View Full Version : Treba mi vremenski relej

Gogi
29-04-08, 20:19
Ovako, crkao mi je termostat na zamrzivac, tj. ona sprava koja gasi motor kada temp dostigne zadatu vrijednost, pa mi vec par godina taj zamrzivac (na selo) radi na jednoj skalameriji, koja se zove vremenski relej. Podesis je kako treba, i onda recimo 30 min radi, 30 min odmara i tako citav dan...Relej mi je crkao prije izvjesnog vremena (bio je mehanicki sa onim zupcicima - nije digitalni oblik-oni su manje kvalitetni) i treba da ga zamijenim istim ili slicnim mehanickim modelom. Zna li neko gdke to mogu da kupim? Prethodni je stigao iz njemacke...Znaci, ne interesuju me digitalni oblici i memorisanje on/off rezima, vec cisto mehanicki, jednostavni i izdrzljivi.

nikola
01-05-08, 08:52
Imas u Era centru vremenski onako nalik uticnici za brojcanikom 0-24h znaci gore ima tockic na kojem oznacis intervale za ukljucenje -ja ga koristim za svijetlo za akvarijum.

nestasni_cipiripi
01-05-08, 12:40
Imas to u svaku elektro radnju

simm
01-05-08, 13:01
Zar nemos nac termostat da ne krpis toga djaola? Ugradi termostat od bilo kojeg zamrzivaca, onu sondu uvuci u komoru, a ovamo zice sa prekidaca prespoj na kompresor i sijalicu.