View Full Version : Reprezentacije Crne Gore
Kako vidite nase reprezntacije u fudbalu,kosarci,rukometu,vaterpolu,odbojci i drugim sportovima?
Da li ima sansi da u skorije vrijeme budemo,bar u nekom od sportova,u svijetskom vrhu?
Ja licno,najvece sanse dajem vaterpolistima.Mislim da na olompijadi 2008 u Pekingu mogu cak i do ZLATA!
siticentar 21-10-06, 00:12 Kako vidite nase reprezntacije u fudbalu,kosarci,rukometu,vaterpolu,odbojci i drugim sportovima?
Da li ima sansi da u skorije vrijeme budemo,bar u nekom od sportova,u svijetskom vrhu?
Ja licno,najvece sanse dajem vaterpolistima.Mislim da na olompijadi 2008 u Pekingu mogu cak i do ZLATA!
Nisam u poziciji da mogu pratiti sport u CG, a prema onome sto ja znam Crna gora nema, u sadasnjem trenutku, nekih narocitih sansi u nekom od sportova.
U najskorije vrijeme, bar se nadan da ce reprezentacija Crne gore uznapredovati i igrati znacajnu ulogu u borilackim sportovaima u Evropi narocito u JUDU.
Licno bih volio da me svim sportovima Crna gora iznenadi, u pozitivnom i poslije BiH od svih bivsih JU republika navijat cu za CG.
SRECNO CRNOGORCI !!!
Mislim da se mogu napravit dobre reprezantacije u svim sportovima.Za sad su vaterpolisti najjaci
Radic,Zlokovic,Jokic,Nikola Janovic,Gojkovic,Mladjan Janovic,Danilovic-7 velicanstvenih...
A tu su jos i Ivovic,Bjelica,Toni Petrovic,Tichic;veterani Uskokovic, Mirko Vicevic,Zeljko Vicevic;te mlade nade Chuchovic(90),Klikovac(89),Drshkovic(88]-najbolji u svojim generacijama u bifsoj SCG...
Ima tu jos dosta njih koji bi mogli da igraju za reprezentaciju,ovi su mi pali na pamet
Sto mislite o fudbalskoj reprezentaciji?Spic Vucinic i Delibasic(Purovic),vezni Burzanovic,Vukcevic,Vujovic...
A kosarkase niko ne pominje. Mislim da ce oni poslije vaterpolista biti na najvisem nivou sto se sporta tice. Ne smijemo zaboravit i rukomet u koji se strasno malo ulaze trenutno, ali uvijek smo imali talenata. Fudbal je vec malo teze organizovat, to je pretvoreno danas u jedan biznis u kojem se obrcu nezamislive cifre. Mislim da nasa Vlada nece stati u zastitu sporta, osim izjava o podrsci. Kad dodje do finansiranja.... Proci ce sigurno 6-7 godina da bismo mogli razgovarati o medjunarodnom uspjehu nasih fudbalera.
Rukometasice igraju turnir u Ceskoj.Prvo mjesto vodi u baraz za SP,a nase rukometasice su ostvarile dvije fantasticne pobjede,prvo protiv Bugarske,a onda je pao mozda i naveci konkurent(pored Ceske)za osvajanje prvog mjesta.
Danas igraju protiv Ceske u 17.45h uz direktan prenos na rtcg2.
Nemojte propustit himnu;)
:frown: Kosarkasi mogu da ucestvuju tek na EP 2011.
svi vi koj ise volite kladit a neda vam se ulagat pravi novac ovo je prilika za vas,rijec je o virtualnoj kladionici.mjescno na virtualni racun dobivate 1000 funti i mozete se kladiti ..ako budete među prvih 20 na kraju mjeseca dobit cete od 20-5 funti ovisi na kojem ste mjestu zavrsili,a takodjer ako budete medju prva 3 u pojedinacnim ligama(njemacka,talijanska,engleska...) dobivate 10 funti koje vam salju putem ceka postom.NIJE NIKAKVA MUCKA TO JE NAJPOZNATIJE NAJECANJE TIPSERA NA SVIJETU,PA ETO AKO STE ZA JAKO JE ZABAVNO ,SAMO TREBATE KLIKNUT NA LINK ISPOD I BESPLATNO SE REGISTRIRATI..
http://www.online-betting-guide.co.uk/?tx21959
desert-eagle 21-12-06, 01:05 Fenomenalna pobeda CG u vaterpolu.. Mnogo to znaci za pocetak..Imamo sjajnu generaciju.
desert-eagle 21-12-06, 01:21 Radic,Zlokovic,Jokic,Nikola Janovic,Gojkovic,Mladjan Janovic,Danilovic-7 velicanstvenih...
A tu su jos i Ivovic,Bjelica,Toni Petrovic,Tichic;veterani Uskokovic, Mirko Vicevic,Zeljko Vicevic;te mlade nade Chuchovic(90),Klikovac(89),Drshkovic(88]-najbolji u svojim generacijama u bifsoj SCG...
Ima tu jos dosta njih koji bi mogli da igraju za reprezentaciju,ovi su mi pali na pamet
Ima u Jadranu jos sjajnih talenata:) Nadam se da ce se i Budvani prikljuciti u stvaranju novih igraca.
evo u rukometu smo predobri
mogli bi otići čak i na olimpijadu
desert-eagle 16-02-07, 17:41 Kolakovic odvede Starovica i Nikica ... Odradio je ono za sta su ga i postavili : da svremena na vreme vrbuje mlade talente..
Posto su Crnogorci krupni tj. krsni najbolju prodju bi imala reprezentacija bacanje kamena s ramena.
desert-eagle 17-03-07, 13:18 Imamo li sanse sa Hungarima u fudbalu;)?
dobijamo ih imamo jako dobre igrače samo je pitanje ko će htjeti igrat za nas
desert-eagle 19-03-07, 22:39 A evo izgleda da su se svi odazvali
Derek_Trotter 24-03-07, 23:37 Imamo li sanse sa Hungarima u fudbalu;)?
Kako su igrali danas mislim da mozemo kad se malo uigramo mozemo parirati i mnogo jacim reprezentacijama
desert-eagle 25-03-07, 15:07 Tacno se vidjelo da nam treba malo vise treninga... vise uigranosti i mislim da to moze dobro da izgleda.. imamo stvarno par talentovanih igraca.
mislim da nasu reprezentaciju ocekuje lijepa buducnost i da ce u najgorem slucaju biti ekipa za respekt i mnogo jacim reprezentacijama
Ima li CG nogometna reprezentacija nadimak, kao npr. u RH "vatreni"?
desert-eagle 26-03-07, 13:47 Ima li CG nogometna reprezentacija nadimak, kao npr. u RH "vatreni"?
"crveni" "hrabri sokolovi"... bice jos toga;)
nije cak ni sokolovi, na spotu se jasno vidi da pise "hrabri sokoli" i ako mene pitate veoooma los marketing i promocija nase ekipe.
normalno je da navijam za nase , za koga bih drugo , ali moram istaci da su kolektivno mnoogo ruzni jbt i kao i uvjek treba nam bolji marketing u smislu neke ljepse pjesme nek smisle, mislim da je ono perper sklepao za 5 minuta...
nadam se da cemo daleko dogurati...Goodluck MNE!!!
desert-eagle 26-03-07, 15:51 nije cak ni sokolovi, na spotu se jasno vidi da pise "hrabri sokoli" i ako mene pitate veoooma los marketing i promocija nase ekipe.
normalno je da navijam za nase , za koga bih drugo , ali moram istaci da su kolektivno mnoogo ruzni jbt i kao i uvjek treba nam bolji marketing u smislu neke ljepse pjesme nek smisle, mislim da je ono perper sklepao za 5 minuta...
nadam se da cemo daleko dogurati...Goodluck MNE!!!
-
U pravu si
desert-eagle 26-03-07, 15:58 Ma kod nas je to tako.. sve naopako.
Mnogo ce vremena proci dok mi shvatimo koliko je bitan marketing... i sve ono sto mi zapostavljamo a u stvari su vrlo vazne stvari.
Perper je mogao malo vise da se potrudi.. ono je ocaj..
U fudbalu na kirin kupu reprezentacija CG je odbranu igrala dobro
igrali su dobro sve do šesnaesterca ali često su gubili lopte
Crna Gora sa domacinom Evropskog prvenstva!
Veceras je u Oslu odrzan zrijeb za EP koje ce se u Norveskoj odrzati pocetkom sljedece godine. Crna Gora se nasla u grupi B zajedno sa: Rusijom, Danskom i Norveskom. Norveska je, prije izvlacenja posljednjih ucesnika po grupama, imala pravo da kao domacin da odabere grupu, i izabrala grupu B gdje se nalazi i Crna Gora.
Grupa A:Ceska, Slovenija, Hrvatska i Poljska
Grupa B:Crna Gora, Rusija, Danska i Norveska
Grupa C:Bjelorusija, Njemacka, Spanija i Madjarska
Grupa D:Svedska, Island, Francuska i Slovacka
Mecevi po grupama igrace se u sljedecim gradovima : Bergenu, Dramenu, Stavangeru i Trondhajmu, dok ce se polufinalni i finalni mecevi igrati u Lilehameru. Branilac titule evropskog prvaka je Francuska.
izvor : cafemontenegro
Tabela Svjetske lige u vaterpolu
Italija 9
Srbija 8
Crna Gora 7
Grčka 0
Nemačka 0
Crnim slovima su reprezentacije koje su već na završnom turniru
Pobjednik dobija tri boda, pobjednik na peterce 2, poraženik na peterce 1, poraženik ništa
Dalje ide samo prvi, jer je drugi predstavnik Njemačka kao domaćin završnog turnira
Slijedeći dio turnira se igra u Peskari
Samo pobjednik završnog turnira ide na Olimpijske igre u Pekingu
Filipović okupio "Sokolove"
Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Zoran Filipović pozvao je 19 igrača za prijateljsku utakmicu protiv Slovenije 22. avgusta u Podgorici, a na spisku je i kapiten francuskog kluba Le Man Marko Baša, koji je posle višemesečnog razmišljanja odlučio da brani boje crnogorskog nacionalnog tima. Protiv Slovenije će debitovati i golman grčkog Levadijakosa Srđan Blažić i vezni igrač Budućnosti Nedeljko Vlahović, koji nisu bili u ekipi na Kirin kupu u junu u Japanu.
Baša (24) je igrao za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore na prvenstvu Evrope 2004. i za olimpijsku selekciju zajedničke države na Igrama iste godine u Atini i dugo je razmišljao čiji dres će nositi u seniorskoj konkurenciji. Nakon što je konačno "prelomio", talentovani fudbaler će predstavljati veliko pojačanje za reprezentaciju Crne Gore koja postepeno stiče iskustvo na međunarodnoj sceni.
