grunf
23-10-06, 10:01
Vaše mišljenje o ovoj temi koja je često ,,trn u oku,, sredine i okruženja!!!
|
View Full Version : Partner(ka) druge nacije,vere,boje kože... da ili ne!!! grunf 23-10-06, 10:01 Vaše mišljenje o ovoj temi koja je često ,,trn u oku,, sredine i okruženja!!! BlackWoman 23-10-06, 11:40 Sve je stvar ličnog izbora. Ja sam lično iznad toga. Imala sam veze sa osobama druge nacije. Nikome nije smetalo. Druga rasa? Pa, ko voli nek izvoli, i to je stvar ličnog izbora. Ne interesuje me šta je taj neko nego kakav je taj neko. Drugu rasu nisam ni imala prilike da gledam a ne da se upoznajem. U stvari, griješim, ima u gradu Kineza ali sam od svakoga veća za glavu i po, tako da... :) Nisi ništa napisao o svojim "afinitetima"? grunf 23-10-06, 12:49 hmmmm, he he :)! BlackWoman 23-10-06, 14:02 Pa moliću fino, kakav je to odgovor?! :) Hajde da čujem o onim crnkinjama i Ukrajinkama. :) grunf 23-10-06, 14:39 Ništa ljudsko mi strano nije ... :) što egzotičnije to erotičnije... :) kad se stavi pupak na pupak sve paše...:) !!!Pitaš za safari u nacionalnim parkovima Etoša i N*GORO GORO u Africi, beše to u prošlom veku tokom razmene eksperata... :) grunf 25-10-06, 10:02 Svi junaci mukom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše, a vidju nidje nikoga samujemo ovde moja prijateljica Bleki i ja (i nešto egzotike...) :) +..graveyard..+ 25-10-06, 10:05 apsoultno nemam predrasude u vezi toga..jer sam bila i sa momcima druge nacije,vjere..pa i boje koze... sve je sasvim normalno i ljudski=) Miki_from_the_block 25-10-06, 14:05 Kao sto i graveyard kaze i ja nemam nista protiv toga. I ja sam bio u vezi sa jednom Muslimankom i sa jednom Svabicom. Najbitnije je da oboje slazu, sta familija govori nije bitno. Moja mama je Slovenkinja, znaci ona je katolicke vjere, a tata Srbin. Opet se svi mi volimo kao da ne postoji razika uopste! ;) Mjau 26-10-06, 12:28 Mislim da smo civilizovano drustvo, pa da bilo kakva diskriminacija po tom pitanju ne treba da postoji. Smatram da ljudi koji razmisljaju na taj nacin, u smeru da treba paziti na pripadnost, jesu ograniceni.Covek je covek, sve ostalo je manje bitno. SpeedFreak 26-10-06, 20:41 Ja sam bio pola godine u vezi sa djevojkom sa Tajlanda. Nije ni meni ni njoj smetala razlika. Sasvim suprotno... :D liv_tyler 30-10-06, 00:59 Apsolutno nemam tu vrstu predrasuda...Izbor partnera je stvar ukusa i privlacnosti, a ne stvar politike... grunf 30-10-06, 08:18 Ja sam bio pola godine u vezi sa djevojkom sa Tajlanda. Nije ni meni ni njoj smetala razlika. Sasvim suprotno... :D Što si tako sebičan podeli malo sa nama /STEČENO ISKUSTVO/ koji nismo a želeli bi da odemo na Tajland i upoznamo TAJLANDJANKE! :) Mjau 01-11-06, 13:48 Imala neka devojka iskustvo s crncem...to me zanima :D liv_tyler 01-11-06, 16:35 E, ne znam da li je to predrasuda, ali cula sam od djevojke koja je radila kao medicinska sestra da postoje neki prenosnici tropskih bolesti koje se nalaze u sekretima crnaca i crnkinja, koji su za njih potpuno bezopasni, a za nas mogu da budu smrtonosni. Pricala mi je i da je na odjelu za tropske bolesti lezala neka zena koja je na takav nacin zaradila infekciju...I kaze da su ove uobicajene polne infekcije nista naspram toga :confused: Od tad sam prestala da mastam o crncima :frown: I da, cula sam od bivseg da je neka njegova prijateljica bila sa crncem...I da je to o njihovoj obaveznoj obdarenosti mit... :p Mjau 01-11-06, 21:09 Hehe, lepo smo se razumele na sta sam mislila. Hvala :-) Meni su oni nekako uvek izazovni :tongue: grunf 02-11-06, 08:20 Znate li kad se DJETIĆ nabacivao ribici na plaži koja je čitala knjigu? Pridje ti njoj pomenuti i upita :,,Šta to čitaš,,? (kakav orginalan pristup :) ) Ona odgovori :,,Enciklopediju seksualnih rekorada,,! No što piše unutra nastavlja ovaj konverzaciju... Pa piše da indijanci imaju najduži a Madjari najdeblji ... E da ti se predstavim onda : Moje ime je LAJOŠ VINETU !!!! :) :) :) :) BlackWoman 02-11-06, 10:38 He he he! Samo da znate da sam gledala neku naučnu emisiju na HRT-u gdje stručnjak kaže da su mitovi o veličini od cca 20 cm i td. Prosjek