View Full Version : Tuga i suze
Da li idu uvijek zajedno?
Na koji nachin pokushavate da se izborite sa tugom? Da li ste osoba koja ne krije svoje suze od drugih, osoba koja ih pak ostavlja za one uzasne trenutke kada ste sami (najcheshce nocu), ili mozda sve duboko krijete u sebi i trpite...?
Izvinjavam se zbog previshe postavljenih pitanja,ali voljela bih da chujem vashe mishljenje jer me oblast psihologija zaista interesuje, voljela bih da znam neshto vishe o razlichitim reakcijama ljudi na odredjene situacije.... :)
Hvala! :)
Po pravilu uvek idu zajedno, na taj način se čovek (žene) i oslobađaju tuge i stresa. I ja znam da zaplačem, kao mlađa mnogo češće, to je ljudski i normalno. Ali, sad kao starija mišljenja sam da ne mora svako da vidi moje suze i trudim se da tako i bude. :)
Još nešto da dodam, ja češće znam da zaplačem od sreće nego li od tuge. :)
Leptiricu bas lijepa tema...;)
S tugom naravno dodju i suze koje su tu da olaksavaju neki nas dusevni bol,njih dvoje i idu zajedno jednako isto kao i suze radosnice sa nekom srecom s tim sto u tuzi neki uspijevaju da ih potisnu i pod najtuznijom nocu...Kazu da su i najvece boli one koje nisu oplakane,jer se gnijezde u nama i muce nas dugo...Treba tuge oplakati,izbaciti iz sebe...Nesrecan je mnogo vise onaj ko ponekad ne pusti suzu jer ona je tu kao lijek za nasu dusu a mi zadrzavajuci je i nastojeci da prkosimo zakonima prirode samo patimo dublje i vishe...
Zor_djevojka 05-04-08, 00:32 Kad sam ja u pitanju jedini i zaista pravi znak da me je neshto 'zhacnulo' je kad zaplachem, ili mi ochi zasuze.. I nimalo mi se ne dopada shto me upravo to oda i stigne nebitno gdje god da se nadjem u tom momentu - na ulici, kaficu, poslu, uz film...najgore je shto uopshte ne bira trenutak, to je jednostavno neka vrsta moje reakcije na bol - unutrashnji, dushevni.. i mogu vam reci da je poprilichno zajebano kad ostali vide da se blago recheno "cijepash" iznutra.
Pokushavam da ih suzbijem koliko god mogu, pa se chude shto nosim naochare za sunce non stop - odlichna kamuflazha koja me nemali broj puta izvukla, moram priznati ;).
Smatram krajnje normalnom potrebu za plakanjem, jecanjem, cmizdrenjem na kraju krajeva...ali ne preda mnom - NIKAKO!...Jer se ja osjecam bespomocno (pa shvatite kao sebichno s' moje strane) shto osobi ne mogu da pomognem mimo eventualnog zagrljaja i poljupca uz koji bi se vjerovatno i ja zaplakala, pa bi zvuchalo uigrano i 'horski'...Ovo se posebno odnosi na mushke suze...koje jednostavno ne volim i ne zhelim da vidim !!! A samo iz razloga jer ne znam kako da reagujem - pomognem...Chisti strah - a ja nijesam kukavica ni moralno, ni fizichki...samo nijesam opremljena za 'borbu'...
Hmmm meni se onda desavaju cudne stvari. Kad sam jako, jako tuzna i namrtvo mi je tesko, mene nesto strasno boli u grlu, ljudi odvaratan osjecaj skroz... i meni put me fiska izm. sisah (ovo se ne salim, ni malo)...
najace zensko oruzje su suze
supercica04 05-04-08, 10:04 najace zensko oruzje su suze
Kad bi se gadjali tramvajima...
