View Full Version : Ma, nema shanse...
Zor_djevojka 28-02-08, 22:27 Shta ne jedete nikako, ni pod razno..?
Ja:
pasulj, drobove i ostale iznutrice (bubrezi, mozgovi, dzigerice), lignje, dagnje, jagnje(tinu), svinjetinu, pori luk, sutlijash, slaninu, bilo koju vrstu luka, cveklu (uh...)...
nestasni_cipiripi 28-02-08, 22:30 Od navedenog-iznutrice,poriluk,sutlijas.
Crni oriz,pitu od koprive.e a od danas ni hamburgere po gradu e je ono smjesa od mesa i loja.
ne jedem nikakve iznutrice, mozak i raznorazne specijalitete a la bijela dzigerica,jezik u sosu...:yuk:
Takođe iznutrice, mozak, glave, itd.
Dagnje, lignje, cveklu, pori luk volim. . Ja ustvari luk obožavam:tongue:
Imala sam običaj da ljeti, prije izlaska, jedem hleb, paradjz, sir, luk i sa mnogo maslinovog ulja. Posmatra me ujak i kaže "Nije ni čudo što nemaš momka. Napirlitaš se i središ i najedeš luka. Vjerovatno kako ti ko i priđe, predomisli se " hahaha
e ja sam slatkoran, nemam problema niščim.
u Francuskoj na seminaru samnom je bila ekipa iz Kine. donijeli crna jaja. reko ni ja nisam gori čojek, probacu ih i ja. da skratim priču ukus je čudan i nije me bolio stomak, a spremaju se tako što se kuvana jaja drže u korama od pirinča bar mjesec dana dok ne pocrne!
Ja nikako, ali nikako ne jedem kuvano povrce, nijedno.
Baklave, oblande, tulumbe i sl. ubice.
Kivi.
Puding.
Proizvode sa aromom jagoda (sladolede, kolace, bombone...).
Iznutrice, dzigerice, slaninice, mozgove, jezike i sl. :)
Kashe, nista sto se ljulja u tanjiru.
Malo sta osta. :D
Miki_from_the_block 29-02-08, 10:57 Ja nikako, ali nikako ne jedem kuvano povrce, nijedno.
Baklave, oblande, tulumbe i sl. ubice.
Kivi.
Puding.
Proizvode sa aromom jagoda (sladolede, kolace, bombone...).
Iznutrice, dzigerice, slaninice, mozgove, jezike i sl. :)
Kashe, nista sto se ljulja u tanjiru.
Malo sta osta. :D
E, kako me slatko nasmija. :D
Sta se kuvanog povrca tice, podrzavam te! :puke425:
bolje me pitajte sto jedem
voce i povrce ne jedem,kuvano skoro nista,te iznutrice i to ni u snu.pixx
samo slatkise i tjesteninu,pizze,piroske,pancerote,kiflice,krofne.
sve vrste torti,kolaca i cuda raznih :)
zaboravih lazanje moje neprevazidjene,i ribu volim...
nestasni_cipiripi 01-03-08, 07:16 A ne volite spanac,krompir pire,rastan?greotice.
Ne jedem žabe, mačke, kučke i sl. ostalo sve jedem.
Meni je lakse napisati sto jedem...
Krompiricje, teletinu, piletinu, italijanska jela - spagete i makarone, grashak. Od vocja jabuke, ananas i breskve, rijetko.
nestasni_cipiripi 01-03-08, 12:39 A na nas ne mislis,a?xaxa.a voli li ko poparu?
Zor_djevojka 01-03-08, 13:28 A na nas ne mislis,a?xaxa.a voli li ko poparu?
poparu metem ka' shegach, al' zato vidjet' ne mogu palentu...a obozhavam kukuruzno brahsno..ili je ne umiju lijepo spremit...
nestasni_cipiripi 01-03-08, 14:15 A dzigericu ja volim kad je fino prigana.
Zor_djevojka 01-03-08, 14:16 meni je babo majstor za istu, pa te zovem jedan dan da koSumirash...
A ne volite spanac,rastan?greotice.
uzas....:thumb_down:
Zor_djevojka 01-03-08, 15:10 kako bi ve ja hranila te zeleni, voca i povrca..lopatom bi mi ga jeli, kunem vam se..Mogu da shvatim da se ne jede 2,3 jela, ali gaditi se svakog voca i povrca...kad ste zadnji put kontrolisale krvnu sliku..mislite li radjat'???
nestasni_cipiripi 01-03-08, 15:10 E moja milenaaa.ne znas ti...