je daleko, daleko ''kraći''. A moje skromno mišljenje je - sve zavisi odakle se mjeri. SpeedFreak 02-11-06, 12:24 Što si tako sebičan podeli malo sa nama /STEČENO ISKUSTVO/ koji nismo a želeli bi da odemo na Tajland i upoznamo TAJLANDJANKE! :) hehe... nisam bio na Tajlandu. Ona je odrasla u Americi, a sreli smo se u Izraelu :D tamo sam ja zivio godinu dana. E ovako... :D Imao sam jedan problem. Kad ti se neko stvarno svidja, i u vezi ste, onda je logicno da je sex sa tom osobom drugaciji. Mudri ljudi to zovu vodjenje ljubavi :D vecina djevojaka koje su porasle u Americi i na zapadu koje znam (ucio sam u americkoj skoli, pa ih znam dosta :P ), ne razlikuju sex i vodjenje ljubavi. Mozda nije to zbog toga sto su odatle, ali ja bih rekao da jeste. E, to zna ponekad da zasmeta. To mi, recimo, kod njene drugarice nije smetalo ( :P ), ali ona mi se nije svidjala. Samo mi je trebalo vremena da se naviknem na to da osjecaju nestaju kad se ugase svijetla... Ja za ovo krivim okolinu. Problem je sto oni forsiraju slobodu izrazavanja i sve te razlicite slobode, tako da i sex postaje nesto uobicajeno, ne samo sa momkom/djevojkom, vec i sa drugima. Tu nastaje problem koji sam ranije opisao... Nas je komunizam naucio da razmisljamo drugacije, i srecom to se jos zadrzalo, mada je i to pocelo da blijedi... grunf 02-11-06, 13:29 Što se ne upoznasmo ranije pa da zajedno proučavamo kultorološke razlike !? :) Mislim da je potrebna veća populacija uzorka za tačno odredjenu statističku kvantitativnu analizu !! :) Pristao bih na eksperiment sa učestvovanjem sve u cilju naučnog dokazivanja Speedovih navoda!! :) Filip 03-11-06, 05:32 hehe... nisam bio na Tajlandu. Ona je odrasla u Americi, a sreli smo se u Izraelu :D tamo sam ja zivio godinu dana. E ovako... :D Imao sam jedan problem. Kad ti se neko stvarno svidja, i u vezi ste, onda je logicno da je sex sa tom osobom drugaciji. Mudri ljudi to zovu vodjenje ljubavi :D vecina djevojaka koje su porasle u Americi i na zapadu koje znam (ucio sam u americkoj skoli, pa ih znam dosta :P ), ne razlikuju sex i vodjenje ljubavi. Mozda nije to zbog toga sto su odatle, ali ja bih rekao da jeste. E, to zna ponekad da zasmeta. To mi, recimo, kod njene drugarice nije smetalo ( :P ) tajladjanku, drugaricu,... ti si pola izraela po**** Problem je sto oni forsiraju slobodu izrazavanja i sve te razlicite slobode, tako da i sex postaje nesto uobicajeno, ne samo sa momkom/djevojkom, vec i sa drugima. kako s drugima ako ne s momcima i djevojkama? sa zivotinjama? eh, je*i ga. ameri su 100 godina ispred nas. neznam al nesto mi je bolji onaj nas komunizam. p.s. smrt fasizmu! Filip 03-11-06, 05:40 ja mislim da se mi crnogorci slicni crncima. samo sto kod nas nema mitova i vazda je 20 cm - odakle god mjeris. liv_tyler 03-11-06, 06:12 Netju sad da te pobijam rijecima..Nemam adekvatnih dokaza na vidiku trenutno... Filip 03-11-06, 07:04 Netju sad da te pobijam rijecima..Nemam adekvatnih dokaza na vidiku trenutno... kakvom vidiku. ne hodamo mi goli po beogradu. SpeedFreak 13-11-06, 20:50 @Filip: Rekla je da nema dokaza da pobije tvoju tvrdnju. Znaci da nije naisla na crnogorca ispod 20... :P kako s drugima ako ne s momcima i djevojkama? sa zivotinjama? :rolleyes: momak/djevojka je osoba sa kojom izlazis/zabavljas se... 0_o Homer 13-11-06, 22:30 Ja sam za sve kombinacije. :rolleyes: SpeedFreak 14-11-06, 12:07 Ja sam za sve kombinacije. :rolleyes: Evropski co'ek sirokih shvatanja... Lipa 14-11-06, 14:28 Posto sam u braku i ne zelim nista u "svom dvoristu" ja redovno imam veze s djevojkama iz susjedstva. SpeedFreak 15-11-06, 00:27 Posto sam u braku i ne zelim nista u "svom dvoristu" ja redovno imam veze s djevojkama iz susjedstva. kako je to vezano za temu?! Koje je boje koza tim komsinicama? :p Filip 15-11-06, 02:29 Posto sam u braku i ne zelim nista u "svom dvoristu" ja redovno imam veze s djevojkama iz susjedstva. genijalna ideja. i ja cim se ozenim vezem moju za onu smokvu u dvoriste. nema niko da prilazi ni mom dvoristu. Lipa 15-11-06, 17:33 kako je to vezano za temu?! Koje je boje koza tim komsinicama? :p Procitaj