View Full Version : Aspekti
beskrajnost 20-05-08, 18:09 Ovako da i ja otvorim temu :biggrin: za vjezbu, zanima me pa za to.
Kako vi gledate aspekte vezane sa asc(podznakom) ? Nekako nemogu uvijek da skuzim, jel to kao dojam koji je ostavljen? Recimo saky ima konjukciju mjeseca i asca- posto joj je mjesec u 1 kuci- sad mene zanima kako bi i zbog cega opisali taj aspekt? Mnogo je osjecajna?
Planeta na asc daje osnovne odrednice u vezi sa izgledom i ponašanjem osobe.
Kod Saky je mjesec u raku, a on kao takav daje osjetljivost na spoljne uticaje i sklonost ka primanju negativnih vibracija od drugih, što može izazvati neraspoloženje i tugu bez nekog posebnog razloga. Daje privrženost majci, vezanost za dom i korijene, težnju mirnoj, romantičnoj ljubavi bez burnih strasti, a kasnije i težnju za dominacijom u domu. Izažena intuicija, sklonost ka muzici i poeziji, štedljivost i ekonomičnost...
Planeta na asc daje osnovne odrednice u vezi sa izgledom i ponašanjem osobe.
Kod Saky je mjesec u raku, a on kao takav daje osjetljivost na spoljne uticaje i sklonost ka primanju negativnih vibracija od drugih, što može izazvati neraspoloženje i tugu bez nekog posebnog razloga. Daje privrženost majci, vezanost za dom i korijene, težnju mirnoj, romantičnoj ljubavi bez burnih strasti, a kasnije i težnju za dominacijom u domu. Izažena intuicija, sklonost ka muzici i poeziji, štedljivost i ekonomičnost...
gotovo sve je tocno osim ovoga da sam stedljiva i ekonomicna, jer nisam bas :) a ovo u ljubavi tezim romanticnoj ljubavi bez burnih strasti to je donekle tocno ali upravo me to i privlaci, mada meni ko osjetljivoj racici to bas i nije pametno :)
sto mu gromova 20-05-08, 20:12 Planeta na asc daje osnovne odrednice u vezi sa izgledom i ponašanjem osobe.
zanima me sta je sa ostalim aspketima neke planete prema ASC,a da nije u pitanju konjukcija,koliko oni odredjuju osobu???
gotovo sve je tocno osim ovoga da sam stedljiva i ekonomicna, jer nisam bas :) a ovo u ljubavi tezim romanticnoj ljubavi bez burnih strasti to je donekle tocno ali upravo me to i privlaci, mada meni ko osjetljivoj racici to bas i nije pametno :)
Strasti bi trebale da postoje, to je logično, ali potpunu harmoniju postižeš emocijama. Ti si ipak mjesec u raku!
beskrajnost 20-05-08, 20:22 zanima me sta je sa ostalim aspketima neke planete prema ASC,a da nije u pitanju konjukcija,koliko oni odredjuju osobu???
opet nisam dobila odgovor.
Aj recimo ja imam sunce opozicija asc ? ja to gledam kao sama protiv sebe, ono sto sam ja drugi ne vide jel? al isto problem debljina zbog bika koji voli jest?
Jer je opozicija? ja se predstavljam drugacije?
Imam i ja sunce u opoziciji sa asc. Još mi je sunce vladar asc.
Ja to gledam ovako, asc sam lično ja, a VII kuća su drugi ljudi, i na neki način mi je životna misija da pomažem drugima, savjetujem, ugađam...ponekad se previše dajem, a često i na svoju štetu...gubeći svoje vrijeme i privatnost.
Dakle, jednostavno ne mogu da pronađem taj balans i otkrijem gdje je granica u odnosu sa drugima i kada treba stati.
Opozicija uvijek donosi pretjerivanje, a naš je zadatak da uspostavimo balans suprotstavljenih energija.
Strasti bi trebale da postoje, to je logično, ali potpunu harmoniju postižeš emocijama. Ti si ipak mjesec u raku!
upravo to :thumb_yello:.meni su mjesec i asc u raku jedino mi je sunce u lavu i ja sebe gledam kroz prizmu raka, jer vise toga imam od raka a malo od lava sta je i normalno s obzirom da mi je asc i mjesec u raku :) dok mi je izgled mjesavina jednog i drugog
beskrajnost 20-05-08, 21:15 Imam i ja sunce u opoziciji sa asc. Još mi je sunce vladar asc.
