View Full Version : Bolnichko obezbjedjenje

Leptiric
20-04-08, 23:36
O struchnosti, ljubaznosti i "duvanju" vecine danashnjih doktora necu pisati,to je vec godinama opshte poznat pojam svima....

Naime rijech je o obezbjedjenju... Prije neki dan stari komshija je usljed slabosti i iznemoglosti pao u neku jamu i ozbiljno se povrijedio...
Poveli su ga u KBC,gdje porodici nije bilo dopushteno da udju.
Obezbjedjenje ih je istjeralo,samo je ostala cerka(inache trudnica) koja je mogla chekati u hodniku...
Chetiri sata nakon toga pacijent je otpushten uz doktorov izvjeshtaj sa hijeroglifima (inache moje mishljenje je da tako pishu samo oni koji zele prikriti svoje neznanje), sestra ga je predala a bilo kakvom razumnom objashnjenju nije bilo ni traga.
Poshto nijesu htjeli ici bez objashnjenja,obezbjedjenje ih je izbacilo...
Znachi iz drzavne ustanove koja je duzna pomoci ljudima izbachen je stari iznemogao chovjek i jedna trudnica...pa gdje ce im dusha?...:nonono:

Ne znam chemu takvo ponashanje,pa jesmo li ljudi ili zivotinje koje se tjeraju u tor....Shta Vi mislite o ovome?

Zor_djevojka
20-04-08, 23:57
Bolje mu je doma, no u bolnicu, u svakom sluchaju...ja ti samo toliko mogu rec s' obzirom na uslove i azhurnost nasheg zdravstva, s' posebnim akcentom na osoblje (chast izuzecima)...
a mozhda su se ti bilmezi zanijeli, pa pomisli da su u diskoteci ili nekom nocnom klubu..shto cehs..profesionalna deformacija...

Homer
01-05-08, 07:50
Mora se u Urgentom zavesti neki red, samo prvo treba početi od osoblja.

Vjerujem da smeta gužva koju smo mi u stanju da napravimo oko bližnjeg pacijenta (na šta bi ličilo kada bi uz svakog pacijenta bilo po 4-5 članova familije), ali mislim kada bi tamo radili svoj posao kako treba da ni potreba naša da pratimo pacijenta nebi bila tolika. Vrlo je čest slučaj da se pacijent vrati iz Urgentnog a da ga nijesu čestito ni pogledali i da je većinu vremena (po 3-4 sata) proveo u čekaonici. Žalosno je to. Mislim da je Urgentni jedna od najlošijih tačaka KBC i znam par slučajeva da su pacijenti iz Urgentnog direktno vođeni kod "privatnih" ljekara da bi dobili odgovarajuću njegu, tj. da ga taj "privatni" specijalista odmah uputi kod sebe na odjeljenje u KBC.
Žalosno ali istinito.

Poslove obezbjeđenja tamo obavlja agencija Sekuriti gard Popović. Imao sam u više navrata prilike da ih posmatram kako obavljaju svoj posao. Osim jednog ili dva tipa, koji su na mene ostavili pozitivan utisak (vjerovatno su obučeni za obavljanje posla) ovi ostali su mi se učinili, blago rečeno, diletanti. Neki pokušavaju da se ponašaju kao da su zatvorski a ne bolnički čuvari. Tu je problem (ne)poštovanje Zakona o zaštiti lica i imovine, pa svi koji se bave ovim poslom ne ispunjavaju uslove koje on predviđa.
Mada, ovo je jedna od dvije najbolje agencije za obavljane ovih poslova u CG.

nestasni_cipiripi
01-05-08, 08:11
Prije par godina trebao sam predati neku dokumentaciju za tender u KBC,i kao svaki put najavim se u portirnicu i udjem u KBC,i krenem onim stepenistem desno.Kad neki momak od svojih 18-19 god u odijelu krene ka meni uz "dje si krenuo,magare?",i pokusaju da me zaustavi dobio je divan shamar spoljnim djelom dlana!
Tu su bile 2 med.sestre koje su stale izmedju nas.Te je dosao neki njihov sef,i uz izvinjenja mladjanog radnika to se zavrsi!
Generalno gledano,te sluzbe zaposljavaju vecinom sirovine bez nesto puno mozdane mase.

nestasni_cipiripi
01-07-08, 00:09
Prije neki dan akcijom MUPa kod nekog od radnika obezbjedjenja KBC nadjena je DROGAAAAA

Slowpoke Rodriguez
01-07-08, 00:11
Prije neki dan akcijom MUPa kod nekog od radnika obezbjedjenja KBC nadjena je DROGAAAAA
pa sto? terapeutski uticaj droga se ne smije smetnuti sa uma

nestasni_cipiripi
01-07-08, 00:13
Ah da ti cudni covjece :p

Homer
01-07-08, 01:00

Droga je nađena kod radnika obezbjeđenja Hitne pomoći!