View Full Version : Bilance, bilance...

Fluid
05-10-06, 09:22
Da potaknemo rast kvalitete ovog foruma, a i s obzirom na činjenicu da se ovdje radi o ljudima koji su direktno uključeni na tržište, predlažem da ovdje prilažemo sve dostupne bilance i dajemo komentare.

Ujedno pitanje moderatorima da objasne najefikasniji način prilaganja bilanci uz poruku.

Derek_Trotter
12-10-06, 13:26
Samo da javim da je sa novim forumom moguce, postavite dokumentaciju.
Da to uradite koristite opciju Manage attachments(vidljiva samo prilikom kucanja nove poruke- pogledajte ispod smajlija).
Princip je slican kao kod slanja Emaila sa attachmentom.
Vodite racuna da dokument prethodno zipujete da bi se sto brze preuzimao.
Ako neko ima problema da postavi svoj berzanski dokument neka se javi.

Fluid
16-10-06, 20:00
Evo malog priloga za poticaj svima.
Svejedno mislim da je 19 kb za dokumente, odnosno 97kb za ZIP file stvarno premalo.

Mijo
16-10-06, 21:21
Ljudi, molio bih ako netko ima:
JGPK
TECG
LUBA

Hvala !

boriss_com
17-10-06, 09:47
Izvjestaji su iz 2003 i 2004, ovo je sada 2006, ima li neko sta novije ?
MA broker priprema nesto novo u vezi javnosti izvjestaja i vlasnicke strukture.

Fluid
17-10-06, 11:44
Što je najgore, ovo je zaista jedino čvrsto što imam za navedene firme.

U tome i jest "čar" crnogorskog tržišta. Jedino me tješi činjenica da kad bi svi podaci bili dostupni i počeli pravi izračuni cijene dionica otišle gore (naravno osim nekih, kojima su bilance katastrofalne).

Crna Gora ima potencijal puno brže preskočiti faze razvoja Slovenije i Hrvatske s obzirom da tehnologija na sve utječe jednako, samo je pitanje love kojom tu tehnologiju treba platiti.

Oni koji direktno trguju npr. preko VIP brokera, neka tu postaju njihove bilance, ako ništa drugo, radi rasta onih dionica koje su već kupili.

Piper
24-10-06, 14:50
Spisak akcionara iz Telekoma, tj T..com-a
od 29.09.2006

Homere, ziv li si :)

Homer
24-10-06, 14:57
Ziv i zdrav fala Bogu. Jos cu biti bolje kad krenu akcije da skacu;)

Fluid
26-10-06, 15:00
Ajde ljudi, makar oni koji trguju preko VIP-a, skinite bilance, pa ih postajte ovdje (makar za one dionice koje ste već kupili). Ako niti ovaj forum ne može biti transparentan, kako će biti tržište.

Piper
26-10-06, 15:05
Ajde ljudi, makar oni koji trguju preko VIP-a, skinite bilance, pa ih postajte ovdje (makar za one dionice koje ste već kupili). Ako niti ovaj forum ne može biti transparentan, kako će biti tržište.

Evo cu se editovati. Izvjestaji su oznaceni kao njihovo vlasnistvo

Kome nesto treba neka se javi na PM, pa mu mogu dostaviti neke podatke van ovih

the godfather
26-10-06, 16:29
kad nema nista novije

the godfather
26-10-06, 16:36

Ako ti sta znaci

Drezga
26-10-06, 16:41
Nisu se puno potrudili oko tog dijela sajta, pa svi mozete skinuti ono sto vam treba, a da oni imaju tamo

www.vipbroker.cg.yu/prospekti/pdf/OZNAKAHARTIJE.pdf

Nadam se da znate sto da stavite umjesto ovog OZNAKAHARTIJE :)

Derek_Trotter
27-10-06, 13:02
@Drezga
Ne mozgu se preuzimati bilansi kao sto si rekao.
To je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima sajta.
Izvjestaji su od 2004, tako da ne znam da li kome sto znace.
Neka se javi ako je neko zainteresovan za odredjeno preduzece,
da ne bi sve kachio.

Piper
27-10-06, 13:20
@Drezga
Ne mozgu se preuzimati bilansi kao sto si rekao.
To je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima sajta.
Izvjestaji su od 2004, tako da ne znam da li kome sto znace.
Neka se javi ako je neko zainteresovan za odredjeno preduzece,
da ne bi sve kachio.

Izgleda da moze i tako, jer ako ides direktno na ovu adresu koju je drezga postovao/la, mozes skinuti fajlove i bez logovanja. Naravno na kraju se stavi oznaka hartije.