Ja to gledam ovako, asc sam lično ja, a VII kuća su drugi ljudi, i na neki način mi je životna misija da pomažem drugima, savjetujem, ugađam...ponekad se previše dajem, a često i na svoju štetu...gubeći svoje vrijeme i privatnost.
Dakle, jednostavno ne mogu da pronađem taj balans i otkrijem gdje je granica u odnosu sa drugima i kada treba stati.
Opozicija uvijek donosi pretjerivanje, a naš je zadatak da uspostavimo balans suprotstavljenih energija.
E da moze to, bas pretjerivanje, ja vecinom pretjerivam kad sam u vezi, dajem vise neg bi trebala , post mi je tamo merkur i mars.
zanima me sta je sa ostalim aspketima neke planete prema ASC,a da nije u pitanju konjukcija,koliko oni odredjuju osobu???
Asc je jedna od četiri senzitivne tačke horoskopa i kao naše lično polje mnogo će zavisiti od toga kakvu energiju dobiva od planeta u horoskopu, mada je najvažnija planeta koja se nadje na asc ili I kući.
Ako na primjer, asc dobija energiju saturna preko kvadrata, opet u zavisnosti od kuće i znaka u kome se nalaze, možemo posmatrati kao jaku opstruirajuću energiju koja je upućena prema našem ličnom polju i može se odraziti kao nevidljiva blokada u ostvarenju nekih ličnih ciljeva, sklonost padovima, lomovima...
Ovo sam navela kao primjer, ali uvijek treba posmatrati prirodu planete i znaka u kome se nalazi, a aspekte posmatrati kroz simboliku planete koja je integrisana u njihovu prirodu:
- kvadrat-mars
- trigon-jupiter
- sekstil-venera
- opozicija-uran
Ako imamo veneru trigon asc, onda je sve to obojeno jupiterom i sigurno će osobi dati ljepotu lica i šarm, merkur u trigonu sa asc daje osobi mladolik izgled, povećava mentalne sposobnosti itd.
Zor_djevojka 20-05-08, 21:19 Ako imamo veneru trigon asc, onda je sve to obojeno jupiterom i sigurno će osobi dati ljepotu lica i šarm,
sa ovim se ne bih bash slozhila, jer sam vlasnica i Ve 120 ASC i JU 120 ASC...sharm svakako, to necu da poreknem, al' za ljepotu se bash i ne bih slozhila..crte lica jesu pravilne, ali to je daleko od lijepog...bar za moje poimanje ljepote
merkur u trigonu sa asc daje osobi mladolik izgled, povećava mentalne sposobnosti itd.
a kad imam merkurs kao vladara horoskopa 90 sa ASC, kao i Ma 90 ASC...shta to mozhe dati kad je fizichki izgled u pitanju..i UR 180 ASC?
meni je mjesec u trigonu sa marsom i saturnom u skorpiji u 5 kuci ako sam ja to dobro vidila...sto bi rekla da mi trigon sa saturnom daje tamniju put,jace izrazene obrve...nadam se da ne baljezgam gluposti...
beskrajnost 20-05-08, 21:34 meni je mjesec u trigonu sa marsom i saturnom u skorpiji u 5 kuci ako sam ja to dobro vidila...sto bi rekla da mi trigon sa saturnom daje tamniju put,jace izrazene obrve...nadam se da ne baljezgam gluposti...
Da saturn daje isto koscave osobe.
Da saturn daje isto koscave osobe.
da i to, ja zivi primjer :D :D
beskrajnost 20-05-08, 21:44 da i to, ja zivi primjer :D :D
Moj dedo je asc u jarcu i jako je koscat, a jede kao nitko drugi i nikad se nije udebljo.:p:p
Kako bih ja trebalo da izgledam? :)
ASC u Vagi, konjukcija Pluton, opozicija Venera i Sunce iz VII u Ovnu, Trigon Mars i Jupiter iz IV u Vodoliji, sekstil Neptun iz treće u Strelcu.
E da moze to, bas pretjerivanje, ja vecinom pretjerivam kad sam u vezi, dajem vise neg bi trebala , post mi je tamo merkur i mars.