naslov teme pa ce ti biti jasnije... SpeedFreak 19-11-06, 15:28 Procitaj naslov teme pa ce ti biti jasnije... To je naravno, ako pod 'susjedstvo' podrazumijevas susjedne zemlje, ali koliko onda redovno mozes biti u vezi sa djevojkama odatle? Lipa 20-11-06, 10:33 Prilicno redovno. Ponekad se nadjemo u Herceg Novom, ponekad u Beogradu nekad u Mostaru, Sarajevu.... U principu sve jako dobro stima. Filip 22-11-06, 07:00 Prilicno redovno. Ponekad se nadjemo u Herceg Novom, ponekad u Beogradu nekad u Mostaru, Sarajevu.... U principu sve jako dobro stima. mozesh li da mi poneses nesto tetki u beograd kad budes isa opet. Ides li ovih dana? kaca sira. nece ti bit tesko. Lipa 22-11-06, 09:34 Samo da sir nije kvarljiv. ljubo 28-11-06, 13:31 mozesh li da mi poneses nesto tetki u beograd kad budes isa opet. Ides li ovih dana? kaca sira. nece ti bit tesko. Ako je dobar sir prebacicu ti ja to .... grunf 21-12-06, 10:26 Kad smo kod sira da li je PLJEVALJSKI ili DURMITORSKI ,,čist,,ili mješananac u mešini ili u kačici ! :) Miki_from_the_block 22-12-06, 23:13 Meni nije bitno ako partner druge vjere, problem je porodica. Ona nece htjeti da prihvati "stranca" u porodici. Da se partneri hoce odluciti da odu samostalno da zive, bez oca, majke, svekrve, svekra, strica itd. To je jedini problem u nasem drustvu! mala_mu 26-01-07, 14:17 ja mislim da se mi crnogorci slicni crncima. samo sto kod nas nema mitova i vazda je 20 cm - odakle god mjeris. hahahahahaha, Filipe legendo... Amelie 25-02-07, 16:53 da ja odgovorim na temu :) kad je prava ljubav u pitanju onda se sve zive prepreke mogu preci.kad je neka prolazna zajebancija u pitanju opet se moze preci jer se obicno i ne prica o takvim stvarima,ali kad se ipak stigne do njih onda pocne prica,tj to vise i nije prica nego nekakvo blentavo ubjedjivanje koje prerasta neminovno u vrijedjanje. ja sam izabrala opciju pod br 1...mislim da nikoga necu voljeti istim zarom,makar zivio taj neko vrata do mene,imali iste obicaje,kleli se u iste ljude...jednostavno.nekom se desi,nekom ne. Dejan 25-02-07, 23:18 Zasto da ne. Miki_from_the_block 25-02-07, 23:29 Desio se jedan slucaj da se u mom selu uzeli Srbin i muslimanka. Roditelji hoce da prihvate brak ako djeteu daju neutralno ime. Rodili su sina i dali su mu ime Kevin. Dakle, razgovorom se sve moze rijesiti i dogovoriti...:rolleyes: Dot 27-02-07, 02:11 da oprostite to je glupiranje...mislim to kad ti se neko mijesa. recimo ako vas dvoje ne mozete se sloziti oko imena onda vas dvoje ne mozete prevazici te razlike. do sad najduza veza (moja) je sa muslimankom(ja sam kao pravoslavac,mada je i to samo na papiru).cura je predivna i znaci mi vise nego iko ( za sad). kad bih se ozenio sa njom ,to bi znacilo odricanje citave familije,i na to sam uvjek spreman. mislim ko me ne podrzava u zivotu ne treba mi biti ni u blizini....zasto da mi neko soli pamet citav zivot. i obicno niko nije rasista dok se tako neko njegov ne spetlja sa nekim druge vjere rase ili cega vec...a onda se pokazu prava lica.... ja se svega odricem vec unaprijed Filip 27-02-07, 06:11 Desio se jedan slucaj da se u mom selu uzeli Srbin i muslimanka. Roditelji hoce da prihvate brak ako djeteu daju neutralno ime. Rodili su sina i dali su mu ime Kevin. Dakle, razgovorom se sve moze rijesiti i dogovoriti...:rolleyes: a dje nadjose Kevin... :D grunf 27-02-07, 08:16 Dobro je samo da nije Tarzan!!! :) milenaaaa 28-02-07, 21:04 druge boje koze..fuj Ne bih nikad...Znam da je to ruzno.ali posebno mrzim Crnce A Musliman,Katolik...i sta li vec....