View Full Version : Reinkarnacija

Pages : 1 [2] 3 4

sarita
30-05-07, 23:47
@rusian
laku noc:tooth:

kliko
30-05-07, 23:48
Nismo mi samo krv i meso,zar ne

Nase tijelo je puno krvi, znoja, urina i fekalija. U trenutku kad zivot napusti to tijelo,ono se ukoci i pocinje proces truljenja i raspadanja.Pocinje da smrdi. Neki kazu da je to zivot napustio tijelo, neki umjesto "zivot" kazu "dusa", kako kome drago...Ko smo mi,dakle: "krv i meso",ili "zivot", tj. "dusa"?

sarita
30-05-07, 23:53
@kliko
pa zavisi...neko jede da bi zivio a neko zivi da bi jeo:icecream:

FORMICA
31-05-07, 00:00
:w00t531: Ćao narode tuda sam neđe:tears:
Bio sam zauzet nekim poslovima a nijesam ni bio u Podgorici.
Vrlo lijepa rasprava se razvila. Jednom prilikom sam sa nekim drugarima na nekom drugom forumu na istu temu raspravljali. Ne znam za druge ali meni naročito drage pokojnike koje želim ponovo viđeti, mogu viđeti tek poslije 3 do 7 (obično 5) godina. Kad se inkarniraju osjetim njihovo prisustvo (nešto kao miris) u svijetu ljudi i lako ih nađem u novom tijelu. Siti se ispričamo, šta se sve desilo od kad je otišao što ima novog i slično. Ne dosađujem im puno jer ih to opterećuje u novom životu. Nađem ih i u starim životima i onda se sjećaju isto onoga što će tek da se desi. To društvo je puno fino:throb:

sarita
31-05-07, 00:03
@FORMICA
oces me povest nedje da se i ja sa njima ispricam? I ja volim dobro druzenje smiluj se:biggrin:

anon1
31-05-07, 00:09
Nase tijelo je puno krvi, znoja, urina i fekalija. U trenutku kad zivot napusti to tijelo,ono se ukoci i pocinje proces truljenja i raspadanja.Pocinje da smrdi. Neki kazu da je to zivot napustio tijelo, neki umjesto "zivot" kazu "dusa", kako kome drago...Ko smo mi,dakle: "krv i meso",ili "zivot", tj. "dusa"?

Dobrodosao :) uvijek je sa tobom kao sa mirodjijom u dobrom jelu ;)

Evo ako ja mogu da kazem odgovor na tvoje pitanje, tj moje misljenje.
Mi smo i krv i mesto; i zivot i dusha. A u sustini smo iznad svega toga... Kad elektromagnetni talas vibrira odredjenom frekvencijom imamo crvenu vidljivu svjetlost, drugom frekvencijom imamo plvau,zutu,zelenu.... u odredjenim slucajevima imamo talas van vidljivog opsega, a u nekim drugim ti talasi pocinju da se ponasaju kao cestice.... a u sustini je to sve elektromangnetni talas... :)

sarita
31-05-07, 00:11
@anon1
vratimo se na skalarne talase...nekako su zanimljiviji:hypocrite1:

anon1
31-05-07, 00:15
Tema je reinkarnacija :D

sarita
31-05-07, 00:17
@anon1
mislim da je to povezano sa skalarnim talasima ali dobro...objasnit cu ti ja to:thumb_up:

anon1
31-05-07, 00:19
Objasnila si mi u proslom zivotu,.. eh treba tebi sve pojasniti ;)

Leda
31-05-07, 00:21
:unsure: Evo i mene,
Čitam post jedan za drugim i najednom mi pade na pamet pojam tj.naslov
MATRIX.Što kažete vrijedi li tema?:tears:

anon1
31-05-07, 00:25
Mislis film? Jako interesanta, mene odusevljava prvi dio... Parodija na stvarnost,kako ja to volim da kazem ;)

kliko
31-05-07, 00:28
:unsure: Evo i mene,
Čitam post jedan za drugim i najednom mi pade na pamet pojam tj.naslov
MATRIX.Što kažete vrijedi li tema?:tears:

Bi li nam ti ispricala svoju drugu regresiju? :)

Leda
31-05-07, 00:28
Jesi li ikada pomislio da naš život "možda" može teći u tom pravcu?

Leda
31-05-07, 00:30
Bi li nam ti ispricala svoju drugu regresiju? :)

Ma puno sam si o tome razmišljala ali dosta je povezana sa sadašnjim životom
pa ipak uz moju najdublju ispriku ne.

anon1
31-05-07, 00:30
Pa nas zivot i jeste takav... virtuelan...

Mi zivimo u Bozijem carstvu, samo veicna nas toga nije svjesna i zato pati... i to je sve...

Leda
31-05-07, 00:36
U pravu si samo teško se je tu snaći i prihvatiti namjenjenu ulogu,a svaki pruženi otpor i te kako dobro nas protrese.:wallbash:

anon1
31-05-07, 00:38
U pravu si samo teško se je tu snaći i prihvatiti namjenjenu ulogu,a svaki pruženi otpor i te kako dobro nas protrese.:wallbash:

Opusteno... relaksacija i meditacija su kljuch...

koke_st
31-05-07, 00:41
mogu li ja nešto pitat,dok niste pozaspali?

Leda
31-05-07, 00:46
mogu li ja nešto pitat,dok niste pozaspali?

Samo pitaj,što se spavanja tiče čisto sumnjam pun mjesec mi je iznad glave:wacko:

koke_st
31-05-07, 00:50
da li vam se desilo da kad dođete na neko mjesto,prvi put u životu...da osjetite da ste tu već bili,osjetite na trenutak nešto jako čudno u sebi,kao neko veliko olakšanje...nešto kao...konačno,konačno sam se vratila

meni se to jednom zaista dogodilo iako ne mogu baš reći da 100% vjerujem u reinkarnaciju

anon1
31-05-07, 00:52
da li vam se desilo da kad dođete na neko mjesto,prvi put u životu...da osjetite da ste tu već bili,osjetite na trenutak nešto jako čudno u sebi,kao neko veliko olakšanje...nešto kao...konačno,konačno sam se vratila

meni se to jednom zaista dogodilo iako ne mogu baš reći da 100% vjerujem u reinkarnaciju

Pa valjda mislis na "deja vu".. To se svima desava... meni obicno kad se nesto desava... imam utisak da sam to vec prezivio... Ali tako neko olaksanje nijesma nikad imao ;)

Vendy
31-05-07, 00:56

Meni se to desava uvijek kada putujem. Znam da je sve to tako bilo i da sam tu vec bila, a ustvari sam u ovom zivotu prvi put na tom mjestu... http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e025.gif

sarita
31-05-07, 00:58
meni se takodje desava ali olaksanje ne osjecam..

koke_st
31-05-07, 00:59
mislim da me nisi baš skužio
pod ovo "konačno sam se vratila" mislim na osjećaj dok sam prilazila tom mjestu...dolazim,prilazim tom mjestu i dodirujem jedan užasno star stup,trnci mi prolaze tijelom,neke slike pred očima,nepoznate...par trenutaka
točno znam da sam tiho izgovorila u tom momentu...konačno sam se vratila

Leda
31-05-07, 01:02
Sa mjestom meni ne ali ljudi s vremenom sam počela uviđat da svi ljudi s kojima sam se imalo zbližila daju određeni smisao našeg upoznavanja,bilo da kroz njihov život steknem neku spoznaju ili se oni pojavljuju da pomognu meni u određenim situacijama,da skratim mislim da svaki čovjek koji u našem životu bar nešto znači ima određenu ulogu da nam pomogne da se pronađemo i shvatimo bit našeg postanka.

anon1
31-05-07, 01:03
OK... deja vu ne mora da bude u slikama.. moze da bude i tako kao neki misaoni impuls... jednostavno osjecaj da je nesto isto, da si na istom mjestu dje i nekad, da ti nesto pripada.....

Moze biti sjecanje iz nekog od prethodnih zivota... Vrlo moguce..

sarita
31-05-07, 01:06
@Leda
Tako nekako ....mislim ne pomazu oni tebi nego ti pomazes sama sebi. kroz druge ljude upoznajemo sebe.Ako nas povrijede upoznamo sebe, znamo sta nas povredjuje. Sve je stvar kako mi dozivimo ljude i sto izvucemo iz toga...

koke_st
31-05-07, 01:07
OK... deja vu ne mora da bude u slikama.. moze da bude i tako kao neki misaoni impuls... jednostavno osjecaj da je nesto isto, da si na istom mjestu dje i nekad, da ti nesto pripada.....

Moze biti sjecanje iz nekog od prethodnih zivota... Vrlo moguce..

anon
nemoj me strašit pred spavanje

anon1
31-05-07, 01:12
anon
nemoj me strašit pred spavanje

Neustrasiva si ti :)
Idi :zzsoft: i sanjaj mene, lakse ce ti biti :D

Mada nesto mi mnogo osoba govori kako me sanja u zadnje vrijeme, nadam se da ce s njima biti sve u redu :whistling2:

Leda
31-05-07, 01:12
@Sarita
Super si to izrekla,tu vjerojtno važi ona izreka" što nas nas ne ubije to nas osnaži":thumb_yello:

kliko
31-05-07, 09:43
@Leda
Mislim da je i ono sto si ti htjela da kazes na mjestu. Mislim da su svi ljudi koje srijecemo i svi dogadjaji koje dozivljavamo neka vrsta putokaza koje vecina nas,nazalost ne umije da tumaci.

Koke_st me navede na jednu misao...sto mislite, kako bi se osjecao covjek ako bi u ovom zivotu dosao do groba u kojem je sahranjen u nekom od prethodnih?

Vendy
31-05-07, 09:52
Mislim da bi to bio jos jedan schok vise u ovom nasem zivotu. Ugodno nikako ne bi bilo, bar ne meni. http://smilies.vidahost.com/contrib/gizm0/Shiver_Emoticon.gif

koke_st
31-05-07, 10:25
Koke_st me navede na jednu misao...sto mislite, kako bi se osjecao covjek ako bi u ovom zivotu dosao do groba u kojem je sahranjen u nekom od prethodnih?

kliko,sad si me i ti počeo strašit :biggrin:

sarita
31-05-07, 10:28
@kliko
Evo bas pokusavam sada zamisliti da se nadjem pored groba gdje sam sahranjena u prethodnom zivotu....Ne znam tacno djelovalo bi mi nestvarno mislim da ne bih to mogla da povezem sa sobom...Mislim da bih se osjecala kao da je tu sahranjen bilo ko drugi

rusian
31-05-07, 10:36
@Leda
Mislim da je i ono sto si ti htjela da kazes na mjestu. Mislim da su svi ljudi koje srijecemo i svi dogadjaji koje dozivljavamo neka vrsta putokaza koje vecina nas,nazalost ne umije da tumaci.

E to bih definitivno volio da dozivim,

Leda
31-05-07, 13:24
@Kliko
Kako bih se osjećala na svom grobu?
Prvo što bih htijela da saznam je biografija te osobe(u ovom životu kako god to bilo neobično za reć ipak je to počivalište samo onog maerijalnog što smo dobili da nosimo. Duša,nazovimo je tako je samo igrač u svoj toj šaradi biografskih događaja).Mi koji bi imali tu čast da nam se usred uloge ukaže na prijašnje role bili bismo povlašteni i od sudbine pomilovani da ne kažem nagrađeni u ovoj datoj nam prilici za transformaciju,u sagledavanju same sebe i svoga bitstva.:wub2:

Filip
31-05-07, 18:35
ja sam primjetio da masu ljudi sto vjeruju u ovu renkarnaciju su u prethodnom zivotu bili kraljevi kraljice princevi ili princeze. a u ovom zivotu su obicno niko i nista

sarita
31-05-07, 19:47
@filip
Uopste ne mislim da smo niko i nista...bez obzira vjerovali u reinkarnaciju ili ne:nono2:

cyberiana
31-05-07, 20:00
ja sam primjetio da masu ljudi sto vjeruju u ovu renkarnaciju su u prethodnom zivotu bili kraljevi kraljice princevi ili princeze. a u ovom zivotu su obicno niko i nista

Meni to i nije tako cudno. Kada si cuo za kraljeve, kraljice... da su bili dobri. Vlast je veliko iskusenje. Ako dusa ulazi u novo tijelo onda je to zato sto mora biti nadogradjena. Znaci, da bi shvatila greske iz predhodnog zivota u ovom zivotu torturu koju je sprovela ranije mora iskusiti na sopstvenoj kozi. Da li ce se ponovo roditi u teskim uslovima zavisi kako ce se uspjeti izboriti sa problemima. Da li ce tudje zlo izazvati sopstveno ili ce se dusa izdici iznad.

P.S. Nemam licnog iskustva o stvarima koje pisem na ovoj temi, ali imam odavno jako izrazeno interesovanje za onostrano, citala mnogo i izgradila neku svoju viziju o svemu.

lady 2
31-05-07, 22:23
Da li je neko sanjao san u kojem se nalazi u nepoznatoj kuci ili gradu ili bilo kojem drugom mjestu i sve vam je poznato.Krecete se i ponasate kao da je to vas zivot.Sve vam je normalno.U ovom zivotu nista nema ni slicno.I to se ponavlja

FORMICA
02-06-07, 22:11
Lady 2 svi nailazimo na takva mjesta tokom snova. To su mjesta koje duše stvaraju ponekad i na njima se one skupljaju i ponašaju se kao da žive na tim mjestima. Možda i sama praviš jedno tako mjesto na koje naleti nekas druga duša i ako joj se svidi zadrži se tu unoseći nešto od svoje imaginacije. Postoje vrlo složeni takvi svjetovi sa stotinama duša koje redovno nailaze ili povremeno.

anon1
02-06-07, 22:39
lady2
Naravno da je svako vise puta sanjao isti san ili san u nastavcima. To otprilike tako kako ti kaze formica. Astralna dimenzija je prepuna svega i svacega a sve su to kreacije UMa... preplicu se misli raznih individua kreiraju razne stvari...i to ostaje kao "kolektivno nesvjesno". Ali to je nesto sto se odrzava energijom i sto vise ljudi misli o tome i sto je jaci intenzitet kojim se misli o tome to se pamti neka stvar jace detaljnije i duze ostaje zapisana. Iz tih razloga usu ratovi nesto sto je ostalo zapisano poslije dugo dugo vremena. Naravno kad bismo pravili neku dublju analizu sigurno je da to nije jedini zapis desavanja i da nije apsolutan (ima svojih nedostataka), ali kad su u pitanju snovi i uopste ta dimenzija u kojoj se oni odvijaju to se na taj nacin desava... makar prema mojim informacijama.

lady 2
02-06-07, 23:25
Ali,da se malo otvorim vise.Moji snovi se ostvaruju.Zaista.Nekada me strah,ali sam naucila da živim sa tim.Prestaje me pomalo biti i stid da pricam o tome jer ko mi vjeruje -vjeruje.A i nisam jedina na svjetu.

anon1
02-06-07, 23:34
Draga lady2 nije to nista "cudno" ili "neobicno", mozda nije tako cesto ali je sasvim normalno. Intuicija je ono sto nam daje neophodnu sigurnost u trenucima kad razum nije sposoban da analizom dodje do zakljucka. Kroz snove su mnogi veliki ljudi dosli do svojih velikih otkrica. Ne terba da se bojis od svojih snova, kako bi moj drug kliko rekao, ako necega treba da se bojis ona to neka bude nacin na koji zivis svoj zivot.

Brini se o sadasnjosti pa ce se buducnost brinuti sama za sebe

To sto imas ti je prednost. Uvid u stvari... iskoristi to na pravi nacin da upoznas bolje sebe i druge....a na kraju te ceka veliki uspjeh.

FORMICA
03-06-07, 02:02
Upravo kako Anon kaže, to je prednost. Ako možeš pokupiti sjećanja iz stanja sna i ako ih možeš "prevesti" u budnom stanju to valja iskoristiti:)

lady 2
03-06-07, 15:25
Hvala na podršci.Nije baš lako reći tako nešto bez straha da ti nekažu da si malo skrenuo.

anon1
03-06-07, 15:31
Ko su "oni" da ti sude... traze trun u tvom oku a ne vide balvane u svom...

lady 2
03-06-07, 15:40
Sad sam sigurna da ste pravo mjesto i prava ekipa.Ostajem s vama.Možda se nisam baš snašla jer ovo je prvi put da se negdje uključujem.Možda nisam skužila šta treba.Da li biti puno pametan ili iskren

anon1
03-06-07, 15:42
Najbolje i da si puno pametna i puno iskrena :D

FORMICA
03-06-07, 17:15
Lady2 ovdje možeš biti iskrena. Ni ja svakom ne pričam svašta. Ovdje smo skriveni iza šifrovanih imena pa smo bezbjedni a na kraju krajeva svi smo isti jer su nam interesovanja ista. Lijepo je razmijeniti isakustva da čovjek zna da nije oštećen ili pogrešan u odnosu na one koji misle da ne znaju što mi znamo.:D

lady 2
03-06-07, 17:25
Ta Sam

kliko
03-06-07, 17:53
Sad sam sigurna da ste pravo mjesto i prava ekipa.Ostajem s vama.Možda se nisam baš snašla jer ovo je prvi put da se negdje uključujem.Možda nisam skužila šta treba.Da li biti puno pametan ili iskren

Treba biti otvoren i bez ikakvoga straha reci ono sto ti lezi na dusi. Ukoliko te neko zato osudi, to nije tvoj problem nego njegov.

