View Full Version : Reinkarnacija

Pages : [1] 2 3 4

kliko
30-09-06, 01:03
Ne znam koliko vas je zainteresovano za ovu oblast i kolio vas je culo za regresionu hipnozu.To je hipnoza u kojoj vas uvjezbani psihoterapeut vraca lagano unazad kroz vrijeme,do vremena prije nego sto ste se rodili i prije nego sto ste prosli put umrli-u prosli zivot.Metoda se koristi prevashodno da bi se ljudi oslobodili straha od smrti i da bi ojacali samopouzdanje.Psihoterapeuti su jako skupi i nepristupacni za vecinu nas.Zato postoje CD-i sa snimljenim tretmanom.Nije jednako efektivan,ali je daleko jeftiniji metod koji se moze primijeniti na mnoge i moze se ponavljati vise puta.
Ja sam nasao na internetu regresiju koju mozete pokupiti besplatno na:
http://www.xs4all.nl/~ivaaa/damals/ s time sto bi bilo preporucljivo da imate brzi internet-u pitanju su 3 fajla po 55 MB.Da bi tretman bio uspjesan treba da razumijete engleski bez naprezanja i da budete u miru i tisini.Licno nijesam probao,jer mi znanje engleskog nije tako dobro,ali sam citao reakcije onih koji su testirali.Reakcije su podijeljene:mali broj njih nije dozivio nista,dok je vecina imala neki dozivljaj-vidjeli su jasne slike sebe,svojih prijatelja i rodbine u nekom proslom vremenu i nekoj drugoj zemlji.Znali su da kazu kako su se zvali,koliko su dugo zivjeli i kako su umrli.Znali su da navedu jos dosta detalja vezanih za prosli zivot.Ipak je dobar dio ostao skeptican i poslije tretmana objasnjavajuci sve kao projekciju naseg uma.Drugi su tvrdili da su vise puta radili regresiju i svaki put dozivjeli isto.Zar bi projekcija svaki put bila identicna?
Sto mislite vi?Vjerujete li u reinkarnaciju?Je li to samo nacin ljudi da objasni neobjasnjivo ili nama upravlja zakon karme?
Ukoliko neko proba ovu regresiju,jako bih volio da s nama podijeli dozivljeno iskustvo.

liv_tyler
30-09-06, 12:23
Zvuci interesantno... :roll:
Ja bih mozda pokusala, ali nazalost nemam brz internet :(

aladin
30-09-06, 17:20
Ja sam bio mornar u Bugarskoj. :lol:

BlackWoman
09-10-06, 15:32
Ne vjerujem u reinkarnaciju.
I šta da mi kaže taj psihoterapuet-hipnotizer da sam živjela u srednjem vijeku i sam bila vidovita i pričala o kompjuterima i internetu i da su me zbog toga spalili na lomači? A ne, hvala! :D

kliko
09-10-06, 15:57
Ne vjerujem u reinkarnaciju.
I šta da mi kaže taj psihoterapuet-hipnotizer da sam živjela u srednjem vijeku i sam bila vidovita i pričala o kompjuterima i internetu i da su me zbog toga spalili na lomači? A ne, hvala! :D

Ne kaze ti on,sama sve vidis.

+..graveyard..+
09-10-06, 18:34
JA VEC ZNAM SVOJU PROSLOST..
bila sam musko prosjecnog izgleda..radila sam kao arhitekta i gradjevinac..kako je vec vrijeme tada bilo...poznavala sam mnogo ljudi..i dosta su me posjecivakli jer sam propovijedala magiju...

(nesto slicno ovom zivotu samo sto nisam musko)

BlackWoman
10-10-06, 12:48
Ne kaze ti on,sama sve vidis.

Pa mene je toga strrrah!

BlackLight
11-10-06, 00:22
Nisam psihoterapeut, ni regresoterapeut(neki tako zovu ljude koji se bave samo regresijom)
Vjerujem u postojanje prošlih života.
Kako se osobno ne bavim time, neću zamjerat, štoviše bit ću zahvalan, onome tko me ispravi.
Postoje dva načina za regresiju-vraćanje u prošle živote. To su sa i bez hipnoze.
Hipnotički način daje puno bolje rezultate jer imate osjećaj da sanjate. u tom snu vodi vas regresoterapeut. negativni učinci su mogućnost flash back pojava (svojevrsne halucinacije) na prošle živote.
Neki kažu da je i hipnoza sama po sebi štetna-neznam.
Ima i nehipnotički način. isto vas vodi regresoth. Samo tada se sve temelji na vašem opisivanju slika ili tzv. isječaka koje vidite.
Ja sam probao nehipnotičku, no prvom prilikom ću na hipnotičku.
Vratio sam se dva života unazad. sve mi ima smisla. Zašto imam određenih zdravstvenih problema, zašto me zanima to što me zanima itd.
Sad neznam jesam li ovo već napisao ili imam deja vu.....

BlackWoman
11-10-06, 12:25
...Sad neznam jesam li ovo već napisao ili imam deja vu.....
Zbog ove tvoje posljednje rečenice na to nikada ne bih pristala.
A kada bi mi neko dokazao da postoji reinkarnacija vjerovatno bi se svi moji stavovi o životu srušili i nastao bi haos.

ikarus
19-10-06, 18:18
Citao sam malkice o tome i cini mi se da su strah i
eventualni uticaj na sadasnji zivot bezrazlozni jer
reinkirana osoba ima svoj sadasnji zivot. Mozda bi bilo
malo bolno da je princeza iz proslog zivota sada
spremacica ili u Indiji ako je bio pripadnik vise kaste
sada neki jadnik. To je trenutni prelazak i dusa kad
izlazi nema vremena da bira u koga ce se useliti
uzima se prva pruzena prilika.
Ima slucajeva koji se opisuju ali koliko su verodostojni
neznam.

liv_tyler
23-11-06, 01:18
Evo ja konacno odlucih da pocnem da skidam te fajlove...Ne znam koliko ce mi vremena trebati (ko zna) ali zelim da testiram to....

liv_tyler
23-11-06, 05:34
:eek: Sad sam se pravo uplasila...
Skinula sam prvi fajl i rek'o da isprobam...Ne znam dokle sam stigla, ali fino sam osjetila da me hipnotise ovaj glas, da tonem u san i da mi tijelo trne...Nisam smjela vise, sacekacu da skinem sve, pa cu onda odjednom, i to po danu...

kliko
25-11-06, 16:18
Jedva cekam da cujem tvoje utiske.