"Nastavljamo da gradimo tim i utakmica protiv Slovenaca će za nas predstavljati novi izazov. Igraćemo na pobedu iako znamo da je predstojeći rival kvalitetan i ima više iskustva", izjavio je Filipović.
Na spisku Filipovića su sledeći fudbaleri:
golmani: Vukašin Poleksić (Tatabanja), Srđan Blažić (Levadijakos).
odbrana: Savo Pavićević (Hajduk Kula), Risto Lakić (Budućnost Podgorica), Jovan Tanasijević (Dinamo Moskva), Vlado Jeknić (Veen), Radoslav Batak (Ankaraspor), Milan Jovanović (Univerzitatea Kluž), Luka Pejović (OFK Grbalj), Marko Baša (Le Man).
sredina terena: Janko Tumbašević (Zeta), Branko Bošković (Rapid Beč), Nedeljko Vlahović (Budućnost Podgorica), Vladimir Božović (Rapid Bukurešt), Simon Vukčević (Sporting Lisabon).
napadači: Igor Burzanović (Crvena zvezda), Mirko Vučinić (Roma), Milan Purović (Sporting Lisabon), Srđan Radonjić (Odense).
izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=08&dd=10&nav_id=258912)
desert-eagle 14-08-07, 18:56 Zna li se sta za Basu.. Sta ce bit?
Jebem li ga usta govori jedno radi drugo
Prije svega poserem se na Pavlovića...on veli da bi igrao za SCG u košarci, a kad je postojala SCG dva puta je odbio poziv
desert-eagle 14-08-07, 20:37 Ma tu se prije svega radi o licnim interesima,nema tu nikakvog patriotizna kako bi neko volio da kaze.
desert-eagle 14-08-07, 20:38 jel za Basu definitivno da nace igrati za CG?
KOLIKO VRIJEDE CRNOGORSKI REPREZENTATIVCI NA FUDBALSKOM TRŽIŠTU
Vučinić i Baša kao cijela Slovenija
Igrači koje je Zoran Filipović pozvao za utakmicu sa Slovenijom vrijede skoro duplo više od budućih rivala, zahvaljujući dvojici asova Mirku Vučiniću i Marku Baši.
Po specijalizovanom njemačkom internet portalu "transfermarkt.de", koji prati dešavanja na evropskom fudbalskom tržištu, crnogorska reprezentacija vrijedi 32 miliona eura, a tačno polovina te sume "otpada" na napadača Rome i defanzivca Le Mana - Vučinić je procijenjen na devet, a Baša na sedam miliona eura. Iza njih dvojice je Simon Vukčević (3,3 miliona eura), slijede Milan Purović i Radoslav Batak (po dva miliona), a cijenu sa devet cifara imaju još samo Srđan Radonjić (1,5 miliona) i Branko Bošković (1,25 miliona).
Vrijednost "hrabrih sokola" bila bi, međutim, veća da su se na Filipovićevom spisku našli Stevan Jovetić (1,2 miliona), Đorđije Ćetković i Dragan Bogavac (po 1,1 milion). Potencijalni reprezentativac Miloš Marić vrijedi 2,5 miliona eura, a zanimljivo da je nekadašnji član mlade selekcije Srbije i Crne Gore Radomir Đalović, napadač Rijeke, procijenjen na 1,5 miliona eura.
Ekipa koju je slovenački selektor Matjaž Kek izabrao za duel u Podgorici vrijedi 17,5 miliona eura. Najskuplji igrač je centarfor Sošoa Valter Birsa (2,5 miliona eura), njegov partner u napadu Klemen Lavrič, špic Duizburga, vrijedi 2,2 , a veteran Milenko Aćimović dva miliona eura. Milivoje Novaković, centarfor Kelna, i Branko Ilić, štoper Sošoa, procijenjeni su na po 1,5 miliona eura.
Na Kekovom spisku nema najboljeg defanzivca Boštjana Cesara, koji je nedavno iz Olimpika iz Marseja prešao u Vest Bromvič, a čija je cijena dva miliona eura. Cesar izdržava kaznu zbog crvenog kartona koji je dobio na utakmici sa Rumunijom u Celju, 2. juna.
Crna Gora i Slovenija su, međutim, izuzetno jeftine selekcije u odnosu na evropske velesile. Španska reprezentacija ukupno vrijedi 405 miliona eura, engleska pet manje. Holanđani su procijenjeni na 317 miliona, Portugalci na 260, a Njemci na 215 miliona eura...
TOTI ODUŠEVLJEN MIRKOM
Kako trenutno stvari stoje, Mirko Vučinić naći će se u prvom timu Rome na otvaranju sezone u Italiji.
Prema najavama italijanskih medija kapiten crnogorske selekcije u prednosti je u odnosu na Manćinija, Žilija i Tadeija uoči meča Super kupa, koji Rimljani igraju u nedjelju protiv šampiona Intera.
Niz pohvala na njegov račun iznio je i Franćesko Toti, čije se mišljenje uvažava i više nego Spaletijevo.
- Mirko sjajno radi i igra. Ima veliku želju da bude potpuno spreman za narednu sezonu, izuzetno je napredovao na fizičkom planu, a ima ogroman talenat. Mislim da će biti veliko iznenađenje ove sezone - kazao je Toti za "Korijere dela sport".
Vučinić je postigao gol na kontrolnoj utakmici protiv Juventusa, a italijanski mediji ističu da je u najboljoj formi od svih napadača Rome.
izvor: cafemontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.phtml?akcija=vijest&id=23710)
Zbogom Baša
Marko Baša nije se juče pojavio na okupljanju reprezentacije, čime je najvjerovatnije i stavljena tačka na priču koja traje od marta.
- Baša je dobio poziv, ali se nije nikome javio. Ko hoće da nosi dres Crne Gore tu je, a ko neće, nećemo ga prisiljavati. Mislim da je ovo Baši posljednji poziv - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare trener golmana reprezentacije Zoran Lemajić.
Lemajić je kazao da će stručni štab danas odlučiti ko će zamijeniti povrijeđenog Igora Burzanovića...
- Još razmišljamo koga da pozovemo. Sigurno je samo da oni koji nijesu pozvani za Sloveniju nijesu otpisani - kazao je Lemajić.
On je istakao da je stručni štab već obavio analizu protivnika.
- Slovenija je u stagnaciji od nastupa na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, po kvalitetu i u igračkom potencijalu, ali su, u svakom slučaju, nezgodan protivnik - rekao je Lemajić.
Napadač Odenzea Srđan Radonjić prvu utakmicu za reprezentaciju odigrao je na Kirin kupu protiv Japana, a debi pod Goricom imaće 22. avgusta.
- Svi koji su došli sa ponosom će nositi dres, a navijačima koji će nas bodriti sa tribina trebalo bi da uzvratimo pobjedom. Zbog povrede lože počeo sam prije 10-ak dana sa treninzima, ali sam ulazio u igru u posljednje tri utakmice. Spreman sam da istrčim u srijedu i očekujem da ću po povratku u Dansku zauzeti mjesto u prvom timu - rekao je Radonjić.
Prvi golman reprezentacije Vukašin Poleksić sa Tatabanjom odigrao je pet utakmica u šampionatu, a iako je primio 10 golova kaže da je u dobroj formi.
- Ekipa je dosta slaba, a iako smo zabilježili sve poraze u dobroj sam formi. Nadam se da sam u petak posljednji put stajao na golu Tatabanje - rekao je Poleksić.
O ponovnom okupljanju reprezentacije i utakmici sa Slovenijom 24-godišnji golman je kazao:
- Ovo je novo iskustvo za sve nas. Treba da natopimo dres znojem, izgaramo na terenu i uvjeren sam da ćemo još više napredovati - kazao je Poleksić.
izvor: cafemontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.phtml?akcija=vijest&id=23776)
desert-eagle 21-08-07, 19:31 CG-Slovenija 1:2
Sramota kako su pojedini igraci odigrali.
Nije mi jasno sta onaj nas "trener" radi na klupi jos..
Nadam se da je Bozovic svoje odsvirao u repki.
desert-eagle 22-08-07, 18:15 Jovetic umjesto Burzanovica.
Nikoga na sportu poslije utakmice. Kakav forum. Solidno ja se ne zalim i pored svega. Dosta gresaka u prenosu lopte i organizaciji igre. To kad bi se ispravilo lakse bi i napad funkcionisao. 3-4 igraca malo trce bez lopte ali nije ni to tako lose kako su obicno igrale balkanse ekipe.
Derek_Trotter 22-08-07, 22:42 Skroz sam nezadovoljan igrom. Mislim da je korisnije bilo da smo izgubili ovu prijateljsku utakmicu jer bi se jace mobilisali da vidimo sto to ne stima
desert-eagle 22-08-07, 23:08 Onako Se Ne Igra Za Crnu Goru!!!!!
desert-eagle 22-08-07, 23:14 Skroz sam nezadovoljan igrom. Mislim da je korisnije bilo da smo izgubili ovu prijateljsku utakmicu jer bi se jace mobilisali da vidimo sto to ne stima
To si u pravu!
ocaj zivi
a i da smo izgubili i da smo dobili nesto nisam vidio neku euforiju na tribinama!
sramota je sto smo kuci dali 3 gola iz penala!
nisam vise ni ocekivao...tako da me nisu mogli razocarati...
desert-eagle 23-08-07, 10:49 Ovo je tranziciono vrijeme za CG i nije lako zivjeti ovdje.
Mi cemo tek morati da napraviomo kult ekipe,do tada nista.
Kad se napravi kult,onda nikad nece doci u pitanje pozrtvovanost,zelja da se da sve od sebe. U nasem sportu u skorije vrijeme to moze samo vaterplo. Sto se tice ostalih sportova mi cemo se malo nacekat da vidimo dobre igre i pobjede.
Božović i Novaković igraju za Crnu Goru
Utorak, 28. avgust 2007. 22:40
Na spisku crnogorske fudbalske reprezetnacije za prijatelsjki duel sa Švedskom, 12. septembra u Podgorici, naći će se i golman Partizana Darko Božović i defanzivac OFK Beograda Mitar Novaković, saznaje MONDO.
Selektor "crvenih" Zoran Filipović spisak fudbalera na koje računa za duel sa Švedjanima, objaviće početkom sledeće nedelje i na njemu će, za razliku od prethodnih, biti 20 a ne 18 imena.
