View Full Version : Susreti forumaša
Do njih dolazi ili na nivou grupe koja je već formirana na forumu ili na nivou grada, što se shvata i šire i na koje je onda pozvan svako ko može da dodje. Kakav god da je susret, on donosi promene u mnogim stvarima. Kao i u upoznavanju izmedju dvoje ljudi, tako i ovde dolazi do 'prepoznavanja' ili odbijanja. Tako se stvaraju novi savezi ili ruše postojeći. Realnost ponovo utiče na dalji tok nečije komunikacije. To može da bude dobro i da odgovara članovima foruma koji nemaju puno prijatelja pa je ovo idealna prilika da steknu nove ili druželjubivim članovima koji bi želeli da prošire krug prijatelja. Mada je ovih drugih neuporedivo manje jer se oni, po prirodi stvari, drže podalje od stalnog članstva na forumima.
Pitanje je koliko su ti susreti korisni za forumski život? Po mom mišljenju, potpuno su beskorisni, čak štetni. Ukoliko u taj virtuelni svet sa virtuelnim likovima u kojima su slova osnovna jedinica komunikacije, uvedete neka pravila iz realnog sveta, virtuelni svet prestaje da bude to a istovremeno, po definiciji, ne može da postane ni realnost. Tako članovi dolaze u situaciju da ne mogu da izraze svoje pravo mišljenje zbog toga da se ne bi zamerili nekome koga su upoznali. Ili im se nečija misao dopadne a ne mogu da se slože sa njim jer znaju da ga ne podnose uživo. Obe pojave su sušta suprotnost onome što bi forum trebalo da bude.
Postoji još jedna pojava, a to je da tek upoznati članovi formiraju male virtuelne zajednice po principu 'zajedno smo jači'. Takve zajednice onda zajednički nastupaju, napad na jednog člana doživljavaju kao napad na sve, pa mu onda svi odgovaraju. A to takodje nije dobro za normalno funkcionisanje foruma. Tamo gde razmišlja gomila i tamo gde se pojedinac utapa u masu, svaka logika prestaje.
jesi li ovo copy/paste sa nekog drugog foruma stavio da te ne kunem?
ja mislim da ne treba zivjeti u virtuelnom svijetu,zivot je opipljiva stvar a internet je samo zabava.ako se pruzi prilika upoznati nekog zdravog i normalnog covjeka ne vidim razlog zasto je propustiti.
Bravo "mala"!
Ti me podsjećaš na ono:"Mali za vojnike a veliki za junake"! ;)
Ovo je sa bloga nekog Zorana Grbića! Sve je tačno što lik piše, ali mi smo dokaz da svako pravilo ima izuzetak!
Takvom reakcijom samo potvrđujete gore navedeno!:D
Ajde neka ti copy isfrustriranog "književnika" koji svoja djela objavljuje samo na Internetu, kad nema sam da plati izdavača.
Zor_djevojka 09-02-08, 21:57 Ovo (virtuelni svijet) daje samo malo vishe slobode...Ne bjezhim od istih...Zasigurno da se mozhe stvoriti - razviti divno prijateljstvo, veza, znam neke koji su zavrshili i brakom ;)...U svakom sluchaju sasvim prihvatljiva i ok varijanta za bilo kakav medjuljudski odnos...
Tamo gde razmišlja gomila i tamo gde se pojedinac utapa u masu, svaka logika prestaje.
Ovo je tačno i jako je opasna stvar! Ali toga imamo puno više u stvarnom životu nego na netu. (Poslednji primjer štrajk u KAP-u, najužasniji primjer SFRJ 1990-2!
Mada zreo čovjek kaže svoje mišljenje bez obzira na stav većine i bez obzira da li ih poznaje ili ne!
Zato kome se ne sviđa na forumu ima čat! :D
Najbolja alternativa je kafana :D
Ovo je tačno i jako je opasna stvar! Ali toga imamo puno više u stvarnom životu nego na netu. (Poslednji primjer štrajk u KAP-u, najužasniji primjer SFRJ 1990-2!