Ako ima koja na forumu, a da umije lijepo da spremi bijele bubrege, odmah bi je oženio!
kako bi ve ja hranila te zeleni, voca i povrca..lopatom bi mi ga jeli, kunem vam se..Mogu da shvatim da se ne jedeno 2,3 jela, ali gaditi se svakog voca i povrca...kad ste zadnji put kontrolisale krvnu sliku..mislite li radjat'???
Imam ja jedan stog sijena, viška:puke425:
nestasni_cipiripi 01-03-08, 15:14 A okle?ovo su ti nove generacije.podizane na pice i pomfrite i hamburgere.eee
kako bi ve ja hranila te zeleni, voca i povrca..lopatom bi mi ga jeli, kunem vam se..Mogu da shvatim da se ne jede 2,3 jela, ali gaditi se svakog voca i povrca...kad ste zadnji put kontrolisale krvnu sliku..mislite li radjat'???
vidis u redu mi je krvna slika,to se svi cude.
hemoglobin extra,eritrociti isto..
kako? ne znam....
mogu ja pojesti voce,ljeti ponekad...breskve,kivi,tresnje mogu podnijeti..eto i mandarinu mozda..ali to je bas bas rijetko..
Zato sam u sarajku redovna gosca :D
nestasni_cipiripi 25-03-08, 20:00 E nema toga ko ce me nacerat da pojedem hamburger u krunu il tako dje!!!Ono meso se veze jagnjecim lojem i ledom.neka hvala.a svima od srca toplo preporucujem Spageteriju preko puta CNP.
pokušala sam nekoliko puta da probam CRNI RIŽOT..svi kažu da je odličan.. ali kad ga vidim onako crnog nema šanse..ne ide i gotovo..:toobad:
ja ne volim jedino cveklu. ostalo povrće i voće obožavam :yumm2:
a stuži mi se od pomisli da pojedem mozak. kao da moj mozak neko jede
Zor_djevojka 26-03-08, 16:36 a shto bi se od ovoga moga neko najeo..mislim, nabritvio bi se vitamina...
Ne jedem žabe, mačke, kučke i sl.
osim žaba, mačaka i kučaka :D ne volim cveklu. stuži mi se od njenog mirisa. ostalo povrće i voće tamanim :yumm2:
ne jedem mozgove...sama pomisao da jedem nečiji mozak ili jezik...jeza me podilazi :cold:
isto tako, ne pada mi na pamet da probam zmije, škorpije, uopšte, insekte. pih...a znam osobu koja je jela mačku, psa i zmiju...grozno
žablji bataci...odma' pomislim na žabokrečinu :D
inače, ako neko sa foruma dobro sprema lignje i crni rižot, zovite me na ručak! :D
osim žaba, mačaka i kučaka :D ne volim cveklu. stuži mi se od njenog mirisa. ostalo povrće i voće tamanim :yumm2:
ne jedem mozgove...sama pomisao da jedem nečiji mozak ili jezik...jeza me podilazi :cold:
isto tako, ne pada mi na pamet da probam zmije, škorpije, uopšte, insekte. pih...a znam osobu koja je jela mačku, psa i zmiju...grozno
žablji bataci...odma' pomislim na žabokrečinu :D
inače, ako neko sa foruma dobro sprema lignje i crni rižot, zovite me na ručak! :D
cvekla.....imam utisak kao da jedem zemlju, ali je jedem povremeno....obicno je zdravo ono sto je neukusno...
Inace jel voli neko da jede jagnjece bubrege......ja obozavam.....uvek po proslavama jurim "mesare" da mi odvoje.
ja bih te zvala ali nećeš kod mene okušat' crni rižot..:biggrin:
no ako ti valjaju samo lignje izvoli kad god 'oćeš..:)
da se ja pitam, ne bih jela meso uopšte. kad pomislim da jedem neku životinju, imam osjećaj da će mene neko da jede. ali mi uvijek podvale, pa pojedem to meso...
