View Full Version : Vampiri
poshto sam ljubitelj mitologije evo malo da se "edukujemo" i oko ovoga :)
Dakle :) pocetak...
Posle prognanstva iz raja Adam i Eva su ubrzo dobili dva sina,Abela i Kain-a.Po rodjenju,Kain je od svog oca dobio mogucnost uzgajanja usjeva i znanje o biljkama,a Abel moc manipulacije zivotinjama.Kada je doshlo vrijeme da se bogu prinese zrtva,Kain je prinio svoje najbolje usjeve, a Abel svoju najljepshu zivotinju.Medjutim,Kainova zrtva nije bila chista.Abel mu je objasnio da je njegova moc doshla od prokletstva koje je adam dobio od boga a abelova moc od poklona shto je i uchinilo da njegova zrtva bude chista.Poshto bog nije zelio necistu zrtvu,jedina stvar koju je Kain najvishe volio i koja nije rodjena prokleta,bio je njegov brat Abel.Tako je Kain ubio Abela i prilozio bogu zrtvu.Naljutivshi boga svojim djelom,Kain je bio prognan.Putujuci,stigao je u zemlju Nod,gdje je sreo prvu Adamovu zenu Lilit koja je napravljena isto kao Adam ali prognana iz raja zbog teznje da ne bude podchinjena bogu i Adamu.Ona je pomogla Kain-u i pokazala mu moc koju je imala.Zeleci tu moc,Kain je ispio njenu krv i pobjegao od nje.Medju novoformiranim mocima,stekao je neranjivost od svih adamovih potomaka,veliku brzinu i snagu.Na njegovom putu surjetali su ga arhandjeli Majkl,Uriel i Gabriel,moleci ga da se vrati i zatrazi oprost od boga.Odbivshi ih,svaki mu je dao po jedno prokletstvo.Od Majkla je dobio ranjivost od vatre,od Uriela nemogucnost da zivi na sunchevoj svjetlosti.Gabriel ga je prokleo da bude ni ziv ni mrtav,da se hrani samo krvlju.da glad prozdire milosrdje,da njegova djeca ratuju izmedju sebe,mladji i slabiji sa starijim i jachim.Da bude njihov sudija i da zna kako je za oca da osudjuje svoju djecu.Konachno arhandjel Rafael mu je ponudio spasenje nazvano Golkonda gdje bi Kain nashao mir u onom shto je izabrao.Time je Kain postao prvi vampir na zemlji.
Kainova putovanja dovela su ga do zemlje okupirana ljudima.Gdje je nashao potomke Seth-a.Oni su pokushavali da nagovore Seth-ovog najstarieg sina Enosh-a da postane njihov kralj.Enosh je otishao da se moli noseci se mishlju da ako je predodredjen za bude vodja,bog ce mu se javiti.Tokom meditacije,Kain ga je "prigrlio" i time napravio svog prvog "sina" i promijenio mu je ime u Enoch .Enoch je onda otishao svom narodu i rekao da ce se od sada klanjati samo Kain-u i Kain je obecao da ce biti bolji vladar nego shto je bog bio nad njegovom porodicom.Iako ih je josh mnogo preobratio samo se josh dva imena pominju kao njegova djeca.To su Irad jaki(Irad the strong) i prelijepa Zila(Zillah the beatiful)Kain je osnovao grad koji je nazvao po svom prvom sinu u kome su vladali i bili zashticeni od strane ljudi.Irad,Enoch i Zila su
takozvana druga generacija koja je preobratila po predanju 30 osoba iliti trecu generaciju(zvani su Antediluviani).Kain je nakon nekog vremena zabranio da se shire da ne bi izazvali bijes boga.Medjutim njegova djeca su se oglushila o njegovo upozorenje i velika poplava koja je trajala 40 dana i 40 noci(nojev potop) uchinila je da dosta njih umre.Nakon potopa druga generacija je osnovala novi grad i eventualno,Gabrijelovo prokletstvo ih je stiglo i okrenuli su se protiv svojih ocheva.
Kada je Kain saznao da su mu djeca ubijena od strane njegovih unuka.Doshao je u Drugi grad i kaznio svakog od njih shto ce kasnije biti primarne karakteristike klanova Toreador, Brujah, Ravnos, Gangrel, Nosferatu, Setite, Ventrue, Lasombra,Kapadocian, Tzimisce, Malkavian, i Assamite .Takodje bacio je prokletstvo i na Saulota,osnivacha klana Salubri.Medjutim prokletstvo i nije zapravo bilo prokletstvo jer je Saulot nije participirao u pokolju koji su pravili njegova braca i sestre.Kain je Saulota postavio kao chuvara Golkonde i dao mu trece oko.Takodje,na sve je bacio prokletstvo da svaka generacija bude slabija od prethodne u cilju sprechavanja mladjih generacija da se suprotstavljaju starijim.
end of part 1 :)
Vampir se u Crnoj Godini izvorno naziva tenac. Od tuda i poslovica "ublijedio ko tenac"
Stvarno? Nisam znao... Odakle ti to Barone? Znao sam za neke druge nazive krvopija, ali ni jedan se ne odnosi baš na vampire...
Znate li da je jedina rijec koja je iz srpskog jezika usla u druge upravo ova - vampir. Samo su je, kao i sve tudjice, prilagodjavali svako svom jeziku.
Vampir se u Crnoj Godini izvorno naziva tenac. Od tuda i poslovica "ublijedio ko tenac"
kao i izraz: potenchio se ;) koji se moze cuti mozda jos i cesce ;)
Oksfordski engleski rechnik pominje prvo pojavljivanje rijechi vampir u 1734 godini u prichi o putovanju tri engleska dzentlmena izdata 1745 godine.Kada je Austrija zadobila posjede srbije i oltenije u 1718 godini,cinovnici su prijavili da lokalno stanovnishtvo praktikuje ekshumaciju tijela i "ubijanje vampira".Ovi raporti,pripremljeni negdje izmedju 1725 i 1732 godine dobili su ogroman publicitet.Engleski termin je nastao (preko francuskog Vampyre) od njemackog
Vampir koji je preuzet od srba u 18 vijeku.Srpska forma ima paralelu u skoro svim slovenskim jezicima
Bugarski - vampir
Ceski i slovacki - upir
Poljski - wąpierz
Ukrajinski - упирь
Ruski - упырь
Milovan Glisic je napisao jednu odlicnu pripovijetku: "Leptirica", po kojoj je i film napravljen.
Govori o Savo Savanovicu, vodenicaru koji se povampirio. Jezivo skroz, pa i ako ne vjerujete. :) Kazu da je Sava Savanovic zasita postojao i da je bio vodenicar.:)
Evo fotografije vodenice:
http://img78.imageshack.us/img78/3540/svodenicaka5.jpg (http://imageshack.us)
http://img78.imageshack.us/img78/3540/svodenicaka5.503ea70027.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=78&i=svodenicaka5.jpg)
Evo i preciznog opisa kako doci do vodenice:
Kreces se putem ka Uzicu. Na samom izlasku iz Valjeva nalazi se gvozdeni most preko reke Gradac. Cim predjes preko njega skreces levo i vozis uz reku. Iskljucivo uz reku, ne skreces nigde levo i drzis se asfalta. Na mestu gde se asfalt zavrsava nalazi se raskrsce. Skrenes levo i ides sirokom ali mracnom stazom i spustas se pravo na vodenicu. :D
evo vam poklon za prekovremene sate ;)
http://www.domacifilmovi.net/leptirica.php
evo vam poklon za prekovremene sate ;)
http://www.domacifilmovi.net/leptirica.php
E svaka ti cast!:thumb_yello:
Zor_djevojka 30-05-08, 11:36 ja ga vec upalih ;)...chula sam da je toliko strashan da je jednoga srce okinulo u bioskopu dok ga je gledao...
