View Full Version : CITATI: ovako zbore, ko mudrac, ko budala
-Kusturica brani istorijsku "istinu" većinske Crne Gore. To što on govori, 80 odsto Crne Gore je sve do 1997. mislilo. Danas o tome ne misle drugačije – o tome prosto ne misle. To je ključna stvar, taj programirani zaborav. I onda Monitor i ja ulećemo sa nekom pričom o tome ko je kriv, ne može se zaboraviti, i slično. Kako ne može, kad smo zaboravili? Ovo je jak udar države na Monitor: još neka ovakva presuda i novinu koja ih nervira od prvog dana svog postojanja su ubili.
- Politiku koja 20 godina pobjeđuje na izborima ne treba mijenjati, zar ne? Vujanović je, između ostalog, pobijedio zbog bjesnila koje vlada političkom scenom Srbije. Zbog Srbije, jedino što Zapad u ovom trenutku interesuje u ovom regionu jeste – stabilnost. A gdje ćete veće stabilnosti od države u kojoj jedna partija vlada dvije decenije? Euronews je ovako zvijestio o izborima u Crnoj Gori: pobijedio je "prozapadni" Vujanović. Drugi je "lider etničkih Srba" Mandić, koji se zalaže za snažnije veze sa Srbijom i Rusijom. Jasno je ko su dobri, a ko loši momci. Upravo Mandić i Beograd održavaju DPS na vlasti.
(andrej nikolaidis, u intervjuu za feral tribjun)
-Referendum o NATO-u je nepotreban jer Hrvatska samo dobiva ulaskom u NATO.
(Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, u izjavi za medije na samitu NATO-a u Bukureštu)
-Ja sam jedan od dvadeset originalnih ustaša na zadarskom području i s oduševljenjem čestitam Dan NDH Zadranima, osobito Zadrankama koje su živjele pod fašizmom. Krivo se tumači da NDH ima veze s fašizmom, jer je to bila nezavisna država koju je priznalo 28 država.
(Ivo Matanović, predsjednik Hrvatskog obrednog društva bojovnika obaju domovinskih ratova, u Slobodnoj Dalmaciji)
-Četvrti Najpametniji Narod Worldwide (širom svijeta)
(Tako je prošlog mjeseca glasio jedan od reklamnih slogana u plaćenom dodatku o Srbiji u magazinu Newsweek)
-STANJE LJUDSKIH PRAVA NA TIBETU JE DANAS NAJBOLJE NA SVIJETU!
(POTPAROLKA MIP-a KINE, PRIJE 5 MINUTA NA DNEVNIKU)
(bukovica, pljevlja,1992-1995 godina... 8 ljudi ubijeno, mnogo ljudi pretuceno i maltretirano od strane crnogorske policije i vojske crne gore, 100 kuca zapaljeno,15 sela vise ne postoje, a 1500 ljudi iseljeno.)
-"Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović podržao je povratak svih građana Bukovice koji su napustili to područje, ocjenjujući neophodnim da se obezbijede neophodni uslovi za njihov povratak." (10. april 2008)
-"Filip Vujanović posjeduje mudrost pravog državnika balkanskog tipa. Njemu je potpuno jasno da smo mi Bihorci već zaboravili sva zla koja su nas snalazila u poluprotekloj istoriji, a koja su neposredno vezana za politiku crnogorskog režima, čiji funkcioner je bio, i još sada je. Svi Bihorci redom smo zaboravili da je on bio ministar pravde u vrijeme hapšenja, odvođenja, zatvaranja, mučenja… Eto, sa izuzetkom konkretnih žrtava; bezbeli, oni ne mogu zaboraviti" - Šemso Agović, 18. Mar 2008
filip vujanović, ministar pravde (1993 - 1995), ministar unutrašnjih poslova (1995 - 1998))
14. april 2008.
Nebojša Medojević:
-Pokret za promjene razgovaraće sa Liberalnom i Građanskom partijom, Bošnjačkom strankom, nezavisnim intelektualcima, NVO sektorom i sindikatom, u cilju formiranja snažnog reformskog bloka.
