View Full Version : Izbor digitalnog aparata

nestasni_cipiripi
16-03-08, 19:43
Evo se guzim da kupim taj aparat,pa bi mi sva pomoc dobrodosla

anon1
16-03-08, 20:14
Upravo treba da mi stigne Canon PowerShot A720 ... cijena oko 200eur 8Mpix, 6x opticki zoom. Sve preporuke. Ako ti treba jace od toga, imas model A650 12MPix, 6x zoom oko 300eur. Jedini "problem" je sto koliko ja znam u CG nema da se kupi ni jedan od ta dva modela.
http://www.trustedreviews.com/images/article/inline/6040-CanonA720IS3quart.jpg

anon1
16-03-08, 20:25
A evo i detaljan test ova dva aparata:
http://www.bmfoto.co.yu/test/canon-a720is-vs-a650is

nestasni_cipiripi
16-03-08, 21:35
Ne bi ja dav'o vishe od 200 pa ajmo i 250evra.a kakav je taj u Maxi?nude mi neki BENQ kao da je zvek

mala_mu
17-03-08, 08:57
Ne bi ja dav'o vishe od 200 pa ajmo i 250evra.a kakav je taj u Maxi?nude mi neki BENQ kao da je zvek

Ja sam uzela Sony T10.

nestasni_cipiripi
17-03-08, 08:58
I?zadovoljna?

mala_mu
17-03-08, 09:03
I?zadovoljna?
Jesam bas, mnogo je dobar.

nestasni_cipiripi
17-03-08, 09:03
Tehn karakteristike i cena?

mala_mu
17-03-08, 09:09
Aaa Zaro gubo. Eo ti, eo ti....

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&langId=-1&productId=11033625&storeId=10151

Cena sitnica, 265Eur.

nestasni_cipiripi
17-03-08, 09:10
Xaxa
da li ga mogao dobiti na probI?XAXA.

mala_mu
17-03-08, 09:14
Xaxa
da li ga mogao dobiti na probI?XAXA.

Samo dodji.

Gogi
29-04-08, 20:22
Nemoj taj benq, nije globalno gledano neka posebna marka digitalaca. A i znam taj model konkretno, njesra je.Uzmi cannon ili nikon, i obavezno BG.Axel photo, njhove proizvode servisiraju u tv centar djecevic, tako da ti garancija nvazi i odje.

DYLAN DOG
30-04-08, 02:33
Vjeruj mi da ti ništa bolje ne treba od Samsung SGH G800 mobilnog telefona (ako se to više tako može zvati)
5 Mpix camera... Ja sam oduševljen kvalitetom fotografije...

Baron
30-04-08, 09:22
Vjeruj mi da ti ništa bolje ne treba od Samsung SGH G800 mobilnog telefona (ako se to više tako može zvati)

nemoze ni primaci jednom digitalcu, i nece brzo!!

mala_mu
01-05-08, 00:15
Imamo li to isti telefon?
Slike su extra. Ima opticki zoom...
Benq dzbe neko da mi da, uzela ga ne bih...

nikola
01-05-08, 08:47
Ej ljudi i najgori benq je bolji od najboljeg telefona,benq je firma koja ima i fabrike za proizvodnju LCD displeja ,panela i tv ekrana, a to radi vrlo malo fabrika na svijetu.Pa zar bi ga Siemens uzeo za strateskog partnera ?Jeste li culi za BenqSiemens?

nestasni_cipiripi
01-05-08, 12:39
A koliko je para taj SGH G800?

anon1
20-06-08, 15:08

Evo pogledah fotografije napravljene tim telefonom. Za telefon ima prilicno dobre slike, koje uz odgovarajuce umanjenje mogu biti prilicno upotrebljive pogotovo za web... a vecini korisnika od toga vise i ne treba. Zato ako neko ima takav mobilni telefon glupo mu je kupovati digitalni fotoaparat iz klase najjeftinijih uredjaja. Mobilni ima i tu prednost sto je praktican za upotrebu (jako kompaktan) i vrlo brzo moze iz stand-by preci u rezim rada :)

zoxy
20-06-08, 19:52
k850i pravi za mobilni telefon extra fotografije, mislim od aktuelnih modela kod nas i najbolje i kome trebaju za neke osnovne potrebe moze posluziti bez problema...za bilo sta ozbiljnije je potreban odgovarajuci digitalni fotoaparat.

anon1
21-06-08, 01:33
zoxy samo reci da je sonyericsson u pitanju ;)

zoxy
21-06-08, 20:17
zoxy samo reci da je sonyericsson u pitanju ;)

