View Full Version : Jadranska liga u vaterpolu

inzaghi9
06-05-08, 13:52
Vaterpolo: u rujnu kreće Jadranska liga

ZAGREB - U Zagrebu je utemeljena Jadranska vaterpolska liga koja će započeti u rujnu ove godine uz sudjelovanje čak osam hrvatskih, tri crnogorska i jednog slovenskog kluba.

U Jadranskoj ligi nastupit će svi najbolji hrvatski klubovi - Jug CO, Mladost, Šibenik NCP, Jadran SD Split, Mornar BS, Primorje EB, POŠK i Medveščak, boje crnogorskosrkog vaterpola branit će Jadran Herceg Novi,Primorac i Budvanska Rivijera, a slovenskog Koper.

U priopćenju za javnost stoji i da će troškove natjecanja snositi nacionalni Savezi, a Hrvatski vaterpolski savez pokrivat će 55 posto troškova.

Troškovi naših klubova u ovom natjecanju bi, prema svim izračunima, trebali biti manji u odnosu na našu ligu s obzirom da će sve financijske izdatke službenih osoba snositi nacionalni Savezi.

Konačni dogovor o Jadranskoj ligi bit će potpisan nakon Final Foura Eurolige u Barceloni. Sjedište lige bit će u Zagrebu.

(izvor) (http://www.totalportal.hr/article.php?article_id=194672)

Solskjer
06-05-08, 18:02
Izgleda jako mocna liga, 4 kluba su igrala u ovogodisnjoj ligi sampiona, dva su dosla do final foura...

DYLAN DOG
06-05-08, 18:47
Pohvale inzaghiju za temu.
Lično mislim da će pomoći našem vaterpolu. Mladi igrači trebaju jaku ligu i jake utakmice.

inzaghi9
07-05-08, 12:46
jedan moj drug što igra za primorac, kaže da će to biti veliki spas za C.G. vaterpolo

kasami
07-05-08, 19:43
upravo tako spas zato sto ce se povecati broj hvalitatnih utakmica samim tim ekipama ce trebati i veci fondovi igraca pa je i trziste vece a bice i mijesta da se dokazu mladi igraci a nadam se da ce porasti i popularnost pa ce mo biti svijedoci ovakve atmosfere i tokom prvenstva.zaista je steta sto se i Partizan nece prikljuciti ali i ovako bice to najaca evropska a i svitska liga u vaterpolu.

pehar
08-05-08, 12:18
samo moze bti skok za crnogorski vaterpolo

inzaghi9
13-05-08, 10:04
Jadranska vaterpolo liga bez Partizana. Ko je kriv?

Po uzoru na regionalnu košarkašku ligu, vaterpolo savezi Hrvatske, Crne Gore i Slovenije formirali su Jadransku ligu za vaterpoliste. Primetan je izostanak klubova iz Srbije, pre svih Partizana, koji već godinama dominira u domaćem prvenstvu i čiji se predstavnici redovno žale na nedostatak kvalitetnih mečeva.

Početak takmičenja u novoj Jadranskoj ligi najavljen je za septembar. U prvoj sezoni učestvovaće osam klubova iz Hrvatske, na čelu sa Jugom i Mladošću, tri iz Crne Gore, Jadran, Primorac i Budvanska rivijera i jedan tim iz Slovenije. Dogovor o formiranju lige postignut je, kako je saopšteno, na nivou saveza, a upravo će nacionalni savezi pokrivati troškove klubova u regionalnoj ligi.

Novo takmičenje već je naišlo na oštre kritike u Hrvatskoj, gde je ocenjeno da je ono nepotrebno, s obzirom da ta zemlja već ima jednu od najjačih liga u Evropi. Čelnici hrvatskog vaterpola su, poučeni iskustvom košarkaških klubova, odlučili da izbegnu situaciju u kojoj bi u regionalnoj ligi igralo samo nekoliko klubova, dok bi ostali stagnirali, pa su u novu ligu ugurali čak osam klubova. Zanimljivo da je kao jedan od razloga za izostavljanje timova iz Srbije naveden bezbednosni faktor, iako se već nekoliko sezona igra košarkaška regionalna liga, sa redovnim duelima timova iz Srbije i Hrvatske.

Sa druge strane, najbolji klub Srbije Partizan u nedostatku kvalitetnih protivnika na domaćoj sceni jedine prave ispite tokom prethodnih godina imao je u Evropi. "Crno-beli" su prošle sezone bili zvanično treći tim na kontinentu, da bi ove godine ispali u četvrtfinalu, iako su u Evroligi bili među favoritima.

Početak takmičenja u novoj Jadranskoj ligi najavljen je za septembar. U prvoj sezoni učestvovaće osam klubova iz Hrvatske, na čelu sa Jugom i Mladošću, tri iz Crne Gore, Jadran, Primorac i Budvanska rivijera i jedan tim iz Slovenije. Dogovor o formiranju lige postignut je, kako je saopšteno, na nivou saveza, a upravo će nacionalni savezi pokrivati troškove klubova u regionalnoj ligi.

Novo takmičenje već je naišlo na oštre kritike u Hrvatskoj, gde je ocenjeno da je ono nepotrebno, s obzirom da ta zemlja već ima jednu od najjačih liga u Evropi. Čelnici hrvatskog vaterpola su, poučeni iskustvom košarkaških klubova, odlučili da izbegnu situaciju u kojoj bi u regionalnoj ligi igralo samo nekoliko klubova, dok bi ostali stagnirali, pa su u novu ligu ugurali čak osam klubova. Zanimljivo da je kao jedan od razloga za izostavljanje timova iz Srbije naveden bezbednosni faktor, iako se već nekoliko sezona igra košarkaška regionalna liga, sa redovnim duelima timova iz Srbije i Hrvatske.

