View Full Version : vrijeme i ljubav

nestasni_cipiripi
19-02-08, 18:22
Izasli ste iz duge veze,koliko vam treba da prebolite staru vezu i da krenete dalje?

lavica
19-02-08, 18:24
hmm.....pa mozda par mjeseci...al zavisi ako nisam u kontaktu s tom osobom, locino je da cu je brze preboljeti..ako su jos bile izrazene i jake emocije, takodjer zavisi od vremena...tako da postoji par faktora, al pokusavam da to bude u sto kracem periodu ako je moguce i sto prije, da mogu nastaviti dalje:)

explosion
19-02-08, 18:27
Boze, koliko puta je ova tema pretresena. Ajde cipiripko malo pretrazivac ili iscitaj sam teme na Ljubav. ;)

leonarda
19-02-08, 18:28
ne treba mi mnogo vremena da prebolim raskid.
ako sam raskinula, to znači da više ne želim da budem sa tom osobom i to je to. nema žaljenja.
a ako ta osoba raskine, onda mi treba par dana dok shvatim da je stvarno gotovo i da nije toliko vrijedno da bih padala u 'depresiju'

mala_mu
19-02-08, 19:05
Izasli ste iz duge veze,koliko vam treba da prebolite staru vezu i da krenete dalje?
Pametni su imali u rezervu po nesto... Onako iz naftalina da se izvuce... Cisto da ti ne bude neobicno odma, prelaz neki...
:whistling2:

nestasni_cipiripi
21-02-08, 00:22
Jes no ima i onih te lutaju mracnim sumama samoce trazeci put izlaza,piju i opijaju se,spas u vinu traze,jos drhti ti ruka i srce ti lupa,oko mene pijani drugari,sto bar jace kisa ne pada nek svatove tvoje otera...emocije deco

Ribica
24-02-08, 20:00
Meni treba tačno i okruglo 2 godine:biggrin: Sreća pa u životu nema mnogo pravih ljubavi

sarita
24-02-08, 20:15
Dobro je kad se na vrijeme izadje iz duge veze:D

Batboy
24-02-08, 22:58
Krenem odmah dalje...

I u tuzi ljubim.., utjehu nalazim u drugim ženama... Da nije tako bilo bi veoma bolno... U svakom slučaju vjerovatno nikad i nisam iskreno volio da bih na taj način patio...

Ko zna zašto je tako... :cool:

Primijetio sam da ljudi često bojkotuju svoju sreću i pokazuju bol.., naročito kad budu ostavljeni... Siguran sam da je to u vezi sa nabijanjem osjećaja krivice onom drugom.., svjesno ili podsvjesno.., najmanje je bitno...

Matador84
24-02-08, 23:04
Smijem se i smijem i smijem...:)

Temis
24-02-08, 23:24
Primijetio sam da ljudi često bojkotuju svoju sreću i pokazuju bol.., naročito kad budu ostavljeni...

Vjerovatno zato sto im je potrebno vremena da se suoce sa nekim stvarima,prihvate ih i krenu dalje...Za mene je taktika suocavanja mnogo vaznija od neke vrste bjezanja u drugu vezu ne bi li se nesto preboljelo i islo dalje...Sto je veca ljubav vise je snage za to potrebno ali kad konacno pocnes da gledas u otvorena vrata vise se neces imati razloga osvrtati nazad...Moguce da jos nisi dovoljno snazno volio...

Siguran sam da je to u vezi sa nabijanjem osjećaja krivice onom drugom.., svjesno ili podsvjesno.., najmanje je bitno...

Ovo mi dodje kao mazohizam u cilju manipulisanja druge strane...A tu ljubavi nema...Niko ti inace ne moze nabiti krivicu osim ako ti sam ne osjetis da si u necemu kriv...