Ovih dana kormilar crnogorske reprezentacije treba da dobije i odgovor od bivšeg veziste Zete i Olimpijakosa Užičanina Miloša Marića koji je nedavno u neformalnom razgovoru sa čelnicima FSCG izrazio spremnost da obuče dres najmlađe evropske selekcije.
izvor: MTS-Mondo (http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=68546)
desert-eagle 29-08-07, 01:19 Ja sam protiv gomilanja igraca koji nisu mogli da se probiju u Srbiji.
desert-eagle 03-09-07, 22:46 A reprezentacija
Austrijanci sude Crna Gora - Švedska
Fudbalska asocijacija Austrije prihvatila je poziv Fudbalskog saveza Crne Gore i odredila trojicu sudija koji će dijeliti pravdu na prijateljskoj fudbalskoj utakmici između Crne Gore i Švedske.
Glavni arbitar biće Bernhard Bruger, kojem će asistirati Rejmund Buh i Franc Majslinger.
Utakmica Crna Gora - Švedska zakazana je za 12.09.2007. godine.
desert-eagle 03-09-07, 22:47 Spisak igrača za utakmicu sa Švedskom
Selektor A reprezentacije Crne Gore Zoran Filipović saopštio je spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmic sa Švedskom, koja se 12. septembra igra u Podgorici.
Na spisku se nalazi 19 fudbalera, među kojima i petorica debitanata.
SPISAK
Golmani
Poleksić Vukašin (Tatabanja)
Božović Darko (Partizan)
Odbrana
Pavićević Savo (Hajduk)
Lakić Risto (Budućnost)
Jeknić Vlado (Vehen)
Batak Radoslav (Ankaraspor)
Jovanović Milan (Univerzitatea Kluž)
Pejović Luka (Mogren)
Vezni red
Tumbasević Janko (Vojvodina)
Novaković Mitar (OFK Beograd)
Drinčić Nikola (Amkar Perm)
Božović Vladimir (Rapid Bukurešt)
Bošković Branko (Rapid Beč)
Vlahović Nedjeljko (Budućnost)
Peković Milorad (Majnc)
Napad
Vučinić Mirko (Roma)
Burzanović Igor (Crvena zvezda)
Purović Milan (Sporting)
Bogavac Dragan (Koblenc)
ima da nas napune ovi šveđani
andjela pizelli 04-09-07, 15:57 Kako vidite nase reprezntacije u fudbalu,kosarci,rukometu,vaterpolu,odbojci i drugim sportovima?
Evo,brzo se penju ka vrhu mladi juniori u karateu:boxing542:
Za sada su ekipni prvaci Mediterana(12 zemalja je uchestvovalo):thumb_up:
desert-eagle 04-09-07, 16:22 IZNENAĐENJE - NIKOLA DRINČIĆ, VEZISTA AMKARA
04.09.2007. Od orlića do hrabrog sokola
Zoran Filipović je ipak servirao iznenađenje. I to veoma prijatno - Nikola Drinčić, koji je prošlog mjeseca nosio dres mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Holandiji, u duelu sa Švedskom debitovaće za crnogorsku selekciju.
Za one koji su i neobaviješteni - riječ je o klasičnom veznom igraču, koji je karijeru počeo u Partizanu, kalio se u Budućnosti iz Banatskih Dvora (kod Peca Rakojevića), pa se otisnuo u inostranstvo - nakon polusezone u turskom Gaziantepu, otišao je u Rusiju i postao standardni prvotimac Amkara, najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone...
- Izrazio sam želju da igram za Crnu Goru i počastvovan sam što sam se našao na spisku za Švedsku. Moj otac ima crnogorske korijene, a igranje u reprezentaciji doživljavam kao korak naprijed u karijeri i priliku da svi zajedno napravimo nešto značajno na međunarodnoj sceni - kazao je Drinčić za "Vijesti".
Da li si gledao dosadašnje utakmice crnogorske reprezentacije?
- Gledao sam sve i vidio ono što svi znaju - tim pun talenata. Većina reprezentativaca su praktično moji vršnjaci, gotovo sve ih poznajem i sa terena i van njega, neće biti problema da se uklopim u grupu - ističe Drinčić, koji će 7. septembra, na dan okupljanja reprezentacije, proslaviti 23. rođendan.
Na sve četiri utakmice reprezentacija je imala problema na sredini terena, u organizaciji igre?
- Ekipa je mlada, a tek se stvara. Svi problemi su očekivani. Neću ništa da obećavam, osim da ću uraditi sve da opravdam povjerenje, da ću se boriti svim srcem, kao što rade svi reprezentativci. Naravno da se nadam da će selektor i navijači biti zadovoljni.
Duel sa Švedskom je najveći izazov do sada?
- To je reprezentacija koja spada u top klasu, ili je bar blizu evropskog i svjetskog vrha. Pravi test i za ekipu i za sve igrače. Ljepši debi nijesam mogao da poželim. Imaćemo težak zadatak, ali imamo potencijal da pružimo dobar otpor Šveđanima. Pokušaćemo da iznadimo, to je sigurno - zaključio je Drinčić.
STANDARDAN KOD ĐUKIĆA
Nikola Drinčić bio je standardni prvotimac mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila drugo mjesto na prvenstvu Evrope. Odigrao je četiri od pet utakmica, a na tri meča bio je u startnoj postavi.
Od prvog minuta Miroslav Đukić ukazao mu je šansu protiv Belgije u polufinalu i Holandije u finalu, te protiv Engleske u posljednjem meču u grupi.
U dresu Amkara, koji zauzima šesto mjesto na tabeli, ove sezone odigrao je 18 utakmica (15 kao starter, na tri je ušao sa klupe) i postigao jedan gol - protiv šampiona CSKA iz slobodnog udarca.
desert-eagle 04-09-07, 16:23 ima da nas napune ovi šveđani
Mocni su ali ne treba se predat. Ako odigraju angazovano necemo se obrukat,a to je nama u fudbalu kad ne mozemo bolje najvaznije:)
Jeli ko gledao sinoc utakmicu nasih juniora.Paraz od cetri gola razlike.Po meni najvecu odgovornost snosi trener.Velika je greska sto je postavljen lokalni trener,jer imamo solidnu mladnu reprezentaciju.
desert-eagle 12-09-07, 10:45 Jeli ko gledao sinoc utakmicu nasih juniora.Paraz od cetri gola razlike.Po meni najvecu odgovornost snosi trener.Velika je greska sto je postavljen lokalni trener,jer imamo solidnu mladnu reprezentaciju.
Potpuno si u pravu! Ova repka ima potencijal,ali je vodi trener koji gotovo da nema nikakvo trenersko iskustvo,i to sto ima to je iz nase lige.
Reprezentacija ima sad los rejting,i verovatno ce da dolazi do odliva igraca.
Stvara se losa slika i lomi klut ekipe. Ako zelimo da spasimo neke talente iz te generacije Filipovic treba pod hitno da ih zove za A tim,jer ovako cemo moguce ostat bez nekih igraca.
Ovaj poraz od cetiri gola je i dobar(bolje nego da smo izgubili sa jednim golom razlike) jer pretpostavljam da ce pokrenuti neke pozitivne stvari,mozda i smjenu trenera.
Pojedini igraci bolje igraju za svoje klubove nego za reprezentaciju,sinoc se nisu vidjeli na terenu.
desert-eagle 12-09-07, 14:26 Ovaj poraz od cetiri gola je i dobar(bolje nego da smo izgubili sa jednim golom razlike) jer pretpostavljam da ce pokrenuti neke pozitivne stvari,mozda i smjenu trenera.
Pojedini igraci bolje igraju za svoje klubove nego za reprezentaciju,sinoc se nisu vidjeli na terenu.
zanimljivo je to sto je kostur tima iz Zete,a zna se da je Zeta sa tim igracima nadigrala jednog Glazgova... stvar je jasna u pitanju je trener.
desert-eagle 12-09-07, 14:27 Ali onaj Bozovic iz Bud.:)))))))
Kakav je ono "foodbaler" ...........
Zbog onakvih smo i tu dje jesmo.
samo da ova odbrana uozbilji i sve će biti u redu
desert-eagle 12-09-07, 21:35 Crnogorski reprezentativci bili su na dobrom putu da na petom prijateljskom susretu zabilježe drugu pobjedu. Ipak, da za trijumf nije dovoljno biti ’pravi’ samo tokom jednog poluvremena, osjetili su Filipovićevi izabranici večeras. Opuštanje u nastavku, za svega tri minuta, ’sokole’ je od pobjednika učinilo gubitnicima, a crnogorskom selektoru zadalo nove glavobolje.
Prvo poluvrijeme utakmice na stadionu pod Goricom, u svakom pogledu pripalo je ’crvenima’, dok je oslabljeni rival bio sasvim bezopasan – toliko, da je golman Poleksić imao samo jednu intervenciju.
Već u trećem minutu, naši reprezentativci ozbiljnije su priprijetili Isaksonovom golu. Vučinić je (nakon igranja rukom, koje je austrijskom arbitru promaklo) prošao po desnoj strani, uputio centaršut, no, večeras indisponirani Burzanović nije bio precizan. Dva minuta potom, kapiten je odlično šutirao iz slobodnog udarca, no mreža se nije tresla...
Prvi pogodak iz igre, crnogorski reprezentativci postigli su u 18. minutu večerašnjeg meča. Burzanović je odlično izveo korner – uputio centaršut – a Vučinić je bio najviši u rivalskom šesnaestercu, poslavši glavom loptu u nebranjeni dio mreže. Bio je to drugi pogodak napadača Rome, koji je za nacionalni tim odigrao istovjetan broj utakmica.
Po vodećem golu, na terenu je gledana ista slika. Crnogorci su dominirali na sredini, često ozbiljno ugrožavali suparnički gol, ali se rezultat do odmora nije mijenjao. Najveću priliku da poveća prednost svoje ekipe propustio je Mirko Vučinić u 20. minutu, kada se, nakon sjajnog centaršuta Pavićevića našao sam pred švedskim golmanom...
Kako je drugo poluvrijeme odmicalo, naši napadi bili su sve rjeđi, da bi do samog kraja susreta slika o odličnoj igri iz prvog dijela sasvim izblijedjela... U 48. minutu, Burzanović je dobro reagovao na Vučinićev centaršut, ali je rezervni golman Šaban bio na visini zadatka, a deset minuta kasnije Peković je odlično izveo ’slobodnjak’ sa 25 metara, ali je lopta završila iznad prečke. Sličan šut u 62. minutu uputio je još jedan novajlija u dresu reprezentacije – Drinčić.
Šveđani, koji su strpljivo čekali svoju priliku, sa ofanzivnijom igrom počeli su od sredine drugog dijela. Prvo je, u 65. minutu, Rade Prica bio u kolosalnoj prilici, ali se nije dobro snašao u samom petercu. No, pet minuta kasnije, Šveđani su pronašli put do Božovićeve mreže... Akciju u šesnaestercu ’crvenih’ započeo je Johanson, dodao loptu do Price, a sve je završio Rozenberg – 1:1.
