View Full Version : Horarna Astrologija

Pages : [1] 2

mary
10-05-08, 12:06
HORARNA ASTROLOGIJA ili POSTAVLJANJE PITANJA

Prašna, ili horarna astrologija podrazumeva predvidjanje dogadjaja uz pomoc planetarnih znacenja u trenutku postavljanja pitanja. Ova grana astrologije nam zaista moze biti od koristi s obzirom da nam omogucava da odgovorimo na pitanja koja se ticu svakodnevnog zivota, u trenutku kada ste najvise uznemireni i kada se mozda sreca i nesreca kolebaju na vagi zivota.

andjela pizelli
10-05-08, 18:39
ovdje bi mogao zel mnogo toga reci,jer mu je to specijalnost

Zel
10-05-08, 20:30
Evo ja se nudim da nekome odgovoram na postavljeno pitanje. Potreban je samo kratak opis situacije i postavljeno konkretno pitanje. Malo ću ovih dana prošvrljati po internetu i okačiti ovde par tekstova.
Jednostavna za praktikovanje i preporučeno je da se prvo počne sa učenjem horarne, jer je natalna mnogo složenija i kompleksnija.
Hajde da vidimo ko ima neko pitanje?

cakana
10-05-08, 20:47
Evo ja da probijem led:superman:
Vec neko vreme se pitam da li ostati ili odustati od veze u kojoj sam trenutno, nes mi nikako nije po volji, pa se eto pitam sta ce biti dalje:whistling2:
A vreme postavljanja pitanja, evo upravo. Valjda sam ja ovo dobro napisala:wacko:
znak- skorpija

mary
10-05-08, 20:52
Ajde i ja da pitam.Interesuje me VII polje tj kakav će mi biti partner?

Zel
10-05-08, 21:16
Morate se malo strpiti. Idem na put dva dana. A kada se vratim, dnevno mogu da obradim po jedan horoskop.
Kada postavljate pitanje, navedite i vaš horoskopski znak.
Ići ću redom kojim su postavljana pitanja.

Zel
12-05-08, 01:32
Horarni chart je urađen za 10. may 2008, 21.11h, Belgrade, na pitanje koje je postavila Cakana: «DA LI DA OSTANEM U VEZI U KOJOJ SAM SADA?»

Evo da postavimo i chart:

http://img159.imageshack.us/img159/2734/cakanapx9.png

ASC Strelac, a ti predtavljena sa JU na 22 Jarca u II kući, koji je u svojoj stanici i počeo je da se kreće Rx – retrogradno, unazad. JU u znaku jarca ima svoj pad. Ovo bi značilo da sve više sumnjaš i sebe ispituješ koliko zaista vredi ova veza. JU predstavlja tebe kao svesno biće i ja tu neku ljubav za ME t.j njegovog signifikatora, ne uočavam. Ti bi malo trebalo da se pozabaviš svojim stanjem i malo preispitaš svoju prošlost u vezi možda sa nekim putovanjem ili slično.

DC Blizanci, a dragi predtavljen tim ME u blizancima i VII kući. ME je u svom znaku i triplicitetu i u VII kući koja predstavlja njega samog, te iz ovog pokazatelja ja mogu da sudim da on možda malo više misli na sebe. Taj deo će ti smetati još dugo vremena i sama ćeš videti koliko ćeš to moći da trpiš.

LILIT smeštena blizu ASC govori da su ovde strasti te koje diktiraju sudbinu odnosa, ali moraš znati da strasti imaju vek trajanja i zatim ostajete prepušteni sami sebi da vidite koliko tu ljubavi ima.

MO jeste u VIII u zbaku Lava i odlazi od konjukcije sa MA na 0*Lava i priča priču da si zabrinuta zbog sudbine odnosa i naročito podstaknuta nekom vašom skorom svađom koja se desila, možda pre tri dana ili nedelje (od trenutka postavljanja pitanja), podstaknuta da preispitaš ovu vezu. MO i sunce se ovde međusobno vole – imaju uzajamnu recepciju - (jer SO je smešteno u znaku Bika, gde je MO u egzaltaciji, a MO je u znaku Lava, gde je SO u sedištu). Ovo govori da se vaši unutarnji delovi privlače, moglo bi se reći ima hemije među vama. Ali kako sam već napomenuo strasti, bez svesne ljubavi su ograničenog trajanja ili mogu dugo mučiti osobe, a dati malo ispunjenja.

MO je smešten lošoj kući (VIII) i pod opsadoma malefika (nalazi se izmešu MA sa jedne i JMČ iSA sa druge strane, i moram reći da nema neku pomoć od neke fine i dobre planete. Ovo bi značilo da suviše muke, a malo zadovoljstva tu predstoji u skorijoj budućnosti.

Savet jeste definitivno da se na neko vreme vratiš sebi, možda čak malo prištediš novca ili razmisliš kako da popraviš svoju finansijsku situaciju (JU u padu u II kući), ili možda samo dok izvagaš koliko tebi zaista donosi veza sa ovom osobom. Ponavljam da je hemija snažna među vama i da ćeš, možda još i snažnije, biti preplavljena potrebom za njim. Susreta će još biti, susreta zbog snage muževnosti kojom on tebe osvaja, ali u ovom trenutku potrebno je razumeti da on ipak više misli na sebe, a katkad je vrlo rečit i sposoban da te ubedi u suprotno. (ME u blizancima u VII)

Sabijski simbol ASC jeste:
«KUPIDON KUCA NA VRATA»
Ljubavna strelica vas je pogodila, strasti su započele igru, ali vaše ličnosti ne sarađuju. Naročito je tebi odbojan taj sebičan deo njegove ličnosti ili već nešto drugo što si kroz prepirke uočila. Ali i ti moraš da se menjaš i stekneš samopouzdanje.

Moj savet bi bio da se na neko vreme, ako i sledeće viđanje donese slično osećanje nezadovoljstva, udaljiš od njega i presabereš šta želiš od sebe i ove veze. Činjenica da si u horoskopu škorpija, smešta te u ovom pitanju u XII kuću i govori o nekakvim emotivnim gubicima. Snažna ugroženost MO smanjuje mogućnosti za sretnim ishodom, ali aplikacioni 120 MO sa ASC govori da ti imaš šansu da najbolje iz situacije izvučeš...

Bio bih, jako zahvalan za povratne informacije. Ako ti je neprijatno preko MAIN strane, možeš kroz privatne poruke.

PS. Evo sada sam na kraju uvideo da je fortuna u vodoliji na vrhu III kuće u konjukciji sa KIRONOM, te ozbiljno uzmi u razmatranje bar neku od ranije napisanih rečenica kao savet kako da se postaviš. :)

mistique
12-05-08, 02:59
Interesuje me finansijsko stanje koje je u poslednje vrijeme veoma loshe.Veliki dugovi.
Ima li nade da ce se poboljshat,da ce mi novac koji mi ex shef duguje biti IKAD isplacen ili neshto "s neba" panut..?:)
Rado bih se dovela na nulu..ali iz dana u dan je sve gore!!!
Bila bih zahvalna ako bi mi se neko pozabavio mojom natalnom i savjetovao me.
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_04_mila_hp.3516.18197.gif&res=63&va=&cid=a2gfileXw6IJj-u1209606278

s_ana_dra
12-05-08, 22:13
i ja pomalo ucim horarnu astrologiju, tako da sam posle duze vremena skontala dostojanstva, to mi je na pocetku bas bio problem. Ali jos uvek nije dobro, ne znam na kraju da povezem celu pricu i ponekad se izgubim, uzas, ali polako.
evo i ja imam jedno pitanjce: Da li cu se pomiriti sa bivsem deckom? u beogradu, 12.05. u 22:11
objasnjenje: hiljadu puta smo se mirili, pa svadjali, a cak smo jednom bili toliko posvadjani da se godinu ipo dana nismo culi. Posle toga je on zvao i insistirao na pomirenju. On nekako bas odgovara opisu moje 7 kuce, i to je ono sto mene ustavri najvise nervira. U septembru smo prekinuli, od tada smo se i slabo culi, ali smo se culi mozda 2 puta. ako treba jos nesto, pitaj
hvala unapred

Zel
13-05-08, 13:34
KORISNIK ”WINGS”:

Dakle, u četvrtak putujem upoznati se s dragom osobom s kojom komuniciram nekoliko mjeseci. No, uvijek postoji trema i strahovi od upoznavanja koja mogu dovesti do razočarenja itd. Dakle, imam li razloga za zabrinutost oko susreta koji tek treba da se dogodi? Da li je moguće novo, dublje prijateljstvo? Što mogu očekivati po pitanju emocija, susreta, društvenog života uopće, kao i financija?

Vidim da si ovde postavila dosta pitanja, ali vreme mi dozvoljava da samo susret i kvalitet susreta uzmem u razmatranje.

Horarna karta je urađena za: 13.may 2008, 11.47am, Beograd.

Evo i karte.

http://img399.imageshack.us/img399/8194/wingsaw5.png

ASC je na 21* lava na samom stepenu pada NE i u egzaktnoj konjukciji sa JMČ. Ovo odmah govori koliko te trema konzumira i koliko ti je teško da održiš veru. Tvoja ličnost je izvor velikih konflikata i privlačiš prevare i gubitke. Sa SA smeštenim u I i od koga MO odlazi, lako je zaključiti da večina toga potiče od razočarenja koja su se odigrala u prošlosti. Naravno moraš razumeti da Horarna karta govori o trenutnoj situaciji, a ne za ceo život. Iskrenim radom na sebi transformacije su moguće. Bacio sam pogled na natal i ovakva priča se mora dogoditi i iz natala. SO je smešteno u X kući na 23* stepenu bika, a tu već počinje da se oseća uticaj Algola, tako da je sexualna energija tu snažno potisnuta, ima je previše i potrebno je usmeravanje. X kuća je IV tvoje drage osobe ka kojoj ideš u susret, pa mi ovo liči na to da ti putuješ kod njega u domovinu, grad, dom. VE u konjukciji sa tvojim SO govori o simpatijama ali i potrebi za pažnjom, poklonima, dodirom i uživaanju u čulnim zadovoljstvima ljubavi.

VE smeštena na MC-u kaže da ovde ima iskrene simpatije i ljubavi među vama (prijateljske ili neke druge ti znaš) i ovo je obećavajući faktor. VE je postavljena u svom znaku i ima dostojanstvo tripliciteta što obećava zaista lep ugođaj. Vas dvoje idete u neku vrstu spajanja.

DC je u vodoliji, egzaltacija NE, a NE i KIRON smešteni na uglu govore da ti ovu osobi nisi jasno videla. Dodatno prikazano egzaktnim SO90NE. Razdvajala vas je daljina i stekla si sliku na osnovu vaše komunikacije. Vladar DC jeste SA u I kući, što govori da on jeste iskreno zainteresovan za tebe. Ali budući da je u pitanji spori i teški SA u intelektualnom znaku device, koji tek polazi iz svoje stanice, govori mi da on nije nimalo laka osoba, što ćeš naravno morati sama da otkriješ kako ga budeš upoznavla. Kako je tebi natalno SA u raku smešten u VII, priča ima smisla. To je tvoja lekcija. No, moram ti reći da je i sa najgorim planetema ljubav moguća, ali potrebno je platiti cenu, razumeti i metabolisati iskustvo. Opet ponavljam da zbog postavljenosti VE na MC-u odnos ima perspektivu, ali zahteva međusobno prihvatanje, razumevanje i kompromise.
Kažem samo da će harmonija odnosa trpeti usled njegove kritičnosti i teških misli koji se kasnije mogu aktvivirati, ali i tvojih naravno (MO0SA u devici).

DC na stepenu egzaltacije NE, kao i NE tu smešten, jasno govore da i on idealizuje malo stvari i da ga u ovom trenu to omekšava, ali moraš shvatiti da je SA ipak SA, koji traži ozbiljnost i realan pristup bilo kojoj situaciji. Ovde SA može govoriti da on ima kramičku odgovornost prema nekome, pa ako on ima dete, može govori o vezanosti za dete. Ovo može predstavljati problem u vašem odnosu, bez obzira na vaš bračni status.
Saturna je imperativ razumeti. Naravno to je teško sada uvideti jer tvoj signifikator ima snažan SO90NE.

MO koji simbolizuje tvoju dušu i emocije smešten je na 8*stepenu (simbolika škorpije) device, blizu zvezda u kičmi lava (u mitologiji je to mesto gde ja lav zgažen) i opisuje kompleks žrtve okolnosti. To smanjuje samopouzdanje I privlači neuspeh, ali nije nemoguće prevazići. Ovaj MO previše sumnja i analizira ljubav, a ljubav je ipak prepuštanje bez obzira na posledice. Primeti da je VE u znaku device u padu, pa tako i kod njega – SA i u tvojoj duši – MO, ljubav – VE pada. Znači ako bude previše reči, stidljivosti, nepoverenja i kriticizma, obećanje dato VE na vrhu neće moći da se ostvari.

