View Full Version : F 1 - Sezona 2007

Pages : 1 [2]

analiza
22-10-07, 11:47
Svaki komentar je suvisan :D

I ja se slažem.

Perfektna trka - svaki komentar je suvišan!! Kimi je novi kralj F1!! :king6525:

Ali ujedno mi je veoma žao što nema više ljudi na forumu da komentariše posljednju trku u sezoni. To je stvarno - ŽALOSNO!! :tears:

anon1
22-10-07, 12:48
Evo malo prije cuh na radio da su tri vozaca imala neregularno gorivo, pa su u ferrari-ju strijepili za titulu, jer da su ta trojica bila diskvalifikovana zna se ko bi do nje stigao, ali srecom nije doslo do toga :)

mozak
23-10-07, 13:26
Milo mi je zbog Raikonena...i prije je zaslužio titulu ali zbog već poznatih problema sa bolidom nije mu pošlo za rukom...RAIKONEN:character38542:

analiza
24-10-07, 12:26
Milo mi je zbog Raikonena...i prije je zaslužio titulu ali zbog već poznatih problema sa bolidom nije mu pošlo za rukom...RAIKONEN:character38542:

Mogu ti reć da tip: :character38542: liči na njega, mada sam ga ja zamišljao ovako: :king6525: .

maharaja
07-11-07, 22:29
Vilijams potvrdio: Nakadžima i Rozberg u 2008

Vilijamsov test vozač Kazuki Nakadžima će biti u trkačkoj postavi tima za sledeću sezonu pored Nika Rozberga, saopšteno je u sredu. Nakadžima je svoj debi u Formuli 1 zabeležio prošlog meseca na VN Brazila, dok je Rozberg u Vilijamsu već dve sezone.

'Oduševljen sam što mogu da potvrdim da će Niko voziti za Vilijams treću godinu uzastopno, posle demonstracije svog velikog talenta u 2007.'- rekao je Frenk Vilijams, direktor tima Vilijams.

'Nikov partner će biti Nakadžima, koji je imresionirao sve u timu tokom prošle godine. Ima brzinu i odgovarajuće ponašanje da se razvije u odličnog vozača Formule 1 i tokom sledeće sezone, obezbedićemo mu svu potrebnu podršku da razvije svoj potencijal.'

Tokom prošle sezone, Nakadžima je odvezao 7000 km testirajući za Vilijams i takođe je vozio nekoliko puta petkom na nezvaničnim treninzima. Ovaj 22 godisnjak, koji je takođe uspešno vozio i u GP2 seriji, je zamenio penzionisanog Vurca na VN Brazila, gde je završio kao deseti.

'Ovo je kruna prelepe godine za mene. Bilo je neverovatno izvesti bolid na pistu u Australiji u martu, a sada biti potvrđen kao trkački vozač za sledeću sezonu za Vilijams je, za mene, ostvarenje sna.'- rekao je Kazuki Nakadžima.

'Veoma sam zahvalan Tojoti za podršku koju su mi pružili tokom Tojotinog vozačkog programa i Vilijamsu na poverenju celog tima. Puno je posla kojeg treba obaviti pre nego što sezona počne, ali sam odlučan da uradim šta god je potrebno i da pokažem Vilijamsu i Tojoti da su dobro investirali.'

Potvrda da će Rozberg ostati u Vilijamsu treću godinu zaredom je raspršila priče o tome da je on mogući novi partner Luisu Hamiltonu u Meklarenu. Od debija u 2006, mladi Nemac je osvojio 24 poena od kojih 20 u ovoj sezoni.

Izvor: F1 Serbia (http://www.f1-serbia.net/)

Čandhok će testirati za Red Bul

Indijski GP2 vozač Karun Čandhok će testirati za Red Bul u Barseloni kasnije ovog meseca. Čandhok, 23, iz Madraša, će zameniti regularnog testera Sebastijana Buemija koji se takmiči u Makau Seriji 3.

'Ovo je stvarno ostvarenje mog dugogodišnjeg sna'- rekao je Čandhok.'Još od moje četvrte sanjao sam da vozim bolid Formule 1 i ovaj dan nije samo moj dan, već i cele moje porodice i svih koji su me bodrili tokom svih ovih godina. Želim iskreno da se zahvalim svima u Red Bulu na šansi koju su mi ukazali, zaista se radujem testiranju.'

