View Full Version : MiM Roman - kritike i predlozi

Nocturne
28-05-08, 12:52
Ovdje bi mogli da dajemo ideje o nastavku priche,kritike i sve shto bi moglo da ima veze sa romanom...naravno,i da li ste uopshte raspolozeni za ovo :)

DYLAN DOG
28-05-08, 18:41
Vrlo rado ću se uključiti u temu.:) Čim budem osmislio nešto.

wawy
28-05-08, 19:28
svaka cast za ideju za topic, i nije ni los pocetak romana, a dobra je i sama ideja romana, vidim kud ide. podrzavam maksimalano.
e sad kritike:
- prva recenica o jevrejima je apsolutno odvratna.
- kolko se razumijem u heroin i onu prvu scenu, ima dosta logickih i faktickih gresaka, tako da bi se o strucnim stvarima moga cojek konsultovat kod (ex)narkomana, ako vec opisuje jednu sirovu i brutalnu scenu kakva je uzimanje heroina(ako zelite kolko tolko ozbiljan roman)...npr, narkomani ne govore prije uzimanja dop-a: "samo jos ovaj put...", i slicno.
i tako, bice ok, obecava za sad, samo naprijed :)

Nocturne
28-05-08, 20:51
svaka cast za ideju za topic, i nije ni los pocetak romana, a dobra je i sama ideja romana, vidim kud ide. podrzavam maksimalano.
e sad kritike:
- prva recenica o jevrejima je apsolutno odvratna.
- kolko se razumijem u heroin i onu prvu scenu, ima dosta logickih i faktickih gresaka, tako da bi se o strucnim stvarima moga cojek konsultovat kod (ex)narkomana, ako vec opisuje jednu sirovu i brutalnu scenu kakva je uzimanje heroina(ako zelite kolko tolko ozbiljan roman)...npr, narkomani ne govore prije uzimanja dop-a: "samo jos ovaj put...", i slicno.
i tako, bice ok, obecava za sad, samo naprijed

chovjeche,stvarno ti hvala na sugestiji ali ja nisam priznat i poznat pisac,nikad nisam bio dobar u pismenim zadacima iz srpskog niti pretjerano chitam....kao shto sam napisao u startu,svako neka da sve od sebe.meni nije cilj vjerno prenijeti shta jedan heroinski ovisnik radi :) nego prenijeti ono shto ja vidim u svojoj glavi.a "samo josh ovaj put" je prosto rechenica na koju moze da se dogradi sam kraj romana i zaokruzi ova cjelina...takodje,rekao sam da uopshte niej bitno kojim smjerom ce ici pricha,pa na kraju u nju bili i vanzemaljci shto se toga tiche.jedina zelja mi je da se koliko toliko pristupi ozbiljno :) nishta vishe....

P.S. Dylan mnogo lijep text :) svaka chast

P.P.S. Jevreji su mi prosto naletjeli :) i svidjelo mi se poredjenje pa sam ga i napisao :)

P.P.P.S Wawy idi pishi neka samo chitanje ehhehee

DYLAN DOG
29-05-08, 19:05
Mislim da smo se uhvatili teške misije... Trebalo je otvoriti temu ''MiM zbirka kratkih priča'', imalo bi čini mi se više (znatno) odziva, a i mnogo bi lakše bilo...

Nocturne
29-05-08, 20:17
ne nego ljudi ochigledno ne zele da troshe vrijeme ili shta li vec.....ne znam.....sachekacemo josh par dana...ako se niko ne ukljuchi gasimo ga....

DYLAN DOG
29-05-08, 20:39
Ma iako se niko ne odazove ne treba gasiti temu... Pa kako god, kome se piše neka piše.

Nocturne
30-05-08, 07:36
a dobro,malo mi je nevjerovatno da ima 80 gledanja a da niko nije nishta pisao...kao da se ochekuje da nobela za ovo dobijemo pa moramo striktno da se drzimo svih pravila ....

explosion
30-05-08, 10:52
Evo ja vas podrzavam, bas ste se super raspisali i nemojte odustajati. Pa sta ako budete samo vi pisali? EVo i ja cu nesto lupetati kad budem radila manje od 10 sati dnevno. :)

Nocturne
30-05-08, 11:06
ne interesuje mene podrzavanje nego aktivnost....ne znam u chemu je stvar..na kraju krajeva,maltene svi ljudi koji posjecuju ovaj forum imaju afinitet prema knjizevnosti(valjda) i mislim da im nije strano napisati nekoliko rechenica kad im neshto padne na pamet....

explosion
30-05-08, 11:26
ne interesuje mene podrzavanje nego aktivnost....ne znam u chemu je stvar..na kraju krajeva,maltene svi ljudi koji posjecuju ovaj forum imaju afinitet prema knjizevnosti(valjda) i mislim da im nije strano napisati nekoliko rechenica kad im neshto padne na pamet....

Polako, vjerovatno ljudi cekaju da se neko jos raspise pa ce se i oni opustiti.

DYLAN DOG
30-05-08, 11:34
Sreća da je lijepo vrijeme, inače da si me u'vatio zimus, teško bi ti ovaj Ivan preživio treću stranu romana :D Depra i tako to... suicid.:D

explosion
30-05-08, 11:37
Sreća da je lijepo vrijeme, inače da si me u'vatio zimus, teško bi ti ovaj Ivan preživio treću stranu romana :D Depra i tako to... suicid.:D

Nema frke, ja sam tu da ga zamracim. ;)

DYLAN DOG
30-05-08, 12:03
Baš mi sad pada na pamet da ga u sledećem pasusu učinim sartrovskim sociopatom:D
Ali da ga ne ubijem skroz, da vidim može li dočekati svoju Sonjičku Marmeladovnu...:)

explosion
30-05-08, 12:06
Baš mi sad pada na pamet da ga u sledećem pasusu učinim sartrovskim sociopatom
Ali da ga ne ubijem skroz, da vidim može li dočekati svoju Sonjičku Marmeladovnu...:)

Nocturne ce to vec pretvoriti u srecan kraj ;) Ali cu ja "Sonju" pretvoriti u Anu Karenjinu :) Nego, da ne otkrivam sad, ceracemo se jos! ;)

DYLAN DOG
30-05-08, 12:13
Lagano, lagano... nisam rekao da će to biti zadnji pasus ;):D Ima taj momak još što šta da prođe da bi dočekao srećan kraj... ako

explosion
30-05-08, 12:16
Da, ako. :)