Batboy
25-02-08, 16:30
Vjerovatno zato sto im je potrebno vremena da se suoce sa nekim stvarima,prihvate ih i krenu dalje...Za mene je taktika suocavanja mnogo vaznija od neke vrste bjezanja u drugu vezu ne bi li se nesto preboljelo i islo dalje...Sto je veca ljubav vise je snage za to potrebno ali kad konacno pocnes da gledas u otvorena vrata vise se neces imati razloga osvrtati nazad...Moguce da jos nisi dovoljno snazno volio...

Valjda ima neka mrva samozadovoljstva kažnjavanju sebe... Kažu neki ''Isplači se biće ti lakše''... Biće da je to neka vrsta duhovnog pražnjenja.., emocionalnog uravnoteženja osobe...

Ovo mi dodje kao mazohizam u cilju manipulisanja druge strane...A tu ljubavi nema...Niko ti inace ne moze nabiti krivicu osim ako ti sam ne osjetis da si u necemu kriv...

A ti hoćeš da kažeš da u ljubavi nema mržnje i ogorčenja... Zašto ljudi misle da je ljubav između muškarca i žene uvijek čista... Ima tu i posesivnosti, ljubomore i straha od napuštanja... A to kad se desi (napuštanje) tad se javlja sukob.., osjećaj da ti je učinjena nepravda iako si ti učinio/učinila sve sa svoje strane i uložio/uložila mnogo toga... Nakon toga se često u ljudima javlja neprijateljsko raspoloženje prema osobi koja je prouzrokovala to stanje zvano ''bol''... Sada dolazimo do zadnje faze kada se javljaju različiti vidovi osvete..., traži se način da osoba pati jednako kao i mi...

Siguran sam da će vas se većina prepoznati u ovom bijesu zvanom ''Ljubavna bol''...

liv_tyler
25-02-08, 19:44
A ti hoćeš da kažeš da u ljubavi nema mržnje i ogorčenja... Zašto ljudi misle da je ljubav između muškarca i žene uvijek čista... Ima tu i posesivnosti, ljubomore i straha od napuštanja...

To o cemu pricas, te emocije koje se javljaju, nemaju nista sa ljubavlju, bar ne sa ljubavlju prema toj drugoj osobi...Uzmi i izanaliziraj malo i shvatices da su one produkt ljubavi prema sebi samom...

Uvijek navodim nesto sto mi je mama jednom rekla, a to je da shvatis da zaista volis kad tvoj muskarac ode u izlazak, a ti se brines ne da li ce da te prevari, nego da li se dobro obukao, da ne ozebe...

Batboy
26-02-08, 00:57
Kako da nemaju.., to je često nusprodukt zaljubljenosti... Ovakva ljubav se češće pretvara u mržnju nego što mislite... Izanaliziraj ti ponašenje osobe koja pokušava da preboli drugu osobu...

Govorim o ljubavi koja proističe iz zaljubljenosti.... Inače zaljubljenost je teško definisati..., i siguran sam da ona jednim dijelom predstavlja potrebu za drugom osobom...

Do prekida obično dolazi kad zaljubljenost uđe problematičnu fazu (ni živ.., ni mrtav)... Ehhh sad neću da ulazim u to zašto ljudi jednostavno ''zaljubljenost'' nazivaju ''ljubavlju'' (niđe veze).., a ni sami ne mogu da odrede da li tu osobu u stvari vole ili ne vole...

Liv.., mislim da ne govorimo o ljubavi između dvoje ljudi koja dolazi s godinama.., o onoj gdje dvoje u vezi postaju partneri nakon dugog niza godina.

liv_tyler
26-02-08, 01:44
E pa ja samo komentarisem ono sto si ti rekao, onaj dio koji sam citirala...U ljubavi jednostavno nema tih osjecanja...Ljubav se trudi da druge ljude ucini srecnima, a ono o cemu ti pricas je vise zaljubljenost, kako si i sam rekao, a ona nije bas racionalna, ne procjenjuje dobro, nema povjerenje i fokusira se na sebe samu, a ne toliko na drugu osobu. U tome i jeste jedna od razlika izmedju te dvije stvari: u ljubavi, volis neku osobu sa svim njenim manama, dok u zaljubljenosti volis svoju projekciju te osobe; zbog toga se i javljaju negativne emocije, kad druga osoba poremeti tu iluziju stvorenu o sebi...