'Karun je bio podržavan od strane Red Bula poslednjih par godina, i njegov napredak u GP2 seriji je ove godine dostigao svoj vrhunac, kulminirajući na stazi Spa pobedom'- rekao je šef tima Kristijan Horner.'Barselona predstavlja dobru priliku da Karuna ubacimo u jedan od bolida i pružimo mu priliku za njegovu prvu vožnju u F1 bolidu.'

Čandhok je osigurao svoje mesto u GP2 seriji u 2007 sezoni, osvojivši Azijsku Formulu Reno V6 pobedivši u sedam trka i osvojivši devet pol pozicija.

Izvor: F1 Serbia (http://www.f1-serbia.net/)

maharaja
12-11-07, 09:16
Baton odlazi iz Honde u slučaju nove loše sezone

Dženson Baton kaže da će napustiti Hondu na kraju 2008. u slučaju još jedne nekonkurentne sezone.

"Auto je ove sezone bio katastrofalan i ne želim više da se trkam na taj način."

"Voleo bih da osvojim titulu sa Hondom ali da bi se to desilo morao bih da počnem sa pobeđivanjem. Ako se to ne desi, onda ću biti nemilosrdan."

"Ukoliko stvari ne budu funkcionisale, baš to ću da uradim. Ne kažem da očekujem osvajanje titule, ali očekujem dramatičan napredak."

Batonu je ove godine primat u Britaniji preuzeo Luis Hamilton, ali Baton kaže da nije ljubomoran na Meklarenovog vozača.

"Ako ja ne pobeđujem, ne zanima me ko pobeđuje. Nema razlike za mene ukoliko ja nisam u konkurentnom automobilu."

Izvor: F1 Serbia (http://www.f1-serbia.net)

Gaskojn preti odlaskom ukoliko Ralf Šumaher dođe

Majk Gaskojn je zapretio Fors Indiji da će napustiti tim ukoliko Ralf Šumaher bude vozio u ovoj ekipi sledeće godine.

Gaskojn, koji se obavezao na dalji rad u ovoj ekipi i nakon promene vlasnika, vidi Šumahera kao glavnog podstrekivača njegovog izbacivanja iz Tojote početkom 2006. i ne želi da ponovo, po treći pu, nakon Džordana i Tojote sarađuje sa Šumaherom.

Šumaher je inače blizak prijatelj Indijca Vidžeja Malie, novog vlasnika tima, sa kojim je zasnovao prijateljstvo tokom Indijčevog sponzorisanja Ralfovog bivšeg tima Tojote preko svog brenda Kingfišer. 

Baton: Hamilton je možda prokockao svoju priliku

Đženson Baton izjavio je kako smatra da je Levis Hamilton možda prokockao svoju najbolju priliku za osvajanje titule prvaka.

"On je odličan vozač, ali u Formuli 1 postoje brojni sjajni vozači koji nisu imali njegov paket," rekao je Baton u razgovoru s novinama Mail on Sunday. "Ono što bi mene zabrinjavalo je propuštena prilika. U ovom sportu, ne možete reći: 'Ah, dobro, propustio sam titulu za jedan bod, stoga ću iduće godine biti bolji.' Stvari jednostavno ne funkcionišu tako."

"Trebao bi biti bolestan kao pas jer se još jedna prilika poput ove možda nikada neće pojaviti," dodao je Hondin vozač.

maharaja
22-11-07, 19:23
Malo opcija za Meklaren

Malo ko je očekivao da će Meklaren imati poteškoća da pronađe drugog vozača i kolegu za Luisa Hamiltona. Do nedavno su u igri bili i Niko Rozberg i Adrian Zutil, međutim oni se više ne smatraju kandidatima.

Za nemačke medije Zutilov menadžer Manfred Cimerman je ponovo izjavio da je Zutil vezan ugovorom za Fors Indija, i da će tako ostati. Na drugoj strani, Rozberg je za britanski Daily Telegraph demantovao špekulacije da za 22 miliona funti prelazi u Meklaren.

