View Full Version : Ljubav i novac?
Dakle, tema je ovakva..jednog lijepog sunčanog dana se zaljubite :), vidite da je to-to, poslije izvjesnog vremena imate potrebu sa tom osobom provoditi više vremena, imate želju započeti zajednički život..
ALI, plate su vam po 300 eura, radite pošteno, niste član DPS-a :biggrin: i nemate svoj stan..
Kako riješiti taj problem? Stan na kredit? Podstanarstvo?
Vi u braku, kako ste riješili ovaj problem? Budite iskreni :)
Prvo, bas si me fino nasmijala, na tome ti hvala! ( chak i rima!):D
E ovako. Ja sam dio maldog bracnog para:) Tj. chlan. :D I nemamo svoj stan, jos uvijek. Iznajmljujemo stan, radimo oboje, nemamo bas po 300 eur, ali sve ostale uslove ispunjavamo. :D
Sto se stana na kredit tice, mislim da jos nije vrijeme za to, treba cekati neke bolje uslove. Trenutno su katastrofalni.
Troskovi su nam znatno smanjeni, mada jos ne znam na koju foru. :) Kad shvatim, napisacu. tako da stanarinu sasvim fino podnosimo. Svi mladi bracni parovi koje znam imaju slicnu situaciju. ne znam nikoga ko je uzeo stan na kredit.
nestasni_cipiripi 08-04-08, 18:33 E vidji,ja sam zbog toga solo trenutno,i ne pada mi na pamet da se zenim dok pitanje stana ne sredim.Evo nemam dje ni privest kakvu snajku...I sad da se zenim,dovedem je u stan,jes da je 105m2,al nas je 5,a sa njom bi bilo 6.Nemam ja zivaca.Da idem u podstanare,opet nas 2x250do300e a stan 300e.A dje su komunalije,racuni,hrana...I jos ako mi spermic nadje put do onoga,aj polako...
Stan na kredit, ako vec do toga dodje. Nekako kapiram da mi je milije placat za svoju stvarm nego za tudju. Nije lako, toga sam savrseno svjesna, al jednostavno, necu da se opterecujem nekim stvarima, dok jos nema potrebe za tim. A kremicj, mislim da ti je razmisljanje i pravilno i pogresno, jer se masu ljudi nikad nebi uzelo, jer nemaju stan...
Necu jos da se udajem,bar se nadam :)
a do kad ja dodjem na red,dako bude bolje,nova vlast i tako to :) :)
Ozbiljno,sta znam,meni ne bi bilo strashno ni da zivim sa svekrom ili svekrvom,pa makar privremeno..
Ljubav je najbitnija..
Ja bas nisam za zajednicu, nekad ni sebe ne podnosim, a ne da gledam rodbinu oko sebe.
Sto se kredita tice, ispadne ti sa kamatama da si mogao dva stana kupiti. Smatram da ce vrlo brzo nesto morati da se promijeni.
nestasni_cipiripi 08-04-08, 20:15 A ja sa mojom familijom ne mogu na kraj izac,a ne jos zenu da dowodim.krediti neka hwala...
Pa ja iskreno mislim da je plačka banke ili centrale DPS (mad su se ispraznili sad poslije izbora treba sačekati koji dan) jedno od rješenja. Obrni okreni ili ženidba ili milicija. Zatvor ti ne gine.:yes513:
Zor_djevojka 08-04-08, 21:38 Znate kako kazhe Dushan Radovic..
Za ljubav su zgodni : malo vremena, nezgodna mesta, teskoba, brzina, niz otezhavajucih okolnosti. Tada je ljubav lepa, samo tada cveta.
Shto je vishe vremena i prostora i raznih drugih pogodnosti, ljubav gubi drazh.
Nigde se tako ne mrze kao u velikim, lepo nameshtenim i dobro zagrejanim stanovima...
I ja se slazhem sa njim...definitivno...
Da, Rosso, ali i za mali neugledan stan u Podgorici trebaš da iskeširaš najmanje 250 evra:D
Da, Rosso, ali i za mali neugledan stan u Podgorici trebaš da iskeširaš najmanje 250 evra:D
Što kaže đed Dobrašin "I da imam okle mi".
