View Full Version : Sluchajnost ili neshto drugo

Leptiric
31-05-08, 15:08
Mogu da tvrdim da ste svi barem jednom dozivjeli neshto neobjasnjivo za shta ste zakljuchili da je to samo sluchajnost... Tj. nijeste htjeli da povjerujete u neshto drugo.
Desilo se svima da neshto shto im je odmah potrebno, traze i ne mogu ga naci u tom trenutku a onda poslije izvjesnog vremena to nadju na nekom sasvim banalnom mjestu (npr. na stolu).
Isto tako ako npr. imamo 10 kutija i trazimo neshto shto se nalazi u jednoj,to cemo pronaci najcheshce u zadnjoj ili predzadnjoj... Da li je moguce da se takva "sluchajnost" desi nekoliko puta za redom?
Da li se vama deshavaju slichne stvari chesto i shta mislite shta moze biti posljedica ovog (naravno ukoliko predpostavimo da to nisu samo sluchajnosti)?
Da li je sve u umu, ili se "neko" poigrava s nama ili je ipak sve jedna velika iluzija?

malo
31-05-08, 18:09
cesto mi se desava da "izgubim" neku stvar i to u sekundi, kako se kaze
nisam praznovjerna, ali imam jednu recenicu koju uvijek izgovorim, kad mi se desi tako neka stvar i u 99% slucajeva, nadjem izgubljeno.
Isto tako desilo mi se i da sam izgubila, u tramvaju, ostala mi je mala torbica u kojoj mi je bilo sve,novac, kartice kreditne,dokumenti, ali ja sam jednostavno imala neki "osjecaj" da ce se naci, i biti sve ok.
Poslije pola sata umala sam svoju torbicu u rukama, a vjerovatnoca za tako nesto je bila 0,1%. Sad sta je to cista sreca, ili nesto vise, ko zna?