View Full Version : Petak 13.
Jeste pomalo sujeverni na danasnji dan? I kako ga provodite? Jel mislite uopste o tome?
Kako su vam proticali prethodni , malerozno..ili kao i svaki drugi dan?
Miki_from_the_block 13-10-06, 17:16 Vidio sam crnu macku danas...
+..graveyard..+ 13-10-06, 18:26 dan je bio savrsen...
jesam sujevjerna sam..
jer ako ne napravim nesto novo na sebi na ovaj dan desi se uvijek nesto..
Meni su do sada uvek bili savrseni, posebno po pitanju ljubavi... I dok su svi hteli da prespavaju taj dan, meni je skroz bilo super. A danas..pa nista posebno, kao i svaki drugi... Cak sam tuzna sto mi otiso tata.
Ali ima vremena... jos 5 sata traje petak 13 :D
Btw, videla sam danas jednog decka kako nosi prelepi buket ruza nekome, tom je definitivno srecan ovaj dan :D
Ha, ha, ha, ja do sad nisam znala da je petak trinaesti bio!
A i putovala sam danas...ko zna da li bih se i usudila da sam znala.
U svakom slucaju - dan k'o dan, cak vise srecan nego los.
Ja sam ga overila sa 2 plakanja juce.. Tako da jeste ubedljivo najgori dan od svih dosadasnjih petkova 13!
za divno cudo ovog petka 13. nista da se desi...
strepio sam sve do 00:01 14.10.
Petak 13. mi je bio odlican, zakljucila sam odlicnu ponudu.... eh da je vise ovakvih dana hehe :)
Cestitamo!!!
Tog dana se u beogradu desila strasna saobracajna nesreca, i to bas u mom kraju. Tako da je definitivno obelezen taj dan. Strasno :-(
Miki_from_the_block 16-10-06, 14:15 Preksinoc ujutru u cetiri sata se desila jedna strasna saobrtacajna nesreca u mom rodnom kraju, tj. u Bosanskom Samcu (Crkvina). Tri mlade osobe od kojih su dvije jos maloljetne su polaskom iz diskoteke kuci udarili u voz. Odmah su poginuli. A taj jedan je od mog druga brat, 16 mu godina tek. Zabiljezen kao dan posle petka 13-og.
Ne zajebajem se, to se stvarno desilo, mozda je neko od vas zapazio na vijestima.
Uzas, kada cujem ili procitam tako nesto najezim se ... U zadnjih dva meseca sam cula dosta takvih slucajeva.
Strasno. Te tragedije maldih ljudi su postale sve cesce. Ne znam da li je problem u alkoholu,nedostatku iskustva za volanom... Ili je sudbina?
Ova nesreca u Bg je bas specificna. Kamion je isao unazad, a zena s dvoje dece je pokusala da pretrci, isto na licu mesta mrtvi :-(
Taj zloslutni petak je od srednjeg veka.
Znate li po kom dogadjaju ?
Ne mogu da se setim. Bas me zanima:confused:
To je dan kada su vitezovi templari pohapseni u Francuskoj.
U zoru 13 oktobra/petak/ 1307 svi su bili pohapseni.
Zaveru je skovao Filip lepi i njegov Papa Kliment V.
Filip je hteo da se dokopa temparskog blaga a papa
mu je dugovao zahvalnost. Osim toga Filip mu je
zapretio da ce Francuze odvojiti od katolika.
Plan je bio lukavo smisljen. Po svim opstinama u
Francuskoj su poslata pisma sa spiskovima templara i
sva su se morala otvoriti u isto vreme i naredjenja
smesta izvrsiti. Tako su pohapseni templari i to je
bio njihov -Crni petak.
To je dan kada su vitezovi templari pohapseni u Francuskoj.
U zoru 13 oktobra/petak/ 1307 svi su bili pohapseni.
Zaveru je skovao Filip lepi i njegov Papa Kliment V.
Filip je hteo da se dokopa temparskog blaga a papa
mu je dugovao zahvalnost. Osim toga Filip mu je
zapretio da ce Francuze odvojiti od katolika.
Plan je bio lukavo smisljen. Po svim opstinama u
Francuskoj su poslata pisma sa spiskovima templara i
sva su se morala otvoriti u isto vreme i naredjenja
smesta izvrsiti. Tako su pohapseni templari i to je
bio njihov -Crni petak.
ikare, moras bit malo specificniji sa imenima. ne bi volio da dodje do neke zabune
Nisam mislio na tebe, Ono je bio Filip Lepi.
Hahahaaaaa - hihihiiiii
Nisam mislio na tebe, Ono je bio Filip Lepi.
Hahahaaaaa - hihihiiiii
e sad je jos gore. tek sad ce bit zabune.
Hoces da kazes, da on nije definitvno lepi Filip :D
Pravo da ti kazem, puno sam citala istoriju, i ucila naravno, posebno te mitove i to, ali zato nisam znala.
Filipe stavi svoju sliku pa ako sam pogresio odmah
odlazim u cosak da se stidim citava 3 minuta.
Ja znam samo da si duhovit i simpatican a o liku
koji nisam video /imas pravo/ja nemam pravo da
sudim. Izvini zezamo se.***
Mjau ! prilicno poznajem istoriju ali ovde na sajtu
je nazalost do sada bilo samo velicanje Crne Gore
i to mi je poprilicno jednostrano zato se nisam cesto
ni pojavljivao a nema svrhe da potegnem neku temu
jer ne mogu ocekivati raspravu nego samo kontru.
