View Full Version : Uzasne rijeci i recenice
Postoje li rijeci, fraze, recenice koje nikako ne volite da cujete, od kojih vam se dize kosa na glavi. :D Koje i zasto?
Mrzim ono: Ostroga mi! Vrijedja mene kao vjernika, jer nijedan vjernik se ovako ne kune za svasta, bljutavo jei neukusno.
DJ koji je izuo! razumijem ja to slikovito izrazavanje,:) ali ovo je postalo popularno! Haos.
Ovo mi je prvo palo na pamet, dopunicu, naravno!!!
Ne volim shatrovanje .
"djigavi" ,"chkama lama" ...
Ulicharski mi je.
a bez bete
zivota ti
znachi
ona klasichna pozdravljanja,dje si - dje si,shto chinish,nishta ti
i sl. zashto? zato shto su toliko puta iskorishcavane da se najezim svaki put kad ih chujem...
:p
Na pogreshan nachin se upotpuni vokabular.
Po meni je to ,zapravo,skrnavljenje istog..
Na pogreshan nachin se upotpuni vokabular.
Po meni je to ,zapravo,skrnavljenje istog..
Slazem se u potpunosti.
Sto se satrovackog tice, bio je aktivno u upotrebi u godinama inflacije kad je vladao kič i šund, pa se nekako uklapao i satrovacki. Ipak, sad zvuci katastrofalno, bas ulicarski.
Zor_djevojka 02-05-08, 14:31 od raka se raspa'...kad to chujem..kad mi se tako zakunu ili nekog zakunu..ocu da ishashavim...
a i mrzim rijech 'LAZHESH''..a radije me opsuj al' mi nemoj to rec..mozhesh da kazhesh 'nije tachno' ili 'nije istina', ali 'lazhesh' mi je tako odvratno, nevaspitano...
To je prvo shto mi pade na pamet...
Uh, sve kletve koje postoje! Pih, kako neko može to da izgovori?! Užas... Mrzim kad je nekome svaka druga 'znači'... Pričaj, brate, kako ti je milo, ali pušti mene da čujem tebe, a ne 'znači' ili 'to jest'... Uh!!
Ja nikako, ali nikako ne volim da chujem nazive djelova tijela koji se kriju ispod mushkog/zhenskog donjeg vesha i brushaltera,haha nadam se da je to bilo vrlo diskretno i da cete znat o chemu se radi :D ( ne volim da ih izgovaram uvijek nadjem neki manje zvuchan termin)
Zatim ne volim rijechi: Kurva, kuchka, psovke ( i ako znam da opsujem ) glibna, uzrechice, kletve I ne volim slovo CH .
Sve ove rijechi nekad znam da izgovorim jednu za drugom ali nisam ponosna na to :D
Eto :)
flowerchic 05-05-08, 19:32 Mrzim ono: Ostroga mi! Vrijedja mene kao vjernika, jer nijedan vjernik se ovako ne kune za svasta, bljutavo jei neukusno.
Ovo mi je prvo palo na pamet, dopunicu, naravno!!!
E to me bas nervira i tesko tome ko me u To zakune:).
"Pusti mi poruku".
Kakva katastrofa. To sam prije nekoliko godina cula od sestre koja zivi u PG, a sad ti vise niko u PG nece reci da poruku posaljes, nego treba da je pustis. Ne znam samo odakle. Drzim li ja tu poruku pa treba da je pustim? Bice da je to postalo "IN"!
Imam jednu prijateljicu iz Pljevalja.Obrazovana cura,ali kad kazhe "NJOJZI"svijes` mi se obrne!
sto fali njojzi? :) i ja ponekad kazem tako, i masa ljudi oko mene, svejedno, njoj ili njojzi.
a mene su odvratne sve one rijeci koje iza sebe kriju odvratnu sustinu, pa ma kako one bile umivene i lijepo spakovane. sto znaci, cini mi se da nisu rijeci same po sebi odvratne, vec znacenje koje imaju, ili moguce i ljudi koji ih izgovaraju, pa okrivljujemo same rijeci :)...
Pa,nikad me ta rijech nije nervirala ,jer sam je slushala u 'umjerenim' kolichinama,ali mi je u poslednje vrijeme stvarno iritantna..Shto cu?:)
Pa,nikad me ta rijech nije nervirala ,jer sam je slushala u 'umjerenim' kolichinama,ali mi je u poslednje vrijeme stvarno iritantna..Shto cu?:)
Pocni da ponavljas toj drugarici tu rijec, svaki put kad je ona izgovori, sa osmijehom. Provjereno - djeluje! :D
ahaahaha ta ti je dobra ! :D
A ja se sve ustruchavam i diskretno obracam joj paznju ,ako je cuju tako da govori na razgovoru za posao da ce imati blagi minus...
