View Full Version : Na dijeti sam ! - Predlozi, podrška, chat
Nisam imala probleme sa kilažom, al ove zime sam se ugojila barem 5 kg. Ubile su me večere, zapravo noću pustošim frižider, dok sam radila diplomski il visila na forumu. Neko kaže da mi dobro stoji, al moja roba na meni puca:frown: Jedva uđem u rođene farmerke, a i kad ih obučem jedva sjednem ko čovjek:tears: Pre neki dan sam se užasno iznervirala i odlučila da ne jedem ništa posle 7 :weeping:
Glaaaaadnaaaa sam !!!!
Imate li vi sličnih problema ovog proljeća, na kakvoj ste dijeti i dajte malo podrške :tongue:
Imam, uvek je to nekoliko kg viska tek toliko da me nervira i smeta.
Ja nikad nisam uspela da se izborim sa gladovanjem. Zato sam se opredelila za fizicku aktivnost( aerobik i sl)
Moja drugarica cesto drzi dijete, najdelotvornija joj je cila proteinska tzv 'mesna' dijeta, ali su se kilogrami veoma brzo vracali.
Posto si rekla da je u pitanju 5 kg, mozda bi trebalo da smanjis hleb i slatkise na minimum.
Ameri su naucno istrazivali i dokazali da kratkorocno dijeta moze da ima efekta na kilazu, ali dugorocno ima suprotan efekat, tako da osoba koja je drzala dijetu i postala zadovoljna svojom tezinom, poslije odredjenog vremena povrati svaki izgubljeni gram i jos doda koji na staru tezinu. Batali dijetu! (ali mijenjaj navike, stil zivota i iz temelja zauvijek promijeni nacin ishrane)
Zor_djevojka 28-04-08, 00:29 a dje me nadje zlato...ja se osjetih prozvanom, pa ...da zapalimo po jednu (ko pushi, a ko ne pushi neka uzme zhvaku, trebace mu)
Vala ako je iko ima' kila ka' Dalmatinaca, ja sam.. i vishe, no tu frapantnu cifru ne smijem ni napisat', a kamoli napravit' retrospektivu perioda kad sam nosila iste (kile) na vr' mene...Nijesam ishla zlato, no se kotrljala..bez precerivanja...
E onda mi dunu jednog lijepog julskog dana da skreshem sa svog jelovnika sve zhivo i samo ostanem na zhitaricama, vocu i povrcu...Otac me prozva' 'kvochka'..i za godinu dana ja skinem 47 kila...
Sad ne mogu skinut' ovih zadnjih 13 kg vishka shansi nema (nemo'te me pitat' koliko sam imala, ako dushe imate)..valjda mi se i organizam 'umorio', pa trazhim nachina da ga 'shokiram' nekom drugom metodom, poshto, evo, makrobiotika vishe ne pali...
Izbjegavam da jedem popodne poslije 17h (mimo sokova i voca), gaziranog ne mogu da se odreknem, tj.mogla sam dok sam bila na toj dijeti, ali sad sam ga opet uvrstila u 'meni'..i ne odrichem se kafe sa shlagom, pa da ce se sve urnisat'...to mi je jedino zadovoljstvo...
Da se ovo ne bi pretvorilo u moj dnevnik...Iskreno, moj ti je savjet nicheg da se ne odrichesh, samo svedi sve na 'maksimalni minimum'.Nishta strahsno nije pojest' kolach jednom nedeljno, parche hljeba dnevno, al' samo ne dupliraj dozu, e nishta nijesi napravila..
Ja vozim svaki dan sobno biciklo minimum pola sata i dosta pjeshachim, pijem dosta technosti i samo katanac na usta (tj. pola pijen pola Sharcu dajem' :D)...izbjegavaj slano i previshe zacinjeno, jer time zadrzhavash vodu u organizmu, a tu zan da se nakupi solidna 3,4 kg...Sad ce ljeto, pa shto vishe plivanja i gimnastike u vodu (mozh' i u paru :D ;) )...
Ja sam i dalje koliko toliko disciplinovana, ali neshto je stalo :(...Tako da ce i meni trebat' podrshka...Ja jesam jednu dje'ojku makla s mene, al' ovih 13 kg me urnisashe - Ovo je moja slobodna procjena, ako neko misli drugachije, nemo' da je pisnuo sluchajno :D
Rossonera,svaka ti cast!!!!:clapping::clapping::clapping:
Divim ti se! I ja imam 10-15kg viska...Sto nismo blize da se zajedno bacimo na skidanje...:weight_lift:
A da li si probala sa kupus dijetom?A gazirano MORAS da izbacis;stvara celulit i goji....Da ga izbacis,verujem da bi "skinula" 2-3 kg.Postoje momenti kad sve jednostavno "blokira" i kad ne mozes,da crknes da skines ni grama.A tada nista ne pomaze i potrebna je pauza pre ponovnog pokusaja...:D
Ja sam poslije poroda imala viska pa cc30 kg, ne mozete ni zamisliti tu strahotu, da bih smrsala prestala sam jesti poslije 18h, bilo koju vrstu slatkisa sam izbjegavala, a secer sam nadoknadjivala vocnim jogurtima, hljeb sam svela na minimalne kolicine, i ono naj vaznije svaki dan sam pjesacila barem 13km. Uspjela sam skinuti i vise nego je trebalo, pa sad iskreno pokusavam nabaciti neke 4 kile, ali ne ide.