Bruce, sta pricas?:boxing542:
:secret: jel razumes sad?;)
kažu najtužnije žene najljepše se smiju..
istina..svu svoju tugu i bol krijem iza osmjeha..a plačem uvijek i samo kad sam sama..samo rijetki znaju za moje suze..
i zato ako sretnete ženu ili ste pored vaše koja vam upućuje najljepsi osmijeh na svijetu , otkrijte koliko rana taj osmijeh krije..biće vam zahvalna..jer htjeli mi to ili ne svakome od nas ipak treba rame za plakanje..i neko da nas sasluša..
zaboravih..:) tuga i suze ne idu uvijek zajedno..plačem i od sreće..a nekad je dovoljna samo jedna lijepa riječ da same krenu..ali to su suze druge vrste koje nisu "nevidljive" za druge..
Ja sam pravi plachko.:tears: :D Kad god sam povrijedjena placem, a mozda sam previse emotivna, pa i cesto povrijedjena, placem uz tuzne filmove, placem od srece, placem kad mi je nesto mnogo smijesno, kad je nesto dirljivo - tugaljivo (npr. kod nekih izliva prave ljubavi)... I tako u nedogled.::wacko:
Ne idu uvijek zajedno, kad mi je jako, jako tesko, gushi me, tesko disem i nekad ne mogu da zaplacem, a znam da bi mi lakse bilo da mogu!
Hmmm...razmisljam...
Ne, tuga i suze ne idu uvijek zajedno! Kad si srecan, presrecan, zar tada ne idu suze radosnice?
Leptiricu, znas da cu opet postovati, samo da nadjem adekvatan odlomak iz adekvatne knjige hihihihi
Koja je svrha roniti suze ako to neko ne vidi?:D:tongue:
Šalim se.
Tuga i suze ne moraju ići zajedno. Ja plačem iz bijesa, nemoći, saosjećanja,..
Kada sam tužna onda sam tiha i nemam suza.
kažu najtužnije žene najljepše se smiju..
Istina...Toliko je i dana kad kazu da si nesto posebno lijepa,sto tebi dodje kao so na ranu,a uspijes da se nasmijes na kraju njih i zahvalis na istim...
To je generalizovanje, izjava muskaraca koji su slabi, i padaju na njih...
sneguljica 06-04-08, 00:00 Da li idu uvijek zajedno?
Na koji nachin pokushavate da se izborite sa tugom? Da li ste osoba koja ne krije svoje suze od drugih, osoba koja ih pak ostavlja za one uzasne trenutke kada ste sami (najcheshce nocu), ili mozda sve duboko krijete u sebi i trpite...?
Izvinjavam se zbog previshe postavljenih pitanja,ali voljela bih da chujem vashe mishljenje jer me oblast psihologija zaista interesuje, voljela bih da znam neshto vishe o razlichitim reakcijama ljudi na odredjene situacije.... :)
Hvala! :)
:wink3:ne, tuga i suze definitivno ne idu uvijek zajedno. Visak izuzetno jakih emocija izaziva suze, tako da mozes da "places" od tuge, srece, zadovoljstva, nezadovoljstva...
Uz one "normalne" suze od tuge, zalosti, srece...meni se dogodilo da mi suze krenu na jednom koncertu, u trenutku kad su umjetnici na sceni toliko snazno pokazali svoje umijece, da sam se kompletna najezila i od tolikog naboja pozitivnih emocija suze su same krenule!
Ne placem uvijek kada sam tuzna i ne volim da placem kad me neko vidi;)
flowerchic 07-04-08, 20:20 [COLOR="Purple"]Da li idu uvijek zajedno?
COLOR]
Recimo da sam nekad bila teza na suzama,ali eto sticajem nekih oklnosti postala sam dosta osjetljivija...
Da li suze i tuga idu zajedno?Pa,kako kad...
Suze ponekad prestanu,ostaje tuga...Mislim da ta tuga najteze pada...