(druge vjere)....nije da mi je to sad nesto super,ali nisam ektremno protiv....sto da ne... frkadela 22-03-07, 23:50 Ja sam prije tri godine (cini mi se da ima toliko) bio u kracoj vezi (ljetnja avantura) sa jednom djevojkom iz Kenije... Aisa se zvala, bila je crnkinja, muslimanske vjeroispovijesti... Bilo nam je prelijepo... Dugo nisam mogao da prezalim rastanak... Rodney 09-04-07, 11:39 Crnkinje, meleskinje, brinete, plave i crne bez obzira na vašu boju očiju, ja vas i dalje sve jednako VOOOOLIIIIIIM!!! DYLAN DOG 24-06-07, 01:34 Bio sam u vezi sa Hrvaticom, dosta Srpkinja i Crnogorki, Mađaricom i Švabicom. Dakle, nemam predrasuda. Ajmo sad Skandinavija! :D grunf 25-06-07, 08:34 Crnkinje, meleskinje, brinete, plave i crne bez obzira na vašu boju očiju, ja vas i dalje sve jednako VOOOOLIIIIIIM!!! Pekam je uvek bio rasadnik talenata zato brate Rodni podržavam te i šaljem telegram podrške!:thumb_yello: anon1 25-06-07, 09:04 Zasto da ne? Zor_djevojka 09-12-07, 16:18 Nikad mi to nije smetalo...Smetaju mi i smatram ogranichenima ljude koji grade takve barijere i predrasude u ljubavi, prijateljstvu... nestasni_cipiripi 16-02-08, 14:32 Sinak nema te boje koze niti vjere niti bilo cega da bi je ja odbio.Jedino ako nije ka oni Karamela sa Pinka tj da ima muricu a ka zensko je Janjičar 16-02-08, 15:13 Dobro je samo da nije Tarzan!!! :) Ne diraj mi gradonačelnika.:nono2::character38542::yes513: Nema veze ništa. Važna je ljubav i dobar sex. explosion 16-02-08, 15:27 Procitala sam dvije stranice i divim vam se. Bas mi je drago sto je CG postala ovako otvorena, mada na primjerima iz okruzenja vidim da je situacija sasvim drugacija. Sto se druzenja tice ne zanima me koje je vjere neko, stvarno, imam prijatelja i katolika i muslimana. Medjutim, kad su u pitanju veze i brak, ne bih sebe mogla zamisliti u porodici druge vjere. Ne osudjujem "mjesovite" brakove, naprotiv, divim se tim ljudima, ali za sebe ne mogu! Progutajte me, ali tako je. Previse je tu razlika da bih se ja osjecala kako zelim. Razlicita tradicija, obicaji, shvatanja. Kad je brak u pitanju ovo sve vazi, e sad, ako je vezica, avanturica i sl. ne vazi sve ovo. Mladi, zaljubljeni ljudi sve lako prevazidju. milenaaaa 17-02-08, 16:31 Druge vjere da,ali druge boje koze nikad. pix,po milioniti put ne podnosim crnce zaboravix,slazem se s jelenom u potpunosti..jedno je veza,avantura s nekim druge vjere,ali brak...:/ ni ja ne bih voljela da mi se to desi,ali sigurno da mi to ne bi bilo ni presudno da se ne udam za njega...Nisam za to i shvatm ljude koji su eksplicitno protiv mjesovitih brakova,ali opet nikad se ne zna flowerchic 17-02-08, 16:38 Licno ne bih voljela da budem te sudbine,ali nikad ne reci nikad...Mada iskreno se nadam da me to nece zadesiti. frkadela 17-02-08, 20:48 Mada iskreno se nadam da me to nece zadesiti. Da budes druge boje koze? flowerchic 17-02-08, 20:51 Da budes druge boje koze? :)...Nasmija me :)...Ne,nego da zavolim celjade druge boje koze ili vjere...Sto znam ja sto me moze zadesiti:). frkadela 17-02-08, 21:09 Ako je crnac, moze da ti predje... Ali se opere... A i nije toliko strasno; ljepse je nego kad pocrnis u solarijumu... :) girl from venera 17-02-08, 21:10 Hm....što se tiče prijateljstva stvarno nemam predrasuda, imam prijatelja i poznanika različitih vjera i čak jednog mulata:) i stvarno se odlično slažemo, o vjeri ne razglabamo al blagdane si čestitamo...ali od veze s drugom vjerom pomalo zazirem! Vuče to dosta problema, od običaja vjenčanja, imena djece i njihovog vjerskog života itd. Da bi takva mješovita zajednica opstala smatram da se jedno mora odeći svoje vjere - pa tko je spreman na to nek izvoli svaka čast! U većini slučajeva, bar što ja znam, djeca iz mješoviti brakova postanu ateisti, valjda jadni ne znaju na koju stranu se okrenuti pa najboje onda nijednu! flowerchic 17-02-08, 21:13 Ako je crnac, moze da ti predje... Ali se opere... A i nije toliko strasno; ljepse je nego kad pocrnis u solarijumu... :) Ne crnim ja nikako...:wink3: mozak 17-02-08, 21:15 Hm....što se tiče prijateljstva stvarno nemam predrasuda, imam prijatelja i poznanika različitih vjera i čak jednog mulata:) i stvarno se odlično slažemo, o vjeri ne razglabamo al blagdane si čestitamo...ali od veze s drugom vjerom pomalo zazirem! Vuče to dosta problema, od običaja vjenčanja, imena djece i njihovog vjerskog života itd. Da bi takva mješovita zajednica opstala smatram da se jedno mora odeći svoje vjere - pa tko je spreman na to nek izvoli svaka čast! U većini slučajeva, bar što ja znam, djeca iz mješoviti brakova postanu ateisti, valjda jadni ne znaju na koju stranu se okrenuti pa najboje onda nijednu! imamo slično