ja bih te zvala ali nećeš kod mene okušat' crni rižot..:biggrin:
no ako ti valjaju samo lignje izvoli kad god 'oćeš..:)
može samo lignje...a za rižot ćemo popričat' malo... :D
može samo lignje...a za rižot ćemo popričat' malo... :D
muči mala..oli?:D
nemamo što popričat!!:D
moj tetak, inače doktor, znaš kako sprema crni rižot! e, povešću ja tebe kod njega na operaciju ahahahahaha :D:D:D
ako mogu da biram , radje na operaciju..:biggrin: :biggrin: :biggrin:
bogami si hrabra :D:D
hehe..nema od mene hrabrije na riječima..:biggrin::biggrin:
a isto si hrabra...:D
što jes, jes :D:D
ja ne volim jedino cveklu. ostalo povrće i voće obožavam :yumm2:
a stuži mi se od pomisli da pojedem mozak. kao da moj mozak neko jede
eto a ja baš volim cveklu..:)
eto a ja baš volim cveklu..:)
a tu si, hrabra!! :D
ti ne voliš rižoto, ja ga volim...ti voliš cveklu, ni ja je ne volim...što se to dešava? :)
ti ne voliš rižoto, ja ga volim...ti voliš cveklu, ni ja je ne volim...što se to dešava? :)
dopunjujemo se..:D
a je li , torokušo, što ti to mene pratiš!? jesi li to na zadatku?:D :D
nestasni_cipiripi 26-03-08, 20:13 Zamisli blade spreme ti doma jagnjetinu.a malo janje do juce trckaralo livadama,mozda je imalo i kakvo ime,mozda je bi bilo i ljubimac kakve djevojcice...A onako se meso lijepi za prste,krtola vruca,pa stari sir...eh dijete moje.pa da mi ga je i tetka rodila izio bi ga.
Zamisli blade spreme ti doma jagnjetinu.a malo janje do juce trckaralo livadama,mozda je imalo i kakvo ime,mozda je bi bilo i ljubimac kakve djevojcice...A onako se meso lijepi za prste,krtola vruca,pa stari sir...eh dijete moje.pa da mi ga je i tetka rodila izio bi ga.
a meni jagnjece bubrege.
nestasni_cipiripi 26-03-08, 20:26 E to vec ne bi mogao
E to vec ne bi mogao
ne znas sta valja...:nonono:
a je li , torokušo, što ti to mene pratiš!? jesi li to na zadatku?:D :D
ja sam uvijek na zadatku :tongue2:
Zamisli blade spreme ti doma jagnjetinu.a malo janje do juce trckaralo livadama,mozda je imalo i kakvo ime,mozda je bi bilo i ljubimac kakve djevojcice...A onako se meso lijepi za prste,krtola vruca,pa stari sir...eh dijete moje.pa da mi ga je i tetka rodila izio bi ga.
e viđi ti to...tek sad neću jesti jagnjetinu :D
cvekla.....imam utisak kao da jedem zemlju, ali je jedem povremeno....obicno je zdravo ono sto je neukusno...
Inace jel voli neko da jede jagnjece bubrege......ja obozavam.....uvek po proslavama jurim "mesare" da mi odvoje.
i ti ne voliš cveklu..:(..voli li je iko sem mene???
a ja je ne mogu uporediti sa zemljom jer nisam zemlju probala ali vjerujem ti kad kažeš :D:D
i ti ne voliš cveklu..:(..voli li je iko sem mene???
a ja je ne mogu uporediti sa zemljom jer nisam zemlju probala ali vjerujem ti kad kažeš :D:D
Ja sam kao dete jela zemlju...zato i znam...:thumb_yello:
Ja sam kao dete jela zemlju...zato i znam...:thumb_yello:
i ja!! :D
i ja!! :D
znala sam...imamo isti ukus za hranu.....ne volimo cveklu....volimo zemlju....ma zvace mi se cerka kao ti....ne zvala se ja ovako kako se zovem:biggrin:
rekoh ti, to će da bude zlatno dijete, čim će se zvat' kao ja!! :D
p.s i neće jesti cveklu. a nadajmo se ni zemlju :D
vi jedite zemlju a ja ću cveklu!!:)
rekoh ti, to će da bude zlatno dijete, čim će se zvat' kao ja!! :D
p.s i neće jesti cveklu. a nadajmo se ni zemlju :D
Onda ce da jede malter od zidova.....to deca obicno jedu:guitar:
hahahahaha :D
a ne znam...nešto mi čudna ona zemlja...ona iz moje bašte :D
Onda ce da jede malter od zidova.....to deca obicno jedu:guitar:
e, to je specijalitet! još sa dvije - tri masne bojice...ih! :D
hahahahaha :D
a ne znam...nešto mi čudna ona zemlja...ona iz moje bašte :D
e, to je specijalitet! još sa dvije - tri masne bojice...ih! :D
aaaa..zato si ti tako pametna!!:tongue2:
E pa i ja sam pametna....i ja sam se kao Blade zdravo hranila:lighten:
ih! to sve vitamini...žuta bojica-vitamin c
a njih sam tamanila :D
nemaš problema...:D
E pa i ja sam pametna....i ja sam se kao Blade zdravo hranila:lighten:
za ovu malu torokušu znam a tebe moram još malo da proučim..:D
prouci slobodno........:confused:
kažu, s kim si, takav si :D:D
prouci slobodno........:confused:
'oću ne brini..:D :D
ja ti proučavam sve mesojede..:D
'oću ne brini..:D :D
ja ti proučavam sve mesojede..:D
a biljojede? :superman:
nestasni_cipiripi 27-03-08, 00:05 Blade papis li kokoshku?prshut?