Nisam iz Crne Gore :), ali mišljenja sam da pored ljubavi za zajednički život treba još mnogo toga. Zajednica nikako, možda da vam babe i dede pričuvaju decu na nekoliko sati. Sve ostalo zavisi od mesečnih primanja. Ni krediti banaka nisu baš povoljni. :)
zajednica sa svastikama bi eventualno mogla proći :D
ja sam se zadužio za sledećih ihaha godina (i bogu i narodu) ali sam sebi priuštio stančić (još se gradi)
A jesi li i zeni priustio stancic?
naravno da ne!
to će biti momačka verzija filma -"u Zmajevom gnijezdu" hehe
Trazim covjeka sa stanom i dobrom platom :D
A evo malo ozbiljno...Za zajednicu sve i da se moze nisam jer cio zivot zivim u veliku familiju u ciju kucu je sa gostima cesto kao na autobusku stanicu pa mi je stres zbog istog pojacan...Vjerujem da dvoje koji se vole itekako uspiju da se snadju i svakako da donesu njima najbolje zajednicko rjesenje pa bio to stan na kredit ili placanje tudjeg...Ja licno volim da imam svoj mir,da ne razmisljam hocu li se zamjerit sta svekru ili svekrvi,zaovama,djeverima i jetrvama...Takodje zelim da svoju djecu kad se rode vaspitavam ja zajedno sa njihovim tatom,jer zivot sa babom i dedom ih obicno naprave bahatim jer su od istih previse mazena...Tj kad mi kaze MRS ili mi se zaleti da me sklepi da ga izribam dobro da mu vise ne pada na pamet i sve to bez ukljucivanja ostalih...Itd...
A sad mi pomozite da nadjem covjeka sa stanom i dobrom platom...:D :D :D
Ljubav i Novac... Sviđa mi se naslov...
Sve ostalo je bez veze... Mislio sam da će biti druga spika :D
Ljubav i Novac... Sviđa mi se naslov...
Sve ostalo je bez veze... Mislio sam da će biti druga spika :D
Ma nemoj:tongue2:
Ovo je real life i poučna tema, i ajde se malo uozbilji i napiši nam nešto:tongue:.
Da ti mene vidiš kad se uozbiljim.., posvađam se sa svima...:twisted:
Ajd'.., neću ti više spamovati temu.., kad već nemam šta pametno da kažem... :)
nestasni_cipiripi 09-04-08, 07:35 Temis,javljam se na oglas
girl from venera 09-04-08, 08:25 Definitivno stan na kredit!!! Podstanar nebi bila, taman što bi dala za stanarinu može mi biti rata kredita. Zajednica ne dolazi u obzir, rađe se ne bi ni udavala ako bi tako morala živjeti, tu se svatko svakomu petlja u život, sukob generacija itd...Kad su kod nas jednog dede pitali koja mu je nevista bolja, kaže on: gore su mi obe!! Toliko o zajednici :D
Da, ali te rate idu do beskonačnosti, cio život ih plaćaš:) Mada to je, po meni, najbolje rješenje ako ikad stambeni krediti budu malo povoljniji. Ovako otplatiš 2-3 stana:D
Jer podstanarstvo je privremeno rešenje, šta posle?
Naši su roditelji ipak imali sreće, njima su firme bukvalno dijelile stanove, a rate za otkup su bile smiješne.
Gdje su ovi momci sa ekonomije, oni sigurno nešto znaju o kreditima? :)
Ribice.., :) samo reci šta treba da ti preračunam... :)
A inače kamatne stope u regionu su dosta visoke... Treba obratiti pažnu da i cijene kvadratnog prostora konstano raste... :smokeing:
Čekati ili ne čekati... Pitanje je sad... ;)
Pa evo, ja oću da kupim stan na kredit, koliko mi je mjesečna rata i koliko godina moram da je otplaćujem?:)
Bat, danas bjese u Vijestima kako ce padati cijene nekretnina, ali nijesam uspjela da procitam sve.
Definitivno stan na kredit!!! Podstanar nebi bila, taman što bi dala za stanarinu može mi biti rata kredita. Zajednica ne dolazi u obzir, rađe se ne bi ni udavala ako bi tako morala živjeti, tu se svatko svakomu petlja u život, sukob generacija itd...Kad su kod nas jednog dede pitali koja mu je nevista bolja, kaže on: gore su mi obe!! Toliko o zajednici :D
definitvno bi se sebi ***** u zivot? ne znam....ali ochigledno da nisi uzimala kredit na duze staze.ja sam trgovao auto na 5godina i budi sigurna da nikad vishe u zivotu ne bi preko godinu dana kredit uzeo....nemash pojma kako je gadno da 60 mjeseci izdvajash po 200e za neshto.....a da ne pricham tek kako je za 25-30god kredit da uzmesh i to duplo veci od onoga shto sa ja placao...i shta moze sve da ti se desi u godinu dana a ne za 25godina zivota......shto je najgore shto ne znash oce li ti se stan i dopasti jer jedino shto sad mozesh da kupish je stan u izgradnji koji nikad nije isti kao na njihovim slikama i planovima.....
Gledaj na stvar i ovako: recimo da stan kupi sad za 100.000eura. Kroz 25 godina vrijednost stana je mnogo,mnogo veca nego sto je to danas...recimo sigurno nekih 400-500.000.Tako, istina je da mogu da naidju za tebe jako teska vremena u tako dugom periodu,ali kupovanje stana je definitivno investicija za buducnost. I ne mozes stambeni kredit, bas zbog toga da poredis sa kreditom za auto. Auto je trosak i vrijednost mu vremenom samo pada. Stan=investicija, automobil(u privatne svrhe)=trosak.
Pa evo, ja oću da kupim stan na kredit, koliko mi je mjesečna rata i koliko godina moram da je otplaćujem?:)
Prvo zavisi da li si kreditno sposobna.., rata kredita se obično se formira tako da rata bude max do 1/2 tvoje plate jer postoji dozvoljeno opterećenje... Po vrsti otplate za tebe su važni krediti sa žirantima.., hipotekarni krediti...
S obzirom na niska primanja i ne postojanje drugih nekretnina.., ljudi se uglavnom odlučuju na dugoročne kredite sa žirantima (traže ih puškom - mislim žirante :D)... Stambeni krediti su obično dugoročni... U regiji oni su u prosjeku od 20-ak do 30-ak godina... Što ti je duži rok otplate kamata ti je nepovoljnija...
Obiđi banke i pokupi njihove ponude.., pa ćemo da ti izračunamo (obavezno javi koja je banka u pitanju.., da imam orijentir)... :smokeing:
Bat, danas bjese u Vijestima kako ce padati cijene nekretnina, ali nijesam uspjela da procitam sve.
U CG su cijene stambenog prostora po meni ispredimenzionirane.., ali cijena građevinskog materijala konstantno raste (željezo.., cement..,).., a tu je i poskupljenje radne snage... Prema tome..., nije to baš tako kako se piše... Ima mjeste u CG (primorje) gdje je su u pojedinim mjestima cijene prenapuhane..., a smanjena potražnja bi to trebalo da donekle da obori cijene...
Gledaj na stvar i ovako: recimo da stan kupi sad za 100.000eura. Kroz 25 godina vrijednost stana je mnogo,mnogo veca nego sto je to danas...recimo sigurno nekih 400-500.000.Tako, istina je da mogu da naidju za tebe jako teska vremena u tako dugom periodu,ali kupovanje stana je definitivno investicija za buducnost. I ne mozes stambeni kredit, bas zbog toga da poredis sa kreditom za auto. Auto je trosak i vrijednost mu vremenom samo pada. Stan=investicija, automobil(u privatne svrhe)=trosak.
ne znam gdje ti zivish ali kod nas definitvno ne moze toliko porasti stan....za 20godina koliko imamo stan na zabjelu vrijednost mu je sa 75hiljada skochila na 95......i ne mozesh gledati neshto shto otplacujesh na 25godina kao investiciju....ali bash nikako
Može da poraste..., samo je pitanje koliko će ga inflacija pojesti... :D
ne znam gdje ti zivish ali kod nas definitvno ne moze toliko porasti stan....za 20godina koliko imamo stan na zabjelu vrijednost mu je sa 75hiljada skochila na 95......i ne mozesh gledati neshto shto otplacujesh na 25godina kao investiciju....ali bash nikako
Ups, malo sam se onda zaletio sa procjenom,jer sam stekao utisak da u u CG cijene stanova dosta porasle zadnjih godina...a inace, svugdje u svijetu cijene nekretnina rastu gledano na "duge staze". Ja zivim u Svedsku, iako ne smatram to relevantnim za ovu diskusiju, i i te kako smatram otplacivanje stana kao jednu vrstu investicije.
Može da poraste..., samo je pitanje koliko će ga inflacija pojesti... :D
jeste, ali visina kredita koji ti u pocetku podigao ostaje ista.
odoh sad na rabotu,ili drugim rijecima,da otplacujem stan ;)
jeste, ali visina kredita koji ti u pocetku podigao ostaje ista.
Nije.., budućnost je neizvjesna na duge staze... Ne znam da li će se tako nešto desiti...
Eo' primjer, da pojednostavim;
Jednostavno ako sada za 100.000 € možeš kupiti 300.000 ćevapa.., a za 20 god. za 400.000 € (koliko bi možda vrijedio stan) desi se npr. da možeš kupiti samo 200.000 ćevapa... Ko je na gubitku.... :D
Sad ste me skroz pomutili:wacko:
Sad ste me skroz pomutili:wacko:
Nemoj da se sikiraš... :hug432:Samo 'ladne glave u kredite (http://www.madeinmontenegro.com/vbforum/showpost.php?p=338571&postcount=28)... :)
@Batboy: to je jedan od mogucih scenarija, mada nisi cak uzeo najgori moguci. Ne bih spekulisao dalje o mogucim kombinacijama kako sve moze da ode gore ili dolje. Konkretno u tvom primjeru, neko mi je izio cevape ;) Kad su u pitanju nekretnine, cijene mogu u nekim periodima da idu i gore i dolje, ali bas zbog inflacije, gledano na duge staze, NEMINOVNO je da ce cijena stana biti znacajno veca kroz 25 godina nego sto je danas. Da se vratimo sad na glavnu dilemu: po cevap teoriji,ja mogu, ukoliko sam kupio stan prije 25 godina, danas da kupim 200.000 cevapa. Koliko cevapa mogu da kupim ako sam svo vrijeme zivio kao podstanar? Po cevap teoriji dakle, najsigurnije i najisplativije bi bilo da se zivi u zajednici i to sa njenim roditeljima, a da se po mogucnosti ne daju njima pare ni za hranu koju izijemo.Tad bi stvarno imali para za brdo cevapa s lukom ;) Sad ozbiiljno, definitivno smatram da jer, narocito za mlade parove najbolja varijanta kupovina sopstvenog stana. U Crnoj Gori treba da se desi cudo pa da cijene ne porastu znacajno u sledecih 5 godina. Ako znaci uzmes kredit na 25 godina, ti ga ne moras otplacivat svih 25 niti mu robovati...ako osjetis da je tako najbolje za tebe, stan mozes prodati kroz 5 godina, zaradit na njemu mozda 40-50% i otplatit kredit.
Malo sam razmisljao o ovoj tvojoj tvrdnji i iskreno, posumnjao sam da si mozda pogrijesio. Ispravi me ako ja sad grijesim: 1988. godine kvad.metar stana na Zabjelo je bio ispod 1000 DEM sto je danasnjih 500 EUR, ali recimo da je bio toliko, znaci da je tvoj stan otprilike velik 150 kvadratnih metara(150kvm=150 hilj.DEM=75 hilj EUR) Je li stvarno stan od 150 kvadrata na Zabjelo danas vrijedan "samo" 95 hiljada eura?
Samo malo da se umiješam, Kliko. Ja nisam kefalo za pare, tako da možda lupam...ali KAKO da prodaš stan za 5 godina, kada te čeka još 20 godina da ga otplatiš??
Il da digneš kredit pa da otplatiš stan, pa da ga prodaš, pa zaradiš, pa više ne znaš koji kredit treba da vratiš:cold:
Malo sam razmisljao o ovoj tvojoj tvrdnji i iskreno, posumnjao sam da si mozda pogrijesio. Ispravi me ako ja sad grijesim: 1988. godine kvad.metar stana na Zabjelo je bio ispod 1000 DEM sto je danasnjih 500 EUR, ali recimo da je bio toliko, znaci da je tvoj stan otprilike velik 150 kvadratnih metara(150kvm=150 hilj.DEM=75 hilj EUR) Je li stvarno stan od 150 kvadrata na Zabjelo danas vrijedan "samo" 95 hiljada eura?
Nije isto 500€ prije 20 god i sad... Tad se moglo kupiti ćevapa i ćevapa... ;)
Mada ja se slažem da je ulaganje u nekretnine.., jedno od najboljih i najsigurnijih ulaganja...
Ja sam rekao da su cijene u pojedinim mjestima u CG predimenzionirane (primorje).., bez obzira na cijene građevinskog materijala... Više o tome znaju ovi vaši sa ekonomije...
Samo malo da se umiješam, Kliko. Ja nisam kefalo za pare, tako da možda lupam...ali KAKO da prodaš stan za 5 godina, kada te čeka još 20 godina da ga otplatiš??
Il da digneš kredit pa da otplatiš stan, pa da ga prodaš, pa zaradiš, pa više ne znaš koji kredit treba da vratiš:cold:
Ribice digneš kredit od 100.000€.., kupiš stan... Nakon 5 god. prodaš ga za recimo 130.000€.., vratiš kredit.., ostane ti 30-ak hiljada €...
S tim što Kliko zaboravlja da su krediti nepovoljni i da za recimo 100.000€ kroz 20-ak godina vraćaš 180.000-ak €... Uz to s tehničke strane.., krediti se obračunavaju najčešće tako da je kamata najveća na početku a najmanja na kraju... Nepovoljno je izvršiti povrat duga banci nakon 5 god...