Sve u svemu, samo disciplina, i aktivno kretanje, i mislim da svak moze uspjeti
Ah, dobro je, dakle ima nas:hug432:
Ja evo ne mogu da spavam od gladi:weeping:, naglo sam prekinula večere.
Rosso, najteže je skinuti prve i poslednje kile viška. Ako neko ima 20 kg više, prvih 5 teško skida kao i zadnjih 5. Ove prve jer treba volja i snaga, a zadnje jer nekako organizam "stane" kako ti kažeš..
Kliko zašto misliš da je izbacivanje večere nezdravo?
Najveća greška je to što ljudi vjeruju u razne preparate koje reklamiraju i očekuju od njih čudesnu moć, da će oni sami skinuti te silne kilograme, što je prosto nemoguće. U svemu treba učešće uma i snaga volje, promjena kompletnog režima ishrane i razumijevanje sastava i energetske vrijednosti određenih namirnica čuda čini. Ne može niko gladovati jer to je nezdravo i predstavlja puko preživljavanje, šteti zdravlju, i gdje je tu uživanje u životu.
Unošenje istovremeno dvije vrste koncentrovanih namirnica, bjelančevina i skroba, izaziva bespotrebno trošenje energije na njihovu razgradnju, tako da ne ostaje energije koja će da topi i eliminiše suvišne kilograme. Znači, kada bi napravili takav program ishrane, da nikada ne unosimo ove dvije vrste namirnica istovremeno, oslobodili bi organizam i usmjerili energiju na odstranjivanje suvišnih kilograma. Takođe unošenje obroka hrane koja ne zahtijeva veliko angažovanje sistema za varenje dovodi do smanjenja tjelesne težine, voće, povrće i dr.
Kod mene dijete ne pashu....ne mogu da ne jedem kada max uzivam u klopi (kao pravi bik).
Medjutim,trudim se da istrcim ili da vezbam i malo da redukujem ishranu, izbacim slatkishe, masno i so. Najbolje sto sam do sada probala je meseceva dijeta. 24h se ne jede nista,ali samo predvidjenim danima. Danas je jedna od 14h. Pije se samo voda i eventualno pojede vocka. Moze se bez problema izdrzati, jer je to samo ciscenje organizma tj. izbacivanje vode,a ne pravo gladovanje. Trebalo bi da se smrsha tokom jednodnevnog posta oko 1kg do 3kg
Rosse, tebe su kosti teske moja druge, nista drugo tebe nije. :icecream:
Zor_djevojka 28-04-08, 12:06 a shto cemo sa ovim mekshinama oko kostiju, zlato :D
Sve je to vazduh i antimaterija, maco moja. :D
Nisam imala probleme sa kilažom, al ove zime sam se ugojila barem 5 kg. Ubile su me večere, zapravo noću pustošim frižider, dok sam radila diplomski il visila na forumu. Neko kaže da mi dobro stoji, al moja roba na meni puca:frown: Jedva uđem u rođene farmerke, a i kad ih obučem jedva sjednem ko čovjek:tears: Pre neki dan sam se užasno iznervirala i odlučila da ne jedem ništa posle 7 :weeping:
Glaaaaadnaaaa sam !!!!
Imate li vi sličnih problema ovog proljeća, na kakvoj ste dijeti i dajte malo podrške :tongue:
prvo izbaci sve slatkiše iz prehrane,brzu hranu,sve grickalice,gazirane sokove,masnoću smanji.. jedi barem 5 puta na dan ali manje porcije..izbjegavanje hrane je velika greška.. i naravno neka fizička aktivnost..vježbe.. bolje je kad se smrša a ispod sala ostanu "izvajani” mišići koji su stvoreni vježbanjem da bi se smršalo..:)
na ovaj način izgubila sam 12 kg za godinu dana koji se evo i poslije 3 godine ne vraćaju..dobijem ja tokom zime 1-2 kg ali to je sve u nekim granicama..
BlackWoman 29-04-08, 20:41 Ja još nisam vidjela ženu koja je nekad radila sa mnom a koja je smršala za godinu dana punih 70 kg!!!!!
Koristila je Herbalife praškasti preparat koji se konzumira u vidu napitka, a koja zamjenjuje večeru....
