sunca
termin Venere
lice Meseca
pad nema
izgon Merkura
Mesec predstavlja sta ti osecas u ovoj celoj guzvi , pa cak i nesto sto samo ti znas , iznutra..ili predosecas da je tako..a spolja se ne vidi bas..
Mesec nam voli Jupitera, istog onog Jupitera kog Venera ne voli..hm...cista suprotnost izmedju onoga sto osecas i onoga kako se ponasas.
Mesec nam nista ne prevelicava, to je dobroa u triplictetu je Sunca.Cime nam Sunce vlada ovde ..umetnutim lavom u 10...ma draga tebi je potrebna ljubav..tvoja dusa zeli paznju, neznost..nevezano za njega..tebi je potrebno neko sunce da te obaspe svojom toplinom..umetnuti znak..hm...malo ne zelis da prihvatis da ovde nije sva ta tvoja zbunjenost vezana samo za njega..tebi je potreban neko neko...da te jako jako voli...tu je kljuc...
Pa sad termin venere kaze da ipak imas snage da se izboris sa elom situacijom, d aipak negde verujes da ces uraditi pravu stvar...iako sada samo razmisljas o tome a nista ne radis..i lice Meseca opet potvrdjuje da si nesto ti u pravu..da si negde na pravom putu i da ne treba da sumnjas u sebe..
Pad nema, izgon Merkura...merkur nam vlada 9,11 , 12 kucom, isti onaj retro Merki kog nasa venera voli a vidi..izgleda da nam mnogo vise povredjuje dusu nego sto mislimo..hm..rekla bih da si ti zacrtala u glavi ovako...ma pokazacu ja njmu..bice on moj i trcace on zamnom...hm..on nekog da vara..sram ga bilo..vratice se on meni..videce vec...ali to te povredjuje..
Sad on Mars u Lavu..ja pa ja...ja sam frajer pravi...hm..
vladar je Sunce
egzaltacija nema
triciplitet sunca
termin Jupitera
lice marsa
pad nema
izgon Saturna.
Vidi sad...u vladarstvima and tvojom venerom ipak negde postoji Mars..ali ni to nije nesto Bog zna sta jako kod tebe...a u valdarstvima nad Marsom nema nigde ni Venere ni Meseca..hm..vec Mars u licu Marsa..on mislii na sebe...ovo nam i daje odgovor na pitanje..oseca li on..hm..pa eto..izgleda da on misli samo na sebe..
Hajde opet redom.. sunce vladaa mrasom a on je i u njegovom triciplitetu. Posto je ovaj tvoj decko predstavljen 7 kucom, a sunce vlada 10 kucom horarca, kad brojimo od 7 kuce, ta 10 je 4, pa je njemu jako vazno ono sto predstavlja 4 kucu.Dakle on je usmeren na postizanje neke stabilnosti i sigurnosti, nesto je sav razdaragn veseo..ne znam..uziva u nekom provodu kao..luduje malo nesto..sta znam..dobro se on oseca...
Termin nam je Jupitera, opet kad brojimo onako, to dodje njegova 9,11 i 12 kuca ..pa decko zeli da se provodi malo...
Termin je Marsa..to smo rekli vec..usmeren na ugadjanje sebi i zadovoljavanje svojih potreba..a pad nema dok je u izgonu saturna..znaci on ne voli Saturna ni kucu kojom Saturn vlada...to bi bila njegova 10 a tvoja 4..isti onaj satrun kog ti negde svojom Venericom volis...dakle..sta on to ne voli..nekako ti si mi bila previse ozbiljna , tako je on bar shvatio, pa je to osetio kao neko sputavanje..gusenje..pa i ne bi bas da se vraca na staro..Nemoj ocekivati od njega da on pokrene neku akciju...on ce da odugovlaci koliko god je moguce..
Sad aspekti..
Oni govore o prilici ili mogucnosti da se nesto desi.Ovo sve gore je bilo ko sta oseca i kkome su kakvi motivi..sad hoce li biti prilike da se nesto stvarno tu i desi..
Gledamo samo aplikacione aspekte jer oni ukazuju da stvari koje tek treba da se dese..
Venera ima prvi aspekt sa Saturnom i to sekstil.
Mesec ima prvi aspekt sa Marsom ( oho, eto ga!) i to trigon.
A Mars ima takodje prvi aspekt sa Mesecom, onaj trigon.
Dakle postoji povezivanje aspektom trigona tebe ( mesec) i njega ( Mars).
Imaces priliku da budes sa njim. Koliko je to dobro za tebe, naravno proceni sama i odluku donesi sama, kad uzmes u obzir ona vladarstva..ali prilike ce biti i to je odgovor na tvoje pitanje..da li cemo nas dvoje ikada biti zajedno. DA. Imacete priliku.
kad? Gledamo gde nam je brza planeta koja gradi aspekt, to je ovde mesec, on je u sledujucoj kuci, promenljivom znaku...orbis nam je 8..pa to dodje rekla bih oko 8 nedelja ili dva meseca...
Eto..ja bih tako videla situaciju koja je izmedju vas dvoje...Srecno i u svakom slucaju..uradi ono sto ce tebe uciniti srecnom...
Zvoncice, mnogo si stavri pogodila.
Sve ej istina, ja njega stavrno volim, ali an neki svoj nacin. Svjesna sam svega i nikada se ne zanosim, nisam neka sanjalica, jasno sagledavam stvari.
Ponosna jesam, i tvrdoglava i u pravu si da bih ja mozda vise zelejla neko obnavljanje komunikacije, nego samu vezu.
Samo mi je krivo to, sto akko ti rece..ljudi iz okruzenja su glvni krivci sto nismo zajedno, e u inat njima bih bas voljela da imamo vezu...
On je sladak, imam bebastu facu, zensku ljepotu, a mene takvi nikad nisu privlacili, ali eto i to se desi...
Znam na cemu sam, i kako ti rece ne skakucem po oblacima :)
U pravu si i da on odugovlaci, vec 3 godine to sve traje, tako da i kad bi nesto bilo za 2 mjeseca ja bih prezadovolja bila..
Tacno je i da radim na svoju stetu, i da sam ja donekle kriva za sadasnju situaciju
Hvala puno, evo Zel ako moze samo da doda jednom recenicom, sta on misli kad cemo imati priliku i ocemo li uopste biti zajedno..
sve ostalo je zvoncicaa extra uradila, a on samo treba da potvrdi da li se slaze
:)
hvala :**
Od koga kod da si čula da imam izraženu intuiciju, taj te je prevario. Možda nekada nesvesno i proradi, ali se moja tumačenja baziraju na logici i astrološkim pravilima koje sam do sada naučio.
Prvo, nadam se da sam uradilo isti horoskop koji je Zvončica tumačila, a to je za vreme kada si postavila svoj post.
*NAPOMENA – Horarne karte tumačim, onda kada ja postavim pitanje, ali može i onda kada osoba postavi pitanje. Jer, postoji viša inteligencija koja sve reguliše tako da se nama da znak. Jung je to nazvao sinhronicitet. Isprobao sam igrajući se, horarna tumačenja za proizvoljna vremena u prošlosti i budućnosti i neverovatno je da ona rade. Znači, da sumiramo. Važno je da se iskreno želi savet neba, a nebo će se pobrinuti da ga da, uz to da se uzme karta astrologa koji je prvi uzeo vreme.
Tako ću i ja ovde prokomentrisati kartu koju ti je zvončica već analizirala.
http://img525.imageshack.us/img525/3638/millenazk7.jpg
Ti si Milena škorpija, te je vrlo logično da u karti nađemo i neke vrlo škorpionske elemente.
1. VE tvoj signifikator na kraju 28* stepena biznaza u egzaktnoj opoziciji sa PL na 29* strelca. VE je smeštena na zvezdi POLARIS, zvezdi Uranovske prirode, koja daje originalnost i individualnost, ali je na neki način i izgnana, odbačena i smeštena na najhladniji deo neba. Ali kako se ceo nebeski svod vrti oko nje može opisivati i osobu koja će sa svojim egom i ponosom imati puno borbe.
2. MO na 13* stepenu koji se povezuje sa LILIT (Sinoć sam bio na predavanju o LILIT i predavač je istakao da je LILIT povezana sa 13*,18* i 27,5* stepenom svakog znaka)
3. MO odlazi od LILIT, a ide prvo ka asteroidu JUNO, koji često predstavlja karmička partnerstva (bez obzira da li taj odnos bio konstruktivan ili ne – u krajnjem slučaju sve je konstruktivno :D
4. Prva planeta ka kojoj MO ide jeste PL
5. VE je spaljene od SO, mada dobra stvar je ovde jer ta ista VE odlazi od SO i Aflikcija se smanjuje. To bi govorilo da si ti u ovom trenutku pod jakim utiskom njegove harizme i njegove seksualne energije, a kako si ti škorpion čudilo bi me da ne osećaš tuđu seksualnu energiju. Ali ovde te ta energija bukvalno spaljuje i čini da ne možeš da vidiš ništa drugo. Ovo takođe nije dobro za tumačenje, jer kada je nečiji signifikator spaljen (ovde si to ti kao VE), osoba neće razumeti ili prihvatiti savet ili drugo gledište.
Uglavnom zbog LILIT, PL i spaljenosti vidim mnogo strasti i tebe do promene znaka čeka spajanje sa PL (aplikacije VE 1 stepen do PL) te i kulminacija tih energije u tebi. Tačka FATALNOSTI se u isto vreme našla na tom PL, te će biti u tebi zaista fatalno. Škorpije su navikle na to. Ali zbog opozicije, to ne može biti baš prijatno iako si opremljena oružijem škorpiona. U ovom pitanju VE je skroz loše postavljena i nema nikakvo dostojanstvo (kvalitet), ali kako je postavljena visoko na nebu ona može da nešto učini, samo je kvalitet akcije zaista sumnjive prirode i može odvući u skandal neke vrste.
Nakon toga sledi promena znaka VE, izlazak iz spaljenosti i drugačija interesovanja. Ovo je drastična promena na svesnom nivou. Mnogo ćeš jasnije videti sve. VE ulazi u znak Raka gde je MA u izgonu, što će reći da se njemu tvoja tranforacija neće nimalo dopasti i distanca će postati snažnija. Sve u svemu, malo će ta fatalnost da te popusti i videćeš čistijim pogledom čitavu situaciju.
Slažem se onim što je Zvončica rekla, da ćete priliku za 8 jedinica vremena imati, ali zbog nedostataka snažnijih uzajamnih recepcija i čak pogoršanja recepcija (VE ulazi u znak izgona MA) nisam baš optimista kada je reč o trajanu odnosa.
Na ASC je postavljena fiksna zvezda SPIKA, koja će se pobrinuti da te zaštiti i da na kraju ne izađeš skroz «polomljena». Ova zvezda obećava, da što god da se desi, to će izaći na tvoju korist.
MC je na samom padu MA – 28*RAKA i ovo je faktor koji simbolično govori o padu muškarca u ovom odnosu. Takođe MA0JMČ oštećuje njegovu želju da bude kao što bi inače bio MA u LAVU. Aspekt MA180 NE, opet mu daje taj veo da ga je nemoguće potpuno dokučiti, kao da od nečeka bezi i krije se, a sve pod velom misterioznosti. Ja ne znam kakav je on momak, ali ovaj asteroid VESTA na vrhu VII mi govori da malo čudno shvata seksualnost i da je čak sklon uzdržavanju ili bar nekakvim seksualnim inhibicijama. Ali zbog MA u LAVU to često tako ne izgleda.
Eto toliko, nadam se da će bar nešto biti od koristi....
mogu i ja da postavim jedno pitanje :redface:
oceli bit nesta od nas za jednim bikom!? il ce meni dodji neki novi sustret!?
18.06.2008 u 12.22h u becu
hajde da se i ja ukljucim, svidja mi se kako to zel radi *naravno i zvoncica, koju znam sa drugog foruma i predivna je...
Znaci Zel, "Znači, da sumiramo. Važno je da se iskreno želi savet neba, a nebo će se pobrinuti da ga da, uz to da se uzme karta astrologa koji je prvi uzeo vreme.
da ne dajem vreme i mesto, btw ja ISTINSKI ISKRENO zelim od neba tj boga da ima odgovor na pitanje:
Sta je osecao, sta sad oseca, covek koji mi znaci i sa kojim sam imala fat.strast, da li ima sanse da budemo ponovo zajedno i hoce li mi ikad izaci iz glave?
hm da li je ovo puno pitanja za 1xhorar Zel?
my natal
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=astro_2gw_01_viki_56516_9986.gif
Ja sam u prvom postu naveo kako se stiče uslov za dobijanje odgovora, barem što se mene tiče. Neko drugi slobodno i bez ikakvih preduslova može odgovoriti.
Na ovim temama, struktura pisanja će, radi preglednosti biti ovakava.
1. Onaj ko je ispunio uslov može postaviti pitanje, jasno i precizno formulisano.a prvi slobodan astrolog (ili bar mi koji smo učenici astrologije :D) će tumačiti pitanje...
2. Tumačenje pitanja uz astrološka obrazloženja astrologa
3. Komentari osobe kojoj je pitanje tumačeno. Iznošenje povratnih informacija i ako je potrebno opis situacije kako je osoba vidi, ako se tumačenje dostta razlikuje od sagledavanja pitača.
4. Dodatna objašnjenja astrologa i uključivanje u komentarisanje i drugih učesnika. Ali važno je da to bude samo u skladu sa postavljenim pitanjem.
Svaki OFFTOP biće brisan.
OBAVEŠTENJE:
Molim vas, pre nego što izbrišem većinu ovih off topa, samo bih želeo reći, da je otvorena tema za sve vrste pitanja i potpitanja teoriske prirode koja su u vezi sa horarnom astrologijom.
Ovde bi bilo lepo da imamo određenu strukturu, da bi preglednost bila na najboljem nivou.
Link za temu je:
http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showthread.php?t=4333
Nadam se da sam ispunila uslov, a da nikog nisam udavila tekstovima koje sam postavila na drugim horarnim temama????
Ako mogu da postavim pitanje???
Kada cu upoznati (buduceg) momka?
Novi Sad 21:37
Hvala!
Odgovor za Lalicu...
Pitanje glasi:
“KADA ĆU UPOZNATI SVOG BUDUĆEG MOMKA?”
21 jun 2008, 1.02 pm, Belgrade
Karta:
http://img48.imageshack.us/img48/7130/lalicaky4.jpg
ASC u znaku vage, na 4 stepenu koji odgovara znkau raka. Pitanje u skladu sa tim, osoba je zainteresovana za bliskot i partnerstvo. ASC se je skoro promenio znak te pitanja, partnerstava sve više okuplju osobu. Vaga na ASC nije znak da je osoba u bilo čemu sama, ovde je neophodan partner.
Asc je u dekanatu SO i pentadi MO (muž i žena), a sam asc na rakovskom 4* stepenu (porodica i rađanje), zajedno sam vladarom ASC VE koja odlazi u znak Raka na MC u konjukciji sa CERES asteroidom majčinstva i ima konjukciju sa SO (ljubav i sreća koja se očekuju od stvaranja doma). VE ima egzaktan 60 sa SA iz XI koji osobi daje želju za trajanjem ljubavnog odnosa i ispunjavanje dužnosti. Dispozitor VE jeste MO u IV (dom) u vodoliji - znaku darova sa neba. Sve ovo meni govori da je potreba za formiranjem braka, porodice i doma izuzetno jaka. Ali zbog spaljenosti VE od SO, verovatno je da ti taj poriv nejasan i sakriven, ili se bar u ovom trenutku osećeš sputano, što je i logično jer postavljaš pitanje ovakve sadržine. Dobra stvar je jer spaljenost prolazi i osim toga ti nemaš nekih značajnijih aflikcija.Dva benefika na MC-u govore da će se sreće povodom pitanja ostvariti i to ne nakon dugo vremena (VE tvoj signifikator blizu ugla, na MC-u)
Tvoj budući prikazan je VII kućom, planetama koje se tu nalaze, kao i vladarom VII. MA je vladar smešten je u znaku lava u XI kući. Ovi govori da je će tvoj budući doći preko prijatelja ili će možda i sam biti prvo prijatelj, a zatim se nešto više i dogodi među vama. On je vrlo snažan i dominantan partner (VII ovan, vladar MA u LEO), koji će u trenutku vašeg upoznavanja, biti oslabljen i možda se oporavljati od nekakve krize. (MA0JMČ) Zbog separacije VE sa SA iz XI, mogu da posumnjam da si ti sa nekim prijateljem već imala nešto (SO vladar XI separacija 0 VE, SA u XI separacija 60 VE), ali ovde je jasno da, zbog negativne recepcije (VE je u devici u padu, a SA je u raku u izgonu), tu perspektive nema niti je bilo. Nešto kao nemoguća ljubav, koja takva i treba da ostane, jer tu ljubavi nema. Zbog spaljenosti VE nisi u stanju da to još uvek jasno vidiš jer je još uvek sveže. To će se međutim promeniti. Jer ovde je u pitanju drugi muškarac, možda plave kose i očiju, dominantan i malo oštrije naravi, koji će ponekad pribeći i lažima i sakrivanju, čime te nekada može povrediti. (MA0JMČ 180 NE)
Pošto je MO na 0* Vodolije, a ASC i DC na 4* Vage, odnosno 4* Ovna, lako uviđamo da MO mora preći još 4 stepena da bi došao u perfekciju aspekta sa osom Asc/Dc. Takođe VE ima još 4 stepena da bi izašla iz spaljenosti i da bi ti jasnije videla svoju ljubavnu situaciju. Postoji velika verovatnoća da ćeš tada prepoznati ljubav u nekom momku koji ti je, kako sam već ranije napomenuo, prijatelj i dolazi iz tvoje okoline, možda i komšiluka. MO u vodoliji u IV mi ovo dodatno potvrđuje, te govori da je to neko ko ti može dolaziti u dom, a zbog vodolije opet može biti uključeno prijateljstvo.
Kako su relevantni signifikatori (VE, SO, MO) u uglovnim kućama ja bih rekao da je to neko ko ti je veoma blizu i da će do dešavanja relativno brzo doći. Moja je procena da će se to odigrati za nešto više od 4 nedelje, odnosono 1 mesec, jer vidimo da i VE za 1 stepen pravi 60 sa tačkom fortune, a takođe i 90 sa stepenom ASC, spajajući tako ASC i tačku fortune – blaga osobe - (koja se u ovom pitanju odnosi na ljubav, jer je takva sadržina pitanja)
Ali moram odmah reći da zbog MO u fiksnom znaku i 4 meseca su moguća opcija...
Očekujem povratne informacije o dobro i loše istumačenim stvarima....Kada sledeći put budeš postavljala pitanje kratak opis trenutne situacije i toga kako se osećaš, poželjno je priložiti uz postavljeno pitanje.
Pozzz
marijana511 25-06-08, 00:54 Kada cu da zapocnem ozbiljnu vezu?
00:47 Kragujevac
Red-Hot-Chili 25-06-08, 01:09 Kada cu da zapocnem ozbiljnu vezu?
00:47 Kragujevac
Pitanja u horarnoj astrologiji zahtijevaju DA/NE odgovore.
Ali,sudeći po tranzitima,oko 21.kolovoza ove godine.
P.S. Svakako javi!
:throb:
Odgovor za Bebicu…
Pitanje je postavljeno 27.juna.2008, u 5.57pm, Beograd.
Evo i karte horarnog pitanja...
http://img71.imageshack.us/img71/3618/bebicacb8.jpg
Asc 5 strelca, a sabijski simbol “Partija kriketa”. Lilit na ASC, SA 90 ASC prilično jak. Reka bih ja igrarija (ASC) strasti (LILIT) koja toliko traje(SA) da mora neizostavno urokovati stres i boli (ASC, DC 90 SA).
Pogledaj kako se taj SA smestio visoko na nebu i kvadrira tebe (vrh I) i njega (vth VII) dajući ovom odnosu trajanje, ali i, zbog prorode kvadrata i vrlo malo satisfakcije. LILIT na ASC samo potvrđuje fatalnost strasti, ali ona je smeštena i na 8. škorpionskom stepenu koji opet daje sexualne konotacije.
Ti si predstavljena retrogradnim JU u znaku svog pada u II kući i opet na sudbinskom 18* stepenu jarca, koji govori o vrlo tvrdoj karmi u vezi sa ovom odnosom. Ti ovde padaš. I materijalno i duševno i kreativno. To jeste tebi bilo potrebno i biće potrebno dok se ne ostvari onaj zapisani deo, ali saradnja sa sobom je neophodna. JU ima dostojanstvo termina, što ovde ipak daje određenu snagu da se pad podnese i mogućnost da se osoba lakše oporavi od pada, ali pošto je slabo dostojanstvo, kroz mnogo muke i truda.
Sabijski simbol JU jeste: “ Dete staro oko 5 godina nosi veliku torbu za kupovinu!” Možda mala naznaka tvoje nedovoljne emotivne zrelosti, a možda samo opet igrarija koje su ovde prisutne, pa opet zbog jarca i pada JU nemogućnost da se izraziš i daš najbolje od sebe, jer te strasti previše uslovljavaju, te nisi u stanju razlikovati ljubav od strasti. Objasniću ovo kasnije. Iz položaja JU koji je u vlasti to SA koji je visko na nebu, jasno je da je trajanje nešto što mora da se ispuni, ali aspekti govore da je dosta neugodna situacija u smislu bilo kakve ispunjavajuće realizacije. Mnogo mi ovde ima navoda da si materijalno iscrpljena i da bi možda usmeravanje na taj segment, kao i onaj poslovni, moglo popraviti stvari.
Ti si još prikazana i tim MO na 21 ovna, koji utiče na V kuću zadovoljstava i sexualni avantura. Kako je smešten na samom vrhu to ovoj simbolici daje naglašenu vrednost, a kada dodamo i sabijski simblol “Kapija koja vodi u vrt požude”, jasno je da će još tu biti rasplamsavanja energija, jer je MO u lako zapaljivom i impusivnom znaku ovna. To su tvoje emocije koje vrlo lako reaguju na impulse MA, ali sa racionalim delom tebe imaju snažan sukob (90 JU), koji je kulminirao možda pre 3 meseca (udaljenos MO i JU je 3 stepena separacijom). Zapazi da se ovaj MO u znaku ovna zaputio u 120 sa MA, planetom koja je zadužena za sexualni čin i uplive strasti, a činjenica da MA vlada XII kućom govori da su to stvari kojojima ćeš sama sebe unižavati. XII su u horarnoj astrologiji naše slabosti i greške koje sami sebi nanosimo. JU koji predstavlja tvoj svesni deo ovde je jako loše postavljen, te nema naročitu snagu da se suprotstavi energiji MA i ovna. Možda se srećete na nekom mestu zabave, a on bude dolazio ili morao otići na neki kraći put, jer je strelac na asc, a MA smešten u njegovoj III (IX je III od VII). Pre spajanja sa tim MA MO ide u 60 sa NE te opisuje i preiod maštanja, šta bi bilo kad bi bilo i to negde za recimo dve nedelje, kada usledi spajanje sa MA za 6 nedelja (ili dana) možete imati nekakvu vrstu susreta.
On je prikazan ME na 15 blizanaca i smešten je u svojoj t.j VII kući, u svom znaku. Čovek jako puno misli na sebe, a zbog prirode bliznanaca, opet su uključene igrarije, jer e tu on oseća kao svoj na svome. Njemu to naročito ne škodi, već si ti ta koja je ugrožena. Sa koji je gore u znaku device kojom vlada ME govori da tu možda postoji još neka žena, recimo starija od tebe, jer ipak je vrh VII i kao vladar tog vrha u dvojnom znaku blizanaca, te su igrarije i zavođenja i drugih žena vrlo očigledna.
Recepcije mi govore da tu međusobne ljubavi ima vrlo malo, jer ME i JU praktično nemaju pozitivnih recepcija, i čak štaviše JU t.j ti, ovde ne voli ME, a to su u ovom trenutku sve one stvari koje te kod njega nerviraju, a koje će nakon 3 meseca postati očiglednije kada spaljenost VE prođe (VE ima još tri stepena da osde od SO, jer je spaljenost uticajna do 8,5 stepeni od SO). Zbog uticaja spaljenosti i to u VIII kući strasti, ali i strahova i fobija prouzrokovanih strastima.
Sigurno je da si ti negde svesnim delom i odbijala to mučenje, ali energije su zapravo među vama mnogo jake, te nisi imala šanse da se odupreš. Trajanje je moralo biti ispunjeno. Moj je savet da izdržiš još malo, kada će ti sve postati jasnije. Moje je mišljene da je u pitanju 3 meseca, kada se nakon neke kulminacije koje će te jako povrediti, očekuje tvoja pribranost i realna procena tvoje ljubavne situacije. Gledaj to sa pozitivne strane. Prošla si najsnažniju strast sa tim čovekom. Ali moraš biti svesna da je problem sa strašću takav da u jednom trenutku mora stvoriti neprijateljstvo i mržnju bar sa jedne strane i ikušenja takve vrste su neminovna. Ja čistu ljubav ovde ne uspevam da vidim, te u skladu sa tim nisam optimista u vezi sa realizacijom tvojih nadanja u odnosu sa ovim muškarcem. A dragi URAN planeta razlaza je na IC-u na samo tri stepena ispred, te se opet ponavljaju te tri jedinice vremena. Reci mi samo da li ste prekinuli pre tri meseca ili slično?
Čak je i tačka odnosa na 28 vage na spaljenom putu i vaši signifikatori nemaju nikakvo naročito interesovanje za tu tačku. Ali jedna planeta ima, a to je baš SA. Karmičko plaćanje, ako veruješ u tako nešto, rekao bih ja.
Moraćeš se još vraćati i prebirati po glavi (JU rx) šta se to dešava i šta se to desilo, ali kroz ranjavanje (KI 0 tačka budućnosti) koje sledi, imaćeš priliku bolje razumeti i uočiti razliku između ljubavi i strasti....
Poljubac
Zel,je l' moze meni odgovor na pitanje:zasto ja i on ne mozemo da budemo vise zajedno.
ja sam djevica,on skorpion.
Odgovor za Bebicu…
Pitanje je postavljeno 27.juna.2008, u 5.57pm, Beograd.
Evo i karte horarnog pitanja...
Asc 5 strelca, a sabijski simbol “Partija kriketa”. Lilit na ASC, SA 90 ASC prilično jak. Reka bih ja igrarija (ASC) strasti (LILIT) koja toliko traje(SA) da mora neizostavno urokovati stres i boli (ASC, DC 90 SA).
Pogledaj kako se taj SA smestio visoko na nebu i kvadrira tebe (vrh I) i njega (vth VII) dajući ovom odnosu trajanje, ali i, zbog prorode kvadrata i vrlo malo satisfakcije. LILIT na ASC samo potvrđuje fatalnost strasti, ali ona je smeštena i na 8. škorpionskom stepenu koji opet daje sexualne konotacije. JEL TO OBOSTRANO ILI !