Medjutim,htio bih da postavim jedno pitanje:koliko je uopste bitno poznavati prosle zivote? Mislim da je sve ono sto sam JA i sto predstavlja mene iskljucivo vezano za ovaj zivot.Jedino bi me takvo saznanje moglo osloboditi straha od smrti.

Bon Jovi
26-12-06, 17:08
licno verujem u reinkarnaciju,sasvim bi bilo cool da ponovo ozivimo u nekom drugom obliku zivota....

Miki_from_the_block
26-12-06, 19:33
Hmm...ne zvuci lose da ponovo mogli da zivimo u nekom drugom obliku. Ali ako bi morao da zivim kao skakavac onda mi se bas i ne dopada!:( Volio bi u svom drugom zivotu probam zivot kao zensko!:D Mozda i nije tako lose!:rolleyes:

liv_tyler
28-12-06, 17:28
Pokusala sam ono, ali drugi put nije bilo tako dobro kao prvi, mislim jesam utripovala neke stvari po kojim je ispalo da sam bila djecak - kauboj na Divljem Zapadu, ali mislim da je to sve doslo iz moje psihe.

Amelie
26-02-07, 17:53
ne vjerujem u reinkarnaciju.
djeluje mi apsurdno da sam negdje nekad bila nesto drugo,da se sada nicega ne sjecam,i da cu negdje nekad biti nesto drugu,zivjeti u drugom vremenu i tako to.
nemam nikakvih dokaza da bih vjerovala u to,mada nema dokaza ni u suprotno.
samo smatram da je to neka vrsta zanosa i fikcije,kao"ako zgrijesim nesto u ovom zivotu,mozda ispravim to u sledecem"or smth

Psihologue
26-02-07, 19:17
SeĆanje Je Čudna Sorta Kad Nedozvoljava Da Se Setimo ProŠlog Života..

Filip
27-02-07, 06:58
neko mi je izbrisa post ili ga nisam dobro posla. evo ga o5.

razmislja sam danas na posa o ovoj reinkarnaciji.

ako postoji ta renkarnacija i ako dusa stalno prelazi iz jednog coeka i radja se u drugog onda bi moralo stalno bit isti broj dusa na svijet a samim tim i isti broj tijela to jes ljudi

ali onda mi nije mi bilo logicno to sto se svake godine povecava broj ljudi na svijet. al poslije kad dodje micun u prodavnicu sve mi bi jasno. neki ljudi nemaju dusu!

FORMICA
27-02-07, 21:57
Ne znam koliko vas je zainteresovano za ovu oblast i kolio vas je culo za regresionu hipnozu.To je hipnoza u kojoj vas uvjezbani psihoterapeut vraca lagano unazad kroz vrijeme,do vremena prije nego sto ste se rodili i prije nego sto ste prosli put umrli-u prosli zivot.Metoda se koristi prevashodno da bi se ljudi oslobodili straha od smrti i da bi ojacali samopouzdanje.Psihoterapeuti su jako skupi i nepristupacni za vecinu nas.Zato postoje CD-i sa snimljenim tretmanom.Nije jednako efektivan,ali je daleko jeftiniji metod koji se moze primijeniti na mnoge i moze se ponavljati vise puta.
Ja sam nasao na internetu regresiju koju mozete pokupiti besplatno na:
http://www.xs4all.nl/~ivaaa/damals/ s time sto bi bilo preporucljivo da imate brzi internet-u pitanju su 3 fajla po 55 MB.Da bi tretman bio uspjesan treba da razumijete engleski bez naprezanja i da budete u miru i tisini.Licno nijesam probao,jer mi znanje engleskog nije tako dobro,ali sam citao reakcije onih koji su testirali.Reakcije su podijeljene:mali broj njih nije dozivio nista,dok je vecina imala neki dozivljaj-vidjeli su jasne slike sebe,svojih prijatelja i rodbine u nekom proslom vremenu i nekoj drugoj zemlji.Znali su da kazu kako su se zvali,koliko su dugo zivjeli i kako su umrli.Znali su da navedu jos dosta detalja vezanih za prosli zivot.Ipak je dobar dio ostao skeptican i poslije tretmana objasnjavajuci sve kao projekciju naseg uma.Drugi su tvrdili da su vise puta radili regresiju i svaki put dozivjeli isto.Zar bi projekcija svaki put bila identicna?
Sto mislite vi?Vjerujete li u reinkarnaciju?Je li to samo nacin ljudi da objasni neobjasnjivo ili nama upravlja zakon karme?
Ukoliko neko proba ovu regresiju,jako bih volio da s nama podijeli dozivljeno iskustvo.

Meni ovaj link ne funkcioniše:(
Mada nije ni važno jer se inače sjećam svih svojih prošlih života a čak i nekih budućih. Budući da je duša besmrtna sasvim je razumljivo da će ona u toku svoga postojanja promjeniti nekoliko teijela, taman kao što čovjek u toku života mijenja odijela pri čemu on ostaje isti.:)
I Filipe neije ti računica dobra. Ne brini se što postoji sve više ljudskih tijela. Svemir je neiscrpno bogat dušama. Čak i tvija duša je ko zna koliko puta ulazila u ljudska tijela, i nemoj se začuditi i u tijela drugih stvorenja ne samo na Zemlji nego ko zna đe po svemiru. Što te čeka i u buduće, i ne samo tebe.:biggrin:

kliko
28-02-07, 16:04

Da,evo sad provjerih i stvarno ne radi vise.Mogu ih uplodovati negdje drugo mada,iako sam ja otvorio ovu temu i uputio na fajlove,prilicno sam skeptican prema njima.Prema fajlovima dakle,a ne prema reinkarnaciji.

Bio sam u prilici prije nekih mjesec dana, dok sam boravio u Indiji da upoznam jednu divnu zenu iz Dubrovnika koja se bavi regresijom. Radi jednu drugu vrstu nehipnoticke regresije.Bio sam zainteresovan da je uradi i meni,ali s obzirom da jedna regresija, vracanje u jedan zivot traje oko 4 sata i trazi posebne uslove,odlozili smo za drugu priliku.Medjutim uspjela je da mi priblizi malo nacin rada i odgovori na neka pitanja koja sam imao.Sama kaze da ne preporucuje hipnoticku regresiju ukoliko ne poznajemo osobu jako dobro i nemamo 100% povjerenje u nju.Regresija se mora raditi od pocetka do kraja bez izuzetaka,dakle taj koji radi regresiju mora vas provesti od trenutka rodjenja kroz citav zivot i provesti vas kroz smrt.U nehipnotickoj regresiji ste kao svjedok svemu i ne dozivljavate stvari onako jako kao u hipnotickoj regresiji. Primjeri koje mi je navela su bili u namjanjoj ruci jako zanimljivi.