MO ide ka VE, ali pre nego stigne do VE, ima spajanje preko kvadrata sa ME, što zbog određenog pisma ili poziva može odložiti vaš susret. Moguće je, ali ne i izvesno da poziv ili poruka, usledi za nekih 6 sati od trenutka postavljanja pitanja (MO treba oko 6 stepeni do ME), a vaše viđanje bude odloženo za oko 7 dana (MO treba 7 stepeni do VE), ali ovo uzmi dosta proizvoljno. Ovo je samo moja pretpostavka, a ti ćeš javiti kada se stvar zaista desila i šta se desilo.

Sabiski simbol ASC jeste:
“””GOLUB PISMONOŠA”””, što mi opet naglašava vrednost neke poruke, pisma, maila koji će imati uticaja na vaš susret. Kako ME vlada tvojom II – finansije i njegovom V – njegovo dete, ovo može biti sadržaj vesti koja bi uticala na vaše viđanje.

Uoči da je Fortuna u strelcu a njen sabiski simbol glasi:
“””KUPIDON KUCA NA VRATA””” i ima konjukciju sa LILIT – vrlo sexualnim simbolom. TAČKA ODNOSA je na Algolu, kao i SO koje predstavlja tebe. Na Algolu se gubi glava, naravno metaforički rečeno. VE - ljubav bi tu osetila snžnu energiju, ali zbog blokiranosti su izvesni problemi. FORTUNA sa LILIT i u strelcu daje savet da se bez obzira na posledice zapustiš na taj poseban put i moguću sexualnu avanturu. Tvojim natalnom su neke potrebe indikovane i ti ih moraš ostvariti, jer potisnuta energija proizvodi bedu, bolest i uništava svaku sreću. Ali potrebno je da uključiš četvore oči, jer je tačka PREVARE smeštena tačno na tvom SO – lično ti, pa si sklona samoobmanama.
Još jednom ponavljam da VE na samom vrhu nosi obećanje lepog odnosa, ali NEPTUNU i SATURNU moraš platiti cenu, a cena je trajanje ljubavi (SA) i nakon razočarenja (NE).

Toliko od mene. Očekujem povratne informacije.
Pozdrav.
Žel

Last_Insight
13-05-08, 21:23
zel ti je vec odgovorio , oprosti, pogledati cu nekome drugom.

coka
13-05-08, 21:51
Evo moje pitanje. Imam kucu ( nasledila od tate) u Crnoj Gori, na primorju i htela bih da je prodam. Kada mogu da se nadam da ce se to dogoditi jer volela bih sebi da kupim stan od toga i da se odvojim od pupcane vrpce :) Veliki pozdrav za velikog Zel-a. Znak Rak a Natalna u potpisu
pitanje je postavljeno 13.05.2008. u 21.50

limunada
14-05-08, 10:58
ev mene i da pitam kakv odnosi ce bit zmedju mene i bivsi!? trenutno smo samo prijatelji...:yeahright:
postavjanje pitanje: 14.5. u 1058h u becu

Fenixxx
14-05-08, 18:24
Zamolila bih za odgovor na pitanje kada mogu očekivati kraj studija? U posljednje vrijeme ide jako sporo, nikako da se pokrene. Hvala.

Natalna:
http://i254.photobucket.com/albums/hh105/Dunja_55/dunja-1.jpg

Zel
16-05-08, 11:15
Fenix, reci mi samo šta studiraš, koliko dugo i kakve su prirode problemi koji te sprečavaju da studije optimalno privedeš kraju?
A ja ću ti u nedelju odgovoriti.

s_ana_dra, a imaš li ti nekog drugog u mislima, nekoga ko te sexualno privlači, ili i dalje postoji samo taj bivši sa kojim želiš da se pomiriš?
I samo mi je potrebna informacija šta si u horoskopu.

coka
16-05-08, 12:34
Samo kratak komentar. Vidim da na mom postu stoji da sam postavila pitanje u 20.50. Potpuno sam sigurna da je kod mene ( u Beogradu) bilo 21.50 a to kazem jer mislim da je vazno u koliko sati se postavlja pitanje.

Leptiric
16-05-08, 12:37
Samo kratak komentar. Vidim da na mom postu stoji da sam postavila pitanje u 20.50. Potpuno sam sigurna da je kod mene ( u Beogradu) bilo 21.50 a to kazem jer mislim da je vazno u koliko sati se postavlja pitanje.

To stoji samo ako nisi ulogovana,pogledaj vidi li ti se sada... Ili provjeri da nisi neshto mijenjala u opcije (vremensku zonu). Ja vidim da je post poslat tachno u 21:51.;)

Zel
16-05-08, 16:10
Za Coku...
Pitanje je postavljeno 16.05.2008 u 3,42 pm, Beograd.
Komentar: Pitanje postavlja astrolog kada on shvati pitanje.

Vidim ovde da te jako zanima novac drugih ljudi, t.j neko ko će ponuditi lepu cenu za tvoju kuću. U isto vreme si zabrinuta, želiš razrešenje problema i plašiš se za svoje nade. Dosta misliš samo na sebe.

Već ovih dana neko od zainteresovanih se može javiti. Možda neko iz inostranstva, ili bar neki intelektuac zainteresovan za život u kući. Za oko 5 dana ili nedelja može se dati konkretnija ponuda oko cene, a za manje od tri meseca moguć je dogovor koji se može realizovati. 3 godine mi je ipak suviše da bih to dao kao mogućnost.

Opreznost kod previsokih očekivanja i nadanja. Kupac će se pojaviti kada za to dođe vreme u to nema sumnje. Možda ipak ne dobiješ onoliko koliko si očekivala, nego nešto manje.

Očekujem ovde ma mainu potvrdne informacije o razvoju situacije da bi se eliminisale greške u tumačenju.
Zel

s_ana_dra
16-05-08, 17:06
s_ana_dra, a imaš li ti nekog drugog u mislima, nekoga ko te sexualno privlači, ili i dalje postoji samo taj bivši sa kojim želiš da se pomiriš?
I samo mi je potrebna informacija šta si u horoskopu.

nemam, samo mi je bivsi u glavi. U horoskopu sam dupla devica. 28.08.1982. u bgd u 04:45, ujutru. Karta je u indexu, ako ti zatreba. Pocela sam da radim, pa nisma dugo svaracala.
hvala i pozdrav veliki

medijum
16-05-08, 17:51
xax....ajde da vidimo postoji li odgovor na jedinu dilemu trenutno u mom zivotu....kada cu zavrsiti fax???? u 5.51 pm leskovac vodolija

Fenixxx
16-05-08, 19:48
Fenix, reci mi samo šta studiraš, koliko dugo i kakve su prirode problemi koji te sprečavaju da studije optimalno privedeš kraju?
A ja ću ti u nedelju odgovoriti.

Hvala Zel. Ovako, studiram pravo, sad sam recimo pri kraju 3. godine, nekako je prošle godine sve zapelo. Kako i gdje, nisam niti sama sigurna. Sada je nekako krenulo na bolje, barem po pitanju motivacije, ali još uvijek ne dovoljno brzo. Osobito mi je sad važno da uspijem dati od lipnja do rujna ove zaostatke s treće godine, imala bih osjećaj da je kraj bliže. Vjerojatno jedan od većih razloga jest i što ne znam što bih radila,jednostavno se ne mogu vidjeti u nekom određenom zanimanju. Da sad ne nabrajam dalje, dosta toga se poklopilo kako tu u životu inače biva. Da li je stvar u ovome što sam napisala, ne mogu sa sigurnošću reći, mislim da je ali voljela bih čuti tvoje mišljenje o svemu tome.

Zel
17-05-08, 15:35
"""ZA LIMUNADU""""

Horarna karta je urađena za 17.05.2008 2.41pm, Belgrade.
Pitanje glasi: «Kakav će odnos biti sa bivšim?»

Evo i čarta.

http://img528.imageshack.us/img528/8365/limunadaxz5.png

ASC na 27 device – Evo već odmah indikatora da je ljubav u padu, jer ovo je sam stepen pada VE. Ovo je često odgovor da je ljubavi tuu ovom trenu nema mnogo. MO u praznom hodu govori da se u vezi postavljenog pitanja u skorije vreme neće ništa naročito desiti.

Ti si prikazana ME u IX 0 ceres i ova konstelacija pokazuje misli o formiranju porodice i potomstva, koje se moraju barem malo provlačiti, ili bar potreba da se sa nekim formira blizak odnos. ME smešten u svom sedištu daje ti snagu razuma i kvalitetno rasuđivanje, ali primeti je tvoj nagonski deo t.j VE, spaljena od SO (kada je planeta na manje od 7.5 stepeni od SO), a samo SO na Algolu. SO ovde predstavlja njegov muški nagon, a na algolu on gubi glavu zbog svog nagonskog dela. A ti tu energiju moraš osetiti u vazduhu, jer najčešće je blokirana i onda proizvodi nelagodnost u odnosu. Ukratko vaša dva bića imaju snažnu unutrašnju potrebu za spajanjem, ali činjenica da je SO na algolu ovde dodaje i jako destruktivni momenat koji može nenadano da se pojavi. VERTEX na UR govori da je prjateljstvo u ovom trenutku opcija dodeljena sudbinom i možda je bolje da tako i ostane. U suprotnom raskid je neminovan. Ti presudi.

Njegova ličnost i ego prikazani su vladarom VII, t.j JU u stanici u padu i u uklješten u IV u kući koja je na dnu. Čovek se premišlja i razmišlja. Biće da je svestan da ga seksualno i dalje privčaćiš (JU120 SO0VE), ali je isto tako svestan da je tvoja ličnost i ego ono što ga odbija (JU je izgonu u blizancima tamo gde je smešten ME – tvoj signifikator). Ali ćuti o svemu tome. Ne pokazuje to i razmišlja šta mu je činiti i kako da reši problem.

Ali pogledaj takođe da tvoji signifikatori ME i MO nemaju nikakva dostojanstva tamo gde je JU t.j u jarcu. MO – tvoje emocije su tamo u izgonu. Rečeno narodnim jezikom. On nije sposoban da te emotivno usreći. Iskreno, za pravu ljubav je potrebno mnogo više.

Asteroid JUNO je smešten egzaktno na IC, a tu je blizu i PL. Ovaj asteroid govori da je u pitanju karmički odnos koji je mogao uvesti u nešto ozbiljnije. Ali ponavljam privlačnost je sada, bar po mom mišljenju zasnovana na libidu i strasti koja se još nije ugasila, a proizvodila je sukob.

TAČKA ODNOSA smeštena je na 3*stepenu Lava u egzaktnoj konjukciji sa MA, koji u horarnoj astrologiji govori o razvodima, a dispozitor ove tačke je SO na ALGOLU. Ovde ni tvoj ni njegov signifikator nemaju neka dostojanstva, samo SO – njegov muški deo, ali iskreno to sa MA i ALGOLOM za očuvanje veze jednostavno nije dovoljno.

MO je imao 90 sa JU i govori o sukobu koji vas je razdvojio, možda pre 6 nedelja, 6 meseci ili slično. Ali prazan hod govori obično da se ništa naročito neće promeniti u vezi pitanja, sem ako drugi pokazatelji ne govore suprotno.

Ovde vas dvoje imate susretet (VE - ti aplicira u 120 sa JU - on) i to za nedelju i po ili mesec i po.
Postavka VERTEXA na UR i MA na tački odnosa, kao i SO na ALGOLU (zvezda prirode MA,UR,PL) mene uverava u ne baš sjajnu sudbinu ovog ljubavnog odnosa. Ovde je ostala samo snažna sexualnost kojoj je neophodna transformacija U zavisnosti od tvoje i njegove moralnosti ta transformacija će možda zahtevati i ponovni ulazak u iznenadan sexualni odnos da bi konačno shvatila i osetila šta je ljubav a šta strast...

Zel

beskrajnost
17-05-08, 16:15
I mene zanima ljubav sa sadasnjim, oce li trajat?

coka
17-05-08, 19:31
To stoji samo ako nisi ulogovana,pogledaj vidi li ti se sada... Ili provjeri da nisi neshto mijenjala u opcije (vremensku zonu). Ja vidim da je post poslat tachno u 21:51.;)
Hvala draga, u pravu si. Nisam to znala. Pozdrav:thumb_yello:

coka
17-05-08, 19:57
Za Coku...
Očekujem ovde ma mainu potvrdne informacije o razvoju situacije da bi se eliminisale greške u tumačenju.
Zel

Hvala ti Zel. Obavestavacu te o razvoju dogadjaja, u to nemaj sumnje no se bojim da te nisam "zavukla" u dve stvari. Prva je - Kazes mislim ovde dosta na sebe ( stvarno si genije !!!!) Istina je da sam postavila pitanje u ime sebe i u ime mog brata sa kojim cu NARAVNO podeliti na jednake delove to sto dobijemo.
A drugo je - kad kazes ....ili neki intelektualac koji ce tu zeleti da zivi.....- Mi tu kucu izdajemo u letnjim mesecima....
Cim se kupac javi OBECAVAM da ces biti prvi kome cu javiti!!!!!:thumb_yello:

mistique
19-05-08, 11:19
jesam li postavila pitanje koje iskace iz okvira horarne astrologije ili je nesto drugo u pitanju ,pa sam ignorisana?:rolleyes:

Zel
19-05-08, 12:21
Uzmi u obzir da su ovo dobrovoljna i besplatna tumačenja bez ikakvih vremenskih ograničenja. U pitanju je dobra volja osobe koja tumači kartu. A obično te osobe imaju i svoj privatni život i obaveze koje moraju da ispune da bi zaradili za materijalnu egzistenciju.
Ne znam čime se baviš, ali hajde budi iskrena da te ja pitam da mi odradiš nešto u simbolici tvog posla i tako još 100 ljudi, kako bi ti to postigla i šta bi zaradila za život? Apsolutno ništa...
Živimo u materiji i materija je neophodna, a za njeno stvaranje potrebno je vreme i dosta energije...