Ti si predstavljena retrogradnim JU u znaku svog pada u II kući i opet na sudbinskom 18* stepenu jarca, koji govori o vrlo tvrdoj karmi u vezi sa ovom odnosom. Ti ovde padaš. I materijalno i duševno i kreativno. TACNO 100%
To jeste tebi bilo potrebno i biće potrebno dok se ne ostvari onaj zapisani deo,KOJI ZAPISANI DEO, MISLIS NEKI SUDBINSKI DA NAUCIM?.. ali saradnja sa sobom je neophodna. JU ima dostojanstvo termina, što ovde ipak daje određenu snagu da se pad podnese i mogućnost da se osoba lakše oporavi od pada, ali pošto je slabo dostojanstvo, kroz mnogo muke i truda. VALJDA CU USPETI
Sabijski simbol JU jeste: “ Dete staro oko 5 godina nosi veliku torbu za kupovinu!” Možda mala naznaka tvoje nedovoljne emotivne zrelosti, TACNO a možda samo opet igrarija koje su ovde prisutne, pa opet zbog jarca i pada JU nemogućnost da se izraziš i daš najbolje od sebe, jer te strasti previše uslovljavaju, te nisi u stanju razlikovati ljubav od strasti. DA..SVE VREME SAM MISLILA DA JE LJUBAV
Objasniću ovo kasnije. Iz položaja JU koji je u vlasti to SA koji je visko na nebu, jasno je da je trajanje nešto što mora da se ispuni, ali aspekti govore da je dosta neugodna situacija u smislu bilo kakve ispunjavajuće realizacije. Mnogo mi ovde ima navoda da si materijalno iscrpljena JESAM TOTALNO MATERIJALNO PALA..
i da bi možda usmeravanje na taj segment, kao i onaj poslovni, moglo popraviti stvari. PA KAKO KAD NEMAM IZLAZ :toobad:
Ti si još prikazana i tim MO na 21 ovna, koji utiče na V kuću zadovoljstava i sexualni avantura. NEMAM TI JA DUSO NIKAKVE AVANTURE :toobad:
Kako je smešten na samom vrhu to ovoj simbolici daje naglašenu vrednost, a kada dodamo i sabijski simblol “Kapija koja vodi u vrt požude”, jasno je da će još tu biti rasplamsavanja energija, jer je MO u lako zapaljivom i impusivnom znaku ovna. To su tvoje emocije koje vrlo lako reaguju na impulse MA, ali sa racionalim delom tebe imaju snažan sukob (90 JU), koji je kulminirao možda pre 3 meseca (udaljenos MO i JU je 3 stepena separacijom). OTPRILIKE SMO RASKINULI U FEBRUARU ALI SMO SE SVE VREME DOPISIVALI
Zapazi da se ovaj MO u znaku ovna zaputio u 120 sa MA, planetom koja je zadužena za sexualni čin i uplive strasti, a činjenica da MA vlada XII kućom govori da su to stvari kojojima ćeš sama sebe unižavati. XII su u horarnoj astrologiji naše slabosti i greške koje sami sebi nanosimo. JU koji predstavlja tvoj svesni deo ovde je jako loše postavljen, te nema naročitu snagu da se suprotstavi energiji MA i ovna. Možda se srećete na nekom mestu zabave, SRECEMO SE U KAFICU ... a on bude dolazio ili morao otići na neki kraći put, jer je strelac na asc, a MA smešten u njegovoj III (IX je III od VII). Pre spajanja sa tim MA MO ide u 60 sa NE te opisuje i preiod maštanja, šta bi bilo kad bi bilo i to negde za recimo dve nedelje, kada usledi spajanje sa MA za 6 nedelja (ili dana) možete imati nekakvu vrstu susreta.
OVO NISAM SKAPIRALA: STA ZNACI SUSRET, SAMO U PROLAZU, to nisam skapirala, POSTO JE PITANJE DA LI CEMO IKAD BITI ZAJEDNO?
VIDELI SMO SE U PROLAZU SAD U CETVRTAK ALI SE NISMO JEDNO DRUGOM JAVILI...
On je prikazan ME na 15 blizanaca i smešten je u svojoj t.j VII kući, u svom znaku. Čovek jako puno misli na sebe,ON SAMO NA SEBE I MISLI a zbog prirode bliznanaca, opet su uključene igrarije, jer e tu on oseća kao svoj na svome. Njemu to naročito ne škodi, već si ti ta koja je ugrožena. TACNO JE, ON IZLAZI JURI ZENE...UZIVA.. Sa koji je gore u znaku device kojom vlada ME govori da tu možda postoji još neka žena, recimo starija od tebe, jer ipak je vrh VII i kao vladar tog vrha u dvojnom znaku blizanaca, te su igrarije i zavođenja i drugih žena vrlo očigledna. TO NE ZNAM ALI NE SUMNJAM DA JE TAKO
Recepcije mi govore da tu međusobne ljubavi ima vrlo malo, jer ME i JU praktično nemaju pozitivnih recepcija, i čak štaviše JU t.j ti, ovde ne voli ME, PA NE ZNAM BAS ..JA IMAM UTISAK DA JA NJEGA JOS VOLIM I DA OSECAM NEKU NEZNOST PREMA NJEMU
a to su u ovom trenutku sve one stvari koje te kod njega nerviraju, a koje će nakon 3 meseca postati očiglednije kada spaljenost VE prođe (VE ima još tri stepena da osde od SO, jer je spaljenost uticajna do 8,5 stepeni od SO). Zbog uticaja spaljenosti i to u VIII kući strasti, ali i strahova i fobija prouzrokovanih strastima. SAMO DA ME PRODJE VEC JEDNOM ...
Sigurno je da si ti negde svesnim delom i odbijala to mučenje, JESAM ALI...
ali energije su zapravo među vama mnogo jake, OVO MI NISI POJASNIO, JEL TO OBOSTRANO ..MISLIM NA ENERGIJU STRASTI ILI SE JA SAMO TRIPUJEM SAMA?... te nisi imala šanse da se odupreš. Trajanje je moralo biti ispunjeno. Moj je savet da izdržiš još malo, kada će ti sve postati jasnije. O BOZE SAMO DA ME PRODJE ..
Moje je mišljene da je u pitanju 3 meseca, kada se nakon neke kulminacije koje će te jako povrediti, PA DOKLE VISE ...STA CE MI SAD NOVO URADITI, JEL SE TO VIDI..
očekuje tvoja pribranost i realna procena tvoje ljubavne situacije. Gledaj to sa pozitivne strane. JOS UVEK NE MOGU DA GLEDAM SA POZITIVNE STRANE JER JE SVE POCELO KAO BAJKA ..A ONDA PONOR
Prošla si najsnažniju strast sa tim čovekom. Ali moraš biti svesna da je problem sa strašću takav da u jednom trenutku mora stvoriti neprijateljstvo i mržnju bar sa jedne strane i ikušenja takve vrste su neminovna. Ja čistu ljubav ovde ne uspevam da vidim, te u skladu sa tim nisam optimista u vezi sa realizacijom tvojih nadanja u odnosu sa ovim muškarcem. A dragi URAN planeta razlaza je na IC-u na samo tri stepena ispred, te se opet ponavljaju te tri jedinice vremena. Reci mi samo da li ste prekinuli pre tri meseca ili slično?
OTPRILIKE U FEBRUARU ALI SMO SE DOPISIVALI DO SKORO..
Čak je i tačka odnosa na 28 vage na spaljenom putu i vaši signifikatori nemaju nikakvo naročito interesovanje za tu tačku. Ali jedna planeta ima, a to je baš SA. Karmičko plaćanje, ako veruješ u tako nešto, rekao bih ja. DA, VERUJEM
Moraćeš se još vraćati i prebirati po glavi (JU rx) šta se to dešava i šta se to desilo,UPRAVO TO SAMO I RADIM..PREBIRAM SE I VRACAM.. ali kroz ranjavanje STA TO ZNACI DA CE OPET BITI JOS RANJAVANJA ?(KI 0 tačka budućnosti) koje sledi, imaćeš priliku bolje razumeti i uočiti razliku između ljubavi i strasti....NE ZNAM DA LI CU SE IKAD OPORAVITI OD OVOGA ..
Poljubac I TEBI DUSO I HVALA DO NEBA !
:hug432:
Nadam se da sam ispunila uslov..a zanima me da li cemo ja i on ostati zajedno,odluka definitivno pada ovih dana i da li on nesto osjeca prema meni?
08.07.2008 13:34 Danilovgrad
Evo da prepravim onda...kako stoje stvari izmedju mene i ovog decka,da li je moguca ozbiljnija veza?
11.07.2008 12:31 Danilovgrad
Ja cu postaviti pitanjce :D pa ako smatrate da sam ispunila uslov vi mi odgovorite :) ako ne :( ... Hocemo li on i ja ikada opet biti zajedno? 12. 07. 01:19 h.
Za maju DG...
Pitanje:
“Kako stoje stvari izmedju mene i ovog decka,da li je moguca ozbiljnija veza?”
Karta napravljena 12. jul 2008, 10.18am...
http://img516.imageshack.us/img516/3006/majadgbm0.jpg
ASC 19 virgo – ovaj asc generalno nije dobar za ljubavna pitanje jer je devica znak pada VE...te opisuje sumnje i pesimistična razmišljanja. Uzrok se uvek može potražiti u uticajima prošlosti, a ovde i vidimo MA i SA u istom znaku u kome je ASC, gde MA dolazi iz VIII kuće (strahovi, fobije) i SA iz V (ljubavne avanture) i VI (brige koje natus ne razume). MA i SA daju neku vrstu teških sećanja na ranija iskustva usled kojih sumnja nastavlja da prati osobu, naročito ako portner imalo podseća na nekog ranije, čak i u najmanjoj meri.
Vladar ME je u tek ušao u znak Raka i smešten je u X polju. Snažna potreba za bliskošću i pripadanjem (rak) i puno razmišljanja na tu temu (ME). Postavka visoko na nebu u X polju kaže da ti možeš da izraziš svoje emocije i da kažeš ono što ti je na duši. Ali ASC devica i MA i SA u devici skloni su sumnlji usled straha da ne budu povređeni. Vide se da je ME pre samo tri jednice vremena (tri meseca, tri godine) imao opoziciju sa PL što može govoriti o toj povredi koja je snažno uticala na tebe.