Sa druge strane, najbolji klub Srbije Partizan u nedostatku kvalitetnih protivnika na domaćoj sceni jedine prave ispite tokom prethodnih godina imao je u Evropi. "Crno-beli" su prošle sezone bili zvanično treći tim na kontinentu, da bi ove godine ispali u četvrtfinalu, iako su u Evroligi bili među favoritima.

Kao jedan od razloga za ranu eliminaciju naveden je i nedostatak kvalitetnih mečeva, a upravo je regionalna liga bila jedno od potencijalnih rešenja tog problema, i svi na Banjici su je priželjkivali.

Predsednik Skupštine Partizana Igor Milanović za izostanak Partizana iz novoformirane regionalne lige okrivio je rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije.

"Partizan je tu najviše oštećen. Evidentno je da Vatepolo savez Srbije još od raspada Državne zajednice Srbije i Crne Gore nije ništa uradio po pitanju spoljne politike, pa ni na unutrašnjem planu, s obzirom da je liga slaba, ali ovo što se desilo sada je direktna posledica nečinjenja do strane VSS-a. Tražim odgovornost ljudi iz Vaterpolo saveza Srbije. Kolege iz Crne Gore su nam tu održale školski čas. Pokazalo se da saradnja Partizana i VSS nije bila na dobrom nivou. To je katastrofalno da se ove stvari dešavaju i da je Srbija potpuno izuzeta", kaže Milanović.

Sa druge strane, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović kaže da su kontakti i saradnja sa savezima susednih zemalja bili dobri, a izostanak Partizana iz novoformirane lige objašanjava činjenicom da je ona formirana na osnovu geografskog principa.

"Partizan uopšte nije mogao da učestvuje u tom takmičenju jer je to udruženje klubova koji egzistiraju baš na Jadranu, pored Jadranskog mora. Savez je učinio sve da kontakti sa kolegama iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije budu na dobrom nivou. Međutim, očigledno je da su klubovi iz tih zemalja imali veći interes da igraju samostalno. U krajnjoj liniji, možda su imali problem sa Partizanom u smislu da je Partizan možda za njih najjači i da zato nisu želeli da igraju sa njima, a možda je u pitanju bio i bezbednosni faktor", reako je Sovrović.

Novoformirano takmičenje zanimljivo je navodno i za mađarske, pa i italijanske klubove, a Sovrović je, ipak, ostavio mogućnost da se srpski klubovi u budućnosti uključe u Jadransku ligu.

Ipak, za Partizan, Evroliga će najverovatnije ostati jedina prava provera kvaliteta u narednim godinama. Uprava "crno-belih" i u sledeću sezonu ući će ambiciozno. Jedan od najtalentovanijih timova u Evropi ostaće na okupu, a o ambicijama beogradskog kluba najbolje govori angažovanje nekada zvanično najboljeg vaterpoliste sveta Vladimira Vujasinovića.

(izvor) (http://www.b92.net/sport/teme/b92.php?yyyy=2008&mm=05&nav_id=296781)

kasami
13-05-08, 16:48
Znam iz pouzdanih izvora da je nakon formiranja VPSCG zelio da uspostavi saradnju sa VSS ali to bas nije naislo na razumijevanjen ove druge strane a kao svjedocanstvo toga je i situacija da ove dvije selekcije do sada nijesu imale neke zajednicke pripreme kontrolne utakmice ili slicno. Da li je to propust VSS mislim da jeste pa gledano kroz ovo mislim da Milanovic ima pravo. Po meni ova prica oko geografske povezanosti je smijesna a sto se tice bezbijednosti, pa igra se i kosarkaska liga pa to funkcionise dosta dobro. Ako ostane ovako na gubitku je Partizan a i Jadranska liga. Inace u mladjim kategorija ovaj princip zajednickih takmicenja je bio pun pogodak i pokazao se dobrim, jer bi u protivnom Primorac i Jadran igrali medjusobne susrete do bezvijesti, cime bi se gubilo na hvalitetu.

suvise_koketno
31-05-08, 14:38
ima ova sezona da bude zvek i to necemo samo gledati nase derbije po nekoliko puta, nego cemo imati prilike i da uzivamo u gledanju i hrvatskog vaterpola. vazno je da je sve to krenulo i da ce nasi klubovi tim vecim brojem utakmica, koje ce biti i velikog kvaliteta, biti spremniji za evropsku scenu, a to dodatno poboljsava i kvalitet nase reprezentacije, jer je nasa reprezentacija maltene sastavljena od igraca iz domacih timova. ima da se prave spektakli na tribine :) vec vidim bestije u svom zanosu hahahaha

vjerovatno ce sledece sezone ili one tamo, kad se vide dobri rezultati ove saradnjei i partizan biti ukljucen, jer ce sigurno svima biti u interesu da ta liga ostane sto kvalitetnija.

