anon1
11-04-08, 16:35
Posto sam primijetio da T-Com ADSL u posljednje vrijeme jako lose funkcionise ineteresuje me koliko korisnika ima problema i koje su prirode.
|
View Full Version : T-COM ADSL problemi! anon1 11-04-08, 16:35 Posto sam primijetio da T-Com ADSL u posljednje vrijeme jako lose funkcionise ineteresuje me koliko korisnika ima problema i koje su prirode. zoxy 11-04-08, 16:40 Meni je radilo sve perfektno do pocetka ove akcije adsl flat, od tada je brzina opala, posebno u nekim spic terminima kada zna bas da bude iritirajuce. Ne dolazi do zastoja u radu ali brzina defitivno nije na nivou prije pocetka eksperimenta sa flatom. anon1 11-04-08, 16:49 E pa onda glasaj za povremeno :) Evo sto se mene tice, adsl mi e radio prilicno dobro dok je to bio onaj stari dobri telekom paket 512/128. Od kad dodje T-Com, dadose 2Mbps/256Kbps i od tada cesto nemam brzinu ni kolika je bila sa starim 512/128 paketom. Jako nestabilan protok, i jako neljubazno T-Com osoblje. Niko i ne pokusava da rijesi uzrok problema.. Zaboravih, od kad je flat eksperiment zapocet, nocu imam kakav takav adsl (mozda pola brzine koja bi trebala da bude i manje) a danju je obicno situacija blago receno ocajna zoxy 11-04-08, 17:00 Evo da glasam, da ti ne propane anketa. :) Ja sam zadnjih mjeseci veoma zadovoljan, posebno je radio besprekorno od kad sam dobio ovaj SpeedTouch ruter, veza nikad nije pukla, a brzina je bila odlicna, do prije neki dan. :) Ok je i sad brzina u odredjenim terminima ali isto tako u nekim znatno losija. Meni neka daju protok od 10Gb i ne treba mi flat nista. anon1 11-04-08, 17:04 A ja evo ne mogu ni na forum (direktno) .... IP mi je iz inostranstva, jer su me potpuno izblokirali, mozda to samo mene ne vole :D zoxy 11-04-08, 17:07 A ja evo ne mogu ni na forum (direktno) .... IP mi je iz inostranstva, jer su me potpuno izblokirali, mozda to samo mene ne vole :D Definitivno si se zamjerio nekom u telekomu, mozda neka djevojka ? :D anon1 11-04-08, 17:14 A ne boj se one su dobre prema meni (lishe izuzetaka) :) Evo sredih problem sa web servisom, izgleda da ovaj d-link ne obavlja dobro posao oko DNS prevodjenja... zoxy 11-04-08, 17:25 Dovoljan je jedan izuzetak :D Ja sam prije ovog imao simensov cuveni ruter, radio je ok iako su ga pljuvali mnogi, mada je ovaj speedtouch znatno bolji, da ne pricam o wireless-u...Vidio sam kako to funkcionise kod konkurencije i sto se mene licno tice, ne bih se mijenjao za sada, pa cemo vidjeti za ubuduce. Ono sto mi jos odgovara je i to sto sam posle isteka ugovora od godinu dana postao slobodan, u smislu da nijesam trenutno vezan nekim vremenskim periodom koji moram provesti koristeci telekomovu uslugu. anon1 11-04-08, 17:28 A nijesam ni ja vezan, samo cekam jos malo neke kockice da se sklope i da predjem na m:tel. Vidio sam kako m:tel funkcionise i ja sam prilicno zadovoljan (nekad im je onaj 256k paket brzi od ovoga moga adsla...) Imam i Siemens router, i on uz sva ogranicenja koja ima pouzdanije radi od d-linka (bar ovoga sot su mi uvalili kako bi me otkacili:)). Ali zato sieamens ako uskljucis torrent ili neki drugi p2p program potpuno umre... ;) zoxy 11-04-08, 17:40 Tebi to dugo vremena vidim ne radi kako treba, pa je i normalno da predjes, ja imam drugacije iskustvo, koje svakako nije savrseno ali je zadovoljavajuce, pa za sada ostajem dje sam ;) anon1 11-04-08, 17:41 Evo ukljucih Siemensa, sa ovim se nije vise moglo :D zoxy 11-04-08, 17:42 Aj sa srecom, mozda te iznenade sad :D anon1 11-04-08, 18:00 Jes evo leti (zimi ljeti) :D samo sto se ne zakuca u zemlju :D Blade 11-04-08, 18:45 Grrr...ADSL...često imam takvih problema...i najgore je to što je osoblje tako neljubazno...pih... Problema sam imala i prije, a pogotovo sad kad je započela flat 'euforija', uveče mi ne pada na pamet nešto da skidam, jer mi svaki čas puca veza i spor je protok. A danju je takođe užasna situacija...divota... :mad: Pera Detlic 11-04-08, 19:04 http://www.mtel-cg.com/cn.php?act=s&s=97 Dosad nisam čuo da se neko žali na wimax.:) anon1 11-04-08, 19:11 Ima korisnika WiMax koji se zale, ali je m:tel korisnicka sluzba neuporedivo predusretljivija, tako da se u najvecem broju slucajeva problemi rijese..sto kod t-coma nije slucaj u najvecem broju slucajeva. Zor_djevojka 11-04-08, 21:05 meni neshto 'shteka' u zadnje vrijeme..a vecih problema, da kucnem, nijesam imala... Homer 11-04-08, 23:05 meni neshto 'shteka' u zadnje vrijeme..a vecih problema, da kucnem, nijesam imala... I meni šteka, a i usporio je zvek od kada su počeli sa Extra TV! Ima korisnika WiMax koji se zale, ali je m:tel korisnicka sluzba neuporedivo predusretljivija, tako da se u najvecem broju slucajeva problemi rijese..sto kod t-coma nije slucaj u najvecem broju slucajeva. Tu se ne mogu požalit. Uvjek su mi iz T-coma vrlo brzo izlazili u susret! anon1 11-04-08, 23:08 Tu se ne mogu požalit. Uvjek su mi iz T-coma vrlo brzo izlazili u susret! Ma izadju oni u susret ako je neka sitnica u pitanju, ali cim postoji pravi problem to je njima previse da se muce oko toga, ili im je jednostavno naredjeno da takve stvari ne popravljaju... tj dio politike firme kad je usluga u pitanju. Zor_djevojka 11-04-08, 23:38 I meni bogme da se slome kad god ih zovnem i tu nemam zamjerki..e, sad je l' zbog mog umilnog glasica :D, ili zato shto vide username..ne bi vi znala rec... Baron 14-04-08, 09:42 imam ovaj Flat paket, zadnje mjesec dana mi toliko pravi problema da se uželim dial-up-a! uglavnom:thumb_down: anon1 14-04-08, 12:32 @kliko A dje se ti nadje da glasas odje :D Ovo je samo za T-Com adsl, a kolko ja znam kod tebe cak i ne postoji t-com :D Pera Detlic 15-04-08, 12:05 :D He, čuješ, a ne bi on onda bio kliko. :D anon1 15-04-08, 12:58 Mora da nije procitao naslov teme ;) pa nam popravlja prosjek za adsl ;) |