nestasni_cipiripi 27-03-08, 12:39 A koka nije zivotinja?malo pile?eee
ma jesteee. zadaviću te :D
Stvarno je oskudan izbor stvari koje ne jedem.
Uglavnom su to gmazovi,drobovi,iznutrice,papke,jezike- bilo koje zhivotinje,ushi,mozak(mozda bih ovo taman trebala :D:D),insekte i pistacje !:D
Jedem zhivotinje koje volim :)
Senza_Guerra 09-05-08, 22:23 Svo voce ne jedem (osim badema oraha, ljesnika :))..! :( A od povrca samo jedem grask, kupus, krompir, pasulj i boraniju tu i tamo, pori luk (ovo sve kuvano, naravno..) Tako da ostalo ne jedem.. Meso svakakvo ijem :D (osim ovoga sto je mistique pobrojala) i sve sto izadje iz vode :D.
Lakse mi je bilo da pobrojim sto jedem.. Oskudacija :D
jaretinu,jagnjetinu,boranija,zelje,krastavac,kisel i kupus,bljak:puke425::puke425::puke425:
a janjetinu ispod sacha ? ili makar krompirice ispod janjetine ispod sacha ?:D:D:D
U zadnje vrijeme jedem samo ribu, kukuruzni ili ražani hljeb i svježe povrće.
U zadnje vrijeme jedem samo ribu, kukuruzni ili ražani hljeb i svježe povrće.
Nakrkli smo holesterol preko 9.0, a? :biggrin: :biggrin:
moj tetak, inače doktor, znaš kako sprema crni rižot
Nema tu velike filozofije: uspes oriza u przulin, gurnes u zar i vrtis dokle dobro ne zadimi ... :xmas143:
* * * * * *
Sad cu da vam ispricam jednu poucnu pricu ... ;)
Bio jednom jedan dječak koji je bio jako izbirljiv sa hranom. Nije htio da jede ni voce, ni meso, ni povrce, ni mlijeko, samo je jeo krofnice, tortice, kolace i slicne slatkise. Zbog toga je bio bledunjav, trom, stalno poluzatvorenih očiju. I, jednog dana, njegova majka odluči da ga odvede kod ljekara, jer je pomislila da ipak nije dobro da se mališa podiže samo na cukru i preslačcima.
Ljekar uzme malog pacijenta i kaže majci:
- Dođite za 4 dana, mali će biće izliječen, njegov organizam očišćen od ugljenih hidrata i biće potpuno zdrav i čio. -
Poslije 4 dana majka dolazi za svog mezimca, pita doktora šta se sve dešavalo, kako je, itd.
Doktor kaže:
- Potpuno je izliječen. Jede sve, kilaža mu je normalna, postao je jako energičan i hitar. Sada ću ga pozvati da vidite -
i na sto ispred majke postavi mali tanjirić sa parčetom starog, smrdljivog sira i parčetom suvog tvrdog hljeba.
Onda otvori vrata od susjedne prostorije, a iz nje dotrči mališa, mršav, živahan, iskričavih očiju, hitar, zgrabi onaj sir i hljeb i u jednom zalogaju sve proguta, skoro bez žvakanja.
Majka se oduševi sa sinovim ponašanjem i stane da ispituje ljekara kako je za tako kratko vrijeme njenog sina uveo u red
- Doktore, pa ovo je sjajno, šta ste mu davali da jede?