Nase sjecanje je fizickog karaktera,vezano za um tj. fizicki mozak.Svaka promjena na njemu odrazava se na nas razum i na nase sjecanje.Medjutim,pravo pitanje je:jesam li ja moj um? Zasto ne mogu da se sjetim necega iz proslog zivota? Zato sto pokusavam da se sjetim na pogresan nacin,koristeci pogresan instrument. I u sadasnjem zivotu je moja dusa (atman) samo svjedok dogadjaja,dok je "ja",onaj prividni i fakticki nepostojeci onaj koji misli da ima kontrolu nad zivotom.Ja zelim,ja se bojim,ja jedem,ja spavam,ja zavidim...Who am i ? Bolje je to pitanje postaviti sam sebi i pokusati odgovoriti na njega koliko najbilze je moguce.Sjecamo li se proslog zivota i znamo li sto ce bit u sljedecem je potpuno irelevantno osim sto nam moze pomoci da se oslobodimo straha od smrti i prolaznosti.

Sad Formice,reci mi,kako si ti sazno za svoje prosle i buduce zivote?

FORMICA
28-02-07, 22:24
Prosto mi je pokazao pratilac. Zapravo se radi o shvatanju vremena. Vrijeme ne postoji kao veličina ili dimenzija. Vrijeme je zbir svih dimenzija koje ne možemo shvatiti. Kad to shvatiš tad je lako proći kroz vrijeme. Vrlo važno je a meni je bio strašan osjećaj smrti. To je zaista traumatično, kad se naučiš više ti ne znači ništa. Vraćanje u sare živote i nema neke svrhe izuzev ako neko ima traume iz starih života i smetaju mu u ovom. Nije loše što se to zaboravlja. Isto tako i budući životi. Što će ti sjećanje na njih kad ga ne možeš iskoristiti. Zaborav je zaista blažen :)

Psihologue
01-03-07, 01:37
Mogu se samo sloziti sa tobom Formica...

FORMICA
01-03-07, 17:00
Mogu se samo sloziti sa tobom Formica...

To je tako, makar kako sam vidio;)

kliko
19-03-07, 10:56

Evo novog linka sa fajlovima: http://www.lihden.com/Past_Life_regression.mp3 (http://www.lihden.com/Past_Life_regression.mp3)

Nadam se da ce ovaj duze funkcionisati od proslog.Za svaki slucaj,evo jos jedan link: http://www.hypnosissessions.com/past_life_regression.htm

Vratio bih se malo na nehipnoticku regresiju.Ta metoda se zove ''time-lapping'' (u slobodnom prevodu preklapanje vremena) zbog toga sto "pacijent" ima osjecaj da se istovremeno nalazi u dva razlicita vremena.Ne napustajuci svjesnost o ovom zivotu vraca se u jedan od proslih i to sam odlucujuci u koji.Metodu je pronasao Brian Jamieson i svojevremeno je radio regresije sa glumicom Shirley Mc Lane,sto je i pronijelo glas o njemu. Dalje je imao svoje ucenike i jedan od najpoznatijih medju njima se zove dr.Jan Erik Sigdell,svedjanin koji je dugo zivio u Svajcarskoj,a sad zivi u Sloveniji,u Dutovlju (ozenio je jednu zubarku odatle) i imao prilike svoje znanje prenijeti na nase ljude.Tako se desilo i sa jednom divnom gospodjom iz Dubrovnika koja me je i upoznala sa ovom metodom,ali koju nazalost nijesmo uspjeli da uradimo na meni.U razgovoru sa njom pomenula je nesto sto si pomenuo i ti,Formice: "prekidace" koji se "pale i gase po potrebi". Iskreno,nijesam najbolje razumio ni tebe ni nju,ali naslucujem pomalo. Dalje sam je pitao :"da li se mozemo roditi u proslo vrijeme,s obzirom da je vrijeme iluzija i kao takvo ne postoji?". Odgovorila mi je da, iako bi nasom logikom trebalo da je sasvim moguce roditi se i u proslost,da ona nikad nije jos naisla na takav slucaj ili takvu informaciju."
Dakle Formice,i vi ostali,sto mislite,mozemo li se roditi u vrijeme u kome smo vec zivjeli?

BlackWoman
19-03-07, 13:47
Samo ću pitati: pošto se globalna populacija iz godine u godinu povećava odakle nove duše? Ili se stare cijepaju na pola pa neko dobije i pola ili četvrtinu duše? :eek:

Filip
20-03-07, 00:54
Samo ću pitati: pošto se globalna populacija iz godine u godinu povećava odakle nove duše? ...

mozda su to izbjeglice odnekud drugo

FORMICA
20-03-07, 19:02
Filip
Pa da znaš da ima istine u tvojim riječima.:)
Do sad si se rađao ko zna koliko pita i rađaćeš se ko zna koliko puta. I to ne samo na Zemlji, i ne samo kao čovjek.

BlackWoman
A ko je prebrojao duše? od trenutno živućih ljudi manje od pola duša je dovoljno napredno da nastavi dalji razvoj, a većina je iz drugih bića, i to ne samo zemaljskih:biggrin:

Kliko
Zaista postoje načini saznavanja starih života. Meni niko nije pomogao od ljudi. Moj pratilac odnosno anđeo čuvar kako se još zove mi je poslije smrti (prve u ovom životu) pokazao kako se možeš sjetiti onoga što je bilo i što će biti. Mehanizam je prilično jednostavan i sastoji se u preklapanju mentalnog prekidača. Kad se to dogodi možeš po volji ispitivati prošlost i budućnost svoje duše. Samo tijelo i ovaj život koji obavljaš u njemu nije sve što imaš. Čovjek se rađa u tijelu da bi pokupio iskustvo, a prava priroda čovjekova je u svijetu anđela.
Izuzimajući slučajeve kad postoje zaostale traume iz prošlih života, nema potrebe za upoznavanjem sa drugim svojim životima. Zato postoji blaženi zaborav. Inače u onom višem svijetu se svega detaljno sjećaš. Meni je inače dosadno sve to. U budućnost ne mogu ići daleko jer se nešto desilo i svijet se promjenio. A ima i onih koji ti ne daju da ideš.:)

Njezno
27-03-07, 19:51
Verujem u prosle zivote..