Pa,nikad me ta rijech nije nervirala ,jer sam je slushala u 'umjerenim' kolichinama,ali mi je u poslednje vrijeme stvarno iritantna..Shto cu?
ako ti vec tolko ljudi prica njojzi, mozda nije problem u samoj rijeci, vec u tim ljudima sto te nerviraju. il u tebi... :D
Senza_Guerra 09-05-08, 18:44 U.!? :d
nestasni_cipiripi 09-05-08, 19:02 Omiljene kletve:
Bes svija
JaT me znava
Ostroga mi (ustanite kad ovo procitate)
Sestra mi se neudala...
----------------------
Ali najvise volim - krv Suzani ka gusti sok pio na slamcicu
- Bratove mi djece
-----------------------
to ..sestra mi se ne udala..cujem prvi put i grozno je..
znaci, najgore mi je kad neko kaze neku poslovicu koju smo svi culi jedno 5000 puta, i onda time zeli nesto da rece. a majka mu stara, ima li bar malo kreativnosti da se ne oslanja na narodnu mudrost? ka kad neko rece:
i dukat je mali, ali vrijedi...
ko se suše ne nadimi - taj se ni vlage ne nadžibri..
Bash lijepo shto se ljudi podsjecaju poslovica ..
Mozhda nije problem u poslovici ,nego u onome ko je rekao ,nachinu i vremenu kad je rekao ,tvom trenutnom raspolozhenju?!:rolleyes::rolleyes::D
Sjetih se: SAMO. Npr.- To mozete procitati u samom tekstu. Prilikom polaganje samih tekstova vidjecete...
Potpuno je suvisna, ali se ljudima, valjda, cini da im je recenica "punija", ljepsa, izrazajnija, ako ubace to samo,i,a. UZAS!Uzas sami! :)
Ide mi na zivce kad neko kaze "Cheshe me neshto"...
I meni isto! Ljelje...pa onda kad se češu, kažu li 'Svrbim se'? :D
Ili: ustani se.... ja sam se ustala....
a kad čujem da neko kaže punemoć naježim se:wacko:
Hahaha meni smiješno kad neko samog sebe ustane :D
sneguljica 03-06-08, 23:29 Ne podnosim kletve, zakletve i psovke (izuzev ukoliko nijesu dio neke nase zezancije), rijeci koje se danas koriste da se kaze kako je nesto sjajno:VRH, PREVRH (ovo mi je posebno gadno), najjace (najjaca prica, sala, igrica...)
Obozavam kad se arhaizmi koriste , ali samo u saljivom kontekstu, u ozbiljnim razgovorima, poslovne prirode pogotovo, ih ne koristim...sjeticu se jos ponesto:cheezy:
a kad čujem da neko kaže punemoć naježim se:wacko:
Jao,jeste..slazem se i punemoc i ponemoc...ja sam to danas cula od kolege koji je komercijalista i koji poznaje poslovnu terminologiju...zgrozila sam se...
To mi je posebno uvek "ulazilo" u usi...
Hahaha meni smiješno kad neko samog sebe ustane
i mene isto, bolje kad mu neko pomoze da ustane... :D
"Ništa ti ga 'fala!"
Rijec "hvala" postoji u svim kulturama i na svim jezicima. Mnoge od tih kultura se trude da zahvalnost izraze sto dublje i sto toplije. E, u Zetu ima "ništa ti ga 'fala!". To je kad si nekome nešto dobro ucinio,a njega još neki jad izjeda izunutra i ne moze ocima da te vidi. Sad te još više mrzi i to ti jasno pokazuje.
i mene isto, bolje kad mu neko pomoze da ustane... :D
Ovaj nije normalan. :D:D Qq, što ti sve neće na pamet past jadan...ahahhaah :D
madagaskar 04-06-08, 12:05 ZNAČI, danas sam, ZNAČI, dobila mail, ZNAČI, od prijateljice iz Italije i ona me je, ZNAČI, jako obradovala...
P.S. ide mi na živce i ona mimika prstićima za ""
ZNAČI, danas sam, ZNAČI, dobila mail, ZNAČI, od prijateljice iz Italije i ona me je, ZNAČI, jako obradovala...
P.S. ide mi na živce i ona mimika prstićima za ""
ahahahahahahaahahahaha..kako to sve zvuci nafurano :D
Inace, jedna devojka je objasnjavala kako svi greshimo kada mimikom pokazemo "" vec treba jedan znak dole jedan dole jer je to pravilno ahahahahaha:D
madagaskar 04-06-08, 13:53 vec treba jedan znak dole jedan dole
nisam u toku... nešto novo? :D:D:D
Ahahaha je li vama smiješno kad neko kaže 'prevrh'? :D
Ja umrem od smijeha. Qq :D
Mi kazemo povrh :D a nista nije bolje
Ahahaha je li vama smiješno kad neko kaže 'prevrh'? :D
Ja umrem od smijeha. Qq :D
prevrh,vrh-Gorica (pecko ,pecko :D)
prekralj
nedelju godina
masa breate :D itd :D
mene je najsmjesnije kad neko kaze: 'ceca je kraljica!' e to mi je stvarno u rangu debilerstva...
Ružno je kada muškarci pričaju o svojim ženama pred kolegama sa omalovažavanjem, ili vulgarno. Predpostavljam da i žene čine slične gadluke.
Šteta što za ovo ne mogu da ti dam reputaciju. Ružno je i jedno i drugo, time samo pokazuju koliko su mizerni. :)
Ako ne mogu nešto lepo da kažem, to ružno ne moraju ni da znaju.
Zor_djevojka 05-06-08, 10:52 Ružno je kada muškarci pričaju o svojim ženama pred kolegama sa omalovažavanjem, ili vulgarno. Predpostavljam da i žene čine slične gadluke.
ja se neshto sve nadam da tako neshto nije moguce, posebno ovo za gnusne komentare :toobad:.ne samo medju supruzhnicima, vec toga ima i medj najblizhom familijom .nikad ne bih pljuvala vodu iz bunara iz kojeg pijem...Kakav je da je, moj je...
Ne mora ta priča da bude iznošenje prljavog veša, često se prave samo neukusne šale koje zvuče jako neprimjereno.
imala sam priliku dje brat za sestru govori kako joj je muzu rekao da je prije njega imala pedesetoricu ,da je eshek chinjela i chuda !:D
'Pali brate, narodnjaci su zakon'. Dođe mi da isvijestim. Nemam ništa protiv narodnjaka, ali ne moram ja mislit da su zakon...kad nijesu. :D
madagaskar 05-06-08, 13:00 A ono "EXTRA"... sve je extra...cipele, frizura, krtola, sir, film, pjesma, vrijeme, posao...
A ono "EXTRA"... sve je extra...cipele, frizura, krtola, sir, film, pjesma, vrijeme, posao...
ahahahahahahahaha..ti ja stalno koristim...bas nesvesno :D ali sve je extra to je istina :D:D
Mojoj drugarici je sve 'totalno' :D
'znači' i 'extra' su super pri 'užas', 'katastrofa', 'nesrećo' itd. zamislite ljude kojima je svaka druga 'užas' i sl. grozno
'znači' i 'extra' su super pri 'užas', 'katastrofa', 'nesrećo' itd. zamislite ljude kojima je svaka druga 'užas' i sl. grozno
ahahahaha jos bolje je 'zasu' i 'bre'....to beogradjane bas ne mozes razumeti sta pricaju :D
meni su najgori sremci, oni izmisljaju nove reci, kao npr 'didemo'='gde idemo'
"brate","znas"(kad je nekome to svaka druga rec)"cak sta vise","nemoj da me zracis"
meni su to sve super rijeci i izrazi... ja neznam sto je svama... :D
...buraz...da ti ka'em...
"$utra si u smjenu od 05-23h"
nema mi nishta uzhasnije od toga..
tj.ima -da je odradim..
Angelina75 23-06-08, 00:42 "shvatas....shvatas....shvatas.." to moja drugarica konstantno ponavlja posle svake recenice :wallbash:...
ili "kaze...kaze..kaze...kaze..."...to opet ponavlja moj rodjak posle svake druge reci, sto je jos gore,jer mi onda samo to odzvanja u usima a uopste ne mogu da pohvatam sta je u stvari hteo da mi kaze:hammer5425:
Sto radis jadna ?
Poludim od ove riječi!
Zor_djevojka 19-10-08, 21:42 i sekundarno cemo ti to zavrshit....
Ja prosto obozavam samoljepljive naljepnice!
Zor_djevojka 19-10-08, 22:13 i kletva
pas ti se mesa napoteza....
u neke od uzasnijih recenica bih svakako ubrojio i 'dobro vece dragi gledaoci, ovo je drugi dnevnik teve crne gore' u 19:30, jer znam kakva gomila gluposti slijedi iza njih...
mene nerviraju kad za ribu kazu ....vidi onu chkujs sto je dobra??? alo bre sta je chkujs????
mene nerviraju kad za ribu kazu ....vidi onu chkujs sto je dobra??? alo bre sta je chkujs????
e stvarno sto je chkujs? cuo sam za chkapi, al ovo prvi put cujem...
jarane, jarane, jarane...ta rijec tako brzo uzlazi u mozak i mozdane celije...ew ja sam odavno na odvikavanju, al tesko ide:p svi je danas koriste...
Senza_Guerra 20-10-08, 14:52 Pecko, peckavo.. :D
na pitanje: koliko je sati?
odgovori koji ne podnosim:
-pr'ni pa u'vati.
-stalo na tri,pa se vrti.
-isto koliko i juce u ovo vrijeme.
-isto koliko i u Dubrovnik.
-koliko ti treba?
-...
a nije valjda da neko jos to koristi? pa to su fore iz petog osnovne...
a nije valjda da neko jos to koristi? pa to su fore iz petog osnovne...
kad si bio u Zetu (ili slican kraj) zadnji put?
|
|