View Full Version : Wimbledon 2008 (ž)
http://nonstriker.files.wordpress.com/2007/06/wimbledon.jpg
Jos 11 dana do pocetka najveceg turnira. Nakon povlacenja Zastin Enan, mnogo je teniserki koje pretenduju na titulu ove godine.
Branilac titule je Venus Williams. Cini se da ce joj najveci konkurenti biti osvajacica Roland Garrosa Ana Ivanovic, Jelena Jankovic i Marija Sarapova. No, rezultat proslogodisnjeg turnira ukazuje da su iznenadjenja itekako moguca.
Pa da krenemo - ko je po vama najveci favorit za osvajanje i zasto? Koga vidite u finalu? Ko moze da iznenadi?
Jos malo je ostalo...
http://www.abc.net.au/reslib/200707/r158478_576268.jpg
Evo ja glaso za Sarapovu.
Pre neki dan ja i drug tako pricali o tenisu i on slucajno pomenu Jennifer Capriati i njene uspjehe na turnirima pa me zanima sta bi s njom, jel zavrsila/prekinula karijeru,ili?
glasax za anu, maad tu je i sarapova......
a ni sestrice vilijams nisu za potcjenit...
Ana ce da ih sve pospremi, mada ce i Jelena daleko da dogura po mom misljenju.
Sarapova je uvijek nezgodna na brzim podlogama, a one krave od sestara Vilijams nemaju sanse.
dobila je Ana danas lagano, izgleda da je u odlicnoj formi. Samo sto joj je grdna ona nova adidas oprema, mnogo je ljepsa bila stara
Matador, bez davanja tih epiteta ubuduce, da ne bismo brisali
a morao sam, jer kad pocnu da se derinjaju...:)
Jelena juce rutinski...
dobila je Ana danas lagano, izgleda da je u odlicnoj formi. Samo sto joj je grdna ona nova adidas oprema, mnogo je ljepsa bila stara
Matador, bez davanja tih epiteta ubuduce, da ne bismo brisali
a kakav mi je kum :wacko:
hehehe.. :)
i ja merzim sve crnce, pa i one sestrice.mada Serena ce daleko dogurati, na moju veliku zalost...
znam, ni ja ne volim kad vriste, pa moram smanjiti ton zbog toga, ali uvijek se mogu odabrati neki prikladniji izrazi :) Ipak je ovo pdf "Tenis", bijeli sport, pa bi valjalo da se i ponasamo u skladu sa tim.
Aoooo, izgubi mi Ana prvi set od ove francuskinje. Ne znam sta se desava na tom mecu, posto pratim Djokovica i Safina, ali ovo mi ne mirise na dobro :(
Ana se mnogo muci, jako lose igra. Evo sad dolazi do brejk lopte, valjda uzme ovaj set, pa posle da nekako dobije sledeci. Ajmo ANAAAAAA
Uffff, izvuce se Anci, spasi 2 mec lopte. Ajde sreco moja, mozes ti to :)
Teška je ova Francuskinja... Ana nekako kao umorna.
Aooooooo ovoga Ivanovica debila, ne mogu da vjerujem kakav glupan! 6-6 u trecem setu, i on najavljuje taj brejk, i jos ladno pocinje novi gem, pise u uglu gore 15-0 i on veli osvaja Ana prvi poen u TB... Izvinjavam se, izgleda da ipak nije TB. Da, u trecem setu nema TB, igra se na 2 gejma razlike. Aoooooo ne mogu da vjerujem ovo jbt. Pih, sta ja moram da gledam
Aaaaa srce moje, dobila je konacno :) Uh, nadam se da je ovo danas bio samo los dan i da ce biti bolje u nastavku! Ajmo Anaaaaaa
a mnogo bi bilo i da je anchi ispala.problem je bio jedino servis koji je toliko bitan na vimbldonu...pa brate..45% prvog servisa u prvom setu..moze to bolje...sad nek se odmara malo i aj djelji opet :D
Ne mogu da vjerujem da se ovoliko namučila.., koji slowmowing u nogama...
phenomenon 25-06-08, 21:44 Dobar tenis kako god, francuskinja je odlicna teniserka, vrlo je malo grijesila, uzbudljiv i naporan mec, ipak su to zene a igrale su 3 sata.... svaka cast za ovog meda&secera od ane....
Treba srecu i zasluziti:)
qq kako sam se bila okinula.
ne daj boze da je izgubila..
dobro je sad, samo da bolje malo igra ove sledece meceve :)
lutkica mala :)
Devenport predala mec zbog povrede, Sarapova izgubila od neke anonimne Ruskinje, i to ubjedljivo. Ostale su jos sestre Wiliams, Ivanovic, Jankovic i Safina od igracica koje po meni mogu osvojiti. Sarapova je definitivno u krizi, prvo RG pa sad ovdje se izblamirala.