FORMICA
28-03-07, 22:25
E da i zaboravio sam ti reći ne možeš se roditi u prošlom životu ponovo jer već postojiš u tom vremenu. Doduše ne znam jeli moguće uduplavati se ili dijeliti se na više tijela odnosno života. Baš zanimljivo pitanje. Nijesam nikad tako razmišljao. A možda i može, ko zna?

Psihologue
29-03-07, 08:52
FORMICA nećemo baš toliko fantastike..Ne pričamo ovde o putovanju kroz vreme..

Psihologue
29-03-07, 08:53
FORMICA reci mi molim te kad ti se desila prva smrt i kako?

FORMICA
29-03-07, 18:47
U ljudskim životima najdalje sam išao do doba valjda Kelta. Nijesam obraćao pažnju kako smo se tad zvali, a prepoznao sam kasnije da se radi o Keltima po načinu života i predmetima kojih se sjećam. Na kraju su me pojeli vukovi:(
U ovom životu na nekoj bezveznoj operaciji, ali su me brzo vratili.:)

BlackWoman
04-04-07, 10:43
Filip
Pa da znaš da ima istine u tvojim riječima.:)
Do sad si se rađao ko zna koliko pita i rađaćeš se ko zna koliko puta. I to ne samo na Zemlji, i ne samo kao čovjek.

BlackWoman
A ko je prebrojao duše? od trenutno živućih ljudi manje od pola duša je dovoljno napredno da nastavi dalji razvoj, a većina je iz drugih bića, i to ne samo zemaljskih:biggrin:

Kliko
Zaista postoje načini saznavanja starih života. Meni niko nije pomogao od ljudi. Moj pratilac odnosno anđeo čuvar kako se još zove mi je poslije smrti (prve u ovom životu) pokazao kako se možeš sjetiti onoga što je bilo i što će biti. Mehanizam je prilično jednostavan i sastoji se u preklapanju mentalnog prekidača. Kad se to dogodi možeš po volji ispitivati prošlost i budućnost svoje duše. Samo tijelo i ovaj život koji obavljaš u njemu nije sve što imaš. Čovjek se rađa u tijelu da bi pokupio iskustvo, a prava priroda čovjekova je u svijetu anđela.
Izuzimajući slučajeve kad postoje zaostale traume iz prošlih života, nema potrebe za upoznavanjem sa drugim svojim životima. Zato postoji blaženi zaborav. Inače u onom višem svijetu se svega detaljno sjećaš. Meni je inače dosadno sve to. U budućnost ne mogu ići daleko jer se nešto desilo i svijet se promjenio. A ima i onih koji ti ne daju da ideš.:)

Hajde priznaj da si čitao i načitao se Benedikta? Svi tvoji postovi podsjećaju na njegovu fikciju.

FORMICA
04-04-07, 20:58
Nemam pojma ko je Benedikt, a ovo su stvarni doživljaji:)

Leda
11-05-07, 21:41
:zip: Ma ljuta sam post mi se izgubio ,nisam se logirala(zaboravih) i nakon silnog pisanja hajde Jovo nanovo pa evo:
Sam početak regresije je ono klasika lezi i pokušaj žmireći slušati glas koj te vodi.kada sam osjetila neku određenu dozu spokoja glas mi govori da pokušam isključiti vođena njegovim glasom pojedine dijelove tijela što i činim.Kada je taj dio gotov sugerira mi se da pokušam zamisliti lft ispred kojeg stojim i gle čuda lift se i pojavljuje,stiskam po naredbi dugme i ulazim u njega.Sama biram
na koji ću kat.Lift se zaustavlja i ja ulazim u neki meni se bar čini beskonačan hodnik sa beskonačno poslaganih vrata sa lijeve i desne strane.Odabirm jedna
i ulazim u sobu,tamo vidim nekog starijeg elegantnog gospodina 50-ak godina.
Prilazim mu tada postajem svijesna da je to moj sadašnji suprug "u šoku sam"
lik nije isti ali pogled ,oči one ti sve govore.Gledam sebe također sam drugačija tamna duge kose no i moje oči su iste pa čak i boja(plava).Slijedeća
slika mi pokazuje mene i nekog mladog oficira kako razgovaramo svesna sam da je to onaj kojeg volim no pa tek mi je 18 god. no obitelj me udaje iz interesa i ja sam morala na to pristati.On želi da idem sa njim no ja odlučujem ostati.Moj suprug me zatim poziva da idemo na vožnju čamcem ,i mi odlazimo
nedgo zatim on me gurnu u vodu ija padajuci razmišljam zašto pa nisam ništa učinila,zatim ojetim sam pad u vodu ,polako sam tonula sa tisuće mjehurića oko sebe,no tada je počela mja agonija bol neizmjeran,čini se kao da će ti pluća odletjeti u tisuću komada tijelo se trza a bol postaje neizdrživa i tada odjedanput mir ,ono što kažu blaženstvo polako se dižem i odlazm prma ogromnoj kugli zlaćane boje,no čujem glas koji mi govori da se vratim na početak.Dolazim ponovo do lifta i spustam se dolje,Polako otkopčavam sve dijelove tijela ponovo.Kaze mi gospođa da pokušam ustati no lijeva mi je noga
kao oduzeta,a ona mimje na to rekla to sam namjerno ostavila neuključeno da vidimo koliko regresija bila uspješna ,te mi potom oslobodi i tu nogu.
ETO LJUDI TO JE JEDNO OD MOJIH ISKUSTAVA SA REGRESIJOM.
P.S. tada sam ušla u dva svoja života ako vas bude zanimalo pisati ću i o tom drugom.

kliko
11-05-07, 22:25
Mene odmah interesuje! :)

sarita
11-05-07, 22:28
Ja vjerujem u reinkarnaciju i vjerujemda bi mogla biti korisna da shvatimo neke sadasnje strahove.
Nisam nesto mnogo razmisljala o tome ali par p[uta mi je padalo na um da bih rado probala.. Medjutim...ponovo postoji strah, zamisli vratim se u prosli zivot i ostanem "tamo".Bas je bio jedan film snimljen na tu temu, neki lik je pristao na hipnozu i posle su ga jedva vratili u sadansji zivot.
Pogotovo ne znam za ovaj predlog preko interneta skinuti filove i pratiti uputstva, ipak treba neko strucno lice da uskoci ako nesto krene naopako..
Mozda nisam u pravu i voljela bih da mi to dokazete:)

Leda
11-05-07, 23:47
;) Sarita mozda je taj tvoj strah opravdan za net neznam ali poslije regresije znam da sam se užasno bojala.Supruga nisam mogla jedan period uopće prihvatiti jednostavno dojam je bio predubok.Ali bar sam saznala zašto se UŽASNObojim visine a pogotovo VODE.jOŠ DO SADA NISAM USPJELA NAUČITI PLIVATI.Strah je pregolem!!!!!!!!!

kliko
12-05-07, 09:24
Sa tim fajlovima sa net-a sam mislio da probudim malo vise interesovanje za ovu temu.Kasnije sam se malo raspitao i sad ih ne bih preporucio nikome. Regresiju treba da vodi strucno lice i, ukoliko je u pitanju hipnoticka regresija kao kod Lede, onda moras tom licu 100% vjerovati.