Ne volim da me iko vidi kada placem,ali desavalo se da cuvam suze za kasnije i onda mi odjednom dodju i ne pitaju me nista:)...
Ja nijedan osjecaj ne umijem sakriti,bar mi tako kazu,tako kad sam tuzna to se vidi,kako kazu oci ne umiju lagati:).
poslednje sedmice sam sva placljiva,nadam se da ce prestati tuga i suze-neradosnice
Imam jednu drugaricu koja cesto zna reci...blago tebi..ti bar mozes da se isplaces...ja ne mogu ni da placem kad mi je tesko...Ta pojava mi nikad nije bila sasvim jasna...Kakav je to blok?...Bas sam razmisljala dosta o tome...
Ja sam pravi plachko.:tears: :D Kad god sam povrijedjena placem, a mozda sam previse emotivna, pa i cesto povrijedjena, placem uz tuzne filmove, placem od srece, placem kad mi je nesto mnogo smijesno, kad je nesto dirljivo - tugaljivo (npr. kod nekih izliva prave ljubavi)... I tako u nedogled.::wacko:
Ne idu uvijek zajedno, kad mi je jako, jako tesko, gushi me, tesko disem i nekad ne mogu da zaplacem, a znam da bi mi lakse bilo da mogu!
Potpisujem :)
Angelina75 29-05-08, 02:10 Ja sam pravi plachko.:tears: :D Kad god sam povrijedjena placem, a mozda sam previse emotivna, pa i cesto povrijedjena, placem uz tuzne filmove, placem od srece, placem kad mi je nesto mnogo smijesno, kad je nesto dirljivo - tugaljivo (npr. kod nekih izliva prave ljubavi)... I tako u nedogled.::wacko:
draga...ovako isto i moja mama ......laka je na suzama....malo joj fali pa da roni suze:redface::redface:
a ovako ja.....mada na kraju opet zaplacem
prepostavljam da si plakala i dok si pisala ovaj post... :D
e jadna ta tvoja tastatura, moras je mijenjat jednom nedjeljno minimum, kolko se sva smokri... :D
ponekad mi je lakse da se isplacem nego da potiskujem u sebi da sam povredjena
Ne volim suze, i ne volim plakati pred drugima. Uglavnom me nešto mora dosta ganuti da bi plakala. Ponekad se znam rasplakati ako se prisjetim nekih događaja u prošlosti, nekih bolnih situacija i osoba koje više nisu dio mog života...ali ponekad se i dobro isplakati i izbaciti sve iz sebe.
Angelina75 26-08-08, 00:23 uvek se isplacem kad me pogodi bilo kakva nepravda...jos ako znam da sam u pravu a taj neko me ubedjuje u suprotno....suze se same slivaju niz lice...:(
Zenskoj suzi ne treba vjerovati :D
Kad muskarac pusti suzu onda se zna da mu je tesko :)
I ja puno plačem, počela sam samoj sebi ić` na živce što me sve dotiče.
ljudi, ja ne plachem ni na sahranama, pa me posle blam....kada mi je drug iz razreda poginuo, svi plachu a ja sve gledam, a suze ni u pismu...
Nemojmo generalizovati, znam i muškaraca koji lako zaplaču i time postignu cilj, bljak.
Nemojmo generalizovati, znam i muškaraca koji lako zaplaču i time postignu cilj, bljak.
to nisu muskarci to su pikice :D :D :D
ovo jos nisam cula, ali verovacu ti na rec da postoje...
Ili popularno plačipičke. KAžem bljak, a šta ćeš i takvi žive i žene se i đecu čine.
to nisu muskarci to su pikice :D :D :D
Pravi izraz, na pravom mestu.....ali nekada i kamen ume da zaplače. to nije sramota, nisi manje muško zbog toga.
Senza_Guerra 26-08-08, 00:36 Pravi izraz, na pravom mestu.....ali nekada i kamen ume da zsplače. to nije stramota.