To je treća osobu (dvije posljednje sam vidjela) koji su skinuli pozamašan broj kilograma koristeći taj preparat.
Zor_djevojka 29-04-08, 20:43 ja sam ga koristila i bachila sam 100 eura..mjesec dana sam ga pila i uredno se pridrzhavala..grama jednoga nijesam smakla s' mene..non stop je ta boca bila mi u usta...ka' nedonoshchetu...
to je jedino shto sam koristila od reklamiranih preparata..dok ne otkrih 'Vitaplex', tj. makrobiotichku kuhinju ;)
BlackWoman 29-04-08, 20:45 Ja sam baš iz tog razloga, da vidim o čemu se radi, otišla na sajt Herbalife i vidim da tamo ima više tih preparata. Sad ne znam o kome je riječ, tj. koji su oni koristili. Znam da košta oko 50 €
Zor_djevojka 29-04-08, 20:48 jeste, ali uzmesh i tablete uz to i prashak koji se razmucuje u chaj (ima nekoliko vrsta ukusa)..mene je koshtalo oko 90 eura...Ja sam sve na svijetu probala- od dijeta, al' niposhto nijesam pristalica hemijskih preparata tipa Bozhen (prasen) tableta..kako je nije sramota, onaj skuter potone pod njom dok se shepuri Jadranom, a reklamira mi tablete za mrshavljenje i opasa se, tj.zamakne algama...
Samo zdrava hrana, shto vishe vode i pojachana fizichka aktivnost...sad ce ljeto, lakshe se gube kilogrami...
A ljudi, zene:), sto ne odete kod dr da vam fino propise dijetu, jedete sve, tj. skoro sve, ali pazite kako i sta kombinujete. Znam dosta ljudi koji su dosta kila izgubili pomocu tih "dijeta", i ostali zdravi.
Kako vam nije tesko da gladujete? :( Ja to nikako ne mogu, a mogu zamisliti kako je tesko nekome ko inace jede vise nego ja.
ko ode kod Ljilje Žižić garantovano gubi višak kilograma. Ali je zato dijeta rigorzna i dugotrajna!
Zor_djevojka 30-04-08, 13:33 ko ode kod Ljilje Žižić garantovano gubi višak kilograma. Ali je zato dijeta rigorzna i dugotrajna!
nije ni to tako bajno..isprobala sam i to..gube se kg, to stoji, na zdrav nachin bez ikakvog glaovanja i padanja u nesvijest, drhtavice i sl.propratnih efekata..sve se jede, dodushe na zdraviji nachin..ali opet se organizam zasiti i 'stane' poslije pola godine..jednostavno se navikne na taj rezhim i kilazha stagnira dug period..znam dosta ljudi koji su smrshali odredjen broj kg i upravo iz tog razloga prekinuli da idu kod nje...mada znam mnogo vishe ljudi koji su tone kg ostavili ispred njenih vrata ;)..Ona je odlichna, zaista...sve pohvale za nju :)
A kako se stiže do te g-đe Žižić. Radi li privatno?
Zor_djevojka 30-04-08, 14:09 ranije se zakazivalo i boga mi se chekalo na preglede i po 2, 3 mjeseca..mada sa vezom to mozhe odmah da se regulishe ;)...Ne znam kojim danima ordiniraju sada..prije je to bilo utorkom i chetvrtkom...
Ma mene nešto mrzi na te propisane dijete, kad cijela familija mora da jede kao ja..pola ovog, kašiku onog, ..ja toga ne bi mogla da se pridržavam.
Ne znam za vas, ja se radujem sutrašnjem roštilju:yumm2::tongue:
Ne znam za vas, ja se radujem sutrašnjem roštilju:yumm2::tongue:
Eto ti dijete jedi roštilj uz obilje salate, izbaci hleb i slatkiše.
Odlično ;) ali nije dugoročno.
Iz korena promeniš način ishrane i nema problema.
Ma ja se još pridržavam one da ne jedem posle 7. Još izdržavam:) a pijem i zeleni čaj. Mada nije loša ona ideja da se ne miješa krompir i meso. Dobro bi bilo da nađemo na netu namirnice koje se ne trebaju miješati..
Ma ja se još pridržavam one da ne jedem posle 7. Još izdržavam:) a pijem i zeleni čaj. Mada nije loša ona ideja da se ne miješa krompir i meso. Dobro bi bilo da nađemo na netu namirnice koje se ne trebaju miješati..
Za ugljene hidrate znam da ne idu sa mastima i proteinima.
Probaj da piješ i što više vode, deluje.
Trebalo bi da imate pet manjih obroka dnevno, naravno govorimo o ishrani koja je manje masna ili potpuno nemasna, odnosno tri glavna i dve uzine. Voditi računa da se jede polako, bez žurbe, da se uživa u svakom zalogaju, pije dosta tečnosti.
