View Full Version : Gdje ce da padne?????

filantrop
15-02-08, 19:41
Americki vojni satelit se priblizva zemlji a njegov udar u Zemlju se ocekuje krakem februara ili pocetkom marta.Pronozirajte mjesto pada,najveca kvota je na grad,ulicu i broj malo manja na neneseljeno mjesto a najmanja na vodene povrsine.

anon1
15-02-08, 20:30
cini mi se 6. mart da je kriticni datum. iz njega curi otrovni gas... (ako govore istinu)

a o mjestu pada........ moram da razmislim :)

Zor_djevojka
15-02-08, 20:48
meni na pamet....nishta ne pada...

a u Zetu 100%

filantrop
15-02-08, 20:50
Ukoliko neko pogodi tacno mjesto pada obecavam mu vise posjeta raznih obavjestajnih sluzbi hahahaha

Pera Detlic
15-02-08, 21:00
Čuo sam da košta više stotina milona dolara. Uf kako bih volio da mi padne u dvorište.:yumm2:
:unsure:

Nabuko
15-02-08, 21:10
Kako je krenulo panuce na berzu!

filantrop
15-02-08, 21:28
Ako padne na Izbor Bar ameri su najebali,platice vecu odstetu nego da je pao na Luvr ahahahahahah

Miriam
15-02-08, 21:32
Nemojte se nadati, zar ne padnu sve komete, sateliti, vanzemaljci prvo na U S A. Bar u njihovim visokobudžetnim filmovima.:)

liv_tyler
15-02-08, 22:54
cini mi se 6. mart da je kriticni datum. iz njega curi otrovni gas... (ako govore istinu)

a o mjestu pada........ moram da razmislim :)

Ma pusti ih...Moj tata tehnolog, pa kaze da se taj gas koristi za konzerviranje namirnica...:poster_spam: Kad li su oni sto istinito rekli, preslo im u patologiju....:thumb_down:

A ne bih znala gdje ce pasti, al' ne bi bilo lose da upadne onom divljaku sto me smara u dvoriste...Ako dobije potres mozga, mozda ce koju pametnu rec' , za promjenu...

anon1
15-02-08, 22:56
Ma najvise se oni boje da im ko ne pokupi informacije... ;) zato je otrovno sve to :D

Nabuko
16-02-08, 16:11
Sateliti stalno padaju ali se obicno to odvija kontrolisano i vecina se 'baca' u juzni dio tihog okeana jer tamo ima relativno malo ostrva plus relativno malo plovnih puteva. Sjtetite se svemirske stanice Mir.

Evo jedan tekst o kontrolisanom spustanju satelita:
http://www.slate.com/id/2117519/

Da li su supstance u satelitima opasne. Naravno da jesu. Mnogi od materijala su toksicni prevashodno akumulatorski djelovi itd a ne treba zaboraviti i eksponiranje tih satelita (onih iz visi orbita posebno) znacajnoj kolicini radijacije tokom vremena. Kolika je globalna opasnost satelita. Jako mala prakticno opasni su za lokaciju na koju padnu.

Temis
16-02-08, 22:19
Ja bih da meni pa'ne na glavu,mozda onda vidim onaj crveni chekic...:biggrin:

flowerchic
17-02-08, 19:42
Da nas zaobidje,pa neka pada na one sto ga poslase dje mu se ne svidja:)...Jos bi nam to falilo,da satelit pun otrovnog gasa pane na Pg...qq:).