"""Samo sit čovek može da se posveti duhovnosti i humanitarnim ciljevima!!!"""

Zato ponavljam, buđući da je dobrovoljno i besplatno tumačenje, čekanje je neminovnost. Neko ima sreće da odgovor dobije odmah, neko čeka duže, a neko nažalost ne dobije odgovor. Ali postoje i druga vrata na koje je moguće pokucati. Svi putevi vode u Rim. Nešto od ovoga se može naslutiti i kroz natalnu kartu i NEKO je sa razlogom to tako postavio. Slučajnosti ne postoje.

mistique
19-05-08, 16:57
Uh,izbrisa mi se post ! :(

Apsolutno sam svjesna vaseg angazovanja na ovom forumu ,koje iziskuje dosta vremena,posvecenosti ,kao i da je bez materijalne nadoknade,tako da nisam ni u kom slucaju mislila ikoga siliti da mi pogleda aspekte.Stekoh utisak da sam navalentna,iako mi to nije bila namjera...Zamislila sam se pitanjem koje sam postavila ovdje ( koje je pisano bukvalno u trenucima ochaja) -da li je uopste trebalo biti postavljeno,jesam li pogrijeshila shto sam trazila odgovor za to,jer sam se kanila obrisati ga.
Stvari ce doci na svoje mjesto ili ,pak,nece..
Toliko.
Veliki pozdrav ,Zele :)

Zel
19-05-08, 23:50
Odgovor za Mistique…

Lepo si reagovala na moju primedbu i stoga zaslužila odgovor u najskorije vreme.

Situaciju si opisala ovako:

“”” Interesuje me finansijsko stanje koje je u poslednje vrijeme veoma loshe.Veliki dugovi.
Ima li nade da ce se poboljshat,da ce mi novac koji mi ex shef duguje biti IKAD isplacen ili neshto "s neba" panut..?
Rado bih se dovela na nulu..ali iz dana u dan je sve gore!!!
Bila bih zahvalna ako bi mi se neko pozabavio mojom natalnom i savjetovao me.”””

Pitanje sam postavio 19.05.2008. 6,46pm, Beograd.
Pitanje glasi: “””Finansije i novac za Mistique?”””
Evo i karte:

http://img218.imageshack.us/img218/9890/mistiquerw9.png

ASC je na 15* SCO, sabijanski simbol:
“NA LICU DEVOJKE SE PROBIJA OSMEH!”””
MO na 24 SCO u znaku svoga pada u I kući govori o tvojim emocijama. Ima egzaktnu separaciju 90NE što govori o razočarenju i bolu u vezi sa nekom borbom koju vodiš (SCO). Tvoja duša je u padu, ranjena, usmerena na sebe i svoj bol. Postoji opasnost da težina i razočarenje snažno ne oštete dušu mržnjom koja želi da se probije u svest.

Signifikator tvoje ličnosti odnosno onoga što napolje pokazuješ jeste MA na 5* LEO u IX i govori o pozitivizmu koji po svaku cenu želiš da održiš, kao i nadi da neka pomoć dođe sa neba (MA u IX). MA u LEO je sposoban da simulira da je sve u redu, jer ima talenat za glumu i voli svoje dostojanstvo koje je od suštinske važnosti. A MO u svom padu u I kući, kući tvoje ličnosti, u SCO govori ipak o krajnje teškom emocionalnom stanju koje je rezultat nastale situacije i u vezi sa postavljenim pitanjem.
Sabijski simbol MA govori u prilog ovome: “””ŽENA U RETRO FAZONU I DEVOJKA U TRENDU ZAVIDE JEDNA DRUGOJ!””” Meni ovo liči na snažan kotrast onoga što napolje projektuješ i one težine koju nosiš duboko u sebi. Kako je MO u vlasti MA, vidimo da ličnost i ego drže emocije pod kontrolom i trude se da se primeti emotivna ranjivost i slabost. Ovde problem predstavlja to što MA nije povezan sa drugim planetama da bi došlo do događaja koji bi te doveo do povraćaja novca ili nekog novca sa neba.

Tvoji novci su prikazani II kućom i njenim vladarom JU. JU je smešten u znaku svoga pada (CAP) i skoro je krenuo retrogradno. Ovo nije naročito fin pokazatelj. Govori o tvom nezavidnom materijanom stanju koje se u skorije neće značajnije popraviti, jer JU ne vidimo u nekim aplikacijama sa beneficima. Još neko vreme ćeš morati da se mučiš sa materijom. Tu je i PL kao potvrda da postoji “crna rupa u tvom novčaniku”. Pokušaj bar jednim delom sebe da se zapitaš šta to univerzum i Bog žele da ti kažu?

Ex šef je kao neko ko je sa druge strane prikazan VII kućom. Na prvi pogled dva benefika u njegoj kući, vladar VII baš ta VE u sedištu govore da nije on tako strašan čovek. Vrlo materijalno jak i orijentisan na materiju. Ali Ve je ušla u granice grupe zvezda koje se nazivaju Gorgone, te ipak daju čoveku određene teške probleme, često i kontakte sa najgorom vrstom ljudi. VE je blizu SO te zbog njegove svetlosti ovo je nešto što tebi nije vidljivo. Znači, izglda da je on kao fer lik, međutim ispod Mire sto đavola vire. Dodatna potvrda o varanju šefa može se naći u činjenici da je VE vladar i XII kuće, kuće tvojih tajnih neprijatelja.

Vladar VIII kuće (kao njegove II od VII – novac šefa) ME, koji je smešten u VIII u svom sedištu. Ove dve stvari govore da on novca ima da bi ti ga vratio. Međutim u igru se upleo NE iz IV koji situaciju komplikuje do maximuma. Primeti da je NE smešten na uglu što mu daje snažan upliv i gradi kvadrate da MO – tvoj kosignifikator i VE – tvoj ex šef. T-kvadrat je egzaktan i stoga govori o snažnoj prevari i nejasnim radnjama koje su ovde u pitanju. Da će situacija biti otežana do maximuma govori JMČ i SA, koji kulminiraju na vrhu horoskopa, kod pitanja o novcu njih tu ne bismo voleli da vidimo.

Vidimo dalje da ti iznutra mnogo očekuješ i nadaš se novcu koji ti šef duguje (VE je biku gde je MO egzaltiran), ali i od SO, koje ovde može predstaljati još neku osobu od autoriteta koja je u priču uključena, ili je u pitanju sam posao od koga očekuješ značajnije plodove. Ali problem je jer MA – tvoja ličnost, ne voli šefa, a ni tu drugu osobu ili posao i najrađe bi završila odnos sa njima. Konjukcija SO i VE govori da ovo dvoje sarađuju t.j idu u paru i da je moguće da od tvog ex šefa i zavisi dosta toga.

MO sledi opozicija sa SO i MO prenosi svetlost od VE do SO, pa te šef možda uputio na nekoga drugog, ali kako se ovo događa kroz opoziciju, a tvoj signifikator MO je u padu, čitava peripetija ti ne pada lako i sve ti se već smučilo. Sa tim SO ćeš imati susret i to može biti neko ko je tvom ex šefu pretpostavljen, a susret se može zbiti za nešto više od 4 nedelje ili meseci. Ali sve sa puno borbe i stresa u tebi.

Pomenuću samo još nekoliko arapskih tačaka.
1. Tačka posla je smeštena na SMČ i NE. Zajdneno sa SO koje je na poslednjem stepenu bika i uskoro menja znak, možda ovo govori o potrebi da se promeni posao i raskrsti sa ovim što je vezano za prošle uticaje?
2. TAČKA RAZUMEVANJA jeste smeštena na samom PL u II, pa ti opet ponavljam ono ranije rečeno. A to je da neophodno da iz ovog strašnog gubitka materije izgradiš bolje razumevanje i pogled na svet. Pluton amputira bez anestezije. “””Svaki gubitak, je u krajnjem slučaju dobitak!””” Mada je ovo pakleno teško shvatiti! 
3. TAČKA PASIJE smeštena je na JU koji je kao vladar II kuće signifikator tvog novca. Ovog govori o strasti koja je usmerena na novac, koji je ovde opasno ugrožen. Govori opet da je usled strasti koje su aktivirane, teško sagledati dublju svrhu situacije i bol je neminovan rezultat.

Moram reći da se dešava kada je u horoskopima NE jak, prilično teško doneti konkretan i jednostavan sud, a tako mi je bilo i u ovom konkretnom slučaju. Nadam se da će bar jedna rečenica od svega napisanog imati nekog udela za tvoje razumevanje situacije!

Žel

neurotica
20-05-08, 00:33
evo i ja bi imala jedno pitanje pa zel kad stignes bila bi ti zahvalna!!!
zanima me u vezi jedne osobe, bili smo kratko u vezi, odnedavno su ponovo pocele neke sheme, zavrsili smo par puta zajedno i tako...sad me zanima da li postoji sansa da budemo ponovo skupa, u vezi?!
pozdrav!!!

mistique
20-05-08, 01:27
Lijepog li iznenadjenja!Chak toliko lijepo da me posramilo :)
Prvenstveno zhelim da ti zahvalim shto si odvojio svoje vrijeme za mene.
Toliko ima bolne istine u svemu tome,da se osjecam razgoliceno ,na neki nacin:).
U pitanju je princip,chast,koju sam izgubila u ocima meni dragih ljudi koji su mi pomogli kad mi je bilo teshko,oslanjajuci se na rijech ex shefa.
Nisam nimalo iznenadjena tachnoscu tvoje sposobnosti da prodresh u sushtinu stvari i zagrebesh ispod povrshine.Dosta sam lijepog prochitala o tebi...
Zaista su po srijedi mutni poslovi ovog gospodina..
Odrazilo se sve to na mene i to SA NEKIM RAZLOGOM.
Hvala ti shto si me i podsjetio da se malo pozabavim sobom i razmislim o iskushenju nametnutom.Vrijeme mi je da se chelichim.Mislila sam da cu se slomiti ,a sad mi je nekako lakshe..iskontrolisati kuljajuce emocije...
Dobrom ti se vratilo !:)
( eto me kao neka tetka)

Zel
20-05-08, 21:27
Saky, oprosti, nešto sam ja pogrešio pri editovanju....

Dragi Zel
I ja imam jedno pitanje ali zdrastvene prirode...Naime vec skoro godinu dana imam napadaje panike koji su dosli u paketu sa gastitisom, naime gastitis je pod kontorolim al te napadaje panike i anksioznost nikako da se rijesim a ogranicavaju me u svakodnevnom zivotu (dosta sam se zatvorila u kuci, rijetko izlazim, vjek sa nekim nikad sama, dosta stvari koje sam prije radila sada ne mogu iz straha od napada)...naime to je sve prouzrocilo jedno tesko razdoblje mog zivota u kojem sam dozivila neke sokove i sama se sa svime nosila, duga prica...ljekove nisam htjela piti, sama to pokusavam rijesit...trenutno to pokusavam rijesiti bioenergijom koju mi radi jedna zena na daljinu i mogu reci da mi je dosta pomogla (pocela sam vise izlazit,napadaji su se prorijedili, dodu ponekad al anksioznost je jos tu al sve u svemu mnogo bolje kako je bilo) ali to jos nije gotovo...naime moje bi pitanje bilo dali cu se ja uspjeti toga rijesiti i kada? ja sam u Splitu i Lav sam u horoskopu u potpisu je moja karta...
Nadam se da sam dobro postavila pitanje.Unaprijed veliko hvala

Možeš mi se javiti na MSN!

saky
20-05-08, 21:31
Saky, oprosti, nešto sam ja pogrešio pri editovanju....

Dragi Zel
I ja imam jedno pitanje ali zdrastvene prirode...Naime vec skoro godinu dana imam napadaje panike koji su dosli u paketu sa gastitisom, naime gastitis je pod kontorolim al te napadaje panike i anksioznost nikako da se rijesim a ogranicavaju me u svakodnevnom zivotu (dosta sam se zatvorila u kuci, rijetko izlazim, vjek sa nekim nikad sama, dosta stvari koje sam prije radila sada ne mogu iz straha od napada)...naime to je sve prouzrocilo jedno tesko razdoblje mog zivota u kojem sam dozivila neke sokove i sama se sa svime nosila, duga prica...ljekove nisam htjela piti, sama to pokusavam rijesit...trenutno to pokusavam rijesiti bioenergijom koju mi radi jedna zena na daljinu i mogu reci da mi je dosta pomogla (pocela sam vise izlazit,napadaji su se prorijedili, dodu ponekad al anksioznost je jos tu al sve u svemu mnogo bolje kako je bilo) ali to jos nije gotovo...naime moje bi pitanje bilo dali cu se ja uspjeti toga rijesiti i kada? ja sam u Splitu i Lav sam u horoskopu u potpisu je moja karta...
Nadam se da sam dobro postavila pitanje.Unaprijed veliko hvala

Možeš mi se javiti na MSN!

ocu :hug432: hvala

Zel
21-05-08, 00:55
Uradio sam horarno pitanje u 20.05.2008. u 11,29pm, Beograd.
Pitanje glasi: «»»LJUBAV SA SADAŠNJIM HOĆE LI TRAJATI?»»»
Karta:

http://img291.imageshack.us/img291/2020/beskrajnostjx4.png

Ne znam kako se ovo namesti da kada se postavljaju ljubavna pitanja, tako često se zadesi da je ASC smešten na stepenu pada neke planete.

Tako je i u ovom slučaju. ASC na 16* stepenu CAP, na samo jednom stepenu od pada JU. JU je i inače smešten u I kući, Rx i u svom padu, te je simbolika dodatno pojačana. Opasno sumnjaš u trajanje ove ljubavi, iako je trajanje nešto što je tvoja prirodna potreba! – jarac na ASC, a pitanje i jeste o trajanju odnosa.

SA kao vladar I kuće smestio se na sam vrh VIII, skoro je krenuo unapred i kao da se podiže iz nekog skorog bedaka, neke skore depresije vezano za pitanje. Primeti da će on dugo ostati u melanholičnoj i analitičnoj devici, a vezan za VIII – strahovi, brige i fobije. Nisi baš puna optimizma! 

Dečko je prikazan VII kućom i njenim vladarem. U VII vidimo MA u lavu koji mu daje energiji i želju da se izrazi, ali ga ovo čini malo ponosnim i spremnim da brani neke svoje ciljeve. Vladar VII je MO smešten u XI u strelcu i pitam se ja o kavim daljinama i avanturama ovaj dečko mašta, jer energije sa MA u VII 120 MO koji i predstavlja njega, daje mu avanturistički duh i puno želja i nada da negde ode (MO u XI u strelcu). MO samo što se odvaja od LILIT, te se opt pitam ja kakve su sve njemu na pamet padale misli sexualnog sadržaja. Jer pre toga ste vas dvoje imali nekakav konflikt, možda pre nekih 7 dana. MO – on se kreće ka PL u XII te postoji mogućnost da ti nešto taji. Ovo je potvrđeno VE na ALGOLU koja je u snažnom kvadratu sa NE iz I. MO ima poslednji aspekt sa MA koji je u VII što može govoriti da je neka osoba bila kod njega, osoba koju ti ne voliš (ne mora nužno značiti sexualni susret), a dolazi iz tvoje okoline i kraja (MA vlada III) ili možda neko iz neko iz njegove zgrade (MA vlada X koja je IV – dom od VII – tvoj dečko). MO u XI je tamo gde su smešteni prijatelji. Imaš li nekoga ko odgovara ovom opisu?

Ali shvati da su ovo samo pretpostavke. Nadam se naravno povratnim informacijama, jer moram malo da eksperimentišem da bih nešto naučio.

VE je uvek dodatni signifikator u ljubavnim pitanjima, a eto u ovom momentu se baš usrečila na ALGOLU, gde se simbolično gubi glava. Priznajem momenat nije sjajan za samu VE. VE je smeštena u IV te govori da ima neke sexualne akcije u kući zbog koje se gubi glava. Nadam se da se ovo odnosi na tebe i njega.

Tačka odnosa je smeštena na 7* riba. Dispozitor ove taček je JU i ide u svoj pad. To može dati trajanje (jarac je u vlasti SA), ali bez naročitog kvalitete. JU – odnos ovde ne daje neku značajniju veru, optimizam i ekspanziju u odnosu. Ti prikazana kao SA, praviš 180 na ovu tačku, a on koji je prikazan MO pravi 90. Pritom, nijedno od vas se ne oseća u vezi naročito ispunjavajuće, jer SA i MO nemaju neka dostojanstva u tački odnosa.

Oba signifikatora (SA i MO), kao i TAČKA ODNOSA, smešteni su u promenjivim znacima te govore o promenjivosti i nestabilnosti koja se povremeno javlja u ovoj vezi. VERTEX 0 JMČ govori o karmičkom dogovanju koje privlači određeni gubitak među vama.

Za nekih 11 dana (možda i sati) možeš doći do nekakvnog saznanja putem neke osobe, koje će imati daljeg uticaja na ovu vezu. (MO ima 180 sa ME, aplikacija 11 stepeni)

SUD:
Odnos je suviše podložan promenama. Prisutan je i strani uticaj. Vezivanje je nešto što bi donelo gubitak.

Naravno uvek postoji mogućnost da znake neba nisam dobro protumačio, ali ti ćeš mi reći šta se zaita dešavalo da bih ispravio eventualne greške.

Žel

beskrajnost
21-05-08, 04:51
Istina prije sedam dana se nesto lose desilo ( moj problemi sa zdravljem, sa u djevici)Gorko smo se posvadjali ( on je jarac)

Tako je i u ovom slučaju. ASC na 16* stepenu CAP, na samo jednom stepenu od pada JU. JU je i inače smešten u I kući, Rx i u svom padu, te je simbolika dodatno pojačana. Opasno sumnjaš u trajanje ove ljubavi, iako je trajanje nešto što je tvoja prirodna potreba! – jarac na ASC, a pitanje i jeste o trajanju odnosa.
Ne sumnjam ja , on sumnja, jer nemoze vjerovat da je meni stalo do njeg(zbog neke osobne stvarri)
SA kao vladar I kuće smestio se na sam vrh VIII, skoro je krenuo unapred i kao da se podiže iz nekog skorog bedaka, neke skore depresije vezano za pitanje. Primeti da će on dugo ostati u melanholičnoj i analitičnoj devici, a vezan za VIII – strahovi, brige i fobije. Nisi baš puna optimizma! 
Ja imam depresije, promjena raspolozenja, on to dobro razumije, ali ne dovoljno. Jer cim nesto tako duze bude , on misli da je uzrok tom, cak i kad kazem da nije on i dalje tvrdi, to mi jos gore bude.
Dečko je prikazan VII kućom i njenim vladarem. U VII vidimo MA u lavu koji mu daje energiji i želju da se izrazi, ali ga ovo čini malo ponosnim i spremnim da brani neke svoje ciljeve.
Jako je ponosan
Vladar VII je MO smešten u XI u strelcu i pitam se ja o kavim daljinama i avanturama ovaj dečko mašta, jer energije sa MA u VII 120 MO koji i predstavlja njega, daje mu avanturistički duh i puno želja i nada da negde ode (MO u XI u strelcu).
Netocno, on stvarno nije avanturista.
MO samo što se odvaja od LILIT, te se opt pitam ja kakve su sve njemu na pamet padale misli sexualnog sadržaja. Jer pre toga ste vas dvoje imali nekakav konflikt, možda pre nekih 7 dana.
Jako tocno, bas prosle sedmice jak smo sudar imali, i nismo skoro nikako ni pricali, tek porukama maila.
MO – on se kreće ka PL u XII te postoji mogućnost da ti nešto taji.
Tu smo tajnu rijesili, iako sam ju ja slutila, no sve ok sto se tice tog.
Ovo je potvrđeno VE na ALGOLU koja je u snažnom kvadratu sa NE iz I. MO ima poslednji aspekt sa MA koji je u VII što može govoriti da je neka osoba bila kod njega, osoba koju ti ne voliš (ne mora nužno značiti sexualni susret), a dolazi iz tvoje okoline i kraja (MA vlada III) ili možda neko iz neko iz njegove zgrade (MA vlada X koja je IV – dom od VII – tvoj dečko). MO u XI je tamo gde su smešteni prijatelji. Imaš li nekoga ko odgovara ovom opisu?
Ima, jedna njegova bivsa, mrzim ju iznad duse, ona zna doci nekad kod njeg pa ne volim da mi kaze to, naravno nemaju oni nista vise, jednom su imali, a on kao jarac nece vise nikad se vratit starom. Naime volim kad mi ne kaze zato tako ispada.Uzrujam se previse.

VE je uvek dodatni signifikator u ljubavnim pitanjima, a eto u ovom momentu se baš usrečila na ALGOLU, gde se simbolično gubi glava. Priznajem momenat nije sjajan za samu VE. VE je smeštena u IV te govori da ima neke sexualne akcije u kući zbog koje se gubi glava. Nadam se da se ovo odnosi na tebe i njega.
Nisam sigurna bas da se gubi glava, mozda samo zato sto je izgubio jednu osobu?>

Tačka odnosa je smeštena na 7* riba. Dispozitor ove taček je JU i ide u svoj pad. To može dati trajanje (jarac je u vlasti SA), ali bez naročitog kvalitete. JU – odnos ovde ne daje neku značajniju veru, optimizam i ekspanziju u odnosu. Ti prikazana kao SA, praviš 180 na ovu tačku, a on koji je prikazan MO pravi 90. Pritom, nijedno od vas se ne oseća u vezi naročito ispunjavajuće, jer SA i MO nemaju neka dostojanstva u tački odnosa.
Pogresno, dapace oboje se osjecamo da smo od prije se sreli u proslim zivotima.
Oba signifikatora (SA i MO), kao i TAČKA ODNOSA, smešteni su u promenjivim znacima te govore o promenjivosti i nestabilnosti koja se povremeno javlja u ovoj vezi. VERTEX 0 JMČ govori o karmičkom dogovanju koje privlači određeni gubitak među vama.
E da nama treba mnogo prostora, vrijeme samo za sebe, zato se veza osjeca nestabilna, al nam odgovora imat prostora za sebe.
Za nekih 11 dana (možda i sati) možeš doći do nekakvnog saznanja putem neke osobe, koje će imati daljeg uticaja na ovu vezu. (MO ima 180 sa ME, aplikacija 11 stepeni)

SUD:
Odnos je suviše podložan promenama. Prisutan je i strani uticaj. Vezivanje je nešto što bi donelo gubitak.
Znam na sto mislis, a vezivanje tocno bi donijelo gubitak, zbog neceg sto je on tako postavljen.
Naravno uvek postoji mogućnost da znake neba nisam dobro protumačio, ali ti ćeš mi reći šta se zaita dešavalo da bih ispravio eventualne greške.

Žel

Jesi dobro si protumacio, hvala.
Samo nas dvoje dobro pasemo jedno drugom, i nas odnos je dublji neg se na povrsini vidi, al ima ta jedna stvar sto nas koci, a mene to malo ubija, a ipak nebi ga mjenjala, kao sto znam da on mene nebi.

Puno hvala zel/

Zel
21-05-08, 09:57
Ako neko ima MA u I kući - mislim na ovo horarno pitanje, a MO je vladar i nalazi se u strelcu - istraživanja u XI želje, nade i MO ima 120 MA, on sigurno da u ovom trenu ima, iako je jarac, misli koje daju dinamiku i težnju za otvorenim pristupom. Zato mu tvoja depresija teško pada. Ali kako je VII u raku, to malo može da prikrije stvari, ali znaš i sama za karakterističnu osobinu raka - njegova mašta. U nekom slučaju on ide daleko, a ovaj 120 to zahteva.

To što je on jarac i SO pada na ASC i JU govori i o tome da on sumnja, kao i to da mu je stalo do tebe, ali MO i MA takođe pričaju neku priču, kao njegovi trenutni signifikatori.

VERTEX egzaktno na JMČ govori o snažnim karmičkim pričama, ali je JMČ tako često vezan za neke vrste gubitaka, a ovde je smešten u VII u lavu zbog toga što će njegov ponos biti povređen i on će tvoja raspoloženja shvatati kao atak na svoju ličnost. (kroz sličnu stvar sam i sam prošao sa mojom bivšom)

VE na ALGOLU 90 NE govori o idealizciji i tom osećaju poznavanja i snažnje povezanosti. Ja ne kažem da toga nema. NE nije to bez razloga dao. Ali zbog toga što si ti ovde SA, a NE u kvadratu sa VE (koja je ipak jaka u svom znaku, te pojačava privlačnost), govori ipak o nužnom suočavanju sa realnošću kada se za to formira prilika. Jer NE će izvesno podići svoj veo, a onda ste goli u realnosti bez ikakve šminke. Tvoje depresije i promene raspoloženja su prvi test. A ALGOL, složićeš se, nije dečija igrarija vezano za bilo koju sferu života, kamoli u ljubavnim odnosima. Dozvoli da prođe neko vreme pa ćeš mi reći šta se dešavalo.

Ali znaj da su prepreke tu da bi ojačale nas i naše odnose...

Ovo je bio moj sud, a ti ipak krojiš svoju sudbinu...To nas čini ljudima!

Pozz

s_ana_dra
21-05-08, 15:18
Zel, ti koristis u analizi i neptuna, urana i plutona??? Cisto pitam, posto i ja pomalo ucim horarnu.
I cisto da te podsetim ako si zaboravio na moje pitanje.
pozdrav

medijum
21-05-08, 17:26
xax....ajde da vidimo postoji li odgovor na jedinu dilemu trenutno u mom zivotu....kada cu zavrsiti fax???? 16.05. u 5.51 pm leskovac vodolija...
ja da podsetim da sam preskocena....naravno bez galame cekam:biggrin:

beskrajnost
21-05-08, 17:52
Ako neko ima MA u I kući - mislim na ovo horarno pitanje, a MO je vladar i nalazi se u strelcu - istraživanja u XI želje, nade i MO ima 120 MA, on sigurno da u ovom trenu ima, iako je jarac, misli koje daju dinamiku i težnju za otvorenim pristupom. Zato mu tvoja depresija teško pada. Ali kako je VII u raku, to malo može da prikrije stvari, ali znaš i sama za karakterističnu osobinu raka - njegova mašta. U nekom slučaju on ide daleko, a ovaj 120 to zahteva.

To što je on jarac i SO pada na ASC i JU govori i o tome da on sumnja, kao i to da mu je stalo do tebe, ali MO i MA takođe pričaju neku priču, kao njegovi trenutni signifikatori.

VERTEX egzaktno na JMČ govori o snažnim karmičkim pričama, ali je JMČ tako često vezan za neke vrste gubitaka, a ovde je smešten u VII u lavu zbog toga što će njegov ponos biti povređen i on će tvoja raspoloženja shvatati kao atak na svoju ličnost. (kroz sličnu stvar sam i sam prošao sa mojom bivšom)

VE na ALGOLU 90 NE govori o idealizciji i tom osećaju poznavanja i snažnje povezanosti. Ja ne kažem da toga nema. NE nije to bez razloga dao. Ali zbog toga što si ti ovde SA, a NE u kvadratu sa VE (koja je ipak jaka u svom znaku, te pojačava privlačnost), govori ipak o nužnom suočavanju sa realnošću kada se za to formira prilika. Jer NE će izvesno podići svoj veo, a onda ste goli u realnosti bez ikakve šminke. Tvoje depresije i promene raspoloženja su prvi test. A ALGOL, složićeš se, nije dečija igrarija vezano za bilo koju sferu života, kamoli u ljubavnim odnosima. Dozvoli da prođe neko vreme pa ćeš mi reći šta se dešavalo.

Ali znaj da su prepreke tu da bi ojačale nas i naše odnose...

Ovo je bio moj sud, a ti ipak krojiš svoju sudbinu...To nas čini ljudima!

Pozz

Da, vidjet cemo, predstoji nam jedan dogadjaj, kojem se ne zna tocno vrijeme sto ce se desit, i tu cemo vidjet dal cemo opstat, nisam sigurna zbog nacina kako on razmislja, jer na zalost s njegove strane nema povjerenja zbog jedne velike razlike sto nas djeli. Opisala bi nas kao tu smo i nismo.
Ja znam da necemo opstat, a jedan od razlika je ja, zbog moje osobnosti,a d rugi razlog je t a velika razlika il problem koji necemo moc zaobic. Ipak mi je stalo. Da napomenem vezi tajne kad si pisao u prvom djelu, ja sam ju tek saznala prosle godine u 11 mjesecu, znaci tajnu je nosi 3.5 godine.

Senza_Guerra
22-05-08, 17:14
Takodje me zanima sve u vezi fakulteta i naravno ono najbitnije kada cu ga zavrsiti? :)
2.7.1987 Bar, Crna Gora.

millica
23-05-08, 19:34
Hocu li dobro obavljati posao ,sto se ovi ljudi prevarise pa me zaposlise:D, ili cu ispasti cutuk nevidjen?:D

Zel
24-05-08, 00:31
Za Fenix......

Pitanje je postavljeno dana 16.05.2008, vreme 11.09 am, Belgrade.
Pitanje glasi: “””KADA MOGU OČEKIVTI KRAJ STUDIJA?”””

Evo i karte...

http://img355.imageshack.us/img355/5174/fenixig7.png

Ovo je sabijski simbol ASC koji se našao na na 16* LEO:

«CRKVENI HOR SA DOBROVOLJCIMA IMA PROBU, ALI LJUDI SU MNOGO VIŠE ZAINTERESOVANI ZA SOCIJALIZACIJU - DRUŽENJE, NEGO ZA PEVANJE.

Ovo je prva stvar koja govori da su misli usmerene na sve drugo, a na studije se ne uspevaš koncetrisati. Šta tebe tu natočito opterećuje? Vidimo SA i JMČ u I. Snaga karaktera je tu trenutno na nuli. MA je takođe u znaku koji zahvata ASC, a kako je MA u XII i u znaku gde je peregriniran (nema nikakvog dostojanstva*), vidimo da on dodatno oštećuje osobu – t.j tebe. MA je na neki način ovde tajni neprijatelj. Primeti i da je srednja tačka MA i SA smeštena na ASC, tako da su te ove dve planete stisle u zagrljaj. A dosta teška je situacija kada se dogodi nešto što se u terminologiji naziva opsada malefika. Ovde je opsednut ASC koji tebe prikazuje. Sudbina se urotila protiv tebe.

*NAPOMENA – da biste razumeli ova dostojanstva o kojima govorim postaviću tabelu osnovnih dostojanstava od Ptolomeja

Hajde sada da vidimo ko su ti MA i SA. O kakvoj se sudbini zapravo radi?
SA vlada VI i VII kućom. VI kuća predstavlja teške subinske okolnosti, odnosno sve ono što nas sprečava da neke stvri rešimo. Tu spada i bolest kao jedan od elemenata zbog koje mi ne možemo normalno funkcionisati. To ne mora biti pravo fizičko oboljenje, mogu biti i problemi psihičke prirode. Možda je ovde u pitanju melanholija i bezvoljnost u koju si pala i nedostaje ti snage da se izvučeš. SO koje u ovom pitanju tebe predstavlja smešteno je na ALGOLU i pogoršava problem. SA vlada i VII kućom, pa govori i o osobi koja utiče na tebe, ali ti stvara neku vrstu tereta, pritiska svojom kritikom (SA u VIR). Ovo može biti i neko ko te je u prošlosti ranio i od koga se još oporavljaš (KI, NE u VII).

MA vlada IV i IX kućom, a smešten je u XII. IV kuća predtavlja dom, ali prvenstveno oca. IX kuća predstavlja fakultet i tvoje studije. Lako se zapaža da je otac (IV) povezan sa fakultetom (IX), a oboje otišli u XII kuću, od milja nazvanom «korpa za đubre čitavog horoskopa», u kuću koja uzrokuje sve one stvari koje natusa oštećuju, a natus svojom voljom ništa ne može da učini. Znači otac i fakultet su ovde naročito slabi i predstavljaju ono što te na neki način baca u zatvor, tzv. «tvoj tajni neprijatelj». Kako je SO koje uvek simbolizuje muškarca, na mestu autoriteta, a smešteno je an ALGOLU, ovde se sigurnije može tvrditi o pritisku od strane oca (IV) koje direktno utiče na tebe (SO – ti) i na tvoje studiranje(IX). Rekao bih da se zbog LAVA, najponosnijeg znaka zodijaka koji ponekada pati od visine, sujete i položaja, slično oseća i tvoj otac koji sve to nije u potpunosti uspeo da ostvar. I sada deo prenosi na tebe i očekuje rezultate.

MO kao tvoj dodatni signifikator smešten je u III kući u Vagi, intelektualnom znaku koji vlada zakonom i pravima. Nalazi se u kući koja je zadužena za sam proces učenja, pa ovde vidim da problema u samom procesu učenja ne bi trebalo da postiji. Pritom mislim na učenje kao urođenu sposobnost. MO ima i 120 sa ME iz XI, te govori o dobrom kvalitetu uma i dobroj sposobnosti za učenje. Ovo je aplikacioni trigon kome do spajanje treba 2,5 stepena, koji govori da će se sposobnost učenja postepeno poboljšavati i daće ti dobar protok informacija. Ovo može biti za oko 2.5 nedelje ili 2.5 meseca od trenutka postavljanja pitanje. Ovo je izuzetan aspekt koji se formira i daje ti lagano i kvalitetno učenje. Naravno kada su u pitanju faktori koji ovaj proces ometaju, oni će ostati prisutni, ali sigurno ćeš se u učenju popraviti. (MO120ME)

Ako govorim o vremenu kada bi se fakultet mogao završiti, moramo u obzir uzeti sledeće. Ti si kao vladar I kuće prikazana sa SO. A fakultet vladarom IX kuće t.j MA. Diploma bi, kao profit od studija bila prikazana X kućom (kao II - profit od IX – znanja) i njenim vladarom VE.
Kako VE - fax ide ka SO - ti u telesno spajanje konjukcijom, bitno je samo odrediti kada će se to spajanje odigrati. Ovde je razlika 6 stepenu i budući da se ovo odigrava kroz fiksni znak, ovde imamo najduže jedinice vremena, a to je 6 godina. 6 Meseci ne dolazi u obzir jer je to nerealno vreme za završetak.
Da li si se uplašila? :D
Ali kako će se konjukcija VE i SO odigrati na 18 blizanaca, a VE kao planeti koja pravi aplikaciju treba 29 stepeni do tog stepena, to bi bilo vremenski oko 29 meseci, ili skoro 2.5 godine. Ovo mi je nekako prihvatljivija varijanta, mada sa određivanjem vremena nikada nema neke velike sigurnosti.
Ovo vreme 2,5 godine naročito ima smisla jer je i prva aplikacija MO 120 sa ME u Blizancima, a ME predtavlja dokumente (diplome). Te sa ova 2,5 stepena koja su potrebna da bi došlo do realizacije ovog aspekta, meni opet liči na one 2,5 godine koje govore o trenutku završetka studija. Jer pitanje je na kraju krajeva tako bilo i postavljeno.

SAVET: Aspekti za učenje se popravljaju. Pokušaj da više vremena učiš u biblioteci ili čitaonici, možda čak i u prevozu (ME u GE 120 MO u III) (na primer to redovno radim), jer ti je u kući koncentracija ipak manje naklonjena. Pokušaj razumeti očevu slabost. Često smo mi ljudi samo marionete svojih energija i planetarnih uticaja, te stoga ne možeš očekivati od njega neko preterano poboljšanje. Ali kako se tvoje stanje bude popravljalo i on će biti zadovoljniji. Idi na redovnu kontrolu kod doktora, a ne libi se, ako ti je potrebno da porazgovaraš sa nekim i o svom emotivnom stanju, ako je narušeno.
Neka moj konačni sud bude da ćeš fakultet završiti za 2 i po godine.

A ti ćeš već javiti....

Puno sreće želim.

Zel....

Zel
24-05-08, 00:35
TABELA OSNOVNIH DOSTOJANSTAVA PO POTOLOMEJU

http://img100.imageshack.us/img100/9587/dignitiesol0.gif

Fenixxx
24-05-08, 08:47
Hvala Zel. Uistinu je tako. Samo bih dala svoj komentar, čisto da vidiš moju perspektivu svega toga.

-položaj Ma i Sa mi radi probleme osobito otkako je Ma u XII kući i to osjetim. Tek što se Sa počeo odmicati od Asc(tu me pošteno izgnjavio) došao je Ma, preživjet ću, ne mogu niti oni trajno biti na tom mjestu :)

-bezvoljnost je prisutna nekad više, nekad manje, samo nisam sigurna tko bi bila osoba koja mi radi teret i pritisak...

-što se tiče oca, očekuje rezultate, bilo bi neobično da nije tako. međutim, lagala bih kad bih rekla da od roditelja nemam potpunu potporu. Uistinu imaju razumijevanja i ne stvaraju mi dodatni pritisak

- svjesna sam da kad nešto učim da ću to i naučiti. samo je pitanje koliko je visoka koncentracija, to je nešto na čemu radim, mislim da bi trebala pokušati meditacijom iako već radim neke vježbe disanja

-emotivno stanje-nije loše po mojoj slobodnoj procjeni ali ne postoji nešto što bi zahtijevalo stručne razgovore. Svi mi imamo svoje mušice, imam ih i ja ;)

- zadnje ali i najvažnije: vremensko određenje završetka fakulteta-razumijem kako si došao do zaključka da će fakultet biti završen za 2,5 godina. Kad sam to pročitala, streslo me. :) Ipak, odlučila sam vjerovati da ću biti gotova oko zime iduće godine, znači godinu dana manje od onog što si ti napisao. Mislim da je moguće, samo treba raditi. Svakako ću ti javiti razvoj događaja, tko zna, možda te iznenadim. ;) Bilo bi super da bude tako.

Zel
24-05-08, 10:00
Ako si počela sa meditacijom i vežbama disanja, to je velika prednost i sigurno je od velike pomoći, jer ulaganje vremena i energije u sebe može da zadovolji SA. Time će on praviti mnogo manje problema, a davati svoj dar - rad i koncentraciju.

Kada posmatram horoskop, ja uglavnom uzimam da osoba ne radi značajnije na sebi, osim ako ona nije to unapred izložila. A tu se stvari već menjaju za osobu. Moram istaći da mi određeni ljudi sve manje pogađaju razvoj nekih budućih događaja, a ja mislim da je to isključivo zvog rada na sebi. Možda je to i zbog snage NE u mojoj karti, a možda samo nisam još uvek naišao na pravog astrologa.

Kada se u horarnoj posmatra osoba koja postavlja pitanje, ne volimo da vidimo MA, SA i JMČ vezane za i I kuću t.j osobu. Čak je i SO na Algolu, što, moram priznati, ne obaćava lagan tok stvari. Ali držim da se meditiranjem i disanjem, i drugim tehnikama opuštanja može puno toga urediti i dovesti na svoje.

Fenixxx
24-05-08, 18:50
Slažem se, rad na sebi samome može mnogo doprinijeti osobnom razvoju. S vremenom se čovjek na taj način može toliko dobro upoznati i gledati objektivno da mu nije potrebna pomoć da ga usmjeri u životu. Samo je potrebna volja i predan rad. Priznajem da katkad toga imam manje, ali nemamo li svi faza kad je bolje nešto ne raditi nego raditi loše. Što se tiče Sa, moram priznati da mi ne radi toliko teškoća sada kao prošle godine, ili ga možda ne osjećam toliko. Prihvatila sam poruku koju mi je poslao i sad se trebam potruditi da to napravim kako treba. A Ma? Imam otprilike dva mjeseca da se s njime sprijateljim, vjerujem da će mi njegova šetnja 12 kućom također donijeti neke novosti zajedno s teškoćama. Ali to je priča za neku drugu temu. Ispričavam se ako sam otišla off topic, u tom slučaju izbriši ovaj post.

Zel
24-05-08, 19:50
Primeti i da je u horarnom pitanju SA tek krenuo direktno i da je prilično daleko od ASC i u drugom znaku. Ovo potvrđuje da je u pitanju prošla godina. A sada on polako odlazi iz tvoje kuće u horaru! A time situacija postaje dosta lakša.

Blade
24-05-08, 20:36
Završila sam osnovnu školu, i na redu je upis za srednju. I naravno, muči me pitanje 'Što upisati?'... Željela bih da upišem Srednju likovnu, ali za neki bolji fakultet, najbolja osnova mi je Gimnazija. Zel, možete li me posavjetovati što se toga tiče? Hvala!

p.s moja natalna je u potpisu

Senza_Guerra
24-05-08, 22:42
Prepustam svoj red za Blade jer joj je skoro upis :)

millica
24-05-08, 23:16
Prepustam svoj red za Blade jer joj je skoro upis :)
I ja!:)

Zel
25-05-08, 13:05
S ana draga, tvoj je red danas. Daj molim te ponovi pitanje pošto je prošlo dosta vremena od postavljanja!
Hvala

s_ana_dra
25-05-08, 15:18
evo zel, ja cu prekopirati onaj deo koji sam pitala: evo i ja imam jedno pitanjce: Da li cu se pomiriti sa bivsem deckom? u beogradu, 12.05. u 22:11
objasnjenje: hiljadu puta smo se mirili, pa svadjali, a cak smo jednom bili toliko posvadjani da se godinu ipo dana nismo culi. Posle toga je on zvao i insistirao na pomirenju. On nekako bas odgovara opisu moje 7 kuce, i to je ono sto mene ustavri najvise nervira. U septembru smo prekinuli, od tada smo se i slabo culi, ali smo se culi mozda 2 puta.

E sad ako iz nekog razloga treba ponovo da pitam pitam bgd 25.05. u 15:18 pitam se Da li cemo se pomiriti i kada???
hvala puno i veliki pozdrav

Last_Insight
25-05-08, 18:20
Sandra Zel je pogledao, pa smo zajednicki to malo gledali, i zakljucili smo da smo na istom tragu.

On ce ti to sigurno uskoro napisati, ja cu ti za to vrijeme reci svoje vidjenje.

Tebi je zaista stalo do njega, uz njega se osjecas mocno, posebno, osjecas u njemu muskarca, cesto mastas i razmisljas o njemu. Medjutim jedan dio njega ti se ne svidja, to je onaj emotivni dio, on previse povredjuje tvoje emocije, ti njega i zelis i ne zelis. Kao licnost da, kao faca i kao alfa muzjak da, ali ako emocija ispunjena dubokom i iskrenom ljubavi ne. U svakom slucaju ti si zaista jako zaludjena sa njime i to ce te jos dosta drzati.

Sto se njega tice zaista mogu reci da te je volio, ne u stilu "koji komad" nego da je imao emocije prema tebi, medjutim ti kao licnost, tvoj stil zivota mu nikako nije odgovarao, rekao bih da si prenergicna za njega.

U ovim trenucima on igra na vise karata, nije mu stalo sada do nikakve veze sklon je avanturama, i u ovom trenutku nema neke duboke osjecaje za tebe koji bi govorili pomirenju.

Medjutim....do izvjesnog pomirenja ce doci no ono će biti kratkotrajna prirode i više bazirano na seksu nego li na načemu ostalome.

Vi cete se pomiriti ali rekao bih da ces saznati da je neka tvoja prijateljica nesto sa njime imala, to ce biti puno bijesa, i na ne znam koju foru cete se vi opet sklopiti zajendo. Ali ponavljam: tu neke velike ljubavi s njegove strane nema.

upravo je to Zela i mene mucilo na koji nacin ce se odigrati samo pomirenje on ce to sada prouciti pa ce ti napisati.

SUMA SUMARUM:

doci ce do krakotrajnog pomirenja.

s_ana_dra
25-05-08, 19:56
ne mogu da verujem, za pocetak mogu reci da je jako tacno. ali hajde da ja analiziram polako,
Ono sto em najvise muci je to sa mojom drugaricom, zato sto ja znam ko je ona, ali ono sto ja znam je da nije imao nista sa njom, ali nisam ni ja nikad bila do kraja sigurna. Jos na pocetku kada mi se samo svidjao, posto sam ja bila tvrdoglava i nisam htela izaci sa njim, moja drugarica nije mogla izdrzati sto se ja njemu jako svidjam, i ona je tu umesala svoje prste, i isla na kartu na koju uvek ide, svojim izgledom, i promiskuitetom. E ali to je bilo pre nego smo nas dvoje krenuli u vezu, i kao sto ti rece, jako si ga lepo opisao, da takav je, za avanturu bi dao sve, i tada mu je jako bio bitan broj, bio je u fazonu, kao i sad, da bude sa vise devojaka. E sad, ono sto mene muci je da ako je bilo nesto izmedju njih, kako da ja to saznam, ma ne bitno samo da mi Bog to ucini, da na kraju saznam jer zelim sa tom osobom onda da zavrsim za sva vremena, jer joj to necu oprostiti nikad. A sta mislis jel to bilo davno ili skoro nesto.
Kod njega je problem, ili za nasu vezu je problem, sto on nije u Beogradu, a obzirom da on se plasi veze, a i pogotovu mene, jer ja znam sta hocu, a on to bas i ne zna, jer on je jos u fazonu da bi da svrlja, sto je sa jedne strane ok. Ali ono sto ja mogu da potvdim je da su moja osecanja prema njemu jaka, i da traju i nikako da se smanje i da se prekinu, jer i mene pocinje sve to da smara.
E sad jos ono sto mene muci, prvo je moja intuicija, i sto ja sama znam da je on negde za mene, i sto si jako lepo opisao, ono kako ja njega vidim, ma on meni apsolutno odgovara, a kazem moja intuicija kaze da je on taj. E i druga stvar je sto emne muci je moj horoskop, i analiza moje 7 kuce, znaci uz pomoc Andjele i jos nekih devojaka, analiza moje 7 kuce upravo pokazuje da je on taj. I tu kad krenes da se vrtis, on odgovara tom opisu. Upoznali smo se na visoj skoli, a inace on je dolazio kod mog komsije, inace jako dobrog druga, bukvalno je dolazio na moj sprat, vrata do mojih, i to sigurno godinu dana, ali naravno neptun nije dozvolio da se tako upoznamo, ali cim smo se upoznali znali smo da imamo zajednicke prijatelje, pa onda upoznajemo s eu beogradu, ali ipak je on neko ko je u inostranstvu, i ko ej ziveo tamo, pa dosao u bgd, pa opet otisao. pa opet taj algol na vrhu moje 10 kuce, koji opisuje malo problema, tj. amlo vise, ako pogledamo to je njegov dom, koji je on morao napustiti zbog rata, da ne davim, ali mzoda kad se dublje okrecem analizi, to me sve vise gusi. i to ej ono sto mene buni, a ja imam osecaj i nadam se da ce se jednog dana to srediti izmedju nas, jer sam ja ubedjena da on bezi od mene, jer zna da ako se opusti, i ne pobegne, bukvalno tako, zna se da bi to bilo ozbiljno, a on to mozda sad ne zeli. Mislim pricam ovo jer mzoda ja verujem u to, a mozda gresim. hehe
Inace samo cu ti reci, svaka cast, ali sad moje crni misli opet izviru na povrsinu, i daj Boze da otkrijem ako je bilo nesto bas konkretno izmedju njih. E sad da kazem malo je teze, po mojoj logici da je to bilo posle nase veze, jer ja mislim da oni nisu bili u kontaktu, jedino ako ja nesto ne znam, ali enbi trbalo, ali i on je toliko amlo u bgd-u, da je malo teze, ali moguce da je bilo pre nase veze
hvala puno

e da ono sto ja mislimd aje isto malo problem, on ne zeli da me upozna, sigurna sam da ima tu jos malo nekih pogresnih misli o meni, mada sam ja tu ensto kao malo ispravila, ali ne mozes protiv vetrenjaca

Zel
25-05-08, 20:21
Ja bih samo dodao da u ovom trenutku nikakvo pomirenje tebi ne bi išlo u korist!
TAČKA ODNOSA je smeštena na 11 vage, na vrhu XII kuće. Ti si MA na 8* lava, a on VE na 0* blizanaca. Zamisli kako se MA koji ovde predstavlja tebe, oseća u znaku vage (tu je u izgonu) i još u XII kući.
Činjenica je ida MA i SO apliciraju ka TAČKI ODNOSA, i ovo govori u prilog tom pomirenju za nekih 3-4 nedelje ili meseca.
Ali ne bih ja još uvek ulazio u neku priču, dok se neke stvari ne promene. On je skoro izmenio i to ćeš opaziti u njegovom nastupu!
Ali odluka je tvoja!

Last_Insight
25-05-08, 20:23
nešto je skoro imao sa tom frendicom, 1 dan jedan tjedan a u krajnjoj liniji jedan mjesec.

međutim ono što je mučilo mene i Zela je činjenica da će ona imati neku ulogu u tom vašem kratkotrajnom pomirenju samo mi nije jasno o čemu se tu radi. kako bi se to izvelo.

ovo je pravi primjer da se bez Neptuna ništa ne može a ja danas nisam u elementu da mogu egzaltirati Neptuna.

zel će ti isto napisati pa ćemo vidjeti u čemu je stvar.

coka
25-05-08, 20:26
Za Coku...
Pitanje je postavljeno 16.05.2008 u 3,42 pm, Beograd.
Komentar: Pitanje postavlja astrolog kada on shvati pitanje.
.... Za oko 5 dana ili nedelja može se dati konkretnija ponuda oko cene, a za manje od tri meseca moguć je dogovor koji se može realizovati. 3 godine mi je ipak suviše da bih to dao kao mogućnost.....

Zdravo Zel, evo samo da kazem da je 5 dana proslo a nije bilo nikakvih dogadjanja povodom prodaje kuce. Obavestavacu te i dalje.
Veliki pozdrav za tebe i svaka cast na strpljenju i bavljenju svima nama.

Last_Insight
25-05-08, 20:33
coka u horarnoj astrologiji zaista postoji orbis koji se mora ispuniti kod tebe je to 5 stupnjeva, to 5 može značiti 5 dana, 5 tjedana ili 5 mjeseci.

s_ana_dra
25-05-08, 20:36
Hvala vam puno obojici, ma znam Zel znas koliko bih ja volela da nadjem nekog ko ce mi preokupirati paznju, i ko ce me bar malo privuci, ali sve je to jako tesko. Ali polako videcemo kako ce to sve ici.
Jao pa ne znam, a mzoda nije ova na koju ja mislim??? bas sad ne znam, mada ne moram ja ni sve da znam. nego ja ne mogu da izdrzim moram ja to sad procackati. hehe
a bas je imao sa njom nesto u smislu veze, sexa ili vec necega
Hvala vam puno, oboma

Last_Insight
25-05-08, 20:41
ništa :)

ne mogu biti siguran ali rekao bih da je zračni znak u horoskopu blizanac pogotovo ,

ali to je sve opet možda, teško je ići do tog nivoa preciznosti kad ti ne radi neptun :)

Zel
25-05-08, 21:05
Onda ti ostaje ova solucija oko 5 nedelja!
I naravno uvek postoji mogućnost da astrolog nije dobro protumačio!
A to već nije u mojoj moći da znam...

s_ana_dra
25-05-08, 21:08
ma za vreme se ja bar nesto mnogo ne vezujem. Mislim ja to jos uvek nemam pojma da radim, jako je tesko, nego kad mi i neko radi analizu ne vezujem se mnogo, a ostalo ce se coka sigurno ispuniti, ali znam ja po sebi, moji ljubavni horarci se tesko ostvare, tako da mozda kad nesto zelis jako, sve krene suprotno. To je jako zanimljivo kod horarne
pozz

Last_Insight
25-05-08, 21:09

a dobro Zel sad :D

s_ana_dra
25-05-08, 21:29
Zel ti si mene sad nesto zbunio, sad ja malo pogledala, zar nisam ja predstavljena venerom, na 0- blizanaca, a on marsom. jer je Ac u vagi, a Dc u ovnu??? zbunih se sad

Zel
25-05-08, 22:37
Evo karte, pa ti pokušaj svoju sudbinu tumačiti!

Poljubac!

http://img33.picoodle.com/img/img33/4/5/25/f_Sanadragam_5f6b2dc.png

coka
25-05-08, 23:28
coka u horarnoj astrologiji zaista postoji orbis koji se mora ispuniti kod tebe je to 5 stupnjeva, to 5 može značiti 5 dana, 5 tjedana ili 5 mjeseci.

Hvala i tebi puno sto se bavis mojim problemom. Sacekacemo i 5 meseci samo da se to zavrsi. Pozdravljam te

coka
25-05-08, 23:29

Ja verujem da ce biti za oko 5 nedelja, jer verujem da ti ne gresis. Pozdravljam te puno.

Last_Insight
26-05-08, 10:44
sandra krivo si uočila, na ascedentu je znak škorpiona, vjerojatno si se zabunila.

kod tebe je jedini problem protumačiti na koji način će se manifestirati translacija svjetlosti preko opozicije.

kao da ta prijateljica zapravo i ne voli toliko tog dečka, ali bi nešto kao usput na brzinu, pa se vas dvije nakon toga sviađate, pa ti saznaš

i onda na ne znam koju foru se pomiriš s njim.

s_ana_dra
26-05-08, 17:20
zel nemoj da se ljutis pitam samo, nesto mi nije jasno, jer ja sam dobila drugu kartu na astro.com
25.05. u 15:18, jer me opet zbunjuje tu nesto, jer ti radis horar kad ti skontas pitanje, mislim to vreme postavis??? Ovo sam prekopirala vreme kad sam postavila, cisto da ja znam, jer sam nesto bas zbunjena.
ja sam gledala totalno drugu kartu.
pozdrav

Last_Insight
26-05-08, 17:22
karta se gleda kad astrolog uoči pitanje.

što se tiče one tvoje frendice ostale su dvije opcije.

ili se ševila s njim pa ćeš to saznati, a druga je opcija da ga je nagovarala na nešto što će tebe naljutiti.

s_ana_dra
26-05-08, 17:27
e pa to je problem, ok, jasno mi je. ima da tako kazem dve analize horara, neki astrolozi rade kada je njima pitanje jasno ili kada su ga procitali, a druga je da se radi karta kada je pitanje postavljeno.
to me je zbunilo, ok, hvala

a sto se tice drugarice, ne znam, ali bi me jako naljutilo i jedno i drugo, ali ne mogu da verujem jer je to sve bilo. Dobro ja koliko znam nikada se nije desilo nista tako konkretno izmedju njih, ali je to bilo bogami vec davno, tamo 2003. i to pocetkom, ali ej ona vise solila pamet njemu oko mene, kako sam ja ovakva, onakva, tako da meni ovo sve lici na proslost, ali ne bi me cudilo da se to opet desava, a da ja nemam pojma...

Last_Insight
26-05-08, 17:34
e pa oni su u krivu tako da se ne gleda.

a čuj što onda i da se jesu :D ako više nije tvoj.

ali kužim te, u takvoj situaciji čovjeku dođe da ih oboje umlati :)

vegenda
07-06-08, 13:41
da li cu se pomiriti sa deckom razdvojeni smo vec dva i po mjeseca

Last_Insight
07-06-08, 14:21
vegenda lijepo je sudjelovati na forumu i prije nego postaviš pitanje ali eto i sam znam kad nekog voliš kako patiš....

ovako mogu ti reći - njemu jest stalo do tebe mada tebi je stalo mnogo više, ti si totalno očajna, ponižavaš se radi njega forsiraš guraš...ideš boriš se....

mars koji govori o njemu kao erotskom biću se nalazi u triplicitetu venere, dakle ti njega erotski još uvijek privlačiš srednjim intenzitetom. ali ne kao prije.

vi ćete uskoro imati susret: 1 dan 1 tjedan ili 1 mjesec. i to će biti žestoki seks.

definitivno prognozirati pomirenje je teško, no mogu reći da će do napretka doći no ti moraš znati da njemu nije jednako stalo do tebe kao što je tebi do njega.

ne smiješ biti u tako očajnoj ponižavajućoj situaciji moraš sebe poštivati a ja ovdje vidim da si spremna na sve a to nikako nije dobro.

ginger
08-06-08, 13:21
to ti je tako dragi moj L.I...
kad dobiju šta žele odu...

nego da ja tebe nešto pitam- kakav odgovor dobijem ako idem kod nekoga astrologa danas i pitam ga nešto i do tjedan dana npr. odem kod drugoga astrologa i pitam ga isto to..???

s_ana_dra
08-06-08, 14:53
ginger ako sam te dobro razumela, odgovoricu ti, a naravno Last Insight i Zel ce me ispraviti ako gresim. Jedno isto pitanje, kada je ljubav upitanju ili bilo sta drugo ne trba tako cesto postavljati, jer onda odgovor nije dobar, odnosno sve je to vec netacno.
E sad i tu ima dosta nekih pravila, i svaki astrolog drugacije radi, ali jedno isto pitanje ne treba postavljati vise puta. Na primer jedno pitanje sa istim vremenom i datumom mozes postaviti astrolozima pa sad oni to mogu mozda tumaciti na razlicite nacine. Tu postoje druge zackoljice... Toliko
pozz

Last_Insight
08-06-08, 15:12
tako je čim dva puta postaviš isto pitanje odgovor je mutan. zvijezde odbijaju dati odgovor a to se vidi po tome što će ac najčešće biti na zadnjim stupnjevima ili će mjesec biti u praznom hodu.

ginger
08-06-08, 15:15
E sad i tu ima dosta nekih pravila, i svaki astrolog drugacije radi, ali jedno isto pitanje ne treba postavljati vise puta. Na primer jedno pitanje sa istim vremenom i datumom mozes postaviti astrolozima pa sad oni to mogu mozda tumaciti na razlicite nacine. Tu postoje druge zackoljice... Toliko
pozz

svatko ima svoj sistem, ali odgovori se uvijek svedu na isto (ako se radi o istim ulaznim podacima).
:wink3:

s_ana_dra
08-06-08, 15:23
da tako je, ali sta sam htele reci, skoro se desilo da su na jednom forumu dve osobe tumacile isti horar, naravno ne razlikuje se odgovor, nego pristup. Jedna je bila ne mogu reci grublja, lai toj osobi kojoj je radjena analiza to je nekako delovalo nejasno, njoj je taj odgovor bio mozda a bas ne znam kako to da objasnim, dok je druga onda upala i upravo to objasnila, da ce svako drugaciji pristup imati, i da ono sto mozda meni odgovara, nece odgovarati nekom drugom. Ne moze svako da ima razumevanja, ili kako bih to vec nazvala.
To sam htela reci.
pozz

ginger
08-06-08, 15:30
kužim te ja šta si htjela reć..
nego pitam da čujem kakav argumenat u korist horarne astrologije.

ja nemam nekog pouzdanja u to.. jedno je stvaran trenutak nekog događaja, rođenja.. a ovo mi je sve nekako "visi u zraku".. kako da se izrazim već..
nema mi nikakvo težište u ničemu.. kao neki prijelaz između astrologije i tarota ..mislim na tehniku izvedbe

s_ana_dra
08-06-08, 15:50
gresis veruj mi. Po meni, a ja jako malo znam, od skoro sam pocela sa ucim, i dosta toga nisam naucila i jos moram dosta toga da skapiram.
Radila sam dosta horaraca, to sam vec vise puta i pisala, i stvarno se svaki ostvari. Kada je bilo pitanje za zdravlje, tacno je bilo tako kako mi je drugarica tumacila, a ona se horarom bavi jako dugo, bas je ekspert. Takodje mnoga druga pitanja.
Bas cu sad postaviti horar koji sam sama odradila, bilo je pitanje da li cu se zaposliti u firmi u kojoj sada radim,
pitanje sam postavila 24.04. u 12:40 u beogradu, ja radim analizu tako sto analiziram kartu bas kad je pitanje postavljeno. tada sam tako radila, a i ja sam se tada pitala a i u tom momentu radila analizu.
E sad objasnjenje: 21.04. sam dobila posao, ali u jednoj stampariji, ja iskreno nisam apsolutno zadovoljna, jer plata nije nesto, radi se svakom subotom, gazda je totalno neprofesionalan. Trebalo bih tamo da pocnem posle 1.05. naravno da bih volela da me posluzi sreca i da upadnem u ovu firmu, jer i da je manja plata mislim da je to ipak ozbiljna firma i firma koja je na glasu, a svako od nas tezi tako necem.
e sad moja analiza horarca:
ja sam Ac u lavu na 17,07 stepeni. Za posao gledam 10 polje, ono pocinje u biku na 5,38 stepeni. Sunce je u biku, mada u 9 kuci, ali jako blizu vrha 10, sto bi meni licilo da je meni jako stalo do tog posla, sto i jeste tako. venera je u ovnu na 22,28 stepeni. sunce i venera nemaju nikakv aspekt. mesec je u strelcu na 18,34 stepena. U lepo, mesec i venera u aplikciji u trigonu. to mi lepo izgleda.

sunce:
- u sedistu je venere, nije lose cini mi se jer venera ovde predstavlja posao za koji sam ja jako zainteresovana
- u egzaltaciji je meseca, opet je jako lepo jer je mesec moj drugi kosnifigator
- u triplicitetu venere i meseca, lepo
- u terminu venere
- u licu merkura
- u izgonu marsa

mesec, moj kosnifigator:
- e sedistu je jupitera
- u egzaltaciji severnog mesecevog cvora
- u triplicitetu sunca i jupitera
- u terminu je merkura
- u svom licu je
- u izgonu merkura

ne znam meni se ne cini lose, ah nadam se da ce biti nesto od toga. Bas bi mi zancilo

venera:
- je u sedistu marsa
- u egzaltaciji sunca, cini mi se da cu se i ja njima svideti
- u triplicitetu sunca i jupitera
- u terminu je marsa
- u svom je licu
- u svom izgonu, ovo bas nije dobro, venera se bas ne oseca dobro
- u padu saturna

E to sam se pitala bas u trenutku kada sam radila u ocajnoj firmi, i samo mi je Bog mogao pomoci da upadnem u ovu firmu koja je stvarno super. I upravo se taj horarac ostavrio, pokazatelji su bili super. A jos i kad pogledam svoj solar, mada ja tu tehniku i ne znam puno, vladar 6 polja je u 11 kuci. Mogu slobodno reci da je moja drugarica pomogla za taj posao, jer mi je ona pronasla i malu vezicu.
Cak je jako interesantno da je trebala da pocne d aradi umesto mene zena, koja je morala da odustane zbog bebe, a zbog toga sto je ona odustala ja sam upala. Sreca
Tako da horar je jako precizan, ali upravo kad postavljas jedno isto pitanje vise puta, onda ne mozes ocekivati precizna odgovor, Vindex je to vec bolje objasnio
pozzzz

ginger
08-06-08, 16:04
ako ti tako kažeš ..
čovjek najbolje vjeruje onomu što sam vidi.

a kako se to radi točno?

trebaju ti podaci sa lokacije pitača ili astrolog stavlja podatke u kartu odkud je on?
čitala sam nešto na brzaka tu po temi da je trenutak kada astrolog nešto shvati pitanje..tako nešto..
tumačenje je standardno (mislim vrijede ista pravila i relacije) ko natalna?
ili?

s_ana_dra
08-06-08, 18:02
ne totalno je drugacije tumacenje od natala. Po tradicionalnoj astrologiji se mnoge stvari razlikuju i negledaju se kao u modernoj astrologiji. Sam primer je oko sedista neke planete, u tradicionalnoj je sediste jako vazno i dobro. Mislim sad je to vec siroka tema, i tu ima dosta da se pise. I kod analize horarne karte koriste se dostojanstva, pa aspekti planeta koji nisu mnogo vazni, vaznija su dostojanstva, pa recepcije.... Ukoliko pogledas tumacenja koja je radio Zel videces da se to tumacenje razlikuje od tumacenja natalne karte.
to je ukratko

ginger
08-06-08, 19:57
reci mi samo koliko su bitni aspekti i dali se gledaju vladarstva kuća -npr. vladar 7. u konjunkciji sa vladarem 11. ?

s_ana_dra
08-06-08, 20:42
Ne ne gledaju se vladari kuca. Aspekti se gledaju ali samo 60,90,180,120, nadam se da neki nisam zaboravila.
Pravilo je da Ac predstavlja pitaca, planeta koja vllada Ac je signifikator pitaca, i gleda se gde je ona otisla, u koje polje koji znak, kosnifigator pitaca je mesec, odnosno druga planeta koja opisuje pitaca. I onda se gleda pitanje, ako je vezano za ljubav, i ako je pitanje vezano za decka u koga si zaljubljena... onda se gleda 7 polje, i ono predstavlja njega. E onda se gledaju aspekti izmedju planete koja predstavlja partnera i pitaca, znaci smao to. I dostojanstva i mnoge druge sitnice. Ovo je ukratko, i na brzinu.
pozz

Zel
08-06-08, 20:42
Horarna astrologija radi i u to nema sumnje.
Potrebno je samo da od univerzuma jako želiš savet, a zatim se potrudiš da savladaš tehnike horarne astrologije ili se obratiš nekome već upućenom u ovu granu.
Znaci su svuda oko nas. Neko to radi tarotom, neko kroz šolju za kafu, neko preko dlana, itd. Možda ti je poznat Jungov pojam sinhroniciteta. Nekada je racionalan um nemoćan da svemu nađe uzrok i posledicu, a viša sila nastavlja da deluje i pomaže ljudima. Horarna astrologija jeste jedan način da od više sile zatražiš odgovarajući savet. Ali potrebne su iskrene namere i želja za savetom. U rukama Boga da odabere trenutak, a potom u inteligenciji i spretnosti onoga koji kartu tumači. Svaka zloupotreba se kad tad naplati saturnovim srpom.

Ako te nešto detaljnije zanima oko horarne javi se na MSN, da bih ti eventualno bolje objasnio mehanizme funkcionisanja Horarne astrologije.

s_ana_dra
08-06-08, 20:45
Zel ako te ne mrzi mozes malo pojasniti tvoj pristup horarnoj, jer sam ja do sad malo drugacije ucila. Ucila sam da se ne koristi neptun, pluton, uran. pa me bas interesuje od kog autora si ucio. Meni su do sad preporucili Frolija.
pozz

Zel
08-06-08, 20:59
Čitam svu literaturu koju mogu da pronađem, a zatim to usklađujem sa kartama koje tumačim. Takoreći, neki svoj pristup izgrađujem na teoriji i ličnom iskustvu. Tako da kombinujem ono što smatram za važno, a pokazalo se da i transcedenti imaju svoju ulogu, iako najčešće više psihološku, nego materijalnu.

Džon froli je jedan od tih Autora, ali ima tu još njih. Ali uglavnom pravim sintezu i nikada nisam zadovoljan pristupom jednog autora. To je njegovo iskustvo, a ovo moje. Froli odbacuje mnoge stvari za koje sam našao da neizostavno vrede u tumačenju, iako ćeš većinu važnih informacija i tehnika naći upravo kod njega.

s_ana_dra
08-06-08, 21:53
hvala, a dobro ja sam jos na pocetku. Ima dosta toga sto moram uciti.
pozz

ginger
08-06-08, 22:16
moram priznat da ste me sada malo smekšali:D
a ne ne ...
zaintrigirali ste me sad:D

interesantno je zato jer nije kao drugo dosad..nova pravila i tako to..opet nešto novo za proučavanje.

a što ako ne postoji veza između simbola pitača i simbola partnera/posla/nečeg drugog o čemu se radi?
neće biti ništa od očekivanog?

jel može horarna prognoza dati odgovor DA/NE?

Zel
10-06-08, 10:32
Ima tu još pravila, osim spajanja signifikatora aspektom, kako bi se signifikator pitača i onoga što se želi biili spojeni.
Npr. 1. Recepcije
2. Telesni ulazak planete u kuću koja je relavantna za postavljeno pitanje
3. Antiscija
4. Prenos svetlosti
5. Sakupljanje svetlosti

Možda postoji još neki način, ali ja sada ne mogu da ga se setim, samo bih recimo dodao da benefične fiksne zvetde jako doprinose pozitivnom dgovoru i imao sam par primera gde je fiksna zvezda odradila situaciju bez nekih ostalih spajanja ranije navedenih.

Što se tiče odgovora na pitanje "DA ili NE", može se odgovoriti. ali sve zavisi od konteksta postavljenog pitanja i umešnosti astrologa. Horarna karta t.j nebo uvek daje odgovor, ali je čovek onaj nesavršen faktor koji u procesu tumačenja može da pogreši.

Zel
10-06-08, 10:56
Imam jedan interesantan predlog za sve one koji bi želeli odgovor na horarno pitanje, a vladaju engleskim jezikom.

Potrudiću se da lepo odgovorim osobi, ali ona prethodno mora da prevede jednu do dve strane teksta o horarnoj astrologji (tekst ću ja dostaviti osobi), a koje ćemo potom kačiti ovde da bi ljudi mogli da uče, uz neophodno navođenje izvora, t,j sajta sa kojeg je tekst preuzet. Na žalost nisam u poziciji zbog vremena da uzmem i da sam prevodim ove tekstove.

Ovo će biti idealan način razmene truda i energije. Prevod za odgovor.

:trumpet: Molim zanteresovane da se jave...

mistique
10-06-08, 13:05
evo ja cu ti prevodit shto treba da ti se oduzhim za mentalnu drenazhu :D
postavi text,pa cu ga prevesti kad se vratim s posla:)

ginger
10-06-08, 13:35
dragi Zele.

odgovori mi na sljedeće (ti ili netko drugi ko zna horarnu):

šta posmatram kao bitnije- asc ili vladara asc ili mjesec kao pitača
te
desc, vladara desc ili marsa ili sunce kao partnera?

te njihove uzajamne aspekte...

Last_Insight
10-06-08, 14:00
vladar ac-a je uvijek onaj tko pita a mjesec je takođe kosignifikator. vladar ac-a je naš svjesni, volji dio dok je mjesec naša emotivna potreba, težnja itd...

osim kada mjesec pokazuje drugu osobu ako je ljubavno pitanje onda mjesec ne gledamo kao kosignifikatora.

Zel
10-06-08, 14:02
Najvažniji je tvoj signifikator, t.j vladar ASC.
MO je kosignifikator pitača, ili onoga što se traži, ali u svakom pitanju predstavlja samu "SITUACIJU".
Ja sam vrlo oprezan prilikom uzimanja VE, SO i MA kao dodatnih signifikatora osoba, jer onda mogu biti zauzete, čak 5 planeta, te se tumačenje jako šareni i komplikuje. Te će planete imati svaka svoja interesovanja.

Znači drži se glavnih signifikatora (vladara određene kuće) i MO kao "SITUACIJE" postavljenog pitanja. A ostalo uvodi tek ako upotrebom ovih ne uspeš ništa zaključiti.

ginger
10-06-08, 14:51
a partnera odnosno željenog budućeg partnera :D significira vladar desc?
jesam li u pravu?

i još neka planeta?
mislim kao što pitača označava vladar asc i mjesec..

i onda gledam dali postoji kakva relacija između npr vladara asc i vladara desc,je tako?
ako nema nikakvog aspekta onda ništa od toga odnosno-negativan odgovor na pitanje..???
:?

astron
10-06-08, 15:02
Imam jedan interesantan predlog za sve one koji bi želeli odgovor na horarno pitanje, a vladaju engleskim jezikom.

Potrudiću se da lepo odgovorim osobi, ali ona prethodno mora da prevede jednu do dve strane teksta o horarnoj astrologji (tekst ću ja dostaviti osobi), a koje ćemo potom kačiti ovde da bi ljudi mogli da uče, uz neophodno navođenje izvora, t,j sajta sa kojeg je tekst preuzet. Na žalost nisam u poziciji zbog vremena da uzmem i da sam prevodim ove tekstove.

Ovo će biti idealan način razmene truda i energije. Prevod za odgovor.

:trumpet: Molim zanteresovane da se jave...

Mozes i meni poslati tekst za prevod.

neurotica
11-06-08, 22:06
zel ili vindex nije vazno, bila bi jako zahvalna kad bi mi odgovorili jer mi je jako bitno
pitanje je na str.3!!!
ZAHVALJUJEM
pozz

Zel
12-06-08, 00:49
Pitanje je postavljeno 11.06.2008, 23.41h, Belgrade.
Pitanje glasi:

«DA LI POSTOJI ŠANSA DA BUDEMO PONOVO SKUPA?»

Karta izgleda ovako:

http://img112.imageshack.us/img112/1200/neuroticaix0.png

ASC na 17* AQU čiji je sabijski simbol «ČOVEK KOME JE SKINUTA MASKA»
Ti si predstavljena SA koji je smešten u VII. Ovo govori da je tebi do njega jako stalo, ali se nalaziš na neki način i u njegovoj vlasti, ali dotičnog na neki način opterećuje odnos sa tobom. MO kao tvoj drugi signifikator smešten je takođe u VII i dodatno te vezuje za njega i definitivno govori da si ti ta koja je mnogo više vezana i za tu vezu.

LILIT na samom MC daje to da posumnjam da se neko meša u ovaj odnos. Ovo je potvrđeno i konjukcijama ME i VE sa SO (a SO ovde kao vladar VII predstavlja njega) SO takođe spaljuje i VE i ME tako da verujem da ti ne znaš o kome se radi, ali uskoro će se to otkriti, što je potvrđeno i sabijskim simbolom ASC – ČOVEK KOME JE SKINUTA MASKA!

Ne znam žašto, a naravno je moguće da grešim, ali od samog početka ja ovde imam jak osećaj da čovek ima drugu osobu pored sebe za koju ti ne znaš. Teške planete u VII govore da nije on baš jednostavna i laka osoba (tri malefika u VII i to MA, SA, JMČ), a sunce ima blizak odnos sa VE i ME, a naročito sa VE. Nešto što je moglo početi pre oko mesec dana ili jednu godinu ranije, ne bih mogao to proceniti.
Meni se lično iz karte ovaj tvoj momak naročito ne dopada, ali nisam ja taj koji sam zaljubljen.

On je predstavljen SO, a tvoje emocije i duša MO. Primeti da je MO smešten u znku vage, tamo gde SO t.j tvoj dećko pada. Kako je MO na 6* stepenu vage ovo može dovoriti da se negde pre 6 nedelja iili meseci desila neka promena kod tebe koja se njemu nije nimalo dopala. Ali glavna stva meni ovde jeste da vaši signifikatori ne dele neku značajniju povezanost i zanimanja jedno za drugo. To i ugroženost VII kuće meni govori da neke prijatne budućnosti ovde ne može biti. Posmatraj da MO uskoro ulazi u VIII kuću, kuću briga, strahova, strasti i nedaća. To nije od naročite pomoći za ljubavnu vezu.
Ali ova LILIT na samo MC upozorava, da ako ti nisi opasna cica kao i LILIT, ona će vam rasturiti odnos. LILIT je vrlo seksualni simbol i tu nema nekog kompromisa.

A kada posmatram tebe, ASC vodolija, SA u devici. Ja ovde LILIT ne vidim da je naročito bliska tvojoj svesti (SA90LILIT), ali MO (tvoje emocije) imaju skoro egzaktan sekstil sa tom LILIT i u pitanju je aplikacija, što govori o iskustvu koje te sa destruktivnim strastima suočava. Ponavljam, problem je jer ti nisi u stanju da razumeš sexualnu nametljivost LILITA svojim svesnim delom. Ali dobro to se zove život i sticanje iskustva.
TAČKA ODNOSA smeštena je na 13* ovna gde on ima svoju egzaltaciju, a ti svoj pad. Ti tu padaš, i ja opet ne vidim neku sreću iz toga.
Zanimljivo je napomenuti da se TAČKA PREKIDA našla na samom ASC i nedvosmisleno govori da bi to bio najpametniji potez, ali ako odlučiš da nastaviš da sladiš svoje srce taj razlaz će možda sačekati neko drugo vreme, ali onda kada se prilično istrošiš u emotivnom smislu.
FORTUNA ili ti tačka sreće, našla se na samom stepenu pada MO – tvoje duše i bliskosti i predstavlja još jedan pokazatelj da prava bliskost i nežnost ovde sada nije moguća, već da će ako se bude srljalo, razorne strasti pokazati svoje nemilo lice.

Voleo bih kada bi postupila u skladu sa svojim razumom, ali bojim se da će te neke druge stvari čvrsto držati vezanom za ovu priču. Ja neko pomirenje ne vidim, jer nema ni spajanja relevantnih planeta. Čak pretpostavljam da on ima nekog za koga ti ne znaš, ali što ćeš uskoro otkriti. Ali uvek postoji mogućnost da nisam dobro protumačio. Ti si ona koja je mnogo jače zainteresovana za njega i iako on na nekoj razini želi vašu vezu, u ovom trenutku nema značajnija interesovanja za tebe kao osobu.

Kako je tačka odnosa na 13*ovna smeštena u II kući koje simblizuje tvoj novac, a on – SO jeste tu egzaltiran (uživa) i zainteresovan za odnos iz nekog razloga II kuće. Takođe je vladar II kuće MA koji ide na sam vrh VII u njegovu kuću. I pitam se samo ja, jel on imao ili od tebe želi neku vrstu materijalne koristi!?