Na potpuni preokret čekalo se još tri minuta. Slabost domaćih defanzivaca iskoristio je Prica, koji se po drugi put u reprezentativnoj karijeri upisao u listu strijelaca.
Od drugog gola Šveđana, do posljednjeg sudijskog zvižduka nije se dogodilo gotovo ništa vrijedno pomena. U tom periodu viđen je samo jedan pokušaj Vučinića, čiji je šut završio u Šabanovom naručju – premalo za remi...
desert-eagle 13-09-07, 17:29 imali su veliku tradiciju nepobjedivosti na svom terenu:) dvije tekme.
Da li će Crna Gora igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u košarci
desert-eagle 21-09-07, 23:59 ne.
desert-eagle 22-09-07, 00:00 Potpisan ugovor o ekskluzivnoj poslovnoj saradnji FSCG i RTCG
Fudalski savez Crne Gore i Radio televizija Crne Gore potpisali su danas ugovor o ekskluzivnoj poslovnoj saradnji.
FSCG je ovim ugovorom ustupio nacionalnom javnom servisu ekskluzivno pravo prenosa svih domaćih utakmica "A" i mlade reprezentacije Crne Gore do 31.06.2009. godine.
RTCG se obavezao da će za vrijeme trajanja ugovora promovisati sva takmičenja u kojima učestvuju "A" i mlada reprezentacija, da će promovisati obje pomenute selekcije, kao i fudbal uopšte.
Spasojević blista u Gruziji
Crnogorski reprezentativac Ilija Spasojević danas je postigao pogodak za svoj Dinamo iz Tbilisija u okviru sedmog kola gruzijskog šampionata. Mladi Crnogorac, pored toga, namjestio je dva gola u pobjedi svog tima protiv Dinama iz Batumija (7:0).
Svojim trećim golom u ovosezonskom šampionatu, Spasojević se 'umiješao' u trku za najboljeg strijelca lige, a pored toga - tri dana unazad, mladi reprezentativac Crne Gore dao je gol i na utakmici Kupa Gruzije, protiv Magaroelija (3:0).
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=4942)
desert-eagle 30-09-07, 15:03 ja mislim da Spasojevica ponovo nece biti na spisku.
cuo sam da ce doci neki defanzivci iz Srbije.
ako ne zovu kvalitetne igrače, ovaj sastav sadašnji sastav će služiti za nabijanje gol razlike drugim timovima
desert-eagle 30-09-07, 22:03 Cuo sam da ce neki Subotic iz Nemacke lige igrati za CG... drzavljanin amerike inace.
desert-eagle 01-10-07, 22:53 zna li se sta za ovog Nevena Subotica?oce li igrati za cg?
on je inace iz banja luke ali je igrao za Ameriku i navodno izrazio zelju da igra za CG
cuo sam da je veliki talenat ... visok 192,3cm brz jak u duelima.
Filipović pozvao Đalovića i Nikezića
Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije, Zoran Filipović, objavio je spisak reprezentativaca koji će putovati u Talin, na prijateljski susret protiv Estonije. Za razliku od igrača koji su nosili crveni dres tokom minulih pet mečeva, nova lica u nacionalnom timu su Radomir Đalović, golgeter hrvatske Rijeke, te Nikola Nikezić, napadač francuskog Avra.
Na spisku crnogorskog selektora, nalaze se sljedeći igrači:
Golmani: Poleksić (Tatabanja, MAĐ), Božović (Partizan, SRB).
Defanzivci: Tanasijević (Dinamo Moskva, RUS), Batak (Ankaraspor, TUR), Pavićević (Hajduk, SRB), Jeknić (Vehen, NJEM), Pejović (Mogren), Lakić (Budućnost), Jovanović (Kluž, RUM).
Vezisti: Bošković (Rapid, AUT), Novaković (OFK Beograd, SRB), Peković (Majnc, NJEM), Drinčić (Amkar, RUS), Božović (Rapid, RUM).
Napadači: Vučinić (Roma, ITA), Đalović (Rijeka, HRV), Bogavac (Koblenc, NJEM), Nikezić (Avr, FRA).
Podsjetimo, susret između Estonije i Crne Gore biće odigran na 'A le kok areni' u Talinu, 17. oktobra.
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=5719)
Portugalci zaboravili na fer-plej
Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore doživjela je i svoj četvrti uzastopni poraz u kvalifikacijama. Ipak, ovaj poraz izabranike Duška Vlaisavljevića treba zaboljeti mnogo više u odnosu na ostale... Njihovi vršnjaci iz Portugala došli su u Podgoricu bijesni na suđenje u Bugarskoj prije četiri dana. Odlučili su da dugove naplate crnogorskoj reprezentaciji i u tome su na našu žalost uspjeli.
Gosti su svoj kratak repertoar glume odradili u dva minuta. Vierinja je u 75. minuitu krenuo u soloprodor, no ubrzo i zaustavljen na nekih 30 metara od našeg gola. Ničim izazvan počeo je da se previja po terenu, da bi nakon 30 sekundi Bojović u znak solidarnosti izbacio loptu u aut kako bi se ukazala pomoć protivničkom igraču. No, Peleu - vezisti portugalske reprezentacije to nije ništa značilo. Brzo je izveo aut za korpuletnog centrafora Sisera, koji je dobro odradio započeti šou glume i na ivici šesnaesterca iskosa sa desne strane natjerao malteškog sudiju Atarda da dosudi faul u korist portugalske selekcije. Precizno dodavanje kapitena Antuneša na nekih 20 metara od gola Pele je uspio da pretvori u pogodak i odredi dalji tok utakmice…
Od tog trenutka počela je nova priča za Portugal, a prilika koja se ukazala izabranicima Duška Vlaisavljevića brzo je iščeznula. Egzekucija je došla sedam minuta kasnije. Taržinjo se odlučio na šut sa nekih 25 metara koji je bio nezaustaviv za golmana Radanovića.
Koliko im ovakva pobjeda ide na čast, najbolje je poslije meča za CdM sport kazao Rui Kakador portugalski selektor.
- Postigli smo prvi gol na ružan način. To je odredilo dalji tok utakmice. Nije bilo ni malo lijepo i u potpunosti razumijem ljutnju crnogorskih igrača. Ipak želio bih da naglasim das u moji igrači u ovaj meč ušli silno motivisani. Protiv Bugara su žestoko oštećeni od strane sudija i u Podgorici nijesu željeli ništa da prepuste slučaja – kazao je, prilično diplomatski, Kakador.
Na pitanje novinara zar dugove nijesu trebali da vrate Bugarima na svom terenu, a ne nama Portugalac je bio prilično iskren:
- U pravu ste sa te strane. Ponavljam - u potpunosti se slažem da gol nije postignut na lijep način. Razumijem vašu ljutnju i slažem se sa vašom konstatacijom u potpunosti.
Nažalost, dobra partija cjelokupne crnogorske reprezentacije ostala je u sjenci ružnih gestova gostujuće selekcije. Pored činjenice da su svi izgarali na terenu ne može se oteti utisak da je jedan igrač ponovo, po ko zna koji put odskočio mimo svih. Stevan Jovetić je dokazao da se ispred njegovog imena više ne moraju stavljati riječi – talentovan, buduća nada… Iako će tek za 10 dana napuniti 18 godina, napadač Partizana je u duelu sa odbranom Portugala pokazao zbog čega je za njim “ludo” pola Evrope, zbog čega Ser Aleks Ferguson nudi 10 miliona eura. Svih 90 minuta je bio stalna opasnost po protivnički gol. Jovetić je večeras igrao sve - od centrafora do beka...
No, njegov učinak i ostalih 12 momaka koji ni u kom slučaju nije za potcjenjivanje pokvarili su reprezentativci Portugala. Popravni za crnogorsku reprezentaciju dolazi brzo. U novembru pod Goricu stiže selekcija Republike Irske i biće to prilika da se “crveni” konačno domogmu i druge pobjede u kvalifikacijama.
Četvorka na “stend baju”
Susret između Crne Gore i Portugala imao je I svoju uvertiru. Naime, Ivan Janjušević, Ivan Fatić, Luka Tiodorović i Bogdan Milić su dvije noći prije utakmice produžili svoj izlazak u grad i samim tim narušili disciplinu u repezentaciju. Kazna je bila neminovna i selektor Vlaisavljević se odlučio da ih ne uvrsti u meč sa Portugalom.
Njegov stav se nije promijenio ni nakon utakmice.
- I pored silnih ubjeđivanja ostalih igrača, kapitena Jovetića kao i stručnog štaba nijesam želio da mijenjam svoju odluku. Oni su napravili prekršaj I morali su da budu kažnjeni – kazao je Vlaisavljević.
Šta dalje?
- Sigurno da ih neću pozvati za meč sa Republikom Irskom. Za dalje ćemo vidjeti – kazao je crnogorski selektor.
CRNA GORA U21 - PORTUGAL U21 1:2 (1:0)
Podgorica, stadion pod Goricom, gledalaca: 4.000
Sudija: Atard (Malta)
Žuti kartoni: Radović (Crna Gora)
1:0 - Moreira (autogol) 35’
1:1 - Pele 77’
1:2 - Taržinjo 82’
CRNA GORA: Radanović - Radović, Igumanović, Novaković (od 72. Kaluđerović), Bojović - Marković, Zverotić, Vidović, Bošković - Ćetković (od 85. Vujović) - Jovetić.
PORTUGAL: Batista - Koeljo, Antuneš, Vasko Fernandeš, Soares - Pele, Mačado (od 65. Barbosa), Brandao (od 74. Sisero), Vierinja - Moreira, Đalo (od 53. Taržinjo).
Dosadašnji rezultati:
Bugarska – Crna Gora 1:2
Crna Gora – Engleska 0:3
Irska – Portugal 0:2
Bugarska – Engleska 0:2
Portugal – Crna Gora 4:0
Bugarska – Portugal 1:0
Engleska – Crna Gora 1:0
Crna Gora – Portugal 1:2
Irska – Engleska 0:3
Tabela:
Engleska 12
Portugal 9
Bugarska 3
Crna Gora 3
Irska 0
Preostali susreti:
16. novembar:
Crna Gora – Irska, Engleska – Bugarska.
20. novembar:
Portugal – Engleska, Irska – Bugarska.
5. februar 2008:
Engleska – Irska.
25. mart 2008:
Irska – Crna Gora, Portugal – Bugarska.
5. septembar 2008:
Engleska – Portugal, Bugarska – Irska.
9. septembar 2008:
Crna Gora – Bugarska, Portugal – Irska.