Ali svejedno, to su sve stari podaci, treba nam nesto novo

Derek_Trotter
27-10-06, 16:53
@Piper, @Drezga
U pravu ste!
Moze da se preuzima bez logovanja.
Evo linkova:
Telekom:
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/tecg.pdf

KAP:
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/kapg.pdf

Industrija Piva i Sokova TREBJESA
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/trnk.pdf

Barska plovidba
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/pute.pdf

Primorka Bar
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/prib.pdf

Korali Bar
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/korb.pdf

HTP Boka
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/htbo.pdf

Fabrika elektroda Pluzine
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/fabe.pdf

HTP Budvanska rivijera
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/budr.pdf

Elektroprivreda Crne Gore
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/epcg.pdf

Institut Simo Milosevic - Igalo
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/insm.pdf

Jadransko brodogradiliste Bijela
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/jabd.pdf

Plantaze
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/plap.pdf

Solana Bajo Sekulic
www.vipbroker.net/prospekti/pdf/sobs.pdf

the godfather
28-10-06, 13:44
Ne znam da li je ko ovo postavljao

boriss_com
28-10-06, 18:39
Mislim da ce konacno gospoda koja rade u KHOV morati da rade, da azuriraju sajt /nijesu to ucinili evo godinu dana/, da postavljaju finansijske i revizorske izvjestaje, strukturu vlasnista u roku od 24 sata, umjesto sto se vozikaju i primaju plate od 2.000-3.000 E.
E oni su skupljeni "s koca i konopca" izuzev gdina Kenana Hrapovica koji ima nekog pojma sta bi on uopste tu trebao da radi. Reference ostalih su knjigovodja privatne ljekarske ordinacije, direktor studentskog doma, radnik u socijalnoj zastiti i tako sve ljepse od ljepseg.
Za sve je zajednicka "referenca" - odanost liku i djelu znate vec koga. U CG ima kvalitetnih ljudi koji su za razliku od ovih sposobni taj posao uraditi kvalitetno. Sdasnja garnitura je direktna smetnja razvoju trzista kapitala u CG.
Neka bar pogledaju sajtove banjalucke ili beogradske berze i zastide se mjesta koje pokrivaju.

EL EN
28-10-06, 23:48
Mislim da ce konacno gospoda koja rade u KHOV morati da rade, da azuriraju sajt /nijesu to ucinili evo godinu dana/, da postavljaju finansijske i revizorske izvjestaje, strukturu vlasnista u roku od 24 sata, umjesto sto se vozikaju i primaju plate od 2.000-3.000 E.
....
Neka bar pogledaju sajtove banjalucke ili beogradske berze i zastide se mjesta koje pokrivaju.

Zaista je doslo vreme da nesto porade.
Letos kada sam bio u Podgorici i kada sam
o tome govorio, prosto su se cudili sto to pricam.
Cini mi se da u CG elementarne podatke koji su potrebni
smatraju najvisom tajnom, i sto je jos gore
smatraju da je to prirodna i normalna stvar.
Ali verujem, ne ulazeci u razloge ( verovatno zahtev zapada),
da ce to popraviti, samo kada.

EL EN

the godfather
29-10-06, 08:55
Da li je neko pokusavao da kontaktira CDA,081/231-753,231-754,mozete danima zvati,a i ako slucajno uspostavite kontakt ne ocekujte povratnu informaciju za par dana.Jedino sto je VIP broker je donekle azuran,makar sto se tice informacija o dnevnoj trgovini,a svi ostali kao da jos ne znaju sta je internet,da njihove informacije od prije par godina vise nikom nista ne znace,a brokeri su postali vrlo trazen profil,mijenjaju brokerke kuce kao fudbaleri u prelaznom roku,evo cuh da je osnovana jos jedna brokerska kuca,Energy broker.Bio sam prije neki dan u pivari(Trebjesa),jedina informacija koju mozete dobiti je da je osnovana pivarska akademija(kako se pivo toci,sluzi....)

Fluid
30-10-06, 18:14
@Piper, @Drezga
U pravu ste!
Moze da se preuzima bez logovanja.
Evo linkova:
Telekom:
...

Ljudi moji, pa to je 2004. godina. Mi smo pri kraju 2006. Kad će VIP-ovci staviti izvještaje za 2005? Bezobrazluk.
Kao da transparentnost tržišta neće pomoći i njima da zarade.

Svejedno, puno hvala na postanim linkovima.

Homer
30-10-06, 18:39
Na ovom sajtu: www.crps.cg.yu u registru možete naći ponešto o preduzećima, finansijskim izvještajima, prilično bajatim, osnivačima, menadžmentu.
Nije nešto kvalitetno, ali ponekad može da posluži.

Fluid
02-02-07, 09:49
Nešto je zamrla rasprava o najvažnijim detaljima poslovanja... bilancama...

blazo kasalica
23-03-07, 23:53
Nešto je zamrla rasprava o najvažnijim detaljima poslovanja... bilancama...

da,tema bi trebala biti Sticky!

Nikolica
24-03-07, 14:41
Ako se dobro sjećam bilo je pokušaja da se napravi baza izvještaja, mislim da je forumaš "mtrtnik" (nadam se da ne griješim) organizirao i mjesto na severu:

http://www.monte-invest.com/bilansi.html

Ali nitko nije pomogao da se posao nastavi dalje, dakle samo jedan od pojedinačnih pokušaja. Slično kao s popisima dioničara. Uvijek je problem i vremena, a i novca.

Derek_Trotter
24-03-07, 18:56
Mislim da se bilansi najlakse dobijaju na skupstinama akcionara.
Za njih nije potreban novac. Ako neko posjeduje finansijske izvjestaje neka ih skenira u pdf formatu(one vaznije djelove) pa onda zipovane postavi na forum.