ps: jedva cekam da pocne sezona i da se krene na utakmice, samo da karte ne budu preskupe jer su autobuske poskupili pa ce bit jedino u budvu da mogu ic :)))

suvise_koketno
04-06-08, 17:40
Zagreb u centru pažnje

04.06.2008.Čelnici VPSCG, predsjednici crnogorskih klubova: B. rivijere, Jadrana CKB i Primorca, danas će u Zagrebu, sa čelnicima hrvatskog i slovenačkog Saveza, kao i vodećim ljudima učesnica Lige, sve dogovoriti oko formiranja Jadranske lige, staviti na potpis i ozvaničiti. Crnogorsku delegaciju predvodiće predsjednik Srđan Kovačević.
- Potpisujemo ugovor o formiranju Jadranske lige, mislim da je to veoma važno, naravno za klupski, ali i reprezentativni vaterpolo – istakao je Kovačević. – Definitivno vaterpolo će dobiti sa ovim još jedan zamah u popularizaciji. Vidjeli ste i sami da su se klubovi pojačali, da smo dobili još jedan klub koji je jako i ozbiljno krenuo. Sve to daje razloga da budemo optimisti.

desert-eagle
04-06-08, 23:46
Hrvati participiraju sa 65% klubova a snose tek 55% troskova lige
Mi ucestvujemo sa od prilike 25% klubova u takmicenju a placamo 35% troskova lige.
Njihovi klubovi iz prve lige ucestvuju swvi do jednog,mi imamo samo 3 ekipe koje su prebukirane strancima.
Osnovni cilj osnivanja RL bila je popularizacija ovog sporta i proizvodnja vrhunskih igraca.
Mladi bi igrama u ovakoj ligi stic ali neophodno iskustvo i postajali pravi igraci...pogledajte sta su nasi klubovi uradili... Napunili smo se stranaca i naravno za nase juniore u ekipama nema mjesta. Primorac je napravio prave akvizicije ali mi nije jasno sto su na kraju doveli Juraja Zatoviča...zbog njega ce mozda mladi Cuckovic koji je po meni vanseriski talenat izgubiti mjesto u prvom timu. Jadran je isto eksperimentisao u dovodjenju igraca,na kraju su i doveli jako diskutabilnog golmana Percinica. O Van eku od prosle godine necu ni da pricam. B Rivjera je takodje napravila neke solidne akvizicije ali isto imaju gomilu stranaca. O Cattaru je rano govoriti ali su i oni ocito opredjeljeni za jednu ekipu tipa "ujedinjene nacije".
Sve u svemu RL za sad po meni ide samo u korist Hrvatske koja je uspjela da ubaci sve sto ima odklubova,cak i smijurije od ekipapoput Poska i Medvescaka...mada ni Primorje Mornar i Jadran ST nisu daleki iznad tog nivoa,Sibenik koji je jak timje izbubio vise od pola ekipe pa je pitanje kakvi ce oni biti. Cattaro koji ce sigurno biti neuporedivo bolji od ekipa koje sam nabrojao nece najverovatnije biti u toj ligi. Jos jedan apsurd.
Sad i nase filijale koje su imale neke utakmice tokom sezone u nasoj ligi nece imati sa kim da igraju,jer ce nasi timovi biti zauzeti u RL. Postavlja se pitanje sta ce ovo nama kad nema mjesta za nasu djecu.

suvise_koketno
07-06-08, 00:58
polako, ovo je tek pocetak, moraju se malo ustoskat, mada sa ovolikim dovodjenjem stranaca se ni ja ne slazem. ocigledno kad se ukazala prilika svi oce nesto da postignu ne gledajuci dugorocne rezultate, al dako se to vremenom sredi, mozda i oni sami uvide pojedine greske i nastoje da ih isprave. ne vjerujem da cemo mi biti jedini koji ce ih na ovom polju kritikovati, tako da je najlbolje da vidimo kako ce se to sve razvijati. najvaznije jej da se to pokrenulo, pa polako, doci ce sve na svoje mjesto (nadam se):p

desert-eagle
07-06-08, 01:24
polako, ovo je tek pocetak, moraju se malo ustoskat, mada sa ovolikim dovodjenjem stranaca se ni ja ne slazem. ocigledno kad se ukazala prilika svi oce nesto da postignu ne gledajuci dugorocne rezultate, al dako se to vremenom sredi, mozda i oni sami uvide pojedine greske i nastoje da ih isprave. ne vjerujem da cemo mi biti jedini koji ce ih na ovom polju kritikovati, tako da je najlbolje da vidimo kako ce se to sve razvijati. najvaznije jej da se to pokrenulo, pa polako, doci ce sve na svoje mjesto (nadam se):p

Volio bih da je tako,mada velika je glad za trofejima :)

suvise_koketno
09-06-08, 13:12
tu si u pravu i toga me dosta strah, al nadam se da ce se nac tu neko hladne glave ko ce dobro da razmisli. al im moze bit ovu sezonu i mozna nekolike naredne, al ce ubrzo doc vrijeme kad ce se zapitati sta su to uradili kad nasa reprezentacija ne pokaze rezultate koji se od nje ocekuju, jer ce tu ona najvise da trpi. e onda ce se zamislit i ispravit svoje gleske. sve ima svoju cijenu, samo treba bit spreman priznat svoje greske, platit za njih, ispravit ih i krenuti dalje :)

i kad ne bude islo trebace ih podrzati :)))))

desert-eagle
09-06-08, 15:49
tu si u pravu i toga me dosta strah, al nadam se da ce se nac tu neko hladne glave ko ce dobro da razmisli. al im moze bit ovu sezonu i mozna nekolike naredne, al ce ubrzo doc vrijeme kad ce se zapitati sta su to uradili kad nasa reprezentacija ne pokaze rezultate koji se od nje ocekuju, jer ce tu ona najvise da trpi. e onda ce se zamislit i ispravit svoje gleske. sve ima svoju cijenu, samo treba bit spreman priznat svoje greske, platit za njih, ispravit ih i krenuti dalje :)

i kad ne bude islo trebace ih podrzati :)))))