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=7026)
Brine me sto ekipa nema fizionomiju. Lose pokrivaju prostor. Kad igrac portugala primi loptu kasno je a u svakom trenutku ima po nekoliko slobodnih. Mora se dosta raditi na trcanju bez lopte, snazi i voljnom faktoru. Igra se uglavnom preskace a Cetkovic je bio potpuno van igre. Ima materijala 3-4 igraca ali se treba dosta rukave zasukati a ne cini mi se da je Vlaisavljevic neki kapacitet.
Estonija - Crna Gora 0:1
Fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras selekciju Estonije, rezultatom 1:0. Jedini gol na susretu koji je odigran pred oko 2.500 gledalaca na 'Le Kok areni' u Talinu, postigao je napadač Rome Mirko Vučinić u 41. minutu.
Prema informacijama koje smo dobili iz tabora 'crvenih' po završetku susreta, naša ekipa je tokom svih 90 minuta bila bolji rival, a svi igrači - počev od defanzivaca do napadača - odigrali su bez greške.
Za Mirka Vučinića, večerašnji gol je četvrti u isto toliko susreta, a za naš sastav ovo je prva pobjeda u gostima.
ESTONIJA - CRNA GORA 0:1 (0:1)
Talin, 'Le Kok arena', gledalaca: 2.500, temp: 11 C.
Sudija: Frojdfelt (Švedska).
0:1 - Vučinić 41'
Žuti kartoni: Dmitrijev (Estonija), Bogavac, Peković, Lakić, Tanasijević, Vučinić (Crna Gora).
ESTONIJA: Aksalu (od 46. Parejko), Jager, Barengrub, Stepanov, Roba, Reim (od 78. Ran), Dmitrijev (od 88. Terehov), Klavan, Lindpere, Sag, Nemelo (od 66. Vikme).
CRNA GORA: Poleksić (od 46. M. Božović), Pavićević (od 46. Lakić), Pejović, Batak, Tanasijević, Drinčić, Peković (od 85. Jeknić), Bogavac (od 72. Novaković), Vukčević (od 30. Đalović, od 82. Nikezić), V. Božović, Vučinić.
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=7152)
"Sokoli" nastavili let
Crna Gora nastavila je napredak na FIFA rang listi najboljih fudbalskih reprezentacija – “sokoli” su oktobar završili na 171. mjestu, što je čak 15 pozicija bolji blasman nego prošlog mjeseca.
Odličnim rezultatima u minulom mjesecu naša reprezenacija je sakupila čak 44 boda, što joj je omogućilo skok sa 186. skočila je na 171. poziciju. Nakon San Marina i Farskih ostrva preskočena je i selekcija Andore, koja se spustila na 173. mjesto.
Na vrhu liste sada se nalazi Argentina, na drugo mjesto popeo se Brazil dok je prošlomjesečni lider Italija ”skliznula” na teće mjesto.
Najveći skok među 50 najboljih napravila je Rusija, koja je se sa 26. popela na 16. mjesto.
FIFA RANG LISTA
1. Argentina 1533
2. Brazil 1459
3. Italija 1387
4. Francuska 1271
5. Njemačka 1245
6. Španija 1226
7. Holandija 1207
8. Portugal 1203
9. Češka 1174
10. Hrvatska 1155
----------------------------------
171. Crna Gora 65
izvor: FSCG (http://www.fscg.cg.yu/index.php?vijest_id=764)
Real zainteresovan za Vuccinicha
29. 11. - Napadac Rome i kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije Mirko Vucinic mogao bi uskoro da predje u madridski Real, prenosi "Gazeta delo Sport".
Sportski direktor Reala Predrag Mijatovic vec dzze vreme prati igre Vucinica, a Madridjani su povecali interesovanje posle dobrih igara napadaca Rome u Seriji A i Ligi sampiona.
Vucinic (24) je karijeru poceo u Sutjesci iz Niksica, a 2001. godine je presao u Lece. On je prosle sezone igrao na pozajmici u Romi, ali je ove godine potpisao visegodisnji ugovor sa rimskim klubom. Za Romu je ove sezone odigrao 13 utakmica i postigao pet golova.
izvor: Telenor (http://wap.telenor.co.yu/view.php?page=78887)
Crna Gora igra pretkvalifikacioni turnir u odbojci za OI u Pekingu
samo pobjednik tog turnira ide dalje u naredni krug kvalifikacija
šest reprezentacija su podjeljene u dvije grupe
iz svake grupe u polufinale idu po dvije selekcije
Crna Gora je u grupi sa Italijom i Hrvatskom
Italija je već prvak naše grupe pošto nas je savladala 3:0, kao i Hrvate 3:2
U petak u 20.00 igramo protiv Hrvata za polufinale
Crveni poraženi i od Hrvata
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u polufinale kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, koji se održava u Kataniji. U posljednjem susretu grupe ‘A’, naši reprezentativci, pred svega stotinak gledalaca, pretrpjeli su poraz od Hrvatske – 1:3. No, ‘crveni’ večeras nijesu razočarali, a odlično izdanje pružio je sjajni Miloš Ćulafić, koji je osvojio 27 poena. Hrvate je do pobjede vodio Omrčen (21 poen), a kada je riječ o igri Crne Gore, i ovog puta bilo je niz servis grešaka i propusta u prijemu...
Crna Gora – Hrvatska 1:3 (25:22, 22:25, 13:25, 26:28)
U prvom setu, u našoj ekipi blistao je Miloš Ćulafić, koji je sjajnim servisom zapravo i ’dobio’ uvodni period... Nakon početnog vođstva ’vatrenih’, crnogorski odbojkaši do prve ’opipljivije’ prednosti došli su uoči prvog tehničkog tajm-auta – 7:4... Nešto kasnije, ’crveni’ su stizali i do prednosti od pet poena razlike, koju je rival uspio anulirati, a potom i ’prestići’ neposredno po drugom tehničkom tajm-autu. U tim se momentima činilo da će igrači zamjenika selektora Vukovića – Zorana Vukčevića doživjeti sličnu sudbinu kao u prvom setu susreta sa Italijanima, no - uslijedio je preokret... ’Crveni’ su do novog vođstva došli nakon Ćulafićevog as poena (23:22), zatim je Zatrić bio odličan u bloku, te je Crna Gora imala set loptu... Ćulafić je još jednom odlično servirao – bio je to novi as, za trijumf u prvom setu.
Zahvaljujući odličnoj igri u bloku, naši odbojkaši stekli su prednost na početku narednog seta, koji je ’otvoren’ as poenom Marka Vujovića. Kako je igra odmicala, ’crveni’ su često dolazili do vođstva od tri poena, a Hrvati su – prije svega dobrim blokom – povremeno ’spuštali’ prednost rivala... Ipak, ’kockasti’ su sredinom seta uspjeli doći do poravnanja, da bi uoči drugog tehničkog tajm-auta stekli prvo vođstvo (16:15). Na samom kraju, Malevićevi izabranici slavili su sa 25:22.
Na prvi tehnički tajm-aut u trećem setu, crnogorski odbojkaši otišli su sa jednim poenom zaostatka, da bi do narednog bili prosto ’razbijeni’... Hrvati su tada vodili sa 16:8, a kroz par trenutaka na svoj konto upisali su još tri ’lagana’ poena. Dakle, predvođeni raspoloženim Ćoškovićem, Omrčenom i Kovačevićem, rivali su napravili seriju od 13:1, te je u nepovrat otišao i drugi set. U tim momentima ’privremeni’ selektor Vukčević u igru je uveo Majdaka, koji je veoma brzo osvojio dva poena i to je bilo praktično sve što je viđeno sa crnogorske strane. Treći period igre okončan je rezultatom 25:13.
Uvodni trenuci četvrtog seta nagovijestili su da na naše igrače nije mnogo uticalo teško ’prizemljenje’ u prethodnom periodu igre... Kako je vrijeme odmicalo, ’crveni’, kod kojih je opet blistao Ćulafić, bili su sve ubjedljiviji, te su nakon Šuljagićevog asa uoči drugog tehničkog tajm-auta došli i do najveće prednosti – 16:12. U tim trenucima, a i nešto kasnije, nakon najljepšeg poteza u četvrtom setu – Vujovićevog ’kuvanja’ za 21:18 – malo je ko pomislio da će Hrvati doći do pobjede... Ipak, pošto su u tri navrata dolazili do poravnanja, a zatim prešli u vođstvo - ’vatreni’ su do polufinala stigli nakon treće meč lopte...
Grupa ’A’
Crna Gora – Italija 0:3
Italija – Hrvatska 3:2
Crna Gora – Hrvatska 1:3
1. Italija 2 2 0 6:2 4
2. Hrvatska 2 1 1 5:4 3
3. Crna Gora 2 0 2 1:6 2
Grupa ’B’
Holandija – Rumunija 3:0
Grčka – Holandija 0:3
Rumunija – Grčka 1:3
1. Holandija 2 2 0 6:0 4
2. Grčka 2 1 1 3:4 3
3. Rumunija 2 0 2 1:6 2
Polufinale:
Italija – Grčka
Holandija - Hrvatska
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=33&news=13161)
FIFA: Crna Gora i dalje 172. na svijetu
Fudbalska reprezentacija Crne Gore je na najnovijoj FIFA rang listi zadržala 172. poziciju sa 65 bodova, iako od posljednje nije odigrala nijedan meč. Podsjetimo, „hrabri sokoli“ će sljedeću utakmicu odigrati u Podgorici 27. marta, a protivnik će biti reprezentacija Norveške. Ostaje otvoreno da li će FSCG naći protivnika za termin u februaru, a jedna od opcija je, prema riječima selektora Zorana Filipovića, gostovanje u Portugalu.
U vrhu rang liste nema promjena – Argentina je i dalje prva, a slijede je Brazil i aktuelni šampion Italija. Srbija je u odnosu na novembarsku rang listu napredovala tri pozicije i trenutno se nalazi na 27. mjestu. Hrvatska je i dalje deseta, BiH je 51, Makedonija 58. (napredovala jednu poziciju), dok su Slovenci trenutno 83. reprezentacija svijeta.
1. Argentina
2. Brazil
3. Italija
4. Španija
5. Njemačka
6. Češka
7. Francuska
8. Portugal
9. Holandija
10. Hrvatska
11. Grčka
12. Engleska
13. Rumunija
14. Škotska
15. Meksiko
16. Turska
17. Kolumbija
18. Bugarska
19. SAD
20. Nigerija....
27. Srbija...
51. BiH...
58. Makedonija...
83. Slovenija...
172. CRNA GORA
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=15108)
"San" uvrstio Jovetica medju 20 najtalentovanijih igraca sveta
Britanski list "San" uvrstio je fudbalera Partizana Stevana Jovetica medju 20 najtalentovanijih mladih igraca na planeti.
