View Full Version : Кад видите бивше с неким другим

inzaghi9
22-03-08, 17:27
Били сте у вези. Веза се завршила, и то вас је заболело, ко год да је раскинуо. Пре или касније, вероватно је да ће доћи до тренутка када први пут видите бившег дечка или бившу девојку с неким новим. То није нимало пријатно искуство.

Заправо, не да није пријатно већ, када први пут видите бившу или бившег с неким другим, то представља прави мали (или већи) шок. Тај момак или девојка некад су били ваш дечко или девојка, вас су гледали с љубављу, а сад тако гледају неког другог, и неко други њих тако гледа, држе се за руке, љубе се, могуће да ту има и нешто мажења... Ипак, ма колико сам призор био шокирајући, покушајте да се сетите да тај дечко или девојка више нису с вама и да то што су с неким другим нема никакве везе с вама. Заболеће вас кад их тако видите, можда ћете пожелети да дрекнете, расплачете се, побегнете некуд и сакријете се, али покушајте да се сетите да то што су ваш бивши или бивша с неким другим није ударац упућен вама, они то не раде да би вас повредили, само настављају са својим животом - животом у коме је нормално да у неком тренутку нађу дечка или девојку и буду с њима.

Још једне ствари је добро бити свестан: ако су нова девојка или нови дечко вашег бившег или бивше неко ко је имао некакве везе с раскидом (бивши су вас варали с њима, или су се тој особи, као неком блиском, поверавали док вам је веза била у кризи), очекујте да ћете осетити бес. То је нормално, и имате право да будете бесни. Кад видите бившег или бившу с неким новим може се десити и да се осетите издано, то је такође нормално. Нормално је и да се осетите повређено. Али, како год се осетили, покушајте да не "полудите" ту пред свима и да не направите сцену.

Зашто не? Зато што то неће донети ништа добро никоме, а вас ће касније још и бити блам и осетићете се као кретен јер сте пустили да сви виде колико се грозно осећате и да, ма колико се фолирали, заправо уопште нисте преболели бивше. Сутра прочитајте шта се дешава кад направите сцену јер сте видели бивше с неким новим, и шта би било боље учинити, ако икако можете.

Јуче смо писали о крајње шокирајућем искуству када први пут видите бившег дечка или девојку с неким новим, када с њима раде оно што су некад радили само с вама. У таквој ситуацији, ма колико се грозно осетили, требало би избећи да направите сцену, да вриснете на неког, расплачете се или постанете насилни.

Хоће ли то што се пред свима расплачете или постанете насилни да наведе бивше да се осете кривим? Не. Неће им бити пријатно, али тешко да ће "умрети" од осећаја кривице. Бивши или бивша се нарочито неће осећати кривим (ма колико то парадоксално звучало) ако су им нова девојка или дечко неко ко је имао некакве везе с раскидом. Јер, ако су вас варали, и нису осећали кривицу што издају ваше поверење онда кад сте били у вези и када је требало да им буде посебно стало до ваших осећања, због чега би им било стало до ваших осећања сада када више нису у вези с вама? Ако направите сцену или се расплачете кад видите заједно бившег или бившу с особом са којом су вас варали, бивши или бивша ће највероватније помислити да сте јадни и да је и требало да вас оставе. Да ли је то оно што желите?

Свакако, желећете да та негативна осећања на неки начин избаците из себе, али потрудите се, највише ради самих себе, да то не буде пред бившима. Ако вам је јако тешко да се суздржите и "искулирате" их, покушајте бар да побегнете до тоалета или другог места на коме ћете моћи на миру да се исплачете, извриштите, и након тога умијете, или шта вам је већ потребно.

Али, ваш бивши или бивша су с тоталним кретенима! Чак и ако је заиста тако, то што бисте ви направили сцену не би их навело да то увиде, само би помислили лоше ствари о вама. Ако су сада с лошом особом, временом ће то и сами увидети, и сами ће, како знају и умеју, с тим излазити на крај - то што бисте ви направили сцену не би ништа убрзало нити би им помогло да увиде било шта, напротив, уверило би их да не треба да буду с вама него с том новом особом која не прави такве сцене.

Кад видите бившег или бившу с неким новим, то боли. Ако се нисте нашли у таквој ситуацији, не можете ни да замислите колико се лоше осетите. Боли вас, осетите шок, збуњеност, сва негативна осећања која сте имали током раскида вас преплаве, макар на неколико минута. Будите спремни на то да ћете се осетити јако лоше - и будите свесни да је изаћи на крај с тим лошим осећањима ипак лакше и мање болно него што је био сам раскид, а кроз то сте већ прошли (и преживели!). Најтежи и најболнији део је већ прошао, видети бивше с неким новим је корак назад у опоравку од раскида, али пролази и то. А шокира вас само први пут кад их видите с неким новим, касније се већ навикавате и живот крене даље.

