View Full Version : Voleću te do kraja života - laž!
Kada vam neko kaže: "Voleću te do kraja života", znajte da laže. Naučnici tvrde da ljubav ne može da traje duže od četiri godine.
Istraživački tim Nacionalnog autonomnog univerziteta u Meksiku je sproveo istraživanje koje je pokazalo da u prvoj fazi zaljubljenosti ljudski mozak proizvodi odredjena hemijska jedinjenja. Tada se aktiviraju odredjeni delovi velikog mozga koji odgovaraju na te emocije - talamus, hipotalamus i hipokampus.
Takve reakcije, tvrde naučnici, iz anatomskih razloga ne mogu biti duže od četiri godine. To je "rok trajanja" sposobnosti velikog mozga da proizvodi takva jedinjena.
Takodje je utvrdjeno da je psihičko stanje zaljubljenih slično stanju opsesivnog rastrojstva kada dolazi do opadanja koncentracije i smanjenja kreativnosti. I zaista, malo velikih umetničkih dela je nastalo u trenutku zaljubljenosti.
(MONDO) (http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=87575)
Ako je tačno da zaljubljenost traje 4 godine to je idealno :), ja iskreno mislim da to stanje traje mnogo kraće. Mada ne možemo mešati ljubav i zaljubljenost! :)
Zor_djevojka 09-03-08, 15:50 onda moji nijesu pri sebi, jer se stvarno josh uvijek vole poslije 8 godina zabavljanja i 28 godina braka...
Nije sve kod njih idealno, da se razumijemo, ali ljubav postoji, i ochigledna je ;).
I ja bih takvu...
girl from venera 09-03-08, 16:04 Čak i ljubav da ima "rok trajanja"....joj kuda ide ovaj svijet!! Ne volim kad se taj uzvišeni pojam počne obrazlagati s biološke i kemijske strane. Ja vjerujem u ono "za cijeli život":wub2:
nestasni_cipiripi 10-03-08, 16:17 Aha!i to je dobro!ada nije ljubav pasteta ili majonezA pa da ima rok trajanja
pa ovako...moji su 52 godine u braku i josh uvjek se ponashaju kao dva golupchica...jel to neshto nenormalno?:)
pa ovako...moji su 52 godine u braku i josh uvjek se ponashaju kao dva golupchica...jel to neshto nenormalno?:)
Nije, ljubav ako je prava ostaje smo se vremenom transformise...
Najveća zabluda je da je ljubav prolazna...
nestasni_cipiripi 10-03-08, 19:05 Da.ljubav ljudi nije majonezaaa!ljubav je kao biljka koju treba zalivatii,i paziti.dobri moji lelemuri!ljubav je swuda oko nas.no tako je to!
angliana75 10-03-08, 22:06 ajde cipiripi reci nesto ozbiljnije......:thumb_up:....gde majke ti nadje majonez da poredis sa ljubavi???:wacko:
smatram da je ljubav i razumevanje i postovanje i kompromis izmedju dvoje koji se vole....pazi mene sto rimujem:thumb_up:
koje su ovo gluposti!!! da neće početi ljubav pakovati u celofane sa sve etiketom na kojoj piše uputstvo za upotrebu i ono: upotrebiti do roka označenog na pakovanju..
Seko, navela si me da i ja kažem svoje mišljenje.
Ljubav može sigurno trajati do kraja života ... ako se zaljubljenost razvije do te mere da preraste u ljubav... ako nestane zaljubljenost, a ne nastane ljubav, onda nema ništa ni od večnosti.
nestasni_cipiripi 18-03-08, 14:32 @angliana75
htjedoh reci da ljubav nije pasteta,majonezaaa,napolitanka,pa da ima rok trajanja.
Zamisli upoznas curu/momka,i pise na njemu UPOTRBELJIVO DO 2011GOD
ovo ti sve zavisi od toga koliko je dvoje ljudi suđeno jednom drugom...
To sa 4.godine je bljak:tooth:,to je zaljubljenost.Kada nekog volis,to je za cijeli zivot...bili sa njim ili ne!!!Naivna ja,tako mislim:shocked542:
nestasni_cipiripi 19-03-08, 08:08 Naivna naivna ja bicu samo za tebe,ne skidaj mi zvezde s neba nema zato potrebe
BlackWoman 19-03-08, 13:14 Kažu ljudi (valjda iz iskustva) da jedna prosječna "normalna" ljubav traje samo 7 godina. Nakon toga je... valjda navika.
Nikada ne bih nijednom partneru dala riječ da ću ga voljeti čitav život.
Imala sam veze za koje sam bila ubijeđena da više nikad ništa iza njih neće doći i ... prevarila sam se.
Nema "sudbine" tj. neke univerzalne ljubavi koja jednom dođe i više nikad. Nebuloza.
ovako sam ja cula,ako ti s eneko svidja o 2godine to je zaljubljenost,a i posle dvije do cetvrte to je ljubav,posle 4 je navika..
bojim se da sam ja izuzetak :D ili je to ipak opsesija :)
nestasni_cipiripi 19-03-08, 23:57 a sto je muka sa tobom i ljubavi?
zaratili smo prije 3 godine...
nestasni_cipiripi 20-03-08, 00:31 Pa jos malo i ti ode u naviku...a sto je muka?
BlackWoman 20-03-08, 14:44 zaratili smo prije 3 godine...
Nemoj samo da ti ratovanje pređe u naviku... http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/punish.gif
:)
Ne bih rekla da je laz. Kad volite nekoga, tokom dugih godina u vezi i u braku kasnije, ta ljubav se transformuse u neke druge osjecaje.
Kad bih sad rekla momku/buducem muzu Voljet cu te do kraja ziwota, slagala bih ga ka pašče, jer cim bi dijete doslo, on bi posao u drugi plan. Kad bi doslo drugo, on bi posao u treci plan. Mislim da me nebi mnogo zanimao, koliko u onim momntima kad smo bili sami, i okrenuti jedno drugom. Jer to je slijed stvari, normalan tok ziwota, kad se zajedno okrecete nekoj trecoj stvari. A desavat ce se da ni na sebe ne pomislite u nekim trenutcima, a kamo li na njega. Treba raditi na tome da ti sa tom osobom nikad ne bude dosadno, zato stari vele da se treba uzimat sa onima sa kojima mozes da razgovaras o svemu, sa osobom koja te itekako razumije.
A posto mi momak cita ovo
NE BOJ SE LJUBAVI, OVO BUDUCI MUZ NEKA TEBE NE PLASI, TO JE SAMO PRIMJERA RADI.... Vidimo se dovece... Ljubim te...
nestasni_cipiripi 20-03-08, 15:02 Ne bojim se ja zlato!
Ne bojim se ja zlato!
Ćuti jadan, izgibosmo.
nestasni_cipiripi 20-03-08, 15:09 Obozajem te!
Ne bih rekla da je laz. Kad volite nekoga, tokom dugih godina u vezi i u braku kasnije, ta ljubav se transformuse u neke druge osjecaje.
Kad bih sad rekla momku/buducem muzu Voljet cu te do kraja ziwota, slagala bih ga ka pašče, jer cim bi dijete doslo, on bi posao u drugi plan. Kad bi doslo drugo, on bi posao u treci plan. Mislim da me nebi mnogo zanimao, koliko u onim momntima kad smo bili sami, i okrenuti jedno drugom. Jer to je slijed stvari, normalan tok ziwota, kad se zajedno okrecete nekoj trecoj stvari. A desavat ce se da ni na sebe ne pomislite u nekim trenutcima, a kamo li na njega. Treba raditi na tome da ti sa tom osobom nikad ne bude dosadno, zato stari vele da se treba uzimat sa onima sa kojima mozes da razgovaras o svemu, sa osobom koja te itekako razumije.
A posto mi momak cita ovo
NE BOJ SE LJUBAVI, OVO BUDUCI MUZ NEKA TEBE NE PLASI, TO JE SAMO PRIMJERA RADI.... Vidimo se dovece... Ljubim te...
Draga, zashto ovo boldovano?
Zar to nisu razlichite ljubavi....prema partneru i prema djetetu?
Ja mislim da jesu..i da to shto postoji izmedju dvoje ljudi treba da se njeguje..zaljubljeni smo...pa se volimo, pa dodje dijete...to samo oplemenjuje tu ljubav koju imash prema toj osobi..
Zamisli...imash bebu, koja ti je sve na svijetu..ali imash i njega koji je , upravo zajedno sa tobom stvorio taj mali zhivot..
I kako da ti on ''padne u drugi , treci plan''??
Ma tada cu da ga volim vishe nego ikad!!!
Bar ja tako mislim i gledam na stvari...