- Ništa. Ovo je prvo što je pojeo u zadnja 4 dana.
* * * * *
Ko će prvi? :biggrin:
Senza_Guerra 10-05-08, 12:22 A pouka je?! :D :D :D :D
:shocked542::shocked542:
hahaha..nisam mislila na tebe nego na doktora..u isto vrijeme smo pisale post..
:hug432:
Svakako cu te reci mami :icecream:
:mwah1:
Svakako cu te reci mami :icecream:
:mwah1:
ela slobodno..:notworthy:
simm
evo sa ovom poučnom pričom upropasti mi jutro..:frown:
još kad bi nam stvarno objasnio pouku ove "divne" priče..:nonono:
Pa pouka je da izmedju obroka ne treba praviti pauzu od 4 dana. :smokeing:
Senza_Guerra 10-05-08, 12:47 'Budjav lebec, budjav lebac,
njam njam njam njam...'
:D :D :D :D :D
A kod komse uvek pun frizider svega,
Mortadela i Nutela. :D:D:D
Sad ozbiljno, jedino što nijesam jeo, i što ne bih probao su živi insekti.
Jeo sam utrobice, mozgove, bubrege, crijeva tanka, debela, ovakva, onakva, jeo gmizavce, jeo vodozemce, kornjače, svo moguće voće i povrće (kuvano i nekuvano, pečeno i trulo), puževe, svaku vrstu ribe, papkare, 'tice ... volim "popit" srž iz kosti, ...
Neko reče ne bi jeo žablje batake jer žaba živi u žabokrečini. A dje živi pršut dok je živ, i u čemu se valja? :D
A sad sam se nameračio na čorbu od aligatora, vele da je najstrašniji specijaltet. :weight_lift2:
Ja sam rekla da ne bih jela žablje batake jer me podsjećaju na žabokrečinu :D
A đe si viđela da se žabokrečina jede?
:tongue2:
:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:
Kad pominjete zhabice,ima li toga kod nas dje ?
Pjenim pred televizor kad vidim da ih neko jede mmmmmmmmmm :D:D:D
Ova pricha me podsjeti na scenu iz filma/serije "Tesna Kozha" i gdina- PantiCja ,kad delegacija u sastavu bord direktora sa strancima organizuju svechani ruchak ,a svakome u pljat janjeca glava ( prase,sorry ako pogrijeshih:D)..a oni masniii ,prstima navalili na glave.. ijao piiiiiiii :D
Desilo mi se jednom da sam bio na službenom ručku u jednom francuskom restoranu dje su služena sve neka specijalna jela, koja su zauzimala ne više od 5% površine tanjira. Nekakvi preprženi komadići mesa sa povrćem i umakom, preko toga narendana čokolada i komadi pipuna, a umak umjesto po mesu posut sa strane po tanjiru ... i ja ne budi lijen fino meso na viljušku pa ka džogerom po tanjiru, olizah sve da se caklilo. A jedan do mene veli - taj se umak udiše, ne jede se. Znam, reko, no mi je prejako mirisalo pa sam mora da ga maknem odavde. :D :D
haahah ...a pocheli su i ovi nashi restorani da se moNdernizuju.Sad u pljat serviraju neku zeru od specijaliteta..
Shvatam da se u restorane ne ide da bi se prezhdirali,ali isto ,kad si gladan i hoces neshto da maznesh u solidnim kolicinama,onako balkanski:D,nije prijatno sa nevjericom gledati u TO neshto na tanjiru i pomisliti "OVO je moj obrok !?":)
cvekla,ne znam kako se zove ona trava kao spanac
masno meso, nema sanse:puke425:
meso bilo koje vrste (nadzemne i podvodne)
madagaskar 12-05-08, 13:07 meso bilo koje vrste (nadzemne i podvodne)
A podzemno??? :D:D:D
A podzemno??? :D:D:D
mislis na krtice,gliste i raznorazne insekte? Ne,ne...ne mogu ni njih da jedem.
mislis na krtice,gliste i raznorazne insekte? Ne,ne...ne mogu ni njih da jedem.
Stvarno? A zasto?
nemam nijedan recept sa krticom
Hoćeš da ti pošaljem recept za pohovanu Krtičevinu ... http://www.kolobok.us/smiles/light_skin/bb.gif :D
A ja cu ti poslati za dinstanu glistevinu.
|
|