Partner se svojim rečima i ličnošću baš ne trudi da izađe u susret tvojim zahtevima za pripadanjem (UR u VII polju, vladar JU u hladnom i uzdržanom jarcu). On je predstavljen tim JU koji je retrogradan i vraća se u IV polje (dno horoskopa). JU180SO govori o njegovom unutarnjem sukobu na realaciji misli-nagon. Vidim da je ovde jači problem njegov teži karakter koji se stalno vraća ne neke stvari i svoju potrebu za slobodom (UR u VII polju) ostvaruje kroz hladnoću i distincaniranost. A sa druge strane kada idem preko SO u Raku tada je on onaj koji ti se dopada i u kome tvoje emicije mogu naći sklonište i bar na trenutak pripadaju. Problem je njegov karakter i ličnost koja u ovom trenutku nije dobra ni sama za sebe, a kamoli za nešto sdrugo. On je sigurno sada zaljubljen u tebe (ME je u znaku egzaltacije JU), ali neke druge stvari njega distanciraju. Možda je zabrinut za posao koji ima, ili bar uopšte oko ambicija i onoga što želi napraviti od života i to ga čini slabim. Zaljubljen jeste, ali je njegov karakter slab u ovom trenutku, i bar do trenutka u septembru kada JU krene direktno neke značajnije bolje promene ne ne možeš očekivati, a ako ostanete u vezi na kraju godine se mogu očekivati značajnija poboljšanja.
Veći problem si mi ovde ti sa svojom sumnjom, jer na taj načim i privlačiš takve događaje. MO u SCO koji te dodatno predstavlja u III polju govori o oštrim negativnim mislima koje te povređuju. Sa druge strane tvoje emocije povređuje i njegovo ponašanje i hladnoća, ali želim samo da ti kažem da zbog SA i MA u XII polju u devici ti snažno privlačiš ovakav model ponašanja. Zbog UR u VII polju savetujem te da ne shvataš suviše ozbiljno njegove potrebe za slobodom i njegovu nevezanost. On nije u nekom periodu gde je snažan, već u kriznom periodu koji će kulminirati za dve jednici vremena (dve nedelje, dve meseca) kada JU bude kretao direktno, ali po broju stepeni dolazi na stepen svog pada.
Ti se njemu dopadaš, ali pitanje da li ćeš moći da izdržiš zahteve i potrebe tvog partnera. Tu dolazimo do tvoje odluke. Velika količina nerazumevalja sa obe strane je ona stvar koja vas razara i ako želiš da izguraš ovu vezu, razumevanje potpuno drugačijeg pogleda je neophogno (JU – on i ME – ti su u opozitnim znacima). Neka moja procena je da se dok JU ne krene direktno on ne može ni malo promeniti, a kada pređe u vodoliju krajem godine značajnija promena je moguća.
Asteroid JUNO se smestio tačno na IC i govori ipak o karmičkom parnerstvu. Ovo je asteroid braka te govori da ovde ima ljubavi i da se može nešto uraditi baš zbog tog razloga. Ali prepreka ima dosta i to je činjenica.
VE je na 29 stepenu znaka raka i uskoro menja znak. Ovo opisuje promenu u željama tvog ženskog dela bića, gde ćeš najverovatnije biti jače pod uticajem njegove muške energije i moguć je bolji telesni odnos. Uglavnom promena sledi.
Ali napominjem da je ovde problem što se niti tvoje emocije, niti tvoja ličnost ne nalaze utočište u njegovoj ličnosti i to je ono što te može gurnuti dublje u sumnju, a njega još većoj distanciranosti.
Ovaj jedan stepen koliko VE predstoji do promen znaka opisuje najverovatnije manje od mesec dana do pretpostavljene promene. Za tri nedelje ili ozbijniju krizu možete imati (MO ima aplikaciju 3 stepena do 60 sa JU, A DC dolazi do UR za 3 stepena, VE ima oko 20 stepeni do JMČ)), koja može biti razlog raskida, ili bar blizu raskida možete biti. Činjenica da se MO približava JU – on preko aspekta sekstila govori da se to može desti lagano i čak sporazumno u tom trenutku shvatanjem da veza više ne vodi nikuda, što može biti mišljenje jedne od strana. Sve u svemu kriza takvog tipa je izvesna, a na tebi je kako ćeš se postaviti i šta ćeš učiniti. MO u SCO daje patnje i brige u emocionalnim pitanjima jer je škorpion znak pada MO, a kako je u fiksnom znaku govori ipak o trajanju i ntenzitetu duševnik stanja i utisaka koje nije lako ukinuti dok se ne prođe potrebno.
JUNO na IC govori da bi možda vredelo truda da to prevaziđete, ali potrebno je dosta razumevanja i tolerancije, pogotovo sa tvoje strane.
Toliko od mene... cmok
Zel hvala puno...u pravu si definitivno bar za neke stvari koje i ja znam...a za dalje cemo vidjeti,mada s obzirom sta me sve ceka..uh..:(
veliki cmokic
Evo, ako nisam bezobrazna ( to kazem zato sto svojim radom nisam doprinela i okacila neki tekst o horarnoj astrologiji ali stvaaarnoooo nemam pojma nista o tome) danas mi je rodjendan, 4:0 za mene :) pa se pitam hocu li se ikada i kada ponovo zaljubiti i udati.
I ako me odbijete ne ljutim se.
cmok
Zel izgleda da je sve pogodjeno...samo mozda i prije,sve je blizu raskida,a sve zbog proslosti,ako je tako mogu nazvati...:(((
Evo, ako nisam bezobrazna ( to kazem zato sto svojim radom nisam doprinela i okacila neki tekst o horarnoj astrologiji ali stvaaarnoooo nemam pojma nista o tome) danas mi je rodjendan, 4:0 za mene :) pa se pitam hocu li se ikada i kada ponovo zaljubiti i udati.
I ako me odbijete ne ljutim se.
cmok
ja ću ti odgovoriti ali u natalnom duhu:Djer neznam horarnu.
vidim ti u natalnoj da imaš prejak saturn.. kvadrira sve živo!
jako se kočiš i preispituješ..ma zapravo niti ne preispituješ nego- šta će meni to!
jesi li mnogo radila u životu i sve dala za posao.
uhvatim sama sebe kako banalno tumačim natalne karte ljudima da je to nevjerovatno, ..dobro da me već netko nije potjerao odavdje :D
no dobro.. ajmo dalje
sama sebe gušiš sa tim saturnom- da se bar može nekako isčupat taj nesretni saturn iz tvoje karte!
:D
inače imaš crlo lijep horoskop i recimo to tako da obitavaš u neki višim sferama..tamo gdje nije svima ponuđeno da pristupe jer nisu u mogućnosti- duhovnoj.
možda se jednim dijelom i bojiš da će te ljudi povrijediti.
bojiš se zbližavati se sa ljudima zbog intenziteta emocija.
jako se kočiš i preispituješ..ma zapravo niti ne preispituješ nego- šta će meni to!
uhvatim sama sebe kako banalno tumačim natalne karte ljudima da je to nevjerovatno, ..dobro da me već netko nije potjerao odavdje :D
no dobro.. ajmo dalje
sama sebe gušiš sa tim saturnom- da se bar može nekako isčupat taj nesretni saturn iz tvoje karte!
inače imaš crlo lijep horoskop i recimo to tako da obitavaš u neki višim sferama..tamo gdje nije svima ponuđeno da pristupe jer nisu u mogućnosti- duhovnoj.
Ej hvala ti puno na pokusaju da mi pomognes, a sada cu ja tebi da probam da odgovorim sto tacnije ( da i ja pomognem tebi) vezano za Saturna. Ne bih rekla da se preispitujem. Ja sam od onih koji na prvi pogled odluce da li ce im neko biti decko ili prijatelj. Ja sam od onih koji se zaljubi na prvu loptu ili se nikad ne zaljubi. Jednom sam samo bila u vezi sa nekim kog sam ajde da kazemo naucila da volim.
Nisam mnogo radila u zivotu, imala sam ( bar do sada Bogu hvala) vise srece nego pameti i sto se tice fakulteta i zaposlenja i samog radnog mesta. Imam lep posao koji volim i koji mi omogucava pristojan zivot. U zivotu se ne preispitujem ili bar ne ceso jer se trudim da zivim u sadasnjosti i u skladu sa svojom glavom i srcem pa i ako negde pogresim ( sto se desi ponekad naravno) uvek kazem "ok, u tom trenutku sam mislila da je tako najbolje i zato sam tako uradila" ne vracam se ja u nazad.
ono gde se saturn manifestovao u mom horoskopu to je ono " cvet u kamenu"
kako je Dupor rekao. Lepo ali prljavo. Uvek u nekim tajnim i zabranjenim vezama. Sto opasnije, to privlacnije.... eto ako nisi odustala, igraj se dalje.
imas cmok od mene i to sa mora iz internet kafica, pa ako ti ne odgovorim odmah, to je u pitanju.Nisam kod kuce
no dobro.. ajmo dalje
Draga Ginger sve bi to pilo vodu da ona nije podznak vodolija uranska licnost pa sto vazi za sve turke ne vazi za malog muju.
malo joj zavidim sigurno je da je veoma orginalna.
