View Full Version : Za ljubav uvijek ima nade

inzaghi9
16-02-08, 12:23
Mnogi Amerikanci i Amerikanke su na Dan zaljubljenih svojim ljepšim polovinama ili tajnim ljubavima slali cvijeće, bombonjere i druge poklone. Šta je sa ljubavlju u poznim godinama? Ljudi sada žive duže i zdravije i žele da budu srećniji.

Spisateljica Alison Lesli Gold približavala se pedesetoj kad se razvela. Ali nešto kasnije srela je istinsku ljubav svog života i tako započela novo poglavlje svog života. Od tada živi veoma srećno. A zatim je otkrila da u tome nije jedina:

"Počela sam da razgovaram sa ljudima koji su kasnije u životu pronalazili seksualnog i ljubavnog partnera. Intervjuisala sam blizu 30 njih i razgovarala sa brojnim drugim. To su muškarci i žene uzrasta između 43 i 97 godina, različitih vjeroispovesti, rasa i nacionalnosti.

25 takvih slučajeva našlo se u njenoj novoj knjizi: "Ljubav u drugom činu: Istinite priče o romansi, srednjem dobu i onome što dolazi poslije".

"Postoje priče o ljudima koji su u prvom dijelu života živjeli na jedan način, a u drugom na drugi. Na primjer, jedna žena koja je bila kaluđerica i medicinska sestra napustila je crkvu udala se i nastavila da radi kao medicinska sestra."

Među drugim pričama, kaže Alison Gold, su i one o ljudima koji nakon niza godina usredsrijeđenosti na zahtjevnu karijeru požele romantični odnos. Međutim, početi novi odnos kasnije u životu nije bez problema, kaže ova autorka. Neki ulaze u nove veze sa lošim sjećanjima na neuspjele brakove. Drugi teško zaboravljaju izgubljene ljubavi.

Međutim, bez obzira koliko godina ljudi imaju, nikada nije kasno za novi odnos, kaže Alison Gold. Marla Martenson je vlasnica agencije za upoznavanje parova u Los Anđelesu, u Kaliforniji.

"Imala sam čak jednog 87-godišnjeg klijenta. On je sada u vezi sa jednom ženom zahvaljujući našoj službi. Kada mu je umrla žena sa kojom je bio 50 godina u braku, srce mu je bilo slomljeno. Ali on sada ima nekog . Uvijek ima nade. Čak i moja 60-godišnja tetka, koja je prije deset godina ostala udovica i koja je u izvanrednoj formi, sada se zabavlja sa nekim koga je srela na internetu."

Marla Martenson dodaje da se mnogi ljudi osjećaju zdravije i mudrije što su stariji, pa su zato i bolji supružnici. I mada je društvo sada tolerantnije prema starijim ljubavnicima, spisateljica Alison Lesli Gold kaže da njihova djeca ponekad imaju teškoće da prihvate takve odnose.

"Među parovima u mojoj knjizi je i jedan u kome je ona imala 80, a on 90 godina kad su se sreli. Bili su različite vjeroispovesti i oboje su imali odraslu djecu i unuke. Kad su željeli da se presele u njegovu kuću, njegova djeca su bila veoma uznemirena, imala su otpor prema tome. Tako je sve dok ne stignete u kasne tridesete ili četrdesete, vidite i drugu stranu i shvatate da će se isto desiti i vama."

Alison Gold kaže da život može biti uzbudljivo putovanje kad imate partnera koji vas voli. A srećni su oni, zaključuje ona, koji takvog partnera nađu prije no što se njihovo životno putovanje završi.

(izvor) (http://www.cafemontenegro.cg.yu/index.php?group=5&news=22021)

nestasni_cipiripi
16-02-08, 15:01
Isto ka i za AC MILAN da ce uzet skudeto ove 2008

Zor_djevojka
16-02-08, 15:05
ahhahahaahahahhaahahhahaa a za ovo cehs tek da vidish! Sad si me za srce ujeo!

mala_mu
20-02-08, 21:53
Ja imam 26 godina, i ko zna kad cu nac momka da valja. Ali se ne brinem, jer imam jednu babu sto se udavala 4/5 puta, pa makar malo ako sam povukla na nju, lako mi je za mene.

Miriam
20-02-08, 21:55
Ne samo da ima nade, što je najbitnije nikad nije kasno. :)