Takodje je jako bitna fizička aktivnost, bar pola sata dnevno, ako nemate vremena za duže.
Rosa je spomenula makrobiotičku hranu, jako je zdrava I poznajem par ljudi koji su pomoću makrobiotike za kratko vreme kilažu doveli do idealne.
Trebalo bi da imate pet manjih obroka dnevno, naravno govorimo o ishrani koja je manje masna ili potpuno nemasna, odnosno tri glavna i dve uzine. Voditi računa da se jede polako, bez žurbe, da se uživa u svakom zalogaju, pije dosta tečnosti.
Takodje je jako bitna fizička aktivnost, bar pola sata dnevno, ako nemate vremena za duže.
Rosa je spomenula makrobiotičku hranu, jako je zdrava I poznajem par ljudi koji su pomoću makrobiotike za kratko vreme kilažu doveli do idealne.
Ti makni taj avatar pa ćemo da razmislimo:biggrin::biggrin:
Šala
Ti makni taj avatar pa ćemo da razmislimo:biggrin::biggrin:
Šala
Avatar je tu samo da podseti šta treba izbegavati i da Vam jača karakter :D
Nabila sam znachajan vishak kg kad sam krenula na studije.
Toliko znachajan ,da me neki ljudi ,posle godinu dana nisu prepoznali..
Najgore shto neko mozhe da uradi jeste da se pomiri sa tim stanjem.Smeta,ali ne dovoljno da bi se odbio/la od slatkisha,pecenih krompira ,PIVA.. itd..
Moja porodica ima vece komplexe od mene po tom pitanju.
Vishe su optereceni mojim izgledom ,nego shto sam ja; da kako mogu ,postili bi na vodi umjesto mene..
Na nagovor (prisilu) sam poshla na Zlatibor ,u Institut za shtitastu zhlijezdu i metabolizam-"Chigotu".
Mjesec dana sam se hranila ,trenirala,kontrolisala od strane najvecih struchnjaka u ovoj oblasti i smrshala 13 kg.
Kad sam se vratila ,kilogrami su ,postepeno,otpadali ,tako da sam nastavila mrshanje ,jos 2-3 mjeseca..
Medjutim, kako je tesko organizovati dan i vrijeme i podrediti ga ishrani i aktivnostima,josh me raskid sa voljenijEm mojim stukao, za mjesec dana sam svako kilo povratila - Pivaru Trebjesa teretim za glavnog krivca :D
--
Sad cu vam objasniti kako stvari f-jonishu na Chigoti i toplo preporuchujem svakome ko zheli da makar nedelju dana chasti svoje tijelo zdravim zhivotom da tamo podje.
--
Prvi dan ,pa svakih nedelju dana se vrshi mjerenje BMI- Body mass index ( tezina,visina,nivo masti u organizmu,mishicni tonus...) ,urin ,i svi dodatni testovi ,kako bi se uvidio napredak polaznika skole mrsanja :)
- 7.00-8.00 Dan pochinje brzim hodom kroz chuke ,kozjim stazama ,u prosjeku 7km.
Brzina hoda zavisi od grupe u koju je polaznik svrstan u odnosu na njegovu kondiciju.
Nakon shetnje ide doruchak - normalne porcije za covjeka normalnog apetita, zatim 10.00-11.00-vjezbe u bazenu ( najvishe su mi se dopale) ,u kojima i ne osjetite napor ,a strasno se brzo mrsha.
12.00 Uzhina , 15.00- ruchak ,16.00.- aerobik, 19.00-20.00 -opet shetnja; 20.15- vecera.
Kao shto se vidi, VEOMA BITNO je raspodijeliti obroke u jednakim vremenskim intervalima -na svaka 3h ,u normalnim porcijama-ni premalo,ni previshe ,shto je dovoljno da organizam normalno f-jonishe i metabolizam se dovede u red.
Zashto je kretanje bitno ?
Osim toga shto se aktivnostima tope masne naslage putem znoja,hrane se mishici ,koji crpe iz masti energiju.Tako da je,konkretno u mom slucaju,mrshanje nastavljeno po inerciji nakon povratka kuci,iako stvarno ,nisam praktikovala te setnje i aerobik,vec plivanje ( brckanje :D) ..
toliko u ovom postu od mene.
Ako koga vishe zanima o nachinu ishrane,aktivnostima ,optimalne uslove vjezbanja isl ., neka se obrati -teoriju znam solidno ,samo sam lijena da je praktikujem :)
Glaaaaadnaaaa sam !!!!
ribice, interesuje me kako napreduje dijeta..da čujemo..:D
Nikako, Seko. Držala sam onih desetak dana, vidjela da sam malo smršala (zapravo izbacila vodu iz organizma) i bacila se na večere..