FORMICA
12-05-07, 18:08
Leda stvarno me zanima, nastavi:)
Za ono ostajanje rekao bih da ne ide baš tako. Ne može se ostati u tom prošlom životu. Radi se o sjećanju. to sjećanje se nalazi neđe i ti ga pregledaš a stvarno si u aktuelnom životu. doduše čovjek se može zapetljati u tom prostoru ideja ili informacija. To je isto kao na kompjuteru kad daš pogrešnu naredbu pa se program zamaotava sam u sebe sa nekakvim besmislenim proračunima. Čuo sam i od drugih da hipnotičku regresiju treba činjeti samo sa stručnom osobom vrijednom povjerenja. A doživljaji jesu potpuni sa svim osjećajima i mislima koje su se tad dogodile. Čovjek se treba pripremiti za te doživljaje. Meni su naročito pogađale smrti dok se nijesam navikao. Zapravo me bilo strah đe ći se naći, mada sam znao da sam neuništiv, ali strah je uvijek bio makar malo prisutan. Poslije sam pretraživao te živote samo ako mi je trebao neki podatak ili doživljaj. Odem proživim i vratim se ne petljajući se sa ostalim.:)

anon1
13-05-07, 13:34
cenzura

FORMICA
13-05-07, 21:29
Moje iskustvo sa pracenjem fajlova sa interneta je blago i nista nekontrolisano. Znaci ne dolazi do hipnoze, u svakom trenutku je moguce sve prekinuti. Utisak je svakako blazi i moze biti proizvod "nagadjanja". Ovo sto Leda pise mi djeluje prilicno uvjerljivo, iak sam postupak vodjenja regresije nije bas detaljno opisala, ali nadam se da ce sad kad bude nastavila da pise i taj dio obraditi detaljnije. Moje iskustvo sa tim fajlovima sa interneta je da sam bio vanzemaljac, ali covjekoliki :) Nadam se da na forumu ne postoji diskriminacija vanzemaljaca :D

:D :D ne postoji diskriminacija jer smo svi mi zapravo i vanzemaljci kao taman i zemaljci. Mora biti da sdi nedavno stigao te si ili na početku puta na Zemlji ili si s razlogom na Zemlji (kao vodič za sljedeće događaje). U duhovnom svijetu i nema razlike između nas bilo đe u Svemiru.:superman:

anon1
13-05-07, 21:59

Psihologue
14-05-07, 08:02
Mislis na JADARIT?

BlackWoman
14-05-07, 08:20
Ma šta će vam ti skupocjeni, rijetki minerali? Valjda i efekat ''eksera'' daje slične rezultate (letiš). :)

kliko
14-05-07, 09:21
Steta da spamujemo i ovu temu, bas kad je mozda Leda htjela da nam isprica i svoje drugo iskustvo.

Zanimljivo bi bilo da cujemo kako na ovo gledaju i oni koji ne vjeruju u reinkarnaciju. Kako tumacite Ledino iskustvo i iskustva drugih koji su prosli kroz regresiju?

BlackWoman
14-05-07, 09:59
Npr. ja ne vjerujem u reinkarnaciju i mogu da kažem da je zanimljivo štivo i ništa više. Ne znam šta se dešava, niko ne zna sa sigurnošću ni kako funkcioniše mozak doslovno. Šta se dešava sa slikama koje čovjek, koji umire, ''vidi'' i šta to vidi... jedino što otprilike znam je da prilikom manjeg priliva kiseonika (npr. davljenje ili nešto drugo) pred očima iskaču crvene iskre i zujanje u ušima (fiziološki efekat) kao i određene vizije koje su takođe produkt poremećaja u dotoku krvi u mozak. Jer, ispostavilo se da svi samrtnici ne ''vide'' iste slike prilikom umiranja, bar sudeći po onome što su govorili pred smrt.

S ovim ne kažem da je Leda imala taj problem, još manje neki poremećaj, nego jednostavno nemam nikakav logičan stav prema tome.

FORMICA
14-05-07, 23:56
Mozak je potreban za funkcionisanje tijela i uglavnom nema uticaja na funkcije duše. A što se vidi poslije smrti uglavnom zavisi od kulture odnosno od onoga što se očekuje vidjeti. Duši je teško da se oslobodi uticaja života. Meni je teško osloboditi se oblika tijela. Zapravo se nijesam njega ni oslobađao nego sam čak pravio sebi odjeću jer me bilo sram da budem go. Ako je kultura takva da čovjek očekuje pakao sa vatrama i đavolima vrlo je moguće da će to i naći. Ja ih nijesam našao. vidio sam neko mjesto na kojem su bili ljudi koji su morali da okaju svoje grijehe ali to nije bio pakao kako ga opisuju lažavi popovi. Inače sve što oni lažinjaju ne postoji. Ne postoje livade sa voćem i cvijećem. Doduše još jednom ako neko nešto očekuje on će to i dobiti ali to nije vječno nego traje dok se duša ne oslobodi životnih trauma pa onda ponovo nazad:)

anon1
15-05-07, 01:07

BlackWoman
15-05-07, 11:37
Ma ne, niko me nije davio ;)