"Ostajem ovde, imam samo 22 godine i neću žuriti. Mogu da ubrzam svoju karijeru, ali želim prvo da budem na podijumima sledeće sezone." izjavio je Rozberg.

Kao mogući kandidati ostaju Finac Heiki Kovalainen i Pedro de la Rosa. Kovalainen je imao solidnu debitantsku sezonu u Renou, dok je Pedro de la Rosa bio test vozač Meklarena i više puta je izrazio svoju spremnost da preuzme mesto Alonsa.

Ferari 2008 debituje u januaru

Luka Baldiseri je otkrio da će Ferarijev bolid za 2008. godinu prvi put biti na stazi u Jerezu 14. januara. Ovaj auto će biti evolucija ovogodišnjeg F2007 modela.

"Za prvi test ćemo spremiti dva bolida." Izjavio je italijan za novine La Stampa.

On je takođe rekao da Kimi Raikonen neće imati status prvog vozača i prednost u odnosu na kolegu Felipea Masu.

"Staza će odrediti hijerarhiju vozača. Isto kao što je bilo u vreme Šumahera. Baričelo je naprimer 2003. godinu završio vrlo dobro, ali je na početku 2004. godinu, iako sa istim šansama, Šumaher pobedio na prvih pet trka"

Baldiseri je takođe otkrio da iako je Stefano Domenikali postao novi šef ekipe, Žan Tod će se nalaziti na trkama naredne sezone.

Ekelston pozvao na ulaganja

Juče je prvi čovek formule 1 Berni Ekelston ponovo pozvao na ulaganje u Silverston i ponovio opasnost da ta staza jednom nestane iz kalendara. Ekelston je pozvao vladu Velike Britanije da izdvoji sredstva za ovu istorijsku stazu.

Ekelston je rekao: "Britanija bi trebalo da bude srce formule jedan, a naša staza je na dnu liste. Sa samo malim procentom koji vlada troši na olimpijadu, mogli bi da pomognu Silverston."

Za sada je Silverston siguran u kalendaru za 2008. godinu i voziće se 6. jula. sa početkom u 14 časova.

Šumi ponovo testira

Najuspešniji vozač formule 1 svih vremena, Mihael Šumaher vratiće se u bolid početkom sledećeg meseca, kako bi testirao Ferari u Jerezu.

Na prošlom testiranju u Kataloniji, Šumaher je impresionirao sve svojom brzinom, a na ovim testovima pomaže Ferariju da se priviknu na vožnju bez pomagala poput kontrole proklizavanja.

"Posle toliko godina zajedno, navikli smo se na ovakve situacije. On će voziti u Jerezu četvrtog decembra." Izjavio je Luka Baldiseri za italijansku La Stampa. Baldiseri je u Ferariju zadužen za aktivnosti na stazi.

"Zamolili smo ga da ponovo stavi kacigu jer je F1 otišla korak nazad sa elektronskim pomagalima. Vozači danas koriste gas kao dugme, pritisnu ga i puste softver da odradi ostalo. Sad će morati da nauče drugačiji način."

Ništa novo kod Alonsa

Fernando Alonso još uvek nije odlučio u kojem timu će nastaviti svoju karijeru.

Njegov menadžer Luis Garcia Abad za BBC je izjavio: "On će odlučiti kada bude znao najbolju opciju za budućnost. Fernando je na odmoru i nemamo ništa novo da kažemo u ovom trenutku."

Pod ovom "najboljom opcijom za budućnost" se možda čeka rešenje nove afere vezane za Reno.

U svakom slučaju, šef Renoa Flavio Briatore za špansku Marku je izjavio da ne zna ništa novo o dolasku Alonsa, te da nema pomaka.

Drugi mediji pak sugerišu da će Alonso svoju karijeru nastaviti ili u Tojoti ili u Red Bulu, sa kojima je nedavno imao sastanak 

inzaghi9
30-11-07, 02:42
S obzirom da je kraj sezone mogli bi smo otključati temu vezanu za sezonu 2008 u kojoj ćemo nastaviti diskusije kao i do sad u ovoj temi

LOCK