lady 2
10-06-07, 22:21
Kazu da ako nesto bez objasnjenja volimo,ne volimo,strahujemo i sl. da su to sjecanja iz proslih zivota.Nekada su tako jaka da ih nesvjesno prenosimo i u sledece zivote.Osjetite li nekada nesto ta kvo ,a znate da nemozete da nadete korijene u ovom zivotu.Ni u djetinjstvu.

sarita
10-06-07, 22:32
@lady 2
Nesto jeste iz podsvijesti samo je pitanje da li je iz djetinjstva ili iz nekih proslih zivota.Ali definitivno postoji nesto donosimo sa sobom kad se rodimo.
Zasto je neka beba strasljiva a neka nije. Neka je nervozna a neka nije....ima tu dosta kombinacija, malo genetike, malo vaspitanja itd.

lady 2
10-06-07, 22:41
Kazu i da postoji kolektivno sjecanje pa tako mozemo da se sjecamo i necijeg tuđeg iskustva,ili cak da se prenosi genima sjecanje tako da bi se sjecali zivota nekog svog pra pra pra pretka.

anon1
10-06-07, 22:43
To prenosenje genima mislim da je potpuno neosnovano... prije ce biti tu u pitanju neka rezonanca, nego sto mogu geni da kodiraju toliku kolicinu informacija... ipak su oni jako ogranicenog kapaciteta...

sarita
10-06-07, 22:51
@anon1
zasto mislis da su geni ogranicenog kapaciteta?
Cime se to mjeri kapacitet?

anon1
10-06-07, 23:09
@sarita
Kapacitet gena je odredjen brojem kodona koji se nalaze u njima kao jedinicne informacije (svaki kodon je sastvaljen od 3 baze od ukupno 4 razlicite). Svaki kodon je dio jedne slozenije informacije. Obicno sluze da se procesima trnaskripcija i transklacije sintetise polipeptidni lanac, koji kasnijom modifikacijom daje odredjeni protein. Odredjen broj tih zapisa na dnk je kontrolnog karaktera, a za prenos informacija neke druge vrste nije za sad (bar da ja znam) ustanovljen ni jedan jedini dio dnk. Dakle duzina dnk lanca je ogranicena tako da je samim tim broj kodona ogranicen... i to je to.

lady 2
10-06-07, 23:12
Pa anone odusevljavas me.Ja stvarno nemam vremena da saznam sve sto me interesuje.Kako ti uspjeva

anon1
10-06-07, 23:17
@lady2

Hvala.
Kad bih ja saznao sve sto me interesuje onda sigurno ne bih imao potrebe da pisem na forumu, cak ni radi razonode :D
A sto se tice mojih informacija za dosta toga je zaslozno moje skolovanje, a ostatak moje skolovanje u sopstvenoj reziji, malo citas, malo meditiras i sve u svemu nadam se da sam na dobrom putu, ali vidjecemo za jedno 100-200 god kad se presaberem :)

koke_st
10-06-07, 23:17
@sarita
Kapacitet gena je odredjen brojem kodona koji se nalaze u njima kao jedinicne informacije (svaki kodon je sastvaljen od 3 baze od ukupno 4 razlicite). Svaki kodon je dio jedne slozenije informacije. Obicno sluze da se procesima trnaskripcija i transklacije sintetise polipeptidni lanac, koji kasnijom modifikacijom daje odredjeni protein. Odredjen broj tih zapisa na dnk je kontrolnog karaktera, a za prenos informacija neke druge vrste nije za sad (bar da ja znam) ustanovljen ni jedan jedini dio dnk. Dakle duzina dnk lanca je ogranicena tako da je samim tim broj kodona ogranicen... i to je to.

jako dobro za jednog 15-godišnjaka:tooth:

anon1
10-06-07, 23:19
@koke nemoj sad off topic :)

sarita
10-06-07, 23:43
@anon1
Mislis dnk je zaduzena samo za odredjvanje fizickih karaklteristika?

anon1
10-06-07, 23:51
E pa sarita, nije to bas tako jednostavno sad odgovoriti. Obzirom da su fizicke karakteristike mozga isto dio dnk onda na taj nacin se svakako utice i na psihicko-mentalne sposobnosti pojedinca, ali mislim da uz samu dnk dodje odredjeni energetski naboj koji je isto tako bitan koliko i same informacije koje su zapisane. Poznato je za organske molekuje, vitamine npr. da je njihov kvalitet razlicit u slucaju kad je u pitanju sintetisani vitamin naspram prirodnog. I upravo se ta razlika ogleda u energiji koju nose odredjeni njegovi djelovi, a to su obicno neki reaktivni jonizovani krajevi ili ugao izmedju nekih molekula... Tako da je sve to toliko slozeno da je nemoguce dati precizan odgovor. Ali i dalje mislim da je tesko moguce da se iskustvo predaka prenosi genima. Ne zelim da odbacim ni tu mogucnost znajuci za te neke eksperimente, ali za sad mi to ne djeluje kao istinito sve dok genetika ne otkrije makar nesto sto bi tu teoriju moglo potkrijepiti.

lady 2
11-06-07, 08:41
Moram imati vremena da živim život,nemam vremena da skupljam podatke

FORMICA
11-06-07, 20:12
E pa sarita, nije to bas tako jednostavno sad odgovoriti. Obzirom da su fizicke karakteristike mozga isto dio dnk onda na taj nacin se svakako utice i na psihicko-mentalne sposobnosti pojedinca, ali mislim da uz samu dnk dodje odredjeni energetski naboj koji je isto tako bitan koliko i same informacije koje su zapisane. Poznato je za organske molekuje, vitamine npr. da je njihov kvalitet razlicit u slucaju kad je u pitanju sintetisani vitamin naspram prirodnog. I upravo se ta razlika ogleda u energiji koju nose odredjeni njegovi djelovi, a to su obicno neki reaktivni jonizovani krajevi ili ugao izmedju nekih molekula... Tako da je sve to toliko slozeno da je nemoguce dati precizan odgovor. Ali i dalje mislim da je tesko moguce da se iskustvo predaka prenosi genima. Ne zelim da odbacim ni tu mogucnost znajuci za te neke eksperimente, ali za sad mi to ne djeluje kao istinito sve dok genetika ne otkrije makar nesto sto bi tu teoriju moglo potkrijepiti.