Iz Vikipedije
Poreklo reči
Opšte je poznata činjenica da je vampir jedina reč iz srpskog jezika koja je opšteprihvaćena u svim svetskim jezicima.
U raznim delovima slovenskog sveta vampir se naziva i drugim nazivima: vukodlak, lampir, lapir, vjedogonja, jedogonja, a najčešće - upir.
Exorcism Emilly Rose i Leptirica su 2 najstravichnija filma koja sam u zhivotu gledala!!
vec se najezhih..
Nisam znala da je vampir tenac.. koliko chuh ,kad se neko prepotenchi ,tj probudi se iz mrtvijaH, desi se da luta po selima ,moze i da prucha..ali ne pije krv:D
Postoji dosta anegdota o tencima za selo Sotonici (ime mu samo kazhe:D) :D
Exorcism Emilly Rose i Leptirica su 2 najstravichnija filma koja sam u zhivotu gledala!!
vec se najezhih..
Nisam znala da je vampir tenac.. koliko chuh ,kad se neko prepotenchi ,tj probudi se iz mrtvijaH, desi se da luta po selima ,moze i da prucha..ali ne pije krv:D
A uvijek sam se pitala zasto je to selo dobilo tako divan naziv :) Znas li nesto vise o tome, zna li neko gdje se moze naci legenda o tome?
A uvijek sam se pitala zasto je to selo dobilo tako divan naziv :) Znas li nesto vise o tome, zna li neko gdje se moze naci legenda o tome?
Kamarila
Kamarila je sekta vampira koja se sastoji iz 7 klanova i to :
* Brujah
* Malkavian
* Nosferatu
* Toreador
* Tremere
* Ventrue
* Gangrel (until 1999)
njihov simbol je Ankh koji visi sa ogrlice( http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Ankh.svg )
Kamarila je osnovana u 15 vijeku kao odgovor na inkviziciju i revolt Anarhista.Sekta je stvorena u ochaju Vampirskih starjeshina kako bi pobijedili Anarhe.Uspjeli su nakon 40godina bitke konvencijom u Thorne-u 1493.Medjutim jedan dio Anarha oformio je sektu zvanu Sabbat sa kojom Kamarila josh uvijek ratuje.
Kamarilina politika sastojala se u tome da vampiri moraju da se uklope u ljudski svijet,da se kriju kako bi se shto lakshe hranili ljudima.Zbog toga,napravili su mrezu lazi i podvala nazvanu Maskarada(Masquerade)kako bi natjerali ljude da povjeruju u to da vampiri ne postoje.
Na chelu Kamarile se nalazi Princ.Sest osnovnih nacela Kamarile dozvoljava Princu da unistava druge vampire,da daje ili osporava pravo na gostoljubivost,da li ce vampiru biti dozvoljeno da napravi svoje "chedo" .Obichno,pored princa tu su i najstariji chlanovi svakog klana koji imaju udjela u vodjstvu i zovu se Primogeni.I svrha im je da savjetuju princa kad je to potrebno.Kad god ima nekih tenzija u njihovom domenu,Kamarila shalje jednog od svojih chinovnika zvanih Justikar(Justicar) zajedno sa svojim slugama zvanim Arkons(Archons).Postoji po jedan Justikar iz svakog klana za postavljen da radi po 13 godina.
Zvanicni stav Kamarile je da Antediluviani i Gehenna(Vampirski Armagedon) ne postoje,nasuprot vjerovanju Sabbata koji misle da ce Gehenna ubrzo doci i da svi vampiri moraju da se pripreme i da se bore protiv Antediluviana.
U "Nedelji koshmara" u kojoj se probudio Zapathasura,antediluvian klana Ravnos(srednja Azija) neki chllanovi Kamarile dosli su do zakljucka da je Gehenna ipak moguca.Medjutim,stav Kamarile je i dalje ostao isti.Ovo je prilichno istaknuto kada je Justikar Xsaviar iz klana Gangrel zatrazio od Kamarile pomoc oko necheg shto je mislio da je Antediluvian shto je Kamarila odbila.To je dovelo do izlaska klana Gangrel 1999 godine.
Po knjizi o Nodu(The book of NOD) postoji 13 klanova i to :
Kraljevski klan - Ventrue
Klan zvijeri - Gangrel
Klan mjeseca - Malkavians
Klan sakrivenih - Nosferatu
Klan lutalica - Ravnos
Klan ruze - Toreador
Klan noci - Lasombra
Klan oblika - Tzimisce
Klan zmija - Setiti
Klan smtri - Kapadocijani
Klan Iscjelitelja - Salubri
Klan lova - Asamiti
Klan uchenja - Brujah
Iz Vikipedije
Poreklo reči
Opšte je poznata činjenica da je vampir jedina reč iz srpskog jezika koja je opšteprihvaćena u svim svetskim jezicima.
U raznim delovima slovenskog sveta vampir se naziva i drugim nazivima: vukodlak, lampir, lapir, vjedogonja, jedogonja, a najčešće - upir.
Samo sto vampir i vukodlak nisu isto. A ovo za srpsku rijec znam jer sam ucila ;)
Tako piše, ni meni nije logično, ali izgleda svi koji piju krv su Vampiri! :)
nestasni_cipiripi 30-05-08, 12:31 a jel i DPS vampirski klan?vidim ja svaku noc u park svasta...
Senza_Guerra 30-05-08, 12:50 ja ga vec upalih ;)...chula sam da je toliko strashan da je jednoga srce okinulo u bioskopu dok ga je gledao...
Samo ne preporucujem da se film gleda u drustvu, jer pada teska sprdnja i gubi se na tkz. kvalitetu filma ;) :D
Nisam gledao film. Čuo sam sve najbolje o njemu, da je strašan kao rijetko koji horor, ali nikad nisam imao prilike. Mislim da ću večeras...:D
http://www.zarozje.com/Sava.htm
Ako nekoga zanima pripovijetka, izvol`te, ne mucite se:):
http://www.tvorac-grada.com/knjige/milovanglisic/posle.html
Iz Vikipedije
Poreklo reči
Vjedogonja, koliko je meni poznato se odnosi na muskarca vjesticu :)
Ja sam za taj izraz prvi put pročitala ovde
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D1%80
uh.. ne prepadajte me nocas... vec mi je scena sa brashnom pred ochima ... brrrrr...
inache znam jednu osobu koja je srela tenca,koji mu je ,navodno ,nazdravio "dobro veche" hahahha :D
nestasni_cipiripi 30-05-08, 22:17 U zetu su nekakve zvali - TIPATNICI.
Na ovom forumu sigurno ima bar jedan. lako to možete provaliti; ostanite jedno noć do jutra i vidite ko je 'online'. Izbor neće biti težak, Senza, wawy, simm ili ja :D:D:D
izaz- potenčio se- pominje se u Gorskom Vijencu
Na ovom forumu sigurno ima bar jedan. lako to možete provaliti; ostanite jedno noć do jutra i vidite ko je 'online'. Izbor neće biti težak, Senza, wawy, simm ili ja :D:D:D
Mnim da si jednog zaoboravio ... no ajd...:hypocrite1:
Hahahaha :D Imate i Juniora :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/fa/LogoClanBrujah.png/180px-LogoClanBrujah.png
Ime je nastalo od shpanske rijeci "bruja" shto u prevodu znachi vjestica.
U novije vrijeme ih opisuju kao anarhiste,medjutim klan Brujah je bio klan ratnika-filozofa i bili su osnivaci Kartagine u kojoj su vampiri i ljudi zivjeli u harmoniji.Medjutim njihova utopia se brzo raspala uticajem klana Ventrue.
Osnivach klana je bila Ilyes,preobracena zbog njene hladne mudrosti i mogucnosti da ideje prihvati bez ukljuchivanja emocija.Medjutim,zbog zbog godina i godina prognanstva od sunca,postajala je sve udaljenija, i od ljudi i od njenih potomaka.Kako je razvijala ideje,eksperimenti kojim se koristila da ih ispita postajale su sve okrutnije.Jedan od njenih potomaka Troile,imao je za cilj da ljudi i vampiri zive zajedno u harmoniji.Pokusavsi da je odvrati od njenih experimenata,u naletu bijesa Troile je popio svu krv njegovog stvaratelja i prihvatio Kainovo prokletstvo.Time je postao jedan od "Trece generacije" zajedno sa svojim podanicima osnovao je svoju utopiju,Kartaginu gdje su tezili ka miru i harmoniji izmedju dvije rase.Medjutim,kako su njegovi potomci nastavljali da chine greshke,Thoile se povukao i Kartagina je ubrzo pod uticajem rimskih Ventrue-a pala...Brujah su uvijek tezili da uchine svijet boljim ali zbog njihovih neuspjeha njihova krv je kljuchala...Od svih klanova najlakshe su prelazili u "stanje zvijeri" tamnu stranu Kainovog prokletstva....
Interesuje li vas ovo da ja batalim sa pisanijom :) poshto vidjeh da niko nishta nije komentarisao...
Zor_djevojka 02-06-08, 12:48 http://img218.imageshack.us/img218/3177/dsc001872ixiv0.jpg (http://imageshack.us)
Molim lijepo...Pa rechite da ih nema...Korpus delikti
ljubisa_nyc 28-07-08, 23:47 klinicka smrt!?
tako su nastale price o vampirima (kolko ja znam o tome)... posle su dodati zubi, crna ogrtac, crna kosa, i ostale karakteristike vampira ...
neko vjeruje u vampire i duhove neko ne, recimo ja, vise vjerujem u duhove nego u vampire.. mada tema je mnogo diskutabilna, i veliko je pitanje sta zapravo postoji (i da li ista od ovoga postoji) a sta je plod necije maste..
treba uzeti u obzir da postoji jedan visi realitet od naseg i da mozda tamo postoje humanoidna bica koja se hrane krvlju i da je mozda bilo prolaza izmedju realiteta i neki od njih su dospijeli kod nas. i tako su nastale price a oni nestali u nasem realitetu
ljubisa_nyc 29-07-08, 00:08 treba uzeti u obzir da postoji jedan visi realitet od naseg i da mozda tamo postoje humanoidna bica koja se hrane krvlju i da je mozda bilo prolaza izmedju realiteta i neki od njih su dospijeli kod nas. i tako su nastale price a oni nestali u nasem realitetu
previse filmova :D
previse filmova :D
ne ne, nekih specijalnih informacija, pa na osnovo njih moje misljenje
ljubisa_nyc 29-07-08, 00:40 specijalnih informacija od nekih fanatika koji zive u tom svijetu..
ipak nauka je nesto sto se zasniva na cvrstim dokazima i cinjenicama...
prosle godine u jednoj prodavnici momak koji je vjerski fanatik, subotar, koji se odjenom promijenio i okrenuo crkvi, me je ubjedjivao da je covjek nastao od rebra, strasno inteligentan i Bibiliju ima u malom prstu, medjutim sve je to palo u vodu kad je poceo sa pricom i posprdavanjem rekavsi~kakva je to glupost da je covjek nastao od majmuna! (zasto ljudi konstatno pricaju da je covjek nastao od majmuna, samo imaju isto porijeklo :D ).. poenta ove price je u tome da je i on imao specijalne informacije, knjige, i Bibliju u kojoj je nalazio odgovor na svako pitanje, i cvrsto vjeorvao u sve to ... ali da li to mora da znaci da je u pravu ?!
Pusti ti mene biblije, ove informacije ne govore bas o vampirima ali govore o nekim drugim stvarima koje su iznad mene i tebe i nama poznate nauke, ali ne od one koja se krije. Ja sam samo naveo mogucnost njihovog porijekla ako su uopste postojali i kako su se nasli u nas realitet, jer bilo je i drugih upada u nas realitet.
ljubisa_nyc 29-07-08, 13:10 ne znam.. ne slazem se po tom pitanju sa tobom, ali ok svako ima svoje misljenje.
realiteti, dezinteti i sl. mislim da je SF.
ne zaboravi da je nekadasnji SF danas djelimicno realnost :)
ljubisa_nyc 29-07-08, 22:52 ali danasanja SF je otisla wayyy 2 far :P
ali danasanja SF je otisla wayyy 2 far :P
A odakle im dolaze ideje, sta ih nagovjestava da tako bude.
da @predator, al nema sanse da danasnja sf moze bit i primac onoj iz 20-og vijeka, jer maltene sve je vec izumljeno i napravljeno...
ali nije bas sve u javnosti izneseno, dosta toga se i u tajnosti drzi.
Oni imaju tehnologiju 300 god unapred od nama sada poznate a nauku 40000 god unapred ali nemaju srestava da to realizuju. Pa ti zamisli cime sve raspolazu a mi nemamo pojma, dosta toga su postigli uz pomoc vanzemaljaca.
slazem se.
da sigurno postoje tajni projekti i tajne tehnologije koje su daleko ispred nasheg vremena, i koje ce bit pushtene u javnost ko zna kad, i bice veoma dobro naplacene od strane naroda...
Senza_Guerra 30-07-08, 02:07 da @predator, al nema sanse da danasnja sf moze bit i primac onoj iz 20-og vijeka, jer maltene sve je vec izumljeno i napravljeno...
kako me ova izjava podsjetila na izjavu nekog naucnika, ne mogu se sjetiti kojeg, koji je isto rekao na pocetku 20-og vijeka, cini mi se :)
da, potpunosi u pravu, i ja sam se sad sjetio. :D
al sad bukvalno sve sto se izmisli ce bit glupost totalna... neke sasvim nepotrebne stvari...
eto naprimjer - mobilni: sad stavljaju svakakva gov*na u njih, i nezna niko cemu sluze pola onija funkcija, al oni ih mecu da im dignu cijenu... znaci - potpuno nepotrebni pronalasci...
Senza_Guerra 30-07-08, 02:17 Na pocetku 20v 'Nebo je branica', Gagarin je pomjera, pa Armstrong, Vojazeri i ostali idu dalje, jos da metnemo ljude u letilice... A tek na samoj nam Zemlji, kakve sve mogucnosti se ostvariju za nove pronalaske.. Ma samo maste i ostlih trica i da se to fino pretoci u realnost.. :) No ovo je o vampirima? :D
Vratimo se temi. Bez obzira dali postojali ili ne, u slucaju da ne postoje, sta je to navelo narod da ih izmisli i da sve te karakteristike, piju krv, ne podnose sunce, ne vole bijeli luk i krst, mora im se zabiti kolac u srce da bi ih ubili.
Zasto bas sve to?
ljubisa_nyc 30-07-08, 10:05 kao sto se danas desava tako se desavalo i u proslosti da ljudi dozive klinicku smrt,da panu u komu ili nesto slicno, s tim sto je tada medicina bila na pocetnom nivou.
misleci da je covjek umro, sahrane ga.
postojali su razni slucajevi, da se ljudi probude kad su vec sahranjeni, vikali iz groba, medjutim ljudi preplaseni, ne znajuci da je on u stvari sve vrijeme bio ziv, mislili su da se covjek digao iz mrtvih, povampirio se, (vampir rijec je vremenom izmisljena).
to se desavalo i kad ih jos ne sahrane, znaci covjek dozivi klinicku smrt, nema otkucaja srca, ne dise, i sto je logicno zakljuce da je mrtav, i u slucajevima kad se covjek probudi, ljudi sokirani, digao se iz mrtivh. tako su i pocele sve te price, karakteristicni detalji za vampire vremenom dodavani.
za one koje ne znaju, jednom kad mozak prestane raditi više se ne vraća u život. dakle, sve dok mozak nije u potpunosti mrtav postoji nada da ćemo ponovno udahnuti život. klinička smrt je stanje u kojem prestaju raditi srce i respiratorni organi, ali ne i mozak.
Dobro to sto su se dizali, mada i to ne drzi vodu jer znam da su stari znali za to i po 2-3 dana drzali mrtve doma u slucaju da se vrate, vjerovatno ako je neko mlad bio u pitanju, stare nema sto cekat :D. No zasto piju krv, smeta im sunce, bjeli luk i krst. Za krst se moze reci da crkva ima ulogu za to kao da protiv boga ne mogu, krst prestavlja boziju silu. Kako ostale stvari objasnit.
ljubisa_nyc 30-07-08, 16:01 za krst si sam dao odgovor, za sunce, pa i to je logicno, sva ta `natprirodna bica` navodno dolaze iz neke tame, podzemnog svijeta ili slicno, aktivni su samo nocu, tako da im sunce, svjetlost smeta. sigurno nece sjedjeti na nekoj livadi po suncanom danu i brati cvijece ;p
salu na stranu, pomenuo si prije kolac u srce.. to je vec apsurdno, pa zar stvarno mislis, da ako postoje vampiri da se ne mogu ubiti sem da im se zabode kolac u srce, (eventulano srebrni metak :D ), sad da vidim vampira, ispalim jedan sarzer na njege nece mu nista bit, rane ce mu same od sebe zarasti u roku od nekoliko sekundi ? ruku ako mu otkinem nova ce izrasti? :D :D :D
pomenuo si prije kolac u srce.. to je vec apsurdno, pa zar stvarno mislis, da ako postoje vampiri da se ne mogu ubiti sem da im se zabode kolac u srce, (eventulano srebrni metak :D ), sad da vidim vampira, ispalim jedan sarzer na njege nece mu nista bit, rane ce mu same od sebe zarasti u roku od nekoliko sekundi ? ruku ako mu otkinem nova ce izrasti? :D :D :D
Drzim se klasicne price o vampirima od prije vise stotina godina, sada je druga prica, sada se moze pricat da su ko normalni ljudi samo sto piju krv.
ljubisa_nyc 05-08-08, 13:06 hehehe nema, 21 vijek, i vampiri su se modernizovali :D
Ja vampire nijesam sreo niđe. a ako ih ima ne bih ni volio sresti ih. Jedan mi drugar reče da su vampiri zapravo oni ljudi koji upijaju energiju od drugih ljudi. E njih ima neđe oko 1/2 populacije.
Pola populacije vampira a sta je druga polovina? Žrtve? Kakav je tu njihov položaj gde oni nadoknadjuju tu energiju?
To je valjda nešto povezano sa OPS i OPD.
Kao u svim fizickim sistemima vaze slicni zakoni i kad je u pitanju energija ljudskog tijela. Oni koji imaju vise energije jednostavno "cure" i energija se preliva u one koji je imaju manje. "Zakon spojenih sudova". Moguce je virsiti raznorazna zacepljavanja ali totalna izolacija je prakticno neizvodljiva. Ne zalite za svojom energijom, jer kao sto je N.Tesla rekao, energije ima svuda oko nas u neogranicenim kolicinama, samo se treba prikljuciti na nju kao mobilni telefon kad se prikljuci preko punjaca na 220V ;)
|
|