Срећно!

(izvor1) (http://zivot.krstarica.com/c/tinejdzeri/kad-vidite-bivse-s-nekim-drugim-1/) (izvor2) (http://zivot.krstarica.com/c/tinejdzeri/kad-vidite-bivse-s-nekim-drugim-2/)

nestasni_cipiripi
22-03-08, 17:57
Pridjes,pozdravis se sa njom,i kazes DABOGDA TI NJEGA VOLJELA KA JA TEBE,A ON TEBE KA TI MENE!

Zor_djevojka
22-03-08, 18:13
O, kako prija i kako je dobar osjecaj kad on prodje sa nekom drugom, i pored nje zhive okrene se za mnom...a ne okreci se sine, daleko je Sunce...
No mi poslije nju zha', jad je nasha' manitu...

nestasni_cipiripi
22-03-08, 18:21
Ili prodje pored tebe sa njim,a ti ladan ka led

Amelie
22-03-08, 23:01
ja ne mogu citata ovo inzagijevo,ali kad prodjem pored bivseg-vi kako te,sta radite...sve normalno,ljudi smo a ne majmuni...nije mi se desila jos nikakva tragicna veza ali mislim da se ziv covjek na sve navikne pa i na to da bivseg gleda sa novom curom :)

Temis
22-03-08, 23:42
Meni je dobar osjecaj bio bas taj da ga vidim sa nekom,narocito ako se uzima za nekog ko nema nikakvog zivota osim da mu dodje da mi okrene broj u po noci,da sve nesto misli na mene i da se bas meni nesto uzelio...Ajde jadan,rekoh,nemoj se ti rad' mene krit' nista,i rekoh ne vrijedjaj mi inteligenciju praznom pricom...I dodje i taj dan te ga vidjeh tako jednom,eeeee kako mi je sirok osmjeh bio kad me vidje i kad mu se glava saze ka jabuka na grani...I to trula...Jer samo njoj moze da padne na pamet posle toga da me okrene opet i ocekuje odgovor...:cool:

Batboy
23-03-08, 21:44
@inzaghi9.., ovaj tekst kao da je iz nekog ženskog časopisa ili kao da se odnosi na osobe koje su dobile korpu... Stvarno je bez veze.., jer se odnosi na jednu malu populaciju ljudi koja ima probleme poslije raskida....

Siguran sam da su lična iskustva u pogledu ovoga raznovrsna... Ne mogu konkretno reći kako se ponašam i šta pomislim kad vidim te svoje mace s nekim...

Istina je da sam o svačemu sam razmišljao i svašta pomišljao :secret:... Često posljedica toga bude blag osmijeh.., nekad malo smrknut pogled.., a ponekad i izgledam zabrinuto... Ali ne sjećam se da sam zaplakao ili da sam svratio u neki bircuz da popijem dvije ljute... :photo:

inzaghi9
27-03-08, 15:07
najjednostavnije, iskulirati...

dea
27-03-08, 16:52
O, kako prija i kako je dobar osjecaj kad on prodje sa nekom drugom, i pored nje zhive okrene se za mnom...a ne okreci se sine, daleko je Sunce...
No mi poslije nju zha', jad je nasha' manitu...

:clapping:

Batboy
27-03-08, 18:57
Kako ove žemske uobražavaju... :)

inzaghi9
12-06-08, 12:46
ako je vaša bivša bila loša djevojka, onda samo kažete u sebi: ovo je izgleda neka njena nova žrtva

Miriam
12-06-08, 12:46
Misliš, možda se promenila. :)

Zor_djevojka
12-06-08, 12:47
ako je vaša bivša bila loša djevojka, onda samo kažete u sebi: ovo je izgleda neka njena nova žrtva

ili 'nashla vreca zakrpu'...

kolacic
12-06-08, 13:47
Lepo i kulturno priđem, zanjišem kukovima, nabacim najlepši osmeh, pozdravim se i upoznam se sa dotičnom novom devojčicom :)

nestasni_cipiripi
12-06-08, 14:01
Hahahaha il stanes i pricas,pa je pitas JEL SAD SVE U REDU SA NALAZIMA?

rebeka
12-06-08, 16:14
Hahahaha il stanes i pricas,pa je pitas JEL SAD SVE U REDU SA NALAZIMA?

e cipiripi ova ti je dobra...:clapping:

ja u pocetku ne mogu ni da se naviknem na pomisao da je sa nekom drugom a kamoli da ga vidim....:wallbash:

inzaghi9
12-06-08, 23:23
niko nije od rđave cure napravio dobru curu

nema toga kod loših cura: "ja ću nju učiti pa će se ona popravit"

kako ne

Okugata
12-06-08, 23:59
sjajna tema :)
e ljudi...mene je bivshi putem mnsa pre par nedelja obavestio da je nasao drugu (a prekinuli smo svaku pricu posle raskida)....i to je bilo nesto nalik ovome:
ON:caos sta se radi ?sta imas novo:)
JA: ma nista, uzivam u zivotu
ON:super...e ja imam vezu :) ....
Sta reci na ovo...
Sad samo zamisljam da prodjem pored njega i njegove devojke i da mu se ne javim ili jos bolje da mu kazem da je retardiran i da me se kloni

OCTAVIAN
13-06-08, 07:03
Ja sam skoro sreo bivsu, doduse nesto kratko smo izlazili. I cak nas je upoznala, uz opasku "Ovo mi je novi decko, jel da da je sladak?" (klosarski, morate priznati), na sta sam joj samo lakonski dgovorio: "Jeste stvarno. Doduse, uvijek si imala dobar ukus kad su muskarci u pitanju." Valjda je to bilo dovoljno price za tu noc :) I ne, nikad se nisam lose osjetio kad vidim bivsu, pa cak i kad je sa momkom. Najbolje da ocekujemo da se nakon veze svi zamonase, i da misle samo na nas do kraja zivota. Onaj tekst u uvodu je trosenje vremena i sto neko primijeti, odnosi se samo na mali dio mentalno slabih ljudi

Miriam
13-06-08, 08:02
niko nije od rđave cure napravio dobru curu

nema toga kod loših cura: "ja ću nju učiti pa će se ona popravit"

kako ne

Inzaghi9, mora da si na neku mnogo kivan? :)

A šta je sa lošim momcima? ;)

Zor_djevojka
13-06-08, 09:06
kome da pridjem nakon raskida? sa kim da se upoznam? a ne vidim ih uopshte...ne trebaju ni oni mene...samo neka uzhivaju i nek' im je lijepo...

nestasni_cipiripi
13-06-08, 09:13
E dje je necu srest ex pa da mi kaze - ovo mi je decko,jel da da je sladak!hahahaha!a lele!zivot bi joj uzeo!No...Opet nekako lijepo je nju srest,al bez njega...

inzaghi9
13-06-08, 11:56
ne boj se, njemu će se usrat u život neće tebi

Prle007
13-06-08, 13:01
Најбоље је кад их видиш, приђеш јој и кажеш ''Ћао шећеру заборавила си синоћ минђуше код мене'':d а њему само:''Здраво колега'':d:d или ''Извини избрисао сам твој број, па ти нисам јавио да одеш да се прегледаш пошто сам негдје покупио хламидију'' :d:d:d

DYLAN DOG
14-06-08, 05:00
Zavisi kakva je veza bila u pitanju.
Ako je ono najčešće, dakle veza bez neke posebne ozbiljnosti ne smeta mi. Čak sam par puta i bio u društvu bivše djevojke i njenog momka. On nije znao da smo nas dvoje imali nešto ili se pravio da ne zna ili mu je bilo svejedno, nije ni važno, jer je druženje bilo OK.
Najvažnije je da se nikad u tim situacijama ne bih spustio na nivo da provociram na bilo koji način.
Ako je u pitanju djevojka koju sam volio, onda nije svejedno. Bar meni ne može biti. Naravno da ću ostati max kulturan, čak bih i njoj oprostio neke 'provokacije', ali njemu definitivno ne bih. Vjerovatno bih mu slomio vilicu (najmanje) ili što god slično...

bebica
21-07-08, 15:47
sve dok je bivsi samo na recima ali ne i u srcu onda boli do bola ...
svim bivsim ovim putem zelim srecu sa drugim devojkama, sem jednom, ovom poslednjem, zelim i srecu i sebe :)

maja dg
21-07-08, 17:17
kakvo je uzivanje kada neki bivsi prodje pored mene sa dragom i javi se a ja se pravim da ga ne vidim:))za mene je proslost i bivsi upravo samo to,nesto na sta se nikada ne vracam,tako da se trudim da tako i odreagujem...a jos i iz razloga sto su se nekolika ozenila vec (sta ce greote,pa sad kukaju:))