Da, kod tebe je puna VII kuća i ona se razvija na štetu I kuće koja je prazna, pa je potrebno raditi na uspostavljanju ravnoteže i preusmjeravanju ove energije.
beskrajnost 20-05-08, 21:49 Kako bih ja trebalo da izgledam? :)
ASC u Vagi, konjukcija Pluton, opozicija Venera i Sunce iz VII u Ovnu, Trigon Mars i Jupiter iz IV u Vodoliji, sekstil Neptun iz treće u Strelcu.
Svijele putim, visoka, mozda plave kose .
beskrajnost 20-05-08, 21:50 Da, kod tebe je puna VII kuća i ona se razvija na štetu I kuće koja je prazna, pa je potrebno raditi na uspostavljanju ravnoteže i preusmjeravanju ove energije.
Ma trebam malo vise na sebe mislit, a nemogu, bude mi zao.
Svijele putim, visoka, mozda plave kose .
Svetlije puti moglo bi se reći, srednjeg rasta, samo kao mala bila sam plava.
beskrajnost 20-05-08, 21:55 Svetlije puti moglo bi se reći, srednjeg rasta, samo kao mala bila sam plava.
Vjezbam :D , vage su inace plavkaste :D
Svetlije puti moglo bi se re?i, srednjeg rasta, samo kao mala bila sam plava.
Kod mene je AC vaga koji se nalazi u konjukciji sa jupiterom, plutonom, saturnom, marsom, trigonu sa venerom iz 8 kuce i kvadratu sa suncem iz devete.
Ja izgleda licim na sve pomalo.
Ajde probajte da pogodite kako ja izgledam :D Nije teško s obzirom na moj Pluton ;)
p.s ovo ne važi za one koji su me vidjeli bilo kako :D
Zor_djevojka 20-05-08, 22:01 pa da si 'garava' mogli bi potrefit' i ovi te se ne bave astrologijom, al' ipak izgledash njezhno za nekog ko ima Pl na ASC i kome je Pl vladar asc :)
Rekoh li ja da to ne važi za tebe :D
Zor_djevojka 20-05-08, 22:03 Editovala si se...;)
Jesam...nema veze, znaš ti da se šalim :hug432:
Ajde probajte da pogodite kako ja izgledam :D Nije teško s obzirom na moj Pluton ;)
p.s ovo ne važi za one koji su me vidjeli bilo kako :D
Pa valjda si crna ka' zift...A pluton će dati magnetizam i zapaženu pojavu koja jednostavno plijeni pažnju. Ali, masa muških planeta koje aspektuju asc daje jaku energiju i ne baš klasičnu ženstvenost.
pa da si 'garava' mogli bi potrefit' i ovi te se ne bave astrologijom, al' ipak izgledash njezhno za nekog ko ima Pl na ASC i kome je Pl vladar asc :)
da to nije radi mjeseca koji radi trigon prema suncu u blizancima...nadam se da ne lupam gluposti
Zor_djevojka 20-05-08, 22:11 mislim da joj to pojachava 'mladoliki' izgled...;)
mislim da joj to pojachava 'mladoliki' izgled...;)
moze biti :)
ja vjezbam pa ako bubnem nema veze :D
Moja kćer ima Mo0Pl na Asc i Plutona kao vladaoca, ali je plava i vrlo nježnog, ženstvenog izgleda.Ipak, taj Pluton je moć preobrazbe, pa ovisno o raspoloženju i šminki mijenja svoj izgled od anđela do vampa i to dok trepneš.
Hmm, a meni se sve čini da izgledam malo starije za svoje godine :(
Zor_djevojka 20-05-08, 22:29 izgledash starije,to je chinjenica, al' vidjecesh godinama bicesh prilichno mladolika, tj. onaj moderan tip djevojke...
ne bi me zachudilo da pochnesh jednog dana i bash upadljivo da se shminkash...posebno ochi :)
izgledash starije,to je chinjenica, al' vidjecesh godinama bicesh prilichno mladolika, tj. onaj moderan tip djevojke...
ne bi me zachudilo da pochnesh jednog dana i bash upadljivo da se shminkash...posebno ochi :)
U pravu si Roso ako je vezano za PL na ASC kao mlađa sam svima delovala starije, a sada je obrnuto, izgledam mnogo mlađe, bar tako kažu.
Super, sad mogu da se tješim :)
Zor_djevojka 20-05-08, 22:34 U pravu si Roso ako je vezano za PL na ASC kao mlađa sam svima delovala starije, a sada je obrnuto, izgledam mnogo mlađe, bar tako kažu.
da, bash a propo tog Plutona na ASC :), kao i aspekta Sunca u Blizancima (mladoliki znak) sa MO u Vodoliki (opet mladoliki znak)
da, bash a propo tog Plutona na ASC :)
I kod mene je isti slucaj, uvek mi daju nekoliko god. manje.
sa ovim se ne bih bash slozhila, jer sam vlasnica i Ve 120 ASC i JU 120 ASC...sharm svakako, to necu da poreknem, al' za ljepotu se bash i ne bih slozhila..crte lica jesu pravilne, ali to je daleko od lijepog...bar za moje poimanje ljepote
a kad imam merkurs kao vladara horoskopa 90 sa ASC, kao i Ma 90 ASC...shta to mozhe dati kad je fizichki izgled u pitanju..i UR 180 ASC?
Kao prvo, ako sam ja dobro vidjela tvoju fotografiju, onda moram reći da jesi lijepa ali isto tako simpatična i šarmantna, dakle trebala bi prestati sa takvim izjavama jer sam već ranije naišla na ovakve tvoje tvrdnje. Jedino što VE120ASC ako je uključen i JU120ASC može dati sklonost debljanju i lijenost, jer je tu previše jupitera, ako uzmemo da trigoni imaju simboliku jupitera. Ali tu je uvijek zabavljački talenat, druželjubivost, muzika....
Merkur u kvadratu sa asc, kada mu dodamo notu marsa, dobijemo sliku nekoga ko "ne zatvara usta". Sa ovakvim merkurom osoba često može da nešto "izlane", uvrijedi ili, nesvjesno udje u ogovaranje. A kada je fizički izgled u pitanju, može da utiče na čestu promjenu imidža u nekim godinama života, ali isto tako može dati mladolik izgled.
Mars u kvadratu sa asc uvijek daje natprosječnu energiju, ali i nedostatak takta. Kao muška planeta u kvadratu sa asc, može dati oštrinu pogleda, aroganciju, malo muških manira itd. Uran u opoziciji sigurno daje neobičnost, originalnost odijevanja uz mogućnost pretjerivanja, što može varirati od najlošije do najbolje varijante.
Zor_djevojka 20-05-08, 22:58 Kao prvo, ako sam ja dobro vidjela tvoju fotografiju, onda moram reći da jesi lijepa ali isto tako simpatična i šarmantna, dakle trebala bi prestati sa takvim izjavama jer sam već ranije naišla na ovakve tvoje tvrdnje. Jedino što VE120ASC ako je uključen i JU120ASC može dati sklonost debljanju i lijenost, jer je tu previše jupitera, ako uzmemo da trigoni imaju simboliku jupitera. Ali tu je uvijek zabavljački talenat, druželjubivost, muzika....
ada, koleginice, necemo se svadit' sad :D..Ovo za Jupiter je potpuno tachno, lijena i trontava do zla boga, nekad mi muka i da dishem ako mi vjerujesh, i kad mi neshto ne zaokupira pazhnju, mozhe goret' pored mene, ja reagovat' necu...
Merkur u kvadratu sa asc, kada mu dodamo notu marsa, dobijemo sliku nekoga ko "ne zatvara usta". Sa ovakvim merkurom osoba često može da nešto "izlane", uvrijedi ili, nesvjesno udje u ogovaranje. A kada je fizički izgled u pitanju, može da utiče na čestu promjenu imidža u nekim godinama života, ali isto tako može dati mladolik izgled.
Vala i nijesam prichljiva, iskreno..valjda zbog Me i Ma u Ribama (cutnja), ali zaisto kad pushtim jezichinu, bash umijem da uvrijedim, a desi mi se da izlanem neshto shto ne mislim i milion x sam rekla da ne umijem da chuvam 'tajne' i maksimalno izbjegavam ljude koji bi da mi govore neshto u povjerenju, jer ce se sve saznati kad tad...daleko od toga da sam 'lajavica', al..ne znam..previshe mi je to ozbiljna odgovornost, a smatram da nijesam dorasla istoj! ne volim kad mi se povjeravaju...a josh vishe kad mi trazhe savjet, jer ja ne umijem da savjetujem, al umijem da saslusham...
Shto se tiche izgleda, tachno..imala sam raznorazne faze, pochev od boje kose, nachina shminkanja...sad sam se 'smirila' prilichno, ljudi ne mogu da vjeruju da mene shminka vishe ne zanima :D
Mars u kvadratu sa asc uvijek daje natprosječnu energiju, ali i nedostatak takta. Kao muška planeta u kvadratu sa asc, može dati oštrinu pogleda, aroganciju, malo muških manira itd. Uran u opoziciji sigurno daje neobičnost, originalnost odijevanja uz mogućnost pretjerivanja, što može varirati od najlošije do najbolje varijante.
da, oshibnem pogledom, zna da mi sijeva iz ochiju i samo je dovoljan pogled uprt u moj, ja ne moram ama bash nishta da progovorim..Tachno, energija koju ne da ne znam, nego necu da kanalishem - ona gore navedena lijenost :D...nedostaje mi taktichnosti, umijem da budem itekako arogantna, da se nekad i samoj sebi smuchim, a shto se tiche mushkih manira, mozhda samo u izrazhavanju i sam nastup prema mushkarcima i odnos sa njima dovodi do toga, da mi se chesto povjeravaju i prichaju sa mnom o bash 'shkakljivim' temama..naravno, totalno opushteno, bez ikakve doze stidljivosti..kao da zbore sa bilo kojim mushkim drugom..Mnogo bolje funkcionishem sa mushkarcima na nekoj prijateljskoj osnovi (pogledajte aspekte Venere u Vodoliji, jedanaesto polje), dok na ljubavnom polju totalno kiksam s' njima...(Me 0 Ma 90 Ur, na vrhu sedme)
andjela pizelli 20-05-08, 23:01 Moja kćer ima Mo0Pl na Asc i Plutona kao vladaoca, ali je plava i vrlo nježnog, ženstvenog izgleda.Ipak, taj Pluton je moć preobrazbe, pa ovisno o raspoloženju i šminki mijenja svoj izgled od anđela do vampa i to dok trepneš.
mjesec joj daje veliku emotivnost,romanticnost,koja se moze vidjeti i kroz odabir njene garderobe,povremeno se oblaci pod dejstvom plutona,a povremeno pod dejstvom mjeseca....(da bas kao andjeo i vampir:))
bravo beskrajnost za temu:guitar:
Evo malo povratnih informacija :)
Pa valjda si crna ka' zift...A pluton će dati magnetizam i zapaženu pojavu koja jednostavno plijeni pažnju. Ali, masa muških planeta koje aspektuju asc daje jaku energiju i ne baš klasičnu ženstvenost.
Tako je Supernova...crna ka zift :D
A ostalo...hm, surova istina :)
da to nije radi mjeseca koji radi trigon prema suncu u blizancima...nadam se da ne lupam gluposti
Saky, roska ti je već odgovorila, a ti samo tako nastavi, dobro ti ide! :)
hvala blade na potpori :) ovo je prvi put da sam se odvazila i dala svoj neki uvid i komentar :)
sto mu gromova 21-05-08, 15:51 Asc je jedna od četiri senzitivne tačke horoskopa i kao naše lično polje mnogo će zavisiti od toga kakvu energiju dobiva od planeta u horoskopu, mada je najvažnija planeta koja se nadje na asc ili I kući.
Ako na primjer, asc dobija energiju saturna preko kvadrata, opet u zavisnosti od kuće i znaka u kome se nalaze, možemo posmatrati kao jaku opstruirajuću energiju koja je upućena prema našem ličnom polju i može se odraziti kao nevidljiva blokada u ostvarenju nekih ličnih ciljeva, sklonost padovima, lomovima...
Ovo sam navela kao primjer, ali uvijek treba posmatrati prirodu planete i znaka u kome se nalazi, a aspekte posmatrati kroz simboliku planete koja je integrisana u njihovu prirodu:
- kvadrat-mars
- trigon-jupiter
- sekstil-venera
- opozicija-uran
Ako imamo veneru trigon asc, onda je sve to obojeno jupiterom i sigurno će osobi dati ljepotu lica i šarm, merkur u trigonu sa asc daje osobi mladolik izgled, povećava mentalne sposobnosti itd.