Sestre Williams su kao zhivotinje..
kakve sapi imaju ..
neka ispadaju favoiti, sto amnje konkurencije za anchy to bolje
ali one venus i serena...uzasssssssss
Odlicne su teniserke.
Mogu samo da im se divim.
ja sam nesposobna i reket da drzim ,a ne da shibam ono djule od loptice (sh cini m x a :D)
uzivam gledajuci taj sport..
nemam mrznih likova,samo favorite:D
Kad Venus servira Rafa se crveni..:D
Danasnji raspored u obje konkurencije, mecevi na centralnom terenu i terenu 1 pocinju u 14.00, dok mecevi na terenu 2 pocinju u 13.00.
Centralni teren
Roger Federer (SUI)[1] vs Marc Gicquel (FRA)
Amelie Mauresmo (FRA)[29] vs Serena Williams (USA)[6]
Mario Ancic (CRO) vs David Ferrer (ESP)[5]
Teren 1
Lleyton Hewitt (AUS)[20] vs Simone Bolelli (ITA)
Ana Ivanovic (SRB)[1] vs Jie Zheng (CHN)
Marat Safin (RUS) vs Andreas Seppi (ITA)[29]
Teren 2
Svetlana Kuznetsova (RUS)[4] vs Barbora Zahlavova Strycova (CZE)
Tomas Berdych (CZE)[11] vs Fernando Verdasco (ESP)[22]
Marcos Baghdatis (CYP)[10] vs Simon Stadler (GER)
nestasni_cipiripi 27-06-08, 18:33 a nemo mi se milena nervirat bore ćeš dobit
cipiripi, ne diraj mi kumu :) Kako je oduva prvi set, ovo je strasno. Evo i brejk napravu odmah u drugom, ali ga Ana na vrijeme vrati. Nadam se da ce mec imati slican tok kao i onaj prvi, samo da ne bude onih mec lopti da mi fotelja ne strada
Izgubi Ana 2-0. Pih, bas se mucila i u prvom kolu, vidjelo se da nesto ne ide. Vrlo je moguce da ce kratak biti njen boravak na prvom mjestu WTA liste, sad cu bas da izracunam koliko ce izgubiti zbog ispadanja
Ako sam dobro izracunao, Ana je ovim porazom izgubila 390 poena. Obzirom da je i Sarapova koja je druga na listi ispala, ona je sigurno nece prestici, ali bi lako mogla Jelena Jankovic koja je prosle godine ispala u cetvrtom kolu, te ce joj biti dovoljan plasman u polufinale da dodje na prvo mjesto. Sansu da dodje na prvo mjesto ima i Kuznjecova ukoliko se plasira u finale i istovremeno bude na turniru plasirana bolje od Jelene Jankovic.
3. kolo
(8) Cakvetadze (RUS) - Rodina (RUS) 6:4, 6:3
Matek (USA) - (11) Bartoli (FRA) 6:4, 6:1
(18) Vaidisova (CZE) - Delakva (AUS) 6:2, 6:4
(15) Savaj (HUN) - Medina Garigues (ESP) 7:6, 2:6, 6:2
(4) Kuznjecova (RUS) - Zahlavova Stricova (CZE) 6:2, 6:4
(6) S. Vilijams (USA) - (29) Morezmo (FRA) 7:6, 6:1
Zeng (CHN) - (1) Ivanovic (SRB) 6:1, 6:4
(14) Radvanska (POL) - Pavljucenkova (RUS) 6:3, 6:2
Derek_Trotter 27-06-08, 22:22 Ja upravo glasah za Anu jer nisam znao da je izgubila:D
desert-eagle 27-06-08, 22:44 Mada gledajuci drugo kolo u kojem se Ana mucila ovo za mene i nije iznenadjenje.
ali da onako ubjedljivo izgubi...to je cudno...
Ovo je samo jedan turnir,jedan mec... Mislim ipak da je ona izgubila mnogo vise od trnira ili meca,bojim se da je izgubila glavu.
