View Full Version : Reinkarnacija

Pages : 1 2 3 [4]

Paramanand
06-09-08, 16:12
Greškom na kraju prethodnog posta nijesam naveo izvor, tako da je ispalo da je priča moje iskustvo. Nije tako, autor je tibetanski duhovni učitelj Geše Kelsang Gjatso.

Snebivljiva Azdaja
27-10-08, 11:28
procitajte Putevi duse od Samira Osmanagica i naravno Celestinsko prorocanstvo od Dzejmsa Redfilda. Nemate cega da se bojite. pristala bih na hipnozu

FORMICA
27-10-08, 22:45
Po pravilu se ne treba ničega bojati mada je teško to provesti u djelo. I ne treba se plašiti saznavanja prošlih života. Ta sjećanja mogu biti umirujuća. Meni su dosadna. Što misliš đe se nalaze ta sjećanja? Dali se ona nalaze u fizičkom ili duhovnom tijelu ;)

dshadow
28-10-08, 14:59
U dusi dabome :)

FORMICA
28-10-08, 21:02
Naravno.Eto dokaza da tijelo nije ništa više nego lama koja se baci kad se istroši. :)

seka
25-11-08, 14:43
čitajući postove na raznim temama nekako mi se nametnulo pitanje kad je riječ o samoubistvima.. nekako mi je logično da ono onemogućuje ponovno rođenje, jer zašto bi se ponovo rodio neko ko je odlučio da više ne živi?

kliko
25-11-08, 15:10
čitajući postove na raznim temama nekako mi se nametnulo pitanje kad je riječ o samoubistvima.. nekako mi je logično da ono onemogućuje ponovno rođenje, jer zašto bi se ponovo rodio neko ko je odlučio da više ne živi?

povodeci se tom logikom, znacilo bi da je put oslobadjanja unistavanje tijela. Znacilo bi da svi jogiji koji su se odrekli zemaljskog, te mukotrpnim radom na sebi u osami krenuli ka prosvijetljenju, mogli su jednostavnije to obaviti dizuci ruku na sebe,tj. znacilo bi da je samoubistvo=oslobadjanje. Koliko sam ja saznao dosad u ovome zivotu, oslobadjanje je stanje uma i svijesti, oslobadjanje zavisi od duhovnog nivoa na kome se nalazi nechija dusha. Samoubistva su najcesce posljedica prevelikog zapetljavanja covjeka u zemaljski zivot. Covjek je zaglibio i ne zeli vise da zivi. I stvarno se prekida njegov zivot, prekidaju se relacije koje ima u ovome zivotu, prekida se sve sto je njegov ego izgradio u ovome prividu i pocinje da se izgradjuje novi-novi zivot sa novim egom, na onom nivou i u onom obliku koji je potreban toj dusi, jer je dusha ostala vezana zheljom za zemlju. U najmanju ruku je jedna zhelja koja je vezuje, a to je zhelja da ne zhivi vishe :) Pored toga, jos i losha karma koju je nakupio sebi u proslom zivotu i zbog koje je digao ruku na sebe ga prati poslije sledecg radjanja.

anon1
25-11-08, 17:48
Sve dok je duša zapetljana u karmu ona je uslovljena. da bi se oslobodila ona mora da odbaci karmu a to joj je jedino omogućeno kroz ponovno rodjenje i zivot..

seka
25-11-08, 19:28
fobije, osjećaji ugroženosti, gnijev, depresija,strahovi, pa čak i nagon za samoubistvom su neke od emocija kod mnogih ljudi kojima se ne može naći nikakva osnova u njihovom sadašnjem životu, međutim, njih čovjek nosi sa sobom kao neki nevidljivi prtljag iz nekih prošlih života..i kako da onda u idućem životu, čovjek u mentalnom stanju u kakvom većina nas jeste, može da uspije bilo šta da “završi”..meni se čini da u većini slučajeva stvara jos više “nezavršenih poslova” , karmičkih dugova..

anon1
25-11-08, 23:30
Pa ako cemo pravo, sa nekog višeg aspekta posmatrano nije ni bitno sto ce biti sa svakim pojedincem. nije bitna ni karma,ni evolucija.. najvaznije u svemu je razumijevanje. ako nekome odgovara da zivi kao zivotinja,to je ok.. takva osoba ce se susresti sa najnižim nagonima,bolom,tugom..a istinsku srecu,ljubav..nikad osjetiti nece. ali to je vec izbor pojedinca..zivotni cilj.. covjek je toliko evolutivno visoko da mu je dato pravo izbora, dobio je svijest i samosvijest. do tada je nagonski,kroz tijela zivotinja,napredovao. kao covjek moze da odluci da ide naprijed,nazad ili da se zadrzi na istom nivou. svako radi kako mu odgovara iako su mnogi svjesni da je samo evolucija prirodan slijed. ali opet ponavljam,sa višeg aspekta je sve to nebitno..