Ovđe bih se složio sa tobom. Geni ne prenose informacije predaka, oni prenose informacije o građi tijela a uticaj predaka je koliko su ti geni od njega. Pristup podatcima iz života predaka je svakako olakšan srodnošću gena. svi podatci do kojih se dođe tokom života postaju dio opšte "baze" podataka kojoj je pristup srazmjerno jednostavan. A tvoji životi su samo tvoji životi mada su i ti podatci dostupni drugima.:annoyed_h4h:

lavica
30-07-07, 19:20
woowww......veoma interesantno:D rado bih to probala ......

FORMICA
30-07-07, 22:43
Lavice u astralu imaš slobodan pristup svim tim znanjima, no zaludu to znanje ne možeš primjeniti u fizičkom svijetu. Prvo je ograničenje jezika a onda i ograničenje svijesti koja ne može shvatiti astralni svijet. Poneki čovjek može da prenese po nešto iz tog svijeta i to su oni supergenijalci (Tesla, Mendeljejev,...)

Lightsoft
31-07-07, 05:46
Lavice u astralu imaš slobodan pristup svim tim znanjima, no zaludu to znanje ne možeš primjeniti u fizičkom svijetu. Prvo je ograničenje jezika a onda i ograničenje svijesti koja ne može shvatiti astralni svijet. Poneki čovjek može da prenese po nešto iz tog svijeta i to su oni supergenijalci (Tesla, Mendeljejev,...)

Ne zameri, ne bih se slozio s necim. Verujem da je mozak coveka sacinjen za sve mogucnosti. Sama podsvest coveka daje coveku skoro Bozanske moci. I naucnici danas dolaze do nekih otkrica, i skoro da potvrdjuju ono iz biblije , misao moze pomerati brda i doline. Samim ucenjem od rodjena, stavljamo granice oko sebe. Kada bi ljudi bili svesni svojih moci, kako bi neko mogao imati vlast nad njima. Vi mozete imati saznanje koliko je npr. jedna DNK-a mocna. Ali niste svesni toga. Njena memorija je ogromna, stravicno komplikovani procesi u njoj, i povrh svega je recept, zapis zivota. I sve to nije vazno, vazno je da se rad 50-ak biliona celija, u ljudskom telu, moze prekinuti ubodom noza, sa 7-8 grama olova ....

FORMICA
31-07-07, 21:33
Lightsoft uglavnom pričamo isto. Mozak je aparat koji upravlja tijelom i savršeno radi za tijelo i životne uslove. Geni su nešto drugačije prirode u njima se nalaze ogromni broj podataka za sve mogućnosti funkcionisanja tijela. E sad duša ili to nazvali kako nam god volja meni je ovako lakše, postoji bez obzira na tijelo. Ona ulazi u tijelo jer ima neke poslove da posvršava. I ovo tijelo nije jedino do sad ni po sad. Neđe sam čitao da je čovjek kao glavica crnog luka. Da se ispod gornjeg sloja nalazi drugi, treči,... Koji je od tih slojeva naša prava suština? Izgleda svi oni zajedno. Dosta složeno:)

Lightsoft
01-08-07, 16:08
ASTRALNO TELO
Poznato I kao “ astralni dvojnik” ili “ emocionalno telo “, kompletno okruzuje fizicko telo. Sastavljeno je od etericne materije.

AURA
Nevidljivo energetsko polje koje okruzuje sva ziva bica. Ona ne samo da se nalazi oko citavog tela vec I oko svake pojedinacne celije.

CAKRE
Cakre su energetski nervni centri, locirani kicmenom duzinom etericnog tela. One apsorbuju I distribuisu fizicke, mentalne, emocionalne I spiritualne energije.

ETERICNO TELO
Ono duplicira fizicko telo I veruje se da mu osigurava energije I stanje svesti. Moze se kretati kroz proctor u kracim vremenskim intervalima.

ETERICNI DVOJNIK
Tanki etericni omotac oko tela. Siri se tokom spavanja, suzava danju. Etericni dvojnik se ponekad naziva “ aura zdravlja “.

BAZICNA BOJA
Preovladavajuca boja aure. Ona otkriva osobine individue I njene sklonosti. Zadovoljni I sretni imaju velike, vibrirajuce I jake boje, za razliku od sivkastih I tamnih boja onih koji ne znaju sta bi sa svojim zivotom.

AURA RASPOLOZENJA
Bazicna boja aure se moze zameniti privremeno drugim bojamma u zavisnosti od raspolozenja. Ona reflektuje nase emocionalno stanje.

PSIHO VAMPIRI
Ludi koji se “ hrane “ auro energijom drugih ljudi da bi podigli vlastiti energetski nivo. Svesni ili nesvesno.

NIVOI AURE
Aura se sastoji od sedam nivoa.
1. Fizicki etericni nivo
2. Astralni nivo
3. Nizi mentalni nivo
4. Visi mentalni nivo
5. Spiritualni nivo
6. Intuicijski nivo
7. Apsolutni nivo

viper®
01-08-07, 21:10
Kako da znam koja je boja moje Aure?I kako da znam dal se hranim necijom energijom il ne hranim?

anon1
01-08-07, 21:11
Aura - neko moze da je vidi, vecina ne mogu. Postoje odredjene vjezbe kojima ta sposobnost moze da se razvije. Isto tako postoji knjiga "koje je boje vasa aura" koja drugacijim pristupom pokusava da pokaze kako da se odredi dominantna (dominantne) boja aure na osnovu karakteristika osobe.

frkadela
01-08-07, 21:49
Bas sam "prelistavao" tu knjigu (koliko je to moguce na kompjuteru)... Na engleskom je bila, ali je vise nemam... :(

anon1
01-08-07, 21:53
Ja nijesam nesto previse odusevljen tom knjigom.. Nabavio sam je nesto jako povoljno.. tako da je nijesam ni listao prije nabavke.. poslije sam sve pregledao i....... onako vise zabavnog karaktera je bilo za mene (koji ne vidim aure drugih ljudi)

frkadela
01-08-07, 21:58
Pa dobro je... Bijase mi u jednom trenutku zao sto sam je obrisao... :)
A dje nabavljas takve knjige po niskim cijenama?