Pariz jos drma ocito
Ne drma nju Pariz nego degenska priprema za Vimbldon. Ko jos ide posle Garossa u Japan na neki bzv turnir i onda se vraca za London??? Nije imala ni 5 dana pauze pred pocetak Vimbldona. Ali ocito je da spoznori rade svoje...Zalostan je zenski tenis al' stvarno. Jedino sto je pozitivno je sto ima ovih ruskinja mali milion koje stvarno igraju extra i napreduju konstantno. Ani nek je sa srecom ali ove 2 nedelje sto je bila na celu liste su puna kapa.I da, Jelena Jankovic rules :D
gubi i Dementijeva, dako i 5og nosioca ispratimo :D
Jelena izgubila prvi set 1:0
ali sad je uzela brejk, pa je 1:0 u drugom setu
ja en znam sta je ovo ove godine....
ja en znam sta je ovo ove godine....
opaka neka bolest :D
al dobro..dobila jecka...sad svi za tipsija.
aaaaaaaa debila ovog Ivanovica na IN, jel ovo moguce? Opet covjek najavljuje TB u trecm setu, i to po deset puta ponavlja. Nevjerovatno. Ima li kakac telefon ili mail da im se moze skrenuti paznja na ovu neznalicu?
Izgubi i Jankovicka... Spade slika srpskog tenisa na Janka, ko bi to rekao. Jankovicka danas slabo koncentrisana. Cini mi se da je konkurencija mnogo ujednacenija u zenskoj konkurenciji nego u muskoj.
molim?
od koga izgubi?
strashno....
Radwanska dobi Kuznetsovu
jupiiiiiiiiiii :)
ostadosmo bez 1,2,3 i 4 nosioca vec u somini finala.
peti ej Dementijeva koja trenutno vodi :)
Navijama za Radwansku od sad..
moguce da ana ipak ostane br 1....
nema tu mozda, ostace prva sigurno
Kuznjecova izgubila, Ivanovicheva i dalje prva na WTA listi
BEOGRAD, 30. juna 2008. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanovich ostache na prvom mestu najnovije WTA rang liste, possto je Poljakinja Agnjesska Radvanska danas pobedila ccetvrtog nosioca Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:4, 1:6, 7:5 u ccetvrtom kolu Vimbldona.
Kuznjecova, trenutno trecha na WTA listi, bila je jedina teniserka koja je mogla da prestigne Ivanovichevu, koja je eliminisana u trechem kolu od Kineskinje Dji ZZeng.
Pored Kuznjecove, Ivanovichevu su mogle da prestignu Jelena Jankovich i Ruskinja Marija SSarapova. Jankovicheva je danas izgubila od Tajlandjanke Tamarine Tanasugarn u trechem kolu, dok je SSarapova porazzena u drugom kolu od zemljakinje Ale Kudrijavceve.
Ivanovicheva je prossle godine igrala polufinale Vimbldona, kada je porazzena od Amerikanke Venus Vilijams.
Janković poludjela: Mogli su me staviti i na parkiralište, do igrališta sam išla helikopterom
DRUGOJ tenisačici svijeta Srpkinji Jeleni Janković nije najbolje sjeo poraz od Tamarin Tanasugarn u osmini finala wimbledonskog Grand Slama. Niti činjenica da 31-godišnja Tajlanđanka uživa u najboljim danima karijere, nije utješilo srpsku tenisačicu koja je frustrirano napala organizatore u All England klubu. Razlog njezina nezadovoljstva leži u tome što su ju kao drugu tenisačicu svijeta smjestili na 18. teren, a ne na centralni, čime je očito stradao njezin ego.
"Mogli su me staviti i na teren broj 38. Stavili su Venus Williams na drugi, a mene na 18." grmila je na press konferenciji Janković.
"Imala sam osjećaj da igram na parkiralištu, a ne na tenis centru. Gotovo da mi je trebao helikopter da stignem do terena gdje sam igrala", ljutito je dodala.
Janković je tijekom susreta pokušala sve, pa je u više navrata pokušavala i promjenom reketa, no neumoljiva Tanasugarn odlučila je iz petog pokušaja napokon proći u četvrtfinale Wimbledona. Planove joj nije mogla pokvariti niti ozljeda leđa koja ju muči ovih dana.
"Njezin je servis sranje"
Srpkinji je smetao i neobično spor servis Tajlanđanke koja je dobar dio meča servirala tek oko 110 kilometara na sat zbog prije spomenutog problema s leđima.
Jelena nije propustila komentirati niti taj detalj.
"Bilo je tako teško to reternirati. To je sranje od servisa", iz Janković je progovarala frustriranost.
A zadovoljnu Tanasugarn nisu previše zanimali Jelenini problemi, ali je zato šaljivo progovorila o svojoj sljedećoj suparnici Amerikanki Venus Williams.
"Uvijek me do sada pregazila. Ma nije bitno, važno je da sam ja u četvrtfinalu", izjavila je.