Ne smije tako da se gleda.
Trebamo da sprijecimo da dodje do greske,a ne da ona postane realnost pa sta onda!?
Pogledaj Ruse ne mogu da se plasiraju na olimpijadu,zbog cega? zna se...
Sa je i njihov savez preduzeo neke mjere..kao na primjer jedan stranac.
Ono sto meni smeta jeste da nasi iz saveza znaju da je ta liga na ustrb CG i ponovo nam mazu oci. Konkretno znam da u Jadranu ima par vanseriskih talenata od 15 do 19 god. ali ocito nece dobiti mjesto,ni prostor za igru.
Dugorocno najbolje prolaze ekipe koje imaju gro igraca iz svog pogona.
Sjeti se Primorca ranije...nije igrao narocitu vaznu ulogu u ligi SCG ali je forsirao mlade i eto vratilo mu se. Kad imas svoje igrace mnogo jeftinije prolazis, mlade domace igrace placas po 500E. manje vise do profi ugovora,dok timovi koji nemaju svoje igrace dovode po mnogo vecoj cijeni igrace....njih placas po vise desetina hiljada E. god. Recimo imas Jadrana koji je ya iducu sezonu sastavio najskuplji tim u svojoj istoriji,ali cetaj tim verovatno biti daleko od najboljeg tima koji je ikad postojao u Jadranu.
Jadran je izgubio konce odlaskom Andrije Prlaina...zna se da su Jadrana sveke godine napustali igraci,ali je uvjek bilo spremnih mladih igraca da zamjene,sad nije taj slucaj. Sa Andrijom bi Jadran imao u timu jos jednog igraca klase Leke Ivovica i danas bi smo pricali o 6oj uzastopnoj tituli jadrana bez dileme.... ali sta je tu je... Uprava Jadrana radi los posao u prelaznom roku vec trecu god... i oni su malo umorni cini mi se...
Svjesno sam najvise pisao o Jadranu jer smatram da je taj klub osnovni pokretac reprezentacije... Svi manje vise daju neki doprinos ali se samo u Jadranu stvaraju igraci svijetske klase barem u zadnjih par god.
Sta imamo od toga sto je skola Primorca dobra|cast svima njima za sve sto su uradili za CG vaterpolo| kad se tamo ne proizvode igraci najvece klase,vec igraci sa zescim fizickim ili cak i psihickim limitima.10 talentovanih golmana je propalo da bi Radic bio na golu i sta imamo od toga? jednog jako nestabilnog golmana,koji nema kontinuitet. Ja sam ga uvjek osporavao i uvjek cu to raditi,jer znam da on nije klasa. Cak su ga u "Vijesti"ma uporedjivali sa Sefikom i Vicanom:) Imas priliku da vidis kada su vaterpolo prenosti na RTCG2 kako mu komentator Djurkovic prepisuje odbrane i one koje se odbiju od stative ili precke:) Po meni je on imao jako dobru potporu kod pojedinih novinara sto se za mene neprihvatljivo...jeste mi i nemamo alternativu za njega , ali to nije razlog da se ne kaze sve ovo. Imas u Brguljana i Paskovica koji su |APSURD!| prije par godina igrali bolje nego sad:) sto je ne shvatljivo sobziromda se radi i dalje o mladim igracima.
Volio bih da nisam u pravu,ali je.. ga imam oci i usi i mogu da vidim i cujem da jesam.

suvise_koketno
09-06-08, 17:06
ne kazem da nijesi u pravu, ali situacija trenutno je takva kakva je... sto da se radi. mozda bi mogao da budes novinar, u slucaju da nijesi, pa da pises o tom problemu. tu ces neki veci doprinos napraviti nego na ovoj stanici :)
imas neki predlog povodom tog pitanja? :)

desert-eagle
09-06-08, 22:46
nebi me mnogo trpjeli.,.. puno kritikujem:)

suvise_koketno
10-06-08, 00:06
to nema veze
mediji zato i postoje
trebas pokusati, nista ne gubis :)
neko mora da krene sa tim, samo je pitanje ko, ostalo ide sve samo od sebe
mozda ti nece u vijesti dozvoliti, ali dan...tu mislim da oce
probaj, nista ne gubis, naravno, ako zelis da na neki nacin doprineses rjesavanju tog problema posto se vidi da te pogadja :)

desert-eagle
10-06-08, 13:39
to nema veze
mediji zato i postoje
trebas pokusati, nista ne gubis :)
neko mora da krene sa tim, samo je pitanje ko, ostalo ide sve samo od sebe
mozda ti nece u vijesti dozvoliti, ali dan...tu mislim da oce
probaj, nista ne gubis, naravno, ako zelis da na neki nacin doprineses rjesavanju tog problema posto se vidi da te pogadja :)

Ka bi i pisao nesto pisao bih u crnogorskim novinama ne u srbijanskim,tako da DAN odpada:) A i da su se stvari odvijale onakvo kako su htjeli svi u DANu svojevremeno crnogorski vaterpolo nebi postojao tako da....