* formica

Mozak je potreban za funkcionisanje tijela i uglavnom nema uticaja na funkcije duše. A što se vidi poslije smrti uglavnom zavisi od kulture odnosno od onoga što se očekuje vidjeti. Duši je teško da se oslobodi uticaja života. Meni je teško osloboditi se oblika tijela. Zapravo se nijesam njega ni oslobađao nego sam čak pravio sebi odjeću jer me bilo sram da budem go. Ako je kultura takva da čovjek očekuje pakao sa vatrama i đavolima vrlo je moguće da će to i naći. Ja ih nijesam našao. vidio sam neko mjesto na kojem su bili ljudi koji su morali da okaju svoje grijehe ali to nije bio pakao kako ga opisuju lažavi popovi. Inače sve što oni lažinjaju ne postoji. Ne postoje livade sa voćem i cvijećem. Doduše još jednom ako neko nešto očekuje on će to i dobiti ali to nije vječno nego traje dok se duša ne oslobodi životnih trauma pa onda ponovo nazad
Za prvu boldiranu rečenicu: Što znači, da je stvar mašte a ne onoga što zaista postoji ''tamo preko''.
Druga boldirana rečenica: Ko to očekuje da ''tamo'' nađe pakao i vatru?
Treća boldirana rečenica: Ko to osim Jehovinih svjedoka govori o livadama sa cvijećem? Gdje to piše?
Tvoje mišljenje je irelevantno jer ti ipak nisi umro. :)

kliko
15-05-07, 13:54

Ovdje treba svoje misljenje da iznose samo oni koji su pokojni. ;) :D

anon1
15-05-07, 13:55
E pa svi smo mi pokojni, ali smo se vratili:) We'll be back :D

BlackWoman
15-05-07, 14:45
Nisi kompetentan, nisi umreo! :whistling2:

anon1
15-05-07, 14:56
Jesam jesam :D

Hodam kao zombi :)

FORMICA
15-05-07, 16:47
Ma ne, niko me nije davio ;)

* formica

Za prvu boldiranu rečenicu: Što znači, da je stvar mašte a ne onoga što zaista postoji ''tamo preko''.
Druga boldirana rečenica: Ko to očekuje da ''tamo'' nađe pakao i vatru?
Treća boldirana rečenica: Ko to osim Jehovinih svjedoka govori o livadama sa cvijećem? Gdje to piše?

1 Uglavnom tako. Tamo inače postoji ono što stvoriš pa ako je neko vezan za ovozemaljski život on pravi okruženje koje mu omogućava postepen prelaz.
2 Ima i takvih ćukova vjeruj.
3 Nije ni važno ima i takvih.
4 I ti ćeš vjerovatno načiniti svoje okruženje dok se ne prilagodiš.
5 Jesmo svi bezbroj puta a ja sam još i u ovom žiuvotu jednom već umirao pa su me vratili. Nijesam usamljen slučaj:hug432:

sarita
16-05-07, 10:01
Svi se otprilike slazemo da je to sto vidimo proizvod naseg uma

@formica

Koliko si ti to puta umirao?
Ja sam nedje procitala da ljude koji umiru ne treba dozivati i vracati nazad jer ih tako uznemiravamo i ne damo im da pocivaju.
Kako su tebe vratili i jesi li ti zelio da se vratis ili ti je neko "tamo" rekao da se vratis??

BlackWoman
16-05-07, 11:08
Hm, šta li ću ja da vidim jer mi je nepodnošljivo da ugledam pakao i ružne face, a takođe bi mi bilo dosadno da gledam neke livadice sa cvijećem, vukove i srne kako se ljube, kako se stalno i uvijek ljudi cere jedni drugima u vječitom osmjehu itd. dok lepršaju krilcima....
Ne, neću ništa da vidim, ima li kakvo dugme na kome piše ''isklj.''?

anon1
16-05-07, 11:17
Ima i dugme :) Sve po zelji.. U stvari iskljucivo po zelji. Ako neko zelidobro dobice dobro, ako neko zeli lose dobice lose, mada tamo se dobro i lose razlikuju samo toliko koliko je covjek spreman da ih vidi kao dobro ili lose. Nego ja mislim da je ovo za temu dje pricamo o zivotu poslije smrti.. a reinkarnacija je ipak za one sto p laniraju ponovo da se rode ;)

sarita
16-05-07, 15:22
@anon1
Pa mi se i ne pitamo zelimo li da se rodimo ponovo ja mislim.

@ Black W.
Pa ne mora da znaci da ces da vidis ni andjele ni neki pakao...mozda vidis bas ono sto zelis u ovom zivotu...i zasto bi to onda iskljucila?
Bolja varijanta je svakako da u ovom zivotu dobijemo ono sto zelimo ali mozda ako vec moramo umrijeti nije lose dobiti ni na onom svijetu:):)

anon1
16-05-07, 17:29
E pa ne znam koliko se pitamo.. ali svakako od nas to velikim dijelom zavisi, kad i kako :)

FORMICA
16-05-07, 21:30
Sarita
U ovom životu sam prvi put umro slučajno tokom jedne operacije. Operacija je bila bezvezna ali je narkoza djelovala tako da sam se odvojio od tijela i našao se na mjestu odakle se obično kreće nazad (u onaj život). prošao sam kroz tunel i oni momci su bili u čudu jer niojesu znali što će samnom da čine. onda su me poslali u centralu da oni odluče. Dok sam tamo išao naišao sam na sva ona mjesta koja se obično pominju kao pakao i čistilište i došao sam u centralu đe su mi rekli da se moram vratiti nazad i vratili su me dosta grubo jer sam htio još malo ostati kod njih.
Kasnije sam "umirao" nekoliko stotina puta jer da bi se otišlo na neka posebna mjesta mora se proći taj put.

Anon 1 prilično tačno govori. Kad napustimo ovaj svijet to dosta teško pada duši jer se navikla a i mnoge stvari nije završila ili je neđe nešto pobrkala pa joj teško pada da se vratri u duhovni svijet. Da bi to lakše preboljela ta duša stvara svoj svijet sličan zemaljskom. Čak i zadržava izgled tijela i ako mu tijelo više ne treba. Pa čak i naša braća koje zovemo anđeli a što smo i mi sami pri kontaktu sa nama koriste ljudski izgled. mi zapravo izgledamo kao špica kajsije ili šljive ili kao badem sa šavom duž jedne ivice a unutra se nalaze raznobojne svjetlosti. Kad dvije duše hoće da razmjene znanja (a to je vrlo intiman kontakt) onda se te špise spoje tim šavovima i otvote jedna drugoj tako da se one svjetlosti pomješaju. To je divan osjećaj potpunog razumjevanja dvije duše i ništa ljepše od toga nijesam doživio.
A prvo što će te viđeti biće tunel i prolazak kroz njega, jer to i jeste prolaz između dimenzija i uporednih svjetova. Tamo u svijetlu vas dočekuju i poslije prebleda života svaki ode đe sam odredi niko mu ništa ne kaže. Svako sam zna đe mu je mjesto. Tamo se prvo ispravlja sve što smo zafrknuli u životu. To je mirno sigurno mjesto na kojem se duša mora izboriti sa svojim greškama. poslije toga se ide u staro društvo sa starim drugovima đe se boravi jedno vrijeme dok se ne prikupi snaga za novi životni ciklus i onda nazad i tako gotovo bez kraja. Naravno ima i kraja jer poslije nekog broja života kažu e sad dosta nećeš više ići tamo imamo novi posao za tebe, pa te pošalju na neku drugu planetu i tako redom. Sve dok na kraju ne kažu e sad si se vala namučio ali i sakupio dosta znanja da pređeš na još viši nivo pa postaješ učitelj koji više ne ide u živote. Učiteljima daju novi svijet i tad počinješ da se bakćeš sa dušanma koje se vraćaju u život i tako dalje sve dok se na kraju ne sjediniš sa tvorcem koji čeka da se odrade svi ti poslovi. Svevišnji koji ne postoji a zapravo je sve vrijemu tu sa nama nas prigrli u sebe i ponovo se ostvari što izaziva opštu radost završenog posla i rađa novu želju za novim ciklusom pa sve iz početka i tako sve do kraja. e što je na tom kraju ne znam ali mi se čini nešto zaista fantastični. Ne smijem reći ali zamislimo mogućnost da svi postajemo Bogovi sa svojim ličnim svemirovima i onda sve iz početka i tako dalje. Ko zna što se nalazi na kraju ako kraja uopšte ima?:w00t531:

anon1
16-05-07, 21:50
Sve dok na kraju ne kažu e sad si se vala namučio ali i sakupio dosta znanja da pređeš na još viši nivo pa postaješ učitelj koji više ne ide u živote.

Mozda nam racunaju i ove poene sto na forum reputaciju skupljamo :D

sarita
16-05-07, 23:18
Znaci,fora je da ne treba imati strah od smrti..a strah od smrti je sveprisutan.
Bolje bismo zivjeli da nemamo taj strah jer u svakom strahu ipak u pozadini je strah od smrti.
E sad...ima li neki drugi nacin da covjek prevazidje taj strah ili je jedino rjesenje da prodje kroz to?
Mislim...bas mi se i ne umire nesto da bih to osjetila..:toobad:

anon1
16-05-07, 23:26
:) sad si me bas nasmijala.. Pa ako neko zeli da se boji smrti sve do kraja ima pravo na taj izbor. Od straha je moguce osloboditi se a meni se cini da sam o tome vec pisao. Sto vazi za ostale strahove vazi i za taj tako da je moguce to prevazici. Kao dupunu bih preporucio vjezbe pranayame.

kliko
16-05-07, 23:38
Pitali su jednog mudraca:"Kako da postanemo besmrtni?"
Odgovorio im je:"Uklonite smrt."

Smrt je iluzija.Kao i zivot, uostalom.

sarita
16-05-07, 23:46
Plasi li se iko smrti odje osim mene???

anon1
17-05-07, 01:05
dajte jedna poll da vidimo ko se boji smrti... evo ja se odma prijavljujem u ove sto se ne boje :D

kliko
17-05-07, 10:58
Ajde,startujte poll! Bas dobra tema za diskutovanje.

FORMICA
17-05-07, 22:10
Znaci,fora je da ne treba imati strah od smrti..a strah od smrti je sveprisutan.
Bolje bismo zivjeli da nemamo taj strah jer u svakom strahu ipak u pozadini je strah od smrti.
E sad...ima li neki drugi nacin da covjek prevazidje taj strah ili je jedino rjesenje da prodje kroz to?
Mislim...bas mi se i ne umire nesto da bih to osjetila..:toobad:

Pa to je tako urađeno namjerno, zato i postoji zaborav. Inače se život ne može odživjeti kako treba. svak bi jedva dočekao da neđe slomi vrat kako bi se što prije vratio. Moramo odživjeti život bez obzira na životne teškoće, sve je to na kraju krajeva neophodno iskustvo koje moramo steći prije ili poslije.

lady 2
30-05-07, 01:07
Da bi neko imao sta da kaze pametno na OVAKVE teme treba da ima licnog iskustva,koliko toliko.Mislim da se moze malo razlikovati nacitanost i iskustvo.Svaka slicnost je slucajna

Psihologue
30-05-07, 06:45
Verovatno si u pravu LADY ali podvuceno je mistikom pa mi koji nismo doziveli,
nagadjamo...

kliko
30-05-07, 08:52
Svaka slicnost je slucajna

Ne vjerujem u slucajnost.

lady 2
30-05-07, 16:09
Pa da ti pravo kazem mislim da se ljudi stide da pricaju da ih ne proglase ludim,a vjerujem da se svakome nesto CUDNO dogodilo ili bar zna nekoga ko je......Nacitana i nagledana SVEGA ali vjeruj kad na svojoj kozi osjetis ,probas,nije bas isto.Mislim da ljudi ne biraju nego događaji biraju njih.Zasto neko doživi a neko ne takva iskustva mislim da se nemoze objasniti.Mozda je to sa nekim ciljem,mozda slucajno...Hajde sad da cujem malo istine,mojoj babi,moja komšinica,pricala mi ...itd Dajte nesto pravo

lady 2
30-05-07, 16:13
Možete vi bolje -odkočite se malo.Ako kazem da je ovo prvi forum na kome ucestvujem shvatite kao veliki kompliment,svi ste mi super ,a imam i simpatije

anon1
30-05-07, 16:49
cenzura

sarita
30-05-07, 16:51
Tesko da cemo nekoga sa licnim iskustvom naci da govori o tome...mada bih i ja voljela da cujem :shocked542:

lady 2
30-05-07, 20:42
Simpatija ce se prepoznati vremenom.
A drago mi je provesti vrijeme sa ljudima koji razmisljaju o visim i ljepšim stvarima.Nismo mi samo krv i meso,zar ne

lady 2
30-05-07, 20:46
Izgleda da moram ponoviti.Simpatija ce se vremenom prepoznati.Drago mi je biti sa ljudima koji razmisljaju ovisim i ljepsim stvarima.Nismo samo meso,zar ne

anon1
30-05-07, 20:58

lady 2
30-05-07, 21:26
Znam dosta ljudi koji kao da jesu samo meso.Digitron u glavi,kamen u grudima.Jesam ovo lijepo rekla,a uvjek sam imala 5 iz pismenih sastava.Zaista mislim da vecina ljudi niti su zainteresovani,niti bi potrosili vrijeme na ove teme.