Imam problem sa gastritisom i onda kako ne jedem posle 7, oko 9 me zaboli želudac. Ili ja to umišljam da bi jela..:biggrin:
Smijem li ja odje pripitat imate li kakvu da se nabaci par kilograma,pet tacnije?:D
Rado bih ti koje moje kg dala i josh ti se zahvalila ! :D
_PlAwuSha_(bojana) 16-05-08, 22:44 imam veliiiki problem sa viskom kilograma...a nikakio da smanjim ishranu...stalno govorim "OD SJUTRA SAM NA DIJETI" i uvijek kad sam sa drugaricom (koja je inace premrsava) kroz grad,ona je gladna i sjednemo u neki restoran i meni naravno glupo da samo sjedim nego i ja navalim da klopam....ii uvece posto veoma kasno lijezem imam tu naviku da posezem za hranom...uh a jos malo pa moree...:(
Smijem li ja odje pripitat imate li kakvu da se nabaci par kilograma,pet tacnije?:D
Ja sam se ugojila 7 kg, a htjela sam 4,5. Pretpostavljam da znas koliko 3kg znace. ;) Najbolji nacin je da jedes kasno uvece i to tjestenine, ako ikako mozes. Zapravo tjestenine svaki dan, ne mora biti kasno uvece.
_PlAwuSha_(bojana) 17-05-08, 14:40 od sladoleda na tocenje ces naaaaaaajviseee odebljati
19.56 pojeden tanjir tjestenina :D
Ma ja najvise volim tjestenine i najvise to i jedem ali opet ne pomaze koliko bi trebalo.Prosle godine bas sredinom maja sam naglo izgubila 7-8 kg i nikako da se ugojim,a kao sto rekoh I love bolognese i milanese :D.
@Bojana
A otkud to za sladoled na tocenje?Za to nikad nijesam cula.:confused:
andjela pizelli 28-05-08, 13:09 probajte prvu sedmicu
ujutru zeleni caj
dorucak dvopek i kiselo mlijeko(0 masnoce)
rucak-supa,200gr piletine(ili ribe) i zelena salata
popodne caj(prirodni sok)
vecera 100gr piletine i zelene salate(ili povrca,osim graska i boranije)
pred spavanja zeleni caj
( smrsala 5 kg)
sledece sedmice slicna ishrana...ako uspijete uzdrat prvu i smrsate javljam dalje,ja nisam nastavila dalje....
(sustina,nema hleba,pashte,krtole,kolaca,secera)
probajte prvu sedmicu
dorucak dvopek
("sustina,nema hleba,pashte,krtole,kolaca,secera)
tako mi chukundede vracha!
e,ja sam na herbafastu za sad i djeluje.
Ma batalite te lekove,cajeve,masti i sta znam sta vec ..... Trcanje,bajs je zakon! Tu se znojis i skidas svu masnocu sa sebe. I ...naravski,u kasne sate ne treba se jesti i to je taj rad ! (sto manje slatkisa,vise salatice)
idemo dalje .... :D
Tacno,sto vise rekreacije i znojenja...Sto vise salatica,zitarica,vode...
Potrazite u radnjama specijalizovanim za makrobioticku ishranu heljdu u zrnu i posavetujte se za njenu pripremu.
Jedan od nacina njenog koriscenja je da bi trebalo da se namoci uvece i da se sutradan ceo dan jede zajedno sa kefirom.
Takav tretman za organizam je odlican za izbacivanje toksina,sagorevanje stetnih masti, regulisanja probave i ubrzavanje metabolizma.
Sada ima dosta paradajza,visanja,tresanja,jagoda...a svi oni su korisni kod izbacivanja nakupljene tecnosti u organizmu, sto je i kod mene npr. problem.
Bio mrsav ili debeo smatram da bi smo se svi trebali potpuno okrenuti zdravom nacinu zivota kako bi obradovali nase celije,krvne sudove a i cakre...
Ulaganje u sebe se uvek isplati.:superman:
madagaskar 06-06-08, 10:29 Već 10-tak dana samo ručam, popodne šetam pa predveče pojedem neku voćkicu. Kad ogladnim popijem kafu. Rezultat - 3kg manje.
Sa tabletama imam loše iskustvo, uvijek sam nabacivala preko njih 2-3 kg, čak i od čuvenog Xenicala.
najbolja i najsigurnija varijanta je teretana: traka,steper i biciklo,a pomalo i po neka spravica bez opterecenja. ja sam tako za 2 mjeseca skinula 10 kg. ali, sad nemam slobodnog vremena,pa teretana place za mnom,zato sam kupila herbafast.nije neko resenje,mada znatno se moze regulisati tezina.koliko je zdrav....???
Slazem se sa tobom za teretanu...ja je obozavam...ali u naselju u kojem zivim protekle tri godine nema zenske teretane .
Teretana je odlicna stvar i u kombinaciji sa plivanjem leti telo za vrlo kratak period moze da se dovede do savrsenstva. Iskustveno potvrdjeno.Moracu i ja u neku podhitno jer se salce gomila.