Daci
21-07-08, 20:07
...ja sam prije par dana prvi put nakon 3 godine, vidjela bivšeg sa djevojkom-vjerenicom, i koju sam i taj isti dan i upoznala i mogu vam reći da mi je bilo drago da je napokon našao neku srodnu dušu...e, pa sad ja sam možda tako odreagovala iz razloga što zaista nisam osjećala potpunu, iskrenu ljubav dok smo bili u vezi...ali definitivno sam mišljenja da bivši treba da ostaju bivši....i da treba raščistiti sam sa sobom i ne vraćati se nikada u prošlost...i na kraju da ti bude sasvim svejedno sa kime ga viđaš...;)

pehar
25-07-08, 21:06
Ha,ha,pre neki dan me zvao bivsi koga nisam videla 5.godina da mi kaze dobio je sina.Divno!A ja?Cestitala sam ,drago mi je postao je tata,i to je to.

rebeka
25-07-08, 21:17
sve je divno i krasno kada prodje izvesno vreme i emocije izblede, a kada ga vidim posle jedno 7 ili mesec dana od prekida sa drugom, joj, uzasno, mislim da cu se raspasti...:angry2:
na srecu nije mi se desavalo cesto da sretnem te bivse sa nekom drugom, jer u pocetku kada prekinemo vezu ja se povucem i samim u kuci

inzaghi9
11-09-08, 00:29
Pridjes,pozdravis se sa njom,i kazes DABOGDA TI NJEGA VOLJELA KA JA TEBE,A ON TEBE KA TI MENE!

tako je... he he he

inzaghi9
11-09-08, 00:34
Inzaghi9, mora da si na neku mnogo kivan? :)

A šta je sa lošim momcima? ;)

isto tako važi i za njih

wawy
11-09-08, 00:35
Кад видите бивше с неким другим
desavalo mi se to, i bas cudan osjecaj. ka da vidis nekog da vozi tvoja kola bez tvog dopustenja. al onda se lupis po celu i kazes sebi 'e seljo, pa to nisu tvoja kola'... :D

inzaghi9
11-09-08, 00:35
Најбоље је кад их видиш, приђеш јој и кажеш ''Ћао шећеру заборавила си синоћ минђуше код мене'':d а њему само:''Здраво колега'':d:d или ''Извини избрисао сам твој број, па ти нисам јавио да одеш да се прегледаш пошто сам негдје покупио хламидију'' :d:d:d

ijaaaaaoooooo....

inzaghi9
11-11-08, 16:09
ovakva situacija najviše predstavlja olakšanje nego šok

kada bivši partneri nemaju nekog novog, u nama ipak postoji nada da će biti sve u redu, da ćemo se pomirit ili družit...

kad saznamo ili vidimo da imaju novog, jednostavno znamo na čemu smo i možemo slobodno da nastavimo sa svojim životom, tražiti na miru nove partnere, a sa bivšima prekinuti svaki mogući kontakt...

Snebivljiva Azdaja
11-11-08, 16:35
sve je divno i krasno kada prodje izvesno vreme i emocije izblede, a kada ga vidim posle jedno 7 ili mesec dana od prekida sa drugom, joj, uzasno, mislim da cu se raspasti...:angry2:
na srecu nije mi se desavalo cesto da sretnem te bivse sa nekom drugom, jer u pocetku kada prekinemo vezu ja se povucem i samim u kuci

Da, jeste divno i krasno posle izvesnog vremena.
Ja sam imala situaciju da vidim djevojku kako izlazi iz kuce mog bivseg momka u tri sata ujutro. Veza je bila u krizi ali nije bio konacan raskid.
Znate li sta mi je rekao? "Samo smo jeli burek posle grada". To je inache zajednicka drugarica. EEEEEEEEEEEEEEEJ POSLE 6 GODINA VEZE. E onda su se zabavljali 2 godine a onda me pitao da se pomirimo. HAHAHAHAHA :yeahright:

mistique
11-11-08, 17:17
Shpanska serija !:D:D:D

Snebivljiva Azdaja
12-11-08, 00:07
Shpanska serija !:D:D:D

da da, rekoh ja njima :nono2: NECETE VI MENE U SPANSKU SERIJU UBACAT :D

wawy
12-11-08, 00:16
Znate li sta mi je rekao? "Samo smo jeli burek posle grada".
ja bi ga pita sto nije i mene uzeo jedan burek...

mala_mu
23-11-08, 21:49
Ne znam, men eje sve isto. Ja sam ga sa djevojkom vidjela kad smo izlazili. Tako da, za mene, posle raskida da ga vidim je ka Dobar dan AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA.
Ozbiljno sad, shalu na stranu, svejedno mi je...

Marija7
24-11-08, 12:12
Doživim totalni kolaps sistema,ukočim se i produžim što dalje!:frown:

milenaaaa
24-11-08, 13:20
pa jel bivsi ili ne...
iskreno, ne tangira me to puno..

Snebivljiva Azdaja
24-11-08, 13:22
sad mogu vidjet i buduceg sa drugom :cheezy::yes513: