viperŪ
01-10-06, 13:33
Iznosi te svoja misljenja,svoje komentare,kritikujte i pohvalite timove i igrace iz Spanske lige...
|
View Full Version : Fudbal: Primera 2006/2007 viperŪ 01-10-06, 13:33 Iznosi te svoja misljenja,svoje komentare,kritikujte i pohvalite timove i igrace iz Spanske lige... inzaghi9 23-01-07, 04:29 ovo je najjača liga na svijetu u toj ligi se samo igra na napad igrači lete s gola na gol, dosta akcija, dosta dobrih finti, dosta uzbuđenja... inzaghi9 18-06-07, 00:03 1. Real Madrid 76 (liga šampiona) 2. Barcelona 76 (liga šampiona) 3. Sevilla 71 (kvalifikacije za ligu šampiona) 4. Valencia 66 (kvalifikacije za ligu šampiona) 5. Villarreal 62 (kup Uefa) 6. Zaragoza 60 (kup Uefa) 7. Atletico Madrid 60 8. Recreativo Huelva 54 9. Getafe 52 (Kup Uefa) (finalista nacionalnog kupa) 10. Racing Santander 50 11. Mallorca 49 12. Espanyol 49 13. Deportivo La Coruña 47 14. Osasuna 46 15. Levante 42 16. Betis 40 17. Athletic Bilbao 40 18. Celta 39 (segunda division) 19. Real Sociedad 35 (segunda division) 20. Gimnastic 28 (segunda division) inzaghi9 18-06-07, 00:05 novi prvoligaši su Valladolid, Almeria i Real Murcia inzaghi9 28-06-07, 19:48 Kapelo:Uzeću im svaki cent Odluku o sudbini Fabija Kapela, uprava Reala je odložila do daljnjeg. Situacija se, međutim, nije promijenila - španski mediji i dalje smatraju da je otkaz Italijanu i dolazak Njemca Bernda Šustera već gotova stvar. Bez obzira na dešavanja u taboru "merengesa", Kapelo se mnogo ne opterećuje, a ove dane provodi u Šangaju... Italijan je u opširnom intervjuu za italijanski list "QN" objasnio šta će se desiti ukoliko dobije otkaz, kao i šta, zapravo, misli o predsjedniku Madriđana Ramonu Kalderonu... Iako je sezona bila uspješna, Kalderon razmatra da vas otpusti? - Znam za to. Ali, ja imam još dvije godine ugovora. Ukoliko bi me otpustio, morao bi da mi isplati sve, do posljednjeg centa. Ako se odlučio za Šustera, to je njegova stvar. Ako se to ne desi? - Počećemo da stvaramo novi Real. Prije svega, moraćemo da tražimo igrača na mjestu gdje je do sada igrao Bekam. Šta je bila najbolja stvar kod osvajanja šampionata? - To što su igrači uvijek vjerovali da mogu da uzmu titulu. Svi su bili protiv nas, a naročito protiv mene. A šta je bilo najgore? - Kritike. Neke su bile toliko neargumentovane, da je ponekad bilo nepodnošljivo slušati ih. Ko su najbolji igrači koje ste trenirali? - Ima ih trojica, i svi su iz onog sjajnog Milana - Maldini, Barezi i Van Basten. Bila su to tri fudbalska "monstruma". A ko je sada najbolji na svijetu? - Kaka bez premca. On je fudbaler za primjer, a uz to pravi golgeter. Kakav je Kalderon predsjednik? - To ću vam reći kada se vratim sa odmora. izvor : cafemontenegro |