View Full Version : Molitva turistickog radnika

liv_tyler
03-04-08, 20:41
MOLITVA TURISTICKOG RADNIKA

GOSPODE,

Ja sam turisticki radnik,

Diplomirani sam ekonomista i pravnik, strucnjak za marketing i kompjutere, za sve vrste saobracaja, istoriju i geografiju. Govorim sve svetske jezike, ukljucujuci i svahili. Znam i da citam misli! Kako bih drugacije uspeo da shvatim da kad gost bukira let za petak

u stvari misli na subotu?

Od mene ocekuju da u spicu sezone iz cuga rezervisem na jednu noc sedam spojenih apartmana sa pogledom na more, sa po dva "King size" kreveta i mini-barom u kupatilo sa desne strane djakuzija, a sve to u hotelu sa 5 zvezdice i po mogucstvu gratis posto je rec o VIP osobama. I dok se bavim ovom sitnicom, treba hitno da proverim sve letove svih avio-kompanija

i da nadjem najpovoljnije cene, a sve to za septembar naredne godine.

Istovremeno, odgovaram na telefonske pozive, na dve linije; menjam novac, ispisujem karte i dajem informacije gde se uvece moze izaci

i fenomenalno provesti u nasem gradu,

pod uslovom da se ne potrosi vise od 5 €.

Na mene se svi, ubedjeni kako su u pravu, istresaju za sva kasnjenja avio-kompanija, za izgubljeni prtljag, za guzvu u saobracaju, za nedovoljno naduvanu rezervnu gumu na automobilu Renta-a-car-a. Ja sam kriv i za lose vreme i za tastino nezadovoljstvo-njena pudlica sa pedigreom

nesrecno je zaljubljena u lokalnog dzukca.

I pored svega ja cu nastaviti da se i dalje ljubazno smeskam, da saosecam sa svim problemima gosta! Pevacu i igracu i kad mi se ne peva i ne igra posto, o Gospode, Ti sa punim pravom

i to od mene ocekujes, jer JA SAM TURISTICKI RADNIK!