Sony Ericsson je u pitanju :D

nestasni_cipiripi
24-06-08, 19:02
Canon - PowerShot 8.0-Megapixel Digital Camera - Black
komentar ikakvi ima li ko?

phenomenon
24-06-08, 22:02

A koji je powershot u pitanju? Koji model? Sa Canonom ne mozes da pogrijesis, najbolji je proizvodjac kompaktnih aparata u svijetu i najprodavaniji u svijetu, najkvalitetniji i najbolji senzor ima u svim klasama pa i u DSLR svijetu.... to znaci da u svemu briljira i nije skup.

nestasni_cipiripi
24-06-08, 22:19
To vidjeh danas,pa cu ga narucit iz USA.Sad je roba dzab dzabe tamo

anon1
06-07-08, 17:21
SonyEricsson najavio svoj novi mobilni telefon C905 sa 8.1 Mpix kamerom. Amaterski fotoaparati ce postati amaterski telefoni ;)

OCTAVIAN
07-07-08, 23:04

Znas kako, ne mozes tako traziti savjet za kupovinu. Ne postoji najbolji aparat tek tako. Canon jeste najbolja marka, ali to ne znaci da je svaki Canon bolji od konkurenata.

Reci ti fino za sta ce ti aparat, sta ces najvise da slikas, koja klasa ti odgovara (kompaktni, ultrakompaktni, ultrazum...), do koliko para pa onda cu ti preporuciti nesto.

Ja imam Panasonic FX01, ultrakompaktni, i nema tog Canona iz te klase za koji bih ga mijenjao. Cak sam imao dva Ixusa tog cjenovnog ranga, ni primaci mu nisu. Leica optika (svakome ko zna sta je fotografija podje voda na usta od samog pomena te marke), odlican i brz 5x opticki zum, vrhunski displej, opticka stabilizacija, sjajne fotke, odlican kvalitet izrade. Samo cu ti reci da sam ga jednom greskom bukvalno otresao od zid i da ga je lik nakon toga popravio uz sitnu intervenciju, da je plivao u Tari, i opet je ziv i zdrav :) Ovo nije da se hvalim, nego ti samo kazem da ne postoji generalno najbolji, sve zavisi za sta ti treba.

nestasni_cipiripi
14-08-08, 10:32
evo odje gledam aparat do 250eura...ne mogu se ja snac...pa ako bi mi ko pomoga

http://www.itsvet.com/proizvodi/kriterijum/comp_tehn_camera/criteria/5

OCTAVIAN
14-08-08, 11:14
do 250 ukupno sa svom opremom (aparat + baterije, punjac i kratica) ili 250 samo za aparat? Oces neki dzepni ili neki malo bolji, ali glomazniji?

nestasni_cipiripi
14-08-08, 13:39
do 250 ukupno sa svom opremom (aparat + baterije, punjac i kratica) ili 250 samo za aparat? Oces neki dzepni ili neki malo bolji, ali glomazniji?

full oprema ama octaviane bolji pa da je ka bidon,samo pomozi
jer gledam po sajtovima...

OCTAVIAN
14-08-08, 13:45
ako ces kupovati u cg, onda ne mozes kupiti bog zna sta za te pare. Ides li u bg, moze li ti ti neko donijeti odatle? Tamo mozes uzeti fin aparat za te pare

Pera Detlic
14-08-08, 14:22
evo odje gledam aparat do 250eura...ne mogu se ja snac...pa ako bi mi ko pomoga

Imaš u Delta Maxi kod Sahat Kule:
Panasonic DMC LS80, 8.1Mpx, 3X optički, USB kabal za računar, punjač, 1G kartica (nije velika al aj).
105 ili 115 EUR!

ako ces kupovati u cg, onda ne mozes kupiti bog zna sta za te pare. Ides li u bg, moze li ti ti neko donijeti odatle? Tamo mozes uzeti fin aparat za te pare

Mislim da je skroz bzv. davati preko 150eur za foto aparat. Za 200 i nešto možeš da uzmeš kamericu.

OCTAVIAN
14-08-08, 14:32
Imaš u Delta Maxi kod Sahat Kule:
Panasonic DMC LS80, 8.1Mpx, 3X optički, USB kabal za računar, punjač, 1G kartica (nije velika al aj).
105 ili 115 EUR!

Mislim da je skroz bzv. davati preko 150eur za foto aparat. Za 200 i nešto možeš da uzmeš kamericu.

Imam ja Panasonic, ali FX seriju, LS serija nije dobra, lose slike pravi. Covjek trazi aparat do 250, ne kamericu, tako da... ;) Ja sam prosle godine dao oko 250 za aparat, i sad skupljam 700 za novi, vjeruj mi da nije ni malo bzvz dati toliko para za aparat.

Pera Detlic
14-08-08, 14:36
Pa 115 je manje 250 je li?
A po čemu to pravi loše slike?
Možeš li da razlikuješ sliku rezolucije 5MPX i 8MPX?

OCTAVIAN
14-08-08, 14:54
Pa 115 je manje 250 je li?
A po čemu to pravi loše slike?
Možeš li da razlikuješ sliku rezolucije 5MPX i 8MPX?

Pero, bez uvrede, ali cim neko u prvi plan stavlja broj pixela to samo znaci da se ne razumije u digitalce. Moj aparat ima 6 mpx, ali ga ja drzim na 3 mpx jer je kvalitet slike isti. Kvalitet slike zavisi od optike i procesora za obradu fotografije, pixeli su samo navlakusa za one koji ne znaju sta zapravo znaci ovo dvoje. Zato je LS serija mnogo losija od FX serije.

Pera Detlic
14-08-08, 15:06
Oktavijan bez uvrede ali upravo sam htio da kažem da pikseli nisu važni osim zbog cijene...aj ponovo pročitaj moje zadnje pitanje.
I dalje mi nikako nije jasno po čemu bi to mogao tvoj aparat da daje bolje slike od ovog (mog :D), ili neki sličan aparat po toj cijeni. Naglasak na po toj cijeni. Za 250eura bi trebao da jede malu decu. :D
Znači šta? Šta konkretno je loše na slici aparata A a na slici aparata B je bolje?

OCTAVIAN
14-08-08, 16:17
Pero, taj tvoj Panasonic sigurno nema premca za te pare, kao sto ni moj Panasonic nema premca za te pare. Ali ako covjek ima 250 eura za to, ne vidim zasto bi se zadovoljavao losijim aparatom.

A evo zasto je losiji:

Raspon objektiva (ako treba objasnicu ti sta je sirina objektiva, a znaci jako puno):
FX - 28 mm - 102 mm
LS - 33 mm - 100 mm

Optika:
FX - LEICA
LS - Unknown (vjerovatno ti pise na objektivu Lumix DC Vario)

E ovo Leica vrijedi tu razliku u novcu, jer su to ubjedljivo najbolja sociva koja se danas prave, cak bolja i od Zeiss-a ili Canona.

Konkretno, veci kvalitet fotografije se ogleda u manjem sumu, posebno na vecim ISO vrijednostima, realnijim bojama, manjoj distorziji slike u uglovima, boljim slikama u nocnim uslovima (meni pojedini nisu mogli da vjeruju da sam neke slike iz kafane pravio sa ovim malisanom:)) i jos dosta nekih faktora, da ne duzim sad.

Ti imas opticki zum 3x, dok ja imam 3,6x na maximalnoj rezoluciji, a kad je smanjim na 3 mpx opticki zum ide do 5x. Video klipovi su daleko bolji na FX, medju najboljima u klasi.

FX ima funkciju automatskog okidanja, 3 slike u sekundi, dok LS nema. Na stranu to sto je manji, i sto je jedan od najbrzih u klasi (ispod 1 sekunde od trenutka paljenja do slikanja). Mnogo kvalitetniji materijal od kog je napravljen, brz fokus... Sve to opravdava cijenu i daje mnogo kvalitetnije fotke.

Valjda ti je sad jasno zasto sam ga toliko platio. Da mi je sadasnja pamet, kupio bih neki jos bolji.

nestasni_cipiripi
14-08-08, 17:03
I na kraju octaviane sto da kupim???Jer idem za bg...

OCTAVIAN
14-08-08, 17:24
pogledacu kasnije cijene, pa cu ti poslati pm, odoh sad da spremam veceru ;)

OCTAVIAN
14-08-08, 18:15
Evo ti moja preporuka ako kupujes u BG:

1. Canon A 720 IS ++SD 2 GB+TORBICA+PUNJAC (http://www.focusphoto.co.yu/shop/product_info.php/cPath/38_39/products_id/263) - 190 evra

2. Canon PowerShot SX100 IS (http://www.bmfoto.co.yu/shp_product.php?id=768) - 205 evra

3. Panasonic Lumix DMC-TZ4 (http://www.focusphoto.co.yu/shop/product_info.php/products_id/539) - 270 evra - za slucaj da odlucih da das malo vise para, sjajan kompakt sa odlicnim 10x otpickim zumom