-----------------------------------------------------------------------------------
14. Apr 2008.
Miodrag Živković :
- Liberalna partija spremna je da razgovara sa svakom demokratskom strankom u Crnoj Gori u pokušaju objedinjavanja opozicije, poručio je predsjednik te stranke
...
- Liberali apsolutno nijesu spremni da budu ni u jednom pojedinačnom bloku u Crnoj Gori.
(u okviru iste izjave)
"iran ce eleminisati izrael iz svemira, ako se usudi da napadne islamsku republiku"
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad
Duško Marković, direktor ANB:
"Agencija je imala dobar odnos i kvalitetan stav u razdvajanju profesionalnog od političkog rada."
"Pribaviti informacije SDB-a koje su dnevno dostavljane predsjedniku Predsjedništva Crne Gore Momiru Bulatoviću i predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću."
Branioci Milorada Ivanovića, jednog od osumnjičenih za deportaciju Bosanaca nazad u Bosnu u maju 1992. godine
Predstavnik Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Dejan Milovac, saopštio je da je jedina zakonska sankcija koju je Miraks za sada snosio za višemjesečnu nelegalnu gradnju na Zavali, mandatna kazna od 220 eura.
"Crna Gora je zemlja špijuna i time se bave oni čiji su i očevi bili špijuni"
Predrag Bulatovic
TV Novosti, dodatak Večernjih novosti (urednik Manojlo Manjo Vukotic)
Najava emisije o problemu Indije sa pacovima:
"Sa samo dva meseca starosti, ženka pacova može da donese na svet 12 mladunčadi! Ovim tempom razmnožavanja ona može da doprinese da se njihova populacija u Indiji poveća za 15.000 jedinki! Neverovatan priraštaj (koji premašuje čak i onaj kosovskih Albanaca), zajedno s činjenicom da pacovi u Indiji imaju sve manje prirodnih neprijatelja, zaslužan je što poslednjih godina glodari preplavljuju ovu mnogoljudnu zemlju…".
wavy ko je izjavio ovo boldirano da li je dio citiranog teksta?
da, da, dio teksta...
no comment za ovaj citat, bez da prospem jos malo zuci na ovaj pdf, mada po tome manju vukoticu ne bi bilo steta ni bukvalno...
nacizam, i to s primjesama idiotizma... evo procitaj
kolumnu petra lukovica (http://feral.mediaturtle.com/look/weekly1/article_sngl.tpl?IdLanguage=7&IdPublication=1&NrArticle=17916&NrIssue=1177&NrSection=2&ST1=text&ST_T1=kolumna&ST_AS1=1&ST_max=1)povezanu s tim u feralu...
"Kad stignete na lice mjesta...specijalno utrenirane jedinice dukljanske policije, inače sve vaša braća od tetaka, ujaka i strica, uvježbanim strojevim korakom gaziće po vašim jajima na graničnom prelazu, a možda i po vama!"
DRAGAN ROSANDIĆ - PISMA IZ MONTENEGRA, KURIR
"Objektivno gledajući, stihovi Thompsona samo su nabijeni domoljubljem, nacionalnim ponosom, veličanjem Boga i vjere i sl., nikako antisemitizmom, ustaštvom i svime onime za što ga se optužuje."
Stipe Juras u Slobodnoj Dalmaciji
__________________________________________________ ________________________
"Katolička crkva nema se što ispričavati, ali mislim da bi se zbog onakvog govora u Jasenovcu predsjednik Mesić trebao ispričati Crkvi."
don Živko Kustić (Slobodna Dalmacija)
BlackWoman 02-05-08, 16:07 Ma Wawy gdje nalaziš te tekstove koji te toliko iznerviraju? http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/big_boss.gif
u novine, politicka rubrika. a nisu tekstovi, nego citati, bleki. :)
a ne nerviraju me, nego mi se zeludac podigne od tih nekih silnih naci i sovinistickih i slicnih izjava, a pogotovo iz bivse nam i ex yu.
a inace, nisu sve debilnosti, sto ima pametno u politici - isto ide u citate (ka sto kaze tema) :). onda fino vidis kakav je to kontrast u poimanju morala i ljudskosti.
obrati paznju na tekst u na temi sloboda izrazavanja, iz kurira, znaci nista odvratnije, al onako prikriveno, nisam citao jos od onog otvorenog pisma legije djindjicu prije atentata, pa ti vidji...
BlackWoman 02-05-08, 16:46 Da bi se povećala čitanost nekih novina naravno da novinari pokušavaju da pronađu što senzacionalnije tekstove ili nečije citate. Pa nakon toga, uslijedi obično tužba i nikad kraja.
Ja novinama kao ni političarima mnogo ne vjerujem, jer politika je takva, običan čovjek ne zna zašto je neko nešto rekao i šta je u suštini pod tim mislio ili da li je neki događaj dobar ili nije, možda u budućnosti bude dobar, a možda se pokaže kao fatalna greška.
A najgore je kada se vade citati iz konteksta i samim tim im se potpuno promijeni smisao. Zato, no sekirly ;)
mudro zboris, o bleki :)
al vidim da ne pratis politiku, i da si skroz druga prica (sto je i dobro), tako da mi muka objasnjavat ti sad ovo sto si rekla...
BlackWoman 02-05-08, 17:02 Vjeruj, bila sam u tim vodama 5 god. dok mi se nije smučilo.
opa! kakav neocekivni obrt :)
okle sad to, bleki?
razumijem da ti se smucilo, al zar ti nije veca muka da samo cutis i gledas ka normalno sve sto se desava oko tebe? aj da zivimo na zapad, pa bi te razumio, i mene bi u kanadu naprimjer boljelo uvo ko je na vlast, al smo na balkanu dje se nezna ko koga vise mrzi, ko je koga vise pokrao, i uglavnom svi koji su krivi za ovo stanje zadnje 20 godina su i dalje na vlasti.
bukvalno svakog ko se usprotivi tome podrzavam, i ne mogu da svatim da je neko indiferentan...
"Sve što Vlada radi i sa čime pokušava da animira crnogorsku javnost radi da bi se u Crnoj Gori slobodnije i bogatije živjelo."
trenutni premijer Milo Đukanović
"Za svoja prava se ponekad možeš izboriti jedino ako mrdneš dupetom. Lijepo je istresati gnjev u kontakt emisijama radija, televizije i na internetskim portalima, ali ako nisi spreman izaći na ulicu kada ništa drugo ne preostane, onda radije sjedi doma i šuti."
Marinko ČULIĆ, Feral Tribune
"Kada vidite sve raskošne anomalije u crnogorskom društvu, a pri tom slušate političare koji govore o osvojenim standardima, o nezaustavljivom primicanju Evropi i slično, onda imate tri mogućnosti:
-mazohističku (vjerujete zvaničnom diskursu, prezirete sopstvene oči),
-sadističku (korak dalje ubjeđujete druge da je vlast u pravu) ili
-kolonijalnu (ovo klupko mora rasplesti neko drugi, moćniji).
Ako vam se nijedna mogućnost ne sviđa, iskopajte rupu u zemlji i vičite iz sve snage U cara Trajana kozje uši."
balsa brkovic
millo djukanovic, trenutni premijer :
"... и шах сам омрзнуо због шаховнице"
"Црна Гора је опстала као острво слободе када су други били поробљени, па зашто сада не би могла опстати као острво комунизма"
“Милошевић је нешто најбоље што се могло десити Југославији у овом тренутку, када повампирене фашистичке снаге у Хрватској и Словенији покушавају да униште све оно што је створено од 1945. године до сада. Поносан сам да у овим историјским тренуцима могу да будем раме уз раме са њим у одбрани тековина револуције”
а познат је и изјава поводом његовог имовног стања:
“Тек ћу да будем богат када будем престао да се бавим политиком”.
”Сваки паметан Црногорац и сваки поштен човјек у овој земљи са презиром помиње име издајника Јевреме Брковића, који је из личне сујете издао свој народ и сада даје антијугословенске изјаве по Загребу, док усташе, поново као 1941. године, крваве своје каме на немоћним српским цивилима„ 1993.
"...ниједан закон не смије бити сметња послу који је у интересу Црне Горе" ( када је са газда Јездом склопио уговор око закупа Светог Стефана)
“Поносни смо на српско поријекло и црногорску државност, на славну историју српског народа. Зато и вјерујемо у заједничку будућност и просперитет”.
“Што се тиче страха од Србије, тиме покушава политички манипулисати један број људи, насљедника усташоидне политике Секуле Дрљевића и Савића Марковића Штедимлије, политике разбратништва са српским народом. У својој заслијепљености мржњом, они измишљају етногенетске теорије о томе да смо из Мале Азије, причају како је наше писмо латинично а вјера нам католичка... И то све с намјером да докажу нашу аутохтоност и посебност у односу на Србе”.
"Поручујем Либералном савезу и неким другим мање утицајним партијама које се врло залажу за отцепљење да су освојили 12-13 одсто бирачког тела, па им се управо толико и поклања пажње”.
а о томе колико је био наклоњен новинарима иде и ова изјава из 1994:
“У посљедње двије године ниједна професија није доживјела суноврат као новинарска”
“...влада је одољела искушењима да се упусти у дневно и примитивно полемисање са лажима и безобразлуцима које су аутори износили”
“Ја, нити било ко од нас у руководству, не стидимо се рећи да смо комунисти нити да желимо настављати изворну комунистичку идеју”.
“Љевичар сам у души зато што бих волио да живим у држави социјалне правде”.
"Заједничка држава има слободарски и антифашистички карактер зато што њихове владајуће партије баштине четврти, седми и тринаести јул”
а поводом оснивања Савеза реформских снага (вођа у ЦГ био садашњи ректор Љубиша Станковић)
“Заједнички именитељ партија које окупља Савез реформских снага је србофобија и антикомунизам”.
„На Косову је нападнута Југославија. Косово је бедем српског и црногорског народа које не може пасти док је нас и покољења наших потомака. Небројено пута смо рекли: Косово се мора бранити свим средствима”, Андријевица 13. јул 1990
"Због вјековних братских веза. Заједничке крви у свим ратовима проливене, због вјековног сна најбољих Црногораца и Србијанаца, због извјесно боље заједничке будућности, Црна Гора се и отвореног срца опредијелила за живот у заједничкој држави са Србијом".
"Црна Гора није Словенија, она је саставни дио Југославије и то жели и да остане..”.
O GRANICAMA...EVOLUCIJA, NEMA STO...
"Вријеме је једном за свагда да се успостави најстабилнија могућа граница са Хрватском, али то ће бити граница много више реална од ове постојеће коју су нацртали бољшевички картографи." 1992.
„Ми смо већ истањили авнојевске границе између Црне Горе и Херцеговине, односно између источне Босне и Црне Горе. Доста је српски народ робовао братству и јединству, авнојевској, Титовој Југославији, па, чак, и замислима Александра Карађорђевића да поправи Југославију"
"Наша је примарна идеја да своје овакве амбициозне планове реализујемо кроз нашу заједничку државу Савезну Републику Југославију, која представља и наш свјестан избор и нас стратески интерес. Мислимо да је лакше и безболније, посебно на Балкану, мијењати промашену политику и њене актере, него границе".
1999. године тачније 27.2.1999
"Sanader i Đukanović za rješenje morske granice pred međunarodnim sudom
Zagreb, 12.03.2008., 13:53 | Dnevnik.hr, Hina
Hrvatski i crnogorski premijer Ivo Sanader i Milo Đukanović suglasili su se u srijedu u Zagrebu da se otvoreno pitanje granice na moru riješi pred međunarodnim sudom čiju bi odluku unaprijed prihvatili parlamenti dviju zemalja."
ZADNJA EMISIJA PIRAMIDA...
(tema - ograniceni prirodni resursi u svijetu)
voditeljka: da li u crnoj gori ima gladnih?
zoran ilinčić: paaa, da... u svjetsdkim razmjerama..
voditeljka: ahamm,, a da li u crnoj gori ima gladnih?
zoran ilinčić: paaa, mozda ima onih koji bi htjeli vise da jedu...
no comment...
"Apsolutno podržavam predlog da je bespravna gradnja krivično djelo i da treba da bude sankcionisana kao i svaki drugi prestup - divlju gradnju treba iskorijeniti".
svetrozar marovic, potpresjednik dps-a, u nedavnom intervjuu za 'dan'
Marović je u intervjuu pogoričkom Danu izrazio žaljenje što nije uspio pokušaj DPS-a da se "objedini i srpstvo i crnogorstvo i da svi vjerujući ljudi ulaze u jednu pravoslavnu crkvu".
'...Veliki su to emotivci, ne bi oni dozvolili da se u Pljevljima, kao u okolini KAP-a, počnu rađati zelene mačke. A posebno bi ih zabrinulo, ako bi, kao u Botunu selu pored KAP-a, u preko 80% porodica neko imao, recimo, karcinom testisa. Ekološka Crna...'
aleksandar aleksić - blog (http://aleksic.wordpress.com/)
"Bili smo iznenađeni što Crna Gora nije aplicirala za članstvo u EU za vrijeme slovenačkog predsjedavanja. Zašto su Crnogorci odustali od aplikacije je pitanje za crnogorskog premijera Mila Đukanovića."
Rade Genorio, visoki funkcioner slovenačke Vlade
Nenad Čanak, gastronom ;)
Ako sam već morao da pojedem govno, ne terajte me da hvalim kuvara
"dosao sam u malagu da izbodrim nase reprezentativce"
veselin barovic, biznismen u stecaju
Đon Dedvukaj, jedan od optuzenih za pripremanje teroristickih napada na malesiju
- Svjestan sam da sam Albanac, ali nikom u Crnoj Gori ne priznajem da je veći patriota od mene, da više voli ovu zemlju a posebno ne onima koji su nas u ime ove zemlje batinali. Batinaši i specijalni tužilac ne predstavljaju ovu zemlju, već se kriju iza nje. Za moju slobodu tražili su da optužim druge kako bi oni opravdali torturu. Pravilo je da optuženi pokaže kajanje - ja to ne mogu jer nemam razloga za to. Crna Gora i Malesija su moje isto koliko i svih ostalih. Ostajem ovdje i niko me ničim neće otjerati iako su neki pomislili da ovim nedjelima hoće -
"Zahvaljujem se i Ivici Dačiću što sam i ja dobio batine, četiri puta su me udarili pendrekom'
Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić , danas
Blagoje Grahovac, penzionisani general:
“Prva faktura je faktura ratnog zločina deportacije građana BiH radi likvidacije, druga faktura je neprocesuiranje ratnog zločina koncentracionog logora Morinj, treća je Bukovica, četvrta je Kaluđerski laz, peta, šesta i sedma su politika zločina u proizvođenju i vođenju tri rata (Slovenija, Hrvatska i BiH, dok zvanična Podgorica nije učestvovala u onom četvrtom, kosovskom). Osma faktura je transformacija šverca kao državnog projekta u organizovani kriminal, kao projekta oligarhije. U maskiranju odgovornosti oligarsi vrlo vješto koriste još jedan trik. Neprekidno proizvode oštre sukobe u Crnoj Gori na linijama: srpsko-crnogorskoj, vlast-opozicija, patrioti-izdajnici, državljani-nedržavljani, crkva-crkva i sl. Građani zanemaruju da se odgovorni za sve fakture upravo nalaze u redovima proizvodača tih sukoba. Procesuiranjem odgovornih za osam faktura, Crna Gora bi se trajno izmirila.”
fashisticki momenti 'monitora' i knjizevnika marka veshovica u intervjuju tom listu u zadnjem internet broju, povodom odbijanja da primi nagradu 'risto ratkovic'
MONITOR: Pisali ste da je Milošević osveta Crnogoraca Srbiji za 1918. Što je onda Karadžić?
VEŠOVIĆ: Sloba je Srbe u crno zavio i posve je razumljivo što je izručen Hagu. Čak moram dodati: da sam bio na njegovu mjestu, ne bih imao srca, sveteći im se za 1918. godinu,da im uradim ni pola onog što im je Slobiška uradio. Ne bih, vijeka mi svačijega! Jer Crnogorci su nevažan polunarod, a Srbi su narod ozbiljan u svemu, čak i kad kolju.
|
|