Pozdrav !
Filip je meni bas gotivan lik, steta sto ne postuje malo cesce, jer me uvek odusevi.
Nisam primetila, tj. nisam zalazila u taj kutak o CG. Ne znam cemu ta rasprava?
Pored tako lepe i duge istorije, vi se uhvatili za raspravljanje o tome. Svasta. Lepo je rekao jedan gost u jednoj politickoj emisiji, problem naseg naroda je sto ne poznaje nasu istoriju, jer jedino poznavajuci nju, mozemo da sudimo o sadasnjim postupcima.
BlackWoman 26-10-06, 14:47 Taj zloslutni petak je od srednjeg veka.
Znate li po kom dogadjaju ?
Triskaidekafobija ili fobija od broja 13.
U nekim hotelima nema sobe br. 13. Ima 12 i 12A :)
Pretpostavlja se da je petak 13. nesrećan zbog toga što je na tajnoj večeri bilo 12 apostola i Isus, a na petak je Isus razapet.
A o Templarima i njihovom pogubljenju si pisao opširnije nego što sam znala. Tj. čitala sam ali sam... zaboravila.
Cesto se pazi da slucajno u kuci ili za stolom nije13 osoba.
Ako je to slucaj pozove se jos neki komsija itd. Damama se
uvek poklanja neparan broj ruza ali nikada 13.I sto Bleky rece
da se nebi izgubio red umesto 13 je 12a.
A onaj ko je rodjen nekog 13-og u mesecu? Jel i on nesrecan?
Miki_from_the_block 30-10-06, 21:07 Jedan moj drug iz razreda je broj 13 u dnevnika i najveci baksuz u ratredu. Kad god profe otvaraju na bingo, njega otvore. Da li je to slucaj samo ili cinjenica, ja ne znam, a sto je sigurno pravi je baksuz! :D
Moja drugarica iz srednje koja je bila broj 13 u dnevniku nikako nije mogla biti baxuz, i nikad je nisu prozivali profani, jer nikad nije ni dolazila u skoli :D Mozda je u tolikoj dozi sujeverna :D
Kod nas je bilo gadno kad se ocenjuje pa pocinju po
abecedi prvi, poslednji ili ponekad pocinju od sredine.
na gore ili na dole. Ja sm na H i vecinom je zvonilo
pre nego sto dodjem na red.Ali i na "Slepaca" sam
imao srece. Uvek sam imao vremena da se solidno
spremim jer sam znao da sam sledeci put na redu.
Onda definitivno nisi bio broj 13 u dnevniku :D
BlackWoman 02-11-06, 10:24 Vele, po bontonu da se ruže poklanjaju uvijek u parnom broju a ostali krupni cvjetovi da budu ''nepar''. Mada meni svejedno. :)
Ne patim od broja 13. Broj kao i svaki drugi.
U numerologiji broj 13 je br. 4. A to je i moj broj, pošto sam rođena 31. (a i kad se sabere datum, mjesec i godina opet br. 4).
Ja znam da se cvece na poklon nikako ne nosi u paru, niti sme stojati u vazi paran broj cvetova. Paran broj se nosi, ne daj boze, na sahrani :(
Ponedeljak 27 baksuzan dan
Zaboravite na petak trinaesti! Britanska osiguravajuca kuća AA tvrdi da je najnesrecniji dan zapravo ponedjeljak, dvadeset i sedmi. Naime, upravo se na taj dan ljudima događa najviše nesreća. Prema njihovom izvještaju utemeljenom na čak milion izvještaja, ne treba se više bojati petka trinaestog. "Iako je se petak 13. najčešće povezuje s lošom srećom, puno su veće šanse da će vam se nešto loše dogoditi ukoliko je 27. dan u mjesecu ponedjeljak." Između ostalog, na ovaj se dan-datum dogodila nesreća u kojoj je izgorjela kuća (jer je mačka prevrnula steriku), dok je jedan čovjek polomio nogu nakon što je propao kroz pod dok je na tavanu tražio božićne ukrase. Zanimljivo, ovo je već treći ponedjeljak dvadeset i sedmi ove godine, nakon februara i marta. Dobra vijest je da je sledeći tek u avgustu 2007. godine.
Toliko o petku trinaestom :)
(sa ovog sajta je kopirano)
petak 13i......mozda sam malo suevjeran
*Priblizava se jos jedan petak 13. u aprilu.. A ja tad imam ispit :D
za mene je taj dan,kao i svaki drugi:):D:D:D
supercica04 28-07-07, 20:24 Meni je to najsrecniji dan u zivotu.
*Meni ovaj zadnji petak 13 mozda i bio pomalo baxuzan..Zato sto smo imali dogovor s drustvom da idemo do neke nove diskoteke,i onda se drugu u zadnjem trenutku pokvario auto..A mi devojke onako skockane i u stiklicama.. morale da otkazemo sve..Mada je posle bilo dobro i u kaficu.
Miki_from_the_block 01-08-07, 02:53 Vjerujte mi da ja nemam pojma da je petak 13. uopste bio...jebem ti pamet...u zadnje vrijeme mi skroz malo sluzi...sad kad budem lego u krevet pokusacu da se sjetim sta je bilo tog dana, ako brzo ne zaspim ! :D
|