Od koga kod da si čula da imam izraženu intuiciju, taj te je prevario. Možda nekada nesvesno i proradi, ali se moja tumačenja baziraju na logici i astrološkim pravilima koje sam do sada naučio.
Prvo, nadam se da sam uradilo isti horoskop koji je Zvončica tumačila, a to je za vreme kada si postavila svoj post.
*NAPOMENA – Horarne karte tumačim, onda kada ja postavim pitanje, ali može i onda kada osoba postavi pitanje. Jer, postoji viša inteligencija koja sve reguliše tako da se nama da znak. Jung je to nazvao sinhronicitet. Isprobao sam igrajući se, horarna tumačenja za proizvoljna vremena u prošlosti i budućnosti i neverovatno je da ona rade. Znači, da sumiramo. Važno je da se iskreno želi savet neba, a nebo će se pobrinuti da ga da, uz to da se uzme karta astrologa koji je prvi uzeo vreme.
Tako ću i ja ovde prokomentrisati kartu koju ti je zvončica već analizirala.
http://img525.imageshack.us/img525/3638/millenazk7.jpg
Ti si Milena škorpija, te je vrlo logično da u karti nađemo i neke vrlo škorpionske elemente.
1. VE tvoj signifikator na kraju 28* stepena biznaza u egzaktnoj opoziciji sa PL na 29* strelca. VE je smeštena na zvezdi POLARIS, zvezdi Uranovske prirode, koja daje originalnost i individualnost, ali je na neki način i izgnana, odbačena i smeštena na najhladniji deo neba. Ali kako se ceo nebeski svod vrti oko nje može opisivati i osobu koja će sa svojim egom i ponosom imati puno borbe.
2. MO na 13* stepenu koji se povezuje sa LILIT (Sinoć sam bio na predavanju o LILIT i predavač je istakao da je LILIT povezana sa 13*,18* i 27,5* stepenom svakog znaka)
3. MO odlazi od LILIT, a ide prvo ka asteroidu JUNO, koji često predstavlja karmička partnerstva (bez obzira da li taj odnos bio konstruktivan ili ne – u krajnjem slučaju sve je konstruktivno :D
4. Prva planeta ka kojoj MO ide jeste PL
5. VE je spaljene od SO, mada dobra stvar je ovde jer ta ista VE odlazi od SO i Aflikcija se smanjuje. To bi govorilo da si ti u ovom trenutku pod jakim utiskom njegove harizme i njegove seksualne energije, a kako si ti škorpion čudilo bi me da ne osećaš tuđu seksualnu energiju. Ali ovde te ta energija bukvalno spaljuje i čini da ne možeš da vidiš ništa drugo. Ovo takođe nije dobro za tumačenje, jer kada je nečiji signifikator spaljen (ovde si to ti kao VE), osoba neće razumeti ili prihvatiti savet ili drugo gledište.
Uglavnom zbog LILIT, PL i spaljenosti vidim mnogo strasti i tebe do promene znaka čeka spajanje sa PL (aplikacije VE 1 stepen do PL) te i kulminacija tih energije u tebi. Tačka FATALNOSTI se u isto vreme našla na tom PL, te će biti u tebi zaista fatalno. Škorpije su navikle na to. Ali zbog opozicije, to ne može biti baš prijatno iako si opremljena oružijem škorpiona. U ovom pitanju VE je skroz loše postavljena i nema nikakvo dostojanstvo (kvalitet), ali kako je postavljena visoko na nebu ona može da nešto učini, samo je kvalitet akcije zaista sumnjive prirode i može odvući u skandal neke vrste.
Nakon toga sledi promena znaka VE, izlazak iz spaljenosti i drugačija interesovanja. Ovo je drastična promena na svesnom nivou. Mnogo ćeš jasnije videti sve. VE ulazi u znak Raka gde je MA u izgonu, što će reći da se njemu tvoja tranforacija neće nimalo dopasti i distanca će postati snažnija. Sve u svemu, malo će ta fatalnost da te popusti i videćeš čistijim pogledom čitavu situaciju.
Slažem se onim što je Zvončica rekla, da ćete priliku za 8 jedinica vremena imati, ali zbog nedostataka snažnijih uzajamnih recepcija i čak pogoršanja recepcija (VE ulazi u znak izgona MA) nisam baš optimista kada je reč o trajanu odnosa.
Na ASC je postavljena fiksna zvezda SPIKA, koja će se pobrinuti da te zaštiti i da na kraju ne izađeš skroz «polomljena». Ova zvezda obećava, da što god da se desi, to će izaći na tvoju korist.
MC je na samom padu MA – 28*RAKA i ovo je faktor koji simbolično govori o padu muškarca u ovom odnosu. Takođe MA0JMČ oštećuje njegovu želju da bude kao što bi inače bio MA u LAVU. Aspekt MA180 NE, opet mu daje taj veo da ga je nemoguće potpuno dokučiti, kao da od nečeka bezi i krije se, a sve pod velom misterioznosti. Ja ne znam kakav je on momak, ali ovaj asteroid VESTA na vrhu VII mi govori da malo čudno shvata seksualnost i da je čak sklon uzdržavanju ili bar nekakvim seksualnim inhibicijama. Ali zbog MA u LAVU to često tako ne izgleda.
Eto toliko, nadam se da će bar nešto biti od koristi....
zanci ja ovo tek sad vidim, dugo nsiam ni bila kod kuce, tako da niej ni cudo..
tacno si odgovorio na njegov rodjendan
18.06 :)
a jesam se bas sad evo malo ohladila, ali to osjecanje me drzi vec 3 godine, tako da znam da ce opet biti isto..
da, prava sam skorpija, osjecam tu strast, kao sto si i sam rekao..
evo vidjecemo, tebi i zvoncici hvala :)
Cosmic_girl 13-08-08, 02:50 Ja sam upoznala jednog decka koji mi se mnogo dopao,ali mi je ostavio "prostora" za razmisljanje,odnosno svidjam se ja njemu,on meni,ali postoji daljina koja nas deli,pa me zanima da li cemo biti zajedno?:) Hvala
http://img514.imageshack.us/img514/4278/dalicemoyq7.th.gif (http://img514.imageshack.us/my.php?image=dalicemoyq7.gif)
marijana511 26-08-08, 19:26 Pitanja u horarnoj astrologiji zahtijevaju DA/NE odgovore.
Ali,sudeći po tranzitima,oko 21.kolovoza ove godine.
P.S. Svakako javi!
:throb:
Nista :(
Draga Ginger sve bi to pilo vodu da ona nije podznak vodolija uranska licnost pa sto vazi za sve turke ne vazi za malog muju.
malo joj zavidim sigurno je da je veoma orginalna.
Zdravo Misic,
valjda bi trebalo da mi bude drago sto sam procitala da mi neko zavidi na originalnosti, ali ne bih ja to tako nazvala. Mozda sam malo drugacija od ostalih ( ukus je to sto nas razlikuje u svakodnevnom zivotu a Boga mi ume cesto i da odredi zivot) no veruj mi vole ljudi da "saseku" one koji strce, pa zato uzivaj. Nista ja nisam dostigla sto i ti ne bi mogla.
Svejedno imas cmok od mene.
Hocemo li on i ja ikada opet biti zajedno? 12. 07. 01:19 h.
Zasto ja nisam zasluzila odgovor na ljubavno pitanje a postavila sam i neki tekst o horarcu :confused: ? Nije fer :( ...
Mala škola astrologije - Horarna astrologija
Kroz prethodna dva članka saznali smo koje su to uobičajene astrološke tehnike kojima možemo dobiti bolji uvid u buduća događanja. Ako se prisjetimo tih tehnika, shvaćamo da sve...
...zahtijevaju poznavanje sata rođenja osobe, jer se temelje na osobnim, natalnim kartama.
No, često je slučaj da osoba nije sigurna u svoj sat rođenja, da ga jednostavno nema, niti je upisan u rodni list. Da li su takve osobe 'zakinute' za astrološku interpretaciju kada je u pitanju uvid u budućnost?
William Lilly
Naravno da nisu! Prisjetimo se kako smo u početku male škole astrologije spominjali kako u prošlim stoljećima nitko baš i nije pisao datum rođenja, a kamo li sat rođenja djeteta, osim naravno, onih koji su bili rođeni u kraljevskim obiteljima. Jedino su oni imali privilegij zapisivanja sata i dana rođenja, jer su si jedino oni mogli priuštiti usluge astrologa! Što je preostalo za izbor običnom puku? Preostala je Horarna astrologija, koja je svoj puni zamah i ekspanziju doživjela djelom i radom poznatog astrologa Williama Lilly-a, u 17. stoljeću.
Horarna astrologija obuhvaća prognostičkom astrologiju. Njome možemo tražiti odgovore na razna pitanja, te se u tom procesu ne oslanjamo na vlastitu natalnu kartu, dakle podatke o našem rođenju. Oslanjamo se na moment kada se pitanje postavlja, dakle na datum, mjesec, godinu, sat i minut kada se pitanje postavlja. Latinski hora, znači sat, vrijeme. Vrijeme kada se postavlja pitanje. Odmah napominjem da postoje dvije tehnike rada. Neki astrolozi koriste vrijeme kada je postavljeno pitanje, a drugi kada su dobili, pročitali ili shvatili pitanje. I obje tehnike funkcioniraju izuzetno dobro.
VREMENSKA VRATA
Već smo spominjali kako se astrologija bavi vremenskim ciklusima, koji se ponavljaju u određenim vremenskim ritmovima, te sa različitim premisama. U svakom momentu se otvara neka nova mogućnost, pitanje je da li ćemo prepoznati ta vremenska vrata, otvoriti ih i krenuti kroz njih, ili ćemo izabrati neka kasnija vrata koja će nas odvesti u nekom drugom smjeru. Modernim rječnikom radi se tempiranju (Timing), pa tako i astrologija radi s tim tempiranjima. Cijela priča oko prognostičke astrologije svodi se na izboru vremena za određene akcije i poteze. Horarna astrologija je nekoliko stoljeća bila jedino sredstvo da se takav posao obavi, te se tijekom i zaslugom Williama Lilly-a razvila u vrlo preciznu i složenu tehniku, koja je imala niz svojih pravila, koja je trebalo poštivati. Sam Lilly je napisao djelo pod nazivom Kršćanska astrologija, od 832 stranica, koje su se detaljno bavila svim mogućim životnim pitanjima. Počevši od zdravstvenih, do onih kada je dobro da brod isplovi, ali i tko mi je ukrao novac ili gdje sam stavio dokumente?
Već po ovim pitanjima vidimo da se Horarna astrologija razlikuje od prethodno navedenih tehnika prognostičke astrologije, jer ima mogućnosti postavljanja specifičnih pitanja. Neka od tih pitanja ću ovdje navesti, tako da uočite što se može pitati: kada ću se oženiti; da li ću ove godine zaraditi dovoljno novca da kupim stan; da li trebam biti u ovoj vezi; da li položiti ovaj ispit; da li me moj partner voli; gdje sam spremio dokumente; da li ću dobiti sudski spor; da li ću prodati zemlju ili nastaviti graditi na njoj ..... kao što vidimo sve je moguće pitati. Sva pitanja dolaze u obzir.
Horarna astrologija također u svom radu koristi simboliku kuća, planeta i aspekata, no u nešto izmijenjenom značenju. Ima neka drukčija pravila vezana za aspekte, te samu kartu koristi kao kompas koji pokazuje strane svijeta. Mjesto na kojem se nalazi Ascendent je istok, MC (vrh neba) je jug, Descendent je zapad, a IC (dno neba) sjever. Pa ukoliko se ne možete sjetiti gdje ste spremili šal koji ste nosili prije nekih mjesec dana, a sada vam treba jer je ponovo zahladilo, pomoću horarne karte možete dobiti stranu svijeta, koju onda primijenite na svoj stan ili kuću – te pronađete zagubljeni šal.
Prema tradicionalnoj horarnoj astrologiji, trebalo je poštovati niz pravila i zadovoljiti određene preduvjete da se neko pitanje može postaviti. Razlog takvom pravilu jest vrijeme u kojem su živjeli tadašnji astrolozi. Nezgodna politička ili druga pitanja je bilo najlakše izbjeći odgovorom da je Mjesec u praznom hodu ili bi izvukli neko od pravila koja su tada služila isključivo za odbijanje odgovaranja na pitanja. Danas moderna horarna astrologija ne uzima previše ta pravila u obzir.
UKRADENA RIBA
Često prepričavana priča o mogućnostima horarne astrologije jest priča koju je sam Lilly zapisao u Kršćanskoj astrologiji, pod nazivom: Ukradena riba. Dok je živio u Lentu, 1637. godine, u Londonu je kupio ribu, koja mu je trebala biti dostavljena u subotu 10. veljače. No, jedan od mornara, umjesto da mu je donio ribu, došao ga je obavijestiti da je prethodnu noć skladište bilo provaljeno, te riba ukradena. Lilly je uzeo vrijeme kada je prvi put čuo vijest, te shodno tome napravio horarnu kartu, jer ga je zanimalo da li postoji mogućnost da pronađe dio ili svu kupljenu i plaćenu ribu. Promatrajući kartu zaključio je da se radi o muškoj osobi koja živi kraj vode, koja ima njegovu ribu, te da ju je sakrio na vlažnom mjestu, vrlo vjerojatno negdje u prizemlju kuće. Kako sam Lilly nije bio ribar nego astrolog, odlučio je pomoću horarne karte ispitati izgled tog muškarca koji je ukrao njegovu ribu. Promatrajući simboliku karte, shvatio je da muškarac živi pokraj obale Temze, dobre građe, pun, snažan, a kose ili crvenkaste ili žućkasto – narančaste. Tada je Lilly pričekao 8 dana te sa policajcem došao do ribara koji je odgovarao navedenom izgledu. Naravno, tamo je pronašao dio svoje ribe, djelomično već pojedene, ali ono što je ostalo su mu oduzeli.
John Frawley
Danas horarna astrologija polako ponovo osvaja astrološki prostor. Najpoznatiji moderni horarni astrolog je John Frawley. Frawley je postao svjetski poznat u vrijeme kada je davao sportske prognoze. U dnevnoj televizijskoj emisiji Frawley i riba, te u astrološkim i sportskim magazinima, davao je prognoze za sportske događaje. Prognozirao je ne samo ishode utakmica nego i točne rezultate što mu je donijelo svjetsku slavu. Većina ljudi mu je vjerovala sve što je do tada prognozirano no, kada je dao prognozu da će Arsenal pobijediti u ligi ljudi su postali sumnjičavi. Ishod? Arsenal je bio pobjednik lige!
Drugi primjer koji govori o mogućnostima horarne astrologije u ovom području jest priča vezana za 26.05.1999. godine, kada je Manchester United već ušao u finale Lige prvaka, a finale se trebalo odigrati u Barceloni. TV je pozvao Frawleya da gleda utakmicu, te da da predviđanje za ishod utakmice koje će biti zapečaćeno do kraja same utakmice. Kako se sama emisija trebala prikazivati dan kasnije, Frawley nije htio sudjelovati u ovoj TV emisiji. Kartu je napravio i odlučio svoju prognozu dati vlasniku lokalnog Puba, da je spremi u sef. Uz fanfare i počasti prognoza za ishod utakmice je spremljena u sef, gdje je čekala ishod finala. Frawley je napravio kartu za sam početak utakmice. Svi simboli su ukazivali kako Manchester United ima mogućnost pobjede. No, iz karte je bilo vidljivo da će pobjeda doći u zadnji tren. Što je to značilo, da li se radilo o posljednjim minutama utakmice, penalima ili produžecima? Kolika razlika golova će biti? Prema karti izgledalo je da oni koji izgube - izgubiti će s golom razlike, a sama utakmica neće imati puno golova. U 90 toj minuti Manchester United je gubio pri 1-0. United je igrao vrlo loše, a njegov suparnik Bayern Munich je cijelo vrijeme kontrolirao igru. Takvo je stanje bilo u posljednjim minutama, kada je dodijeljeno još tri minute igre zbog ozljeda igrača. U Pubu je bila atmosfera kao na sprovodu, dok je Frawley pokušavao ohrabriti navijače Uniteda da će se situacija ipak promijeniti. Nisu baš bili uvjereni! United je postigao gol, što je otvorilo mogućnost za oživljavanje igre, jer je ostalo još vremena od one tri minute. United je postigao još jedan gol. Tada se začuo zvižduk suca koji je označi kraj utakmice. Vlasnik Puba je konačno mogao otvoriti svoj sef u kojeg je bio pohranjen rezultat utakmice prije nego li je započela. Na papiru je pisalo: Manchester United će pobjediti sa 2-1 u regularnom vremenu.
preuzeto sa www.net.hr/webcafe
a sada pitanje : u braku smo i zanima me kada cemo imati decu? Vreme postavljanja pitanja, 10:21 prepodne , 14 septembar 2008 Jacksonville ,florida, usa
nasi podaci
ja-05.09.1979, u 11:45h, kragujevac
on-03.12.1968, u 01h, beograd
I ja se nadam odgovoru na moje pitanje:
Da li cu ostvariti ozbiljnu vezu s njim u buducnosti,ili mi je ipak sudjen neko drugi?
Pitanje postavljeno 15.09.2008,15:15,Beograd (on je Ovan,a ja Vodolija)
Htjela bih da znam sta me ceka u buducnost sa osobom suprotnog pola ili bolje reci sa mojom "voljenom osobom "( njegov datum rodjenja je : 11 dec. 1985 )
Hvala !!!!
Htjela bih da znam sta me ceka u buducnost sa osobom suprotnog pola ili bolje reci sa mojom "voljenom osobom "( njegov datum rodjenja je : 11 dec. 1985 )
Hvala !!!!
Mene zanima da li ce mladic koga volim prekinuti da se vidja s jednom devojkom i da li cemo se nas dvoje pomiriti i obnoviti "druzenje" -vidjanje, vezu, bilo sta (njegov datum je 12. 10. 1971)?
pitanje sam postavila 10. 10. 2008 u 14.56 u Uzicu
PRAVILA ZA DOBIJANJE POTVRDNOG ODGOVORA :
Sakupljanje svetlosti 1 :
Definicija : kada su dva glavna signifikatora u separacionom aspektu , ali i jedan i drugi su u nekom aplikacionom aspektu sa nekom trećom planetom . Ta treća planeta je "prenosnik svetlosti" .
primer : Mesec je na 02°51' Raka u apl.120° sa Saturnom na 06°04' Riba . Merkur je na 02°19' Riba i ima apl.0 sa Saturnom . Mesec i Merkur su u sep.120° ~ znači ovde je Saturn "sakupljač svetlosti" .
primer za antisciju : Merkur na 05°33' Device , Venera na 01°40' Device , zajedno su u 0 sa Saturnovom tačkom antiscije na 09°40' Device . Ovde opet Saturn je "sakupljač svetlosti" izmedju Merkura i Venere koji su u separaciji .