-

Ma nemas ti dje da pises o ovakvim stvarima....
Ponavljam ! sve ovo znaju ljudi u savezu i niko nista ne radi da se problemi odklone. Imas i mnogo novinara koji rade u tu svrhu zamagljivanja ociju.
Pionir je Ana Markovic novinarka Arene" koja je objavila na desetine neargumentovanih tekstova o nasem vaterpolu koji idu u korist nekolicini ljudi koji su vodili ne-vidjenu kampanju protiv P.Porobica.
Zasjedala je skupstina saveza prije nekoliko nedelja na kojoj je trebalo i pored ostalog da se usvoji akt o broju stranaca u nasim klubovima....i nista,sacekali su da se klubovi natrpaju strancima pa ce sad kao nesto da kazu u vezi toga.
Sta da se radi,glad je velika... a i bolestna ambicija uzima maha.

_qwerta_
12-06-08, 00:21
sta je svrha ove lige? da se podavimo medjusobno ili....??? ako sluzi za podizanje kvaliteta onda ok,ali cisto sumnjam.sve je to make up.

inzaghi9
16-06-08, 13:21
Jadranska liga i zvanično

U četvrtak je u Zagrebu i zvanično osnovana Jadranska vaterpolo liga, u kojoj će učestvovati 12 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. "Srećni smo što nakon više godina razgovora i dogovora možemo potpisati ugovor o pokretanju Jadranske vaterpolo lige u kojoj će igrati 12 klubova iz Slovenije, Crne Gore i Hrvatske", rekao je predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, uoči potpisivanja ugovora o pokretanju Jadranske vaterpolo lige.

Predsednik Vaterpolo saveza Crne Gore Srđan Kovačević izrazio je danas zadovoljstvo povodom osnivanja regionalne lige i istakao da će u takmičenju u prvoj godini učestvovati osam klubova iz Hrvatske, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije.

On je dodao da se, za sada, ne razmišlja o promeni broja klubova, ali da u okviru ove kvote svaki savez može da odluči koje će se ekipe takmičiti u Jadranskoj ligi.

Predsednik Vaterpolo saveza Slovenije Matja Rakovec rekao je da će osnivanjem ove lige Koper Rokava imati priliku da igra kvalitetne utakmice i naglasio da će najviše koristi od toga imati slovenačka reprezentacija.

U Jadranskoj ligi Hrvatsku će predstavljati Mladost, Jug, Šibenik, Mornar, Primorje, POK, Jadran i Medveščak, a Crnu goru Jadran iz Herceg Novog, Primorac iz Kotora i Budvanska Rivijera.

Sedište novoosnovane lige će biti u Zagrebu, a takmičenje počinje u septembru.

(izvor) (http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vesti.php?yyyy=2008&mm=06&dd=05&nav_id=302261)

Energizer
23-08-08, 01:40
napomena...ucestvovace i novoosnovani klub iz Kotora - Kataro

kasami
02-09-08, 21:42
Odakle ti informacija da ce ucestvovati i Cattaro? Inace liga startuje 27 septembra igraju se 22 kola a nakon toga svaka zemlja organizuje plejof za svoje klubove. Sudice osam sudija iz Crne Gore

Nabuko
02-09-08, 21:43
Ima li dje raspored utakmica?

kasami
02-09-08, 21:47
Trebao bih to nabaviti vec sjutra mada jos nigdije nijesam to vidio zvanicno objavljeno

kasami
08-09-08, 13:40
Na samom startu lige Budvanska Primorac a Jadran gostuje Primorju iz Splita. Prvo kolo igra se 27 sep a termini odigravanja treba da budu prema pravilniku od 18h do 21h. U drugom kolu koje se igra 08.10 Primorac docekuje Sibenik a Jadran Mladost iz Zagreba Budvanska gostuje Medvescaku. Vec drugo kolo donosi interesantan susret izmedju Jadrana i Mladosti.

suvise_koketno
11-09-08, 20:45
raspored utakmica:

1. kolo, 27. 09. 2008.
Mornar BS - POŠK
Primorje EB - Jadran CKB
Mladost - Medveščak
Budvanska R. - Primorac
Šibenik NCP - Koper
Jug CO - Jadran (ST)

2. kolo, 08. 10. 2008.
Mornar BS - Primorje EB
POŠK - Jadran (ST)
Koper - Jug CO
Primorac - Šibenik NCP
Medveščak - Budvanska R.
Jadran CKB - Mladost

3. kolo, 11. 10. 2008.
Jug CO - Primorac
Jadran (ST) - Koper
Primorje EB - POŠK
Mladost - Mornar BS
Budvanska R. - Jadran CKB
Šibenik NCP - Medveščak

4. kolo, 22. 10. 2008.
Jadran CKB - Šibenik NCP
Mornar BS - Budvanska R.
Primorje EB - Mladost
POŠK - Koper
Primorac - Jadran (ST)
Medveščak - Jug CO

5. kolo, 25. 10. 2008.
Jug CO - Jadran CKB
Jadran (ST) - Medveščak
Koper - Primorac
Mladost - POŠK
Budvanska R. - Primorje EB
Šibenik NCP - Mornar BS

6. kolo, 05. 11. 2008.
Jadran CKB - Jadran (ST)
Mornar BS - Jug CO
Primorje EB - Šibenik NCP
Mladost - Budvanska R.
POŠK - Primorac
Medveščak - Koper

7. kolo, 08. 11. 2008.
Šibenik NCP - Mladost
Jug CO - Primorje EB
Jadran (ST) - Mornar BS
Koper - Jadran CKBPrimorac - Medveščak
Budvanska R. - POŠK