Nekad su stambeni krediti bili 2%.., sada su mnogo nepovoljniji.., ali ipak... :red_bandana:
Ribice digneš kredit od 100.000€.., kupiš stan... Nakon 5 god. prodaš ga za recimo 130.000€.., vratiš kredit.., ostane ti 30-ak hiljada €...
:
A gdje ću da živimmm??
Startovala si od ničega..., a sad imaš 30.000€... Nemaš stana.., ali nemaš ni kredita... To ti je Kliko objašnjavao ako se ne varam... Kupi ćevape.., malena... :)
Ma vi ste ludi:) Šta ću s 30 000? Kupim neko doobrrro auto i boli me za sve:):)
Sam samo pojašnjavao druga Klikića... Ja ne bih prodavao osim ako ne bih imao mogućnost da uložim u nešto ekstra... :)
p.s. Da smo ludi to stoji
Temis,javljam se na oglas
Aj na PM da zakazemo datum...:D
@Batboy: to je jedan od mogucih scenarija, mada nisi cak uzeo najgori moguci. Ne bih spekulisao dalje o mogucim kombinacijama kako sve moze da ode gore ili dolje. Konkretno u tvom primjeru, neko mi je izio cevape ;) Kad su u pitanju nekretnine, cijene mogu u nekim periodima da idu i gore i dolje, ali bas zbog inflacije, gledano na duge staze, NEMINOVNO je da ce cijena stana biti znacajno veca kroz 25 godina nego sto je danas. Da se vratimo sad na glavnu dilemu: po cevap teoriji,ja mogu, ukoliko sam kupio stan prije 25 godina, danas da kupim 200.000 cevapa. Koliko cevapa mogu da kupim ako sam svo vrijeme zivio kao podstanar? Po cevap teoriji dakle, najsigurnije i najisplativije bi bilo da se zivi u zajednici i to sa njenim roditeljima, a da se po mogucnosti ne daju njima pare ni za hranu koju izijemo.Tad bi stvarno imali para za brdo cevapa s lukom ;) Sad ozbiiljno, definitivno smatram da jer, narocito za mlade parove najbolja varijanta kupovina sopstvenog stana. U Crnoj Gori treba da se desi cudo pa da cijene ne porastu znacajno u sledecih 5 godina. Ako znaci uzmes kredit na 25 godina, ti ga ne moras otplacivat svih 25 niti mu robovati...ako osjetis da je tako najbolje za tebe, stan mozes prodati kroz 5 godina, zaradit na njemu mozda 40-50% i otplatit kredit.
eh eh.....ja pricham o evrima i mozda sam prenaglio moguce da je ta cijena u markama bila...stan ima 72 ili 76 kvadrata a godina je 1993a kad smo ga dobili.....i tada je vrijedio toliko ja mislim....evo da se i ogradim....jer ne mogu sto posto da tvrdim.....88e ta lamela nije ni postojala :)
nezavisno od te priche.....prije 5-7godina kvadrat stana je koshtao do maximalno 700e za neku lokaciju tipa - zabjelo,stari aerodrom itd....od kad su rusi navalili u CG pochela je i opshta prodaja djedovine ....shto prochitah u novine,svaki konobar sa olovkom i notesom danas prodaje nekretnine....sav priliv ovog novca je uslovio i povecanje svega shto na shta mogu da pomislim da postoji u CG....u narednih 10godina CG ce bar 70% biti izgradjena i cijene koje su vec pochele da padaju ce da budu josh nize(zato jer je sad porasla cijena placeva zbog gradnje zgrada)....tako da kupovina stana ovdje ne znachi nikakvu investiciju nego klasichan deficit u dzepu na duze vrijeme.
mislim da ce tek za par godina stambeni krediti biti mnogo prihvatljiviji,shto zbog pada kamate,shto zbog pada cijene stanova....
nestasni_cipiripi 10-04-08, 02:03 A shto ne gradish kucu?
girl from venera 10-04-08, 08:27 definitvno bi se sebi ***** u zivot? ne znam....ali ochigledno da nisi uzimala kredit na duze staze.ja sam trgovao auto na 5godina i budi sigurna da nikad vishe u zivotu ne bi preko godinu dana kredit uzeo....nemash pojma kako je gadno da 60 mjeseci izdvajash po 200e za neshto.....a da ne pricham tek kako je za 25-30god kredit da uzmesh i to duplo veci od onoga shto sa ja placao...i shta moze sve da ti se desi u godinu dana a ne za 25godina zivota......shto je najgore shto ne znash oce li ti se stan i dopasti jer jedino shto sad mozesh da kupish je stan u izgradnji koji nikad nije isti kao na njihovim slikama i planovima.....