Mada zreo čovjek kaže svoje mišljenje bez obzira na stav većine i bez obzira da li ih poznaje ili ne!
Zato kome se ne sviđa na forumu ima čat! :D
Najbolja alternativa je kafana :D
Ćuti, ne pričaj nikome, samo mi znamo da je kafana zakon!:D
Covjek je u pravu potpuno! Ali potpuno! Naravno da uvijek postoje izuzeci, od kojeg to pravila ne postoje, ali mogla bih se potpisati ispod ovoga slobodno!
Homere, mozda je on umisljeni knjizevnik, ali govori si(u)rovu istinu!
Anone, je li ti poznata ova recenica:Tako članovi dolaze u situaciju da ne mogu da izraze svoje pravo mišljenje zbog toga da se ne bi zamerili nekome koga su upoznali? :D
Ovo je vrlo mlad forum i zbog toga sve navedeno nije potpuno izrazeno. Ne tvrdim da ce sve biti kao sto navodi, ali oni koji su posjecivali ili posjecuju druge, "stare", forume, znaju o cemu covjek prica. Necu pominjati nijedan.
Drago mi je sto postoji ova teme, WALTER, svaka cast sto si postavio ovo, stajace ovdje i za koju godinu (nadam se), pa cemo vidjeti.
Ja sam prakticno najboljeg druga upoznao preko foruma, kao i jos par izuzetno dobrih prijatelja... I zadrzacu se na tome, nadam se... :)
Moja kolegica i ja smo se upoznale na jednom forumu, shvatile da smo iz istoga naselja i od tada smo nerazdvojne u RL.
Super se slažemo i družimo...;)
Ajde neka ti copy isfrustriranog "književnika" koji svoja djela objavljuje samo na Internetu, kad nema sam da plati izdavača.
On ima par romana (detektivskih, doduse)...
Ali sad su takva vremena da nema potrebe nesta objavljivati, kad sve moze da se nadje (napise i procita) na internetu... A i ove eseje (da tako nazovem tekstove koji su ovde kopirani) nema svrhe objavljivati... Ako nista drugo, onda zbog toga sto su namijenjeni internet populaciji, pa ce ih oni (tj. mi) tu najlakse pronaci... :D
CD polako izlazi iz upotrebe, pa neke grupe (kao sto je adiohead) prvo prodaju albume preko interneta, pa tek onda u prodavnicama... Tako ce da bude i sa knjigama... Nema potrebe odupirati se tome... :)
Ja sam prakticno najboljeg druga upoznao preko foruma, kao i jos par izuzetno dobrih prijatelja... I zadrzacu se na tome, nadam se... )
dvoje su se tako smuvali :)))))
frki jos samo zenu da upoznas , da organizujemo virtualni konkurs?:red_bandana:
inace ja sam zahvalan ovoj tehnologiji sto mi je obezbijedila stupiti u kontakt sa dobrim ljudima, kao i vidjeti kakvh gadova ima..u svakom slucaju zahvalan sam :):clapping::clapping:
Pa ovako...ja sam nekoga upoznala na netu...izashla sa njim...zaljubila se...zavoljela...i eto..sad se udajem :P
Zor_djevojka 11-02-08, 14:30 :)...dusha moja...:)
Zor_djevojka 11-02-08, 14:31 ti :)...$atka 'love story' ;)
jeeeeeeeeeeeeesteeeeeeeeeeee
heheheehe
Pa ovako...ja sam nekoga upoznala na netu...izashla sa njim...zaljubila se...zavoljela...i eto..sad se udajem :P
Srecno bilo:thumb_yello:
Ibretnice, pa$ačo jedna ;) neka je sa srećom i neka vam život bude ispunjenj ljubavlju!