Ja konkretno u svom natalu imam Ur 90 ASC...sta mi to moze doneti sem histerisanja i burnih reakcija:biggrin:
I jos nesto me zanima koji je aspket po tebi gori,kvadrat ili opozicija...vidim da se ovde na forumu cesto tumaci da je opozicija negativniji aspket,a ja sam nesto suprotnog misljenje,jer opozicija predtsavlja 2 suportnosti,ali suportnosti ste donekle i privlace,zar ne? i u nekom smislu moze se napraviti ravnoteza...ja nesto uvek kad pomislim na opoziciju,pomislim na vagu sa 2 tasa...a kada je kvdrat u pitabnju,on mi deluje mnogo zesce,nego opozicija,jer mi se kod njega cini da nema izlaza,kao kod opozicije....
Uran u kvadratu sa asc daje buntovnu prirodu, tjeranje po svome i očekivanje da se svijet vrti oko nas. On cjelokupnom izgledu daje jednu nemirnu notu, tako da osoba sa ovakvim aspektom teško može izgledati ugladjeno i u stilu "svaka dlaka na svom mjestu". Iz nje isijava neki nemir i zahtijeva originalnost i prepoznatljivost, nikako uniformisan izgled i utapanje u masu. Uran daje energiju širenja ličnih vidika vidika, tako da ovo može donijeti i sukob unutar porodice ukoliko je jedan od roditelja konzervativno nastrojen.
Kad gledamo aspekte, uvijek je bitna energija planete kroz njenu simboliku, znak i kuću u kojoj se nalazi, da bismo mogli ocijeniti težinu aspekta. Ali po meni, opozicija je ipak, nešto teži aspekt, kao klackalica na kojoj se ne možete prepustiti inerciji, već uvijek morate biti na sredini, jer će u suprotnom donijeti pretjerivanje i neumjerenost, a znamo da će pretjerivanje donijeti raskid, razvod, bolest, previše davanja drugima, prevelik egoizam, pretjerano trošenje mimo naših mogućnosti, pretjerano uživanje u zabavi, jelu, piću...
Ne mora kvadrat uvijek biti loš iako ima prirodu marsa, samo što moramo spremno ući u akciju i biti dovoljno jaki da je dovedemo do kraja, tada kvadrat radi u našu korist. Inače, kretanje po inerciji uvlači nas u konfliktne situacije i sukob sa samim sobom, što nas opet slabi i oduzima energiju.
Da se razumijemo, nije ni konjukcija uvijek dobar aspekt.
beskrajnost 21-05-08, 18:21 Bas ste divni sto ste mi pomogli na ovoj temi, hvala vam svima.
sto mu gromova 23-05-08, 10:56 Uran u kvadratu sa asc daje buntovnu prirodu, tjeranje po svome i očekivanje da se svijet vrti oko nas. On cjelokupnom izgledu daje jednu nemirnu notu, tako da osoba sa ovakvim aspektom teško može izgledati ugladjeno i u stilu "svaka dlaka na svom mjestu". Iz nje isijava neki nemir i zahtijeva originalnost i prepoznatljivost, nikako uniformisan izgled i utapanje u masu. Uran daje energiju širenja ličnih vidika vidika, tako da ovo može donijeti i sukob unutar porodice ukoliko je jedan od roditelja konzervativno nastrojen.
:thumb_up:Tacno,ja sam uvek nesto cupava i drljava...:DPotrudim se ja da s vremena na vreme izgledam zenstvenije i doterano,ali se nekako ne osecam prijatno,tako sva savrsena...vise sam navikla na svoju cupavu kosu...I tacno je da mi je Uran dao sire vidike,jos mi je i So0Ur,i vrlo cesto se ne kapiram sa svojim okolinom,mnogi me smatraju ludom i opicenom...:biggrin:A u porodici sam crna ovca,tata koji je jarac i tipican predstavnik jarcevskog tradicionalizma me cesto gleda kao da sam pala s marsa...
Kad gledamo aspekte, uvijek je bitna energija planete kroz njenu simboliku, znak i kuću u kojoj se nalazi, da bismo mogli ocijeniti težinu aspekta. Ali po meni, opozicija je ipak, nešto teži aspekt, kao klackalica na kojoj se ne možete prepustiti inerciji, već uvijek morate biti na sredini, jer će u suprotnom donijeti pretjerivanje i neumjerenost, a znamo da će pretjerivanje donijeti raskid, razvod, bolest, previše davanja drugima, prevelik egoizam, pretjerano trošenje mimo naših mogućnosti, pretjerano uživanje u zabavi, jelu, piću...
Ne mora kvadrat uvijek biti loš iako ima prirodu marsa, samo što moramo spremno ući u akciju i biti dovoljno jaki da je dovedemo do kraja, tada kvadrat radi u našu korist. Inače, kretanje po inerciji uvlači nas u konfliktne situacije i sukob sa samim sobom, što nas opet slabi i oduzima energiju.
Da se razumijemo, nije ni konjukcija uvijek dobar aspekt.
Tacno je da kvadrat ne mora biti uvek los,ali evo mislim da je opozicija M0 180 PL ipak nesto blaza od Mo 90 Pl...vlasnik sam aspekta Mo 90 Pl i vrlo ga osecam u svojoj karti,pa zato i pitam...Mo 90 Pl daje vrlo burno reagovanje,i tu ne postoji neka pozitivna strane ovog aspekta,zar ne?ok,moze dati interesovanje za psihologiju i jaku intuciju,i to je to od dobrih strana ovog aspekta...nekako mi se cini da kod opozicije tu postoji mogucnost neke ravnoteze,kakve-takve,a kod kvdrata ta ravnoteza ne postoji,kvadrat (konkretno ovih planeta) samo udara i to zestoko....
Kako se tumachi Sunce i Jupiter u kvadratu sa Asc?
Tacno je da kvadrat ne mora biti uvek los,ali evo mislim da je opozicija M0 180 PL ipak nesto blaza od Mo 90 Pl...vlasnik sam aspekta Mo 90 Pl i vrlo ga osecam u svojoj karti,pa zato i pitam...Mo 90 Pl daje vrlo burno reagovanje,i tu ne postoji neka pozitivna strane ovog aspekta,zar ne?ok,moze dati interesovanje za psihologiju i jaku intuciju,i to je to od dobrih strana ovog aspekta...nekako mi se cini da kod opozicije tu postoji mogucnost neke ravnoteze,kakve-takve,a kod kvdrata ta ravnoteza ne postoji,kvadrat (konkretno ovih planeta) samo udara i to zestoko....
Kvadrat ima prirodu marsa, dakle ovdje imamo mjesec-mars-pluton (koji je u svom dostojanstvu i ima veliku snagu), dakle ogormna destruktivna energija koja se sručila na mjesec koji je opet priča za sebe, jer se nalazi u lavu, pa još na 5° i u V kući, koja se odnosi na tvoj ljubavni život i odražava način na koji daješ emocije. Ovdje je problem izražavanja emocija, ljubomora, netolerantnost i fanatičnost, teatralnost i traženje drastičnih rješenja za svoje probleme, nema umjerenosti i prosječnosti. Neki izlaz se može tražiti u srednjoj tačci između MO i PL koja pada negdje na 20° djevice, na DC što je na neki način "ventil" za tu energiju.
sto mu gromova 24-05-08, 21:39 Kvadrat ima prirodu marsa, dakle ovdje imamo mjesec-mars-pluton (koji je u svom dostojanstvu i ima veliku snagu), dakle ogormna destruktivna energija koja se sručila na mjesec koji je opet priča za sebe, jer se nalazi u lavu, pa još na 5° i u V kući, koja se odnosi na tvoj ljubavni život i odražava način na koji daješ emocije. Ovdje je problem izražavanja emocija, ljubomora, netolerantnost i fanatičnost, teatralnost i traženje drastičnih rješenja za svoje probleme, nema umjerenosti i prosječnosti. Neki izlaz se može tražiti u srednjoj tačci između MO i PL koja pada negdje na 20° djevice, na DC što je na neki način "ventil" za tu energiju.
Ovo podvuceno je aposlutno tacno,na zalost...:wub2:
A ovo za moj pluton,nisam ga nesto dozivljavala pretarno snaznim,i pored toga sto se nalazi u sedistu u svojoj prirodnoj 8. kuci...mislim da je pluton dalek planet,i da su retki ljudi koji ga doista osecaju...elem,meni pluton ispada kao dominantan planet,pa me zanima da li zaista planeta koja je dominantna ima bitniji uticaj na ljudski zivot,da li se njeni tranziti jace osecaju..
