View Full Version : Imaginarna ljubav...
Da li Vam se ikada desilo da se zaljubite u lika iz neke knjige,filma,crtaca,stripa...? :hypocrite1:
Ili mozda bolje pitanje-Da li ste ikada idealizovali nekog lika,i pomislili u sebi "E nema bolje osobe od nje/njega"? :) Koliko dugo Vas je to drzalo,ili Vas josh uvijek drzi...? :D
Ne desava se to meni..
Ja bas znam i da je djubre i idiot i sve najgore,ali sto ces..prihvati ga covjek takvog kakav je..
i neka sto ga prihvati,nego ga i voli..
Evo da i se i ja raspishem... Prije godinu dana sam se bila zaljubila u Yugija,mozda ga znate (lik iz onog crtaca sa kartama,chudovishtima). Ali ne u malog,nego u onog velikog faraona. Uh ujedno i pametan i prefinjen,i sharmantan i dobar...Uh uh uh! (nemojte mislit' da sam odlijepila!) Mozda je prije toga bilo joshe nekih,ali Yugi je definitivno moja ljubav na prvi pogled!:D Hahahahaha!
A shto se tiche knjiga,nisam se do sada bavila nekom ozbiljnijom literaturom tako da nisam imala prilike da mi se tako neko ozbiljnije svidi! :D Samo znam da je moja tetka bila zaljubljena u Aljoshu (Iz romana "Braca Karamazovi"),tako da sam sigurna da cu ga prochitati u skorije vrijeme...:)
Za stripove,filmove,serije,i ostale.....-Pa deshavalo se da mi se neko svidi ali je to sve bilo kratkog daha...:D
Eto tako...Dopisacu ja ako se josh chega sjetim,ne moze mi sve odjednom doci! :D
girl from venera 28-03-08, 11:16 Meni se to, gluho bilo, često događa, takva mi priroda zaljubljiva :) bila sam do neki dan zaljubljena u Darcya (roman Jane Austen: Ponos i Predrasude)...i još kad sam pogledala ekranizaciju, mislila sam da se nikad neću odljubiti...:D
nestasni_cipiripi 28-03-08, 11:50 Ja sam ludo zaljubljen u Electru.cak sam i 2 bodeza njena tetovirao.
flowerchic 28-03-08, 11:53 Onjegin mi je nekako sav zanimljiv...U nekog kao on bih se lako zaljubila:).
girl from venera 28-03-08, 12:02 Uh sad se sjetih.....njegovo Visočanstvo Vronski :) mrak
Ako ste citali Balasevicev roman "Tri posleratna druga"... E u Emiliju Kovacev... Ljubav na prvo citanje... :D
(jos traje, samo cutite)
nestasni_cipiripi 28-03-08, 14:26 E da zaboravih,najeroticniji junak crtanog filma-bety boop.ona mi je preslatka
Najveca propaganda zenskog promiskuiteta koja se prikazuje djeci... :D
Zor_djevojka 28-03-08, 16:25 DAMPYR..Junak iz stripova ;)...http://img211.imageshack.us/img211/5107/dampyrcolje6.jpg (http://imageshack.us)
Nekad je to bio i Dilan iz 'Beverly Hills-a' hehehehe...kad se sjetim...
Ma, editovacu ja ovo, znam...
Prije godinu dana sam se do ušiju zaljubila u Eliota iz crtanog 'Mjau mačkice'. Koji frik :D
Fala Bogu, to je bilo kratkog daha...
Inače, moja drugarica je bila zaljubljena u Sunđer Boba. I još uvijek je :D
Inače, moja drugarica je bila zaljbuljena u Sunđer Boba. I još uvijek je :D
WTF?! :unsure:
:D
Koji dio ti nije jasan?! :D
Ili ne znaš ko je Sunđer Bob? :D
nestasni_cipiripi 28-03-08, 18:25 A jessica rabbit?
Ne znam da li je adekvatan odgovor na postavljeno pitanje, ali mogu reci da sam skoro procitala knjigu Mire Stupice "Saka soli" i veoma me fascinirao Bojan Stupica. Sad, on nije imaginaran lik, al ni ja se nijesam zaljubila, samo sam zamislila kako bi bilo divno poznavati nekog takvog.
@leptiricu-jel mogla naci drugog nekog tvoja tetka a ne Aljosu Karamazova??? :D
ja vala nisam jos toliko pomatufila da se zaljubljujem u crtane likove,glumce,pjevace itd...znam da idealizujem nekog malo realnijeg stvora al se trudim ne raditi vise to,zato sto su ljudi ljudi i ne treba im prepisivati andjeoske osobine,jer ako to uradimo-malko cemo se razocarati :D
svako ko je zaljubljen doživljava imaginarnu ljubav.. jer, kada smo zaljubljeni, onda oni koje volimo rastu u našim očima i mi u stvari ne vidimo osobu onakvom kakva ona u stvari jeste..
i, amelie, ja imam andjela :) i neka se i malko razočaram ali bar mi je sad lijepo..pa šta bude neka bude..
Prestanite da spamujete i napisite u kog imaginarnog lika ste se zaljubile, e ce svijet pomisliti da smo mi ostali ludi... :D
E, da...sjetih se...'ljubavi mog života' su dugo vremena bili Superman & Batman :D
E kad su u pitanju i serijali,bila je davno jedna meksicka serija "Lus Marija" koju je tad ja mislim gledala svaka druga kuca i tu ima cuveni Gustavo zbog koga sam televizor ljubila kad god se pojavi...:throb: :D A kolika je ta moja ljubav bila moze da se zamisli kad me majka Male Mu i dan danas zove Gustavo...:D A u filmove ili serije(meksicke vise ne gledam) ima i toga da u nekom glumcu nadjemo slicnost sa nekim ko je aktuelan u nasem zivotu...
Imaginarne ljubavi...Pa sve su one takve,u pocetku uvjek osobe do sebe idealizujemo a cesto taj idealizam potraje godinama...Ja imam obicaj kad me pitaju sta se desilo sa onim s kim sam se razisla da kazem "Sve je bilo OK a onda smo se upoznali"...Mada taj oblik zaljubljenosti kad prodje i dodje suocavanje sa time da ta osoba nije savrsena,da i ona ima svoje mane ukoliko se da prihvatiti kao takva onda je to vec prelazak u ljubav,u nesto mnogo vise,a ne manje...
Moja "imaginarna":whistling2: ljubav ...James Hetfield...:throb:.. i dan danas...always&forever :p...dusu sam isplakala kad se ozenio :))
posle koncerta Metallice u Beogradu nijesam se dala dobre dvije godine snosit` s pricom o njemu i koncertu i grupi i bla bla bla ...znala sam za nekog momka,ako je simpatican pa drugarice nagovaraju da izadjem na kafu s njim, ja da odgovorim:"Je li Hetfiled??!!Nije!!Ne moze!!!" ahahahahhaha sala mala :whistling2:
flowerchic 06-04-08, 22:20 Tom Cavanagh od serije Ed...Tako,moj savrsen co'ek:)...
ne idealizujem,jer i ja nisam idealna...
|
|