Ali, skrenusmo sa teme... :)

Batboy
26-02-08, 02:33
E pa ja samo komentarisem ono sto si ti rekao, onaj dio koji sam citirala...U ljubavi jednostavno nema tih osjecanja...Ljubav se trudi da druge ljude ucini srecnima, a ono o cemu ti pricas je vise zaljubljenost, kako si i sam rekao, a ona nije bas racionalna, ne procjenjuje dobro, nema povjerenje i fokusira se na sebe samu, a ne toliko na drugu osobu. U tome i jeste jedna od razlika izmedju te dvije stvari: u ljubavi, volis neku osobu sa svim njenim manama, dok u zaljubljenosti volis svoju projekciju te osobe; zbog toga se i javljaju negativne emocije, kad druga osoba poremeti tu iluziju stvorenu o sebi...

Ali, skrenusmo sa teme... :)

A ja sam govorio o prekidima i kako preboliti... Pojasnio sam definiciju ''ljubavi u vezi''... Govorim o onome što ljudi smatraju ljubavlju a u stvari je zaljubljenost... Daleko od toga da zaljubljenost nema elemente ljubavi (to je druga tema)...

Sledeće bih dodao.., istu tu zaljubljenost povezujem sa bolnim raskidima i sa potrebom da neko nekoga preboli... Ljudi koji trebaju da prebole raskid su (bar ja tako smatram) bili zaljubljeni.., i ta zaljubljenost im predstavlja problem...

Eeee sada.., tu se često javljaju one negativne emocije... O njima govorim...

Ja ovu temu povezujem sa zaljubljenosšću... :smokeing:

Ošinjite me nječim ako griješim.... :boxing542:

liv_tyler
26-02-08, 03:47
..

Sledeće bih dodao.., istu tu zaljubljenost povezujem sa bolnim raskidima i sa potrebom da neko nekoga preboli... Ljudi koji trebaju da prebole raskid su (bar ja tako smatram) bili zaljubljeni.., i ta zaljubljenost im predstavlja problem...

Eeee sada.., tu se često javljaju one negativne emocije... O njima govorim...

Ja ovu temu povezujem sa zaljubljenosšću... :smokeing:

Ošinjite me nječim ako griješim.... :boxing542:

Oko svega ovoga se slazem, ali mislim da svako svoju pricu prica, a o istim, ili barem slicnim stvarima govorimo...;)

pehar
11-05-08, 18:49

Ne treba mi puno vremena da prebolim,ali da odbolujem zaista puno vremena

Syb
11-05-08, 18:53
Sve zavisi pod kojim okolnostima je veza prekinuta i zavrsena.

millica
11-05-08, 19:38
zvanicno je zaboravljen istog dana,ali nezvanicno ...eh...treba dosta ...

Syb
11-05-08, 19:48
zvanicno je zaboravljen istog dana,ali nezvanicno ...eh...treba dosta ...

Ja nikad ne zaboravljam tu bivsu ljubav, nakon par dana mi na um padaju lijepe stvari koje smo imali a ruzne padaju u vodu. Posvetila sam vrijeme lijepoj ljubavi tako da smatram da je i ne treba zaboraviti vec samo preboljeti :)

maja dg
06-07-08, 00:23
Bas tako zvanicno tog dana...a u sebi srcu,mislima...mozda i nikada:(jer ako je prava ljubav min su godine u pitanju a mozda i nikada...dok samo navika i vezanost,prodje i za mjesec...ali se prave ljubavi definitivno nikada ne zaboravljaju i ma koliko bjezali od toga,uvjek se vratimo na pocetku,sve dok ne naucimo zivjeti sa tim...

OCTAVIAN
06-07-08, 00:38
ne zaboravljam nkad lijepe trenutke sa bilo kim, pa ni sa djevojkom. Ali brzo prebolim i krenem dalje

medijum
07-07-08, 18:13
vreme je nas najbolji prijatelj,sem kad nas gazi;)