Izvor: www.index.hr
-----------------------------------------------------------------------
E pa evo zasto nikako ne volim Jelenu. Pih, ona je bruka za tenis. Jos se ne sjecam da je izgubila mec a da za to nije okrivila nekog drugog ili povredu. Sad joj smeta sto protivnica sporo servira. Mozda bi joj bilo lakse sa Venus koja bi je gadjala servisom od 210 km/h.
Cus smeta joj sto je igrala na terenu br.18. Prije svega, iako je broj terena 18, to je teren koji je na petom mjestu u cijelom kompleksu po broju mjesta za gledaoce (1600).
Drugo, i njoj i protivnici je teren bio isti, i morali su preci isti put da dodju do terena.
I trece, na Wimbledon-u se mnogo vise gleda koliko je ko uspjesan na turniru, nego mjesto na listi, kad je raspored u pitanju. Jankovicka nikad nista nije napravila na tom turniru, i ne moze ocekivati status zvijezde. Sa ovakvim ponasanjem pogotovo...
Parovi cetvrtfinala:
Jie Zheng v Nicole Vaidisova
Agnieszka Radwanska v Serena Williams
Elena Dementieva v Nadia Petrova
Venus Williams v Tamarine Tanasugarn
Zato ni ja ne volim Jelenu
uvijek ima neku primjedbu kad izgubi...
i cudi me da nije rekla da je bila povrijedjena, jer joj vazda fali nesto kad ne dobije mec.....
Danasnji rezultati zenskih cetvrtfinala:
S.Williams d. A.Radwanska 6-4 6-0
E.Dementieva d. N.Petrova 6-1 6-7 6-3
J.Zheng d. N.Vaidisova 6-2 5-7 6-1
V.Williams d. T.Tanasugarn 6-4 6-3
Dakle, polufinala su:
S. Williams v Zheng
V. Williams v Dementieva
Mecevi zenskog polufinala se igraju u cetvrtak.
NEsto imam osjecaj da se sestrice W danas tako lagano da se prosetaju do finala. Mislim da ih jedino kisa moze usporiti malo :)
Danas u 2 sata na centralnom terenu pocinju mecevi zenskog polufinala:
Elena Dementieva (RUS)[5] v. Venus Williams (USA)[7]
Jie Zheng (CHN) v. Serena Williams (USA)[6]
Venus slomi Dementijevu u prvom setu, evo vodi 4-1 i servira, vec je 2 brejka napravila. Nadam se da ce vrijeme posluziti, prodje ovaj turnir bez mnogo kise
Odusevila me ova Kineskinja Zheng protiv Serene, kako je dobro odigrala drugi set, imala brejk loptu, ali ipak nije mogla protiv masine :) Svaka joj cast anyway.
Finale po ocekivanju - udarice sestre jedna na drugu. Cini mi se da je Venus trenutno u boljoj formi, ali vidjecemo...
Jedva cekam opet da gledam njih dvije na terenu :) bice gusto :)
Joooj.., nikako ne volim da gledam ''sestrice''...:unsure:
Svejedno mi je koja će da pobjedi.., titula u svakom slučaju ide u istu kuću... :redface:
Mozemo da ih volimo ili ne, ali njima svaka cast! Sad gledam danasnji raspored meceva, to je sprdnja. Prekjuce su igrale polufinala u singlu, juce su igrale polufinale u dublovima, danas u 3 sata igraju finale u singlu, a oko 5 sati finale u dublu. Stvarno za to treba imati snage i koncentracije
Osvoji Venus, sasvim zasluzeno. Odlican je mec bio danas, stvarno sam uzivao, mnogo zanimljiviji od mnogih muskih meceva
nestasni_cipiripi 05-07-08, 18:06 Moze li se vidjet kako je ko i kad glasao na anketu?
ja sam samo 3 gema prva gledala, vodila je serena..
jel bila tuzna :(
ili je srdacno cestitala sestri... :P
nisam odgledao sami kraj, morao sam da izadjem. Malo se nervirala tokom meca, ali to je za nju normalno. Za sat vremena igraju finale dubla
Moze li se vidjet kako je ko i kad glasao na anketu?
Anketu sam stavio da bude tajna, ne mozemo vidjeti ko je koga glasao. Pitaj Dereka, mozda on moze da vidi ako ti je bas bitno
Na svim VB forumima ankete koje su anonimne ostaju anonimne.., ne samo za članove veći i za moderatore.., supermoderatore i administratore...
p.s. Gledao sam meč.., dobra igra ''sestrice'' Venus... :)
ako koga zanima ja sam za anu glasala :D
ja sam u obje konkurencije glasao sa proslogodisnje pobjednike. Jednog sam pogodio, nadam se da cu i drugog :D
|
|