Svidja mi se tvoje razmisljanje. I itekako ga postujem. Ali svi smo razliciti. Ja se bez ljubavi udat necu sigurno, ali jos je sigurnije bez povjerenja. A iskreno da ti kazem, prije bih se udala bez neke velike ljubavi, ali sa ogromnim povjerenjem i za nekoga ko ce mi biti pravi drug. Sto cju, takva sam. Take it, or leave it. (a kako cu ga imat sušto doveče, jednostavno previše puta izgovorena riječ UDATI ) :) :)
A moguce da nisam jos dozivjela neke stvari u zivotu, pa da vjerujem u te ljubavi bezrezervne, i sl... Vidjet cemo, vremenom. Bitno je kad se covjeku mijenjaju pogledi na neke stvari, al kad su u pRavom smjeru, i onako kako je dobro za njega i njegove bliznje.
Sad se sjetih vica sa Pericom , uchiteljicama , 3 sladoleda....i ''svidja mi se nachin na koji razmishljash'' :D
pozdrav!
Sad se sjetih vica sa Pericom , uchiteljicama , 3 sladoleda....i ''svidja mi se nachin na koji razmishljash'' :D
pozdrav!
hahahahahahahahahahahahahahahhaahhahahahahahahahha hahaaaa Ali meni se stvarno dopada sto ti tako razmisljas. Jer nista ljepse od voljeti i biti voljen.
girl from venera 20-03-08, 15:51 Zamisli...imash bebu, koja ti je sve na svijetu..ali imash i njega koji je , upravo zajedno sa tobom stvorio taj mali zhivot..
I kako da ti on ''padne u drugi , treci plan''??
Ma tada cu da ga volim vishe nego ikad!!!
Ibre, svaka čast!! Ljubim te!!!! :hug432:
Kada vam neko kaže: "Voleću te do kraja života", znajte da laže. Naučnici tvrde da ljubav ne može da traje duže od četiri godine.
Istraživački tim Nacionalnog autonomnog univerziteta u Meksiku je sproveo istraživanje koje je pokazalo da u prvoj fazi zaljubljenosti ljudski mozak proizvodi odredjena hemijska jedinjenja. Tada se aktiviraju odredjeni delovi velikog mozga koji odgovaraju na te emocije - talamus, hipotalamus i hipokampus.
Takve reakcije, tvrde naučnici, iz anatomskih razloga ne mogu biti duže od četiri godine. To je "rok trajanja" sposobnosti velikog mozga da proizvodi takva jedinjena.
Takodje je utvrdjeno da je psihičko stanje zaljubljenih slično stanju opsesivnog rastrojstva kada dolazi do opadanja koncentracije i smanjenja kreativnosti. I zaista, malo velikih umetničkih dela je nastalo u trenutku zaljubljenosti.
(MONDO) (http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=87575)
Imam tu srecu, da imam ljubavno pismo, naslovljeno bas tako VOLECU TE DO KRAJA ZIVOTA, i moram da kazem, da su neki forumasi i u pravu, voli me i dalje, volim i ja njega, VOLIMO SE ali .... to je neka druga vrsta ljubavi koja ide s nasim godinama, nisu to vise noci pune ljubavi, to je sad e mozda cak i bolje i bajkovitije od pocetka.....
Mozete da posedujete svo bogatstvo ovog sveta, ali ako nemate ljubavi VI STE PUKA SIROTINJA......
Imam tu srecu, da imam ljubavno pismo, naslovljeno bas tako VOLECU TE DO KRAJA ZIVOTA, i moram da kazem, da su neki forumasi i u pravu, voli me i dalje, volim i ja njega, VOLIMO SE ali .... to je neka druga vrsta ljubavi koja ide s nasim godinama, nisu to vise noci pune ljubavi, to je sad e mozda cak i bolje i bajkovitije od pocetka.....
Mozete da posedujete svo bogatstvo ovog sveta, ali ako nemate ljubavi VI STE PUKA SIROTINJA......
vrlo interesantan post, cini mi se da govoris iz punog srca. pa me bas zanima sto mislis o emisiji 'sve za ljubav'? kolko tu ustvari ima istine?
Ljubav ne stari,uvek je mlada,nedokuciva kada je prava ljubav u pitanju
Meni je jako slatko kada vidim u emisiji 'Sve za ljubav' dekice i bake kojima brak uspeva i posle 40godina....E to je vecna ljubav!
|
|