mišljenje...u suštini ako su osobe kosmopolite sve se može prevazići zarad ljubavi...ali što manja sredina više predrasuda...U Crnoj Gori su one još velike sa svake strane...ali što se mene tiče u suštini boli me uvo što će ko da kaže...jer ljubav nema oči.. frkadela 17-02-08, 21:16 Ne crnim ja nikako...:wink3: Pa e, ne treba rizikovati... :hug432: Slazem se sa Venericnom djevojkom u vezi toga da jedno mora da se odrekne svoje vjere da bi ta veza opstala... Ili bar da ni jedno ni drugo nisu zadrti vjernici... frkadela 17-02-08, 21:17 jer ljubav nema oči.. nema ni mozak, ako cemo iskreno... :D mozak 17-02-08, 21:23 nema ni mozak, ako cemo iskreno... :D ali sve vidi...;) Ribica 17-02-08, 21:30 Ja sam za, jer su djeca iz mješanih brakova najljepša:tongue: frkadela 17-02-08, 21:31 ali sve vidi...;) :D Ne, ozbiljno.... Dobro kaze mozak, ljubav nema oci... Ali ljubav nema ni mozak, tako da ako se dvoje pronadju, sloze i stvarno zavole, nece bas mnogo razmisljati o tome po cemu je partner drugaciji... Moze se u svemu doci do resenja... Batboy 18-02-08, 00:19 Nikad nisam imao problema sa drugom vjerom... Upoznao sam ljude različitih tipova kože.., stvorio kontakte i poznastva sa ljudima koji nisu iz moje zemlje.., nadam se da da ću za nekog od njih moći reći da mi je prijatelj (u svakom slučaju prijatelja je veoma teško steći...) Eeee sad je samo problem da li mi se neko sviđa ili ne... Npr. upoznao sam nekoliko djevojaka različitih rasa... Crnkinje (mislim rasne) mi se nikad nisu sviđale zbog debelih usana... Sve se bojim da bi me pojele kad bi mi prišle... (šala)... Eo' Japanke su mi veoma lijepe... Upoznao sam ih nekoliko.., iznanađujuće je koliko su slatke... Francuskinje takođe.., Mulatkinje znaju takođe biti blizu savršenstva... Nikad mi ne bi bio problem stupiti u vezu s njima... Pa čak ni stupiti u bračnu zajednicu, kada bih shvatio da je odnos između nas na nivou prstenovanja ;) Kad smo kod naših prostora.., sličnog sam mišljenja... S tim što postoji jedna mala kvaka... Pribojavam se da bi mi se moglo desiti da zaljubim i oženim za neku s kojom moj narod ima ''nerješene pravne i političke odnose''... Čisto zbog politike i mogućih problema (novih ratova) na ovim uzavrelim prostorima... Nadam se da me razumijete... :) Girl from venera Ne bih se složio s tobom.., ne mora čovjek biti ateista... Iz većine mješovitih brakova (za koje ja znam) djeca su sklona jednoj od religija.... I da dodam da je veoma mali broj ateista uopšte... Iskrena vjerska ubjećenja nikad nisu bila problem... Vjera nikad nije vodila ratove, već su se ratovi vodili u ime nje... Siguran sam da što je čovjek bliže vjeri (u bilo kojoj religiji) to mu je ona druga manje strana... Sa pravnim vjernikom niko nikad nije imao problema... Što se tiče mješanih brakova..., moram da napomenem.., sklon sam da mi družica bude žeMsko... (pod obavezno) :) mala_mu 18-02-08, 09:23 Nikad mi to nije smetalo...Smetaju mi i smatram ogranichenima ljude koji grade takve barijere i predrasude u ljubavi, prijateljstvu... Takodje, tako da su mi svi ostali postovi, vise nego smijesni. Osim Batov. girl from venera 18-02-08, 11:26 Takodje, tako da su mi svi ostali postovi, vise nego smijesni. Osim Batov. Nek si nam rekla!!! Blago tebi pa si osvještena i otvorena za saradnju :cheezy: i mi ćemo se truditi! mala_mu 18-02-08, 11:34 Pa bilo bi vam pametno. ako znam 13-03-08, 03:20 zanimljiva tema...i zanimljiva razmisljanja...mislim da je svako bio iskren bez obzira koliko se kome svidja koji odg...nova sam na forumu,citam vec nekoliko dana sadrzaje raznih tema i mogu vam reci da ste mi svi jednako zanimljivi..nego da se vratim temi. U vezi sam sa momkom druge vjere(musliman),volim ga-voli me,pricamo osvemu pa naravno i o vjerama,religijama,...sve je odlicno,i srecna sam jer razmisljamo siroko i u potpunosti se razumijemo. Koliko je bolje imati sto vise razlicitosti oko sebe,i prihvatiti ih kao takve-zivot je tada mongo vise sadrzajni i bolji...kao sto je i dobro da se na jednoj trpezi nadju razlicita ukusna jela koja valja probati. Zor_djevojka 13-03-08, 23:49 zanimljiva tema...i zanimljiva razmisljanja...mislim da je svako bio iskren bez obzira koliko se kome svidja koji odg...nova sam na forumu,citam vec nekoliko dana sadrzaje raznih tema i mogu vam reci da ste mi svi jednako zanimljivi..nego da se vratim temi. U vezi sam sa momkom druge vjere(musliman),volim ga-voli me,pricamo osvemu pa naravno i o vjerama,religijama,...sve je odlicno,i srecna sam jer razmisljamo siroko i u potpunosti se razumijemo. Koliko je bolje imati sto vise razlicitosti oko sebe,i prihvatiti ih kao takve-zivot je tada mongo vise sadrzajni i bolji...kao sto je i dobro da se na jednoj trpezi nadju razlicita ukusna jela koja valja probati. :yes513: P.S. Vas dvoje samo hrabro, jer zaista je lijepo chuti da postoje PRAVE ljubavi ;)... e, da je srece bilo , pa da je drug Tito dozvoljavao samo mjeshovite brakove, drugachije bi se pjesme pjevale..No, ajd' sad... Angelina75 13-03-08, 23:53 slazem se sa tobom rosse:bye1: ako znam 13-03-08, 23:58 Hvala ti, hrabrosti je zaista potrebno, posebno kada se nadjes u situaciji gdje vecina tako nesto ne podrzava...mada lako citam ljude,tako da mi i nije tesko da odmah znam sta stoji iza te price-vaspitanje,zrelost,itd itd...trudim se da svakog razumijem ali to ujedno ocekujem i od drugih. P.S. jupi sad i ja kao komentarisem na forumu:) dareP 27-04-08, 13:19 Ja sam spavao sa par Cehinja,Ruskinja,Ukrajinki,nemica i super je ko sa svakom zenom.Iskreno najlepse je sa bogatim Ruskinjama,nekako su mi najneznije! A ti curo ne brini sto je taj decko druge nacionalnosti,ako je on tebi ok i ako ti je lepo sa njim,pusti ti sve one koji laju sa strane,najvaznije je ono sto je izmedju vas dvoje,samo napred! Angelina75 06-07-08, 00:42 bas dugo nije pisano na ovoj temi..... nemam nista protiv razlicitih boja koze,svako treba da zivi vec kad mu je dat zivot ali ja zaista ne bih mogla niti ikad pristala da imam partnera crnca ,Kineza ili Indijca.....nekako prema njima imam odbojnost...ne mogu sebe da zamislim nekog takvog...nikad nisam imala niti mastu o njima kao potencijalnim mojim partnerima...verujte mi da otkako su se Kinezi naselili na prostore nase bivse SFRJ pa i sire, vidim kakvo im je ponasanje,kultura ,nacin zivljenja pa i sam njihov izgled,meni se uopste to sve ne dopada.....a mislim da je sve to izuzetno bitno da bih zaista imala partnera ne samo za ljubav nego i za zivot..... o crncu nisam znala nista osim njihove boje koze koja mi se nikad nije svidjala a nisam znala zasto, sve dok nisam s njima radila u jednoj stranoj svetski poznatoj kompaniji u Ceskoj ,imaju neki specifican miris tela koji ostavlja trag cak i pored parfema....secam se da je sto preko puta mene bio sto za kojim je radio crnac i s kojim sam radila na istom projektu te sam se stalno mrstila stojeci pored njega da me je cak u jednom trenutku menadzerka pozvala u kancelariju da me upita zasto pravim grimasu uvek kada stanem pored njega ( zena primetila)......ali ja prosto nisam mogla da izdrzim smireno stojeci ....mozda se to toliko i ne oseti ali ja imam izuzetno osetljivo culo mirisa,verovatno delom zbog toga sto patim od alergije i bronhitisa od svoje 10te godine zivota te i te neke po mnogima neosecajne mirise ja osetim!:frown: i kako onda jos da legnem s njim u krevet??...ma nema sanse..a i nikad mi se nisu svidjale njihovi beli dlanovi i stopala...mnogo odudaraju od njihove boje koze....i ta faca....:nonono:......nemam nista protiv njih neka zive svoj zivot...ali ne sa mnom kao partnerkom....nemam nista protiv i da mi budu komsije ali sto dalje od mog kreveta! opet Indijac..ni oni...nikako mi se ne svidjaju:nonono:....ma ni njihov nacin zivljenja niti njihov izgled....niti bih ikad pozelela da mi takav bude partner...u startu bih mu rekla iskreno... ali napr. Indijanac...e to vec moze....:yes513:......bas bih mogla da udjem u vezu/brak s njim....svidja mi se i njihova boja koze,kosa,usne,gradja tela ( naravno ne oni debeli:biggrin:...podrazumeva se kakvi!),njihova mitologija,kultura,interesantan nacin zivota,....nesto sve imam u glavi da su izuzetni ljubavnici...hehehhe...ma i da nisu.... a sto se tice druge vere.....ja