View Full Version : Trcanje

Mjau
18-10-06, 12:31
Koliko praktikujete trcanje? To je definitvno dobar vid rekreacije. Posebno za mrsavljenje :D Ja sam trcala na nekom skolskom terenu leti. I osecala sam se super. Iako sam u to vreme spremala 2 jako teska ispita, nisam bila ni malo nervozna. Polozila sam ih bez problema :D Ali sada mi neka deca cesto zauzmu taj teren, pa ne mogu sebi naci puno prostora za to. Ljudi koji su iz Bg dobro znaju da je ovo sivi grad, ili bolje receno, retko mozes naci neki parkic..neko zelenilo..:( A trcanje na traci u teretani..nije bas isti feeling :(

Miki_from_the_block
18-10-06, 14:27
Jako praktikujem trcanje. Nije zbog rekreacije ili mrsavljene, nego licno zbog sticanja kondicije i rasterecuje me od psihickog napora. Zavisno od situacije, da li pod stresom ili nervozan, iz cista mira presvucem se i odem na dzoging. Posle tog se super osjecam, rasterecen.

Mjau
18-10-06, 23:41
A gde obicno trcis?

Miki_from_the_block
19-10-06, 14:55
Nedaleko od moje kuce nalazi se gradski stadium, za 5 min mogu da stignem do njeg i tako god mi je cejf da trcim odem tam.
Jel` se bavis nekim sportom? Ja obozavam kosarku i odbojku, za razliku od fudbala sto mi ne ide bas, licno smotan sam, iako sam veliki ljubitelj nogometa...

+..graveyard..+
19-10-06, 15:06
ja trcim ljeti na pomocnom stadionu...
i uvijek se dobro pripremim za nadolazecu sezonu

Mjau
20-10-06, 16:31
Nekada sam trenirala karate, bolje receno kao klinka. Ali sam iz hira batalila, kao i mnogo stvari u zivotu. I dan danas se kajem. Ako nista drugo bar sam mogla da se bavim plesom..uzivam u tome, i verujem da bi imala nekih uspeha :D
Inace, ovako samo rekreativno. Mozda sam i stekla neku fobiju po pitanju ozbiljnog bavlejnja sportom, jer sam u osnovnoj skoli imala takvog kretena od nastavnika, da nas je vredjao, omalovazavao, maltretirao do gubljenja svesti i padanja u nesvest. I mnogi su izgubili svaku volju za sportom. Sto je najgore, prema momcima je i bio ok, a devojke je smatrao za nevidjene glupache i nesposobnjakovicke... Nije ni cudo... Trauma :(

Miki_from_the_block
22-10-06, 20:38
I ja sam nekada karate trenirao, stigao sam 4 KYU-a i do kate Hagencu i Empi, to su bile posljedne. Karate sam jako volio, nijedan trenig nisam propustio, a imali smo tri puta sedmicno trenig. Od kad je trener nas napustio, poceo sam da se vise posvecujem kosarci. Kad bi nekad imao ponovo priliku da pocinjem sa karateo iskoristio bi je, ma i kad bi morao ispocetak morao poceti. A ti, bil` ti ponovo pocela da karate treniras?

Pozdrav,Miki ;)

ikarus
25-10-06, 21:16
Bravo deco ! Trcanje je divna stvar ! i ja sam trcao
ali sada nemogu zbog kicme.Bavio sam se rukometom i
padobranstvom a voleo stoni tenis. Imam savrsenu liniju
za svoje godine /59/ i to zahvaljujuci urednom zivotu.
Jos uvek neke neprofesionalce duplo i troduplo mladje
"Tucem" u stonom tenisu. Trcanje povecava volju na
zivot i zdravo je.
Kad se hoce uvek moze da se nadje vremena za sport
par puta nedeljno.
Pozdrav !

Mjau
01-11-06, 14:01
Svaka cast, sad si me odusevio...da ne persiram ???
Trcanje je majka za mrsavljenje...?

ikarus
01-11-06, 23:58
Mi smo svi ovde mala familija i persiranje je izlisno - jedino ako neko nastoji na tome.
pozzz !!!

grunf
02-11-06, 09:01
Na žalost da trčim ne smem zbog kolena i sportske povrede ali pešačim i to do 15 km !!!!

