View Full Version : Sudbonosni teret

Leptiric
29-04-08, 19:03
Chitala sam po stoti put knjigu "Najvece svjetske misterije" i naishla na ovaj odlomak,pa mi pade na pamet da ga postavim ovdje....

"Jedan linijski brod je 1912. plovio preko Atlantika sa dragocjenim tovarom-egipatskom mumijom. Bilo je to tijelo prorochice koja je zivjela za vrijeme vladavine Tutankamonovog tasta Amenhotepa IV. Na jednom ornamentu koji je nadjen pored mumije bila je poruka: "Probudi se iz sna koji sanjash i pobjedicesh sve shto je protiv tebe."
Zbog svoje vrijednosti, mumija nije chuvana u brodskom skladishtu,vec u odjeljku iza komandnog mosta na kome je stajao kapetan. Bio je to Ernest Smit,zapovjednik broda koji je bio ponos kompanije "Vajt star". Djelom i zbog njegove greshke u procjeni, brod kojim je komandovao udario je u ledeni brijeg i potonuo sa 1.513 putnika.
Brod se zvao "Titanik". "

E sad mene interesuje shta Vi mislite o ovoj prichi? Da li je do nesrece doshlo zbog neobichnog tereta na brodu ili zbog nekvalitetne izgradnje?
(Inache sam negdje prochitala da je vishe koshtalo snimanje filma "Titanik" nego samog broda.)

Miriam
29-04-08, 19:09
Možda je Sudbina bila da udare u ledenu santu koju na vreme nisu primetili. O kvalitetu broda ne bih znala ništa da kažem ali za to vreme je sigurno bila vrhunska kada je toliko putnika mogao da primi, a među njima i najbogatije ljude toga vremena. Zar bi oni rizikovali?
Uvek sam volela da čitam o moći Mumija ali nisam mogla do kraja da poverujem u to. Nikada. :)

Morpheus
29-04-08, 19:18
:yeahright: Zanimljivo...Ne znam da li je do potonuca doslo zbog tog tereta, ali sam siguran da nije zbog nekvalitetne gradnje.

Evo jedan zanimljiv clanak o potonucu Titanika: http://www.ivonazivkovic.net/titanik.htm

:wink3:

Leptiric
29-04-08, 19:40
:yeahright: Zanimljivo...Ne znam da li je do potonuca doslo zbog tog tereta, ali sam siguran da nije zbog nekvalitetne gradnje.

Evo jedan zanimljiv clanak o potonucu Titanika: http://www.ivonazivkovic.net/titanik.htm

:wink3:

Super chlanak,ovo baca sjenku na sve shto sam mislila o ovome...
Posebno dio o povezanosti izmedju knjige "Olupina Titana" i prave priche...:wink3: Interesantno....:)

Predator
29-04-08, 20:26
"Probudi se iz sna koji sanjash i pobjedicesh sve shto je protiv tebe."

Probuditi se iz iluzije u kojoj zivimo i postati svijesno bice.
Nazalos u danasnje vrijeme narod sve dublje propada u iluziji.

Leptiric
29-04-08, 20:30
Stvar je u tome shto mnogi ljudi nisu dovoljno jaki ni da pokushaju da isplivaju iz iluzije....

BlackWoman
29-04-08, 20:37
Za Titanik su vezane mnoge interesantne priče. Između ostalog, čitala sam jednom priču o jednoj ženi koja je preživjela čini mi se 7 brodoloma i to na svakom putovanju se desio neki kuršluz. Naravno bila je i na Titaniku koji je potonuo, a ona se (opet) spasila.

Leptiric
29-04-08, 21:22
I ja sam chitala o tome....
Da li je u pitanju vjera u neshto, sreca, snaga, neshto shto nauci josh nije poznato.....?
A shto je interesantno shto mnoge takve osobe ne znaju to objasniti.
Za Titanik sam slushala i neku prichu o chovjeku koji je navodno pred taj dogadjaj sanjao da ce se neshto desiti,i odmah se nashao pored chamaca za spasavanje. Sad koliko ima istine u svemu tome.....