View Full Version : Zvjezdane staze

Nella
10-02-08, 16:32
Ovako, imam pitanje za onoga koji se razumije u Zvjezdane staze;

U kojem se od 10 filmova o zvjezdanim stazama prvi put pojavljuje Borg?

Jer, ima ga u "The First contact", ali nije to ono što tražim.

Ja tražim onaj nastavak kad Borg zarobi kapetana Picarda........

Jel itko zna?

Batboy
10-02-08, 21:10
Eo' ja se kao nešto malo razumijem....

Mislim da ''Picard'' biva zarobljen u filmu ''First Contact''... To je film iz 96 god. Koliko se sjaćam tad je zarobljen ali nije asimiliran... To ti je ono kad ulazi u sukob sa Borg-om koji putuje kroz vrijeme...

Možda si nešto pobrkala... Evo ti ciklus od Paramount Pictures-a;

Star Trek: The Motion Picture, "Zvjezdane staze: Igrani film" (1979)
Star Trek II: The Wrath of Khan, "Zvjezdane staze II: Khanov bijes" (1982)
Star Trek III: The Search for Spock, "Zvjezdane staze III: Potraga za Spockom" (1984)
Star Trek IV: The Voyage Home, "Zvjezdane staze IV: Putovanje kući" (1986)
Star Trek V: The Final Frontier, "Zvjezdane staze V: Krajnja granica" (1989)
Star Trek VI: The Undiscovered Country, "Zvjezdane staze VI: Neotkrivena zemlja" (1991)
Star Trek: Generations, "Zvjezdane staze: Generacije" (1994)
Star Trek: First Contact, "Zvjezdane staze: Prvi kontakt" (1996)
Star Trek: Insurrection, "Zvjezdane staze: Pobuna" (1998)
Star Trek: Nemesis, "Zvjezdane staze: Nemezis" (2002)
Star Trek X, radni naslov (2008)

Nella
10-02-08, 23:37
Da, u Prvom kontaktu putuje nazad kroz vrijeme u 21 stoljeće, Borg mu upada na brod i pokušava asimilirati ljude u 21. stoljeću.

Imam sve nastavke Zvjezdanih staza, ali taj dio kad ga baš asimiliraju ne mogu naći nigdje. Dali je to neki dio što nije u ovom ciklusu ili.....? Ne znam.

Znam da sam davnih dana gledala taj dio kad ga asimiliraju, ali nit znam kako se zove ni dali je taj dio u serijama ili u filmu.

Batboy
11-02-08, 00:11
Da, u Prvom kontaktu putuje nazad kroz vrijeme u 21 stoljeće, Borg mu upada na brod i pokušava asimilirati ljude u 21. stoljeću.

Imam sve nastavke Zvjezdanih staza, ali taj dio kad ga baš asimiliraju ne mogu naći nigdje. Dali je to neki dio što nije u ovom ciklusu ili.....? Ne znam.

Znam da sam davnih dana gledala taj dio kad ga asimiliraju, ali nit znam kako se zove ni dali je taj dio u serijama ili u filmu.

I ja sam to gledao...

Čini mi se da su ga bili asimilirali u seriji ''The Next Generation''. Ta se serija sada vrti na Hrvatskoj televiziji... Moj potpis je iz tog serijala.., isto je u pitanju krajnja granica federacije kao u '' First Contact''...

Nella
11-02-08, 11:45
Da, i to je sada na tv-u........ ah, onda ću pričekati da vidim dali će biti tih epizoda, a ako ih ne bude, nastavljam sa potragom.

Batboy
12-02-08, 00:04
Nastavićemo zajedno..., sad si me zaintrigirala... :)

Batboy
21-04-08, 17:34
Nella.., vidim nema te dosta vremena na forumu...

Na HRT2 zadnje dvije epizode... Asimilacija Picard-a... U pitanju su The Best of Both Worlds (episode) (http://memory-alpha.org/en/wiki/The_Best_of_Both_Worlds) :red_bandana:

PozZ... :)

Nella
17-05-08, 01:09
Jedva sam dočekala te epizode. Gledala sam ih bez daha.

Da, to je ono što je nedostajalo u tim filmovima.

Terok nor
11-11-08, 00:36
Zavrsio je TNG na HRT-u , sad je DS9 , odlicna serija isto ali nekako mi previse fali data i njegova istrazivanja ljudskosti :frown::bye2:, ali svejedno svaki star trek je dobar pa mogu rec da uzivam dok je ta serija na TV-u :yes513:

zdvd
23-11-08, 19:00
imao sam ga ali sam prosljedio dalje jer nisam baš ljubitelj zvizdanih stazica