Ne znam kakvi su tebe jadi gonili dragi Nocture al kod mene situacija uopće nije crna, dapače ne može bolja! Kupila sam stan, kredit sam uzela na 10 god, plaća dobra i ne osjetim da kredit otplaćujem...Ako bi nekad i ostala bez prihoda uvjek ga mogu iznajmljivati! Stan je u novogradnji i upotpunosti odgovara slikama i planovima...Naravno da je rizik uzimati kredit na više godina al tko ne riskira ne profitira, s nekretninom nećeš propasti cijena ima i onako stalno raste, dok je automobil samo trošak!
Ne znam kakvi su tebe jadi gonili dragi Nocture al kod mene situacija uopće nije crna, dapače ne može bolja! Kupila sam stan, kredit sam uzela na 10 god, plaća dobra i ne osjetim da kredit otplaćujem...Ako bi nekad i ostala bez prihoda uvjek ga mogu iznajmljivati! Stan je u novogradnji i upotpunosti odgovara slikama i planovima...Naravno da je rizik uzimati kredit na više godina al tko ne riskira ne profitira, s nekretninom nećeš propasti cijena ima i onako stalno raste, dok je automobil samo trošak!
da ali ne shvatash da si ti u nekih 5% drushtva(ako si uopshte iz CG) koji sebi platom mogu priustiti da zive i placaju stan...tom politikom sam se i ja vodio kad sam trgovao auto....imao sam ochevu,majkinu i pola sestrine plate....pare su se dijelile shakom i kapom....i troshile isto tako...pa kad sam odluchio da bar jedan dio para ode na neshto konkretno....posle nepune 2godine...prc....pa sa konja na magare sa platom....zato ti kazem...nikad ne znash shta te moze zadesiti....da nakon tri godine izgubish posao...i da izdash stan....shta si napravila?izdajesh stan da bi placala kredit?koja mu je svrha onda....da se vratish da zivish kod majke i oca?
ne znam....ja lichno...shto kaze cipiripi,radije bih digao kredit za kucu da gradim nego shto bih stan kupio...al to sam opet ja...
girl from venera 10-04-08, 11:01 da ali ne shvatash da si ti u nekih 5% drushtva(ako si uopshte iz CG) koji sebi platom mogu priustiti da zive i placaju stan...tom politikom sam se i ja vodio kad sam trgovao auto....imao sam ochevu,majkinu i pola sestrine plate....pare su se dijelile shakom i kapom....i troshile isto tako...pa kad sam odluchio da bar jedan dio para ode na neshto konkretno....posle nepune 2godine...prc....pa sa konja na magare sa platom....zato ti kazem...nikad ne znash shta te moze zadesiti....da nakon tri godine izgubish posao...i da izdash stan....shta si napravila?izdajesh stan da bi placala kredit?koja mu je svrha onda....da se vratish da zivish kod majke i oca?
ne znam....ja lichno...shto kaze cipiripi,radije bih digao kredit za kucu da gradim nego shto bih stan kupio...al to sam opet ja...
Žensko sam i ne kontam se ženiti nego udavati tako da gradnja kuće stvarno nema smisla :biggrin: Ti si u drugačijoj poziciji!
Ne znam koliko je isplatnije kuću graditi kad su cijene materijala strašno skočile, bar je kod nas (Hercegovina) trenutno isplatnije kupiti stan nego kuću graditi!
...shto kaze cipiripi,radije bih digao kredit za kucu da gradim nego shto bih stan kupio...al to sam opet ja...
:thumb_yello:jos bolja opcija za koju nismo mogli da glasamo. Evo, i ja sam za.:thumb_yello:
:thumb_yello:jos bolja opcija za koju nismo mogli da glasamo. Evo, i ja sam za.:thumb_yello:
svoj na svome....svoj mir,svoje svadje,buke,radosti da ti niko ne smeta i ne shache po glavi.....ljepota da nema bolje.....da ne pricham o tome da je nikad ne gradish ispod 100 kvadrata.....tako da ti ni mjesta ne fali.....
...svoje dvoriste...sam uredjujes,odrzavas,docerujes i dogradjujes kako ti odgovara i kako kad mozes...
...svoj bazen, svoj heliodrom,... ne kažem, ima prednosti:mad:
Ovaj kredit što je digla Girl from Venera je dosta povoljan s moje tačke gledišta.