FORMICA
01-08-07, 22:59
Trebalo bi da svako može da vidi auru ali treba vježbati. Mene je pratilac učio kako se to radi i vidio sam je ali mislim da to nije pristojno pa ne koristim to gledanje.

viper®
01-08-07, 23:10
A ne sprdaj te se...Ja da mogu svima bi pojeo svu energiju:twisted:
Kako se to vjezba?Dajte nesto vise o tome...

FORMICA
01-08-07, 23:38
Pa ne ide to baš tako lako Viperu možda neko ne htjedne dati da ga proždireš:D

Vježbe postoje na mreži i nije teško pronaći ih. A kako to izgleda postoji vrlo prost način provjere. Kad se vidi jasno plavo nebo ispruži ruku i raširi prste a pogled usredsrijedi između prstiju. Viđećeš oko ruke i prstiju neki čudni prostor. Vježbanjem možeš to vidjeti oko svakog živog bića. Kasnije vidiš i boje. Ja ne koristim gledanje aure jer mi se čini da pogledom na nju vidim i ono što neko ne želi pokazati pa mi se čini da nije pristojno zavirivati u tuđe tijelo i misli.:)

sarita
01-08-07, 23:42
@formica
mislis vidis boju aure koja govori nesto o toj osobi?

Lightsoft
02-08-07, 02:01
Ja ne koristim gledanje aure jer mi se čini da pogledom na nju vidim i ono što neko ne želi pokazati pa mi se čini da nije pristojno zavirivati u tuđe tijelo i misli

Mozda takvo misljenje vlada na ovom nivou. Za visi nivo se kaze da je svacija vidljiva, i nema lazi i prevare. Pred svakim si kao go. Da bi omogucili neke stvari u indiji se drvenim svrdlom busi celo, u predelu Pinelove zlezde, za koje i medicina predpostavlja da je trece oko. Rupa se zatvara travama dok zaraste.

Lightsoft
02-08-07, 03:02
Sta drugi kazu.

Život je – film. Vema je teško, za jedan kartezijanski um, da shvati ovaj koncept. Naš tro-dimenzionalni um je veoma loše adaptiran shvatanju ideja i činjenica koje zadiru u domen beskonačnog.

Iako za mnoge, ovo može da bude nepojmljivo, naš je život samo jedan običan film napravljen na osnovu nekog scenarija. Taj film se neprestano vrti, odvija se bez prekida, na jedan takav način - da se čovjek stalno ponovo rađa u istom momentu kad umre.

Ono što je najapsurdnije je to, da se on rađa na istom mjestu, gdje se i prije rađao, istog datuma i od strane istih roditelja. Tako se taj film stalno ponavlja.

Tako se svako ljudsko biće rađa zajedno sa svojim filmom. Taj film predstavlja jedno radno polje koje je čovjeku dato da primjeni i ostvari napore svoje vlastite svijesti.

Neprekidno ponavljanje tog filma nema veze sa reinkarnacijom, mada se ta dva pojma često mješaju. Zbog razloga koje smo već prije pomenuli "vanjski (eksterni) čovjek" koji živi u sistemu "budućnosti-prošlosti" ne može da obuhvati ni jedan jedini momenat na svojoj filmskoj traci, čak ni onaj njen dio koji na sebi sadrži kadrove iz njegove neposredne budućnosti. Da bi to ostvario, čovjek bi morao da proširi otvor, odnosno okvir, kroz koji percipira sadašnji momenat. Tako mu se ponekad dogodi kad je izložen određenim doživljajima, da bude siguran da ih je već prije doživjeo. Neki u tome nalaze dokaz reinkarnacije, dok su u stvarnosti fenomeni ove vrste posljedica naglog i kratkotrajnog prodora energetskog talasa u organizacioni okvir kroz koji čovjek percipira svoju sadašnjost, tako da par detalja iz neposredne budućnosti "sklizne" u "budni" dio njegove svijesti. Na ovaj način stiće se utisak povratka u neko drugo vrijeme.

Na neki način ovdje ima i istine, iako je utisak da se nešto već prije doživjelo samo rezultat jednog običnog mehaničkog premotavanja filma.

Međutim, istinska reinkarnacija je jedan fenomen koji je sasvim drugačije prirode. Iako se, teoretski, film odvija u domenima mogućnosti i bekonačnosti, film "eksternog čovjeka" se pridržava pojmova realizacije, i vremena, samo u onom stepenu koji mu je potreban da bi zadovoljio uslove "Stvaralačkog Zraka".

U drugu ruku, istinska reinkarnacija se događa u svoj svojoj potpunosti u vremenu, i potpuno pripada domenu Realnog, a dio je jednog šireg aspekta Manifestacije.

Mi smo već prije insistirali na činjenici da ljudska ličnost nije realna, u pravom smislu riječi, nego predstavlja samo jedan potencijal ili mogućnost. Ona igra ulogu u filmu za kojeg je vezana, i ne može ga se osloboditi sve do momenta "Drugog Rođenja". U tom momentu ona će prestati da bude ličnost. Zbog svoje neprekidne veze sa "istinskim Ja", ona će biti transfigurisana i pretvoriti se u Individualni Oblik.

Sve dok čovjek živi u &divljini&, samozadovoljan i uronjen u svoje laži i iluzije, njegov film će se odvijati sa jednom mehaničkom nefleksibilnošću, i njegova ličnost će ostajati onakvom kakva jeste, tj. nepromjenjena.
Ove okolnosti mogu da se promjene samo onda kad čovjek pređe &Prvi Prag&. Taj prelaz se može porediti sa začećem buduće Individualnosti.
To stepenište simbolizuje period gestacije, dok prelaz preko "Drugog Praga" predstavlja &Drugo Rođenje&, odnosno – rođenje Individualnosti. Kasnijim razvojem koji odgovara notama "Mi" i "Fa", Individualnost se postepeno integrira sa &višim kosmosom&

Primajući tako darove Svetog Duha, prikladne svojoj prirodi, čovjek počinje da aktivno učestvuje u realnoj i objektivnoj egzistenciji, koja na kraju postaje jedna od suštinskih karakteristika njegovog bića.

To predstavlja istinsko – Spasenje. Oslobađanje od okova filma. (Film = Matrix prim.prev). Samo na ovoj tački evolucije istinska reinkarnacija postaje moguća. Ona onda nije više mehaničke prirode, nego se svjesno čini, da bi se ostvarila neka misija...

... Veoma je bitno da se shvati razlika koja postoji između filma, kao mješavine raznih opcija, i - reinkarnacije u vremenu, koja pripada domenu Realnog, i da se razumije sama suština ove razlike.

U momentu "Drugog Rođenja", nakon prelaska &Drugog Praga&, čovjek se oslobađa robovanja u filmu – i ulazi u domen svog ličnog Iskupljenja. On je sada prihvaćen od strane bića, koja se prema Tradiciji nazivaju &Sveto Ezoterično Bratstvo&. Pripadnici ovog bratstva nisu više podložni bolestima, patnjama i smrti.

Teoretski, film u kome je čovjek rođen i u kome živi, može da se vrti sve do "kraja svijeta", pod uslovom da je čovjek sretan, zadovoljan sam sa sobom, pridavajući sebi zasluge za sve ono što smatra pozitivnim a istovremeno optužujući druge za sve svoje greške i neprilike. Iskreno govoreći, ova egzistencija se ne može nazivati ljudskom, ovdje se u stvari radi o – antropoidnoj egzistenciji (antropoid=pre-adamični čovjek=organski portal prim.prev.) Taj pojam je prikladan za "vanjskog čovjeka", uronjenog u samozadovoljštinu i manifestuje njegovo vrhunsko ostvarenje nakon miliona godina evolucije vrste od svojih životinjskih predaka, međutim, s tačke gledišta ezoteročne evolucije, antropoid je samo jedan potencijal, ili bolje rečeno – jedna nerealizovana šansa.

Ako posmatramo problem ezoterične revolucije s tačke gledišta jednog filma i različitih uloga koje čovjek može u njemu da igra, jasno nam je da je ova vrsta evolucije nemoguća, jer se film kao film – stalno vrti u jednom te istom krugu. Ljudi koji igraju u ovome filmu su oni koje nazivamo – antropoidi (organski portali), lutke, mrtvaci koji, kako je Isus rekao, "vjeruju da su živi".

Ezoterična evolucija počinje kad se čovjek svojim svjesnim naporom otrgne iz filma, odnosno - kretanja u krug.

(Izvod iz: "Gnosis – Study and Commentaries on the Eastern Orthodoxy"; Book One; strana 232 i 233 - Boris Mouravieff)

viper®
02-08-07, 13:25
Da li ovo znaci da je reinkarnacija moguca, ali nije redovna?Kad se covjek "otrgnuo iz filma" odnosno "kretanja u krug"?Jel kad se oslobodi svojih strahova odnosno "okova" koji mu ne daju da ispolji svoje zelje i mogucnosti?

Lightsoft
02-08-07, 14:25
Nije stvar ispuniti svoje zelje i mogucnosti, vec nastaviti sa napretkom i spajanje sa jednim jedinim. Onim od koga sve potice. Postici jedinstvo.

anon1
02-08-07, 14:28
Covjek nije ni izasao iz tog jedinstva, samo je njegov um pomracio njegovu svijest i tako ga "izbezumio". UM filtrira stvarnost i prikazuje nam je sa svim predrasudama i ogranicenjima koja se u njemu nalaze. To je jedini problem spoznaje. I zato se u filmu MATRIX fino kaze "free your mind"

Lightsoft
02-08-07, 14:47
Mozda se nisam adekvatno izrazio. Kako kazes, pomracivanje svesti, samim tim mi smo odvojeni, izopsteni. Moramo, da tako kazem, ne zasluziti, vec dostici cistotu za ponovnim ujedinjenjem. Moramo ponovo uciti lekcije. Bilo nam je dato u startu sve. Privukla nas moc materije. Sada kroz materijalnu svesnost moramo nauciti kako dostici vislje nivoe. Kako nas je jednom privukla materija, i postavila svoja ogranicenja, tako sada nauciti osloboditi ih se. Imas pravo da nam je um pomracio svest. Ali prihvatanjem materijalnosti i on je morao biti stvoren.

viper®
02-08-07, 16:08
Nije stvar ispuniti svoje zelje i mogucnosti, vec nastaviti sa napretkom i spajanje sa jednim jedinim. Onim od koga sve potice. Postici jedinstvo.

Sta se desava ako za zivota ne napredujemo i ne postignemo to jedinstvo?

anon1
02-08-07, 19:53
Ostajemo na istom nivou... sa svom svojom karmom. Potencijal za napredovanje i dalje ostaje (a i onaj za nazadovanje). U "onoj" dimenziji je takodje moguce ici naprijed, ali ko je spreman da prizna za nefizicko da je ograniceno. Po izlasku iz fizickog tijela nefizicka dimenzija djeluje kao raj, savrsenstvo... Nema fizickog bola, patnje, vezanosti za materijalne objekte.. Tesko je umu u tom stanju dokazati da nije u raju/paklu, da nije dostigao carstvo Bozije, da jos treba da "putuje". Zato je neophodno ponovno rodjenje, spajanje jivatma-e sa fizickim tijelom (iluzijom uma) kako bi kroz patnju (rad, posvecenost Bogu) doslo do prociscenja, unistenja karme, i na kraju do oslobodjenja (u jogi nirvikalpa samadhi).