8. kolo, 15. 11. 2008.
POŠK - Medveščak
Jadran CKB - Primorac
Mornar BS - Koper
Primorje EB - Jadran (ST)
Mladost - Jug CO
Budvanska R. - Šibenik NCP

9. kolo, 26. 11. 2008.
Medveščak - Jadran CKB
Šibenik NCP - POŠK
Jug CO - Budvanska R.
Jadran (ST) - Mladost
Koper - Primorje EB
Primorac - Mornar BS

10. kolo, 29. 11. 2008.
Budvanska R. - Jadran (ST)
Šibenik NCP - Jug CO
POŠK - Jadran CKB
Mornar BS - Medveščak
Primorje EB - Primorac
Mladost - Koper

11. kolo, 06. 12. 2008.
Primorac - Mladost
Medveščak - Primorje EB
Jadran CKB - Mornar BS
Jug CO - POŠK
Jadran (ST) - Šibenik NCP
Koper - Budvanska R.

12. kolo, 04. 01. 2009.
POŠK - Mornar BS
Jadran CKB - Primorje EB
Medveščak - Mladost
Primorac - Budvanska R.
Koper - Šibenik NCP
Jadran (ST) - Jug CO

13. kolo, 10. 01. 2009.
Primorje EB - Mornar BS
Jadran (ST) - POŠK
Jug CO - Koper
Šibenik NCP - Primorac
Budvanska R. - Medveščak
Mladost - Jadran CKB

14. kolo, 24. 01. 2009.
Primorac - Jug CO
Koper - Jadran (ST)
POŠK - Primorje EB
Mornar BS - Mladost
Jadran CKB - Budvanska R.
Medveščak - Šibenik NCP

15. kolo, 31. 01. 2009.
Šibenik NCP - Jadran CKB
Budvanska R. - Mornar BS
Mladost - Primorje EB
Koper - POŠK
Jadran (ST) - Primorac
Jug CO - Medveščak

16. kolo, 11. 02. 2009.
Jadran CKB - Jug CO
Medveščak - Jadran (ST)
Primorac - Koper
POŠK - Mladost
Primorje EB - Budvanska R.
Mornar BS - Šibenik NCP

17. kolo, 14. 02. 2009.
Jadran (ST) - Jadran CKB
Jug CO - Mornar BS
Šibenik NCP - Primorje EB
Budvanska R. - Mladost
Primorac - POŠK
Koper - Medveščak

18. kolo, 15. 11. 2009.
Mladost - Šibenik NCP
Primorje EB - Jug CO
Mornar BS - Jadran (ST)
Jadran CKB - Koper
Medveščak - Primorac
POŠK - Budvanska R.

19. kolo, 07. 03. 2009.
Medveščak - POŠK
Primorac - Jadran CKB
Koper - Mornar BS
Jadran (ST) - Primorje EB
Jug CO - Mladost
Šibenik NCP - Budvanska R.

20. kolo, 14. 03. 2009.
Jadran CKB - Medveščak
POŠK - Šibenik NCP
Budvanska R. - Jug CO
Mladost - Jadran (ST)
Primorje EB - Koper
Mornar BS - Primorac

21. kolo, 28. 03. 2009.
Jadran (ST) - Budvanska R.
Jug CO - Šibenik NCP
Jadran CKB - POŠK
Medveščak - Mornar BS
Primorac - Primorje EB
Koper - Mladost

22. kolo, 04. 04. 2009.
Mladost- Primorac
Primorje EB - Medveščak
Moranr BS - Jadran CKB
POŠK - Jug CO
Šibenik NCP - Jadran (ST)
Budvanska R. - Koper

suvise_koketno
11-09-08, 20:48
koliko sam ja cula, kataro je trebao da igra jer se najavljivao raspad POŠK-a, tako da kad se on rasformira, uskace kataro, do tad...

kasami
13-09-08, 19:11
kako pise u propozicijama koje sam vidio ili ce igrati POSK ili najbolje plasirana ekipa Druge lige Hrvatske. Ostala je jedino ta nedoumica.

Nabuko
26-09-08, 21:13
Solidna igra primorca.

inzaghi9
28-09-08, 02:31
1. kolo

Primorje - Jadran HN 7:11 (2:3, 1:2, 2:1, 1:4)
Jug – Jadran Split 12:7 (5:2, 4:1, 2:0, 1:4)
Šibenik – Koper 16:9 (3:3, 8:1, 4:3, 1:2)
Mornar Bs – Pošk 13:4 (3:1, 5:1, 3:1. 2:1)
Mladost - Medveščak 18:7 (4:1, 4:4, 4:0, 6:2)
Budvanska r. - Primorac 9:12 (2:3, 3:2, 2:3, 2:4)

