View Full Version : još uvijek tabu tema

seka
15-05-08, 10:31
Svako zadovoljstvo, po svojoj suštini, nekim ljudima prija, druge opušta i mentalno i fizički, treće čini srećnim. Tako je i sa masturbacijom. Naučno je utvrđeno da nema nikakve posledice po zdravlje.Medicinari danas tvrde da je masturbacija neškodljiva, čak normalan i prirodna forma za opuštanje. Psihologija smatra da masturbacija nije štetna ali mnoge knjige psihologije priznaju da osjećaj krivice i sramote pogađa milione naročito tokom adolescencije. Uzrok osjećaja krivice je uglavnom religija ili moralne norme vezane za seks.Do skoro je važilo pravilo da je štetna samo u slučaju kad sama sebi postane cilj, odnosno opstaje i pored prisutnosti partnera ili partnerke, kao jedina vrsta seksualnog ponašanja. Danas je čak i takva postavka dovedena u pitanje. Neki ljudi masturbaciju pretpostavljaju koitusu. Kažu da je jeftinija, manje zamorna a pruža veće zadovoljstvo. Njihova stvar!
Neke osobe, pogotovo mlade, plaše se da im pretjerana masturbacija od desetak puta na dan ne poremeti zdravlje. Briga je suvišna! Kada je čoveku dovoljno ovog "sporta", potreba prestaje sama po sebi.
Žene manje masturbiraju ali procenat ženske i muške masturbacije se u posljednje vrijeme izjednačava.Ovakva situacija ne treba da zastrašuje muškarce jer ljubav i orgazam ne moraju da idu zajedno. Ne treba da plaši ni žene, takođe, zbog empirijskih dokaza koji ukazuju na čudnu činjenicu da oženjeni muškarci u većem broju masturbiraju nego neoženjeni. Očigledno je nekima od njih malo seksa u braku, a nekim je višak sama žena.Za nekoga je masturbacija nešto potpuno normalno i uobičajeno ali za većinu ljudi na ovim našim prostorima još uvijek je tabu tema a pogotovo kad je riječ o ženskoj masturbaciji.Još uvijek ima onih koji smatraju da je to nezdravo ili da je grijeh.
Da li vi smatrate da je masturbacija štetna po zdravlje?
Da li je masturbirati grijeh ili ne i zašto?

simm
15-05-08, 10:40
Ako bi se drzali teorije koju bastini Selvarajan Yesudian onda ne bi nikad posegnuli za desnicom rukom. Elem, mastrurbiranje po njemu ima fizioloske i anatomske posledice: neravnomjeran krvotok lijeve i desne polovine tijela, opterecenje krvnih sudova, uticaj na disajne organe kroz zlijezde sa unutrasnjim lucenjem, ... Sem toga, dovodi do odvikavanja od tudjeg stimulansa, odbojnosti od istog, itd.

Kome sada vjerovati?

I kako potrositi ovu ogromnu snagu u junacku ruku?

Zor_djevojka
15-05-08, 11:12
Da li vi smatrate da je masturbacija štetna po zdravlje?
shtetna? :nonono:..niposhto..razni ginekolozi je preporuchuju preventive radi posebno kad je u pitanju rak grlica materice...
Da li je masturbirati grijeh ili ne i zašto?
Grijeh?..Bozhe sachuvaj. Smatram da je od velike vazhnosti da zhena poznaje svoje tijelo, da zna shta je uzbudjuje, dovodi do ludila, a ko ce to otkriti ako ne ona sama i obratno..isto tako smatram da masturbacija nema veze sa seksualnim (ne)zadovoljstvom, naprotiv..umije da bude poprilichno inspirativna ;)
ali zhene kod nas cute o samozadovoljavanju, zhelji, potrebi...
chinjenica je da poprilichan broj masturbira, bez obzira shto oni nece da priznaju, a znam da ima i onih koji to nikad ne rade, ali je takav broj zanemarljiv...

seka
15-05-08, 14:00
Knjige medicine do XVIII vijeka uopšte ne spominju masturbaciju. Smatralo se da je masturbacija jedan od najvećih grijehova. Sugerirano je da je uzrok i mentalne i fizičke bolesti, čak i da se liječi hirurškim putem. Masturbacija je probudila mnogo više krivice nego neiskrenost ili nepravednost. Garantovala sigurnu kartu za pakao. Seksualnost je smatrana za neprijatelja a ne kao dar za psihički razvitak.
Dugo vremena je bila tabu tako da neki ljudi još imaju taj osjećaj krivice i ćute o tome.Drugarice će jedna drugoj ispričati sve do u detalje sexualni odnos sa nekim ali kad je masturbacija u pitanju e to je već malo teže..

A ovo je odgovor sa jednog foruma na pitanje: "da li ženske masturbiraju?"
Ja ne radin, niti mi je ikoja prijateljica priznala da to radi.
Čula san da to šteti maternici, smanjuje plodnost....tako nešto...

Zor_djevojka
15-05-08, 14:10
Budalashtine...kako mozhe orgazam 'vishka' da shteti nekome ili nechemu u nashem organizmu :)...
ada kazhu da je isti prijeki lijek za sve i otklanja sve 'boljke' :)...e, pitanje je samo samostalno ili u paru :D

simm
15-05-08, 14:31
U paru vise nije masturbatio sine qua non, no krkacina, tarabljenje, taslacenje. :yumm2:

Tako nesto, u tom smislu. :D

Zor_djevojka
15-05-08, 14:32
slazhemo, se slazhemo :)

Janjičar
15-05-08, 14:39
Ako bi se drzali teorije koju bastini Selvarajan Yesudian onda ne bi nikad posegnuli za desnicom rukom. Elem, mastrurbiranje po njemu ima fizioloske i anatomske posledice: neravnomjeran krvotok lijeve i desne polovine tijela, opterecenje krvnih sudova, uticaj na disajne organe kroz zlijezde sa unutrasnjim lucenjem, ... Sem toga, dovodi do odvikavanja od tudjeg stimulansa, odbojnosti od istog, itd.

Kome sada vjerovati?

I kako potrositi ovu ogromnu snagu u junacku ruku?
Ne vjeruj im ništa da je tako davno bi se mi neki posušili.

simm
15-05-08, 15:30
Ne vjeruj im ništa da je tako davno bi se mi neki posušili.
Pa ti mi jesi malo ukufio, što jes, jes. I nekako si mi blijed! :D :D

Angelina75
19-05-08, 23:22
a znam da ima i onih koji to nikad ne rade, ali je takav broj zanemarljiv...[/COLOR][/SIZE][/FONT]

nije ....nije....:D

Budalashtine...kako mozhe orgazam 'vishka' da shteti nekome ili nechemu u nashem organizmu e, pitanje je samo samostalno ili u paru

stvarno budalastina:puke425:......a pitanje je na mestu:wink3:

Knjige medicine do XVIII vijeka uopšte ne spominju masturbaciju. Smatralo se da je masturbacija jedan od najvećih grijehova. Sugerirano je da je uzrok i mentalne i fizičke bolesti, čak i da se liječi hirurškim putem. Garantovala sigurnu kartu za pakao. Seksualnost je smatrana za neprijatelja a ne kao dar za psihički razvitak.

e 'falim te boze sto ne ziveh u tom veku.....:annoyed_h4h:

Pa ti mi jesi malo ukufio, što jes, jes. I nekako si mi blijed!

a da vidis mene:biggrin: