View Full Version : III svjetski rat
Bitke,ratovi,razaranja odnijeli su mnogobrojne zivote. Josh uvijek se osjecaju posljedice koje su ostale nakon takvih krvoprolica,posebno one nastale upotrebnom bioloshkog oruzja.
Mnogi proroci i vidovnjaci predvidjali su III svjetski rat. Chak su Nostradamus i neka Amerikanka(ne znam joj ime) to predvidjeli za 1999 godinu.
Takodje po nekim drugim prorochanstvima to je predvidjeno za 2012 godinu...
Diskusija o tome je vec bila...
Shta mislite da dodje do rata,da li bi taj rat vodio do unishtenja nas samih s obzirom na napredak tehnologije...?
Da li vjerujete u mnoga upozorenja ljudi koji su navodno bili u dodiru sa nechim shto ne potiche sa nashe planete?
Prijeti li nam veca opasnost od vanzemaljaca ili od chovjeka?
Izmedju koga bi se ustvari vodio taj rat?
Zor_djevojka 29-04-08, 21:16 Kad je Pako Raban prezhivio sa svojim predvidjanjem smaka svijeta, bash te iste 1999.te godine, prezhivjecemo i taj treci svjetski rat...No, evo ratova na Balkanu, da Bog pomozhe...Mi ne mozhemo bit u deficitu sa istima dok smo zhivi...Samo mozhemo pogadjat', a kako je krenulo ne bi me chudilo ni da kvote bache po kladionica ko je sljedeci na red ..nazhalost...da nije tuzhno, bilo bi smijeshno...
Čovek je čoveku vuk! Uvek ratuju Istok i zapad, samo su razlozi drugačiji. :)
Strašnije od samog rata je to što se mi u svakom ratu pokoljemo među sobom. :(
Ne mogu nas "oni" pobit, kao što mi to sami sebi odradimo!
E Homere slazem se u potpunosti ovdje s tobom!
Chovjek uvijek nadje razlog da unishti sam sebe... Nekad zbog moci,nekad zbog straha, osvete.... Ali uvijek postoji neshto u nama,shto je neobjashnjivo za mene,a tjera nas na mnoge chudne postupke.... :unsure:
Slowpoke Rodriguez 29-04-08, 21:30 Shta mislite da dodje do rata,da li bi taj rat vodio do unishtenja nas samih s obzirom na napredak tehnologije...?
Novinar: G-dine Ajnstajn, po vasem misljenju, koje ce oruzje dominirati eventualnim III svjetskim ratom
Ajnstajn: Pa za III ne znam bas, ali sam siguran da ce IV svjetskim ratom dominirati luk i strijela...
Senza_Guerra 30-04-08, 04:31 Novinar: G-dine Ajnstajn, po vasem misljenju, koje ce oruzje dominirati eventualnim III svjetskim ratom
Ajnstajn: Pa za III ne znam bas, ali sam siguran da ce IV svjetskim ratom dominirati luk i strijela...
A ja negdje procitao odgovor nesto slcno samo umjesto luka i strijele navedeno je bilo kamenje..
Da to je zafrknutosa predviđanjima, ne može se reći te i te godine će se desiti to i to. tačno je da postoje predviđanja i svjetskog rata i rata sa vanzemaljcima. Dali su se oni dogodili ili ne zavisi od uslova. Ako se sprema rat ne mora do njega i doći. Važne su pripreme koje se izvrše, pa ako su pripreme dobre do rata ne mora doći bez obzira što smo možda svi imali vizije o njemu. Važno je podići nivo što većeg broja ljudi, pokazati odvratnost bezumlja rata i riješenost da se istrpi radi želje za slobodom i do rata ne mora doći. Volite se ljudi pozitivne misli i svijest da smo riješeni braniti sebe bez obzira na žrtve. To je dovoljno da odvrati svakog napadača. Što veli Njegoš (fantastično istinito) boj ne bije svijetlo oružje no boj bije srce u junaka. :)
BlackWoman 30-04-08, 12:22 Novinar: G-dine Ajnstajn, po vasem misljenju, koje ce oruzje dominirati eventualnim III svjetskim ratom
Nevjerovatno, dok sam čitala prvi post meni je ovo palo na pamet, samo što sam se sjetila da bi se rat mogao voditi kamenjem i štapovima.
Slowpoke Rodriguez 30-04-08, 16:01 Poenta cijele price - ljudsko oruzje za masovno unistenje je do te mjere uznapredovalo - da ako se upotrijebi - odosmo mi unazad (ili naprijed, ako neko vjeruje u ciklicno ponavljanje istorije) kod onih Kjubrikovih majmuna :)
Ali stanoviti Hantigton tvrdi - da upravo zbog takve situacije, mogucnost direktnog sukoba velikih sila je veoma mala, tako da ce se njihovi sukobi voditi po periferiji (kao recimo Vijetnam, Afganistan, Gruzija, Balkan). Oni se igraju saha, i to preko ledja malih i nesrecnih...
Ako se sprema rat ne mora do njega i doći. Važne su pripreme koje se izvrše, pa ako su pripreme dobre do rata ne mora doći bez obzira što smo možda svi imali vizije o njemu.
Nisam siguran da te razumijem...:confused:
A što se tiče priprema za rat i samog rata, imajući u vidu trenutna dešavanja na Balkanu, u Rusiji, Kini, Bliskom istoku, ne bi me čudilo da se sjutra desi.
Važno je podići nivo što većeg broja ljudi, pokazati odvratnost bezumlja rata i riješenost da se istrpi radi želje za slobodom i do rata ne mora doći. Volite se ljudi pozitivne misli i svijest da smo riješeni braniti sebe bez obzira na žrtve. To je dovoljno da odvrati svakog napadača. Što veli Njegoš (fantastično istinito) boj ne bije svijetlo oružje no boj bije srce u junaka. :)
Svaka ti je Njegoševa! :biggrin::thumb_yello:
Senza_Guerra 30-04-08, 21:24 Nevjerovatno, dok sam čitala prvi post meni je ovo palo na pamet, samo što sam se sjetila da bi se rat mogao voditi kamenjem i štapovima.
Isto :D
Poenta cijele price - ljudsko oruzje za masovno unistenje je do te mjere uznapredovalo - da ako se upotrijebi - odosmo mi unazad (ili naprijed, ako neko vjeruje u ciklicno ponavljanje istorije) kod onih Kjubrikovih majmuna :)
Ali stanoviti Hantigton tvrdi - da upravo zbog takve situacije, mogucnost direktnog sukoba velikih sila je veoma mala, tako da ce se njihovi sukobi voditi po periferiji (kao recimo Vijetnam, Afganistan, Gruzija, Balkan). Oni se igraju saha, i to preko ledja malih i nesrecnih...
http://www.youtube.com/watch?v=FfoQsZa8F1c
Na veliku zalost...
Nisam siguran da te razumijem...:confused:
A što se tiče priprema za rat i samog rata, imajući u vidu trenutna dešavanja na Balkanu, u Rusiji, Kini, Bliskom istoku, ne bi me čudilo da se sjutra desi.
Ako postoji raspoloženje i steknu se svi potrebni uslovi do rata sigurno dolazi. Možda duše trebaju još neđe da idu. Malo se mi pitamo o tome. Ako nema rata evo ti vanzemaljaca. Ako nema njih evo ti bolesti i drugih pogibija zemljotresa Titanika i mnogih drugih stvari. A možda duše i ostanu još malo ovđe.:smokeing:
ako bude treceg svjetsko rata, ja bjezim na durmitor... :)
zezam se, al zasto je drugi bio svjetski?
od 6 kontinenata, vodio se u vecem dijelu evrope, manjem dijelu azije, i malom dijelu afrike, znaci 1 i po kontinent, 25 % kopnene teritorije. po cemu je to svjetski rat?
po meni je mnogo veca i realnija opasnost od industijskog drustva u kome zivimo, i globalnog otopljavanja koje je uveliko na snazi, i cije se konacne posljedice izuzetno tesko mogu predvidjet, nego od bilo kakvog rata. a sva predvidjanja su uglavnom negativna.
Wawy tad su zapravo sve svjetske države učestvovale u ratu. Ostatak svijeta su bile kolonije koje su takođe slale svoje vojnike, istina u zanemarljivom broju, a centar svijeta je bila Evropa. I Crna Gora je tad bila među tih 30-etak država :)
U drugom isto tako. Jesi li znao da su se indijske trupe borile na stranu Njemaca? Ja to do nedavno nijesam znao. Indija je tad bila kolonija Engleza.
E što se tiče ostalog si u pravu i izgleda da će nas taj nemaran odnos prema sebi samima najviše koštati. S ratom ili bez rata buduće generacije ljudi čeka teški sumorni život na degradiranoj planeti.
Slowpoke Rodriguez 03-05-08, 22:35 A ja negdje procitao odgovor nesto slcno samo umjesto luka i strijele navedeno je bilo kamenje..
Mediji. Kakvi juce, takvi danas :D
BlackWoman 04-05-08, 22:17 ako bude treceg svjetsko rata, ja bjezim na durmitor... :)
...
Kao u vicu, kada su pitali Muja šta bi uradio kada bi bio smak svijeta:
"Ćuj šta, uzeo ženu i đecu i pravac Njemaćka!"
:redface:
|
|