s tim nemam problema....ja sam imala vezu i sa katolikom i sa muslimanom....potpuno normalno prihvatam drugu veru....ja na to ne gledam! Predator 06-07-08, 01:49 bitna je psiha, da smo na istoj talasnoj duzini i da mi je bogami lijepa, sve ostalo je nebitno . thundercat 06-07-08, 15:49 Nisam protiv ali smatram to pogresnim izborom. Svakom svoje. Da je bog hteo da budemo svi isti ne bi nas ni napravio razlicitim .. Last_Insight 06-07-08, 16:33 crnci uvijek dolaze u obzir jel tako cure :D tu brzo pada "unutarnja" ljepota :D medijum 06-07-08, 18:43 Nisam protiv ali smatram to pogresnim izborom. Svakom svoje. Da je bog hteo da budemo svi isti ne bi nas ni napravio razlicitim .. e vala si ga reko....a kako se to covek ralikuje od coveka????? thundercat 06-07-08, 18:55 e vala si ga reko....a kako se to covek ralikuje od coveka????? Pa procitaj naslov teme .... Ti mislis da su svi ljudi isti? medijum 06-07-08, 19:01 naravno da mislim,ljude ne mogu deliti po onome sto je u naslovu...mislim da su ljudi jedni druge tako klasifikuju iz sopstvene ogranicenosti...to je moje misljenje... OCTAVIAN 06-07-08, 19:12 za mene to nema veze, obzirom da sam ateista religija mi je potpuno nebitna. Naravno, pod uslovom da ta osoba nije neki religiozni ekstrem, sa takvom ne bih mogao da je bilo koje vjere. Sto se tice boje koze to je skroz nebitno, ima lijepih zena svih boja koze thundercat 06-07-08, 19:13 naravno da mislim,ljude ne mogu deliti po onome sto je u naslovu...mislim da su ljudi jedni druge tako klasifikuju iz sopstvene ogranicenosti...to je moje misljenje... E, pa sad bi ja mogao da kazem da si ti idealista... Ipak su drugaciji , sto naravno ne znaci da su gori , ali znaci da ce se razlike pre ili kasnije ispoljiti , a onda..... medijum 06-07-08, 19:21 ma cekaj kako su drugaciji,sto ti je amer drugaciji od engleza,spanca,grka....covek je covek,razlike koje ce se ispoljiti medju vama su razlike koje postoje i da si pored nekog ko je krsten gde i ti i zivi ti u komsiluku,zaboga...to nije idealizam nego realizam;) thundercat 06-07-08, 19:46 ma cekaj kako su drugaciji,sto ti je amer drugaciji od engleza,spanca,grka....covek je covek,razlike koje ce se ispoljiti medju vama su razlike koje postoje i da si pored nekog ko je krsten gde i ti i zivi ti u komsiluku,zaboga...to nije idealizam nego realizam;) To je tvoje vidjenje. Ja se ne slazem. Neka amerikanaca , spanaca i ostalih tamo gdje jesu, pravi i najbolji ljudi su oko tebe... medijum 06-07-08, 20:17 To je tvoje vidjenje. Ja se ne slazem. Neka amerikanaca , spanaca i ostalih tamo gdje jesu, pravi i najbolji ljudi su oko tebe... ako mislis da su pravi zato sto su iste vere boje i nacije...tesko tebi,takvi kriterijumi dovoljno govore kakvi su ljudi oko tebe...ne mislim nikog da prepravljam prosto mi je samo neshvatljivo kako neko mpze imati takvo vidjenje stvari,to je ravno nacionalizmu,a time se bar ja nikad ne bih mogla vodit i ponosit!!!! timi 06-07-08, 20:28 pa o tome ne moze napamet... samo znam da je ljubav cudo i da nema prepreke koju ne moze da savlada... ima ih mesovitih mnogo uspesnijih u vezi. nego recimo iz istog mesta koji su zajedno rasli i potpuno iste vere i nacije... pehar 08-07-08, 02:19 Moj bivsi decko je katolik.Meni to nije smetalo,ali njemu jeste,sto sam pravoslavka.Uvek je bilo nekih besmislenih zacackoljica,zato je i ostao bez mene mistique 08-07-08, 12:29 Isto tako ,1moj ex je musli ,pa mu je smetala moja vjera ... samo nek je zdravo ... pravoslavci su ,izgleda,najtolerantniji u pogledu mijeshanja vjera i kultura.. Veoma je mali broj ljudi pravoslavaca koji su duboko zagrizheni za svoju vjeru ,stvarajuci zid oko sebe za ljude ostalih vjera.. Dok je kod islama druga pricha. Njima je milije da budu sa zhenom pravoslavne ili neke druge vjere ,koja udajom postaje potencijalna muslimanka,nego da njihova zhena bude sa chovjekom druge vjere.. Zhensko dijete-tudja vechera.. Meni vishe nije svejedno iz razloga shto sam svashta prosla kroz vezu sa gore pomenutim i mislim da vishe od drugarstva sa muskarcem muslimanske vjeroispovjesti necu imati. milenaaaa 05-08-08, 