Kuća je rupa bez dna, stalno moraš da ulažeš, obično je daleko od grada i, ako nije na moru, pa možeš da izdaješ sobe, nije isplativa.
Sjetite se početka priče, dvoje se zaljube, ali imaju primanja 300-400 evra:biggrin: Al trebala sam i tu opciju uvrstiti u anketu, imate vi momci dobrih ideja:)
Ovaj kredit što je digla Girl from Venera je dosta povoljan s moje tačke gledišta.
Kuća je rupa bez dna, stalno moraš da ulažeš, obično je daleko od grada i, ako nije na moru, pa možeš da izdaješ sobe, nije isplativa.
Sjetite se početka priče, dvoje se zaljube, ali imaju primanja 300-400 evra:biggrin: Al trebala sam i tu opciju uvrstiti u anketu, imate vi momci dobrih ideja:)
kuca je neshto oko chega se trudish...upravo u toj "rupi bez dna" ti nikada ne moze biti dosadno....uvijek cesh imati shta da radish i nechim da se bavish....pa kad ljeti izadjesh u bashticu a trava sva zelena i hladi ti noge dok pijuckash neko sveje pice....uh....ne bih ja to ni za 6 stanova mijenjao.....
vi ne gledate merak ovdje nego isplativost.....tj kako da uzmete neshto pa da zaradite na tome.....samo neka ste mi zdravo :)
Merak? Pa meni je merak i da imam kuću u Meksiku:D
Ja sam imala kuću, na moru i divno je bilo samo ljeti. Blizu more, po cio dan u dvorištu, među cvijećem i leptirićima u kupaćem kostimu do uveče:tongue: Međutim, dođe zima, pa svuda mrkli mrak, nigdje žive duše, pa ti do grada treba jedno 45 minuta pješke, pa počne da duva, pa lupaju grilje, pa se polome, pa vlaga uhvati zidove, uh da ti ne pričam sve:D Ta nam je kuća pojela para ni trepnula nije:biggrin:
Mladi bračni parovi obično nemaju toliko para, još kad dođe dijete...
Mada ne kažem da nije dobra ideja
Merak? Pa meni je merak i da imam kuću u Meksiku:D
Ja sam imala kuću, na moru i divno je bilo samo ljeti. Blizu more, po cio dan u dvorištu, među cvijećem i leptirićima u kupaćem kostimu do uveče:tongue: Međutim, dođe zima, pa svuda mrkli mrak, nigdje žive duše, pa ti do grada treba jedno 45 minuta pješke, pa počne da duva, pa lupaju grilje, pa se polome, pa vlaga uhvati zidove, uh da ti ne pričam sve Ta nam je kuća pojela para ni trepnula nije:biggrin:
Mladi bračni parovi obično nemaju toliko para, još kad dođe dijete...
Mada ne kažem da nije dobra ideja
Ohhhh kako divna priča... :)
p.s. Malo sam.., znate već... :yes513:
supercica04 10-04-08, 14:10 Ohhhh kako divna priča... :)
p.s. Malo sam.., znate već... :yes513:
Znamo!!!:tongue2:;)
a tu si lijo?;)
Bat, ne zna da sam ovde hihihihi
kako me nasmijaste fino! I sta ispade na kraju, bolje je praviti kucu, tj. UZETI KREDIT za istu. Samo ne shvatih zasto je dobro uzeti kredit za kucu, ali ne i za stan.
I jos ne shvatam zasto je tema LJUBAV i novac, kad je ovdje ljubav samo 2,3 puta pomenuta. :D
Kazu analiticari da dolazi bolje vrijeme, tj. da padaju cijene, odnosno, blize se realnoj cijeni (akcenat na blize, jos su daaaaaaaleko, daleko...). Npr. kvadrat stama u Budvi se moze naci za 200 EUR (ccc), a u januaru ga je nemoguce bilo naci za te pare. Pad i u PG.
Pa evo, Explozion, ja ih uporno vraćam na početak priče, dvoje se zaljube itd.. al gotovo je sad odoše oni u kredite i zarade, vidiš da prodaše sve:)
Ada, muskarcu. Ajde stavi zabranu pisanja muskarcima, oni uvijek sve pokvare.;)
Ma bih, nego mi trebaju, zbog ovih kredita, moš nekad i nešto pametno čuti od njih, ruku na srce. Vidiš da su se i kuće sjetili, a zaboravih da im stavim gradnju kuće u anketu:tongue:
Ma salim se, cekam samo odgovor od njih. Malo su poceli da se slazu pa izgubili glavnu nit price. ;)
flowerchic 10-04-08, 17:10 kuca je neshto oko chega se trudish...upravo u toj "rupi bez dna" ti nikada ne moze biti dosadno....uvijek cesh imati shta da radish i nechim da se bavish....pa kad ljeti izadjesh u bashticu a trava sva zelena i hladi ti noge dok pijuckash neko sveje pice....uh....ne bih ja to ni za 6 stanova mijenjao.....
vi ne gledate merak ovdje nego isplativost.....tj kako da uzmete neshto pa da zaradite na tome.....samo neka ste mi zdravo :)
Skroz se slazem:).
kako me nasmijaste fino! I sta ispade na kraju, bolje je praviti kucu, tj. UZETI KREDIT za istu. Samo ne shvatih zasto je dobro uzeti kredit za kucu, ali ne i za stan.
I jos ne shvatam zasto je tema LJUBAV i novac, kad je ovdje ljubav samo 2,3 puta pomenuta. :D
Kazu analiticari da dolazi bolje vrijeme, tj. da padaju cijene, odnosno, blize se realnoj cijeni (akcenat na blize, jos su daaaaaaaleko, daleko...). Npr. kvadrat stama u Budvi se moze naci za 200 EUR (ccc), a u januaru ga je nemoguce bilo naci za te pare. Pad i u PG.
zashto....pa recimo ovako...danas kad gradish zgradu,kvadrat te u izgradnji koshta oko 400e....gledano na to....ajde da dignemo na 500evra za izgradnju kuce....znachi 50 000 evra bi te koshtala kuca od nekih 100 kvadrata,mozda neshto manje... tu dodash josh 50 000 za plac od 500 kvadrata(iako sam skuplje stavio,nema veze) znachi 100000 evra za plac i kucu....dodaj josh nekih 20000 hiljada za ostale stvari koje trebaju da se plate i eto te sredjena potpuno....
sa druge strane - kvadrat danas u pg ne koshta ispod 1300e i to na periferiji..... pretocheno u kvadrate,stan od nekih 75 kvdrata te ispada nepunih 100000 hiljada.... dok stan preko morache i blize centru se krece od 2200 pa nadalje....to necu ni da rachunam.....plus na sve to....ti nemash nikavu ulogu o izgledu stana...nego - svidja ti se ili ne svidja......
pa vidi shta ti je ljepshe i isplativije....da imash mjesta ispred kuce dje ce djeca da ti se igraju bezbrizno....ili ispred zgrade na ulicu.....dje vazda mosh cinjet shta ti je volja,ili da imash komshiju koji ce svako malo policiju da ti zove....
ne znam....ja bih radije kucu nego stan :)
Dogovoreno! ;)
Bez sale, sta sa kreditima. Prosjecan gradjanin mora podici kredit i za kucu, pa svejedno ga o jadu zabave kamate i otplate do beskonacnosti.
Dogovoreno! ;)
Bez sale, sta sa kreditima. Prosjecan gradjanin mora podici kredit i za kucu, pa svejedno ga o jadu zabave kamate i otplate do beskonacnosti.
bez shale....stan te danas na kredit ispada oko 70%-80% skuplji kad ga uzimash na 25 godina....zato ja kazem da je josh uvijek neisplativo.....
shto se tiche klika i njemu da odgovorim....trenutno je u izgradji toliko stanova da su ljudi lagano pocheli da spushtaju cijene jer nemaju kupaca....druga stvar...dostina ljudi koja je prodala placeve rusima je kupila od 2 do 4 stana koja su namijenili svojoj djeci i sebi i izdaju ih da bi makar vratili jedan dio para dok im se djeca ne usele a drugi te pare ulozili u gradnju zgrada....tako da je sva prilika da ce za 2je godine toliko praznih stanova biti da ce ljudi prosto morati da spushtaju cjjene kako bi prodali to shto su sagradili....
zivi bili pa vidjeli :)
P.S.U novinama je skoro bio naslov....da ne citiram jer sam zaboravio - cijena placeva u velikom porastu,dok cijena stanova polako opada
Dakle, tema je ovakva..jednog lijepog sunčanog dana se zaljubite :), vidite da je to-to, poslije izvjesnog vremena imate potrebu sa tom osobom provoditi više vremena, imate želju započeti zajednički život..
ALI, plate su vam po 300 eura, radite pošteno, niste član DPS-a :biggrin: i nemate svoj stan..
Kako riješiti taj problem? Stan na kredit? Podstanarstvo?
Vi u braku, kako ste riješili ovaj problem? Budite iskreni :)
Stan na kredit definitivno, isto mi je davati mjesechno vlasniku stana od 300-500e ili otplacivati rate za stan sledecih 10 god :D
|
|