View Full Version : Roditelji
Evo imam karte 3 osobe koje su rano ostale bez jednog roditelja. Zanima me da li mozete da ocijenite o kom se roditelju radi?
http://img149.imageshack.us/my.php?image=pkwo5.gif
http://img149.imageshack.us/my.php?image=maay4.gif
http://img168.imageshack.us/my.php?image=irax1.gif
andjela pizelli 25-03-08, 11:34 http://img149.imageshack.us/img149/6672/pkwo5.gif
uzas ovdje je skolski primjer gubitka roditelja
saturn na vrhu IV koji uzima,doshao iz VIII kuce,kuce smrti,(VIII pocinje u strijelcu zavrshava u jarcu)pa josh u kvadratu,egzaktnom sa uranom
IV kuca je obicno majka,mada se astrolozi na tu temu cesto raspravljaju,dal je oatc ili majka,ono ako je mushko-IV kuca je majka a ako je zensko Iv kuca je otac...nisi ostavila da vidimo koji je pol
sunce ,vladar IV u kavdratu sa plutonom,koji je prirodni vladar VIII
mjesec,koji je prirodni vladar IV u konjukciji sa plutobnom,svuda mirishe na smrt jednog roditelja...
andjela pizelli 25-03-08, 11:45 da li su sve osobe istog pola?
http://img149.imageshack.us/img149/8457/maay4.gif
ovdje ,vladar X ,jednog roditelja,sunce ide u VIII kucu,smrti,dispozitor merkur ostaje isto u VIII kvadriran od satirna,ciiji je dispozitor venera,koja je vladar XII,kuce bolnica,izolacija....
Prva karta je muskarac Rak/Blizanac, druge dvije zene
andjela pizelli 25-03-08, 14:39 Prva karta je muskarac Rak/Blizanac, druge dvije zene
da ne vjerujesh mushkarcu IV kuca prestavlja majku,a u zenskom horoskpu majka je predstavljena X kucom...
beskrajnost 25-03-08, 15:34 Ja bi rekla gubitak mame
Reci mi koliko sam blizu.Prva osoba je ostala bez oca koji je nastradao u saobracaju.
Da, prva osoba je ostala bez oca, ali ne znam kako je umro. Sta je mislite o druga dva??
Druga i treca osoba su izgubile majke
beskrajnost 25-03-08, 18:25 Osim prve ja sam rekla da su majke za dvije ove
andjela pizelli 25-03-08, 19:50 Da, prva osoba je ostala bez oca
onda pada u vodu milekiceva teorija da IV kuca predstavlja majku u mushkom horoskopu
glupo je samo nagadjati dal je otac,dal je majka,napishite zbog chega to mislite i koji aspekti na to ukazuju,pa ovo je valjda vjezbaona
onda pada u vodu milekiceva teorija da IV kuca predstavlja majku u mushkom horoskopu
glupo je samo nagadjati dal je otac,dal je majka,napishite zbog chega to mislite i koji aspekti na to ukazuju,pa ovo je valjda vjezbaona
Upravu je Andjela, nije stvar u tome da nagadjate- jos izmedju dvije opcije... bolje obrazlozite astroloski zasto tako mislite...
Sta je ovo, niko da prokomentarise??
Prva karta evo kako sam je odradio.
Meni je bez obzira na pol 4 kuca uvijek predstavlja majku(RAK),a 10(JARAC)
oca i to mi je logicno.10 kuca je u znaku Vodolije otac je nezavisna, originalna osoba nemirnog duha koja Uran (u Skorpiji) u kuci rada voli rizik i opasnosti i cesto nije svjesna velicine opasnosti.Uziva u avanturama i opasnostima(vodolija je jako pokretna i nestalna pa je vjerovatno cesto dolazila u rizicne situacije).
Ono sto upada u oci je kvadrat Saturna iz 3 kuce i Urana.Pored dobrih aspekata
koje cine sa drugim planetama ovaj aspekt nosi veliki rizik u saobracaju od velikih prevoznih sredstava.Taj aspekt takodje donosi opasnost prilikom popravki vozila jer se radi o osobi koja je prilicno nervozna, agresivna i nestrpljiva.
Taurus, ima to smisla sto kazes, ali ako tako posmatramo 4. polje i majku, opet mozemo doci do slicnih zakljucaka. Sama kvadratura Mo i So prema Plutonu vec ukazuje na moguci nedostatak roditelja. Pogledajte malo derivatne kuce posmatrajuci oca kroz 10. a majku kroz 4. polje. sa posebnom paznjom na 6. i 8. polje-tacnije 9. i 11. kao 6. i 8. od cetvrte kuce koja simbolizuje majku . i 3. i 5. kao 6. i 8. od 10.koja simbolizuje oca. Malo sam zakomplikovala, ali nadam se da cete se snaci :-)
E ljudi, brzo odustajete, dajte da dotjeramo ovaj zadatak do kraja!
Uplasila si me sa ovim derivatnim kucama
Samo treba da znas da brojis :-) i malo strpljenja i koncentracije, ali kad dodjes do odgovora vidjeces da radi!
Ma ne morate gledati derivatne kuce, samo nesto prokomentarisite, sve ostavljamo na pola! Ima li ikoga da se usudi da nastavi sa tumacenjem?? Nema veze, lupajte, vazno je da se nesto radi!
ja sam izgubila oca kad sam imala 18. god, vladar 8.saturn otisao u 10 a suvladar 8.uran otisao na IC u konjukciju sa plutonom
BlueVelvet 19-06-08, 18:50 e ja bi svoju situaciju izkomentirala,ostala sam bez oca sa 16(uvijek sam mislila da će umrijeti rano,od djetinstva me to progonilo,ta misao),a i mama mi je nedavno imala težak moždani,pred smrt,da nme govorim da su mi tek 22,i ne sjećam se kad sam sretna bila,možda do jedno 6 godine,dalje sve je koma,a ni ja ne pomažem puno
ovak slažem se da mi 4 kuća predstavlja oca,a 10 majku,a da je kod muških obratno(gledajući i bratovu kartu)
ovako počinje u strijelcu,na ic mi saturn,u 4 mars i uran i neptun u jarcu.
saturn-jarac je u 5 kući
mars-ovan u 8
uran -vodenjak u 6
i neptun-ribe u 7
e sad čitala sam da 7 kuća predstavlja također i ugled oca,gdje su mi sunce i merkur u konjukciji u ribama-otac mi je bio jako ugledan čovjek,novinar,sportaš,prioživio i proputovo svuda,a biko je pomalo i ženskar u mladosti,kasno se oženio,ipak je dobreo i ispao budući da je bio siroće i ja neznam tko je moj djed.
e sad kako objasniti iz moje karte kako je umro,mars konj uran vjerovatno govori o tome da je na brzinu,a od čega?
|
|