sto mi znaci asc (vodenjak) u opoziciji s jupiterom? Je li to mozda izgled, malo sam debeljuskasta, jupiter - sirenje, i opozicija / pretjerivanje, u jelu? Mozda i to sto nemam bas srece, cini mi se...uvijek neki skandali, gluposti, sve se otkrije...ili se to samo meni cini, da imam peh u zivotu. Zatim sekstil s mjesecom (ovan) ? A najvise se bojim kvadrata s plutonom u 9. kuci, skorpija, jer mi je on totalno izkvadriran. Mislim, opozicija s marsom u 3. kuci. Help, stvarno me kopka taj plutonic? Najgora varijanta?
ako neko ima vremena neka zvirne cisto onako
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=vikinatalna.gif
andjela pizelli 25-06-08, 22:20 ako neko ima vremena neka zvirne cisto onako
http://s239.photobucket.com/albums/ff243/macebg/?action=view¤t=vikinatalna.gif
ajd da izdvojim jedan aspekt
vladar asc je venera u kvadratu(napetom aspektu sa plutonom)
venera je boginja ljubavi,ljepote i harmonije,umjetnosti,blagostanja i finansijske potpore(vlada prirodnom drugom i sedmom kucom,to su kuce finansija i aprtnerskih odnosa)
e sad,pluton vlada prirodnom VIII kucom,koja je kuca sexa,strasti,smrti,tudje imovine..reklo bi se da niej dobro da uzimas kredite,tudje novce,kao da nebi umjela sa njima raspolagati
josh bi se moglo reci da si rastrzana izmedju svojih zelja i mogucnosti,da ne umijes da kontroloses svoje nagone
vladar asc venera je u strijelcu a u III kuci
strijelac predstavlja inostranstvo a III kuca blize puteve..prica kontradiktorna,kao da bi voljela ici vani,daleko al ostajes tu negdje u komsiluku stalno u kolima na kracim putovanjima
zelis biti vezana za bliznje svoje,al ti ih pluton odmice od tebe...neda mir sa njima
( a tu je i inokonjukcija venere i mjeseca pa je potrebno veliko prilagodjavanje da bi odnos sa bracom,sestrama,ako ih imas funkcionisao)
uran u tvojoj prvoj kuci,boji tvoju licnost sa osobinama vodolije,pa si sigurno nepredvidiva,cak i sebi samoj,zeljna slobode,samostalnosti ,novina,astrologija ce kad tad,postati sastavni dio tvog zivota
uran je inace dispozitor tvog sunca,a otisao bas u tvoju prvu kucu,kucu karaktera,tako te drugi i dozivljavaju i vide,kao revolucionarnu osobu,koja ide uvjek ispred vremena
ajd zdravo,za sad toliko:photo:
e sad,pluton vlada prirodnom VIII kucom,koja je kuca sexa,strasti,smrti,tudje imovine..reklo bi se da niej dobro da uzimas kredite,tudje novce,kao da nebi umjela sa njima raspolagati
josh bi se moglo reci da si rastrzana izmedju svojih zelja i mogucnosti,da ne umijes da kontroloses svoje nagone ISTINA DRAGA
vladar asc venera je u strijelcu a u III kuci
strijelac predstavlja inostranstvo a III kuca blize puteve..prica kontradiktorna,kao da bi voljela ici vani,daleko al ostajes tu negdje u komsiluku stalno u kolima na kracim putovanjima ISTINA :)
zelis biti vezana za bliznje svoje,al ti ih pluton odmice od tebe...neda mir sa njima I OVO TAKODJE( a tu je i inokonjukcija venere i mjeseca pa je potrebno veliko prilagodjavanje da bi odnos sa bracom,sestrama,ako ih imas funkcionisao) IMAM DVA BRATA I TACNO JE I OVO
uran u tvojoj prvoj kuci,boji tvoju licnost sa osobinama vodolije,pa si sigurno nepredvidiva,cak i sebi samoj,zeljna slobode,samostalnosti ,novina,astrologija ce kad tad,postati sastavni dio tvog zivota STA RECI DRAGA
uran je inace dispozitor tvog sunca,a otisao bas u tvoju prvu kucu,kucu karaktera,tako te drugi i dozivljavaju i vide,kao revolucionarnu osobu,koja ide uvjek ispred vremena ISTINA :)
:love54236: hvala srce, ja sam nekad bila ovde na forumu al sam izgubila nick, bila sam "mace" i mi se znamo :)
evo jedan dobar link za sve dive ljude koji ovde dolaze a tebi andjela hvala
http://www.4shared.com/dir/4413422/872761aa/sharing.html
|
|