13:38 Pretpostavljam da ova tema mora biti nedje, ali ja je ne mogu naci, pa ako vec postoji prastajte i ovu zakljucajte :annoyed_h4h: Ljubav s nekim druge vjere?? Ja nikad nisam bila za to, ali vala ni nesto protiv.. Uvijek sam mogla da se druzim s nekim druge vjere, i nikad nisam ni pomislila na tu neku nazovi razliku.. Ali sad kad se meni desilo, e onda ne znam sta da mislim... Od juce smo zajedno, ali se znamo vec godinu dana, neki mi kazu da prekinem, da cu se samo vezati, neki kazu ma pusti vjeru to nije bitno ako je vama lijepo.. On je predobar, meni nije stalo jos uvijek toliko, drag mi je i to je sve...ne znam sta da radim...Ali vjerovati ne mozete koliko je to stvorenje pazljivo.. Pa jeste li vi nekad izlazili s nekim druge vjere, kako je to uticalo na vas, reakcije porodice, okoline...i na kraju biste li se mogli udati/ozeniti za nekog druge vjere? Meni je vec bas dobar drug rekao da nece ni da se upoznaje s njim,a i da njegovu djevojku sklonim od njega, koja je meni btw najbolja drugarica.. i da sam luda..nisam normalna i sve to :( Okugata 05-08-08, 13:50 au milena.....:( Ako mislis samo zezanje, malo izlazenja i to je to, ali na brak ni ne pomisljaj. Mozda to vama nece predstavljati problem, ali vashim porodicama hoce. Eto, moja majka je ucinila tu gresku i njena rodjena sestra. A pokojni deda teski komunista i pukovnik u ratu. Nemas ni predstavu koliko roditelji znaju da naprave halabuku oko toga. A da ne kazem, koliko to kasnije u braku pravi problem, kad ljudi ostare i nemaju onu oshtrinu i fokus. milenaaaa 05-08-08, 13:59 Ja stvarno brak s 20 godina, ne planiram, ali Boze moj nikad se ne zna sta se moze desiti.. Zato ne bih voljela, a kako sad da prekinem..goreg osjecaja odavno osjetila nisam..Jos se mi odavno druzimo i s fakulteta znamo... A hvala na savjetu, to najbolje znaju djeca iz mijesanih brakova..sami su svjedoci stanja u kuci i slicno.. Okugata 05-08-08, 14:04 Ja stvarno brak s 20 godina, ne planiram, ali Boze moj nikad se ne zna sta se moze desiti.. Zato ne bih voljela, a kako sad da prekinem..goreg osjecaja odavno osjetila nisam..Jos se mi odavno druzimo i s fakulteta znamo... A hvala na savjetu, to najbolje znaju djeca iz mijesanih brakova..sami su svjedoci stanja u kuci i slicno.. Polako Milena, uzivaj sad sa njim, ko zna sta ce se sve jos izdesavati ;) milenaaaa 05-08-08, 14:21 druge boje koze..fuj Ne bih nikad...Znam da je to ruzno.ali posebno mrzim Crnce A Musliman,Katolik...i sta li vec....(druge vjere)....nije da mi je to sad nesto super,ali nisam ektremno protiv....sto da ne... rakoh ja to nekad.. mislila sam sve mi se moze desit sem to...:helpsmilie: OCTAVIAN 05-08-08, 15:12 Nisam protiv ali smatram to pogresnim izborom. Svakom svoje. Da je bog hteo da budemo svi isti ne bi nas ni napravio razlicitim .. Tebi je Sveto Marovic neki rod :D wawy 05-08-08, 15:31 Isto tako ,1moj ex je musli ,pa mu je smetala moja vjera ... sto znaci musli? Okugata 05-08-08, 15:38 sto znaci musli? musliman ginger 05-08-08, 15:40 au milena.....:( Ako mislis samo zezanje, malo izlazenja i to je to, ali na brak ni ne pomisljaj. Mozda to vama nece predstavljati problem, ali vashim porodicama hoce. Eto, moja majka je ucinila tu gresku i njena rodjena sestra. A pokojni deda teski komunista i pukovnik u ratu. Nemas ni predstavu koliko roditelji znaju da naprave halabuku oko toga. A da ne kazem, koliko to kasnije u braku pravi problem, kad ljudi ostare i nemaju onu oshtrinu i fokus. nemam nikakvih predrasuda glede vjerskih opredjeljenja ako je osoba odgovarajuća i volite se ništa nemože se spriječiti između vas čak niti porodica, kao što je kod tebe slučaj-da se umiješa i stvara komplikacije, na koncu konca- šta ima porodica da se miješa u nečiji privatni život???!! ja sam za slobodu i za toleranciju.. rodbina, bliža ili daljnja neka se drži na pristojnoj udaljenosti ukoliko namjerava "dijelit savjete" svatko ima pravo na svoju ličnu sreću i zadovoljstvo kakvo god ono da bilo a taj pokojni deda komunista je odabrao na isti način svoju suprugu i nitko mu se nije petljao u to- neka pusti i on na miru svoje |