Sakupljanje svetlosti 2 :
Definicija : kada dva glavna signifikatora još uvek nisu ostvarili svoj medjusobni aplikacioni aspekt , ali oboje su u aplikaciji sa nekom trećom planetom .
primer : Mesec je na 02°51' Raka u apl.120° sa retrogradnom Jupiterom na 14°01' Škorpiona . Mars je na 10°27' Riba i u aplikacionom 120° je i sa Mesecom i sa Jupiterom . Znači , Mars je ovde "sakupljač svetlosti" .
primer za antisciju : Sunce je na 15°11' Raka u apl.120° sa Saturnovom tačkom antiscije na 22°27' Škorpiona . Mesec je na 13°46' Lava i u apl.90°je sa tačkom Saturnove antiscije , a Mesec je u aplikaciji i sa Sunčevom tačkom antiscije na 14°49' Bliazanaca . Ovde dakle Saturn je "sakupljač svetlosti" .
Sakupljanje svtlosti 3 ili "perfekcija" :
Definicija : kada dva signifikatora uopšte nisu niukakvom medjusobnom aspektu , ali i jedan i drugi imaju aplikaciju sa trećom planetom .
primer : Mars je na 08° Bika , Venera je na 05°Ovna . Njih dvoje nemaju medjusobni aspekt . Medjutim , oboje imaju aplikaciju sa Jupiterom na 09° Raka . Znači , Jupiter ovde omogućava tzv. perfekciju
primer za antisciju : Mesec je na 24°Bika . Merkur je na 01°Device . Oni nisu u aplikaciji . Medjutim , Saturnova ačka antiscije je na 01°Strelca . Znači , Satrunova tačka antiscije ima plikacije sa Marsom i Venerom i tako izvršava "perfekciju"
II PRAVILO ZA DOBIJANJE POTRVDNOG ODGOVORA :
[ objašnjenje za "brže ~ sporije planete" ~ brzina kretanja je sledeća : Mesec , Merkur , Venera , Sunce , Mars , Jupiter i Saturn ~ znači : Mesec je najbrža planeta , a Saturn je najsporija ]
Prenos svetlosti 1 :
Definicija : kada su dva glavna signifikatora u nekom slavnom separacionom aspektu , a neka brža planeta dolazi kao "prenosnik svetlosti" i spaja ta dva glavna signifikatora .
primer : Venera je na 25° Strelca , mars je na 22°Lava . Oni imaju sep.120° . Njih povezuje Mesec koji je na 23°Vage i on je "prenosnik svetlosti" .
primer za antisciju : Mesec je na 13°46' Lava i ima sep.90° sa Jupiterovom tačkom antiscije na 09°13' Škorpiona , ali ima i apl.60° sa Sunčevom antiscijom na 14°49' Blizanaca . Sunce je na 15°11' Raka i ima sep.120°sa Jupiterovom antiscijom . Tako Mesec postaje "prenosnik svetlosti" od Jupitera ka Suncu .
Prenos svetlosti 2 :
Definicija : ova verzija prenosa svetlosti se dešava kada se dva glavna signifikatora u Efemeridam još uvek nisi srela i završila svoj apl.aspekt . Oni se povezuju preko dejstva aspekta sa trećom planetom , koja sa prvim ima separaciju , a sa drugim aplikaciju .
primer : Merkur je na 03° Vage . Jupiter je na 07° Vodolije . Njih dvoje su u apl.120° , ali taj aspekt još nije ostvaren . Mesec je na 06° Vage i ima sep.0 sa Merkurom i apl. 120° sa Jupiterom . mesečevo dejstvo može završiti ove aspekte pre nego što se on kkonkretno desi u Efemeridama .
primer za antisciju : Venera je na 05°40' Device . Sunčeva antiscija je na 24°47' Bika . Njih dvoje su u sep.120° . Jupiterova tačka antiscije je na 11°26' Škorpiona . Tako Jupiter ima apl. 60° sa Venerom , prenoseći na taj način svetlost Sunca , pre nego što Sunce koje je inače na 05°13' Lava ne ostvari aspeket od 90° sa Jupiterovom antiscijom .
Prenos svetlosti 3 :
Definicija : treća verzija se dešava kada izmedju dva glavna signifikatora ne postoji ni jedan glavni aspekt . Oni se tadaa mogu povezati dejstvom neke treće planete , obično Meseca , kao planete koja se najbrže kreće ( 1° = 2h ) , koja je u nekom glavnom separacionom aspektu sa prvim signifikatorom i u glavnom aplikacionom aspetku sa drugim signifikatorom .
primer : Venera je na 26° Ovna . Jupiter je na 07° Bika . Mesec je na 27° Lava . On ima sep.120° sa Venerom , a kada udje u znak Device , sklapa 120° sa Jupiterom . Ovo donosi potvrdan odgovor uz odredjene komplikacije ili odlaganja , ali ipak donosi pozitivan ishod .
primer za antisciju : Merkur je na 01°33' Device . Sunce je na 05°13' Lava . Njih dvoje nisu u aspektu . Sunčeva antiscija je na 24°47' Bika i Merkur ima sep.90° sa Suncem ( dok je bio u Lavu ) , dok je Saturnova tačka antiscije na 09°40' Device i Merkur ima apl.0 sa njim . Merkur će tada da bude prenosnik svetlosti od Sunca ka Satrunu .
PRAVILA ZA DOBIJANJE NEGATOVNOG ODGOVORA :
Frustracija
Definicija : sama reč kaže sve što je porebno ~ dva signifikatora su u nekom glavnom apl.aspektu , ali pre nego što njih dvoje ostvare taj aspekt , neka sporija planeta presreće jednog od njih i tako "frustrira" bržeg signifikatora i tako dovodi do negatovnog odgovora .
primer : Merkur je na 08°Strelca . Venera je na 12°Strelca . Njih dvoje su u medjusobno aplikacionom aspektu . Medjutim , Mars koji je na 13°Lava prvi sklapa asp.120° sa Venerom i tako ostavlja frustriranog Merkura bez aspekta .
Prohibicija :
Definicija : odogovor će biti "ne" , ako postoji neki aspekt izmedju dva glavna signifikatora , ali neka treća planeta , obično brža od njih , presreće prvog signifikatora i tako remeti ostvarenje aspekta medju njima . Isto tako , ako se desi da bilo koja planeta pravi aplikaciju sa nekom od glavnih signifikatora to će takodje dovesti do prohibicije . To se zove "inhibicija" ...
primer : Venera je na 07°Ovna . Mars je na 10°Ovna . Njih dvoje imaju apl.0 . merkur je na 06°Ovna . On prvo pravi 0 sa Venerom , pa ondak 0 sa Marsom i to pre nego što Venera ostvari 0 sa Marsom .
Refranacija :
Definicija : kada jedan od signifikatora tokom sklapanja apllikacije sa drugim signifikatorom pre završetka aspekta promeni pravac svog kretanja ~ bilo da postaje direktan ili da postaje retrogradan .
primer : Merkur je na 29°Ovna , Venera je na 03°Bika . Njih dvoje su u aplikacionoj 0 . Ali , kada Merkur dodje na 01°Bika on postaje retrogradan ( vraća se "unazad" ) i tako ne ostvaruje 0 sa Venerom .
PROCENA VREMENA
Jedna od najtezih stvari u Horarnoj astrologiji je procena vremena kad ce izgubljena stvar biti pronadjena.
Vreme se procenjuje na osnovu razlike u stepenima koju Mesec treba da predje da bi napravio tacan aspekt sa planetom u 2. kuci ili sa Tackom Fortune ili sa vladaocem 4.kuce. Vreme se takodje moze proceniti na osnovu razlike u stepenima koju vladalac 2.kuce treba da predje da bi napravio tacan aspekt sa vladaocem 4.kuce.
Osnovna pravila za odredjivanje vremena su:
PLANETA U KUCAMA
Kardinalni znak
cas1,4,7,10
dan~ 3,6,9,12
nedelja~ 2,5,8,11
Promenljivi znak
dan ~ 1,4,7,10
nedelja ~ 3,6,9,12
mesec ~ 2,5,8,11
Fiksni znak
nedelja ~1,4,7,10
mesec ~ 3,6,9,12
godina ~ 2,5,8,11
PRAVILA VEZANA ZA SIMBOLIKU POLJA :
http://astro.axisdraw.com/forum/osnove-horarna-astrologija/1786-da-malo-ucimo-na-tudjim-primerima.html
TABELE :
http://astro.axisdraw.com/forum/osnove-horarna-astrologija/321-ptolomejeva-tabela-digniteta-9.html
Nadam se da sam ovim doprinosom uspela da se uclanim. Horarna astrologija je veoma zanimljiva, tako da sam i sama pocela da je ucim. Jel mogu sad da postavim pitanje?
nadam se da ce mi neko odgovoriti
Mene zanima da li ce mladic koga volim prekinuti da se vidja s jednom devojkom i da li cemo se nas dvoje pomiriti i obnoviti "druzenje" -vidjanje, vezu, bilo sta ?
pitanje sam postavila 10. 10. 2008 u 14.56 u Uzicu
|
|