Pa hvala ljudi... :)
Eto, to je samo mali doprinos prici da se stvarno dobri i kvalitetni ljudi mogu stresti i na ovaj nacin....
Sta da vam kazem...srecna sam:)
Mada, upoznala sam i mnogo ljudi koji su mi inace mnooogoo dragi...jel tako rose:P
Zor_djevojka 11-02-08, 15:11 shto pitash mene, pojma ja nemam :whistling2::whistling2::D :D
hahahhahahaha, pa eto..nesto si mi najmilija odje..pa reko' podrzaces me heheheheh
Zor_djevojka 11-02-08, 15:14 Vala, ja tebe sochima vidjet' ne mogu....:D
a vjerovatno ne bih ni ja tebe mogla vidjet da mi je dioptrija u redu :P
Zor_djevojka 11-02-08, 15:17 ahahahahah ludacho...pristavi ochajle..ups...spammujemo :D
ne spamujemo...pa druzimo se a i forumashi smo:P
Zor_djevojka 11-02-08, 15:25 e ti i ja cemo onda sjedjet' zajedno u klupu :D
Anone, je li ti poznata ova recenica:Tako članovi dolaze u situaciju da ne mogu da izraze svoje pravo mišljenje zbog toga da se ne bi zamerili nekome koga su upoznali? :D
Meni nije.... :hypocrite1:
Meni nije.... :hypocrite1:
ni meni...što su neki i osjetili na svojoj koži...:mf_argue:
Ja volim one *susrete forumasa* u Maestru, u par navrata...
Zor_djevojka 12-02-08, 14:08 ahahah zashto li se ja uvijek prepoznam poslije tvojih prozivki...Zhivio 'Bulevar', nes i kafa sa shlagom i sto u coshku ;)
i onaj ''na spratu''
kad svanu lijepi dani, blagosiljacu i bashtu :P
Zor_djevojka 12-02-08, 14:23 ja tamo vec imam akcija ahahahahahah
hehehehhehehe, mene rachunaju u inventar.... (sjecate li se te ''izvale''? )
par (zapravo,nepar) *forumasica* se susrelo sinoJ u mashu....rossonera,sladja i dekica i bilo nam je fenomenalno......ismijale smo se posteno i opuvale po vocnu salatu (a neko kolac-prepoznace se sama ;))
sladja je jela kolac, to je vec opste poznato :D
par (zapravo,nepar) *forumasica* se susrelo sinoJ u mashu....rossonera,sladja i dekica i bilo nam je fenomenalno......ismijale smo se posteno i opuvale po vocnu salatu (a neko kolac-prepoznace se sama ;))
A dje sam ja u svemu tome?!?!?! hehhehehehhe
Sljedece gurmansko okupljanje da sluchajno nije proshlo bez mene !!! :)
Ja nisam mogla na owo, al na ideuce obavezno...
aaaa ibretnice, ti oćeš na masažu :D bogami bolje bi ti s nama bilo,ali ajde sad ;)
Zor_djevojka 13-02-08, 14:26 ibretnica i ja cemo sjutra....:D
imam nocas slobodan termin:weight_lift:
ocemo rose vala, ima da gladujem do tad:P
Sladjo sta da ti kazem...masaza je ipak bila , mmmmmmmmmmmmmmmm ;)
nestasni_cipiripi 16-02-08, 14:51 Zovite i mene.Ne stidim se ja
Vec vidim otprilike ko ce bit sljedeca trojka u susretima forumasha...
Zor_djevojka 16-02-08, 15:20 Ko, ko :D?
Ko, ko :D?
Ti, ja i decko iz kremicja. Samo da se vrati.
Zor_djevojka 18-02-08, 10:36 može! aferim!
nestasni_cipiripi 19-02-08, 18:44 Mogli bi se dje pokupit pa na kakvi piknik da odemo da rostiljamo.
ja dolazim tamo u cg za mjesec dana pa bi mogli da organizujemo jedan grupni. ko je za?
|
|