nestasni_cipiripi
24-02-08, 07:01
Baksis konobarima,prodavacima...
Il cekate zadnji cent da vam se vrati?
Il cekate zadnji cent da vam se vrati?
|
View Full Version : Ostavljate li... nestasni_cipiripi 24-02-08, 07:01 Baksis konobarima,prodavacima... Il cekate zadnji cent da vam se vrati? kliko 24-02-08, 08:44 ostavljam,a ti? nestasni_cipiripi 24-02-08, 09:29 Kako kad.ako su fini prema meni i brzi ostavim do 1,sto im je i dosta.a owima diwljanima ne bez 5centi.mada je "pravilo" da se ostavi 10% od racuna Zor_djevojka 24-02-08, 11:56 Kako kad...Stvar momenta...Mada postoji par konobara kojima, ama bash, uvijek ostavim napojnicu... Dot 24-02-08, 12:19 nije pravilo vec neka nazovi navika ili preporuka onima koji se dvoue koliko bi ostavili... mislim da u 95% slucajeva ostavljam baksis iako nisam jak sa parama... ali eto ne znam ni sam sto..navika I guess.. milenaaaa 24-02-08, 13:48 uglavnom ostavljam... to je neka navika valjda... Amelie 24-02-08, 16:14 ostavljam najcesce...jedino me iznervira kad konobari misle da je moja duznost da im ostavim baksis pa vise iznad mene dok mu ne ostavim 10 centi flowerchic 24-02-08, 16:46 ostavljam uvijek ako imam:). liv_tyler 24-02-08, 18:03 Uglavnom ostavljam, mada zavisi i od ljubaznosti konobara...Prodavcima ne. Janjičar 24-02-08, 18:22 Većinom ostavim do okrugle cifre. Ali kad vidim da se konobar prebira po džepovima i gleda me onim glupim telećim pogledom sjedim i čekam zadnji cent. Ribica 24-02-08, 18:32 I sama sam kao klinka radila na plaži u kafiću i znam kako je to težak posao. Uvijek ostavim:yes513:. kliko 24-02-08, 19:33 I sama sam kao klinka radila na plaži u kafiću i znam kako je to težak posao. Uvijek ostavim:yes513:. i ja sam par godina taj gorki hljeb zaradjiva'. liv_tyler 24-02-08, 20:45 Većinom ostavim do okrugle cifre. Ali kad vidim da se konobar prebira po džepovima i gleda me onim glupim telećim pogledom sjedim i čekam zadnji cent. :notworthy: dekica 25-02-08, 15:52 i ja istop kao Janjicar....kad mi prvo vrati sitne pa krupne,uvijek ga castim a kad mi vrati prvo krupne pa mi pola sata prebira po onome sitnisu....uzmem sve,do poslednjeg centa...namjerno. ali, uvijek ostavljam ucenicama u frizerski salon napojnice...njih mi je nesto zao....peru kose,kuvaju kafe i ostalo bez pare i dinara :) Temis 25-02-08, 16:29 i ja istop kao Janjicar....kad mi prvo vrati sitne pa krupne,uvijek ga castim a kad mi vrati prvo krupne pa mi pola sata prebira po onome sitnisu....uzmem sve,do poslednjeg centa...namjerno. ali, uvijek ostavljam ucenicama u frizerski salon napojnice...njih mi je nesto zao....peru kose,kuvaju kafe i ostalo bez pare i dinara :) Nista mi nije milije nego da se tako bezobrazno zainatim kad vidim da se neko prema meni odnosi s lukavstvom,u ovakvom slucaju i na taj nacin vrace kusur...Kad vidim da si posten brate sve cu ti dat,ali podmuklost i lukavstvo ne mogu organski da podnesem... Sad si me inace podsjetila kad sam ja isla na praksu i taj dan 5 sati na noge i hocu da umrem za stolicu da sjednem mrtva gladna pa nesto i pojedem,i jedna zena dosla na friz i dala pare frizerki pa onda meni tutnula u ruke...Ja stojim i ne mogu da vjerujem...Prvi i jedini sitnis koji sam ja dobila i da je neko bacio pogled na mene...E kako me nasmijala zena...I samo zato sto me pogledala...I sjecam se da sam tad pomislila kako ima lijepu dusu kad nije gledala samo sebe u ogledalo... djukaa 03-03-08, 20:30 Kako kad pehar 03-03-08, 22:17 OVIH DANA PUNO andjela pizelli 11-05-08, 21:53 volim da ostavim.... Senza_Guerra 11-05-08, 21:55 Ostavljam. okianer 11-05-08, 23:21 nekad mnogo,nekad nista simm 12-05-08, 00:09 Jednog dana u express restoran ulazi decko od 6-7 godina i pita konobaricu - Koliko vam je onaj sladoled u lijepoj sarenoj casici? - Taj kosta 50 centi Decko izvadi nekoliko novcica iz dzepa, prebroji ih i pita ponovo - A koliko vam je onaj u maloj bijeloj casici? - Taj je 35 centi - konobarica vec ljuta jer je cekaju drugi gosti Decko ponovo prebroji novicice i kaze - Dobro, dajte mi jedan taj mali - pruzi 35 centin uzme sladoled, ode za prazan sto u cosku, pojede i ode. Kad je konobarica kasnije krenula da ukloni praznu casicu i kasicicu, pocela je da place - na salveti pored casice je nasla novic od 5 centi. :) mistique 12-05-08, 04:49 Eh,shto su ti djeca :):) Dosta chesto ostavim baksis konobarima. Ima par lokala gdje sam chest gost i veoma su ljubazni prema meni. Ima par konobara - lupezha koje sam oshancovala ,tako da bukvalno zadnji cent chekam da mi vrate kusur. Ista stvar je i sa taxistima.Ko mi se ne svidi ,chekam dok iskopa 5 centi da mi vrati :D Desi se da stvarno nemam sem za kafu,pa mi je zhao shto ne ostavim kusur,ali nadoknadim sledeci put : ) |