View Full Version : Када је заиста крај?

inzaghi9
18-03-08, 17:13
Сигурно и ви знате неки такав пар (у тинејџерским годинама сте вероватно знали неколико таквих парова, ако већ и понека ваша веза није била таква): посвађају се и раскину, па се помире, па опет раскину, па се поново помире... У почетку, то јест, првих неколико пута, пријатељу или пријатељици који је део тог пара сваки пут служите као раме за плакање или као неко ко ће га/је извлачити из "бедака"; касније већ сви који знају тај пар престану да обраћају пажњу на њихове раскиде и једини коментар буде: "А, опет су раскинули. Ма, биће они поново заједно." Нико више не схвата те раскиде озбиљно - и дође као пословични гром из ведра неба када се њих двоје не "смувају" поново.

До коначног раскида (или до брака, после кога ипак може да дође до раскида) након неког времена углавном дође. Само, питање је када ће до тога доћи. Много пута чујете: "Е, сада је, вала, крај, ја с њим/њом више не могу", и после тога дође серија разлога због којих више не могу заједно. Међутим, када је заиста крај? Онај прави, после кога се људи више не споје?

Показало се да је дефинитивни крај везе онда када емоције нестану и када више не постоји воља обе стране да се проблем(и) превазиђу. Главна ствар у сукобима у оваквим ситуацијама јесте изражено "има да буде по моме", и то без икакве жеље за компромисом и за нарушавањем сопственог комфора. Пошто су емоције нестале, онда и не може бити прихватања компромиса нити добровољног нарушавања сопственог комфора - зашто би, када вам до те особе више није стало?

Докле год емоције постоје, докле год слушате бескрајне тираде у стилу "он ово, она оно", вези није крај, јер је партнерима, уз све сукобе и несклоност компромисима, и даље стало до везе и до оног другог. Једном кад емоције нестану, тешко да ће и бити бескрајних тирада. Тај коначни раскид врло често испадне сасвим тих и цивилизован, обома им је доста, а на ваша питања пре ће само одмахнути руком него поновити некадашњу бескрајну "жваку".

(izvor) (http://zivot.krstarica.com/c/ljubav-i-seks/kada-je-zaista-kraj/)

BlackWoman
19-03-08, 13:21
Ja na takve ne obraćam pažnju, smaraju me njihove jadikovke.
Ona: On je ovakav, nikakav, uradio mi je ovo, ono, raskinuli smo - nikad više.

Prođe par dana oni ponovo zajedno. Ma jedite g***a!

To su slabosti. Mnoge žene u braku imaju probleme ali ne stisnu prdu da naprave rez. Nego, one su žrtve! Pa budi žrtva 'bem te blesavu kad ne znaš za drugo.

Još mi je ružnije kad muškarac kaska za ženskom koja ga vrti oko prsta. Oprašta joj tobože iz ljubavi. Ma kakve ljubavi, oprašta jer je slabić i kukavica.

Temis
19-03-08, 17:15
Ja kad cujem to "sad sam def zavrsila sa njim" a znam kako ce bit samo kazem-Nemoj dva puta rec'...:cheezy: Inace desavalo se i meni da sam to dosta puta rekla u jedno daleko vrijeme,mislim da kroz to i svako prodje,pa me posle deset dana prodje bijes a dodje ista slabost i *bi me blesavu ja opet...:wallbash:Nego evo me sad potpuno operisana od takve slabosti,pukne covjeku film i smuci mu se sve to odi mi-dodji mi...:king6525:

Zor_djevojka
19-03-08, 17:32
Kod mene je stavljena tachka - stvarno tachka!...a ne kao kod nekih dvije tachke, ili tri tachke...bez obzira na patnju koju osjecam i prolazim....Barem je tako do sad bilo...

Dot
19-03-08, 17:40
tacka zarez :) ne znam... ne valja uopste vracatise na staro...ili ce te jos vise zajebati ili ce to biti ono pravo...mada ovaj prvi slucaj je 98-99 % :)

Zor_djevojka
19-03-08, 17:44
znash ono : prevari me jednom - budala si, prevari me opet - budala sam!

Mada, ima jako rijetkih izuzetaka, gdje onaj ko je 'kiksao' uvidi svoju pogreshku i iskreno se pokaje kad vidi shto je izgubio/la i nikad vishe to ne uradi...Ali opet kazhem, takvih je jako, jako malo....

nestasni_cipiripi
19-03-08, 18:02
Kad ja krst stavim gotovo je,pa da ce mi 3slepera ljesnika donjet

kolacic
19-03-08, 18:33
tacka zarez :) ne znam... ne valja uopste vracatise na staro...ili ce te jos vise zajebati ili ce to biti ono pravo...mada ovaj prvi slucaj je 98-99 % :)

Taj što te je jednom zajebao uradiće to uvek. A ono pravo može da bude samo ako ste iskreni i ne "zajebavate" jedno drugo. :)

nestasni_cipiripi
19-03-08, 19:15
Da je valjalo,ne bi pucalo

Batboy
19-03-08, 22:30
Čo'ek bi zaista treba biti dileja da kad bi vjerovao u ovu otrcanu frazu ''Sad je zaista kraj''..., to ne postoji... Ljudi samo umišljaju da su kontrolori svojih sudbina i emocija.., a u stvari i jedno i drugo kontroliše njih... :cool:

Temis
19-03-08, 22:46
Čo'ek bi zaista treba biti dileja da kad bi vjerovao u ovu otrcanu frazu ''Sad je zaista kraj''..., to ne postoji... Ljudi samo umišljaju da su kontrolori svojih sudbina i emocija.., a u stvari i jedno i drugo kontroliše njih... :cool:

Jedan veliki RESPECT :cheezy: (jos ti ne mogu dat' zelenu)

nestasni_cipiripi
19-03-08, 23:50
Game over!
Please insert coin!