rusian
30-05-07, 22:39
E ovako.
Moram Vam reci da ja imam osjecaj da sve sto mi se desava u zivotu sam ili sanjao ili predvidio ili prozivio.
malo sam razmisljao o tome.
jedino realno objasnjenje koje zadovoljava moj um,
je to da vrijeme ne postoji.
sto znaci da se sve dogadjua sada.tj,ne postoji proslost ni buducnost,
postoji samo sadasnjost.jedino sto se krece, krece se u nasim glavama.mislim da postoje vise dimenzija kroz koje covijek ili duh covjekov prolazi.svaka dimenzija je samo manifestacija covjekovih konstrukcija iz glave.

e tu sam negdje stao sa razmisljanjem.
treba mi inspiracija za dalje.:hypocrite1: ali znam da sam na dobrom putu

anon1
30-05-07, 22:45
Na dobrom si putu... :)
Samo bih dodao da nije u glavi nego u umu... ali je istina da je sve stvar licnog dozivljaja... kao sto vec nedje napisah sve je vec kreirano... Vrijeme je samo tu da nam da "smisao" nasim radnjama u ovom "besmislenom" fizickom zivotu ;)

sarita
30-05-07, 22:47
@rusian
odavno smo mi konstatovali da vrijeme ne postoji...zato smo jos ovako mladi i veseli:notworthy: :pg_bubbles_h4h:

rusian
30-05-07, 22:49
Slazem se sa licnim dozivljajem.i da je sve u umu.
ali ne i da je besmislen fizicki zivot.
ne mislim da je ista besmisleno, nego i te kako ima smisla.

anon1
30-05-07, 22:51
cenzura

anon1
30-05-07, 22:52
cenzura

rusian
30-05-07, 22:52
@rusian
odavno smo mi konstatovali da vrijeme ne postoji...zato smo jos ovako mladi i veseli:notworthy: :pg_bubbles_h4h:

Haha.mladi, veseli i ludi. :notworthy: :pg_bubbles_h4h: :rambo:

sarita
30-05-07, 22:53
@rusian
anon1 je vjerovatno htio da kaze "besmislen" u odnosu na duhovni zivot zato je stavio pod navodima, a naravno da treba i u njemu naci neki smisao kad nam je vec dat..

rusian
30-05-07, 22:56
Ali besmislen je pod navodnicima.... tako da molim te citaj malo i izmedju redova ;)

Ma znam da ga ne smatras besmislenim.
samo sam se nadovezao.:wink3:

rusian
30-05-07, 23:00
Ja sam u proslom milenijumu prestao da brojim svoje godine pa vi vidjite :D

Nego, kako si dosao do proslog milenijuma?.volio bih to iskustvo.
ja sam jedino uspio da se reflektujem u buducnosti i da tako sebi kreiram neke situacije.ali za proslost ne, jos!:unsure:

anon1
30-05-07, 23:00
Ma znam da ga ne smatras besmislenim.
samo sam se nadovezao.:wink3:

Kod mene je nemoguce jednostavno nadovezivanje uvijek treba malo filozofije ;)

rusian
30-05-07, 23:08
Kod mene je nemoguce jednostavno nadovezivanje uvijek treba malo filozofije ;)

E pa ni kod mene.nadovezao sam se jer znam kako joga majstori imaju misljenje o fizickom tijelu.ustvari ga nemaju.ono za njih ne postoji.i naravno zato im je i besmisleno. eto na to sam mislio.ako vec me vuces za jezik.
e za mene i te kako postoji fizicko tijelo,samim tim sto mi ga je bog dao,tj stvorio u njemu ja se dobro osjecam i postujem ga.zato ga i redovno odrzavam.:weight_lift: i ne zapostavljam ni duhovno ni fizicko tijelo,sto kod joga majstora nije slucaj, :toobad:

sarita
30-05-07, 23:13
@rusian
ako nastavis ovako pobit ces nam svaku teoriju do koje smo mukotrpnim radom dosli:hammer5425:

rusian
30-05-07, 23:20
@rusian
ako nastavis ovako pobit ces nam svaku teoriju do koje smo mukotrpnim radom dosli:hammer5425:

Ne zelim to!
volio bih da zajedno dodjemo do nekih teorija.
a to jedino mozemo kroz dijalog.tj razmjenom misljenja.

anon1
30-05-07, 23:23
Nego, kako si dosao do proslog milenijuma?.volio bih to iskustvo.
ja sam jedino uspio da se reflektujem u buducnosti i da tako sebi kreiram neke situacije.ali za proslost ne, jos!:unsure:

Ovako... u proslom milenijumu sam rodjen u ovom tijelu tako da nije problem bilo toliko daleko uunazad poci svojim mislima... ;)

E pa ni kod mene.nadovezao sam se jer znam kako joga majstori imaju misljenje o fizickom tijelu.ustvari ga nemaju.ono za njih ne postoji.i naravno zato im je i besmisleno. eto na to sam mislio.ako vec me vuces za jezik.
e za mene i te kako postoji fizicko tijelo,samim tim sto mi ga je bog dao,tj stvorio u njemu ja se dobro osjecam i postujem ga.zato ga i redovno odrzavam.:weight_lift: i ne zapostavljam ni duhovno ni fizicko tijelo,sto kod joga majstora nije slucaj, :toobad:

U jogi postoji mnogo puteva. Prvo izgradnja i odrzavanje tijela pa onda ostalo. Jer covjek je zarobljen u ovoj dimenziji pa je najbolje od nje poceti... Mali broj moze da krene direktno od nekih "visih" polaznih tacaka...

sarita
30-05-07, 23:26
anon je poceo o jogi...suvisna sam:tears:

rusian
30-05-07, 23:30
Jer covjek je zarobljen u ovoj dimenziji pa je najbolje od nje poceti... Mali broj moze da krene direktno od nekih "visih" polaznih tacaka...

Slazem se

rusian
30-05-07, 23:39
Odoh da se projektujem tj teleportujem u krevet,:yawn431:
laku noc dear sarita,
laku noc anone, cika joga majstore:p :thumb_yello: :wink3:

anon1
30-05-07, 23:44
Odoh da se projektujem tj teleportujem u krevet,:yawn431:
laku noc dear sarita,
laku noc anone, cika joga majstore:p :thumb_yello: :wink3:

Laku noc prijatelju!