Americki vojni satelit se priblizva zemlji a njegov udar u Zemlju se ocekuje krakem februara ili pocetkom marta.Pronozirajte mjesto pada,najveca kvota je na grad,ulicu i broj malo manja na neneseljeno mjesto a najmanja na vodene povrsine.
cini mi se 6. mart da je kriticni datum. iz njega curi otrovni gas... (ako govore istinu)
a o mjestu pada........ moram da razmislim :)
Zor_djevojka
15-02-08, 20:48
meni na pamet....nishta ne pada...
a u Zetu 100%
Ukoliko neko pogodi tacno mjesto pada obecavam mu vise posjeta raznih obavjestajnih sluzbi hahahaha
Pera Detlic
15-02-08, 21:00
Čuo sam da košta više stotina milona dolara. Uf kako bih volio da mi padne u dvorište.:yumm2:
:unsure:
Kako je krenulo panuce na berzu!
Ako padne na Izbor Bar ameri su najebali,platice vecu odstetu nego da je pao na Luvr ahahahahahah
Nemojte se nadati, zar ne padnu sve komete, sateliti, vanzemaljci prvo na U S A. Bar u njihovim visokobudžetnim filmovima.:)
cini mi se 6. mart da je kriticni datum. iz njega curi otrovni gas... (ako govore istinu)
a o mjestu pada........ moram da razmislim :)
Ma pusti ih...Moj tata tehnolog, pa kaze da se taj gas koristi za konzerviranje namirnica...:poster_spam: Kad li su oni sto istinito rekli, preslo im u patologiju....:thumb_down:
A ne bih znala gdje ce pasti, al' ne bi bilo lose da upadne onom divljaku sto me smara u dvoriste...Ako dobije potres mozga, mozda ce koju pametnu rec' , za promjenu...
Ma najvise se oni boje da im ko ne pokupi informacije... ;) zato je otrovno sve to :D
Sateliti stalno padaju ali se obicno to odvija kontrolisano i vecina se 'baca' u juzni dio tihog okeana jer tamo ima relativno malo ostrva plus relativno malo plovnih puteva. Sjtetite se svemirske stanice Mir.
Evo jedan tekst o kontrolisanom spustanju satelita:
http://www.slate.com/id/2117519/
Da li su supstance u satelitima opasne. Naravno da jesu. Mnogi od materijala su toksicni prevashodno akumulatorski djelovi itd a ne treba zaboraviti i eksponiranje tih satelita (onih iz visi orbita posebno) znacajnoj kolicini radijacije tokom vremena. Kolika je globalna opasnost satelita. Jako mala prakticno opasni su za lokaciju na koju padnu.
Ja bih da meni pa'ne na glavu,mozda onda vidim onaj crveni chekic...:biggrin:
flowerchic
17-02-08, 19:42
Da nas zaobidje,pa neka pada na one sto ga poslase dje mu se ne svidja:)...Jos bi nam to falilo,da satelit pun otrovnog gasa pane na Pg...qq:).