Na listi se nalaze: Serhio Aguero (Argentina, Atletiko Madrid), Ever Banega (Argentina, Boka Juniors), Karim Benzema (Francuska, Lion), Breno (Brazil, Bajern Minhen), Krisantus (Nigerija, HSV), Denilson (Brazil, Arsenal), Lorenco De Silvestri (Italija, Lacio), Djovani dos Santos (Meksiko, Barselona), STEVAN JOVETIC (Crna Gora, Partizan), Bojan Krkic (Spanija, Barselona), Toni Kros (Nemacka, Bajern), Lukas Levija (Brazil, Liverpul), Aleksandre Pato (Brazil, Milan), Pike (Spanija, Mancester Junajted), Ivan Rakitic (Hrvatska, Salke), Adel Tarabt (Maroko, Totenhem), Karlos Vela (Meksiko, Arsenal) i Teo Volkot (Engleska, Arsenal).
izvor: TelenorMobile (http://wap.telenor.co.yu/view.php?page=80901)
Vučinić najbolji crnogorski fudbaler
Najbolji crnogorski fudbaler u godini koja je na izmaku, prema odluci Fudbalskog saveza Crne Gore, jeste napadač Rome i crnogorske reprezentacije - Mirko Vučinić.
Prvotimac 'vučice' u oficijelnom je izboru osvojio više glasova od Stevana Jovetića, a nagrada će mu biti uručena u srijedu, na svečanosti koju će FSCG organizovati u zelenom salonu Hotela 'Crna Gora'.
U samom izboru učestvovali su treneri i kapiteni domaćih prvoligaških sastava, a izuzev najboljeg crnogorskog fudbalera birao se i najbolji akter domaćeg šampionata, te najbolji trener.
Nagradu za najboljeg igrača crnogorske fudbalske lige ravnopravno će podijeliti Aleksandar Nedović (Grbalj) i Luka Pejović (Mogren). Najbolji trener za 2007. godinu je Milorad Malovrazić (Petrovac).
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=15992)
Vučinić: Ovo je samo motiv više
Kapiten reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić nakon proglašenja za fudbalera godine u izboru Fudbalskog saveza Crne Gore, kazao je da će mu nova nagrada od strane saveza biti samo motiv više u narednom periodu. Napadač Rome je gotovo jednoglasno izabran od strane trenera i kapitena prvoligaških klubova. Predsjednik FSCG Dejan Savićević uručio je Vučiniću ovu prestižnu nagradu.
- Prije svega želim da se zahvalim svima koji su za mene glasali. Ovo priznanje je motiv da u godini koja slijedi radim više i prolijem mnogo više znoja na terenu - rekao je Vučinić.
Nagradu za najboljeg igrača domaćeg prvenstva podijelila su dva fudbalera - bek Mogrena Luka Pejović i "plejmejker" Grblja Aleksandar Nedović. Fudbaleri su ovo priznanje primili od selektora A reprezentacije - Zorana Filipovića.
- Ova nagrada mi mnogo znači i biće mi veliki motiv za dalji rad i dokazivanje - rekao je Pejović. - Posebno mi je drago što su Aca Nedovića i mene izabrale naše kolege.
Njegov nekadašnji saigrač iz Grblja, Aleksandar Nedović, laskavo priznanje osvojio je prije ravno deset godina.
- Ova nagrada ima veliku težinu jer je stigla od mojih trenera i kolega koji najbolje mogu da procijene ko koliko vrijedi u domaćem šampionatu - istakao je Nedović. - Istina je da sam i prije deset godina bio proglašen za najboljeg igrača Crne Gore. Ipak, ova nagrada mi je mnogo draža jer je stigla zbog mojih igrara u prvom prvenstvu Crne Gore.
Najuspješniji trener u 2007. godini je šef struke Petrovca Milorad Malovrazić. Njemu je nagradu uručio Zoran Lemajić, pomoćnik u stručnom štabu Zorana Filipovića.
- Zahvalio bih se svima na ovom divnom priznanju, za mene - sigurno najdražem do sada. Ovo je nagrada koja kruniše dvije decenije mog trenerskog rada. - rekao je Malovrazić. - Ipak, da je nagrada otišla u ruke nekog od ostalih nominovanih kolega, ne bi bilo nezasluženo.
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=16083)
Triler završnicom do trofeja
Poslije drame u Linjano Sabjadoru, Crna Gora je odbranila trofej “Osam nacija”. Ovaj meč mogao bi da posluži kao opomena Ranku Popoviću i njegovim momcima, da se i protiv “lakših” protivnika utakmice moraju igrati ozbiljno. Vidjelo se i na ovom meču da fali još rutine u igri, ali do Evropskog prvenstva ima još dovoljno vremena za “detalje”.
Italija – Crna Gora 29:29 (13:14), poslije sedmeraca 30:33
Crna Gora: Doknić (16, 3x7m), Mijatović (1 odbrana) Roganović 6 (1), Kapisoda 9(3), Muratović 3 (1), Mrvaljević 6 (1), Rakčević 3, Dobrković 5 (1), Đurković, Osmajić 1, Marković
Prvo poluvrijeme obilježila je slaba igra naše reprezentacije, i u napadu i u odbrani. Muratović je bio pod posebnom prismotrom italijanske odbrane, pa je Roganović preuzeo na sebe odgovornost sa bekovske pozicije. Doknić je bio dobar na golu, i opet pokazao da se na njega mora računati i na Evropskom prvenstvu u Norveškoj (iako je bolje branio na prethodnim mečevima).
Naši momci imali su i dosta grešaka u dodavanju, a nisu ni Italijani zaostajali u tom segmentu igre. Prvi dio utakmice pamtiće se i po 7 sedmeraca dosuđenih u korist Italije, jer su Popovićevi igrači olako puštali “azure” do linije 7 metara.
Scenario “gol za gol” trajao je do isteka 30. minuta. Kapisoda je iz polukontre imao priliku da donese 2 gola razlike na poluvremenu, ali je golman Italije odbranio.
Crnogorci su početkom drugog poluvremena zaigrali angažovanije i stigli do 4 gola razlike nakon 5 minuta igre (14:18). Doknić je pri rezultatu 17:20 izašao da zaustavi napad Italije, ali je pritom faulirao igrača I dobio 2 minuta isključenja. Mijatović je zatim odbranio sedmerac, ali je nakon toga Italija brzometno dala 2 gola i stigla na 19:20.
Italija je i dalje držala čvrstu odbranu i naše momke tjerala na nerezonske šuteve iz daljine koji su bili lak plijen za golmane “azura”. U 44. minutu, Italija stiže do izjednačenja, 21:21. Iako su “crveni” 6 minuta pred kraj imali 3 gola prednosti, Italijani se nisu predavali, i stigli su do 27:28 tri minuta pred kraj. Doknić je odbranio na jednoj strani, ali je Kapisoda potom promašio sedmerac na drugoj, pa je finiš meča bio više nego uzbudljiv.
Sjajan u dresu Italije bio je Radovčić koji je odigrao meč za pamćenje, te uvijek davao impuls svojim saigračima, kada bi Crna Gora napravila par golova razlike.
Gubino je iz “šosea” donio izjednačenje Italiji 2 minuta pred kraj meča, naši potom nisu iskoristili napad, a Kokuca na minut pred kraj donosi prednost (29:28). Popović je tada tražio tajm aut. Ni to nije pomoglo, jer je Muratović sa 6 metara bio neuspješan. Sat je odbrojavao posljednje sekunde kada su Italijani pogriješili napad, i pružili nam još jednu šansu za izjednačenje. Mrvaljević je uz zvuk sirene pogodio za 29:29 i izborio sedmerce.
Seriju sedmeraca za naše momke otvorio je Roganović, a uspješni su bili još i Muratović, Mrvaljević i Dobrković. Za Italiju je pogodio samo Radovčić, a Konstancu i Karminjaniju je odbranio pribrani Doknić.
Na kraju turnira, za najboljeg igrača proglašen je Alen Muratović, najbolji strijelac bi oje Petar Kapisoda sa 34 postignuta gola, dok je Marko Dobrković ušao u idealan tim turnira.
Treće mjesto na turniru, zauzela je Estonija, koja je bila bolja od Bugarske 34:24.
Naredni turniri sigurno će dobro poslužiti za uigravanje naše ekipe. Naime u januaru, slijede prijateljski mečevi sa Njemačkom (5. i 6. januara), te turnir u Španiji (10 - 12. januar), na kojem su rivali domaćin, Francuska i Argentina.
IZJAVE:
Ranko Popović, selektor Crne Gore: Imali smo izuzetno težak meč u kojem smo, smatram, zasluženo pobijedili, jer smo vodili tokom čitave utakmice, šest minuta prije kraja sa tri razlike. Međutim, u finišu je došlo do pada koncentracije u napadu i sa nekoliko grešaka smo došli u situaciju da smo umalo izgubili utakmicu. Ipak, to se nije dogodilo, mi smo na kraju najviše na turniru. Na igračima se vidi da odavno nijesu bili zajedno, iz tog razloga sam, uglavnom, držao jednu postavu na terenu, jer smatram da je treba uigravati za Evropsko prvenstvo. Sve u svemu, ovaj turnir je bio uspješan, najbitnije je da smo sačuvali trofej osvojen prošle godine, i mogu da čestitam igračima na svemu što su pokazali. Imaćemo, istina, potrebe da dosta poradimo na nekim stvarima, i nadam se da ćemo do odlaska u Norvešku uspjeti da riješimo probleme koje imamo u igri, kako u napadu, tako i u odbrani, a posebno kada je u pitanju povtatak iz napada u odbranu.
Draško Mrvaljević, srednji bek Crne Gore: Osjetio se dug period koji nijesmo proveli zajedno, evidentna je bila mala neuigranost. To je bilo manje očigledno na zonu 6-0 u odbrani, nego na otvorene zone 5-1 i 3-2-1, na kojima treba da poradimo. Igramo sa dosta prekida, lopta u napadu ne ide onom brzinom kojom bi trebalo, tako da nam u preostalom periodu do Evropskog prvenstva ostaje da se uigramo na otvorenim zonama. To će biti veoma teško, jer praktično nećemo imati treninge, već ćemo odigrati pet kontrolnih mečeva do EP. Međutim, nadam se da ćemo sve nedostatke riješiti u hodu, i što više vermena budemo zajedno, manje će se osjećati ta neuigranost.