kasami
28-09-08, 22:07
Pocela je Jadranska liga i otvorena je zaista izvanrednom utakmicom Primorac Budvanska rivijera. Od prepunog bazena koji se u Budvi i ne vidja bas tako cesto do navijanja tokom cijele utakmice popularnih Bestija do igre i borbe u bazenu samo su argumenti koji ce mnogima koji su bili skeptici po pitanju ovog takmicenja otkloniti sumlje. Cudesni Mladjan odskako je od svih u bazenu i bio nezaustavljiv, dok je Kis koji je tek na pocetku trenig procesa pokazao klasu i snagu. Slaba tacka Primorcu je bio svakako golman, ali je zato odbrana sa igracem manje odlicno funkcionisala kao i napad sa igracem vise. U Budvi vrijedan hvale je Ticic koji je stavio u dzep Pavlovica i uspio jos da pliva i kontre a i golman je bio na nivo kao i Ciric. Ostalo je slabo funkcionisalo ili nedovoljno dobro za plavo bijelu masinu Treba pomenuti da je Budva bila oslabljena bez Sefika ali i Primorac bez Stajmenca i Crepulje. Sve u svemu predstoji nam zanimljivo takmicenje. Ko god moze neka dodje na bazen Primorca u subotu 8 oktobra kada gostuje Sibenik. Bestije obecavaju spektakl! ( izvinjenej zbog duzeg opisa i eventualnih gresaka :) )

raki
28-09-08, 22:14
nista se ne izvinjavaj, sljedeci put jos vise daj!

inzaghi9
09-10-08, 14:23
2. kolo

Mornar BS - Primorje 10:10
POŠK - Jadran ST 4:12
Koper - Jug CO 6:16
Primorac - Šibenik NCP 9:8
Medveščak - Budvanska Rivijera 4:5
Jadran (HN) - Mladost 13:8

desert-eagle
09-10-08, 17:36
Jadran fantastican!
Mustur je donio novu dimenziju igre.
Treba sve to potvrditi protiv Budve pa se onda moze pricati o dometima ekipe.

inzaghi9
12-10-08, 22:43
3. kolo

Jug Croatia osiguranje – Primorac 12:6 (4:1, 4:2, 2:3, 2:0)
Mladost – Mornar 11:7 (4:2, 0:1, 4:3, 3:1)
Šibenik – Medveščak 7:5 (2:2, 1:2, 3:1, 1:0)
Primorje - POŠK 16:6 (3:1, 6:2, 4:2, 3:1)
Jadran Split - Koper Rokava 11:7 (2:2, 2:1, 3:2, 4:2)
Budvanska rivijera - Jadran 8:8 (3:1, 1:2, 3:3, 1:2)

kasami
15-10-08, 22:00
Jadranska liga opet je opravdala ocekivanja odlicna utakmica u Budvi. Budva je odlicno igrala u odbrani posebno u zaustavljanju polu kontri ali je igraca vise odigrala katastrofalno. malo izlasaka sa nezgodne strane iz cetiri dva u tri tri sa tim da zavrsnica ide na uskokovica ili danilovica a bili su u vodi vise puta oba ili da ide brzi prebacaj na drugu stranu. jadran je pokazao dobru odbranu zonsku i kobinovanu sa presing igrom. naravno ivovic je pokazao da je i ovo godine onaj ivovic i da drzi ekipu. gojkovic jos sa povredom pokazao je kako se vaterpolo ne igra samo snagom nego i "glavom" i asistirao vise puta. golmani su bili u standardnom izdanju sa par odlicnih odbrana.

inzaghi9
26-10-08, 17:18
4.kolo:

Jadran HN - Šibenik 9:4
Primorac - Jadran ST 12:7
POŠK - Koper 9:12
Primorje EB - Mladost 6:10
Mornar CB - Budvanska Rivijera 7:9
Medveščak - Jug CO 4:18

rezultati 5. kola:

Jug - Jadran HN 7:8 (2:2, 1:2, 1:3, 3:1)
Koper - Primorac 8:15 (1:4, 2:4, 2:4, 3:3)
Primorje - Budvanska rivijera 12:11 (2:3, 3:3, 4:2, 3:3)
Mladost - POŠK 21:2 (5:1, 4:0, 8:1, 4:0)
Šibenik NCP – Mornar BS 8:8 (2:2, 2:2, 3:3, 1:1)
Jadran ST - Medveščak 10:7 (4:2, 2:2, 1:2, 3:1)

Tabela

1. Jadran HN 9
2. Jug 8
3. Mladost 8
4. Primorac 8
5. Jadran Split 6
6. Primorje 5
7. Šibenik 5
8. B. rivijera 5
9. Mornar 4
10. Koper 2
11. Medvešćak 0
12. POŠK 0

kasami
26-10-08, 21:36
Ovoga puta nasi predstavnici pokazali su razlicita lica. Budva je zgubila jednim golom ali izmakla su joj tri boda. Steta jer ta ekipa moze vise nego sto pokazuje.Primorac dobar dvije ne tako teske utakmice a Perovic je dao sansu mladjima sto je posebno pokazao i iskoristio Marko Gopcevic koji je u Kotoru protiv Jadrana iz Splita odigrao odlicno. Medjutim reklo bi se da bas jos nisu sve kockice u igri slozene i da nema jos te timske koncepcije u igri. Stajnenc je nedostajao itd.Ali vjerujem da ce sve doci na svoje mjesto. Jadran je odigrao onako kako to tabela pokazuje. Bez poraza dobrom igrom a poluga su Scepanovic Ivovic Gojkovic. Sudeci po ovome bice ovo jedna interesantna liga i opravdace epitet najace trenutno u Evropi makar sto se hvaliteta tice.

inzaghi9
07-11-08, 13:43
6. kolo:

Mladost ZG – Budvanska Rivijera 8:4
POŠK - Primorac 4:15
Primorje EB - Šibenik NCP 9:13
Mornar BS - Jug CO 6:9
Jadran CKB - Jadran Split 20:6
Medveščak - Rokava Koper 9:9