Lightsoft
02-08-07, 21:35
Ostajemo na istom nivou... sa svom svojom karmom. Potencijal za napredovanje i dalje ostaje (a i onaj za nazadovanje). U "onoj" dimenziji je takodje moguce ici naprijed, ali ko je spreman da prizna za nefizicko da je ograniceno. Po izlasku iz fizickog tijela nefizicka dimenzija djeluje kao raj, savrsenstvo... Nema fizickog bola, patnje, vezanosti za materijalne objekte.. Tesko je umu u tom stanju dokazati da nije u raju/paklu, da nije dostigao carstvo Bozije, da jos treba da "putuje". Zato je neophodno ponovno rodjenje, spajanje jivatma-e sa fizickim tijelom (iluzijom uma) kako bi kroz patnju (rad, posvecenost Bogu) doslo do prociscenja, unistenja karme, i na kraju do oslobodjenja (u jogi nirvikalpa samadhi).

:clapping: :clapping: :clapping:

A dok ljudi shvate da to isto rade i u ovom svetu, sede uljuljkani i prividno zadovoljni. A oni nezadovoljni vec navikli na to stanje, i ne menja im se, jer ne znaju kako bi se snasli i sta bi radili da je drugacije.

viper®
02-08-07, 21:58
Ja sam odusevljen vasim odgovorima, i ovom temom.Svaka cast!!!:notworthy: :clapping: :thumb_up:

FORMICA
02-08-07, 22:00
@formica
mislis vidis boju aure koja govori nesto o toj osobi?

Pa da zapravo vidi se sve dali neko laže kako se osjeća što namjerava i tako dalje.

FORMICA
02-08-07, 22:08
Mozda takvo misljenje vlada na ovom nivou. Za visi nivo se kaze da je svacija vidljiva, i nema lazi i prevare. Pred svakim si kao go. Da bi omogucili neke stvari u indiji se drvenim svrdlom busi celo, u predelu Pinelove zlezde, za koje i medicina predpostavlja da je trece oko. Rupa se zatvara travama dok zaraste.

Pa jeste zapravo smo svi bukvalno goli na astralu i tad je tijelo koje se vidi zapravo aura. Mada danas kad obilazim raztne zemlje uvijek sam obučen to sam naučio da napravim jer me je stid da se šetam okolo go. Naišao sam na jednu crnkinju koja me vidjela i razgovarali smo. Ona je na nekom mjestu đe se bave ispitivanjima astrala. Imali su tamo neke momke koji su me isto mogli vidjeti i koji su me proganjali vjerovatno da me uhvate:boxing542: ali su mali oni za mene. E ova crnkinja je mlada đevojka i spremačica ali oni nijesu znali za nju. Izgleda da je ona nadgledala što to čine. Uvijek je bila tu da mi pomogne i sakrije ako treba. Vrlo fina đevojka.:w00t531: :throb: :throb: :throb:

anon1
02-08-07, 22:09
Aura... mada nije za ovu temu o reinkarnaciji je energija. Frekvencija njenog oscilovanja ne odgovara vidljivom spektru ali mu je bliska makar u jednom dijelu. Iz astralne dimenzije se aura potpuno jasno vidi. I to je ono sto svi duhovni ucitelji koriste kad analiziraju svoje ucenike... nema potrebe za posmatranjem fizickim ocima kad se astralnim vidi svaka emocija vrlo jasno, a emocije su ono sto je vazno mozd ai vaznije nego misli (logicke). Zato nije neophodno imati sposobnost gledanja aure dok je osoba sa svijescu dominantno u fizickom tijelu...

anon1
02-08-07, 22:11
Pa jeste zapravo smo svi bukvalno goli na astralu i tad je tijelo koje se vidi zapravo aura. Mada danas kad obilazim raztne zemlje uvijek sam obučen to sam naučio da napravim jer me je stid da se šetam okolo go. Naišao sam na jednu crnkinju koja me vidjela i razgovarali smo. Ona je na nekom mjestu đe se bave ispitivanjima astrala. Imali su tamo neke momke koji su me isto mogli vidjeti i koji su me proganjali vjerovatno da me uhvate:boxing542: ali su mali oni za mene. E ova crnkinja je mlada đevojka i spremačica ali oni nijesu znali za nju. Izgleda da je ona nadgledala što to čine. Uvijek je bila tu da mi pomogne i sakrije ako treba. Vrlo fina đevojka.:w00t531: :throb:

Astralni blud :D Pozdravi crnkinju od mene ;)

FORMICA
02-08-07, 22:16
Da pravu stvar ste rekli. Zato ljudi griješe u razmišljanjima predpostavljajući da je evolucija evolucija tijela. Evoluira samo duša a tijelo je ljuštura koja se odbaca kad se istroši ili više nije potrebno. Naša obaveza je da pokupimo što više znanja iz života čuvajući karmu, i kad sve to dobro odradimo da se vratimo i sjedinimo sa tvorcem svega. Jedva čekam taj sretni trenutak. Naravno da valja biti strpljiv:)

FORMICA
02-08-07, 22:16
Astralni blud :D Pozdravi crnkinju od mene ;)

Pozdraviću je sigurno:hypocrite1:

viper®
02-08-07, 23:50
Ostaje mi jos samo jedno pitanje...Koja je svrha naseg postojanja?

anon1
03-08-07, 00:02
To je kao da pitas zasto Sunce sija.

viper®
03-08-07, 00:04
To je kao da pitas zasto Sunce sija.

:wink3: Pa zasto sija?