Zoran Roganović, desni bek Crne Gore: U finalu se vidjelo da nas je malo stigao umor, kao i neuigranost kod zone 5-1, koja nam je zadavala dosta problema u finalu. Međutim, pokušaćemo sve to da popravimo do Evropskog prvenstva i da u narednim kontrolnim mečevima sa pravim protivnicima i u Norveškoj vidimo kako funkcioniše naša igra u napadu i odbrani.
izvor: CafeMontenegro (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=19&news=16395)
Vlaisavljević: Protiv Irske na pobjedu
Fudbalska reprezentacija Crne Gore U-21 otputovaće u prilično izmijenjenom ali oslabljenom sastavu na susret sa Republikom Irskom 25.marta u Galveju. No, to ni u kom slučaju ne umanjuje ambicije "crvenih". Selektor Dušan Vlaisavljević najavio je da će reprezentacija ići na pobjedu na Ostrvu.
- Igraćemo sa dva napadača u Irskoj, to je sigurno. Cilj nam je da dobijemo ovu utakmicu - kazao je Vlaisavljević. Crnogorski selektor je ipak naglasio da se radi o izuzetno kvalitetnoj selekciji: - Gledao sam ih na posljednjem meču protiv Engleza. Izgubili su 3:0 ali rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga na terenu. Imali su Irci kod rezultata 0:0 tri izgledne prilike ali ih nijesu iskoristili. Igrali su dobro tokom čitavog meča. Imaju problema sa realizacijom što se vidjelo i u Podgorici.
Irci su nedavno dobilil novog selektora A tima, iskusnog Đovanija Trapatonija. Napravljeni su već i pvi koraci - svi igrači koji imaju pravo da igraju za U-21 biće vraćeni na "provjeru".
- Dobili smo tu infotmaciju prije par dana. Mislim da će sedam ili osam igrača biti vraćeno iz A tima da se ponovo provjere njihove mogućnosti. To dovoljno govori koliko ozbiljno prilaze ovom meču.
Crnogorska reprezentacija će do utakmice sa Ircima imati dva zajednička treninga. Okupljanje je u nedjelju u 12 satiu hotelu Crna Gora. Zverotić će iz Švajcarske direktno u Irsku, pojedinci iz raznih okolnosti nijesu u kombinaicji za meč... Stevan Jovetić je prekomandovan u A tim. Činjenice koje nikako ne idu u prilog crnogorskoj reprezentaciji.
- Nijesmo mogli ranije da se okupimo. Pozvao sam devet igrača iz inostranstva, a svi oni imaju utakmice za vikend. Ne bi bilo nikakve koristi da smo se ranije okupili sa domaćim snagama. Tačno je da nam fale neki igrači. Neki su van forme, ne igraju u svojim klubovima, neki su pak povrijeđeni. Jednostavno bio sam prinuđen na ovakav spisak.
Fatiću nije oprošteno
Na spisku za meč sa Republikom Irskom nema člana Interove primavere - Ivana Fatića. Fatić, Janjušević, Tiodorović i Milić suspendovani su uoči utakmice sa Portugalom 16.oktobra u Podgorici, zbog produženog izlaska u grad. Za igrača Intera pomenuti incident ima poseban "koeficijent težine".
- Iskreno jedini pravi profesionalni klub u Crnoj Gori je Budućnost. Igrači koji dolaze iz ostalih klubova su polu-profesionalci ili čak amateri. Prilikom našeg prvog okupljanja ali i svakog narednog potencirali smo jednu stvar - kodeks ponašanja. Skrenuli smo svakom igraču pojedinačno pažnju da vode računa o tome kako se ponašaju dok su u reprezentaciji. Igračima iz naše lige se mogu dozvoliti neke stvari ali to ne važi i za Fatića. On ipak dolazi iz jednog velikog kluba gdje zna da takvo ponašanje nije dozvoljeno. Na Fatića se ozbiljno računa i u narednom kvalifikacionom ciklusu jer ima pravo da igra ali njegova budućnost je i u A timu. Ovo nije definitivna odluka, razgovaraćemo sa njim i vidjećemo da li želi da se vrati nakon svega što se desilo - kazao je Vlaisavljević.
Spisak igrača:
Golmani: Ivan Janjušević (Mogren), Mihailo Radulović (Čelik).
Odbrana: Mijuško Bojović (Rudar), Miroslav Kaluđerović (Zeta), Blažo Igumanović (Zeta), Milko Novaković (Banat), Slobodan Lakićević (Bajer), Mirko Durutović (Sutjeska), Elsad Zverotić (Vil).
Sredina: Danilo Tomić (Kom), Petar Vukčević (Budućnost), Marko Ćetković (Partizan), Ivan Delić (Budućnost), Darko Bošković (Mladost A.), Predrag Brnović (Kom), Darko Marković (Pahtakor)
Napad: Goran Vujović (Banat), Slaven Stjepanović (Partizan), Ilija Spasojevića(Dinamo Tbilisi).
(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/mobile/?a=Naslov&ID=25752)
Crvene na Svjetskom šampionatu!!!
Ogroman uspjeh za crnogorski ženski rukomet! Večerašnjom pobjedom protiv Holandije, crnogorske juniorke obezbijedile su vizu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ovo je njihova druga pobjeda iz isto toliko mečeva. Da podsjetimo, naše rukometašice juče su pobijedile Rusiju.
Crna Gora - Holandija 32:29 (17:15)
Pljevlja - Dvorana: "Ada", gledalaca: 2.000
Sudije: Pedersen i Mortensen (Danska)
Sedmerci: Crna Gora 6 (5), Holandija 4 (4)
Isključenja: Crna Gora 10, Holandija 8 minuta
Crna Gora: Perović (17 odbrana), Miljanić 2, Pavićević 3, Mehmedović, Đurđić, Milačić 5, Lazović, Knežević 6, Jovović 6, Mićković 2, Stojanović, Popović, Tošković 4, Nenezić 4
Holandija: Burekenrs (17 odbrana i sedmerac), Vogel, Van Dort, Van der Hijden 1, Rozmalen, Din 6, Bouer 1, Šnelder, Grut 11, Kramer 2, Bovenberg 3, De Haze 1, Bont 3, Van Brukelen 1
Nikola Petrović i Sandra Kolaković sjajno su pripremili svoje igračice, koje su pružile odlične partije u protekla dva dana, a za to dobile i najveću nagaradu - plasman na Svjetsko prvenstvo. Nakon sjajne pobjede protiv Rusije, "crvene" su još jednom obradovale sve ljubitelje rukometa u Crnoj Gori, prije svega Pljevljake, koji su i večeras napunili dvoranu „Ada" do posljednjeg mjesta.
U tako sjajnoj amosferi naše juniorke, jednostavno, nijesu mogle omanuti, a uspjehu je doprinijela čitava ekipa, jer su sve igračice ulazile u igru. Kao dan ranije, meč su počele Perović na golu, Mićković na crti, na krilima Pavićević i Miljanić, te u bekovskoj liniji Milačić, Knežević i Tošković. Holanđanke su prve povele, ali je Tošković sa dva gola preokrenula, i Crna Gora je držala konstantno vođstvo sve do sredine nastavka. U tom periodu su „crvene" vodile i sa četiri gola razlike (9:5, 14. minut), ali je Holandija u 44. minutu stigla do izjednačenja (22:22), a pet minuta kasnije i do minimalnog vođstva (24:25). Do pred kraj meča se igralo gol za gol, ali je naša reprezentacija u 58. minutu uspjela da se odlijepi na tri gola, zahvaljujući golovima Ane Milačić i Milene Knežević, i stekne nedostižnu prednost na radost pune „Ade".
U drugom meču, Rusija je bila bolja od Grčke 45:21 (19:6).
Nakon sinoćnje pobjede protiv Ruskinja, znalo se da ovaj meč sve odlučuje, s obzirom da se sjutra sastaju upravo Holandija i Rusija (12h). Jasno je da nijedan ishod ove utakmice ne može Crnu Goru pomjeriti sa prvog mjesta, jedinog koje vodi na svjetsku rukometnu smotru, jer su Crnogorke bolje od oba rivala u međusobnim duelima.
Crna Gora će posljednji meč, bez ikakvog značaja, odigrati sjutra, protiv Grčke (14h).
(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=19&news=26007)
Irska - Crna Gora 1:1
68' [0 - 1] M. Bojovic
73' [1 - 1] A. Keogh
U21: Remi u Galveju
Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa odgovarajućom selekcijom Republike Irske u Galveju – 1:1. Izabranici Duška Vlaisavljevića poveli su golom Bojovića u 68. minutu, ali je samo pet minuta kasnije izjednačio Koh. Podsjetimo, u prvoj utakmici Crna Gora je pod Goricom slavila 1:0.
Nakon ovog kola „hrabri sokoli“ zadržali su treću poziciju na tabeli grupe 3 kvalifikacija za EP (uza Engleske i Portugala) sa sedam osvojenih bodova iz isto toliko mečeva. Republika Irska ima četiri boda i utakmicu manje, dok Bugarska ima tri sa dva meča do kraja kvalifikacija. Crna Gora će do kraja ciklusa odigrati još jednu utakmicu, sa Bugarskom 9. septembra u Podgorici.
Grupa 3
Engleska 7 6 1 0 15:1 19
Portugal 5 3 1 1 9:3 10
Crna Gora 7 2 1 4 5:12 7
R. Irska 5 1 1 4 2:10 4
Bugarska 5 1 0 4 2:7 3
(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=17&news=26325)
Bez Đuke na Rumune
Selektor muške rukometne reprezentacije, Ranko Popović, danas je saopštio širi spisak igrača, na koje računa za dvomeč sa Rumunijom, u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Na širem spisku selektora Popovića, ponovo se nije našao, sada već bivši kapiten, Goran Đukanović. U tim se, uslovno, vraća Igor Marković, nakon suspenzije zbog koje je propustio i Evropsko prvenstvo u Norveškoj.
Prvu utakmicu, rukometaši Crne Gore, odigraće 7. ili 8. juna u Bijelom Polju, a revanš se igra nedjelju dana kasnije u Rumuniji. Svjetsko prvenstvo biće odigrano u Hrvatskoj, od 16. januara do 1. februara naredne godine.
