View Full Version : Koliko smo mali

DYLAN DOG
11-05-08, 14:38
Da li ste ikada razmišljali o tome? Koliko je čovjek u stvari malo i nevažno biće, a kako se zlo i bahato ponašamo. Samo pogledajte ovo, pa razmislite:
http://i72.photobucket.com/albums/i196/Slydrag0n/one.gif

DYLAN DOG
11-05-08, 14:43
Ako ste pogledali gif sliku, razmislite kako vam zvuči npr. izjava Hilari Klinton da će ''u slučaju napada Irana na Izrael sravniti tu zemlju nuklearnim oružijem...''
O bože... smiješni smo.

Senza_Guerra
11-05-08, 15:09
Mozda, ipak nijesmo toliko mali ;)

pehar
11-05-08, 18:33
Ako ste pogledali gif sliku, razmislite kako vam zvuči npr. izjava Hilari Klinton da će ''u slučaju napada Irana na Izrael sravniti tu zemlju nuklearnim oružijem...''
O bože... smiješni smo.

To je izjava samo jedne uplasene zene koja verovatno gubi izbore.
Problem je sto agresija i sva nezadoljstava kod coveka uglavnom su izazvana od spoljasnih uticaja i sredine

kliko
11-05-08, 19:42
evo ti ovo isto na jutub http://www.youtube.com/watch?v=YL4cFjmnQT8&mode=related&search=

Senza_Guerra
11-05-08, 20:34
Problem je sto agresija i sva nezadoljstava kod coveka uglavnom su izazvana od spoljasnih uticaja i sredine

Olako iskljucujes rscionaliste..

flowerchic
11-05-08, 20:36
Svaki bahati i zao covjek je mali,meni manji i od mahovog zrna a ne od gore navedenog:)...

DYLAN DOG
14-05-08, 18:05
To je izjava prije svega žene koja je majka, koja je dala život... Ako tome još dodamo to da je ova izjava dokaz da je taj osjećaj političke pripadnosti (nebitno kojem stavu) kod vođa koje mi biramo pretpostavljen osjećaju majčinstva i svjesnosti da se život treba stvarati a ne uzimati... Može li se to posmatrati i na ovaj način?

anon1
14-05-08, 18:08
O bože... smiješni smo.

Oprosti im Oce oni ne znaju sto rade.

Baron
15-05-08, 07:52
mali terijer je uvjek ljući od velike doge

http://www.planetdan.net/pics/misc/nakedhillary.htm

Angelina75
25-05-08, 12:59
To je izjava prije svega žene koja je majka, koja je dala život... Ako tome još dodamo to da je ova izjava dokaz da je taj osjećaj političke pripadnosti (nebitno kojem stavu) kod vođa koje mi biramo pretpostavljen osjećaju majčinstva i svjesnosti da se život treba stvarati a ne uzimati...

e svaka cast!:clapping::yes513:

phenomenon
20-06-08, 09:54
ne mislim da je covjek nevazno bice... Bog je stvarao svoju ljubljenu kreaciju naravno iz ljubavi a ne iz dosade... sama planeta je dokaz kolika je ljubav bila prema covjeku kada je za "nevaznog" covjeka napravljena ovakva kuca koja danas vjerovatno izgleda mnogo mnogo mnogo drugacije nego sto je bila kada je stvorena... Uostalom kao i Adam koji je bio u svojoj prvoj prirodi koju je "skinuo" svojevoljno..

Ova me tema podsjetila na jednu pricu americkog astronauta(ne mogu se sjetiti koji je tacno) koji je bio medju prvima koji su krenuli u obilazak mjeseca(ne i slijetanje)... Rekao je u emisiji da kada su gledali zemlju koja sija od ljepote u svom tom mraku, da je razmisljao kako je moguce da na ovako lijepom mjestu postoji toliko zla, toliko ratova, toliko mrznje medju ljudima......

majne
29-07-08, 16:07
ne mislim da je covjek nevazno bice... Bog je stvarao svoju ljubljenu kreaciju naravno iz ljubavi a ne iz dosade... sama planeta je dokaz kolika je ljubav bila prema covjeku kada je za "nevaznog" covjeka napravljena ovakva kuca koja danas vjerovatno izgleda mnogo mnogo mnogo drugacije nego sto je bila kada je stvorena...

Slazem se.

Kaze se da je covjek kruna bozjeg stvaranja, i svaki covjek i ima osjecaj sopstvene vrijednosti -da je vazan i bitan- jer svako ima neku svoju "misiju" koju moze da odradi samo on i niko drugi...

Zato je vazan bas svaki covjek, i zato je uzasan grijeh gaziti druga ljudska bica.. i lose je misliti da smo mali mi ili da su mali neki drugi...svako na svoj nacin je divan i velik, i svako ima nesto vrijedno da ponudi..

Uostalom kao i Adam koji je bio u svojoj prvoj prirodi koju je "skinuo" svojevoljno..

Ova me tema podsjetila na jednu pricu americkog astronauta(ne mogu se sjetiti koji je tacno) koji je bio medju prvima koji su krenuli u obilazak mjeseca(ne i slijetanje)... Rekao je u emisiji da kada su gledali zemlju koja sija od ljepote u svom tom mraku, da je razmisljao kako je moguce da na ovako lijepom mjestu postoji toliko zla, toliko ratova, toliko mrznje medju ljudima......

Mrznja medju ljudima potice iz unutrasnjeg stanja pojedinca.

Mrziti i biti gadan prema drugima moze samo neko ko mrzi samoga sebe, i ko je gadan prema sopstvenoj savjesti...
Zadovoljan covjek siri ljubav i ujedinjuje ljude..

Mir u svijetu krece iz mira u samome sebi, a sopstveni mir moze da ima samo neko ko ima mirnu savjest. Kome ona ne da mira, nezadovoljstvo i borbu sa samim sobom projicira na borbu i rat sa drugima, umjesto da sa drugima saradjuje i u miru uci iz medjusobnih razlicitosti..