Aooo a pazi metafore, a ne no..
Aooo a pazi metafore, a ne no..
a šta je to metafora.... prosvetli me! :D
Ja ne znam dal vi znate al kamen je isto bice...ne gazite kamenjeeee!!! :D :D :D :D
Ja ne znam dal vi znate al kamen je isto bice...ne gazite kamenjeeee!!! :D :D :D :D
Kamenko budi dobar, zgazićemo te. :)
Angelina75 26-08-08, 00:40 pa ovo je tema tuga i suze....a zasto se vi smejete????:D:D
pa ovo je tema tuga i suze....a zasto se vi smejete????:D:D
Jer suze radosnice, reše sve probleme!!! :)
Senza_Guerra 26-08-08, 01:07 a šta je to metafora.... prosvetli me! :D
A ne znam ni ja, furam se nesto.. :D
Ja ne znam dal vi znate al kamen je isto bice...ne gazite kamenjeeee!!! :D : D : D : D
Nikad nisam volio kamene ratnike, a bogme ni Sekaca :D :D
Nikad nisam volio kamene ratnike, a bogme ni Sekaca :D :D
a rokstedi i bibopa? :)
Senza_Guerra 26-08-08, 01:12 Njih jesam, a iskreno da ti kazem, no se sve bojim da mi suza ne krene, bogme sam volio i Kranga pa ha..
eh krang...ekstra telo, ekstra fejs..
uh, ja sam vrlo tvrd na suzu sad. Dok sam bio mali bio sam jedan od placljivijih djecacica koje znam, ali se vremenom sve okrenulo naopacke. Sad sam kao od kamena, to je smijesno. Jedino sto me na suzu moze potjerati je neka velika zalost, nesreca. Eto, poslednji put sam davno zaplakao, na sahrani Zorana Djindjica...
Ja sam laka na suze..bas sam laka i brzo zaplacem..mnogo me potrese i tudja sudbina..a sto se tice poznatih licnosti jedino sam stvarno od srca zaplakala kada je poginula Lady Diana...i kada sam gledala onaj njen poslednji intervju.
Rasplacu me scene iz filmova..rasplacu me tudje radosti i ushicenja..placem od srece kao i oni jer jednostavno,kao da se unesem u tu njihovu emociju..kao da je licno prozivljavam..ali to se u glavnom sve dogadja kad sam sama..pred drugima jako tesko..suzdrzavam se..
Plakanje je zdravo.:wink3:
Vrlo lako se zaplačem jer saosjećam mnogo. Film me najlakše zaplače. Na "Fanaa" filmu sam čak tri puta plakala i to svaki put na iste scene. Jedna od njih je bila od sreće.
Kada me uvrijedi neko tada mogu plakati danima, jer sam naivna ovca i dozvoljavam da mi se svako približi toliko da može u svakom momentu da udari na ranu. Ali najveći problem u svemu je što sam "sve karte na sto" pa i ja nenamjerno mogu uvrijediti nekoga, a kada se to desi u stanju sam da cijeli svijet prevrnem samo da ta osoba tu uvredu preusmjeri, zbog mog glavnog problema "što na um to na drum". Mada u poslednje vrijeme se kontrolišem maksimalno, premda...
Angelina75 31-08-08, 21:19 :tears:
a sto sad places??:(...nemoj da places:toobad:
Nisam spominjala da je moj cale pre par godina gledao Esmeraldu, naravno u pocetku jer mu se dopala glumica, a posle se navukao na seriju i udubio u radnju da je redovno pustao koju suzu, onako krisom...mada ga je mama svaki put upecala i bubrege mu pomerala za to :D
Poslednja epizoda je bila najkriticnija, kada je trazio lavor da je isplache posteno :D
Nekada sam bas dosta plakala...ali sad se kontrolisemi ne dozvoljavam bas svima da vide sta osjecam...placem rijetko,ali sama...
|
|