Širi spisak rukometaša za dvomeč sa Rumunijom:
GOLMANI:
1. Stojanović Goran (Gumersbah, Njemačka)
2. Mijatović Rade (Crvena zvezda, Srbija)
3. Doknić Golub (Konversano, Italija)
4. Rajković Marko (Berane)
LIJEVA KRILA
5. Kapisoda Petar (Bosna, Bosna i Hercegovina)
6. Marković Igor (Lovćen) - uslovno
7. Martinović Marko (Lovćen)
8. Vujović Nikola (Sutjeska)
DESNA KRILA
9. Svitlica Aleksandar (Granoljers, Španija)
10. Bakić Igor (PAOK, Grčka)
11. Kažić Miodrag (Konstanca, Rumunija)
LIJEVI BEKOVI
12. Muratović Alen (Valjadolid, Španija)
13. Osmajić Vladimir (Pik Seged, Španija)
14. Pejović Žarko (Crvena zvezda, Srbija)
15. Rudović Novica (Arate, Španija)
SREDNJI BEKOVI
16. Mrvaljević Draško (Cimos Kopar, Slovenija)
17. Milašević Mirko (Crvena zvezda)
18. Cmiljanić Goran (Teka Kantabrija, Španija)
19. Kovačević Vladimir (UCM Resita, Rumunija)
DESNI BEKOVI
20. Lisičić Blažo (Kazarano, Italija)
21. Roganović Zoran (Lund, Švedska)
22. Marković Žarko (Vesprem, Mađarska)
23. Tomić Dušan (Libek, Njemačka)
PIVOTMENI
24. Đurković Ratko (Pik Seged, Mađarska)
25. Rakčević Mladen (Vardar, Makedonija)
26. Pejović Marko (Vardar, Makedonija)
27. Anđić Mirko (Berane)
(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=19&news=26953)
USKORO ŽRIJEB KVALIFIKACIJA ZA EP U RUKOMETU - NAŠI U ČETVRTOM ŠEŠIRU
Crveni čekaju jake
Žrijeb će se obaviti 18. aprila u Beču
PODGORICA - Muška rukometna
reprezentacija Crne Gore naći će
se u četvrtom šeširu za žrijeb kvalifikacionih
mečeva za Evropsko prvenstvo,
koje će se od 19. do 31. januara
2010. godine održati u Austriji.
Prema informacijama iz Evropske
rukometne federacije, žrijeb za ovo
takmičenje održaće se 18. aprila u
Beču.
U istom šeširu sa Crnom Gorom
naći će se i nacionalne selekcije Grčke,
Bosne i Hercegovine, Letonije,
Holandije, Izraela i Estonije, što znači
da se sa ovim selekcijama Crna Gora
ne može sastati u prvom krugu.
Inače, na rang listi, prema kojoj je
određen sastav svih šešira, reprezentacije
su rangirane na osnovu njihovih
rezultata sa posljednja tri takmičenja,
uključujući i kvalifikacije, a to su
Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj
2006. i Norveškoj 2008. godine, kao
i Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj
prošle godine.
Prema toj rang listi prva je Danska,
inače aktuelni prvak Evrope sa 416
poena, a slijede Francuska, Njemačka,
Hrvatska, Španija i tako redom. Za
Evropsko prvenstvo u Austriji prijavilo
se 38 zemalja, a direktan plasman
obezbijedili su Danska kao šampion
i Austrija kao domaćin takmičenja.
U prvom šeširu su: Francuska,
Njemačka, Hrvatska, Španija, Poljska,
Rusija i Island. U drugom: Slovenija,
Norveška, Mađarska, Švedska, Srbija,
Češka i Ukrajina. U trećem: Slovačka,
Švajcarska, Portugal, Bjelorusija,
Rumunija, Litvanija i Makedonija. U
petom: Finska, Bugarska, Italija, Turska,
Belgija, Kipar i Luksemburg, i u šestom
šeširu su: Gruzija, Moldavija i Farska
Ostrva.
Reprezentacije će biti žrijebane u
sedam grupa od kojih će prve tri brojati
po šest selekcija, dok će u preostale
četiri grupe biti svrstano po
pet reprezentacija. Na osnovu rejtinga
Francuska, Njemačka, Hrvatska i
Španija biće žrijebane u grupe sa po
pet reprezentacija, a po dvije prvoplasirane
selekcije iz svake grupe
izboriće plasman na šampionat Evrope
u Austriji.
(Arena)
Kapisoda suspendovan!
Rukometni savez Bosne i Hercegovine, suspendovao je Petra Kapisodu, zbog incidenta na utakmici 16. kola Prve bosanske lige, između Čapljine i Bosne LO.
Kako javljaju bosanski mediji, Kapisoda je, na putu prema svlačionici, udario navijača koji ga je vrijeđao. Incident se dogodio po završetku prvenstvene utakmice.
RK Bosna tvrdi, kako je "tokom cijele utakmice, nekolicina navijača nacionalističkim povicima vrijeđala čitavu ekipu, a posebno Petra Kapisodu. Petnaest minuta po završetku meča, isti su ostali u dvorani i nastavili vrijeđati igrače RK Bosne. Jedan od njih je nastavio sa vrijeđanjem Petra dok je on išao ka svlačionici, pljunuo ga u lice i nasrnuo prema njemu. U želji da izbjegne bilo kakav sukob, u samoodbrani, Petar je odgurnuo nasilnika i otišao u svlačionicu. Po završetku utakmice ista grupa je oštetila i dva stakla na autobusu kojim je došla ekipa RK Bosne"
Dušan Popović, komesar takmičenja Premijer lige BIH za rukometaše, iznio je i svoj stav, nakon određivanja suspenzije krilu crnogorske reprezentacije: "Treba utvrditi sve razloge zbog kojih je došlo do tog incidenta, kao i okolnosti u kojima se to dogodilo. Naime, ako je gledalac ušao u teren, onda je to olakšavajuća okolnost za Kapisodu. No, ako je on ušao na tribinu, to je otežavajuće za njega. Dakle, ne treba unaprijed davati bilo kakve prognoze o visini kazne, jer samo nakon potpunog izvještaja moći će da bude donesena odluka o eventualnoj kazni i njenoj dužini. Ovo je specifičan incident, jer se desio nakon utakmice, pa su izvještaji delegata Milete Kekića i sudija bili zaključeni. Zatražio sam dopunski izvještaj od delegata, ali on nije bio svjedok incidenta, jer je dovršavao izvještaj o utakmici", zaključio je Popović.
Kapisodi je, za sada, određena privremena suspenzija, a kako komesar nije utvrdio visinu kazne za Kapisodu, za sad je izvjesno da on neće nastupiti u narednoj ligaškoj utakmici, protiv Borca.
(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=19&news=29053)
POPOVIĆ SKRATIO SPISAK ZA BARAŽ SA RUMUNIJOM
Selektor muške reprezentacije Ranko Popović danas je skratio spisak na 19 igrača na koje računa za dvomeč sa Rumunijom, u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje se od 1. januara do 1. februara iduće godine održava u Hrvatskoj.
Prvi meč baraža igra se 8. juna u Bijelom Polju, dok je revanš na programu 14. juna u Oradei.
Okupljanje reprezentacije je zakazano za 18. maj u Budvi, u Hotelu „Maestral".
S P I S A K
Golmani
1. Stojanović Goran
2. Mijatović Rade
3. Doknić Golub
Lijeva krila
4. Kapisoda Petar
5. Marković Igor
Desna krila
6. Bakić Igor
7. Svitlica Aleksandar
Lijevi bekovi
8. Muratović Alen
9. Osmajić Vladimir
10. Rudović Novica
11. Pejović Žarko
Srednji bekovi
12. Mrvaljević Draško
13. Milašević Mirko
Desni bekovi
14. Lisičić Blažo
15. Roganović Zoran
16. Marković Žarko
Pivoti
17. Đurković Ratko
18. Rakčević Mladen
19. Pejović Marko
(izvor) (http://www.rscg.co.me/me/content/view/671/27/)
Odbojka, Kval. za EP
MNE:NOR 3:0
25:13, 25:16, 25:21
Laganini.
Senza_Guerra 11-05-08, 17:49 Samo, sa zakasnjenjem, da cestitam odbojkasima i odbojkasicama pobjede!
Crna Gora - Kazakstan 3:0 (http://vinovo.magnify.net/item/GHFW0YGKXC8BXZ9G)
Golovi sa utakmice
Reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Kazakstana rezultatom 3:0 u prijateljskom meču na stadionu pod Goricom. Četa Zorana Filipovića do četvrte pobjede u osam mečeva došla je zahvaljujući odličnom izdanju u provm fdijelu meča u kom su vidjeni svi golovi. Pored dvostrukog strijelca Đalovića, meč je obilježio i debi dvojice mladih reprezentativaca Zverotića i Janjuševića.
Naša selekcija krenula je silovito od samog starta meča, pa je prva prilika vidjena već u petom minutu. Izgledu priliku da zatrese mrežu gostiju propustio je Vukčević, koji je umjesto rutinske realizacije krenuo u seriju driublinga, nakon čega je poslao loptu visoko preko gola.
Na prvi pogodak čekalo se 15 minuta. Pas Bogavca sa desne strane, Đalović je prihvatio na ivici kaznenog prostora Kazakstana, oslobodio se Skorija i preciznim udarcem matirao Lorija.
Šest minuta kasnije, vidjen je najljepši potez na meču. Nikola Drinčić prihvatio je loptu na oko 25 metara od gola gostiju i razornim udarcem povećao prednost „hrabrih sokola“. U poslednjem minutu prvog dijela, Đalović se najbolje snašao u gužvi pred golom Lorie i sa nekoliko metara glavom pogodio metu.
Nastavak meča nije donio previše uzbudjenja. Inicijativa je i dalje bila na strani naše selekcija, ali je nedostajala realizacija. Najviše pokušaja imao je Simon Vukčević, koji je duel sa Kazakstanom odigrao daleko ispod svojih mogućnosti. Vezista crnogorske selekcije imao je nekoliko solo prodora, nakon kojih nije uspio da pogodi mrežu gostiju.
U nadoknadi vremena gosti su imali dvije prilike da postignu pogodak, ali je udarce Žumaskalijeva u prvom navratu zaustavio Janjušević, dok je u drugom pokušaju vezista gostiju pogodio prečku.
Crna Gora – Kazakstan3:0
Djalović 15, 45, Drinčić 21.
Stadion pod Goricom. Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Abu Tusin (Luksemburg). Žuti kartoni: Tanasijević, Vukčević (Crna Gora), Zumaskalijev, Zalmagambetov (Kazakstan).
Sastavi:
Crna Gora: M. Božović ( od 67. Janjušević), Pavićević, Tanasijević (od 70. Ognjanović), Jovanović (od 74. Purović), Pejović, Drinčić, Bošković (od 46. Peković), V. Božović (od 60. Zverotić), Vukčević, Bogavac, Đalović (od 77. Vučinić).
Kazakstan: Loria, Azovski, Kučma, Zalmagambetov, Irismetov, Skorja (od 76. Karpovič), Aširbekov (od 33. Smakov), Ostapenko (od 74. Sujumagabnetov), Zumaskalijev, Kukejev (0d 62. Koklov).
pošto se ovdje već mjesecima ništa ne piše, a ima dosta zastarjelih vijesti, ovu ćemo temu zaključati... o reprezentacijiama crne gore možemo da diskutujemo u ostalim temama vezanih za takmičenja dje one učestvuju
|
|