seka
25-11-08, 23:46
za mene svaki cilj koji neko sebi postavi van cilja da ostvari neposredan odnos sa Bogom, gubi svoj smisao, jer ukoliko nije u funkciji tog osnovnog cilja – osvešćivanja Boga u sebi, dovodi čoveka u sukob sa samim sobom i onemogućava mu duhovni razvoj..ali to je stvar svakog pojedinca..

seka
26-11-08, 00:21
U ranim danima svoje prakse odolijevao sam zahtjevima ljudi za vraćanjem u prošle živote zbog svoje orijentacije prema tradicionalnoj terapiji. Iako sam se služio tehnikama hipnoze i vremenske regresije, kako bih utvrdio izvore uznemirujućih sjećanja i trauma iz djetinjstva, smatrao sam da bi pokušaj posezanja u prošle živote bio neortodoksan i neprimjeren kliničkoj praksi. Moj interes za reinkarnaciju i metafiziku bio je samo intelektualna znatiželja, sve dok s jednim mladićem nisam počeo raditi na problemu ublažavanja boli.

Taj se klijent žalio na kronične bolove u desnoj strani tijela, koji su ga pratili cijelog života. Jedno od oruđa kojima se hipnoterapija služi za ublažavanje boli je upućivanje klijenta na pogoršanje boli, kako bi je naučio ublažiti, i na taj način ostvario kontrolu nad njom. Na jednoj od naših seansi pojačavanja boli, taj je čovjek upotrijebio sliku probadanja nožem kako bi opisao svoju muku. Tražeći izvore te slike, na kraju sam otkrio njegov prošli život vojnika iz 1. svjetskog rata koji je bio ubijen bajunetom u Francuskoj. Uspjeli smo u potpunosti eliminirati bol. Uz ohrabrenje od strane svojih klijenata, počeo sam eksperimentirati, vodeći neke od njih unatrag kroz vrijeme, u razdoblje prije njihovog posljednjeg rođenja na Zemlji. U početku, bojao sam se da će njihova integracija trenutnih potreba, vjerovanja i strahova stvoriti fantazije umjesto sjećanja. Međutim, nedugo zatim shvatio sam da naša duboko ukorijenjena sjećanja sadrže niz prošlih iskustava previše stvarnih i povezanih da bismo ih mogli ignorirati. Shvatio sam kolika je terapeutska važnost veze između tijela i događaja iz naših prošlih života i onoga što smo danas.

iz knjige: Putovanje duše - Newton Michael

seka
26-11-08, 00:28
iz iste knjige:

Kako je moguće doći do duše putem hipnoze? Predočite si da se um sastoji od tri koncentrična kruga, od kojih je svaki manji od onog prethodnog. Dijele ih samo slojevi povezane svijesti. Prvi vanjski sloj predstavlja svjesni um koji je izvor našeg kritičkog, analitičkog rezoniranja. Drugi sloj je podsvijest. Tamo nas hipnoza najprije vodi u potrazi za skladištem koje sadrži sjećanja na sve događaje iz ovog i prošlih života. Treća, unutarnja jezgra, ono je što sada zovemo nadsvjesni um. Ta razina sadrži najviše središte Jastva, gdje smo mi izraz više sile.

U nadsvijesti obitava naš stvarni identitet, dopunjen podsviješću, koja sadrži sjećanja na mnoge alter-egoe koje smo imali u bivšim ljudskim tijelima. Nadsvijest možda i nije razina, nego sama duša. Nadsvjesni um predstavlja naše najviše središte mudrosti i perspektive, i sve moje informacije o životu nakon smrti dolaze iz tog izvora inteligentne energije.

Koliko je upotreba hipnoze valjana za razotkrivanje istine? Ljudi u hipnozi ne sanjaju i ne haluciniraju. U upravljanom stanju transa ne sanjamo u kronološkim sekvencama i ne haluciniramo. Kad klijenti uđu u trans, njihovi moždani valovi usporavaju se iz početnog beta stanja budnosti i mijenjaju vibracije kroz meditativno alfa stanje, pa sve do različitih razina teta stanja. Teta stanje je hipnoza - ne san. Kad spavamo, ulazimo u krajnje, delta stanje, gdje se poruke iz mozga spuštaju u podsvijest i izbacuju kroz snove. Međutim, u teta stanju svjesni um nije nesvjestan, pa možemo primati i odašiljati poruke dok su nam svi kanali sjećanja otvoreni.

Ljubicica
06-01-09, 01:42
Interesuje me da li su putnici kroz prosle i buduce zivote imali pomagace, tj ko je bio vas regresoterapeut? Gotovo sam sigurna da osecam posledice proslog zivota koji se, mislim, nasilno zavrsio i volela bih da se oslobodim nagomilanih teskoba i strahova.

Ljubicica
06-01-09, 01:44
I da, jos jedno pitanje; da li neko od vas zna nesto o rekonekciji?

FORMICA
06-01-09, 15:52
Čekaj što je to rekonekcija? O čemu se radi?

Ljubicica
06-01-09, 23:11
Izvinjavam se, promasena tema, samo sam pomislila da je neko od vas mozda imao iskustva s ovim. Nedavno sam cula za rekonekciju i zvucalo mi je interesantno. Skinula sam sa Neta isecak:
Lična rekonekcija® je proces koji otvara pristup višim frekvencijama, višem nivou informacija i 'svetlosti', što omogućava naše lečenje i naš razvoj. Rekonekcija® aktivira DNK lance i reintegriše ''niti'' (što se simultano dešava na paralelnim planovima egzistencije). To stvara uslove da se brže razvijamo na svim planovima: mentalnom, fizi;kom, emotivnom i spiritualnom (i možda na još nekim o kojma još uvek ne znamo).
Lična rekonekcija otvara mogućnost za značajne promene u životu i opštem zdravlju:

* Imaćete pristup na preostalih deset nivoa svetlosti i informacije
* Pravićete bolji izbor pri odlučivanju
* Povećaće se vaša sposobnost da darujete i da primate ljubav
* Oslobodićete se straha i osećaja krivice
* Umesto da se konfrontirate, postaćete kreativniji
* Biće vam jasniji smisao vašeg postojanja
* Bićete u stanju da uživate u sadašnjem trenutku
* Balansira se endokrini sistem
* Uzdiže se vaš mentalni, emotivni, fizički i duhovni nivo na više energetske frekvencije.

dshadow
07-01-09, 11:01
Cuvaj se pojedinih pristupa rekonekciji, nije zlato sve sto sija.

zagorski
07-01-09, 19:25
iz knjige: Putovanje duše - Newton Michael

Upravo čitam ovu knjigu i stigao sam skoro do kraja. Ima intresantnih stvari, ali moj glavni utisak o knjizi je da je pomalo infantilna.:1002:

FORMICA
07-01-09, 21:15
Izvinjavam se, promasena tema, samo sam pomislila da je neko od vas mozda imao iskustva s ovim. Nedavno sam cula za rekonekciju i zvucalo mi je interesantno. Skinula sam sa Neta isecak:
Lična rekonekcija® je proces koji otvara pristup višim frekvencijama, višem nivou informacija i 'svetlosti', što omogućava naše lečenje i naš razvoj. Rekonekcija® aktivira DNK lance i reintegriše ''niti'' (što se simultano dešava na paralelnim planovima egzistencije). To stvara uslove da se brže razvijamo na svim planovima: mentalnom, fizi;kom, emotivnom i spiritualnom (i možda na još nekim o kojma još uvek ne znamo).
Lična rekonekcija otvara mogućnost za značajne promene u životu i opštem zdravlju:

* Imaćete pristup na preostalih deset nivoa svetlosti i informacije
* Pravićete bolji izbor pri odlučivanju
* Povećaće se vaša sposobnost da darujete i da primate ljubav
* Oslobodićete se straha i osećaja krivice
* Umesto da se konfrontirate, postaćete kreativniji
* Biće vam jasniji smisao vašeg postojanja
* Bićete u stanju da uživate u sadašnjem trenutku
* Balansira se endokrini sistem
* Uzdiže se vaš mentalni, emotivni, fizički i duhovni nivo na više energetske frekvencije.

Nađoh knjigu o rekonekciji na mreži. Ajde sad na čitanje.

Ljubicica
07-01-09, 23:36
Nađoh knjigu o rekonekciji na mreži. Ajde sad na čitanje.

I, kako ti se cini? Uzgred, gde si nasao knjigu?

FORMICA
08-01-09, 18:56
Po onome što sam preletio pogledom radi se zapravo o pripremi za talas. Vježbe za otvaranje svijesti kako bi spremno dočekali talas. Bijaše na nekom forumu adresa ne mogu se tačno sjetiti je li bila Galaksija ili neki drugi forum. Kad proguglaš brzo dođeš do adrese.

Evo nađoh adresu bila je na Galaksiji
http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=5&postdays=0&postorder=asc&start=1080
tema literatura:
http://www.4shared.com/file/74919633/7ebee646/REKONEKCIJA_EPearl_pdf.html
Pa pročitajte ljudi zanimljivo štivo.