nestasni_cipiripi
31-03-08, 12:58
Jeste li odili i kako vam je bilo?Preporuka neka...
|
View Full Version : Hellas (Grcka) nestasni_cipiripi 31-03-08, 12:58 Jeste li odili i kako vam je bilo?Preporuka neka... Nabuko 31-03-08, 16:37 Solidno nista vise od toga. Ja ne volim masovna mjesta pa preporucujem da odes nedje dje malo nasih ide. Slowpoke Rodriguez 31-03-08, 16:57 Solun - zaobidji. Obala izmedju Soluna i Atine - zaobidji Atina - nista posebno. Ako se izuzme Akropolj i Plaka - trt milojka. Peloponez - lijepo za obilazak, ne za ljetovanje. Ostrva: Krf (mnogo lijepo; odlican water park, odlicne plaze - koje su prilicno daleko od grada, a na jugu ostrva je i Kavos, u kojem se svake noci do besvijesti opijaju hiljade mladih Britanaca; rentakar nije skup - do 40 Eu dnevno) Dosta fale i Zakintos (ima najspektakularniju plazu Mediterana) od ostatka Jonskih ostrva. Ostala ostrva su prilicno skupa (masu Engleza). Na Rodos su mi isli neki drugari i kazu da je isto dosta lijepo explosion 31-03-08, 18:38 Ja, nazalost, nisam mrdala nigdje, ali planiram, pa me ova tema bas zanima. Ako ste isli govorite i kad je to bilo, i cijene aranzmana. Moja sestra je isla na Rodos i kaze da je fenomenalno, a da nije skupo. Devet dana, polupansion, je kostao oko 1000 eur (ali drzavljane Srbije, sa odlaskom iz Beg). boris 31-03-08, 18:56 Solun - zaobidji. Obala izmedju Soluna i Atine - zaobidji Atina - nista posebno. Ako se izuzme Akropolj i Plaka - trt milojka. Peloponez - lijepo za obilazak, ne za ljetovanje. Ostrva: Krf (mnogo lijepo; odlican water park, odlicne plaze - koje su prilicno daleko od grada, a na jugu ostrva je i Kavos, u kojem se svake noci do besvijesti opijaju hiljade mladih Britanaca; rentakar nije skup - do 40 Eu dnevno) Dosta fale i Zakintos (ima najspektakularniju plazu Mediterana) od ostatka Jonskih ostrva. Ostala ostrva su prilicno skupa (masu Engleza). Na Rodos su mi isli neki drugari i kazu da je isto dosta lijepo U potpunosti se slazem sa tobom u vezi Grcke. Smorio sam se za NG u Atini. Odlazak na Mikenu izbjegavajte iz prakticnih razloga. Od Atine se putuje nekih 4 sata, a kada stignete tamo, osim gomile kamenja nema se sto vidjeti. Ko praktikuje vjerski turizam, obavezno da posjeti Meteore i Svetu Goru(zenama je zabranjen dolazak na Svetu Goru). Slowpoke Rodriguez 01-04-08, 00:36 Odlazak na Mikenu izbjegavajte iz prakticnih razloga. Od Atine se putuje nekih 4 sata, a kada stignete tamo, osim gomile kamenja nema se sto vidjeti. :) Ko praktikuje vjerski turizam, obavezno da posjeti Meteore Nevezano za vjerski turizam - ono je spektakularno. A zanimljivo je da je gradnja manastira zapoceta za vrijeme vladavine jednog Nemanjica :) @Explosion, problem s Grckom je da ili moras ici preko Albanije (put od Fiera do Djirokastrra je jos uvijek dosta los, pa ti do najblizeg ostrva Krf treba cak i do 15 sati) ili preko BG avionom (ni u ludosti ne pokusavaj busom preko Nisa, Skopja, Soluna - sem ako nisi kolima, pa pravis neke pauze od dan/dva), sto momentalno uvecava trosak. U svakom slucaju, ostrva su im uglavnom odlicna, puna tradicionalnih sela i taverni (cak su i mene nacerali da igram sirtaki :)), uglavnom odlicnih plaza i sl. Kontinentalni dio izbjegavaj Slowpoke Rodriguez 01-04-08, 00:39 Moja sestra je isla na Rodos i kaze da je fenomenalno, a da nije skupo. Devet dana, polupansion, je kostao oko 1000 eur (ali drzavljane Srbije, sa odlaskom iz Beg). Sve zavisi od datuma boravka, cijene se prilicno razlikuju od juna do septembra. Dalje, preko agencija je uvijek skuplje, a bukirati sve preko neta i tako organizovati put - je uvijek jeftinije i malo blize avanturi :) Slowpoke Rodriguez 01-04-08, 11:26 evo nekoliko slicica sa kKrfa ;) Slowpoke Rodriguez 01-04-08, 11:29 Ova cudna slika je uradjena iz potpalublja broda cije je dno stakleno explosion 01-04-08, 12:14 Ja se odusevljavam bojom vode! :) nestasni_cipiripi 24-04-08, 17:34 Zakintos od 28.maja do 15.juna uplacen! Slowpoke Rodriguez 16-05-08, 21:43 ne propusti onu plazu izmedju ogromnih stijena - znace o cemu se radi :) pehar 17-05-08, 21:30 Godinama sam letovala u GRCKOJ, Asprovalta, Tasos, Stavros, Hersonis, videla Atinu bila i do Krita. Plaze su prelepe duge i ciste nema trave,dok Olimpik bic,Paralija ima trave,sipa,bljak |