Mjau
02-11-06, 15:16
Najbolje je praktikovati ujutru, na prazan stomak.

Filip
03-11-06, 04:50
Najbolje je praktikovati ujutru, na prazan stomak.

ja sam cuo da je jutro najbolje za nesto drugo. a uvece trcis. valjda je fatas.

Mjau
03-11-06, 20:16
Ne brini i to drugo praktikujem ujutru :D Jedino se tad ne ljutim kad me probudi na taj nacin :D
Trcanje, tj. bilo koji kardio je najbolji ujutru radi mrsavljenja.

_PlAwuSha_(bojana)
05-11-06, 13:13
to mi je neka vrsta hobija...volim da trcim...to svakodnevno radim...

Mjau
05-11-06, 19:44
U koje doba dana praktikujes trcanje? I koliko vremenski dugo trcis?

Ena
26-12-06, 02:16
Ja obicno trcim u predvecernjim casovima. Iako sam nisam spavalica, ujutru nisam bas raspolozena za neke vece aktivnosti.

Zimi posto vrijeme i nije bas za trcanje, obicno idem na aerobik.

Derek_Trotter
26-12-06, 10:52
Obozavam fudbal ali posto se ne mozemo skupiti (svi se vade da nemaju vremena) vozim bicikl. Posto je vani hladno planiram da uskoro nabavim neki sobni bicikl. Ima li ko iskustva da mi preporuci neko kvalitetno?

Bon Jovi
26-12-06, 16:58
otkad mi je nastavnik zakljucio 3 iz fizickog,ja ne trcim

Ena
26-12-06, 17:24
Obozavam fudbal ali posto se ne mozemo skupiti (svi se vade da nemaju vremena) vozim bicikl. Posto je vani hladno planiram da uskoro nabavim neki sobni bicikl. Ima li ko iskustva da mi preporuci neko kvalitetno?

Ja ti predlazem da kupis cross-trainer umjesto sobnog bicikla. Meni je on mnogo efikasniji a i interesantniji u isto vrijeme.
http://www.optimafitness.co.uk//ishop/images/1025/orbitcontrol.jpg

Derek_Trotter
26-12-06, 19:13
Hvala Ena na preporuci. Gledao sam i tu spravicu pored bicikala. Nije losa ideja ni onaj uredjaj koji simulira veslanje. Tu apsolutno rade svi misici.

Mjau
09-01-07, 13:05
@Ena
Ja tu spravu imam u teretani, i super je:tongue:

Amelie
09-03-07, 14:13
ja nista zivo ne radim.
pocela sam malo kao sa vjezbama,pa malo sa aerobikom.pa trt
od iduce sedmice cu svaki dan po pola sata sebi da se posvetim(ali ne tako sto cu se premjestati sa trosjeda na dvosjed-vec cu vjezbe raditi)

mala_mu
19-03-07, 11:13
Ja sam pocela da vozim sobno biciklo. Prvi dan 40 minuta, ni sama ne znam kako, tj. znam, zagledala sam se u film na kompu. Al zato sjutra dan nisam mogla ni 15 minuta....

Vendy
21-03-07, 00:17
Ja obozavam trcanje. Nekad u skoli sam bila najbolja na duge staze. Sada sam to dosta zapustila. Zimi mi se ne da jer vozim sobni bicikl a ljeti me jako strah zmija. U blizini nemam stazu, sve oko mene je livada i suma, tako da i ljeti radije sjednem na bicikl (pravi, ne sobni). Kad bih imala drustvo za trcanje, i ljeti bih trcala jer bi me bilo manje strah... http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/k030.gif

Lushy
23-03-07, 23:42
itrcim obavezno, ak ne trcim idem na fitness:)

Pretium
01-04-07, 12:29
Volim trcanje.Nazalost,nemam puno vremena za to,ali jednom nedeljno trcim po Kosutnjaku sa drugaricom i to bas dugo,tako da nadoknadim bar malo izgubljeno vreme.:cool:

Derek_Trotter
01-04-07, 17:53
Trcanje je super.Jos mi je bolje ako je u pitanju fudbal ili kosarka. Tako se isforsiram i vise nego sto bih htio. Evo mozda sledece nedjelje upadnem u neku ekipu koja redovno igra u sali:)

Amelie
15-05-07, 15:17
odlucila sam od danas dnevno 30min vjezbi i 45min trcanja!!

danas sam uradila vec 15min vjezbi i 15 min trcanja

mary
15-05-07, 15:54
trcim ponekad na traku u teretani,a ubrzo cu poceti opet na trim stazu

Amelie
15-05-07, 19:46
evo idem da nastavim sa vjezbama i trcanjem :weight_lift2:

Dot
15-05-07, 23:01
ljudi odradio sam 10 krugova iz samo dvije serije, a tek mi je drugi dan trcanja...mmm prezadovoljan sam,,,
odradio oko 100 sklekova na propadanje...ish kad porastem bicu maneken

LooDuck
16-05-07, 09:53
Bravo, Dot. Bice od tebe nesto...:biggrin:

Mene zanima jedno - da li je ko od vas postao zavistan od sporta (rekreacije, aerobika, trcanja...)?
Licno, sportom se bavim cio zivot. Deset godina unazad redovan sam rekreativac - trim staza, sportski... Redovan trening svakog dana u trajanju od 1.5-2.5 sata ukljucuje, ljeti - vratilo, razboj, sklekove, trbusnjake, cucnjeve i naravno, trcanje, dok sam zimi u teretani...
I doveo sam sebe do toga da kad ne odradim trening postajem nervozan, a ako mi se to desi 2-3 dana zaredom, onda sam bas neraspolozen i mrzovoljan... Al zato kad odradim potpuni trening, osim sto sam zadovoljan rezultatom:p toliko sam iscrpljen da se jedva mogu pomjeriti narednih sat vremena, a kamoli da se nerviram ili svadjam, ne daj Boze!:rambo:
(Postoji samo jedno iskustvo koje donosi bolje raspolozenje i vece zadovoljstvo:whistling2: :biggrin:)
Ima li ko slicna iskustva, ili sam samo ja oboljeli looduck?

Vendy
16-05-07, 11:04
I ja sam nervozna ako ne odradim trening bilo koji pa makar i samo voznja biciklom. Nesto mora biti. Sada mi je aktivno brzo hodanje, trcanje i planinarenje ako nema kise, ako pada kisa tu je sobni bicikl http://www.postsmile.net/img/8/857.gif

Dot
16-05-07, 21:19
aaa ljudi nocas sam iz cuga istrcao 11 krugova!!!vise nego juce citav dan i posle jos 5...znate li sta je to ..

ako ne znate da vam ja to pojasnim

11 + 5 =16

16 x 682 = 10912m (10km 912 m)
bice nesto od mene..makar maneken..
losa vijest je sto mi se opet pocelo skupljati masno tkivo na tetivi na zglobu od ruke...sta da radim?

LooDuck
16-05-07, 21:45
@Dot

Pa s obzirom da ti se od trcanja pojavilo masno tkivo na ruci, pretpostavljam da bi trebalo da odes kod zubara...:tongue2:

Inace, svaka cast za predjenu kilometrazu... vidan napredak! :thumb_yello:

Dot
16-05-07, 21:51
ma to mi se pojavi cim intezivnije pocnem sa sklekovima...ne znam zasto mi se uvijek vraca...?

hvala LooDuck hvala..mozete slobodno nastaviti da me hvalite , ja sam prezadovoljan..

mmimi
14-07-07, 14:55
heheheheh... šta sve čoveku može da se desi od trčanja, pa to je prosto neverovatno... :biggrin:

trčanje obožavam, ali ne da mi se prikači neko, pa me smara i priča mi kojekakve priče
sama... i nema šanse da me posle neko ili nešto iznervira, slično kao looduck

looduck, nisi jedini, eto da te utešim :bye1:

mozak
16-07-07, 10:07
A ja od trcanja na duze staze cesto dobijem upale..uglavnom zadnja loža ili listovi...