Jeste zdravo (zitarice i te za*ebancije ),ali da budemo iskreni,ko ce izdrzati da zivi na tome :D Zato kazem,u kasne sati je zabranjeno jesti,a preko dana cepaj :P hehe ali REKREACIJA MOLICU LEPO ! MP3 u dzepu,sedi na bajs i teraj,vozi misko! Em se zanimas em mrsavis (znojis i skidas mast) Kod kuce svako jutro i uvece uradis po 50 trbusnjaka ili manje pa svaki put sve vise i vise .... i da vidis kak ide ,ki podmazano :D ;)
Jeste zdravo (zitarice i te za*ebancije ),ali da budemo iskreni,ko ce izdrzati da zivi na tome :D Zato kazem,u kasne sati je zabranjeno jesti,a preko dana cepaj :P hehe ali REKREACIJA MOLICU LEPO ! MP3 u dzepu,sedi na bajs i teraj,vozi misko! Em se zanimas em mrsavis (znojis i skidas mast) Kod kuce svako jutro i uvece uradis po 50 trbusnjaka ili manje pa svaki put sve vise i vise .... i da vidis kak ide ,ki podmazano :D ;)
Ja sam crnogorka i užasno sam lijena trčati. Ja bi rađe sjela u neki kafić, popila kafu nego li trčala i skakala:D
Ovo za večeru se slažem. Al nisam uspjela. Jela sam sinoć picu.. Uzdam se u plivanje, nego je ružno vrijeme, čim malo plivam osjećam da su mi mišići zategnutiji. Plivanje ima najbrži i najbolji efekat.
E jesi lik Armani,,stvarno si lik...:king6525::notworthy:
U pravu si...nema tu mnogo filozofije...:mwah1: Samo je pitanje upornosti ali i motivisanosti...:hug432:
Ja sam crnogorka i užasno sam lijena trčati. Ja bi rađe sjela u neki kafić, popila kafu nego li trčala i skakala:D
Ovo za večeru se slažem. Al nisam uspjela. Jela sam sinoć picu.. Uzdam se u plivanje, nego je ružno vrijeme, čim malo plivam osjećam da su mi mišići zategnutiji. Plivanje ima najbrži i najbolji efekat.
hehehe
e pa,kako ko je vredan,tako i ima figuru :tongue: ´
inace za veceru.....potpuno ali i meni ne uspeva bas svako vece da prodje,a da ne calabrcnem nesto hehe
E pa to je too ...Evoooo reeesenjaaa :tongue: Plivanje je odlicno,svaki misic pokreces .... Ali ipak jos jednom da kazem i bicikla nije losa haha ja i moja bicikla :cheezy: :weight_lift:
QUOTE=paloma;386012]E jesi lik Armani,,stvarno si lik...:king6525::notworthy:
U pravu si...nema tu mnogo filozofije...:mwah1: Samo je pitanje upornosti ali i motivisanosti...:hug432:[/QUOTE]
hehehe hvala lepo ,ziva bila,velika porasla :notworthy: pa sto jest jest ! kakve tu dijete ono,ovo,pa onda nastaju vrtoglavice,padanje u nesvesti.... haha
Tako je! To,ili sto vise vodite ljubav....zdravo za organizam,znojite se ko ludi,pokrecete misice...... ma sve u jednom eeee sve se moze kad se hoce ( i to na lak nacin ) hihihihi
Nikada nisam bila na dijeti,postim svaki post,i tada se tek osusim,stalno su me moji kao devojcicu kljukali vitaminima,i nekim cajevima da dodam koje kilo,a zapravo imam idealnu tezinu,ne znam sto sam im stalno izgledala mrsava...
nema vishe slatkisha!
sinoc sam pokopala (pojela) zadnju kutiju pralina!
do daljnjeg zivim na dvopeku,paradajzu i lubenici !!!
mrzim svoj pivsko-chokoladni stomak !!!:"(
Good bye Niksha,good bye!!
Eh..mistikice..evo za utehu i ja sam na dijeti..ugojila sam se 3 kg za poslednja 2 meseca...umesto da sam smrsala 5...Tako da sad imam za skidati 8...:biggrin:..Eto,i ja cu da izbegavam slatkise... :bye1:
eh ljudi,ja bih mogla smrsati kada pozelim...jednostavno se naviknite i umjesto nekih slatkisa jedite voce...tako da niste gladni a ne debljate se,i setajte,ne morate da trcite:)
meni je uvjek veci problem da se udebljam nego da smrsam
ja imam 97. Priblizavam se magicnoj brojci 100 kad cu i zvanicno moci da kazem da sam jedan debeli masni prasac. I ne, nemam namjeru da idem na dijetu :D
ZELENI ČAJ BOLJI OD PILULE ZA MRŠAVLJENJE
- Želite da pamtite ovo leto? Pijte zeleni čaj, antioksidant koji poboljšava opšte zdravstveno stanje i štiti od tri najveća bauka: ateroskleroze, infarkta i raka. Sudeći po vestima iz Japana, ?pao" je i četvrti: gojaznost. Ispostavilo se, naime, da vitke Japanke ovaj čaj koriste kao sredstvo za mršavljenje: skida kilograme kao od šale!
Svi znamo da Japanke i u sredovečnim godinama ostaju supervitke, a da se čudo pripisuje velikoj količini zdrave ribe bez koje je japanska trpeza nezamisliva. To nije sve, kažu istraživači iz Tokija i Ženeve, koji su upravo došli do epohalnog otkrića. Zeleni čaj, ritualno piće u Japanu, sadrži jedinstveni antioksidant, toliko moćan da je efikasniji od svakog sredstva za mršavljenje.
Što je najzanimljivije, ne morate imati japanski metabolizam da biste osetili njegove prednosti. Žene širom Amerike zagušile su Internet pričama o težini koju su izgubile kad su aktuelnoj dijeti dodale zeleni čaj, tri puta dnevno. Važnije od njihovih ispovesti u ovom trenutku su, ipak, međunarodna istraživanja koja podržavaju mogućnost da zeleni čaj efikasno smanjuje težinu.
Katekini skidaju stomak
A ta istraživanja pokazuju da zeleni čaj ?gađa" salo na stomaku zbog kojeg su gojazni ljudi i najnesrećniji. U studiji, koju objavljuje ?Američki žurnal za kliničku ishranu" (AJCN), naučnici iz tokijske korporacije ?Kao" iznose podatak da su učesnici koji su 12 nedelja svakodnevno pili čaj obogaćen sa 690 mg jakih biljnih antioksidanta, zelenih katekina, izgubili 450 procenata više stomačnog sala od onih koji su pijuckali napitak od placeba - iako su unosili isti broj kalorija. To nije bilo samo površinsko salo: smanjenje je zabeleženo i u dubljim, upornijim slojevima koji oblažu organe ispod mišića, ističe vođa istraživačkog tima Tomonori Nagao.
Šta katekine čini tako ubitačnim po stomačno salo? Ispostavilo se da se masne naslage na ovom delu tela teško skidaju zato što oslobađaju sastojke koji ne dozvoljavaju da ih organizam sagori i pretvori u energiju. Ukratko, stomačno salo čuva neka vrsta armije. Katekini su moćni zato što uporedo onesposobljavaju tu vojsku i aktiviraju mitohondriju, međućelijske sklopove koji hranu pretvaraju u gorivo. Katekini, dakle, efikasno i trenutno od stomačnog sala prave korisnu energiju.
A dijeta suvišna!
Ima još dobrih vesti: zeleni čaj ne sagoreva samo salo na struku i stomaku. Profesor Nagao iznosi podatak da su ljudi, koji su pili čaj obogaćen katekinima, gubili gotovo tri puta više masnih naslaga od članova grupe koji su bili samo na dijeti. On ukazuje i na sposobnost napitka da poveća termogenezu, to jest tempo kojim telo sagoreva nutrijente kako bi proizvodilo toplotu. Do sličnog otkrića došli su i naučnici Univerziteta u Ženevi koji u listu ?AJCN" objavljuju podatak da epigallocatechin gallate (EGCG), najzastupljeniji katekin u zelenom čaju, pojačava dnevnu termogenezu organizma do 43 procenta.
Konkretnije, oni koji su uz tri dnevna obroka uzimali i 90 mg katekina EGCG (odgovara količini od jedne šolje proceđenog čaja), plus 50 mg kofeina (prirodni sastojak zelenog čaja), sagorevali su 10 procenata više uskladištene masti.
EGCG i kofein zajedničkim snagama povećavaju proizvodnju i aktivnost norepinefrina, neurotransmitera koji stimuliše termogenezu i metabolizam masti - kaže dr Džefri Blumberg, direktor Laboratorija za ispitivanje antioksidanta na ?Tafts" univerzitetu u Bostonu. - Ukoliko vam je nivo norepinefrina veći, utoliko vam metabolizam brže radi.
Na osnovu ovih i drugih studija, ispostavilo se da tri do pet šolja zelenog čaja, uz bilo koji programu ishrane, uzrokuje mršavljenje. ?Čarobni napitak" možete dodavati svakom obroku, koktelu ili desertu (sladoledu, na primer), bez nekog posebnog držanja dijete.
A ako niste baš ludi za zelenim čajem, probajte ga kao osvežavajuće letnje piće: dejstvo je isto. Sipati u bokal 4 šolje zelenog čaja, 1 šolju svežeg limunovog soka i četvrt šolje meda. Dodati led i ukrasiti kriškama limuna. Ili: izmešati u ?blenderu" 1 šolju hladnog zelenog čaja sa nektarom od manga (ili drugog egzotičnog voća) i sokom od ananasa. Dodati led. U oba slučaja, dobijate 4 čaše napitka da se rashladite i - doterate liniju!
Tri puta zeleni čaj
I sa samo dve šolje dnevno smanjujete rizik od:
Ateroskleroze 46 %
Infarkta 42 %
Raka želuca 32 %
izvor (http://www.kalorije.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=285&forum=9)
Mislim da samo piti zeleni caj nije resenje, vec izbaciti gluposti iz ishrane i vezbati. Evo moja mama je pila zeleni caj nonstop i nije ni grama smrsala. Kupovale smo Tananu, to ima efekta ali tek kada se popije 5 sholja na dan (a u kutiji 20 filter vrecica). Sad obe pijemo ljubicaste alge iz Bozena (taj caj je za celulit), ali toliko odvratno da vam ne mogu opisati! Ona je odustala posle tri dana :D
eh lako mi je za vas sto ste u plusu za broj kg koji je jednocifren ...
ja sam naglo skochila na dvocifren broj ...
i stvarno ocu da se trsim ovoga ..
necu da pochnu da pere prste u mene "vidji ovaj oblutak" !:D
ja mislim da ces uvijek bit debela... :D
e ,da ..hvala na podrshci !:D
bolje da ste mi kakvu cokoladu tutnuli za motivaciju :D:D:D
hahahahhaa, a salim se djaole tamo... :D
(al to za cokoladu ti je super ideja ;))
hahaha..e jeste luckasti...Mistik ti si toliko pozitivna,vedra i opustena osoba tako da mislim da se ti kilogrami na tebi ni ne primecuju..jedino zbog zdravlja...
Ja imam jednu drugaricu koja se uvek vrtela oko 85 kg a visoka je 168cm...Ona je toliko zracila radoscu i samopouzdanjem da se njoj to nije ni primecivalo...Imala je mladice koje je bukvalno pozelela...Niti jedan je nije odbio...I sada je u srecnom braku i uvek je dinamicna i pozitivna...
Nije se zamarala sa kilogramima...
Mene je to uvek fasciniralo kod nje...Divim joj se i dan danas.
:clapping:
hehe imam i ja jednu takvu drugaricu...ona je toliko opasna i pravi zezator da se ne primecuje vishak na njoj. Medjutim, devojka se smorila od kilograma i vezbama smanjila 15kg. Isla je u teretanu, plivala je do iznemoglosti i radila vezbe iz "Almanaha lepote" (te vezbe su odlicne, jer su preporicene od poznatih trenera)
Zor_djevojka 23-07-08, 12:39 e svi smrshashe, samo ja ne...
Žene sa oblinama pametnije od mršavica
Blic online | 12.11.2007 - 15:01
Po rezultatima jedne američke studije, žene sa oblinama u proseku su pametnije nego mršave žene, što važi i za njihovu decu, prenosi BBC.
Istraživači su ispitivali 16.000 žena i devojaka i došli do zaključka da su one sa većim oblinama postigle bolje rezultate na testovima razumevanja. Deca ovih žena takođe su se pokazala kao inteligentnija od dece žena sa manjim oblinama.
Naučnici su zaključili da su najbolje rezultate na testu postigle žene koje imaju najveću razliku u razmeri između struka i kukova.
Istraživači koji pišu za žurnal “Evolution and Human Behavior” veruju da su oblije žene inteligentnije zbog masnih kiselina koje se mogu naći u predelu kukova.
Ovaj deo tela bogatiji je masnom kiselinom Omega-3, koja se smatra dobrom za razvoj fetusa i koja može da poboljša ženine mentalne sposobnosti kao i sposobnosti njenog deteta za vreme trudnoće.
Međutim, ovi rezultati nisu ubedili stručnjake koji tvrde da je teško izdvojiti masne kiseline kao odlučujući faktor u nečijoj inteligenciji, jer bi trebalo da se uzmu u obzir mnogi drugi faktori kao društvena klasa i način ishrane
e svi smrshashe, samo ja ne...
a zamisli kad on zavoli tvoj okrugli stomacici i tvoja musava usta od cokolade...:yumm2:
a ti bi da smrsas...:weight_lift:
Zor_djevojka 24-07-08, 13:12 :)...e...to jeste, ali dok zavoli....
:)...e...to jeste, ali dok zavoli....
e sad sam bacila oko na tvoju natalnu, pa tebi saturn radi kvadrat na asc i opoziciju na vladara asc merkur, pa ako bas hoces ovo ti je idealno vreme za mrsavljenje, treba iskoristiti ovog saturn u devici za ...:boxing542::brucelee::weight_lift2::
i naravno manje...:icecream:
|
|