1. Jadran (HN) 11
2. Jug CO 10
3. Mladost 10
4. Primorac Kotor 10
5. Šibenik NCP 7
6. Jadran SD 6
7. Primorje EB 5
8. Budvanska Rivijera 5
9. Mornar BS 4
10. Koper 3
11. Medveščak 1
12. POŠK 0

Parovi sljedećeg kola (8.11.2008):
Šibenik NCP - Mladost
Jug CO - Primorje EB
Jadran (ST) - Mornar ST
Koper - Jadran CKB
Primorac - Medveščak
Budvanska R. - POŠK

kasami
15-11-08, 12:11
Poruka za V.K Primorac : KUPITE NOVOG GOLMANA PODHITNO!!!

inzaghi9
15-11-08, 18:20
7. kolo

Primorac Kotor 12 : 5 Medveščak
Jug CO 13 : 7 Primorje EB
Budvanska Rivijera 21 : 5 POŠK
Šibenik NCP 4 : 10 Mladost
Koper 6 : 22 Jadran (HN)
Jadran SD 9 : 11 Mornar BS

8. kolo

Jadran (HN) 9 : 5 Primorac Kotor
POŠK 5 : 9 Medveščak
Mornar BS 9 : 7 Koper
Primorje EB 9 : 7 Jadran SD
Budvanska Rivijera 18 : 10 Šibenik NCP
Mladost 12 : 11 Jug CO

1 Jadran (HN) 8 7 1 0 100 51 +49 15
2 Mladost 8 7 0 1 98 54 +44 14
3 Jug CO 8 6 0 2 98 56 +42 12
4 Primorac Kotor 8 6 0 2 86 62 +24 12
5 Budvanska Rivijera 8 4 1 3 85 66 +19 9
6 Mornar BS 8 3 2 3 71 67 +4 8
7 Primorje EB 8 3 1 4 76 81 -5 7
8 Šibenik NCP 8 3 1 4 70 77 -7 7
9 Jadran SD 8 3 0 5 69 82 -13 6
10 Medveščak 8 1 1 6 50 84 -34 3
11 Koper 8 1 1 6 64 107 -43 3
12 POŠK 8 0 0 8 39 119 -80 0

kasami
17-11-08, 14:51
Izgleda da nije dovoljno imati samo zvijezde u timu. Primorac je to najbolje pokazao kao i sto je je Jadran pokazao sto znaci kada igar kolektiv. Nema ni trunke one igre koja je krasila Prim prosle godine i to je osnovni razlog njegove lose igre. O golmanu je suvise i pricati. Da na golu stane i prosjecni golman druge lige bio bi ako ne bolji onda makar istog hvaliteta. Golovi u blizi ugao pogresno dodate lopte svega pet odbrana...katastrofa! Neko moze reci kako ga previse krivim, e pa to je zato sto u vaterpolu golman je 70 posto ekipe...na srecu pa u reprezentaciji imamo dva.

desert-eagle
17-11-08, 17:06
Izgleda da nije dovoljno imati samo zvijezde u timu. Primorac je to najbolje pokazao kao i sto je je Jadran pokazao sto znaci kada igar kolektiv. Nema ni trunke one igre koja je krasila Prim prosle godine i to je osnovni razlog njegove lose igre. O golmanu je suvise i pricati. Da na golu stane i prosjecni golman druge lige bio bi ako ne bolji onda makar istog hvaliteta. Golovi u blizi ugao pogresno dodate lopte svega pet odbrana...katastrofa! Neko moze reci kako ga previse krivim, e pa to je zato sto u vaterpolu golman je 70 posto ekipe...na srecu pa u reprezentaciji imamo dva.

Taj stav ja imam vec godinama. Ja nikada nisam vjerovao u Radica.
Svako ko zeli objektivno i strucno da pogleda stvari zakljucice da Primorac ne moze sam da napravi igraca ekstra klase! Sad kad igraju mnogo jakih utakmica mozda ce napokon mladi igraci stasavati,ali i to je vrlo sumnjivo.
Pogledajte primjere Paskovic Crepulja Brguljan Radic Milosevic Draskovici i mnostvo propalih talenata... Nikad od njih nece biti igraca klase!
Braca Janovic jedini igraci koji su izasli iz Kotora a danas su top igraci,mada treba primjetiti koliki su uticaj imali i drugi timovi i treneri na njihovu reputaciju.
Jasno je da su na obojicu Porobic i Stamenic imali presudi uticaj.
Centra nema decenijama!
Ja se licno nadam u Dar.Brguljana i Cucka jer smatram da imaju stravican potencijal,ali sa sistemom rada koji tamo postoji i mentalitetom nije nista sigurno!
Ubjedjen sam da ce vkJadran imati glavnu ulogu u nasoj reprezentaciji jos jedan znacajan broj god. bez obzira na sve talente iz Vala,koji su i osvojili EP.
Budva i Cattaro.... trebace mnogo godina da vidimo njihove rezultate u radu sa mladima.

inzaghi9
27-11-08, 12:17
9. kolo

Medveščak 4 : 14 Jadran (HN)
Šibenik NCP 18 : 3 POŠK
Jug CO 8 : 3 Budvanska Rivijera
Jadran SD 4 : 6 Mladost
Koper 7 : 17 Primorje EB
Primorac Kotor 14 : 3 Mornar BS

1 Jadran (HN) 9 8 1 0 114 55 +59 17
2 Mladost 9 8 0 1 104 58 +46 16
3 Jug CO 9 7 0 2 106 59 +47 14